Mest sikre e-mail-udbydere 2020: ProtonMail vs Tutanota vs Hushmail

Der er hurtige og lette måder at kommunikere med nogen online, såsom en chat, videochat eller sociale medier. På trods af at disse metoder er bedre at diskutere, sender verden stadig over 280 millioner e-mails om dagen. For tiden er det i det mindste klart, at e-mail er her for at blive. Sikkerhed er dog et problem, og derfor diskuterer vi de mest sikre e-mail-udbydere her.


Problemet med e-mail er simpelt. Det er daterede protokoller er sårbare over for cyberkriminelle, der kan bruge din konto til at sende spam, hacke til andre onlinekonti eller udslette vigtige data. Selv annoncører, offentlige agenturer og e-mailudbydere har en interesse i din korrespondance.

Hvis e-mail’s sårbarheder talte dig, kan du overveje at skifte til en ny e-mail-udbyder. Vi vil se på fem, der tilbyder mere sikkerhed over mainstream-indstillinger. For hver service opsummerer vi dens sikkerhedsindstillinger, opretter en konto, postkassefunktioner og prisniveauer.

Glem ikke at tjekke vores online privacy guide for måder at holde dine data sikre på. Se vores 99 værktøjer til beskyttelse af dit privatliv for flere sikkerhedsforanstaltninger. Endelig skal du kigge på vores guide til e-mail-sikkerhed for endnu flere tip.

1. ProtonMail

ProtonMail er let at tilmelde sig, leveres med en høj standard af beskyttelse og tilbyder fleksibilitet med sine mange betalingsplaner. Kirsebæret øverst er dets enkle, men moderne grænseflade, der gør det nemt at navigere i postkassen og gennemse meddelelser.

Tjenesten krypterer meddelelser på alle tidspunkter. Hvis der er en meddelelse på ProtonMails servere, er den krypteret. Hvis to ProtonMail-konti sender og modtager meddelelser til hinanden, er de krypteret. Brugere kan sende sikre beskeder til eksterne e-mail-adresser med en krypteringsnøgle. Modtageren bruger afsenderens adgangskode til at få adgang til beskeden.

ProtonMail bruger AES, RSA og OpenPGP til at kryptere meddelelser. Den indrømmer, at selv den ikke kan få adgang til en brugers meddelelser. Det er dog et dobbeltkantet sværd, fordi det heller ikke kan hente en brugers mistede data. Hvad man ofrer i inddrivelsesmuligheder, man får i privatlivets fred og beskyttelse.

Oprettelse af en konto er en smertefri proces. For at gøre det, skal du blot give et brugernavn og en adgangskode. Du har mulighed for at tilføje en gendannelses-e-mail, hvis du også glemmer din adgangskode.

Image-1-protonmail-setup-kopi

Navigation i postkassen svarer til Gmail, Outlook og Yahoo. ProtonMail tilbyder hæftefunktioner såsom brugerdefinerede filtre, syv standardmapper og etiketter til organisering. Det har genvejstaster til dem, der ønsker at bevæge sig rundt i indbakken ved hjælp af deres tastatur i stedet for deres mus.

Image-2-protonmail-genvejstaster

Sender e-mail med ProtonMail

Billede-3-protonmail-udkast

Hvis du vil kryptere beskeder til ikke-ProtonMail-brugere, skal du klikke på et låseikon i bunden af ​​en udkast til e-mail, oprette en adgangskode og vælge “sæt.”

Billede-4-protonmail-Kryptering-beskeder

Ved siden af ​​låseikonet er der et timeglas. Når afsendere aktiverer det, bestemmer de en udløbetid. E-mailen og dens vedhæftede filer slettes derefter automatisk på det valgte tidspunkt. Ligesom Gmail understøtter ProtonMail vedhæftede størrelser op til 25MB.

Billede-5-protonmail-udløb-Time

ProtonMail-prissætning

ProtonMail tilbyder en gratis version. Det er en begrænset mulighed med 500 MB lagerplads og 150 e-mails om dagen, men intet slår fri sikkerhed. Den første betalte plan, Plus, tilbyder 5 GB lagerplads, 1.000 e-mails om dagen og fem flere e-mail-adresser til $ 5 pr. Måned.

