Bedste VPN for Cambodja i 2020: Privatliv i Phnom Penh

På et besøg i Cambodja kan du tage skønheden i Angkor Wat, dykke dybt ind i landets historie og hygge dig i bagsædet af en tuk-tuk. Landet er travlt med turister, men du kan finde skjulte paradiser, hvor du kan falde helt ned fra nettet. Når du er online, er det en god ide at bruge en af ​​vores bedste VPN til Cambodja-valg.


Virtuelle private netværk bliver en nødvendighed i dag på grund af stigningen i censur og overvågning over hele kloden. Ved at bruge en, er du beskyttet mod enhver overvågning og andre online farer. Det kan også hjælpe dig med at komme omkring censur og andre begrænsninger, f.eks. Geoblocks.

For eksempel er Netflix bibliotek forskelligt i hvert land, hvor det er tilgængeligt, takket være det vidunderlige Netflix-forbud.

Så selvom Cambodjas bibliotek muligvis har nogle lokkende shows, kan du godt savne dit lands version. For at få adgang til Netflix U.S., har du brug for en amerikansk IP-adresse, og en VPN kan hjælpe dig med at få en. Hvis du vil springe over hoopla ved at vælge, skal du bare tilmelde dig en konto hos ExpressVPN.

Bedste VPN for Cambodja 2020

Hvad der gør en VPN bedst for Cambodja

Vores VPN-oversigtsliste har mange anstændige udbydere at vælge imellem, men du skal sørge for, at den er egnet til brug i Cambodja. 

Landets trussel om onlineovervågning og stigende niveauer af cyberkriminalitet gør sikkerhed til den største faktor her. At have stor sikkerhed vil beskytte dig mod enhver fare og holde dig skjult for nysgerrige øjne. At have en kill switch inkluderet er også en god ide, da det vil afbryde dig helt, hvis VPN mislykkes.

Dit privatliv er lige så vigtigt, men at have god sikkerhed betyder ikke, at det automatisk er inkluderet. At sikre, at virksomheden ikke opbevarer logfiler, er et must. Med det bekræftet, betyder det ikke noget, om myndighederne beder om oplysninger, fordi der ikke ville være noget at udlevere.

For at komme omkring enhver censur eller geoblocks, skal du vælge en VPN, der har et godt servernetværk. Jo flere lande det har servere i, jo lettere vil det være for dig at omgå eventuelle begrænsninger, og det er en god ide at have et anstændigt antal at vælge imellem. Hvis du vil have adgang til indhold, der er begrænset til Cambodja, vil du også sikre dig, at det har servere der.

Gode ​​hastigheder er fordelagtige for at hjælpe dig med at undvige irriterende indlæsningsskærme, hvilket også er ubegrænset båndbredde, så du behøver ikke holde øje med din grænse. Det skyldes, at hvis du rammer en grænse, stopper VPN’en med at arbejde, og du vil ikke være beskyttet. 

Disse funktioner er også nyttige til streaming. Hvis det er noget, du vil gøre, og du vil have adgang til Netflix, skal du sørge for, at VPN kan pramme forbi Netflix’s VPN-detektorer. Der er ikke mange VPN’er, der kan gøre det, men vi har afrundet dem, der kan i vores bedste VPN til Netflix-brik.

Du kan også overveje, hvilke enheder det er kompatibelt med, hvor let det er at bruge, og hvor mange forbindelser det tillader. Anstændig kundeservice er god at have, og VPN’er har forskellige priser, så du bliver nødt til at sikre dig, at du er tilfreds med omkostningerne.

Bedste VPN for Cambodja: ExpressVPN

ExpressVPN er vinderen for Cambodja. Det er en fremragende VPN, der giver alt hvad du har brug for en stressfri internetoplevelse. 

Det har en fantastisk sikkerhed, som som standard er indstillet til 256-bit-kryptering, men du kan øge den, hvis du vil. En kill-switch er til rådighed, og det er også aktiveret som standard. Derudover er dit privatliv i sikre hænder med dens strenge no-logs-politik.

expressvpn review-speed-test

ExpressVPN har et imponerende servernetværk med mere end 3.000 servere, der dækker 94 lande. Plus, det har nogle i Cambodja, og vi har fundet, at ikke mange VPN’er gør. 

