Geoblocking-guide: Hvad er det, og hvordan kommer man rundt i det i 2020?

Du kan måske tro, at alt og alt på Internettet er tilgængeligt for enhver, men desværre er det her, du har taget fejl. Den digitale verden har flere grænser, end du måske tror, ​​og denne geoblokeringsvejledning skal hjælpe dig med at forstå det hele.


Mens mange lande lider af hård censur, implementeres også andre blokke og begrænsninger over hele verden, måske uden at du selv ved det. Georestriktion kan findes i form af et blokeret websted, streamingtjeneste eller endda et bestemt stykke indhold, såsom en YouTube-video. 

Geofiltre er en af ​​de største former for internetblokering over hele kloden. Uanset om vi kan lide det eller ej, dikterer vores placering, hvad vi kan og ikke kan se online. Nogle lande, såsom USA og Storbritannien, får adgang til et ton indhold, men andre har kun en lille mængde indhold, der er tilgængeligt.

Uanset om du er bekendt med geoblocks eller ej, undrer du dig sandsynligvis over, hvorfor og hvordan webstederne og onlinetjenesterne kan vide, hvor vi er i første omgang. Vi vil forklare alt det og fortælle dig, hvordan du kan omgå begrænsningerne.

Hvad er Geoblocking?

Geoblocking er en teknik, der bruges af virksomheder, der begrænser folks adgang til indhold baseret på deres geografiske placering. Det forhindrer folk i et land i at få adgang til indholdet af et andet. 

Hvordan fungerer geoblokering?

Websteder og onlinetjenester kan fortælle, hvor du er på grund af din IP-adresse. En IP-adresse kan bare se ud som en masse tilfældige tal for dig, men den indeholder en masse information. IP-adresser allokeres til internetudbydere, som derefter tildeler dem til kunder. 

Hver gang du prøver at besøge et websted eller bruge en onlinetjeneste, sendes din IP-adresse med anmodningen, så serveren ved, hvor den skal sende indholdet tilbage til. Det er sådan, websteder og onlinetjenester kan identificere din placering.

Når du rammer en geoblok, kan du enten blokeres fuldstændigt, omdirigeres eller få delvis adgang. Du kan muligvis se en fejlmeddelelse om, at indholdet ikke er tilgængeligt i dit land, eller at du måske ikke engang bemærker, at du er blevet sendt til den rigtige version. Uanset hvad er der flere grunde til, at de findes.

Eksempler på Geoblocking

Geoblocking har været til stede i årevis. DVD-regionskoder er i det væsentlige en form for det, selvom det er hardwarebaseret. Du har muligvis ikke klar over det, men geoblocks pålægges også af online butikker. Den pris, du betaler, kan være baseret på, hvor du befinder dig. 

Mange virksomheder er skyldige i at diskriminere når det kommer til pris, men du kan også opleve, at dine betalingsmidler ikke accepteres, eller at du ikke kan registrere dig på webstedet eller tjenesten. 

Denne type geoblokering bliver mere opmærksom, og EU har ført vejen i at fremme fair praksis. I 2015 blev den digitale indre markedstrategi implementeret for at se afslutningen på geografisk baserede begrænsninger mellem EU-landene. 

I 2018 blev Geoblocking-forordningen vedtaget, som forbyder visse typer geoblocking blandt EU-medlemslande, herunder nægtelse af adgang eller omdirigering uden først at anmode om tilladelse og nægte betaling, fordi det kommer fra et andet EU-medlemsland. 

Streaming af geoblokke

Geoblocking er især almindelig, når det kommer til streamingtjenester. Nogle virksomheder er kun i stand til at operere i bestemte lande eller regioner, så de implementerer et geofilter for at holde besøgende fra andre steder tilbage. 

Licens- og copyrightaftaler begrænser, hvad virksomheder kan streame til forskellige markeder, og geoblocks er den nemmeste måde for virksomheder at holde sig i overensstemmelse med disse begrænsninger.

