Bitdefender vs Sophos Home: En viral antiviruskamp i 2020

Det er vigtigt at investere i den bedste antivirussoftware på markedet. Bitdefender topper vores anbefalingsliste for dybden af ​​funktioner og beskyttelse, den tilbyder. Sophos har sin egen konkurrent til Bitdefender, Sophos Home, som vi har haft blandede meninger om i fortiden.


Vi vil sætte disse to antivirusser på prøve i en head-to-head, Sophos Home vs. Bitdefender-sammenligningsanmeldelse. Vi kan ikke dække alt, så se på vores separate Bitdefender-gennemgang og Sophos Home-gennemgang for at få det fulde billede af begge.

Opsætning af en kamp: Sophos vs Bitdefender

For at sikre, at du får værdi for dine penge, tester vi Bitdefender og Sophos Home i fem runder.

Vores sammenligning vil dække funktioner, priser, brugervenlighed, beskyttelse og kundeservice. Vi erklærer en vinder for hver runde og tildeler denne service med et point. Vi forklarer også vores begrundelse i en hurtig roundup efter hvert afsnit.

Den samlede mester vil være den første til at nå tre eller flere point samlet, og vi vil gøre en hurtig oversigt over vores sidste tanker i slutningen. Vi bruger vores bedste bedømmelse kombineret med bevismaterialet til at træffe vores beslutning, men hvis du er uenig, bedes du efterlade en kommentar i slutningen.

1

Funktioner

Der er mere ved en god antivirus end at beskytte dig mod vira. Nyere, mere skadelige trusler som ransomware kan sætte dig i fare, og du er nødt til at stole på, at din antivirus har de rigtige funktioner til at beskytte mod det værste af dem.

For at hjælpe dig med at sortere gennem markedsføringstalen, sammenligner vi funktionerne, der tilbydes fra Bitdefender og Sophos Home.

Bitdefender

Selvom Bitdefender får dig til at betale for visse funktioner, er de fleste standard på tværs af dets produktplaner. Nogle antivirus er “bare” antivirus, men Bitdefender forsøger at være en bredere sikkerhedssuite for dine enheder.

Selv dens nederste plan, Antivirus Plus, indeholder mere end den typiske antivirus, især når du sammenligner den med en anden “grundlæggende” antivirusindstilling, som Trend Micro Antivirus + (se vores gennemgang af Trend Micro Antivirus).

Bitdefender-funktioner

Beskyttelse mod malware er stadig midterste fase, med flerlagsbeskyttelse inkluderet i alle pakker. Ignorering af jargongen er den beskyttelse, som Bitdefender tilbyder, af høj kvalitet, da vi vil tale mere om senere.

Du har også webfiltreringsværktøjer og en netværksscanner inkluderet – begge designet til at blokere trusler uden for dit netværk – sammen med en softwaresårbarhedsscanner. En netværks firewall tilføjer til dette forsvar for Bitdefender Internet Security og Total Security kunder.

En meget betragtet Bitdefender-funktion er dens isolerede webbrowser, Bitdefender Safepay, som hjælper dig med at beskytte dig på nettet. Det giver dig mulighed for sikkert at logge ind på dine foretrukne shoppingwebsteder og betale uden at dine følsomme data bliver opfanget takket være et tastatur på skærmen.

Bitdefenders egen VPN-service er inkluderet i Safepay for at beskytte dig på åbne WiFi-netværk. Det leveres med en 200MB daglig datagrænse, så selvom du vil være i stand til at kryptere din grundlæggende webbrowsing, vil du ikke være i stand til at overdrive ting.

De bedste VPN-udbydere har ingen datagrænser og langt mere valg, så du vil måske bruge Bitdefender med en VPN-service som ExpressVPN i stedet (se vores ExpressVPN-gennemgang).

For at øge din webbeskyttelse endnu mere inkluderer Bitdefender en adgangskodemanager og tilføjelser til webfiltrering. Adgangskodeadministratoren er ikke en Dashlane-erstatning, men det er en god manager til at starte med (se vores Dashlane-anmeldelse).

Anti-tyveri, anti-tracking og anti-spionering (med blokering af webcam og mikrofon) sammen med beskyttelse af dine filer hjælper dig med at dække dig yderligere. Bitdefenders funktionsliste er omfattende, da den forsøger at skære et billede ud som den eneste beskyttelse, du muligvis har brug for.

Sophos Hjem

Sophos Home-kunder får en masse uden engang at skulle betale en dollar. Sammen med antivirusbeskyttelse inkluderer Sophos ‘gratis plan webovervågning og forældrekontrol, hvilket gør det til et tiltalende valg for forældre.