Hvis adgang til kambodjansk indhold er et must, skal du vælge ExpressVPN eller vores femte anbefaling, HideMyAss. Der er også muligheden for vores uærlige omtale, men læs det afsnit for at finde ud af, hvorfor det er en dårlig idé. 

At vende tilbage til ExpressVPN, det er den bedste VPN til at kombinere god sikkerhed med cambodjanske servere, du får ikke noget bedre, periode.

Det er den hurtigste VPN på markedet, og du får ubegrænset båndbredde. Disse funktioner, og det faktum, at det kan komme ind på en hvilken som helst streaming-platform, tjente det som det øverste sted i vores bedste VPN til streaming-sammenligning. Læs vores ExpressVPN-anmeldelse for mere om tjenesten.

Andre grunde, som vi kan lide ExpressVPN

ExpressVPN kan installeres på Windows, macOS, Android og iOS. Det tillader fem samtidige forbindelser, og der er browserudvidelser til Firefox, Chrome og Safari. 

Det er let at bruge og et godt valg for begyndere på grund af dets enkelhed. Når det er sagt, kan teknisk-minded peeps også klinge med indstillingerne. Bare sørg for at vide, hvad du laver, først.

En nyttig vidensbase er klar, hvis du sidder fast. Derudover kan du kontakte supportteamet via live chat og e-mail, som er tilgængeligt døgnet rundt. Du skal dog gå via e-mail-ruten for mere tekniske problemer.

ExpressVPN er dyre, og der er ikke noget, der skjuler denne undergang. Du kan dog reducere omkostningerne ved at abonnere på en af ​​dens længere planer. Der er også en 30-dages pengene-tilbage-garanti, i tilfælde af at du ikke kan lide det.

NordVPN

NordVPN er en anden udbyder, der tilbyder fremragende sikkerhed. Faktisk har det nogle af de bedste sikkerhed på markedet. Det vil holde dig beskyttet med dens standardindstillinger, men den tilbyder også brugen af ​​dens dobbelt-hop-servere, som tilføjer forbindelsen endnu mere beskyttelse. Det inkluderer en kill-switch, og der er en solid no-logs-politik på plads.

nordvpn review-server-navigation

Dets servernetværk er større end ExpressVPN’er, med mere end 5.600 servere tilgængelige. Dog dækker det kun 60 lande, og der er heller ingen servere i Cambodja.

Hastighederne er hurtige på visse servere, selvom dem, der er længere væk, ofte lider af langsommere hastigheder. Der er ingen grænser for båndbredde, og det kan nemt komme ind i alle streamingtjenester. Se vores NordVPN-gennemgang for flere detaljer.

Andre grunde, som vi kan lide NordVPN

Du kan bruge det på Windows, macOS, Android og iOS. Op til seks enheder kan tilsluttes på samme tid, og der er browserudvidelser til Firefox og Chrome. Klienterne er også lette at bruge.

Hvis du støder på problemer, er der en vidensbase, der hjælper med at løse de mest almindelige problemer. Live chat og e-mail support er også tilgængelig 24/7. Uanset hvad, hjælpen er god, men live chat får dig det hurtigste svar.

NordVPN tilbyder god værdi for dine penge. Månedsplanen er ikke stor, men længere træner billigere til sidst. Der er et 30-dages refusionsvindue, så der er intet at tabe.

VyprVPN

Et andet anstændigt valg for Cambodja er VyprVPN. Selvom det ikke har alle klokker og fløjter i vores første to valg, har den fremragende sikkerhed. Det kan tilpasses med forskellige protokoller at vælge imellem, plus det har sin helt egen Chameleon-protokol til ekstra beskyttelse. En kill switch er inkluderet, og det har en no-logs politik.

