Bedste TrueCrypt-alternativer: 5 udbydere, der gør jobbet

TrueCrypt var go-to-fri open source-krypteringssoftware i mange år. Efter at have været afbrudt for et par år tilbage, er mange brugere stadig på udkig efter en erstatning. I denne vejledning til de bedste TrueCrypt-alternativer, vil vi køre vores fem favoritter ned og hente vores bedste liste over krypteringssoftware.


Fra gafler af TrueCrypt til proprietært design har vi samlet en liste over filkrypteringssoftware, der holder dig sikker. Selvom nogle af nedenstående muligheder har betalte planer, er der også masser af gratis værktøjer tilgængelige. Mere end det, men alle vores valg vil sikre dine filer med de nyeste krypteringsalgoritmer. 

Den mest direkte erstatning for TrueCrypt er VeraCrypt, som er en gaffel af den originale software. Det blev udviklet ud fra det, der var tilbage af TrueCrypt, hvilket gav en meget lignende brugeroplevelse, mens den opdaterede sikkerheden for at beskytte mod moderne cyberkriminalitet. 

Hvis du leder efter et værktøj, der er lettere at bruge, er Boxcryptor et solidt alternativ. Selvom du bliver nødt til at købe et abonnement for at få adgang til alt, hvad Boxcryptor har at tilbyde, er prisen værd. Boxcryptor er et skybevidst krypteringsværktøj, hvilket betyder, at det automatisk finder og krypterer cloud-lagringsmapper på din maskine.

Hvad er TrueCrypt?

TrueCrypt var en open source-krypteringssoftware, der gjorde det muligt for dig at udføre on-the-fly-kryptering. Det fungerede ved at oprette en virtuel krypteret disk i en filmappe. Med denne opsætning fungerede den som mappekrypteringssoftware såvel som fuld diskkrypteringssoftware. 

Omkring fem år siden blev den imidlertid afbrudt. Selvom du stadig kan downloade TrueCrypt, advarer det websted, der er vært for installationsprogrammet, at det ikke længere er sikkert, da der er et væld af sikkerhedsproblemer, der ikke er rettet. Det understøtter ikke engang officielt Windows 10, så der kan være problemer med, at TrueCrypt kører på moderne systemer. 

Fordi det var open source, har mange udviklere taget TrueCrypt-koden og ændret den eller bygget på den til at oprette gafler, hvoraf den ene vil vi tale om. 

Hvad der skete med TrueCrypt?

Historien om TrueCrypt er stenet, så vi giver dig den forkortede version. Udgivet i 2004 blev TrueCrypt bygget af et anonymt team på E4M-kode. En person, der mistænkes for at være på dette hold, var Paul Le Roux, en tidligere programmør vendte kartelchef, der blev arresteret i 2012 på anklager om hvidvaskning af penge, mord, narkotikahandel og mere. 

Le Roux var angiveligt manden bag E4M, og selvom han nægtede involvering i TrueCrypt under sin straffesag, rapporterede medarbejderne, at de blev beordret til at bruge TrueCrypt til at kryptere deres harddiske. 

Kort efter den første frigivelse modtog TrueCrypt-udviklingsteamet et ophør-og-desist-brev fra Le Rouxs tidligere arbejdsgiver, SecurStar, der hævdede tyveri af intellektuel ejendom. Holdet stoppede straks udviklingen efter. 

Det er uklart, om Le Roux var involveret i TrueCrypt eller ej, men uanset hvilket team bag softwaren hurtigt sluttede udviklingen. Heldigvis er der en række TrueCrypt-alternativer, hvoraf nogle er gafler med den originale kode og andre, der er deres egen ting. 

TrueCrypt-alternativer: Valg af den bedste open source-krypteringssoftware

 1. VeraCrypt
 2. Boxcryptor
 3. Cryptomator
 4. AxCrypt
 5. NordLocker

Når vi valgte vores TrueCrypt-udskiftninger, kiggede vi hovedsageligt på drevkrypteringssoftware, hvilket betyder software, der kan kryptere en hel disk. Når det er sagt, er det svært at finde krypteringsværktøjer til hele disken, der bruger moderne sikkerhedsforanstaltninger, så vi udvidede vores kriterier til at overveje andre aspekter. 

