Bitdefender vs Windows Defender: Hvem forsvarer bedst i 2020?

Windows har aldrig haft et stort ry for cybersikkerhed. Dette kommer med at være det mest populære pc-operativsystem. Derfor findes der også antivirussoftware som Bitdefender i første omgang. Heldigvis har Microsoft ikke ignoreret truslen selv og tilføjet Windows Defender til enhver Windows-installation.


Om du kan stole på Windows Defender for at holde din pc sikker eller ej, er en anden sag. Derfor vil vi sammenligne det med Bitdefender, vores valg som den bedste antivirus-software på markedet. Windows Defender kom på vores bedste gratis antivirussoftwareliste, og det er set nogle ret gode beskyttelsesscore, men du bliver nødt til at læse videre for en fuld oversigt.

Det kan også være en god ide at tage et kig på vores mere detaljerede Bitdefender-gennemgang, før du finder ud af, hvem der vinder krigen mod malware i denne Bitdefender vs. Windows Defender-sammenligning.

Opsætning af en kamp: Bitdefender vs. Windows Defender

Med nye trusler mod, at din teknologi dukker op dagligt, har du ikke råd til at vælge en antivirus-pakke, der ikke giver dig den bedste dækning. Bitdefender er en betalt mulighed med en premium-funktionsliste, der passer til, og den er toppen af ​​vores liste over anbefalinger. Windows Defender er gratis, og det betyder, at det har begrænsninger, som vi løber igennem.

For at give dig den klareste fornemmelse af, hvor godt den ene antivirus-software formes mod den anden, tester vi Bitdefender og Windows Defender på fem områder. Vi starter med funktioner, inden vi går i dybden med prisfastsættelse, brugervenlighed, kvaliteten af ​​den beskyttelse, du får, og den kundesupport, de tilbyder.

Vinderen af ​​hver runde får et point, og den første, der tjener tre point, vinder samlet. Vi afslutter hvert afsnit med en sammenfattning og forklarer vores valg, så glæder vi os over dine tanker i kommentarerne.

Funktioner

Uanset om du betaler for en antivirus, eller du vælger et gratis alternativ, skal du vide, om funktionerne er nok til at beskytte dig. Med det i tankerne tager vi et kig på, hvad Bitdefender og Windows Defender tilbyder deres brugere.

Bitdefender

Windows-brugere er vinderne af prisen, fordi de får Bitdefenders “realtids databeskyttelse” og “avanceret trusselforsvar” som en del af enhver pakke. Det betyder, at det vil beskytte dig mod alle former for malware, endda de vanskeligere til stedet slags.

Bitdefender-funktioner

De fleste Bitdefender-pakker inkluderer beskyttelse mod cyberangreb, der drager fordel af din mikrofon eller webcam, med begrænsninger for begge. Bitdefender er en af ​​vores topanbefalinger om, hvordan du sikrer dit webcam mod disse slags trusler.

Bitdefenders trusselregistrering går også videre med software og WiFi sårbarhedsscannere. Du har også inkluderet en firewall til at forsvare dig selv mod trusler udefra.

Hvis du er bekymret for at købe online, kan du drage fordel af Bitdefender Safepay, som giver dig mulighed for at gennemse online i et sikkert miljø. Du kan bruge det til ethvert websted, men Bitdefender advarer dig om at skifte til Safepay, hvis det opdager, at du prøver at foretage en betaling uden det.

Safepay fungerer også godt med Bitdefenders begrænsede VPN, især hvis du ikke er opmærksom på farerne ved offentlig WiFi og du risikerer dine data på et åbent WiFi-netværk. Du får et dagligt tillæg for data, men dette er begrænset til 200 MB. Hvis VPN-beskyttelse er vigtig, vil du kombinere Bitdefender med en VPN-udbyder som ExpressVPN (se vores ExpressVPN-gennemgang).

Bitdefender leveres med en password manager til at beskytte dine mest følsomme data, hvilket er en dejlig tilføjelse. Det er grundlæggende og let med funktioner, men som du kan se i vores sløregennemgang, betyder det ikke nødvendigvis en dårlig adgangskodemanager, især hvis du bare vil indstille den og glemme den. Vi vil dog sandsynligvis først og fremmest anbefale Dashlane (se vores Dashlane-anmeldelse). 