VyprVPN-klient

Når den cambodjanske regering overvåger privat kommunikation, er det også værd at bemærke, at Golden Frog, det firma, der driver VyprVPN, har en ekstra service kaldet Cyphr. Det er en app, der sikrer, at alle dine beskeder er beskyttet gennem kryptering. Det er kompatibelt med Android og iOS, og det er gratis, så det er absolut værd at gå.

Dets servernetværk er lille sammenlignet med andre, men der er mere end 700 i 64 lande, hvilket stadig er nok at vælge imellem. Der er dog ingen servere i Cambodja.

VyprVPNs-hastigheder er ok, men ikke stor. De skal dog være fine til de fleste aktiviteter, og det kan komme ind i de fleste streamingtjenester. Du får også ubegrænset båndbredde. Læs vores VyprVPN-anmeldelse for mere.

Andre grunde, som vi kan lide VyprVPN

Det fungerer med Windows, macOS, Android og iOS, og du kan tilslutte op til fem enheder på samme tid, afhængigt af den plan, du vælger. Det er let at bruge, og dets mobile apps er nogle af de bedste tilgængelige, hvilket gør det til en af ​​vores bedste VPN til Android-valg.

En simpel vidensbase er tilgængelig. Live chat er tilgængelig 24/7, men den oprindeligt forbinder dig til en bot, som bare peger dig tilbage til vidensbasen. Der er en knap, der giver dig mulighed for at få forbindelse til et menneske, men ventetiderne varierer. E-mail er også tilgængelig 24/7.

Der er to pakker at vælge imellem, enten “standard” eller “præmie.” Den “standard” -pakke giver dig tre forbindelser, men “premium” -pakken giver fem forbindelser og brug af Chameleon-protokollen. 

Når du har valgt den pakke, du ønsker, kan du vælge fra den månedlige eller årlige plan. Den årlige gør det mere overkommeligt i det lange løb, men der er en 30-dages pengene-tilbage-garanti, i tilfælde af at du skifter mening.

CyberGhost

CyberGhost er en anden respektabel service. Det har som standard god sikkerhed og inkluderer en automatisk kill-switch. At have en automatisk er godt, hvis du er nogen, der vil glemme at tænde for det. CyberGhost’s er dog permanent aktiveret, hvilket nogle måske ser som en ulempe, fordi du ikke kan kontrollere det. En politik, der ikke logger på, er også på plads for privatlivets fred.

cyberghost review-udvidet-ui

Det har et stort servernetværk, men serverens samlede antal kan gå op og ned dagligt, så vi siger bare, at der er mere end 5.000 i over 80 lande. Der er dog ingen kambodsjanske servere.

Dets hastigheder er hurtige, men på lignende måde som NordVPN kan det aftage over lange afstande. Der er ingen båndbreddehætter, og det er i stand til at komme ind i de fleste streamingtjenester. Vores CyberGhost-gennemgang går mere i detaljer.

Andre grunde, som vi kan lide CyberGhost

CyberGhost har klienter til Windows, macOS, Android og iOS, og det giver dig mulighed for at oprette forbindelse til op til syv enheder på samme tid. Når det er sagt, er syv grænsen for, hvor mange du kan installere den på. Der er browserudvidelser til Chrome og Firefox også. Det er nemt at bruge, især siden den sidste opdatering.

Dens vidensbase er stor og tilbyder omfattende selvhjælp. Der er også live chat, der er hurtig og tilgængelig 24/7. Men hvis du har et mere teknisk problem, er det bedre med at pege det mod e-mail-teamet.

Det er billigt, forudsat at du ikke følger den månedlige plan. Der er en gratis prøveversion tilgængelig for Android- og iOS-brugere. Plus, den månedlige plan har en 14-dages pengene-tilbage-garanti, og længere planer har 45 dage.

HideMyAss

Den sidste service, vi har valgt, er HideMyAss, og valget er rent baseret på, at det er et andet valg, hvis du har brug for servere i landet. 