Den næste, Professional, giver den samme mængde lagerplads, men giver ubegrænset beskeder, brugerdefinerede domæner og flere postkassefunktioner for $ 8 pr. Måned pr. Bruger. Den øverste niveau plan, Visionary, øger lagringen til 20 GB og tilbyder 50 e-mail-adresser til $ 30 om måneden.

Teamet bag ProtonMail tilbyder også VPN-tjenester. Se vores ProtonVPN-anmeldelse for mere information.

Plan: FreePlusProfessionalVisionary
Pris:Gratis$ 5 månedligt8 dollars om måneden$ 30 månedligt
Opbevaring:500 MB5 GB5 GB pr. Bruger20GB
E-mails pr. Dag:1501.000UbegrænsetUbegrænset

Tilmeld dig ProtonMail

2. Kolab nu

Kolab tilbyder nu e-mail såvel som fillagrings- og samarbejdsværktøjer. Brugernes data er sikrere, fordi de gemmes på servere i Schweiz. Softwaren kunne drage fordel af meddelelseskryptering, som ikke er tilgængelig via dens web-mail.

Dets websted siger, at det ikke vil give brugernes personlige oplysninger, og det fremmer gennemsigtighed ved at gøre sin software til open source. Den bruger perfekt fremadrettet hemmelighed som et ekstra lag af sikkerhed i tilfælde af, at en privat nøgle kompromitteres. For mere information om PFS, se vores oversigt over Dropbox-konkurrenter.

Oprettelse af en konto kræver en række trin. Den første beder om grundlæggende oplysninger: for- og efternavn, land, brugernavn og adgangskode. Den anden tilbyder brugerdefinerede funktioner, du kan vælge mellem, såsom tofaktorautentisering ved login, mængden af ​​lagerplads, mobilsynkronisering og en betalingsplan.

Image-21-Kolab-nu-konto-Detaljer

Planerne findes i tre varianter: årligt, kvartalsvis eller månedligt. Jo længere forpligtelse, jo større er besparelserne.

Image-22-Kolab-nu-muligheder

Kolab deles nu

Tjenesten tilskynder til deling. Mellem to Kolab Now-konti kan brugere dele e-mail-mapper, kontaktgrupper, kalendere og mere.

Image-23-Kolab-nu-postkasse

Det er fordelagtigt for brugere, der ønsker en kontorpakke, der er integreret med deres e-mail, hvilket sparer dem hovedpine ved at skifte mellem fritstående applikationer. Samtidig er det ingen konkurrent til Dropbox Paper eller Google Docs.

Image-24-Kolab-nu-udkast

Mærkningsfunktionen er en af ​​de mere nyttige til organisering. Du kan oprette farvekodede tags, der fungerer som kategorier for at sortere emner. Hver vare, uanset om det er en e-mail-besked, kalenderbegivenhed eller note, kan vise en eller flere tags.

Image-25-Kolab-Nu-indstillinger

Kolab nu prisfastsættelse

Strengt taget tilbyder Kolab Now ikke en gratis prøveperiode, men brugere kan anmode om refusion i løbet af de første 30 dage. Det er $ 4,50 pr. Måned at abonnere. Brugere, der forpligter sig til tre måneder, får 1 procent rabat, mens de, der går for året, får 3 procent rabat. Det accepterer PayPal, Bitcoin, kreditkort og direkte bankoverførsler.

Plan: MonthlyQuarterlyAnnual
Pris:$ 4,50 om månedenCirka $ 12,15 kvartalsvisCirka $ 37,80 årligt

3. CounterMail

Ligesom ProtonMail tilbyder Countermail et værdigt sikkerhedsniveau. Ved at køre diskløse webservere i Sverige er det mindre sandsynligt, at en brugers IP-adresse lækker. Grænsefladen er ikke iøjnefaldende, men det er mindre vigtigt end sikkerhed.

CounterMail tilbyder flere sikkerhedsforanstaltninger end dets usædvanlige servere. Det bruger krypteringsalgoritmer, såsom OpenPGP, AES og RSA, for at holde e-mail-kommunikation sikker. En af de køligere funktioner er en valgfri USB-nøgle, som du kan bestille og kræve, når (og hvor end du) logger ind. Det er tofaktorautentisering, og det vil hjælpe dig med at holde dig endnu mere sikker.

Tilmelding er enkel. Det tager et par sekunder at oprette en konto, før du får adgang til postkassen. Alt det, der kræves, er et brugernavn og en adgangskode.

