Bedste browsersikkerhedsudvidelser: Surf Secure i 2020

I disse dage kommer mange browsere med biblioteker med udvidelser eller plugins, som du kan installere oven på standardprogrammet. Størrelsen på disse biblioteker varierer meget, men den største er langt fra Chrome. Du kan tilføje plugins til Google Chrome, der udfører en række forskellige opgaver, men til denne artikel fokuserer vi specifikt på de bedste browsersikkerhedsudvidelser.


Dette skyldes, at Chrome (læs vores Google Chrome-anmeldelse) er den langt mest populære browser i verden, hvor et sted mellem 45 og 70 procent af desktop-brugere foretrækker Chrome, afhængigt af hvilken kilde du får din statistik fra.

Yderligere er Chrome-udvidelser stort set kompatible med flere andre browsere, der er baseret på Chromium, inklusive Brave, Vivaldi og Opera.

På grund af dette vil denne artikel i vid udstrækning fokusere på de bedste Google Chrome-plugins. Selvom alle udvidelser fra Chrome Web Store er kompatible med Chrome selv, er det mere hit-and-miss, uanset om de fungerer med browsere, der stammer fra Chromium (læs vores Chromium-anmeldelse). Generelt er den eneste måde at finde ud af, om det fungerer, at teste det ud, hvilket vi har gjort.

Hvad der gør den bedste webbrowser-sikkerhedsudvidelse?

Dette er et hårdt spørgsmål, da sikkerhed er en bred kategori, der dækker alle slags udvidelser. Annonceblokkere er sandsynligvis de mest vitale, da annoncer er en almindelig vektor for malware, og en annonceblokerer normalt udfører andre sikkerheds- og privatlivsfunktioner, såsom script-blokering og sporingsbeskyttelse.

Selvom nogle browsere har denne funktionalitet indbygget (som du kan se på vores mest sikre webbrowser-placering), er disse normalt ikke så gode som dedikerede udvidelser.

adblocker

Når man taler om privatlivets fred, er det vigtigt at skelne dette koncept fra begrebet sikkerhed. Selvom de kan synes ens på overfladen, er de to ofte – men ikke altid – i direkte modsigelse til hinanden, da bedre sikkerhed ofte indebærer et tab af privatlivets fred. 

Derfor fokuserer vi på denne artikel udelukkende på sikkerhedsfunktioner, der udelukker nogle populære privatlivsudvidelser, såsom Ghostery eller Privacy Badger.

Ved at gå videre er passwordadministratorer en anden form for udvidelse, der er utroligt nyttigt for sikkerheden. Mens de fleste browsere beskytter dine gemte adgangskoder ved hjælp af systemoplysninger eller en hovedadgangskode, er dette ikke en passende erstatning for en dedikeret adgangskodemanager.

Desuden giver adgangskodeadministratorer dig også mulighed for at oprette utroligt komplekse adgangskoder, der er forskellige for hvert websted uden at skulle bekymre dig om at huske dem alle.

Password-manager

Forskellen mellem HTTP og HTTPS er et andet kernekoncept af browsersikkerhed. I modsætning til HTTPS er standard HTTP-forbindelser ikke krypteret, hvilket betyder, at din browsertrafik kan manipuleres på alle mulige måder, fra enkel dataindsamling til at injicere malware direkte i koden. Udvidelser, der tvinger websteder til standard til HTTPS, er således utroligt nyttige.

HTTP-vs-HTTPS

De fleste browsere i disse dage har mulighed for at blokere JavaScript. Standardindstillingen for at blokere scripts er imidlertid normalt ikke meget fleksibel, og generelt er det alt-eller-intet i stedet for at give dig mere detaljeret kontrol over, hvilke slags scripts du vil tillade. Af denne grund anbefales det at installere en dedikeret scriptblokker.

Script-Blokering

Mange browsere bruger sikre browserdatabaser – såsom Google Safe Browsing – for at forhindre dig i at få adgang til ondsindede websteder, der kan inficere din maskine med malware eller lokke dig til phishing-ordninger.

Hvis du dog ønsker yderligere beskyttelse, vil du kigge efter et stykke antivirus-software, der tilbyder en udvidelse, da disse vil gøre et endnu bedre stykke arbejde for at holde dig beskyttet mod, hvad der lurer i de mørke hjørner af internettet.

