Dashlane vs LastPass: Battle of the Best Password Managers of 2020

Dashlane og LastPass er to af de bedst bedømte passwordadministratorer rundt omkring, begge tjener en plads i vores bedste guide til passwordadministratorer. Selvom de har fordele og ulemper som ethvert stykke software, tørker Dashlane og LastPass gulvet med konkurrencen, og tilbyder unikke funktioner, fremragende brugervenlighed og konkurrencedygtige priser. 


I denne sammenligning mellem Dashlane og LastPass udfører vi et eksperiment, hvor vi slutter to adgangskodeadministratorer øverst på deres felt mod hinanden for at se, hvilken der kommer ud på toppen. Vi vil tale om funktioner, priser, sikkerhed, support, brugervenlighed og mere, alt inden vi erklærer vores vinder. 

Helt ærligt kunne du gå med begge password manager og være helt fint. Dashlane og LastPass er foran pakken på næsten alle måder og slår nye gæster som RememBear (læs vores RememBear-anmeldelse). Der er stadig nogle forskelle mellem dem, der kan gøre en til et bedre valg for dig. 

Inden du går ind i det, skal du huske, at vi direkte sammenligner LastPass vs Dashlane. Hvis du vil se, hvordan de klarer sig mod resten af ​​markedet, eller bare ønsker at få et mere dybtgående look, skal du læse vores Dashlane-gennemgang og LastPass-gennemgang.

Opsætning af en kamp: Dashlane vs. LastPass

LastPass og Dashlane vil hertugde det ud over en række runder, der dækker alle de vigtigste områder, som vi normalt vurderer i vores anmeldelser. Vi dømmer dem tit-for-tat i hvert område og tildeler et point til sejren i hver runde. Tjenesten, der kommer med flere point i slutningen, vil være vores samlede vinder. 

Der er dog noget plads til personlig mening. LastPass og Dashlane er begge fremragende passwordadministratorer, som er i stand til let at synkronisere adgangskoder på dine enheder. Selvom vi tager en endelig tilgang til at erklære en vinder, kan den ene eller den anden være bedre for dig afhængigt af dit budget, nødvendige funktioner eller andre faktorer. 

Bekymrer dog ikke, vi vil dække alle vinkler i denne Dashlane vs LastPass-kamp. Fra sikkerhed til mobiloplevelse til support har vi testet vores to konkurrenter grundigt, så du ved, hvem der er den bedste mulighed. 

1

Sikkerhed

Sikkerhed er det vigtigste aspekt af enhver adgangskodeadministrator, og både Dashlane og LastPass opnåede høje karakterer i deres respektive anmeldelser. Begge giver sikkerhedsadvarsler og to-faktor godkendelsesindstillinger, som er fantastiske. 

Fra Dashlane bruger den en nul-viden model og AES-256 kryptering. Autentificering sker ved hjælp af en hash af din hovedadgangskode, der genereres vha. Argon2d. 

Dashlane går imidlertid ud over den typiske sikkerhedsmodel for password manager. Hver gang du bruger en ny enhed, genererer Dashlane en enhedsnøgle baseret på visse hardware- og softwarespecifikationer, der på ingen måde er relateret til din hovedadgangskode. Modellen er så stærk, at en MIT-undersøgelse i 2016 fandt det næsten umuligt at knække. 

LastPass er ikke så unik, skønt den stadig tager skridt for at holde din hvælving sikker. Igen er du beskyttet med AES-256 og en nul-viden model. I dette tilfælde bruger LastPass 100.000 runder med PBKDF2 på din hovedadgangskode til at generere en godkendelseshash. Denne hash bruges derefter til at oprette en godkendelsesnøgle, der matches med LastPass-databasen. 

Det er vigtigt at bemærke, at din hovedadgangskode aldrig forlader din computer. I stedet bruges en hash af en hash til at autentificere dig, hvilket giver to lag beskyttelse. Desværre er det ikke hele historien med LastPass.

The LastPass Hack

LastPass led i dataovertrædelse i 2015, hvilket resulterede i, at en stor database med krypterede brugerhvelve forlod sine servere. Selvom data blev stjålet, kompromitteredes ingen faktiske oplysninger. På grund af LastPass ‘kryptering og nul-viden model, angreb angribere med en masse ubrugelig gibberish. 

