1Password vs LastPass: One Password Manager for 2020

LastPass er let en af ​​de mest populære passwordadministratorer derude, og med god grund. Med en generøs gratis plan, masser af funktioner og en tilgængelig brugergrænseflade er det go-to password manager for mange brugere. Det betyder dog ikke, at det er den bedste adgangskodeadministrator. 


1Password giver LastPass et løb for sine penge på flere måder end en. I denne LastPass vs 1Password-sammenligning vil vi kaste de to ind i ringen for at se, hvilken der kommer ud på toppen. I løbet af en række runder vil vores konkurrenter bytte slag, når vi evaluerer funktioner, sikkerhed, priser og mere. 

Sørg for at læse vores LastPass-gennemgang og 1Password-gennemgang, hvis du vil have flere detaljer om et af værktøjerne. Hvis du vil springe over hooplaen, er 1Password den bedre mulighed, skønt der er grunde til at overveje LastPass, især hvis du har et budget. 

Opsætning af en kamp: 1Password vs LastPass

Sådan går det ned: vi har ni runder, som hver er et punkt værd. I hver runde sammenligner og kontrasterer vi LastPass og 1Password for at se, hvilket er det bedste værktøj til den runde. I slutningen tildeler vi et point. Efter hele sammenligningen sammenfatter vi punkterne for at erklære en vinder. 

Som vi gør med alle vores sammenligninger, ønsker vi imidlertid at udgive en advarsel. Vi tager en endelig holdning, når vi vælger vindere – det er hvad vi er her for at gøre – men visse sektioner har et eller andet svingrum. For eksempel er vinderen i “brugervenlighedsrunden” stort set baseret på personlig præference. 

Vi går forud for vores sammenligning, fordi LastPass og 1Password er to fremragende værktøjer til adgangskodehåndtering. Du kan gå begge veje og få en god oplevelse. Når det er sagt, fandt vi, at en samlet set var den bedre mulighed, når vi sammenligner dem head to head.

1

Sikkerhed

LastPass og 1Password matches jævnt med hensyn til sikkerhed, begge tilbyder fremragende kryptering og en nul-viden model. Når det er sagt, er der grunde til, at du skal bruge 1Password vs LastPass. Det har en mere unik tilgang til sikkerhed, der kan beskytte dine logins i tilfælde af brud. 

1Password bruger en to-hemmelig nøglsikkerhedsmodel, hvilket betyder, at der er to krypteringsnøgler, der kræves for at låse dine adgangskoder op. En af dem er din hovedadgangskode, som 1Password aldrig ser eller gemmer. Den anden er en enhedsnøgle, der genereres baseret på hardware- og softwarespecifikationer, når du tilføjer en ny enhed til din konto. 

1Password review-vagttårn

LastPass går ikke så langt, og tilbyder kun den eneste AES-256-nøgle til beskyttelse (læs vores beskrivelse af kryptering for mere om det). Alligevel går den enkelte nøgle langt. Igen ser eller gemmer LastPass ikke din hovedadgangskode, hvilket betyder, at selv hvis dine kontodata er stjålet, har angriberen ikke den nødvendige nøgle til at dekryptere dit krypterede hvælv. 

LastPass review-sikkerhed-udfordring

Vi så dette i aktion i 2015, da LastPass led et dataovertrædelse. Angriberen startede med en database med adgangskoder, men fordi de alle var krypterede, var de ikke i stand til at gå på kompromis med nogen brugerkontodata. Det skyldes, at LastPass ikke kender din hovedadgangskode, når du opretter din konto. 

Kontogendannelse

Som nævnt bruger 1Password og LastPass en nul-videnmodel, hvilket betyder, at dit hovedadgangskode aldrig gemmes noget sted på deres servere. Derfor betyder det, at du ikke kan nulstille din hovedadgangskode, hvis du glemmer det. Uden din hovedadgangskode har LastPass og 1Password ikke midlerne til at bevise, at du er den, du siger, du er. 

Det er fantastisk til sikkerhed, skønt det kan medføre nogle problemer, hvis du glemmer din hovedadgangskode. Heldigvis tilbyder 1Password en lille form for gendannelse af konti. Selvom det ikke er så flydende som Keepers kontogendannelsessystem – læs vores Keeper-gennemgang for mere om det – er det mere end hvad LastPass tilbyder. 

Når du tilmelder dig en 1Password-konto, bliver du bedt om at downloade et nødsæt. Dette ark har din anden hemmelige nøgle, din e-mail-adresse og et slot, som du kan skrive i dit hovedadgangskode. Det anbefales, at du udskriver dette papir og opbevarer det et sikkert sted, såsom et pengeskab. 

1Password review-nødsituation-kit

Derudover indeholder ark for nødkit en QR-kode, som du kan scanne med 1Password-apps for automatisk at autentificere din konto. Dette er en fremragende måde at udføre kontogendannelse på, men det er på dig at sikre dig, at du gemmer dit nødsæt på et sikkert sted. 

