iPhone-sikkerhedstips: Hold din enhed sikker i 2020

Apple har længe fremhævet sikkerheden i operativsystemet, der kører sine produkter. Ved at rose iOS-enheder for integreret software og hardware skabte Apple en fortælling, som brugerne mener. Så fristende som det er at stole på din iPhone’s sikkerhed ud af boksen, er det vigtigt at tage ekstra forholdsregler for at sikre, at dine data er sikre.


Der er dog en ulempe med at låse din iPhone ned. Jo flere handlinger du tager for at beskytte den mod sikkerhedstrusler, jo mere besværlig kan din oplevelse med at bruge den blive. Det er op til dig at bestemme omfanget af sikkerhedsforanstaltninger, du er villig til at gennemføre. Vi vil give dig måder at stramme sikkerheden på din iPhone, der dækker truselforebyggelse og gendannelse af data.

At sikre din iPhone sikker tager tid, men disse enkle foranstaltninger får dig til at føle dig bedre fremad.

VPN til iPhone

Smartphones følger med dig overalt. Det betyder, at du sandsynligvis laver det meste af din streaming, surfing og shopping på din mobile enhed. Hvis du vil beskytte dit privatliv, mens du gør disse ting på farten, er et virtuelt privat netværk til iPhone et must.

Med virksomheder, der sporer din online aktivitet for bedre at imødekomme deres reklame til din smag, er dit privatliv i tvivl. En VPN kan hjælpe ved at kryptere din internettrafik og maskere din IP-adresse fra nysgerrige øjne.

At forstå VPN’er er sværere end at konfigurere en. Det er et emne, som vi brænder for her på Cloudwards.net, og vi har masser af ressourcer til dem, der ønsker at gå dybere ind i emnet – bare se på vores bedste VPN-guide. For information om, hvad en VPN er, og hvordan det fungerer, skal du læse vores, hvad der er en VPN-artikel, for at komme op på hastigheden.

Der er et par gode VPN-muligheder for iPhone – du kan se vores top fem i vores bedste VPN-tjenester til iPhone – men ExpressVPN er vores favorit. Hvis du har læst vores ExpressVPN-anmeldelse, skulle det ikke komme som nogen overraskelse. Vi vurderede ikke bare det bedst for iPhone, men det bedste generelt i vores VPN-anmeldelser.

ExpressVPN-Speed-Test

Det er dog dyrt. Heldigvis er der billigere indstillinger. Privat internetadgang og VyprVPN gjorde begge nedskæringer i vores valg til iPhone. Du kan lære mere om dem i vores PIA-gennemgang og VyprVPN-gennemgang. Du kan også se, hvordan VyprVPN sammenstiller mod vores topudbyder i vores VyprVPN vs. ExpressVPN-sammenligning.

ExpressVPN kan også beskytte dit skrivebord. Hvis du beslutter at udstyre din iPhone med en VPN, kan du også overveje at låse din MacBook eller iMac. For forslag og mere information om dens fordele, kan du læse vores indlæg om den bedste VPN til Mac. Vi bedømte ExpressVPN først der også.

Adgangskodeadministratorer til iPhone

iPhone privatliv

Når du har fået en adgangskodemanager, ønsker du, at du havde downloadet en før. Ikke kun giver det et andet lag af sikkerhed, men det fremskynder også webnavigation. Du behøver ikke at huske adgangskoder til alle dine loginoplysninger. I stedet lagrer manageren disse oplysninger og udfylder dem automatisk.

Den måde, det fungerer på, er enkel. Når et websted, du har besøgt før, f.eks. Amazon.com, beder om dine loginoplysninger, sender passwordadministratoren dig en hurtig anmodning om at udfylde de krævede felter for dig. I stedet for at skrive din e-mail og adgangskode fra tastaturet tager det kun et par tapper at logge ind med en adgangskodemanager.

Der er et par adgangskodeadministratorer at vælge imellem. Apples iCloud-nøglering er indbygget i iPhone. Selvom det er en god mulighed, kan vi kun anbefale det til brugere, der udelukkende bruger Apple-produkter.