Sikkerhed

Det vigtigste område, når man bedømmer en krypteringstjeneste, er sikkerhed. Her er vi på udkig efter ikke mindre end AES-256-kryptering til lokal opbevaring og RSA-4096 til deling (læs vores beskrivelse af kryptering for at lære om dem). Derudover er det vigtigt, at tjenesten har nul-viden om din hovedadgangskode, især hvis de har brug for en konto. 

Anvendelighed

De fleste open source-krypteringssoftware er vanskelige at bruge, inklusive TrueCrypt. Med tilføjelsen af ​​Bitlocker til Windows 10 er det vigtigt, at tredjeparts krypteringssoftware er sikkert og tilgængeligt. Valgmulighederne nedenfor fungerer som TrueCrypt-udskiftninger, men også som Bitlocker-alternativer, når det kommer til brugervenlighed. 

Pris

TrueCrypt var gratis, så pris spiller en stor rolle. Vores muligheder herunder inkluderer den bedste gratis krypteringssoftware, hvilket betyder, at du kan oprette krypterede filer og mapper uden at bruge en krone. Der er et par muligheder, der opkræver, men der er enten gratis alternativer, eller opladningen er det værd. 

Cloud Storage Sync

Til sidst kiggede vi på integration af cloud storage. Selvom det ikke var et aspekt af TrueCrypt, er det vigtigt for moderne krypteringssoftware. Mere end blot at give dig mulighed for at dumpe krypterede filer i din cloud-lagringsmappe, vi ledte efter cloud-storage opmærksomhed. Det betyder, at krypteringssoftwaren automatisk registrerer og tilføjer, siger, tilføjer mapper fra tjenester som Dropbox (læs vores Dropbox-anmeldelse). 

1. VeraCrypt

VeraCrypt er en gratis filkrypteringssoftware, der let er det bedste TrueCrypt-alternativ. Det er fordi det i det væsentlige er TrueCrypt. Det er en gaffel af den afviklede software, der tilbyder lignende funktioner og en velkendt brugergrænseflade, men med moderne sikkerhedsjusteringer. Foruden kryptering af hele disken kan VeraCrypt også autentificere og kryptere filer og partitioner, før Windows indlæses. 

veracrypt review-drive-monteret

Sikkerheden er fremragende. VeraCrypt bruger en anden adgangskode til hver krypteret partition, du har, og gemmer hovedadgangskoden sammen med den krypterede software i en psuedo-tilfældig form. Du behøver aldrig at oprette forbindelse til nogen servere for at godkende, hvilket betyder, at du kan bruge VeraCrypt offline og stadig dekryptere dine filer. 

VeraCrypt Hidden Volume og Hidden OS

Mere end det giver VeraCrypt imidlertid plausibel afviselighed med sin skjulte lydstyrkefunktion. Skjulte mængder er komplekse, så vi anbefaler at læse vores fulde VeraCrypt-gennemgang for detaljerne. Kort sagt, dog kan du skjule en lydstyrke inden for en lydstyrke. Det betyder, at hvis nogen tvinger dig til at udlevere din hovedadgangskode, kan du stadig skjule dine følsomme data. 

Vi elsker funktionerne og sikkerheden i VeraCrypt såvel som den velkendte krypteringsproces. Det har dog ikke moderne bekvemmeligheder, såsom integration af cloud-lagring. For eksempel kan du stadig slippe filer i din OneDrive-mappe, men VeraCrypt registrerer ikke mappen alene (læs vores OneDrive-gennemgang). 

2. Boxcryptor

Boxcryptor er så langt fra TrueCrypt som muligt, men det er stadig et godt krypteringsværktøj. I stedet for at være open source og lidt uønsket, som f.eks. BestCrypt, er Boxcryptor et detailværktøj bygget til brugervenlighed. Det kæmper heller ikke med funktioner eller sikkerhed. 

boxcryptor-konto-link

Lad os først tale om prisen. Boxcryptor er en betalt krypteringssoftware, men en gratis plan er tilgængelig. Den gratis plan tilbyder ubegrænset kryptering uden begrænsninger af filstørrelse, selvom du kun kan vælge et sted til dine krypterede enheder. Derudover er den gratis plan begrænset til community support og kan kun installeres på to enheder. 