Et godt eksempel er BBC, den britiske public service-tv-station, der er tilgængelig for alle britiske beboere. BBC begyndte at udsende i 1922, så der var åbenbart ingen onlinetjenester dengang. For at holde trit med tidspunkterne lancerede BBC imidlertid sin streaming- og opsamlingstjeneste, BBC iPlayer, i 2007. 

BBC iPlayer inkluderer live-tv, sportsbegivenheder, on-demand-shows og film samt eksklusivt indhold, alt online, men det er kun tilgængeligt for folk i England. Hvis du prøver at få adgang til det uden for regionen, vil du blive mødt med en meddelelse, der siger, at indholdet kun er tilgængeligt i England (vores bedste VPN til BBC iPlayer-roundup kan dog hjælpe).

Det samme gælder for andre streamingplatforme, og det kan være irriterende at opdage, at hvis du er på ferie, kan du ikke få adgang til den service, du betaler for. 

Geoblokering i EU

EU-regulering kræver, at onlineindholdsudbydere – såsom Netflix eller Amazon Prime (læs vores bedste VPN til Amazon Prime Video-stykke) – leverer samme omfang af tjenester, selvom en kunde midlertidigt befinder sig i et EU-land, der er anderledes end hvor de specificerede, når han signerer op. Dette vil dog variere for andre brugere overalt i verden.

YouTube-videooprettere får også muligheden for at placere geoblocks på deres indhold, så du kan se, at en YouTube-video er blokeret. Nogle lande blokerer YouTube helt, men det er nemt at finde ud af, hvordan man ser blokerede YouTube-videoer i dit land.

Plus, Youku – Kinas version af YouTube – har noget godt kinesisk indhold såvel som nogle engelske shows og film. Det er dog ikke tilgængeligt uden for Kina, hvilket ikke er overraskende i betragtning af Kinas holdning til censur og dens restriktive Great Firewall. Hvis du ønsker at få adgang, kan vores hjælp til at fjerne blokering af Youku-guide hjælpe.

Netflix Geoblocking

Netflixs komplekse geoblokering betyder ikke bare, at du ikke kan se den ulige film eller vise, den har et andet indholdsbibliotek for hvert land, det er tilgængeligt i. Streamingtjenesten er tilgængelig i 190 lande, og størstedelen af ​​det, der er tilgængeligt, produceres af andre virksomheder.

Disse virksomheder får at sige, hvor indholdet vises, og fordi de ofte har tilbud på plads med andre netværk, kan Netflix muligvis være begrænset til at vise noget i det samme land. Selvom Netflix producerer mere og mere af sit eget indhold, er nogle af dem kun synlige på bestemte steder.

Netflix U.S. har det største bibliotek, så det er forståeligt, at mange mennesker vil have adgang til det. Selvom det kun er på tværs af grænsen, gør geoblokering i Canada for eksempel indholdet på sin egen version af Netflix anderledes end det fra U.S.A..

Der er masser af Netflix-artikler til at få tænderne ind på på Cloudwards.net, men vores stykke om, hvordan du slår Netflix VPN-forbuddet, skal hjælpe dig med at forstå alle geoblocking-malarkierne lidt bedre. Plus, selvom Netflix ikke er den eneste streamingtjeneste, der har regionbaserede begrænsninger, giver den en ekstra forhindring at overvinde, som vi kommer til om et øjeblik.

Sådan omgås geoblokering

Det er ikke svært at omgå geoblokering, og de kendte har sandsynligvis allerede regnet ud. Fordi Netflix leverer indhold baseret på det sted, som din IP-adresse viser, vil ændring af din IP-adresse til det ønskede land få dig omkring sådanne begrænsninger (vi har masser af IP-adresseartikler, der peger dig mod en landsspecifik VPN).

En nem måde at gøre det på er med en proxy. Den maskerer din rigtige IP-adresse med sin egen og narrer den modtagende server til at tro, at du er baseret et andet sted. Selvom det kan være en nem måde at komme omkring regionale begrænsninger på, er det ikke den bedste måde. 

Fuldmagter

Proxy-servere er et dårligt valg, når det kommer til sikkerhed og sikkerhed. Selvom det ser ud som om du er på et andet sted, kan din ægte IP-adresse afsløres gennem grundlæggende rutesporing. Du kan læse mere om det i vores VPN vs. proxy vs. Tor-guide.