I betragtning af risikoen ved ransomware er det godt at se, at Bitdefender forhindrer filændringer til dine mest følsomme filer og tilbyder omfattende filkryptering for at låse eventuelle kritiske dokumenter. Der er også en pæn filklipper, der sletter nogen af ​​dine filer.

Det er vigtigt at bemærke, at selvom de fleste af disse funktioner er standard for Windows-brugere med den mest basale Bitdefender Internet Security-pakke, skal du vælge en af ​​Bitdefenders multi-OS-planer, som Total Security, for at sikre din Mac- eller Android-enhed.

Alt i alt har Bitdefender en af ​​de mest omfattende sæt funktioner, vi har set i nogen af ​​vores antivirus-anmeldelser.

Windows Defender

Windows Defender er den gratis og standard antivirusindstilling for de fleste Windows-brugere, og den kommer som en del af Windows selv. Afhængigt af din specifikke version af Windows 10 kan Windows Defender muligvis også have navnet Windows Security eller Windows Defender Security.

Windows-Defender-funktioner

Denne beskyttelse slukker sig selv og lader en konkurrent, som Bitdefender, overtage, når den er installeret. Så snart det er fjernet, aktiverer Windows Defender imidlertid sin egen beskyttelse.

I sin kerne er Windows Defender en typisk antivirus-scanner. Du kan køre en hurtig scanning for at se efter øjeblikkelige trusler, men det giver også mulighed for målrettet scanning af bestemte mapper eller drev, ud over en mere grundig scanning af dit system.

Windows Defender inkluderer webbeskyttelse takket være SmartScreen, Windows ‘anti-phishing og anti-malware-beskyttelse. Dette kommer forudindbygget i Microsoft Edge og vil snart være tilgængeligt for Google Chrome-brugere med Windows Defender Browser Protection-udvidelsen. Dette vil gøre Chrome – vores valg som den mest sikre webbrowser – endnu sikrere at bruge.

SmartScreen drager fordel af Microsofts omfattende erfaring med cloud computing ved hjælp af en omfattende skybaseret database over trusler for at tilbyde den bredest mulige beskyttelse. Windows Defender tilbyder også døgnet rundt beskyttelse for at forhindre malware-installationer samt beskyttelse mod manipulation for at låse eventuelle kritiske indstillinger.

Defender inkluderer også specifik beskyttelse mod ransomware. Som standard vil det beskytte bestemte mapper, f.eks. Din dokumentmappe, men du kan tilpasse den til at beskytte de mapper, du ønsker. Det sikkerhedskopierer automatisk disse filer til din OneDrive-konto (se vores OneDrive-gennemgang).

Der er et netværk og en system firewall inkluderet som en del af Windows Defender’s beskyttelse med indstillinger, der kan tilpasses, baseret på hvilken type netværk du bruger.

Windows Defender tilbyder ikke alle beskæringer, som Bitdefender, men det tilbyder et solidt alternativ til en tredjeparts antivirus-pakke. En åbenlyst ting at påpege er imidlertid i navnet. Windows Defender er en komponent i Windows 10 og kan ikke installeres på andre enheder.

Rundtanker

Det ville have været uretfærdigt at sammenligne Windows Defender med Bitdefender for et par år siden, men Microsoft har udvidet og forbedret sine egne antivirusfunktioner med spring og grænser. 

Windows Defender prøver at være en allround sikkerhedssuite og gør det godt med ransomware-beskyttelse og en firewall. Den enkle sandhed er, at Bitdefender tilbyder mere, selvom du skal betale for det.

Runde en vinder: Bitdefender

Prisfastsættelse

Antivirus-udviklere kan lide at tilbyde flere prisplaner, der låser visse funktioner bag højere omkostninger. Bitdefender er ikke anderledes, og tilbyder flere planer, skønt med særligt gode rabatter for nye kunder. Lad os se på, hvordan Bitdefender og Windows Defender sammenligner sig i en priskamp.