Hvis noget, er overtrædelsen et vidnesbyrd om sikkerhedsmodellen LastPass har på plads. Når det er sagt, er det ikke fra krogen. Selvom Dashlane og LastPass går tit-for-tat med hensyn til teknisk beskyttelse, er kendsgerningen, at LastPass har et brud på rekorden, og Dashlane gør det ikke, hvilket giver sidstnævnte en sejr i denne runde. 

Runde: Sikkerhedspunkt for Dashlane

Dashlane-logo
LastPass-logo

2

Pris

I betragtning af LastPass vandt det øverste slot i vores bedste guide til gratis adgangskodemanager, mens Dashlane kæmpede for at få udskåret, er denne runde ikke meget af en konkurrence. Kort sagt tilbyder LastPass en bedre værdi. Når det er sagt, er der lidt mere til historien, hvis du leder efter adgangskodestyring og identitetstyveri-beskyttelse.

Fra LastPass starter den gratis version mest. Du får synkronisering på flere enheder og ubegrænset lagerplads uden at bruge en krone, som andre passwordadministratorer kæmper for at holde trit med. Hvis du er interesseret i adgangskodedeling, har du brug for Premium-planen. Dog kun til $ 3 pr. Måned er prisen lav. 

LastPass har også en solid familieplan, skønt vi foretrækker 1Password’s mere (læs vores 1Password-gennemgang, såvel som vores Dashlane vs. 1Password og 1Password vs LastPass-sammenligninger). Du er begrænset til seks brugere, men det betyder næppe noget i betragtning af prisen. For $ 4 pr. Måned køber du hovedsageligt seks Premium-licenser plus adgang til et familiedashboard og ubegrænset delte mapper.

Dashlane er en af ​​de dyreste passwordadministratorer omkring, hvilket er dens største svaghed. Der er en gratis plan tilgængelig, der passer til autofyld og sikkerhedsadvarsler, men du er begrænset til 50 poster og har kun adgang til dit hvælv på en enkelt enhed. Den betalte version, Premium, tilføjer synkronisering med flere enheder, mørk webovervågning og ubegrænset lagerplads. 

Premium Plus er dog den mest imponerende plan. For næsten $ 10 pr. Måned er det den dyreste passwordadministrator, vi nogensinde har set. Når det er sagt, kommer Premium Plus med den fulde adgangskodemanager, kreditovervågning og $ 1.000.000 i identitetstyveri-beskyttelse. Sammenlignet med vores bedste software til identitetstyveri, er prisen virkelig ikke dårlig. 

Selvom det er let at argumentere for Dashlane, i betragtning af hvor mange funktioner den pakker ind, er der ingen, der nægter prisen. LastPass tilbyder den bedste gratis plan ud af enhver adgangskodemanager, vi har set, mens vi holder den månedlige pris ordentligt lav. 

Runde: Prispoint for LastPass

Dashlane-logo
LastPass-logo

3

Auto-udfyld

Når det kommer til automatisk udfyldning, arbejder LastPass og Dashlane begge vidunderligt i browseren. På tværs af Chrome og Firefox har vi sjældent problemer med at teste en af ​​dem, hvad enten det gælder et kreditkortindlæg eller en login-side. Når det er sagt, har hvert værktøj sine styrker, når det kommer til autofyld. 

Dashlane tilbyder mere kontrol i browseren. Gennem udvidelsen kan du specificere, om du vil udfylde logininfo, formularer, begge eller ingen af ​​den URL, du er på. Du kan også vælge, om indstillingerne gælder for en bestemt side, der er relateret til et domæne eller hele websitet, så du kan tilpasse, hvordan autofyld reagerer. 

dashlane review-autoudfyldning

LastPass har ikke så meget fleksibilitet, der viser relevante logins for det websted, du er på, samt alle mulige arkiverbare genstande. Selvom autofyld fungerer perfekt, løb vi ind i et par snags med hvordan LastPass genkender felter. Især registreres det ikke altid, når der er et felt med kreditkortindtastning, hvilket betyder, at dine lagrede kort ikke vises i udvidelsen. 