Billede-6-Countermail-setup

Mailbox-udseendet er enkelt. Der er tre konfigurationer i indstillinger, der ændrer rækkefølgen, i hvilken vinduer vises.

Billede-7-Countermail postkasser

En anden fremtrædende funktion er Safebox. Der kan du bogmærke websteder, notere deres loginoplysninger og indsende noter. Du skal indtaste en adgangskode, hver gang du får adgang til denne personlige lagerplads.

Billede-8-Countermail-Safebox

Sikkerhedsindstillinger for telefonpost

Der er tre sikkerhedsindstillinger under låseikonet øverst i et e-mail-udkastvindue kaldet “kryptering”. Den første signerer e-mailen digitalt, så der er ingen tvivl om, at meddelelsen kommer fra dig. Den anden krypterer meddelelsen, som vi får vist i næste afsnit. Den tredje giver tilladelse til at bruge din ikke-CounterMail offentlige nøgle.

Billede-9-Countermail-udkast

Meddelelser, der sendes mellem to CounterMail-konti, krypteres automatisk. Eksterne e-mails krypteres ikke, medmindre måladressen bruger OpenPGP. De har dog stadig en digital signatur og skjuler din IP-adresse. Meddelelser tillader vedhæftede filer på 32 MB eller derunder.  

Dette billede er-10-Countermail-Krypter-beskeder

CounterMail-prissætning

En prøveversion er gyldig i syv dage og lader dig kun e-maile andre CounterMail-adresser. CounterMails abonnementsbaserede planer tilbyder rabatter for længere forpligtelser. Det er $ 29 for 1 GB lagerplads og seks måneders adgang. Derudover hæver planerne lagring til 2 GB i 12 og 24 måneder og koster henholdsvis $ 49 og $ 79. Brugere kan købe mere lagerplads mod engangsgebyrer.

CounterMail accepterer kreditkort, bankoverførsler og bitcoin.

Plan: 6 måneder12 måneder24 måneder
Pris:$ 29$ 49$ 79
Opbevaring:1000 MB2000 MB2000 MB

4. Tutanota

Ifølge sit websted betyder Tutanota ”sikker besked” på latin. Dens servere er bosiddende i Tyskland og falder ind under strenge personlige love. Den juridiske beskyttelse er en ekstern barriere, der forhindrer, at selv Tutanota får adgang til dine e-mails, skønt den kan se afsenderen, modtageren og datoer.  

Det krypterer e-mails og kontakter, der er gemt på en konto hos AES og RSA. Korrespondance mellem to Tutanota-brugere krypteres automatisk. Brugere kan kryptere eksterne e-mails, men det fungerer anderledes. Eksterne modtagere får et e-mail-link, der kræver en adgangskode for at åbne. Indtastning af adgangskoden giver dem mulighed for at læse e-mailen og svare med en krypteret meddelelse.

Opsætningsprocessen tager tid på grund af adgangskoden. Det skal indeholde et minimum antal tegn og nå en passende styrke, inden Tutanota lader dig fortsætte.

Image-11-Tutanota-setup

I slutningen af ​​opsætningen giver den en gendannelseskode, som er den eneste måde at gendanne en konto på, hvis du glemmer adgangskoden.

Image-12-Tutanota-Recovery

Postkassen har et rent og minimalt udseende. Mapper sidder i en sidebjælke, der automatisk skjuler sig – ved at klikke på en sidepil trækkes den ud af isolering og tilbage til forkant. Brugere komponerer e-mails ved at klikke på en stor rund knap i nederste højre hjørne af browservinduet.

Image-13-Tutanota postkasser

E-mails i papirkurven og spam-mapperne slettes automatisk efter 30 dage.

Tutanota sikkerhedsindstillinger

Der er en tofaktors autentificeringsindstilling tilgængelig i indstillingerne.

Billede-14-Tutanota-indstillinger

Der er en krypteringsindstilling for brugere til at oprette en adgangskode til deres meddelelser. Det vises som et ikon med en rød lås, når brugerne indtaster modtagerens eksterne e-mail-adresse. En meter under feltet viser adgangskodens styrke. Når afsenderen har afsluttet adgangskoden, skal de sende den til modtageren. E-mails kan understøtte vedhæftede filer på op til 25MB.

Billede-15-Tutanota-Krypter-beskeder

Tutanota-prisfastsættelse

Tutanotas gratis version er enestående og giver op til 1 GB lagerplads.