Beskyttet browsing-Database

Endelig forbedrer installationen af ​​en VPN-udvidelse din sikkerhed meget, mens du surfer på nettet. Udover den anonymitet, som en VPN giver, krypterer den også din trafik, som beskytter dig mod malware-injektion og anden cyberkriminalitet på en vigtig måde. 

VPN

Dog givet alle mulighederne for en fantastisk Chrome VPN-udvidelse, dækker vi disse separat i vores bedste VPN til Chrome-placering.

uBlock Oprindelse

uBlock Origin er en annonceblokker, og det er en fremragende. Det udfører sin vigtigste opgave – at blokere annoncer – vidunderligt og giver dig en række andre sikkerhedsfunktioner, du kan starte. For eksempel kan du få det til at blokere scripts, pop-ups, fjernindlæste skrifttyper og store medieelementer, såsom videoer.

uBlock-indstillinger

Som standard leveres uBlock Origin med tusinder af foruddefinerede regler og filtre, der blokerer alt fra annoncer til ondsindede websteder, irriterende webstedselementer, trackere og mere. Du kan også konfigurere dine egne brugerdefinerede filtre, som giver dig en stor grad af kontrol.

uBlock-filtre

Ud over Google Chrome og Chromium er uBlock Origin kompatibel med alle de andre Chromium-baserede browsere, vi testede det på, nemlig Opera, Vivaldi og Brave (læs vores Brave review). 

Det skal bemærkes, at tilføjelsen forgrenet sig i to separate applikationer kaldet uBlock og uBlock Origin tilbage i 2015, og førstnævnte er intetsteds nær så god som sidstnævnte.

LastPass

Selvom DashLane var vinderen i vores Dashlane vs. LastPass-sammenligning og er vores valg for den bedste password manager, havner det i de hæderlige omtaler her, mens LastPass nyder en plads på hovedlisten.

Selvom dette kan virke inkonsekvent ved første øjekast, ser vi i denne artikel udelukkende på browserudvidelser og ignorerer de oprindelige desktop-applikationer. Da LastPass ikke rigtig tilbyder en stand-alone desktop applikation, betyder det, at alle dens funktioner er inkluderet i Chrome-udvidelsen.

Sidste-Pass-hjemmeside

LastPass er en fremragende adgangskodemanager med en fantastisk gratis plan, som vi dækkede i vores LastPass-gennemgang. Adgangskodeadministratoren er tilgængelig på Brave, Vivaldi og Opera (læs vores Opera-anmeldelse) ud over Googles browsere, men du kan ikke importere dine allerede gemte adgangskoder fra Brave eller Vivaldi.

I modsætning hertil kan du bruge LastPass med Chrome eller Opera du importere dine eksisterende adgangskoder uden at skulle eksportere dem manuelt først.

LastPass-Import

Udover at holde styr på alle dine adgangskoder, giver LastPass dig også mulighed for sikkert at gemme sedler, betalingskort, bankkonti og adresser. Alle disse elementer kan findes i dit hvælving, og LastPass giver dig også mulighed for at oprette mapper til at organisere dem. 

Du kan tilføje vedhæftede filer til hvert element, og selvom logins altid er beskyttet af din hovedadgangskode, kan du slå dette til og fra for andre varetyper.

Der er en indbygget adgangskodegenerator, der opretter unikke sikre adgangskoder til hver nye tjeneste eller websted, du tilmelder dig. Generatoren giver dig flere indstillinger til at justere, så du kan indstille maksimal længde og om du vil inkludere tal, symboler og store bogstaver samt indstillinger, der gør adgangskoden let at læse eller let at sige.

LastPass-Deling-Center

Du kan også bruge delingscentret til at dele noter eller give nogen anden adgang til en af ​​dine konti uden at skulle give dem den faktiske adgangskode. Desværre skal du abonnere på “premium” eller “familier” planen for at få adgang til denne funktion.

HTTPS overalt

HTTPS Everywhere er en simpel sikkerhedsudvidelse, der gør nøjagtigt, hvad den siger på dåsen. Hver gang du opretter forbindelse til et websted via en usikker forbindelse – hvilket betyder regelmæssig HTTP – kontrollerer udvidelsen, om webstedet tilbyder en HTTPS-forbindelse og tvinger det til at bruge det i stedet.