LastPass-krom-extension review

Når det er sagt, har LastPass fordelen med lokal autofyldning. Hvis du abonnerer på Premium, kan du bruge LastPass Autofill for Apps-værktøjet, som bringer browseroplevelsen til dit skrivebord. Selv om det er en nyttig funktion at have, har Dashlane en lokal applikation, og i betragtning af indstillingerne i browserudvidelsen er der nok til at tildele det en sejr denne runde. 

Round: Autofill Point for Dashlane

Dashlane-logo
LastPass-logo

4

Forretningsplaner

LastPass og Dashlane tilbyder omfattende forretningsplaner – det er derfor, de begge lavede vores bedste password manager til små virksomhedslister – på trods af at de ikke er så robuste som OneLogin og Zoho Vault (læs vores OneLogin-gennemgang og Zoho Vault-gennemgang). Når det er sagt, tilbyder LastPass flere muligheder end Dashlane. 

Fra sidstnævnte tilbyder Dashlane en enkelt forretningsplan, der kører $ 4 pr. Bruger pr. Måned, når den faktureres årligt. Det er det samme som Premium-planen, skønt det kommer med et par ekstramateriale, inklusive en kontoadministrator for mere end 50 brugere og en administratorkonsol til styring af bruger- og sikkerhedspolitikker. 

LastPass er mere stykke, når det kommer til forretningsplaner. Der er to kerneplaner: Teams og Enterprise. Førstnævnte er for fem til 50 brugere til $ 4 pr. Bruger pr. Måned, mens det senere er for ethvert hold med mere end fem brugere. Det inkluderer også katalogintegration og enkelt sign-on-funktioner.

LastPass review-business-pricing

De to sidste planer tilføjer adaptiv multifaktor-godkendelse, enten som sin egen service eller samlet med Enterprise. LastPass er dyrere med Enterprise-ur i $ 2 mere pr. Bruger end Dashlane. Når det er sagt, kommer det med SSO og adaptiv MFA, som Dashlane mangler, hvilket giver LastPass sejr denne runde. 

Round: Business Plans Point for LastPass

Dashlane-logo
LastPass-logo

5

Mobile apps

Adgangskodeadministratorer har for det meste browseroplevelsen fundet ud med undtagelse af nogle værktøjer (læse vores Passwork-gennemgang for et eksempel). Mobile enheder er dog en smule vanskelige. Heldigvis, som to af de største og bedste passwordadministratorer omkring, tilbyder Dashlane og LastPass strømlinede og effektive apps til Android og iOS. 

LastPass ‘mobilapp føles næsten som browserapplikationen, hvorfor den tjente en plads i vores bedste password manager til iOS-guide. Autofill fungerer vidunderligt med LastPass understøtter biometrisk godkendelse på Android og iOS. Når det er sagt, mangler der et par funktioner i mobilapplikationen.

LastPass-iOS

Du kan ikke organisere dine poster, som du kan med Dashlane. Ud over det understøtter Dashlane også mobilspecifikke poster, f.eks. Kontakter. Alle standardfunktioner fungerer også godt, med Dashlane, der understøtter autofyld på den nyeste version af Android og iOS, samt viser en komplet version af dets sikkerhedsdashboard. 

Dashlane-iOS

Uanset hvilken af ​​de adgangskodeadministratorer du vælger, er det ikke et problem at få adgang til adgangskoder på dine mobile enheder. Når det er sagt, tilbyder Dashlane en mere robust mobilapp, der passer til dens fremragende identitetsdashboard, organisationsmuligheder og autofyld. På grund af dette tjener det en gevinst på den mobile ende af tingene. 

Round: Mobile Apps Point for Dashlane

Dashlane-logo
LastPass-logo

6

Brugervenlighed

Dashlane og LastPass er begge nemme at bruge, meget i modsætning til LogMeOnce og Steganos (læs vores LogMeOnce-gennemgang og Steganos Password Manager-gennemgang). Hvis du bare er opmærksom på brugervenlighed, kan du vælge et af værktøjerne og være helt fint. 