Sophos-Home-funktioner

Det låner også funktioner fra sin forretningsgrænse med fjernstyringsværktøjer, der hjælper dig med at holde styr på sikkerheden og beskyttelsen af ​​flere enheder. Dette tilbydes med forventning om, at du opgraderer for at få flere funktioner, når du er bosiddende.

Med det for øje er de bedste funktioner til betalende kunder. Sophos er et andet sikkerhedsfirma, der mener, at forebyggelse er den bedste beskyttelse, der tilbyder forsvar til at beskytte din enhed mod videoovervågning eller keylogging. 

USB-enheder screenes, hvor hver enhed kræver brugerens udtrykkelige godkendelse, før den kan få adgang til din pc. Dette føles igen som en anden crossover fra Sophos ‘fokus på forretningsbeskyttelse, da vi forventer, at du stoler på de fleste af dine egne USB-enheder, men vi klager ikke.

Bitdefender har Safepay, men der er ingen isoleret browser fra Sophos. Der er dog “bankbeskyttelse”, som holder øje med og blokerer for mistænkelig malware, mens du banker online. Hvorvidt dette er forskelligt fra Sophos Home standardbeskyttelse er uklart.

Webfiltrering er dog inkluderet, hvilket skal blokere for at få adgang til mistænkelige phishing eller andre kompromitterede websteder. Dette skal hjælpe med til at forbedre din online sikkerhed.

Et stort beskyttelsesområde, som Sophos er interesseret i at fremme, er dens ransomware-beskyttelse. Dette vil overvåge og stoppe enhver mistænkelig adgang til dine vigtigste filer og mapper og gendanne dem, hvis der opstår skade.

Rundtanker

Ekstra funktioner betyder ekstra beskyttelse, og Bitdefender ligger langt foran mange af sine konkurrenter i denne henseende. Sophos Home forsøger hårdt at konkurrere, men mange af dens funktioner er temmelig standard. 

Der er intet, der skiller sig ud med Sophos, mens Bitdefender har masser, fra isoleret browsing til tyverisikring, hvilket gør Bitdefender vinderen af ​​denne runde.

Round: Features Point for Bitdefender Antivirus

Bitdefender Antivirus Logo
Sophos Hjem Logo

2

Pris

Medmindre du beslutter dig for at gå efter en af ​​de bedste muligheder for gratis antivirus-software, der i øjeblikket findes på markedet, skal du betale. Investering i en antivirus vil give dig bedre beskyttelse, men medmindre det er værdi for pengene, er der ingen grund til at betale.

For at hjælpe dig med at beslutte, om Bitdefender og Sophos Home er overkommelige muligheder, vil vi se på prisplanerne for begge antivirus.

Bitdefender

Nye kunder er godt tilgodeset af Bitdefender takket være en række betydelige tilmeldingsrabatter. Der er rabatter på op til 50 procent tilgængelige på tværs af Bitdefenders fire produktplaner.

Hver af de fire Bitdefender-planer har forskellige priser, hvor kunden kan ændre dækningens længde fra et til tre år eller med antallet af enheder.

Den billigste plan, Antivirus Plus, er også planen med de færrest funktioner inkluderet. Det leveres, som du kunne forvente, med den centrale Bitdefender-beskyttelse mod malware, men der er nogle ekstra bonusser, der smides ind, som en firewall til at blokere cyberangreb.

Antivirus Plus er til Windows-pc’er, men hvis du er bundet til Microsoft derhjemme, kan du variere din dækning med planer, der kan dække en til 10 enheder.

De fleste brugere vil ønske at springe Antivirus Plus over og gå direkte til Bitdefender Internet Security, som inkluderer størstedelen af ​​Bitdefender-funktioner. Ligesom Antivirus Plus er det også kun Windows, men koster kun omkring $ 5 mere til den nedsatte sats sammenlignet med dets billigere alternativ.

Internetsikkerhed kommer med fokus på beskyttelse af privatlivets fred, med blokering af webcam og mikrofoner, filkryptering og forældreblokke til beskyttelse af unge familier. Selvom indstillingen med tre enheder er den eneste plan med en rabat, kan du også beskytte en, fem og 10 enheder.

For en ekstra $ 10 pr. År får du den mobile beskyttelse, som vi anbefalede som en af ​​de bedste antivirus til Android med Bitdefender Total Security, der dækker fem eller 10 enheder. Du får også beskyttelse mod tyveri sammen med værktøjer til at fremskynde din pc såvel som Mac-beskyttelse.