Bitdefender

Bitdefender tilbyder fire prisplaner, men hver leveres med forskellige priser afhængigt af antallet af enheder, du vil dække eller længden af ​​dækningen.

Når man først ser på det antal enheder, du vil dække, kan nye kunder få store rabatter på omkostningerne ved Bitdefender ved at vælge en plan, der dækker tre enheder. Du kan købe planer, der dækker fra en til 15 enheder, selvom nogle af disse er specifikke for bestemte planer og kommer uden rabatter.

Den billigste plan, som Bitdefender tilbyder, er Antivirus Plus. Dækningen spænder fra et til 10 enheder i et til tre år. Det særegne ved rabatten betyder, at nye kunder sandsynligvis vil opdage, at det billigste abonnement er for op til tre enheder, snarere end et.

Bitdefender udelukker visse funktioner, f.eks. Filkryptering og en netværks firewall, fra Antivirus Plus, men du har fuld antivirusbeskyttelse såvel som Safepay og nogle andre ekstramateriale. Det er dog kun tilgængeligt for Windows-brugere, ligesom Internet Security er den næste Bitdefender-pakke.

Internet Security inkluderer alt, hvad Bitdefender har at tilbyde, og mangler kun den tyverisikring og “OneClick Optimizer”, du kan finde på den dyreste Total Security-plan. 

Total Security leveres med dækning for op til fem eller 10 enheder samt support til Mac og til mobile operativsystemer som Android. Trods de forudgående omkostninger er det et af vores top valg som den bedste antivirus til Android og er kun $ 5 dyrere end Internet Security i et års dækning og fem enheder.

Øverst er Bitdefender Family Pack, der leveres med dækning af op til 15 enheder og alle funktioner i Total Security samt beskyttelse mod tyveri, men du betaler en ekstra præmie for det.

Windows Defender

Vi ville meget gerne tale om Windows Defenders forskellige prispakker, men det behøver vi ikke. Det er helt gratis, og det er inkluderet som en del af din Windows 10-installation uden ekstra omkostninger.

Der er ingen variation i det beskyttelsesniveau eller de funktioner, du har til rådighed. Den eneste pris er naturligvis for din Windows 10-licens, men dette er for hele dit operativsystem, snarere end specifikt Windows Defender.

Runde to tanker

Det er lidt urimeligt at foretage en sammenligning som denne mellem betalt og gratis antivirus-software, men vi gør det alligevel. I hænderne vinder Windows Defender denne runde. Når alt kommer til alt er $ 0,00 bedre end $ 59,99.

Vinder runde to: Windows Defender

Brugervenlighed

Hvis antivirussoftware ikke er brugervenligt, fratrækker den gennemsnitlige computerbruger. Vi vil teste og se, hvor let både Bitdefender og Windows Defender er at bruge.

Bitdefender

Installation og brug af Bitdefender tager ca. 10 minutter. Det grundlæggende installationsprogram sørger for at downloade hovedparten af ​​dine installationsfiler til dig og ud over et par klik for at komme videre kræver det ikke meget interaktion fra dig.

Bitdefender-klient

Når Bitdefender er installeret, er det forholdsvis let at bruge Bitdefender. Hovedklienten fokuserer omkring et dashboard, der tilbyder forskellige typiske handlinger, såsom hurtig scanning, for at spare dig for tid. Andre områder, som beskyttelse og privatliv, er på venstre side og giver dig adgang til dit komplette sæt funktioner.

Du kan nemt tilpasse indstillingerne ved at klikke på “indstillinger” i nederste venstre hjørne. Hvis du er usikker på nogen af ​​funktionerne eller indstillingerne, kan du klikke på spørgsmålstegnet over hvert område for at få nyttige tip.

Pro-brugere vil nyde tilpasningen, men begyndere vil kunne lide den hands-off tilgang, som Bitdefender giver dig. Der er noget for enhver smag, men hvis du er tvunget til at åbne og bruge klienten, gør Bitdefender at finde din måde temmelig enkel.

Windows Defender

Microsoft har lagt en stor indsats i at gøre deres Windows 10-interface så enkel at bruge som muligt, og Windows Defender er ikke anderledes. Du kan normalt finde det som et skjoldikon på din Windows proceslinje eller i dit Windows-indstillingsområde.