Der er bedre muligheder, og Apple har gjort det lettere at bruge dem. Det tilføjede en funktion i iOS 12 kaldet AutoFill, der integrerer tredjepartsapps i iPhone’s indstillinger. Alt hvad du behøver er en app, der gemmer og udfylder dine adgangskoder.

Vi har udført den tunge løft for dig og sammenlignet den bedste adgangskodeadministrator til iOS-apps. 1Password rangeret først i denne guide for sin fremragende brugeroplevelse (læs vores 1Password-gennemgang), men det er ikke den bedste adgangskodeadministrator generelt.

Det øverste valg i vores password manager anmeldelser er Dashlane (læs vores Dashlane anmeldelse), skønt 1Passwords mobile oplevelse slår det ned et par tapper til iPhone. Du kan se, hvordan de to sammenligner sig i vores Dashlane vs. 1Password-stykke.

1Password er i stand til at gemme og synkronisere adgangskoder på tværs af operativsystemer, hvad enten det er iOS, macOS eller Windows OS, og det er nummer to i vores bedste password manager til Mac-guide. Den eneste ulempe er, at der ikke er nogen gratis plan. Hvis du har et stramt budget, skal du sørge for at læse vores bedste gratis kodeordhåndteringsstykke.

Når du installerer og konfigurerer en adgangskodeadministrator, finder du det en vigtig app, du aldrig vidste, at du havde brug for.

Sikkerhedskopiering af din iPhone til Cloud Storage

De personlige data, der er gemt på din telefon, såsom fotos, kontakter og meddelelser, er vigtige. Med risikoen for at lyde som en forelæsende forælder er det en god ide at lave en kopi af dine oplysninger. Du vil være glad for, at du gjorde det, hvis du mister din iPhone eller sletter noget ved et uheld. Apps er let at komme tilbage, men fotos, kontakter og meddelelser er uerstattelige.

En cloud-backuptjeneste er den enkleste måde at gemme din iPhone indhold på. Apple tilbyder en sikkerhedstjeneste kaldet iCloud, der nemt er indbygget i enhedens indstillinger. Hvis du vil vide, hvordan du bruger det, skal du se, hvordan du sikkerhedskopierer din iPhone-guide. Hvis du allerede har sikkerhedskopieret ved hjælp af iCloud, uanset om du gjorde det på iPhone eller iPad, skal du her gendanne iPad fra iCloud-sikkerhedskopi.

På trods af hvor nemt det er at bruge, kommer iCloud til kort sammenlignet med andre sikkerhedskopitjenester. Vi har rapporteret om Apples skysikkerhed i fortiden. Hvis du er uhyggelig med at bruge Apples backup-tjeneste, kan du overveje at gå med en tredjepart. Vores bedste cloud-backup til iPhone-guide er et godt sted at starte.

IDrive anmeldelse

Hvis du ikke får en chance for at læse vores placeringer, viser vores IDrive-anmeldelse, hvorfor den vandt førstepladsen. IDrive fungerer godt med iPhone, idet det er praktisk, hurtigt og sikkert, hvilket er netop, hvordan Apple-brugere ønsker det.

Sikkerhedskopiering af din iPhone til en computer

Hvis du er ukomfortabel med at tage sikkerhedskopi til en cloud-server, er der altid den gammeldags måde: at gemme på en computer. Alt hvad du behøver er din iPhone, et USB-kabel og en internetforbindelse for at downloade gratis software.

macOS- og Windows-brugere får iTunes som en mulighed. Du kan synkronisere kontakter, kalendere, fotos, apps og musik. Ethvert andet indhold, du vil kopiere, kræver en manuel sikkerhedskopi, der gemmer næsten alle data på enheden.

Den eneste ulempe er, at du ikke kan få adgang til eller se indholdet af en iTunes-sikkerhedskopi. Det er en kopi, der er gemt et sted på din computer, som du kun kan gendanne fra, hvis behovet opstår. Hvis iTunes passer dig, og du vil vide mere om, hvordan du bruger det, skal du læse vores iTunes-backupguide.