Hvis du har en stor familie, skal du i stedet se på Bitdefender Family Pack. Det leveres med dækning til 15 enheder sammen med al den beskyttelse, der tilbydes med Total Security, til $ 60 til den nedsatte pris.

Sophos Hjem

Sammenlignet med Bitdefender er Sophos ‘planer let at forstå. De er opdelt i to kategorier: gratis og betalt.

Funktioner for Mac- og Windows-kunder varierer, men prisplanerne er de samme. Den gratis plan tilbyder malware og AI-trusselsdetektion, fjernadministration og webfiltrering for at blokere skadelige websteder.

Med den gratis plan har du lov til at sikre og linke tre enheder (Mac eller Windows) til din konto. Gratis kunder får også en gratis prøveversion af Sophos Home Premium i 30 dage, som ved udløbet vender tilbage til den gratis plan.

Sophos Home Premium koster $ 50 pr. År med dækning for 10 enheder. De beskedne funktioner, der er inkluderet i den gratis plan, opgraderes med ekstra malware-blokering og drevkryptering for at blokere ransomware, samt øget webbeskyttelse til at blokere phishing og andre farlige websteder.

Sophos Home Premium tilbyder også indstillinger, der blokerer for privatliv, for at beskytte dit webcam, skærm og tastatur input fra at blive logget. Premium leveres også med kundesupport i hverdags kontortid.

Runde to tanker

Bitdefenders prisplaner er omtrent gennemsnittet for markedet, men de generøse rabatter for nye kunder gør det meget mere konkurrencedygtigt, især med så mange funktioner.

Sophos Home enkle gebyr på $ 50 kan dog ikke ignoreres. Selvom der er færre funktioner, er prisplanen svært at ignorere. Med så mange fordele på begge sider er denne runde uafgjort.

Runde: Pris Ingen klar vinder, point for begge

Bitdefender Antivirus Logo
Sophos Hjem Logo

3

Brugervenlighed

Med så mange funktioner og muligheder at tackle, er de bedste antivirus dem, der er lette at bruge til både fordele og begyndere.

Brugervenlighed er kritisk, hvorfor vi ser på, hvor let både Bitdefender og Sophos Home er at installere og bruge.

Bitdefender

Bitdefenders enkle installation kræver ikke meget at arbejde igennem fra start til slut og bør være afsluttet inden for 10 minutter. Bitdefender-klienten er moderne og tydeligt organiseret med et sidepanel, der giver dig nem adgang til funktioner og andre indstillinger.

Bitdefender-klient

Det første instrumentbræt gør det nemt for dig at få adgang til dine almindelige funktioner, såsom hurtig scanning. Dette område kan tilpasses til at tilføje andre funktioner, du muligvis bruger regelmæssigt, som Safepay.

På sidepanelet kan du få adgang til dine andre funktioner med menuer til beskyttelse af personlige oplysninger og beskyttelse. Afsnittet “beskyttelse” giver dig hurtig adgang til din firewall- og softwaresårbarhedsscanner, f.eks.

Hvis du har brug for ekstra support, prøver Bitdefender at opmuntre til bedre sikkerhedsvaner med advarsler på proceslinjen. For eksempel advarer Bitdefender dig om at bruge Safepay, når du åbner visse shoppingsteder.

Bitdefender tilbyder også brugerprofiler til tilpasning af dine Bitdefender-indstillinger i visse miljøer. Du ønsker måske for eksempel, at Bitdefenders alarmer på proceslinjen skal være slået fra, mens du spiller, eller for at få hårdere firewallregler, mens du er på et åbent WiFi-netværk.

Området “indstillinger”, der åbnes fra sidemenuen, er klart at bruge, med ekstra supporttips tilgængelige over hvert område for at forklare eventuelle usædvanlige indstillinger.

Brugervenlighed er koblet med brugervalg i den samlede Bitdefender-brugeroplevelse. Bitdefender-klienten er næsten uovertruffen, hvor kun top-tier-udbydere som Avira viser sig at være så brugervenlige (se vores Avira-anmeldelse).

Sophos Hjem

Installation af Sophos Home er enkel og kræver lidt interaktion fra brugeren. Når det er afsluttet, starter Sophos Home en første scanning af din pc.

Sophos-Home-klient

Sophos Home har en ren og enkel grænseflade, en af ​​de enkleste, vi nogensinde har set. Det burde ikke skræmme nye brugere, men vi har nogle klager.

Opløsningen af ​​teksten i klienten er dårlig, og nogle steder er det svært at læse overhovedet, især beskrivelserne under hovedknapperne. Hvis du har dårligt syn, ville det gøre dig til en ulempe. Sophos Home er dog generelt forbedret i design siden vores hovedanmeldelse. 