Windows-Defender-klient

Afsnittet “overblik over sikkerhed” giver dig et øjeblikkeligt overblik over din Windows Defender-beskyttelse. Hvis du klikker på en af ​​disse blokke, f.eks. “Virus og trusselsdetektering”, fører du dig til indstillingsområdet for denne funktion.

Der er ingen omfattende lister med komplicerede funktioner, og Windows Defender forklarer eventuelle uklare indstillinger. Når du er væk fra hovedområdet, kan du navigere fra venstre sidelinie, ligesom Bitdefender. 

Windows Defender aktiveres som standard, når du begynder at køre Windows, medmindre du har en anden antivirus installeret. Hvis du installerer en anden antivirus, vil Windows Defender deaktivere nogle af dens tjenester og give plads til den anden udbyder for at forhindre konflikt.

Alt i alt er Windows Defender venligt at bruge. Det spørger dig, når det har brug for en beslutning om noget, eller hvis der er et problem, men det fungerer ellers i baggrunden.

Runde tre tanker

Både Bitdefender og Windows Defender tilbyder nyttige klienter, som selv begyndere ville synes at være venlige. Det let tilgængelige betjeningspanel på Bitdefender er dog lidt bedre, især da du kan tilpasse det. Derudover tilbyder det en øjeblikkelig scanningsindstilling. Af disse grunde vinder Bitdefender snævert denne runde.

Vinder af tredje runde: Bitdefender

Beskyttelse

En antivirus er intet uden at tilbyde nyttig beskyttelse. Vi bruger rapporter fra tre sikkerhedstestfirmaer for at se, om Bitdefender eller Windows Defender er bedre til at beskytte dig, og om det vil bremse din pc i processen.

Bitdefender

I AV-TESTs maj-juni 2019-test af Bitdefender var der en lille dukkert i dets tidligere scoringer fra marts-april og faldt til 97,1 procent for den samlede malware-beskyttelse. Det samlede beskyttelsesresultat faldt også fra 6 til 5,5.

Bitdefender-AVTest-June19

Denne dukkert i beskyttelsesscore er skuffende, og der var også et fald i ydelsesprocent (fra 14 til 19 procent), selvom den samlede præstationsscore forblev den samme på 6.

Bitdefender fik bedre resultater med test fra AV-Comparatives ‘februar-maj beskyttelsestests. Bitdefender blokerede 751 trusler i en hastighed på 99,9 procent samlet – nok til at få AV-Comparatives ‘højeste Advanced + score til beskyttelse.

Det modtog også Advanced + -resultatet for ydelsestest i april 2019, skønt det var 11 ud af 15 i en sammenligning med anden antivirus-software, baseret på påvirkningsresultater. Dette sætter det på niveau med antivirus-software, som Trend Micro Antivirus, som vores Trend Micro Antivirus-gennemgang yderligere kan forklare.

MRG-Effitas-test havde imidlertid upåklagelige resultater for Bitdefender. Ud af 339 trusler opdagede Bitdefender alle 339 i sin fulde spektrumstest i 1. kvartal 2019 og fik sin top-niveau niveau 1-certificeret pris – matchende Avira (se vores Avira-anmeldelse).

Windows Defender

Windows Defender havde en identisk procentscore som Bitdefender i AV-TESTs maj-juni 2019-test med 97,1 procent, men havde en samlet beskyttelsesscore på 6, og trumpede Bitdefenders 5.5-score. Det holdt også denne score fra marts-april 2019, hvor den også modtog en 6 ud af 6. 

Windows-Defender-AVTest-June19

AV-TEST-scoringer betyder, at den genkendte Windows Defender som en af ​​de bedste antivirus-software til hjemmebrugere på Windows sammen med Kaspersky, Norton og F-Secure.

Windows Defender klarede sig ganske godt i AV-Comparatives ‘test fra februar-maj 2019 og blokerede 749 trusler med en hastighed på 99,8 procent, kun 0,1 procent lavere end Bitdefenders score. Mere foruroligende var dog det store antal falske positiver, som Windows Defender blev fundet – 74 mod to for Bitdefender.