Den gode nyhed er, at der findes alternativer til iTunes. Den dårlige nyhed er, at de koster dig.

For ikke-Mac-brugere anbefaler vi iExplorer. I modsætning til iTunes, der tilbyder medieafspilning, udmærker iExplorer sig som en telefonadministrationssoftware. Det har en minimalistisk grænseflade, der ligner iTunes. Derudover tilbyder det mere end Apples medieafspiller ved at lade dig gemme tekstbeskeder i almindelige formater som .txt og .pdf.

CopyTrans tilbyder lignende funktioner som iTunes og iExplorer til styring af din telefon. Det huser og viser også kontakter, noter og mere. For $ 29.99 er det også en billigere mulighed end iExplorer.

Du kan finde flere oplysninger om disse værktøjer i vores guide til, hvordan du sikkerhedskopierer tekstbeskeder på iPhone.

Indbyggede iPhone-sikkerhedstips

Opdatering af din iPhone’s software gør mere end at introducere nye funktioner. Det hjælper også med at beskytte dine data. Hver gang Apple ruller ud en ny opdatering, foretager den tweaks til OS, der tilpasser den til aktuelle trusler.

Kørsel af en forældet version på din iPhone åbner enheden for sårbarheder, der kan kompromittere data. Apple gør det nemt at holde sig ajour med den nyeste software ved at inkludere en downloader i de indstillinger, der advarer dig hver gang en ny version falder.

For at kontrollere, hvilken softwareversion din iPhone kører, skal du gå til indstillingsikonet, som er den der ligner et sølvmetaludstyr. Tryk på “generelt” og vælg “softwareopdatering.” Du vil se en af ​​to ting: at din software er opdateret, eller at der er en anden version til download.

iPhone-sikkerhedstips

Du kan også slå “automatiske opdateringer” der til, som vil downloade og installere nye softwareversioner til dig, hvis du ikke ønsker at kontrollere manuelt.

Hvis du har en iPhone 6 eller nyere, og den stadig har en hjemmeknap, ved du sandsynligvis om Touch ID-funktionen. Det giver dig mulighed for at bruge dit fingeraftryk til at åbne låseskærmen og få adgang til iPhone uden at indtaste en numerisk adgangskode. Ikke kun er det praktisk at omgå din låseskærm, men mange apps fra tredjepart bruger den også til sundhed og fitness.

Pas dog på fortrolige apps, der beder om dit Touch ID. Apple hævder at dyrlæge apps, der er sendt til App Store, men falske apps glider stadig gennem revnerne. Der er rapporter om en Touch ID-fidus, der narrer brugerne til at foretage dyre køb med deres fingeraftryk.

Ved at følge ovennævnte foranstaltninger vil du opbygge et ordsprogeligt rustning omkring din iPhone. For flere tip til, hvordan du forbliver sikkert ved hjælp af internettet, kan du se vores online privacy guide.

Afsluttende tanker

Ude af boksen vil iPhone tilfredsstille mange brugers standarder for sikkerhed. Det leveres med indbyggede funktioner, der beskytter data, men det betyder ikke, at det er uundgåeligt for trusler. Yderligere foranstaltninger er nødvendige for dem, der ønsker maksimal sikkerhed.

Af alle de metoder, der er beskrevet i denne artikel, er det at få VPN det bedste udgangspunkt for at gøre din iPhone mere sikker. Dette, kombineret med en passwordadministrator og sikkerhedskopiere dine data regelmæssigt, vil beskytte din iPhone mod skade. Ved at bruge disse metoder tager du skridt til at forhindre din iPhone og dine personlige oplysninger i at blive krænket.

Er der iPhone-sikkerhedstips, vi har glemt at gå over? Hvordan holder du din iPhone sikker og sikker? Fortæl os det i kommentarerne herunder, og tak for din læsning.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me