Som du kan se i vores Boxcryptor-gennemgang, er en opgradering til den betalte plan værd. Ud over filnavnskryptering leveres den betalte tjeneste med e-mail-support, ubegrænset cloud-lagringsintegration og ubegrænset installation. 

Derudover er det bevidst om cloud-opbevaring, detekterer automatisk placeringer til Box, Egnyte, SugarSync og mere (læs vores Egnyte-anmeldelse for at se, hvorfor vi vurderer det som den bedste EFSS-service). 

Boxcryptor er mere fokuseret på skyen end lokal kryptering, men hvis du ikke har noget imod at overlevere et par knogler til et meget flydende interface, er det prisen værd. 

3. Cryptomator

Cryptomator er som TrueCrypt og VeraCrypt en open source-krypteringssoftware, selvom du muligvis ikke ved det med det samme. Det er meget nemt at bruge, så du hurtigt kan oprette virtuelle drev og gemme filer i dem. Desuden er Cryptomator gratis og beder kun om donationer, når du downloader installationsprogrammet. 

cryptomator review-krypteret-mappe

I modsætning til andre krypteringsværktøjer, der gemmer dine beskyttede filer i et proprietært filformat, har Cryptomator det, det kaldes “gennemsigtig kryptering.” Du kan se hierarkiet for, hvordan dine filer er krypteret, inklusive hovednøglefilen. 

Naturligvis er dataene i filerne og mapperne gibberish, men du kan stadig se, hvad der foregår. Det er vigtigt at bemærke, at Cryptomator opretter et mappehierarki. Strukturen i dit originale bibliotek er skjult. 

Hvad angår, hvordan du er beskyttet, bruger Cryptomator AES-256 med scrypt-beskyttelse til brute force-forsøg. Der skal heller ikke være nogen bekymring for at miste adgang til dine krypterede filer. Cryptomator kræver ikke registrering, og kildekoden er blevet kopieret utallige gange. Selv hvis udviklingsholdet bliver spøgelse, kan du stadig dekryptere dine filer.  

Cryptomator er muligvis den bedste open-source krypteringssoftware, når det kommer til brugervenlighed. Du kan læse vores fulde tanker om tjenesten i vores Cryptomator-gennemgang. 

4. AxCrypt

AxCrypt håndterer muligvis kryptering anderledes end anden software, men dens sikkerhed er stadig lyd. Ligesom Boxcryptor er AxCrypt et betalt krypteringsværktøj med en gratis plan tilgængelig, skønt den er lavere end Boxcryptor. Selvom du kan bruge den gratis plan uden bekymring, har den AES-128 i modsætning til AES-256, så vi anbefaler den betalte variant. 

AxCrypt review-vinduer

Ligesom Boxcryptor er AxCrypt opmærksom på de cloud-lagringsmapper, du allerede har på din maskine. Når du først installerer applikationen, finder den alle mapper og tilføjer dem som genveje i AxCrypt-applikationen. 

Platformsstøtten er også fremragende. AxCrypt er tilgængelig på Windows, macOS, Google Play og App Store, hvilket gør det til et godt alternativ til CipherShed for Apple-fans. 

På Windows fungerer AxCrypt som et Bitlocker-alternativ. Selvom du kan bruge Windows-applikationen til at styre dine krypterede mapper og filer, er det meget lettere at bare bruge Windows Stifinder. AxCrypt integreres direkte, så du kan højreklikke på en fil eller mappe for at starte krypteringsprocessen. 

AxCrypt har et par problemer, som du kan se i vores AxCrypt-gennemgang. Når det er sagt, er det et let at bruge krypteringsværktøj, når du først har lært det, hvad der er tilfældet, og det er ret billigt at starte. 