Dette betyder, at Windows Defender vandt en lavere “Advanced” -pris, men AV-Comparatives bemærker specifikt, at denne lavere score er på bagsiden af ​​disse falske positiver.

MRG-Effitas var venligere mod Microsoft og tildelte den samme niveau 1-certificeret score, som Bitdefender modtog i sin Q1 2019-test. Ud af de samme 339 prøver blokerede Windows Defender automatisk dem alle.

Runde fire tanker

Bitdefender har altid været en af ​​de bedste til beskyttelse, men den oplevede en dukkert i nogle af de nyere scoringer. Windows Defender konkurrerer hårdt med nogle enestående ydeevne scores, men så mange falske positiver fra AV-Comparatives viser, at der stadig er noget arbejde med at perficere Microsofts detektionssystemer.

I betragtning af variationen i scoringer på begge sider er det et lodtrækning for Bitdefender og Microsoft her.

Vinderen af ​​runde fire: Tegne

Support

Når noget går galt, vil du have den bedste support, du kan få til din antivirus. Med det i tankerne tester vi kundesupport fra både Microsoft og Bitdefender i dette afsnit.

Bitdefender

Bitdefender gennemsøger ikke sine supportmuligheder. Du kan ringe til en af ​​16 forskellige supportlinjer i forskellige lande over hele kloden, du kan sende en e-mail, eller du kan tale med nogen på live chat.

Bitdefender-site-support

Bitdefender tilbyder 24/7 support til kunder, men du er fri til at drage fordel af dens omfattende vidensbase som et alternativ med ofte stillede spørgsmål og instruktionsguider til at hjælpe dig gennem mere indlysende problemer. 

Der er også et fællesskabsforum med sektioner på engelsk og andre sprog, der dækker forskellige Bitdefender-produkter og fælles problemer.

Windows Defender

I betragtning af at Bitdefender er et betalt produkt, er det rimeligt at sige, at du betaler for premium kundeservice. Windows Defender er gratis, så der tilbydes lidt mindre.

Windows-Defender-site-support

Der er et “svar” -forum i et community, hvor du kan stille spørgsmål om Windows Defender, men dette forum er til generelle Windows-brugere. Der er også nyttige guider og artikler om, hvordan du holder din enhed opdateret og fungerer gennem nogle almindelige problemer.

Hvis du har brug for support, kan du købe Windows Premium teknisk support, der koster $ 49 pr. År for Windows-telefon og online support.

Der er også appen “få hjælp” – inkluderet som en del af Windows – der lader dig tale med en supportagent eller den virtuelle chatbot, som kan hjælpe dig til åbenlyse svar. I betragtning af det store antal Windows-brugere er det imidlertid sandsynligt, at du bliver nødt til at betale for support, hvis du har brug for kritisk hjælp.

Fem runde tanker

Bitdefender-abonnementer leveres med premium supportpakker, men Windows gør det ikke. Hvis du ønsker det samme niveau af support, skal du betale Microsoft for privilegiet. I betragtning af 49.99 $ omkostningerne kan du lige så godt ende med at købe Bitdefender alligevel.

Vinder af runde fem: Bitdefender

Afsluttende tanker

Windows Defender er standardantivirus på Windows-maskiner, så det er ikke urimeligt at foretage en sammenligning mellem det og et alternativ, som Bitdefender. Microsoft har gjort det godt at omdanne det, der plejede at være en meget grundlæggende beskyttelsessuite, til en af ​​de bedste, i det mindste ifølge AV-TEST.

For alle det positive er Windows Defender bare ikke premium antivirusbeskyttelse. Bitdefender tilbyder dig flere funktioner og en lidt lettere klient at bruge, samt langt bedre kundesupport.

Vinder: Bitdefender

Det er grunden til, at Bitdefender ikke bliver slået fra, det er kronen som vores foretrukne antivirus-pakke, men du finder måske, at et af alternativerne i vores antivirus-artikelsektion passer bedre til dine behov. 

Bruger du Bitdefender, eller overlader du ting til Microsoft? Fortæl os, hvad du synes i kommentarfeltet nedenfor. Som altid tak for at have læst.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map