Den billigste betalte plan er Premium, der tilbyder fem e-mail-adresser, indboksregler og fejlfindingssupport til omkring $ 2 om måneden. Pro-versionen er omkring $ 7 om måneden og giver dig 10 GB lagerplads, op til 20 e-mail-adresser og tilpasningsmuligheder til websidevisningen. Tutanota tilbyder endda rabatter i visse lande.

Plan: FreePremiumPro
Pris:GratisCirka $ 2 månedligtCirka $ 7 månedligt
Opbevaring:1GB1GB10GB
E-mail aliaser:1520

5. Hushmail

Hushmail tilbyder krypterede og ikke-krypterede meddelelser. Det er fleksibelt, når man e-mailer eksterne adresser, men anvender heller ikke den strenge sikkerhed, som mange måske håber på. Den fører registreringer af din IP-adresse og nogle data, men den står direkte på sit websted om, hvad den overvåger.

Hushmail bruger OpenPGP til at kryptere e-mails og selve nøglerne. Brugere kan sende og modtage krypterede e-mails til eksterne adresser, så længe de bruger OpenPGP. Tjenesten scanner meddelelser efter vira, men kan ikke forhindre dem i at inficere computere.

Den første del af opsætningen beder om et brugernavn og en adgangssætning, som Hushmail foreslår at gøre fem eller flere ord lange. I virkeligheden kræver det kun otte tegn og er ikke bundet til en styrkechecker.

Image-16-Hushmail-konto

Brugere har brug for en mobiltelefon med tekstbeskeder for at oprette en konto. Hvis brugere mister deres adgangskode, kan de ikke gendanne den til personlige konti. Konti deaktiveres automatisk efter tre uger, hvis brugerne ikke logger ind.

Image-17-Hushmail-konto-aktivering

Afsendelse af meddelelser med Hushmail

Mailbox-grænsefladen er ligetil og elegant. Som standard er sikkerhedsfunktionerne slået fra, så brugere bliver nødt til at gå ind på præferencerne for at tænde dem. Der er en mulighed for at indstille en digital signatur i bunden af ​​udgående meddelelser. Hvis brugerne ønsker at beskytte deres konto, kan de aktivere en totrins verificeringsindstilling.

Image-19-Hushmail postkasser

Afsendelse af en krypteret e-mail er lige så let som at markere et felt i en udkast til meddelelse. Første gang eksterne adresser modtager en krypteret meddelelse, skal de besvare et afsender-oprettet sikkerhedspørgsmål. Derefter vil de være i stand til at få adgang til efterfølgende meddelelser med en adgangskode, de opretter på Hushmails websted.

Der er ingen stavekontrol. En individuel vedhæftet fil skal være 20 MB eller derunder.

Image-20-Hushmail-udkast

Hushmail-prissætning

En gratis prøveversion tilbyder Hushmails Premium-service i 14 dage med 25 MB lagerplads. Det koster $ 50 i et år at få adgang til dets tjenester via internettet, mobil og desktop. Opbevaringspladsen øges til 10 GB, der er ingen annoncer, og konti deaktiveres ikke under strækninger af inaktivitet.

Plan: Premium
Pris:$ 50 årligt
Opbevaring:25 MB

Afsluttende tanker

Internettet er et skræmmende sted. Selvom ingen e-mail-udbyder er 100 procent immun mod trusler, tilbyder de ovennævnte et niveau af sikkerhed, der er hårdt mangler i mainstream-tjenester. Uanset om du leder efter en mere sikker udbyder efter følsomme arbejdsmails eller ud fra personlig overbevisning, er det svært at gå galt med nogen af ​​dem.

Oven på web-mail tilbyder næsten alle de tjenester, vi har foreslået, mobile versioner til iOS eller Android. Den eneste, der ikke har en mobilapp, er Hushmail, men der er “hacks”, der kan pege din browser til dens server for at få adgang til e-mail.

Hvis ingen af ​​de fem ovenfor rammer din fancy, har vi en sjette kandidat. Som en del af sine VPN-tjenester tilbyder TorGuard sikre e-mail-konti. Læs vores TorGuard-gennemgang for at lære mere om denne sikkerhedsfokuserede service.

Hvilken e-mail-udbyder føler du dig sikker ved at bruge? Er der nogen, vi har savnet? Fortæl os det i kommentarerne, og tak for din læsning.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map