To-faktor godkendelse

Begge vores konkurrenter understøtter flere tofaktors autentificeringsmuligheder, idet LastPass faktisk giver et værktøj værdigt til vores bedste 2FA-appsvejledning (mere om det i “features” -runden). LastPass går dog et skridt videre, men tilbyder support til hardware 2FA og kontekstuel multifaktor-godkendelse eller MFA. 

Vi vil tale mere om det i “forretningsplaner” -runden nedenfor, men kort sagt bruger LastPass ‘MFA kontekstanalyse til at godkende logins, meget på samme måde som OneLogin (læs vores OneLogin-gennemgang). Denne funktion er ikke tilgængelig for individuelle brugere, men for de fleste mennesker er det ikke et problem. 

1Password tilbyder software 2FA, enten gennem tidsbaserede koder eller en slags godkendelsesapp. LastPass understøtter disse samme former for 2FA med understøttelse af U2F-nøgler, såsom YubiKey. 1Password introducerede også for nylig support til hardware 2FA. 

Samlet tilbyder LastPass meget i vejen for sikkerhed og går endnu længere for forretningsabonnenter. 1Passwords kernesikkerhedsstruktur er dog teknisk set mere sikker, selvom begge konkurrenter kan holde dine stærke adgangskoder beskyttet i praksis. På grund af det giver vi 1Password gevinsten denne runde. 

Runde: Sikkerhedspunkt for 1Password

1Password-logo
LastPass-logo

2

Prisfastsættelse

Der er meget at tale om med priser, når det kommer til LastPass og 1Password. LastPass er den bedste gratis adgangskodemanager, mens 1Password rangeres øverst på listen i vores password manager for families guide. De har begge deres tid til at skinne i fremtidige runder. Til denne fokuserer vi på individuel prisfastsættelse. 

Vores to konkurrenter matches jævnt med hensyn til priser og tilbyder personlige abonnementer for omkring $ 3 pr. Måned. Med 1Password giver denne pris dig det fulde udvalg af funktioner og 1 GB krypteret fillagring. Dokumentopbevaring er dejligt at se, men uden muligheden for at købe mere er det bedst for kun de mest kritiske dokumenter. 

LastPass bygger på sin gratis plan med en-til-mange adgangskodedeling og LastPass til applikationer. Den sidstnævnte funktion er fantastisk at se, så du kan bruge LastPass ‘browsers autofyld på lokale applikationer. Meget få adgangskodeadministratorer tilbyder denne funktion – læs vores RoboForm-anmeldelse til et eksempel – så det er dejligt, at LastPass gør den tilgængelig. 

Uanset hvilken indstilling du vælger, har du 30 dage til at prøve tjenesten, inden du gør dig opmærksom. For 1Password er det en 30-dages prøveversion af Premium uden kreditkort krævet. LastPass tilbyder også en måned med sine betalte funktioner, men når prøveperioden udløber, bliver du startet til en gratis konto. 

Ingen af ​​dem tilbyder dog en refusionspolitik. Det skader ikke meget, i betragtning af at LastPass har sin gratis plan til at falde tilbage på. Med 1Password har du stadig adgang til din konto efter den gratis prøveperiode, men det vil være “frosset”. Det betyder, at du ikke kan tilføje, redigere eller fjerne poster, og autofyld er deaktiveret. 

Selvom de er ens med hensyn til omkostninger, vil vi give sejren til LastPass. Det har et mere flydende system til håndtering af gratis forsøg, mens 1Password ikke har meget at falde tilbage på. Dog kunne det gå begge veje denne runde.

Runde: Prissætningspunkt for LastPass

1Password-logo
LastPass-logo

3

Familieplaner

LastPass og 1Password tilbyder begge fremragende familieplaner, der kan beskytte flere brugere til en lav månedlig pris. 1Password beder $ 5 til sin familieplan, der tilbyder fem brugerkonti og fem gæstkonti til begrænset adgangskodedeling. Du er dog ikke begrænset til fem brugere. Du kan tilføje yderligere medlemmer til din konto for $ 1 hver. 

LastPass leverer desværre ikke den fleksibilitet, skønt den udgør det med en mere generøs og billigere familieindstilling. For kun $ 4 pr. Måned tilbyder LastPass seks Premium-licenser til din familie. Ud over hvad du får med den normale Premium-plan, leveres Familie-planen også et centralt dashboard og ubegrænsede delte mapper. 

Som den foregående runde, kunne denne nemt gå begge veje. LastPass er billigere og vil beskytte de fleste familier. Når det er sagt, kan der ikke benægtes, at 1Password giver mere fleksibilitet for brugere med store familier. Desuden tilbyder 1Password kontogendannelse gennem andre familiemedlemmer, mens LastPass ikke gør det. 

Det er en lille gevinst, men alligevel en sejr. I denne runde giver vi et punkt til 1Password. 