Når det er sagt, er Dashlane mere fleksibel. Den bruger en lokal applikation i modsætning til LastPass ‘browser-eksklusive brugergrænseflade. Når du downloader appen og opretter en konto, vil Dashlane bede dig om at importere adgangskoder fra din browser. I betragtning af at de fleste mennesker har adgangskoder, der ubevidst er gemt i deres browserdatabase, er dette en hurtig måde at blive opsat på. 

dashlane-adgangskode-import

At komme omkring Dashlane er enkelt, med dine hvælvningskategorier, der er anført i menuen til venstre og masser af måder at organisere dine poster på. Browserudvidelsen spejler dette og giver dig hurtig adgang til dit hvælv og adgangskodegeneratoren uden at skulle åbne det lokale program.

dashlane review-edit-entry

Der er dog ikke en browser-brugergrænseflade, hvor LastPass lyser. Selv om der mangler en lokal applikation, kan LastPass køre i enhver browser. Fra et brugervenligt synspunkt er LastPass mere eller mindre det samme som Dashlane. Der er muligheder for at organisere dine poster, support til brugerdefinerede indgangsskabeloner og en let at bruge menu i venstre side af UI.

LastPass-anmeldelse-kategorier

At LastPass fungerer i din browser er dog en stor fordel. Uanset hvilken computer du bruger eller hvilken browser du bruger, kan du hurtigt få adgang til dine adgangskoder, selv på offentlige maskiner. Kombineret med LastPass ‘mere plads-ish design, tjener det gevinsten for denne runde. 

Runde: Brugervenlighedspunkt for LastPass

Dashlane-logo
LastPass-logo

7

Gratis plan

Begge vores konkurrenter tilbyder en gratis version, selvom LastPass har fordelen. Selvom LastPass ikke er den eneste gratis mulighed – læs vores NordPass-anmeldelse til et andet eksempel – har den en funktion, som næsten ingen anden gratis adgangskodehåndtering gør: Synkronisering af flere enheder. 

Selv hvis du ikke betaler, kan du synkronisere dine poster på dine enheder. Derudover tilbyder LastPass en-til-en-deling og ubegrænset lagerplads. Helt ærligt, den gratis plan skammer LastPass Premium. Den ekstra $ 3 pr. Måned giver et par ekstra funktioner, herunder en-til-mange-deling og prioriteret support, men gratis inkluderer det meste af det, vi leder efter. 

Dashlane Free gør det desværre ikke. Selvom vi forstår at reservere synkronisering af flere enheder til Dashlane Premium, begrænser den gratis version dine poster. Du kan kun gemme 50 poster i dit hvælv, uanset hvilken kategori de er i. Selvom grænsen ikke er så streng som McAfee True Key, er den stadig en grænse (læs vores McAfee True Key-anmeldelse). 

Sammenlignet med LastPass stables Dashlanes gratis version ikke sammen. Imidlertid er det også uklart sammenlignet med andre gratis værktøjer. Selvom KeePass og Bitwarden ikke er så smukke som Dashlane, tilbyder begge ubegrænset lagerplads gratis, og de er open source, til at starte (læs vores KeePass-gennemgang og Bitwarden-gennemgang, og se, hvordan Bitwarden sammenligner med LastPass). 

Det er ikke overraskende, at LastPass er kongen af ​​afgrøderne, når det kommer til at sikre dine adgangskoder gratis. Dashlane gør en solid indsats, men med sine begrænsninger og mangel på synkronisering af flere enheder bliver det styrt af LastPass. 

Runde: Gratis planpoint for LastPass

Dashlane-logo
LastPass-logo

8

Funktioner

LastPass er temmelig let med hensyn til funktioner uden for det bemærkelsesværdige LastPass for Applications desktop værktøj. Ellers er det standard. Du tilbydes en sikkerhedsudfordring, hvor du kan se, hvordan dine adgangskoder står op mod resten af ​​LastPass-brugere, support til brugerdefinerede poster og automatisk udfyldning.

LastPass review-sikkerhed-udfordring

Der er også LastPass Authenticator. Selvom det ikke teknisk er en del af LastPass, giver Authenticator dig mulighed for at aktivere tofaktorautentisering på de fleste websteder, ved at tjene det et sted i vores bedste 2FA-appsvejledning. Du behøver dog ikke bruge eller betale for LastPass for at bruge Authenticator. Det tilbydes gratis som en enkeltstående tjeneste. 