Det har som standard god sikkerhed indstillet til 256-bit kryptering. En kill switch er også inkluderet. Det har en politik, der ikke er logfiler, men den er foruroligende, fordi den holder nogle logfiler. 

hidemyass-slider4

HMA siger, at den ikke logger din IP-adresse, men det gør med andre data, f.eks. Tidsstempler, IP-adressen på den server, du bruger, og andre oplysninger. Dataene gemmes i 30 dage, og selvom dataene i sig selv ikke er et problem, kan de være bundet tilbage til dig på grund af dine tilmeldingsoplysninger. 

Selvom HMA ikke har et stort antal servere – i øjeblikket med mere end 1.000 – dækker det 190 lande, hvilket er langt mere end nogen anden udbyder. Der er også to i Phnom Penh til Cambodiansk indhold.

Dets hastigheder er imponerende, men ikke den hurtigst tilgængelige. Der er ingen grænser for båndbredde, og det kan komme ind i nogle streaming-netværk, inklusive Netflix. Læs vores HideMyAss-anmeldelse for en bedre forståelse.

Andre grunde, vi kan lide HMA

HMA understøtter Windows, macOS, Android og iOS. Det giver mulighed for op til fem samtidige forbindelser, og interface er let at bruge.

Der er en nyttig vidensbase med masser af oplysninger og vejledninger til selvhjælp. Live chat og e-mail er tilgængelige døgnet rundt. Live chat giver dig det hurtigste svar, men det bruges bedst til grundlæggende spørgsmål. Hvis du har et mere teknisk problem, er e-mail-ruten bedst.

Prisen er ikke god, og der er ingen månedlig planindstilling, så du har intet andet valg end at tilmelde dig en længere. Den korteste tilgængelige plan er i et år, men der er en 30-dages pengene-tilbage-garanti for ro i sindet. Der er også en syv-dages gratis prøveversion, men du bliver nødt til at grave noget for at finde den.

Online censur i Cambodja

Cambodjas internetfrihed er forværret under de autoritære tendenser fra Hun Sen, den længst fungerende premierminister i verden. Websteder blokeres regelmæssigt, især hvis de offentliggør oplysninger, der truer regeringen fra Cambodian People’s Party (CPP). Pornografi og andre eksplicitte websteder kan også blokeres.

Mange nyhedswebsteder er blevet blokeret, især The Cambodian Daily. Nyhedstjenesten afslørede mange korruptionsskandaler og menneskerettighedsspørgsmål i landet, og dens trykte udgave og Phnom Penh-kontor blev lukket i 2017. Den fortsætter dog med at offentliggøre indhold online uden for landet.

Andre nyhedswebsteder blev blokeret få dage før det almindelige valg i 2018. På grund af dette var der ingen dækning af oppositionen, hvilket gav premierminister Hun Sen og CPP overhånd. 

I 2018 blev der udstedt en interministeriel ”prakas” af regeringen, der beordrede alle internetudbydere at installere software og udstyre sig med overvågningsværktøjer, så websteder og sociale medier kunne overvåges. Internetudbyders værktøjer vil derefter filtrere og blokere alt, hvad der anses for ulovligt, diskriminerende eller en trussel mod den nationale sikkerhed.

Sociale medier og messaging-apps er frit tilgængelige. Det inkluderer YouTube og Facebook, som er en vigtig nyhedskilde for mange.

Online overvågning i Cambodja

Den cambodjanske regering overvåger ikke kun borgernes offentlige online aktivitet, de overvåger også privat kommunikation. Det kan de gøre, fordi telekommunikationsloven fra 2015 har bestemmelser, der tillader det. 

For eksempel kræver artikel 6, at telekommunikationsoperatører skal give sådanne private kommunikationsoplysninger til ministeriet for post og telekommunikation uden retslig kontrol.  

Selvom artikel 97 gør aflytning af almindelige borgere til en kriminel handling, tillader det hemmelig overvågning, med godkendelse fra “legitime myndigheder.” Det tillader stort set uanmeldt overvågning af kommunikation.