5. NordLocker

NordLocker rangerer sidst, fordi det handler om så langt fra TrueCrypt, som du kan komme. Tjenesten er stadig værd at nævne. Udviklet af teamet bag NordVPN – som, som du kan se i vores NordVPN-gennemgang, er en af ​​de bedste VPN’er – NordLocker leverer skybevidst kryptering til dine filer og mapper. 

nordlocker review-vinduer

Men det giver det til en pris. NordLocker er en af ​​de dyrere krypteringstjenester derude og spejler Nord’s password manager, NordPass (læs vores NordPass-anmeldelse). En gratis plan er heldigvis tilgængelig, skønt den kun giver dig mulighed for at kryptere op til 5 GB data. 

Stadig er NordLocker værd at være opmærksom på grund af det usædvanligt brugervenlige interface og delingsfunktioner. Selvom TrueCrypt og dets gafler er bedre til lokal kryptering, er NordLocker bedre til at dele krypterede filer. Dens strømlinede arbejdsgang giver dig mulighed for let at sende og modtage filer med samarbejdspartnere, alt sammen mens du holder dem sikre. 

Et par bemærkninger om krypteringssoftware

Krypteringssoftware er fantastisk til at beskytte dine filer lokalt. I tilfælde af, at nogen nogensinde får adgang til din computer, kan de ikke se dine følsomme data, medmindre de har nøglen til at dekryptere dine filer. Når det er sagt, er den moderne applikation til de fleste krypteringssoftware med cloud-lager. 

Cloudopbevaringstjenester gemmer dine filer på servere, som de ejer, hvilket bringer nogle bekymringer op. Navngivende kunne cloud storage-udbyderen, hvis de ville, se dine filer. Krypteringssoftware giver en løsning, hvor dine filer er krypteret lokalt, før de synkroniseres med din valgte cloud-lagringstjeneste. 

Du kan dog dræbe to digitale fugle med en sten. Ved at bruge vores bedste cloud-viden, nul-viden, Sync.com, vil du udføre det samme. Som du kan se i vores Sync.com-gennemgang, bliver dine filer krypteret lokalt, før de sendes til Sync.coms servere, der håndterer opgaven med et krypteringsværktøj og en usikret cloud-lagringstjeneste i et abonnement. 

Afsluttende tanker

TrueCrypt er muligvis nede og ud, men der er masser af udskiftninger for at holde dine filer sikre. VeraCrypt er det mest direkte alternativ, der udvikles ud af resterne af TrueCrypt-koden. Når det er sagt, er Boxcryptor et moderne, brugervenligt forbrug, der koster lidt penge, men leveres med funktionerne til at retfærdiggøre denne pris. 

For os er Boxcryptor det bedste for de fleste brugere, selvom VeraCrypt er en mere direkte erstatning. En del af online sikkerhed er at levere værktøjer, der er lette at bruge, så alle, teknisk baggrund eller ej, kan bruge dem. På den front udmærker Boxcryptor sig. 

Hvilket TrueCrypt-alternativ er du mest interesseret i? Er der nogen gafler, vi har savnet? Fortæl os det i kommentarerne herunder og som altid tak for læsningen. 

TrueCrypt FAQ

 • Hvorfor lukkede TrueCrypt ned?

  TrueCrypt lukket ned efter at have modtaget et ophør-og-desist-brev fra SecurStar, der sagde, at TrueCrypt-udviklingsholdet brugte kode, det ejes. I stedet for at kæmpe stoppede TrueCrypt øjeblikkeligt udviklingen.

 • Hvor sikker er TrueCrypt?

  TrueCrypt var sikkert, da det aktivt understøttes. Siden 2014 har der dog ikke været nogen opdateringer, hvilket betyder, at potentielle huller i softwaren ikke er blevet rettet. Fra og med 2019 er TrueCrypt ikke sikkert at bruge.

 • Hvad bruges TrueCrypt til?

  TrueCrypt blev brugt til hele-disk og partition-disk kryptering, da det blev aktivt understøttet. Softwaren er dog afbrudt fra og med 2019 med den sidste opdatering i 2014. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map