Mens mange websteder nu er standard til HTTPS, er der stadig et overraskende antal af dem, der ikke gør det. Som vi nævnte tidligere i denne artikel, hvis du bruger en almindelig HTTP-forbindelse, er din trafik sårbar over for alle former for manipulation, lige fra simpel aflytning til levering af malware til din enhed.

HTTPS-Overalt

Selvom HTTPS Everywhere ikke hjælper dig med websteder, der overhovedet ikke tilbyder sikre forbindelser, er dette en stadig sjældnere ting at støde på. Hvis du alligevel ønsker den ekstra sikkerhed, kan du også aktivere “krypterer alle websteder”, som automatisk blokerer alle ikke-krypterede anmodninger til din browser. 

Udvidelsen leveres forudinstalleret med mange populære browsere, såsom Modige og Tenta (læs vores Tenta-anmeldelse), og den version, der er tilgængelig i Google Chrome Store, er kompatibel med Opera og Vivaldi samt standard Chrome og Chromium.

NoScript

NoScript er en anden enkel udvidelse, der i høj grad forbedrer din sikkerhed, mens du gennemser. Selvom dets hovedformål simpelthen er at blokere JavaScript fra at køre på et websted, er dette noget, som de fleste browsere tilbyder naturligt i disse dage. 

NoScript giver dig dog en meget større grad af kontrol over blokeringen end den indbyggede indstilling generelt gør, og det gør det meget nyttigt.

Udvidelsen opsætter tre kategorier: standard, betroet og ikke tillid. For hver enkelt kan du vælge hvilke elementer, du vil blokere, herunder scripts, objekter, medier, rammer, der viser andre websider, eksterne skrifttyper, WebGL-elementer og anmodninger til tredjeparts API’er. 

Hvis du ikke selv indstiller nogen webstedstilladelser, falder de fleste websteder under “standard”, som blokerer alt undtagen rammer og eksterne API’er.

NoScript-spærres-Elements

En liste over websteder er automatisk inkluderet i kategorien “betroet”, som intet er blokeret for. Endelig kan du manuelt tilføje websteder til den ikke-tillidskategori, som som standard blokerer alt nævnt ovenfor. Naturligvis kan nøjagtigt, hvad der er blokeret i disse kategorier, finjusteres og ændres, hvilket giver dig en masse direkte kontrol over processen.

NoScript-kategorier

NoScript er kompatibel med alle Chromium-browsere, vi testede det på, naturligvis inklusive Google Chrome og Chromium, men også Modige, Opera og Vivaldi (læs vores Vivaldi-anmeldelse).

Avast Online-sikkerhed

Selvom du bestemt skal have en af ​​de bedste antivirussoftware installeret for at sikre, at din enhed er beskyttet, hvis alt hvad du gør med din computer er at surfe på Internettet, vil en antivirusudvidelse gå langt i retning af at sikre, at du er sikker.

Avast-Control-Panel

Malware, phishing-ordninger og anden cyberkriminalitet er alle risici, vi står overfor, når vi går online, og selvom de fleste browsere har sikre browsing-databaser, er disse ikke altid nok. 

Avast Online Security scanner dine søgeresultater og de websteder, du besøger for malware, og advarer dig derefter. Når du søger, markeres hvert resultat med et ikon for at fortælle brugerne, om den webside, det linker til, er sikker eller ikke.

Avast-Search-Results

Hvis du forsøger at besøge et websted med malware indbygget i dets kode, blokerer Avast din anmodning og informerer dig om, at det websted, du prøver at besøge, er utrygt, hvilket sparer dig for en potentiel malware-infektion på din enhed. 

Hvis du vil tilsidesætte udvidelsens dom (selvom vi fraråder det), kan du bede den om at stole på bestemte websteder eller domæner og omgå blokken.

Avast-Website-Block

Avast blokerer også trackere, hvilket er en dejlig bonus for privatlivets fred, selvom det ikke virkelig påvirker din sikkerhed. Under test fik vi Avast til at arbejde med alle tre Chromium-baserede browsere let, hvilket ikke krævede mere opsætning end det gjorde for Google Chrome eller Chromium.