Samme år, som regeringen udstedte de interministerielle prakas i 2018 – som gjorde det muligt for overdreven overvågning på grund af de krævede internetovervågningsværktøjer – beordrede regeringen, at al netværkstrafik i landet skulle gennem det nyoprettede Data Management Center (DMC). Vi kan dog ikke finde nogen opdateringer til disse oplysninger.

Regeringen kræver også, at SIM-kort skal registreres til deres ejere, men cambodjere – inklusive nogle embedsmænd – har tyet til at bruge krypterede applikationer på grund af risikoen for kommunikationsovervågning.

Et identifikationsinitiativ blev tidligere også annonceret af regeringen. Dermed får alle borgere et 10-cifret ID-nummer, men det er blevet kritiseret på grund af den manglende sikkerhed for personlige oplysninger. Den skulle starte i 2019, men der er ingen nye oplysninger om det.

Ytringsfrihed online i Cambodja

Ytringsfrihed er fastsat i forfatningens menneskerettighedsstandarder, men der er begrænsninger. Åben kritik af premierministeren kan resultere i straf, og installationen af ​​overvågningssoftware fra internetudbydere har gjort det lettere at disciplinere dem, der gør. 

Den straffelov lander mange personer i problemer. Du kan blive arresteret for at have forstyrret den offentlige orden eller påvirket individers og offentlige embedsmænds værdighed. Det regulerer ærekrænkelse og offentlig fornærmelse og blev ændret til at omfatte en ny lovovertrædelse. 

Med det er det ulovligt at ærekrænde, fornærme eller true kongen, og de, der gør det, kan sige op til fem års fængsel og en bøde på op til 10 millioner riel (ca. 2.460 $). Loven gælder for enkeltpersoner såvel som medier, hvilket fører til selvcensur.

Folk er blevet straffet under loven. For eksempel blev en grundskolelærer i 2018 arresteret for angiveligt at have fremsat stødende Facebook-kommentarer om kongen. En anden borger blev arresteret samme år for at dele et billede og tekst via Facebook, der blev betragtet som fornærmende for kongen.

Foredrag om en ny falsk nyhedslov dukkede op i 2018, hvilket ville betyde yderligere begrænsninger for ytringsfriheden. Intet er sat i sten endnu, men det overvejes stadig. 

Journalister står ofte over for vold og trusler i Cambodja. Mange medier er statsejet, men regeringen skræmmer også private medier med retssager og retsforfølgelser.

Cyberkriminalitet i Cambodja

Selvom det ikke er i nærheden af ​​niveauet for Thailand (læs vores bedste VPN for Thailand-stykke), har Cambodja set sin retmæssige andel af cyberkriminalitet i de sidste par år. Tallene viser, at antallet af angreb er steget siden 2017 med 4.590.076 angreb fundet i 2018. 

Intetsteds er sikkert mod cyberkriminalitet, medmindre det er væk fra nettet, og dette udgør en betydelig trussel for enkeltpersoner og virksomheder. Heldigvis kan en VPN beskytte dig mod sådanne trusler, men det er klogt at have en anstændig antivirus også installeret.

Afsluttende tanker

Med overvågning, censur og straf for at ”fornærme” tale er et problem i Cambodja, er det klart, at du skal bruge en VPN, mens du er online. Det vil beskytte dig mod enhver online farer og holde dig anonym, mens den også giver dig andre nyttige funktioner.

For Cambodja skal du sørge for at vælge en VPN med god sikkerhed og privatliv samt et anstændigt servernetværk til at komme rundt på blokke. Husk, at hvis du vil have adgang til kambodsjansk-begrænset indhold, har du brug for servere i landet. 

ExpressVPN er vores vinder for Cambodja på grund af dens fremragende sikkerhed og privatliv, store servernetværk og Cambodianske servere. Der er et par VPN-valg, der har servere i landet, men kun ExpressVPN har det, der skal til for at holde dig helt sikker. Hvorfor ikke give det en chance med sin 30-dages pengene-tilbage-garanti?

Hvis du har erfaring med at bruge en VPN i Cambodja, skal du dele den med os i kommentarfeltet. Tak fordi du læste.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map