Klienten har flere muligheder for brugere, men meget af ændringerne er dybtgående. Sophos Home kan stadig kun udføre en dyb scanning af dit hovedsystemdrev. Det er muligt at scanne individuelle filer eller mapper, men du skal gøre dette i Windows File Explorer, og på intet tidspunkt gøres dette klart for brugerne.

Kun knappen “scannecomputer” gør noget inden for klienten. Resten er links til Sophos ‘webstyringsværktøj, der åbnes i din browser.

Sophos-Home-site-indstillinger

Onlinegrænsefladen er, som hovedklienten, tydelig at bruge med en moderne grænseflade. 

Du kan deaktivere eller aktivere bestemte funktioner på siden med webindstillinger, der indlæses samt tilføje andre Sophos Home-enheder. Det er ikke forvirrende, og de fleste funktioner har en kort og hjælpsom forklaring. 

Virkelig innovative antivirus er sjældne, med skyløsninger som Webroot SecureAnywhere klæber mest i vores sind (se vores Webroot SecureAnywhere-gennemgang). Det er godt, at Sophos Home tilbyder noget andet med sin online interface, men det kan være forvirrende for nye brugere.

Runde tre tanker

Bitdefender er en af ​​de bedste antivirus at bruge, hvilket viser, at innovation ikke behøver at fjerne væk fra en god brugeroplevelse. 

Sophos Home beviser det samme punkt, men ikke på en god måde. Ændringer i klienten har gjort det dårligt at læse, og ved at flytte meget af den (begrænsede) konfiguration online forlades brugere uden en stabil internetforbindelse med en ulempe.

Runde: Brugervenlighedspunkt for Bitdefender Antivirus

Bitdefender Antivirus Logo
Sophos Hjem Logo

4

Beskyttelse

Én ting er vigtigere end alt andet, når du ser på antivirus-software: beskyttelse. Hvis din antivirus ikke kan beskytte dig, er du i fare.

For at give dig ro i sindet bruger vi resultaterne fra tre uafhængige sikkerhedslaboratorier til at bedømme kvaliteten af ​​beskyttelsen mod Bitdefender og Sophos Home. 

Bitdefender

Vores første laboratorium, AV-test, rapporterede om stærke fund gennem juli-aug. 2019 test. Bitdefender blev tildelt fulde karakterer med en 6 ud af 6 for beskyttelse og systemydelse. Dets beskyttelsesscore var næsten 100 procent effektive med kun et fald på 0,05 procent i august.

Bitdefender-AVTest-June19

Hos AV Comparatives fortsatte Bitdefender dette ekstraordinære tema med en succesrate på 99,9 procent. Ud af 752 prøver af malware blev 751 blokeret, hvilket vandt AV Comparatives ‘højeste Advanced + -pris.

Bitdefender modtog også den samme pris under AV Comparatives ‘performance-test i april 2019, der matchede Bitdefender vs Sophos Home: A Viral Antivirus Battle i 2020 (se vores sammenligning af Bitdefender vs. Kaspersky samt vores separate Kaspersky Anti-Virus anmeldelse).

Der var ingen overraskelser fra MRG-Effitas ‘malware-test i Q2 2019. Ud af 398 prøver blev alle 398 blokeret af Bitdefender under test. Dette satte Bitdefender i samme kategori som Bitdefender vs Sophos Home: En viral antivirus-kamp i 2020 (se vores F-Secure Antivirus-anmeldelse).

Sophos Hjem

Sophos formåede at slå Bitdefenders AV-test-score med en fejlfri 100 procent-score fra juli-august. 2019. Dette kom dog fra test af Sophos ‘forretningsprodukt, Endpoint Security. Sophos Home blev ikke testet, men beskyttelsen er sandsynligvis den samme.

Selvom Sophos opnåede en 6 ud af 6 til beskyttelse, scorede den dårligere for ydeevnen med en 5,5 på grund af langsommere ydelse i forhold til branchegennemsnittet.

Sophos-Home-AVTest-August2019

AV-Comparatives har ikke testet Sophos Home siden november 2016. Desværre havde Sophos en foruroligende dårlig 96 procent succesrate for en antivirus under denne test med 70 fejl ud af 1.868 prøver.

MRG-Effitas testede også Sophos, men kun den forretningsbeskyttelse, den tilbyder. Q2 2019-test viste en succesprocent på 100 procent med 94,52 procent blokeret øjeblikkeligt og yderligere 5,48 procent blokeret på grund af Sophos ‘sofistikerede malware-adfærdstest.