Selvom vi ikke rangerede det som en af ​​de mest sikre antivirus-software, tilbyder Avast også et traditionelt antivirusprogram til dit skrivebord, som du kan lære mere om i vores Avast Pro-gennemgang.

Ærlige nævn

Hvis du installerer alle fem – eller endda bare et par – af udvidelserne ovenfor, vil din sikkerhed være mere end stærk nok i langt de fleste tilfælde. Hvis du ikke kan lide vores anbefalinger om de bedste sikkerhedsudvidelser til Chrome, har vi sammensat nogle hæderlige omtaler, der kan tjene som helt passende alternativer.

Dashlane

Selvom Dashlanes Chrome-udvidelse generelt er vores øverste valg af den bedste password manager, mangler der mange af de avancerede funktioner, der gjorde det muligt at hæve sig til toppen af ​​vores password manager ranking. 

For eksempel skal du manuelt eksportere og importere dine adgangskoder, der allerede er gemt i Chrome (som du kan følge vores vejledning til, hvordan du eksporterer og importerer Chrome-bogmærker).

Dashlane-Homepage

Når det er sagt, er Dashlane stadig en fremragende sikkerhedsforlængelse og udfører let alle de opgaver, du kunne forvente af en passwordadministrator, mens de var kompatible med alle de Chromium-baserede browsere, vi testede den på (Vivaldi, Brave og Opera). Som altid kan du tjekke vores anmeldelse af Dashlane for at se det fulde billede.

AdBlock Plus

AdBlock Plus er den mest populære annonceblokerende udvidelse til Chromium-browsere, og selvom vi ikke inkluderede den i vores top fem, er det stadig et anstændigt valg til denne opgave. 

Det største problem med AdBlock Plus er, at det ikke blokerer for alle annoncer, da nogle virksomheder betaler dem et gebyr for at hvidliste deres annoncer. Dette er en temmelig alvorlig bekymring, da den eneste grund til, at nogen installerer udvidelsen til at begynde med, er at blokere annoncer.

AdBlock Plus-Control-Panel

AdBlock Plus leveres også med færre filterlister indbygget end uBlock Origin, samt færre indstillinger og indstillinger. UI’et er dog markant lettere at bruge, hvilket er dens eneste fordel. Ligesom uBlock Origin er AdBlock Plus kompatibel med Brave, Opera og Vivaldi.

ScriptSafe

ScriptSafe er en alternativ scriptblokker til NoScript. Selvom det tillader meget af den samme funktionalitet – som at gruppere websteder i forskellige tillidsniveauer med forskellige indstillinger – fandt vi, at det i vores test ikke var så effektiv til at blokere forskellige webstedselementer som NoScript var. 

Når det er sagt, er det stadig et perfekt anstændigt valg til scriptblokering, og det kommer med en mere behagelig brugergrænseflade, at starte.

Script-Safe

Som med alle de udvidelser, der er anført i denne artikel, er ScriptSafe kompatibel med Brave, Opera og Vivaldi, ud over standard Chrome og Chromium.

Afsluttende tanker

Dermed afslutter vi vores liste over de bedste sikkerhedsudvidelser. Da udtrykket “sikkerhedsudvidelse” dækker så mange forskellige ting, er disse fem indstillinger ikke nødvendigvis i orden, da de alle udfylder forskellige roller.

Når det er sagt, er deres rækkefølge baseret på, hvor vigtige de er for sikkerheden, idet en annonceblokerer og en adgangskodeadministrator er de to vigtigste. 

I slutningen af ​​dagen, hvis du bare vil installere en sikkerhedsudvidelse, skal det bestemt være en annonceblokerer, da funktionaliteten, der er inkluderet i noget som uBlock Origin, vil gå langt i retning af at sikre, at du er beskyttet, når du gennemser internettet.

Selvom download af alle fem vil sikre maksimal beskyttelse, er der en vis overlapning i deres funktionalitet, så det at vælge et par af dem vil sandsynligvis være tilstrækkeligt, medmindre du er specielt interesseret i browsersikkerhed. Hvilke sikkerhed browsersikkerhedsudvidelser bruger du? Gik vi glip af en, du kunne lide? Fortæl os det i kommentarerne herunder. Tak fordi du læste.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me