Selvom du ikke ønsker at ændre din placering og bare vil bruge en proxy til PornHub, er det en dårlig idé. Du vil ikke blive beskyttet mod rækkerne af ondsindede pop-ups, som disse websteder fremkalder. Hvis du går efter en solo-action, bør du tjekke vores bedste VPN til pornostykke.

VPN

Et mere sikkert valg er at bruge et virtuelt privat netværk. En VPN tillader ikke kun, at du forfalsker din placering ved at klikke på en knap, den krypterer også din forbindelse. Du bliver tunnelet gennem et privat netværk, der skjuler din IP-adresse og giver beskyttelse mod andre online farer, såsom cyberkriminalitet.. 

VPN’er er et godt valg, hvis du befinder dig bag regionale blokke eller andre forhindringer, f.eks. Hvis du er blokeret på Snapchat, eller hvis du har brug for at fjerne blokering af Instagram.

Enhver af udbyderne i vores VPN-anmeldelser er i stand til at ændre din IP-adresse til en anden placering. Nogle har et større antal serverplaceringer at vælge imellem end andre. 

ExpressVPN, som er en af ​​de bedste VPN-muligheder, du kan investere i, har servere i 94 lande. HideMyAss har endnu større dækning med servere i 190 lande, men det er ikke det bedste valg generelt. 

Det skyldes, at HideMyAss ikke er så sikker som ExpressVPN, og det udmærker sig heller ikke i andre funktioner, der er inkluderet. Med ExpressVPN kan du nemt ændre din placering såvel som at beskytte dig mod enhver online nasties, du støder på. 

Du kan læse vores ExpressVPN-anmeldelse for at se, hvor god den er, og vores HideMyAss-anmeldelse for at se, hvorfor placeringer alene ikke skærer den.

At komme ind i Netflix

Når det kommer til adgang til Netflix, skal du hoppe gennem nogle flere bøjler. I teorien skulle det fungere på samme måde som at omgå enhver anden geoblock, men Netflix har sat et af de mest sofistikerede VPN-detekteringssystemer på plads, hvilket gør det til en meget hårdere proces.

Distributører, som Netflix havde samarbejdet med, indså, at de tabte penge, fordi folk så showene på Netflix. De lægger pres på Netflix for at forhindre folk i at bruge VPN’er til at få adgang til bestemte programmer og film. I januar 2016 annoncerede Netflix, at det ville blokere VPN’er, og dermed blev dens VPN-barriere født.

Fra da af befandt brugerne sig fast bag Netflix-proxyfejlen, hvilket betyder, at de overhovedet ikke kunne se Netflix, medmindre de deaktiverede VPN. Til gengæld betød det, at de ikke længere kunne få adgang til et andet lands bibliotek.

Heldigvis har nogle VPN’er fundet vej omkring Netflix VPN-radar, og vores bedste VPN til Netflix-stykke har nogle gode valg.

Afsluttende tanker

Nu ved du, hvad geoblokering er, og hvorfor teknikken bruges. Mange virksomheder implementerer regionale restriktioner, og selvom Netflix er lidt mere komplicerede, er det ikke svært at omgå dem. Alt hvad du behøver er en anstændig VPN, der har en god serverdækning for at komme omkring de fleste blokke. Husk bare på din sikkerhed, når du vælger en. 

I betragtning af dets serverplaceringer, sikkerhed og evne til at komme ind i Netflix er ExpressVPN din bedste mulighed. Det dækker mere end 90 lande, har fremragende sikkerhed og kan let komme ind i Netflix. Plus, det har andre nyttige funktioner, der gør det værd at investeringen. En 30-dages pengene-tilbage-garanti er også på plads, hvis du skifter mening.

Fortæl os om din oplevelse med geoblocks – og hvordan du kom omkring dem – i kommentarafsnittet. Mens du er her, kan du også se på vores VPN-artikler og underholdningsartikler. Som altid tak for at have læst.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me