Vi udførte også mere grundige test af Sophos ‘beskyttelse i vores tidligere Sophos Home-gennemgang.

Runde fire tanker

Bitdefender tilbyder guldstandardbeskyttelse, som meget få andre antivirus er i stand til at matche, med næsten perfekte scoringer overalt.

Sophos, med fokus på forretningsbeskyttelse, har mere begrænsede testresultater til rådighed. Hvilke scoringer der er tilgængelige viser blandede resultater, selvom scorerne stort set er høje i nyere test. Bitdefenders beskyttelse har dog vist sig at være mere konsistent.

Runde: Beskyttelsespunkt for Bitdefender Antivirus

Bitdefender Antivirus Logo
Sophos Hjem Logo

5

Support

God kundesupport er ikke kun god forretning. For antivirusudbydere er kunderne nødt til at have tro på, at de kan ringe eller sende besked for hjælp, når de står overfor et problem, som de ikke selv kan løse.

I vores sidste afsnit vil vi se på den kundesupport, som både Bitdefender og Sophos tilbyder kunder.

Bitdefender

Bitdefender er en global virksomhed med globale supportmetoder og har en bred vifte af supportmetoder til kunder, uanset deres land eller sprog. Til at begynde med tilbyder Bitdefender Bitdefender vs Sophos Home: En viral antiviruskamp i 2020-numre på forskellige kontinenter.

Bitdefender-site-support

Telefonstøtte suppleres med 24/7 support med live chat eller e-mail-billettering. Hvis din support ikke er presserende, kan du sende spørgsmål på fællesskabsforummet, hvor Bitdefender-kunder og -personale vil svare inden for få timer.

Forummet er aktivt og har separate sektioner for forskellige Bitdefender-produkter samt sprogspecifikke fora for ikke-engelske kunder.

Der findes også en vidensbase med enkle vejledningsvejledninger, der forklarer, hvordan man udfører visse opgaver eller løser almindelige problemer. Nogle af guiderne leveres med videounderstøttelse, mens de fleste tilbyder billeder til at forklare trin.

Sophos Hjem

Premium-kunder kan kontakte Sophos for hjælp i kontortiden mellem kl. 20.00 og 20.00. EST, mandag til fredag. Der er regionale og internationale Bitdefender vs Sophos Hjem: En viral antiviruskamp i 2020 tilgængelig over hele kloden sammen med live chat og billetsupport.

Sophos-Home-site-support

Mens Sophos tilbyder meget for gratis kunder, er support ikke en af ​​dem. Når den gratis prøveversion af Sophos Premium udløber, har gratis brugere af Sophos Home ingen officiel support ud over Sophos-vidensbasen, som inkluderer guider til installation og brug af softwaren.

Artikler er detaljerede og klare, men de går (for det meste) ikke ud over enkle emner. Hvis du har brug for hjælp til noget komplekst, skal du kontakte Sophos direkte.

Der er også en officiel Twitter-supportkonto, hvor kunder kan tweet spørgsmål og anmodninger om hjælp.

Fem runde tanker

Kunder hos både Bitdefender og Sophos får velplejet support. Begge tilbyder support via telefon og chat sammen med en vidensbase, som kunderne kan gennemse. 

Bitdefenders tilbud er dog lidt stærkere, dog med 24/7 support, en bedre vidensbase og et fællesskabsforum, hvor kunder kan stille spørgsmål.

Runde: Support Point for Bitdefender Antivirus

Bitdefender Antivirus Logo
Sophos Hjem Logo

6

Afsluttende tanker

Sophos Home er fra et sikkerhedsfirma, der generelt fokuserer mere på dets forretningsbeskyttelse. Mange af de funktioner, den inkluderer, som fjernstyring, afspejler det. Det leveres med en simpel klient, hvilket kan være problemet; enkelheden går for langt.

Bitdefender er på den anden side en af ​​de bedste antivirus, fordi den tilbyder mere end sine konkurrenter. Flere funktioner, mere support og bedre beskyttelse gør Bitdefender-produkter værd at deres omkostninger. 

Vinder: Bitdefender

Sophos tilbyder muligvis ikke det samme funktioner, men det er stadig et overkommeligt alternativ. I det allerbedste konkurrerer det godt mod andre gratis gratis antivirus som AVG, som vores AVG-anmeldelse viser.

Bitdefender er stadig vores top anbefaling, men det er ikke den eneste udbyder derude. Se gennem vores andre antivirusanmeldelser for at se, hvordan andre store navne sammenlignes.

Er du Sophos Home-fan? Vær ikke bange for at fortælle os, hvad dine tanker er i kommentarfeltet nedenfor. Tak for at have læst.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map