Dashlane er det modsatte af LastPass. Fyldt til randen med funktioner og en pris, der skal matche, har Dashlane gået ud over en standardadgangskodehåndterer til noget mere beslægtet med beskyttelse af identitetstyveri. 

Dashlane Premium inkluderer mørk webovervågning, et password-sundhedscenter og en VPN, selvom vi vil anbefale at vælge fra vores bedste VPN-liste til den sidste i stedet. 

dashlane review-adgangskode-sundhed

Det er dog den mest unikke funktion, den automatiske adgangskodeskifter, der kan opdatere adgangskoder på understøttede websteder med et enkelt museklik. LastPass har en lignende funktion, skønt vi aldrig kunne få den til at fungere korrekt under vores test. 

Dashlane kan ikke ændre adgangskoder på hvert websted, men listen over understøttede webadresser er stadig lang, inklusive Reddit og Citrix (læs vores Citrix ShareFile-gennemgang). 

Dashlane er dyrere end LastPass, men den leveres med en liste over funktioner, der kan retfærdiggøre prisen. Fra overtrædelsesmeddelelser til mørk webovervågning til identitetstyveriforsikring går Dashlane ud over blot at være en administratoradgangskode og tjene det som en gevinst i denne runde. 

Runde: Funktioner Point for Dashlane

Dashlane-logo
LastPass-logo

9

Support

Dashlane har nogle af de bedste support, vi har set af en password manager, hvilket er overraskende i betragtning af hvor mangelfuld support normalt er for disse værktøjer. Ud over en letanvendelig vidensbase tilbyder Dashlane e-mail og live chat support. E-mail-support kører syv dage om ugen, mens live chat tilbydes mandag til fredag ​​fra kl. 9 til 18. EST. 

Support er hovedsageligt koncentreret omkring engelsktalende kunder, skønt Dashlane tilbyder fransk og tysk e-mail-support i løbet af hverdage. Heldigvis skulle du ikke være nødt til at nå ud for at støtte meget. Videnbasen er enestående, fyldt til randen med alle detaljer omkring Dashlane, og hvordan den fungerer.

dashlane review-vidensbase

LastPass tilbyder ikke det samme niveau af pleje med sine supportressourcer. Du har fået en vidensbase, der dækker det grundlæggende i applikationen, men det inkluderer meget lidt i vejen til fejlfinding af ressourcer. Der er måder at kontakte LastPass på, hvis du har et problem, men du bliver nødt til at hoppe gennem et par bøjler. 

LastPass review-vidensbase

Du skal bruge vidensbasen for at kontakte LastPass. I stedet for at tilbyde en kontaktform for e-mail-adresse, er der en “kontakt support” -knap i bunden af ​​hver vidensbase-artikel. I betragtning af hvor lidt der er til fejlfinding, er der behov for en klarere rute til kontakt. 

LastPass review-kontakt-support

LastPass tilbyder stadig support til kunder, der betaler og ikke, så det er ikke alt sammen dårligt. Uanset hvad kan man ikke benægte, at Dashlane tilbyder mere robuste supportressourcer, både for dem, der har brug for at kontakte supportteamet og dem, der har indhold med at løse deres egne problemer. På grund af dette vinder Dashlane gevinsten for denne sidste runde. 

Runde: Support Point for Dashlane

Dashlane-logo
LastPass-logo

10

Afsluttende tanker

Ud af vores ni runder, tjente Dashlane fem point, mens LastPass tjente fire. Som forventet var de to nakke og nakke under hele konkurrencen, selvom Dashlane stadig kommer ud som sejreren. Selvom det er dyrt, tilbyder Dashlane en mere robust liste over funktioner og bedre sikkerhed end LastPass.

Vinder: Dashlane

LastPass er stadig en værdig modstander. Med den bedste gratis plan, vi har set fra enhver password manager og usædvanlig brugervenlighed, er LastPass et godt værktøj. Selvom den ikke når højderne på Dashlane, er LastPass stadig en overbevisende mulighed, især for dem, der har et budget. 

Valget er dog op til dig. Skal du med Dashlane eller LastPass? Fortæl os, hvordan du har valgt dit valg, og hvordan du kan lide det i kommentarerne herunder. Læs også vores sammenligning af Dashlane vs Keeper. Som altid tak for at have læst.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me