Round: Family Plans Point for 1Password

1Password-logo
LastPass-logo

4

Gratis plan

LastPass rangerede først i vores bedste gratis password manager guide, med indstillinger som Bitwarden og KeePass følger nøje bagpå (læs vores Bitwarden anmeldelse og KeePass anmeldelse). Det skyldes, at LastPass tilbyder synkronisering med flere enheder og ubegrænset lagerplads på sin gratis plan, hvilket sjældent er at se. 

1Password på den anden side tilbyder ikke en gratis plan, som er en enorm glip af mulighed. Som du kan læse i vores Dashlane vs 1Password-sammenligning, er selv en begrænset gratis plan bedre end ingen gratis plan overhovedet. 1Password tilbyder simpelthen en 30-dages prøveperiode, og selvom det er rart at se, ville en begrænset gratis plan være bedre. 

Der er ingen konkurrence her, hvor LastPass tilbyder en gratis plan og 1Password hopper forbi en. Alligevel er det vigtigt at understrege, hvor god LastPass ‘gratis plan er. Du får næsten alle funktionerne i de fleste betalte adgangskodeadministratorer uden at bruge en krone, hvilket gør det let at sælge for alle på hegnet om at bruge et kodeordstyringsværktøj. 

Runde: Gratis planpoint for LastPass

1Password-logo
LastPass-logo

5

Brugervenlighed

LastPass og 1Password er langt fra tjenester som LogMeOnce (læs vores LogMeOnce-anmeldelse). Begge er meget nemme at bruge med strømlinede grænseflader, der fokuserer på at komme let rundt. Heldigvis ofrer ikke nogen funktioner til fordel for at være let at bruge, meget i modsætning til RememBear (læs vores RememBear-anmeldelse). 

Fra LastPass er det helt baseret i din browser, hvilket er en god ting. I modsætning til Dashlane, der tilbyder en lokal applikation, kan du bruge LastPass på enhver enhed, der understøtter Chrome, Firefox, Microsoft Edge og mere. Det er heller ikke via en browserudvidelse; LastPass tilbyder det fulde værktøj i din browser. 

LastPass review-hvælving

Browsergrænsefladen er også fremragende. I det kan du organisere dine poster enten på en liste eller i et fliselignende format. LastPass trækker automatisk billeder til de fleste websteder, og du kan organisere dine poster i mapper. Der er desuden værktøjer til at sortere og filtrere dine poster, hvilket gør det nemt at komme rundt. 

LastPass kæmper heller ikke med indgangstyper. Standarderne bogføres med LastPass understøttende noter, adgangskoder, adresser og kreditkort. Du kan dog også gemme information om sundhedsforsikring, SSH-nøgler, server- og databaseprogrammer, softwarelicenser og mere. LastPass understøtter også brugerdefinerede skabeloner, så du kan oprette dine egne varer. 

LastPass-anmeldelse-kategorier

Selvom LastPass er imponerende, giver 1Password det et løb for sine penge på mere end én måde. Der er en lokal applikation tilgængelig, men du behøver ikke at bruge den. Med 1Password X kan du udelukkende bruge 1Password gennem en browserudvidelse. Der er en fuld browser-grænseflade, hvis du også vil bruge den. 

1Password review-starter-kit

Derudover bruger 1Password et system med flere hvælvinger, så du kan segmentere dine adgangskoder på enhver måde, du ønsker. Der er ikke et mappesystem som der er med LastPass, men med muligheden for at opdele poster i separate hvælvinger betyder det næppe noget. 1Password har også et mærkningssystem inden i hvælvinger, hvis du ønsker at organisere dine poster yderligere. 

Der er heller ingen mangel på indgangstyper. Ligesom LastPass er der flere forudindstillede poster, men du kan oprette dine egne med brugerdefinerede felter. Selvom det stort set er det samme som LastPass ‘system, har 1Password en mere elegant løsning, der viser felterne i en standardindgangsformular i stedet for en Excel-tabel.

1Password review-add-entry

Ligesom tidligere runder er denne svært at kalde, da begge konkurrenter tilbyder fremragende brugsoplevelser med masser af funktionalitet. Når det er sagt, har 1Password et poleringsniveau i visse områder, som LastPass mangler. 

Selvom LastPass er fantastisk at se på i din daglige drift, er der nogle områder i UI, der føles et par år forældede. Det er en lille forskel, men nok til at skubbe 1Password foran på denne runde. 

Runde: Brugervenlighedspunkt for 1Password

1Password-logo
LastPass-logo

6

Funktioner

LastPass og 1Password er udstyret med funktioner, skønt de ikke når niveauet for Dashlane (læs vores Dashlane-anmeldelse). 1Password er bedre egnet til dem, der er behagelige med at betale for et abonnement, hvilket giver mening, da der ikke er en gratis plan. Når det er sagt, tilbyder LastPass meget for meget lidt. 

Fra 1Password er der en masse godbidder inkluderet i dit abonnement, men intet der ændrer grundlæggende oplevelsen. Som andre værktøjer indeholder 1Password et sikkerhedsdashboard, kaldet Watchtower, hvor du kan se svage, genbrugte og gamle adgangskoder. Det inkluderer også et afsnit til potentielt utrygge websteder. 

1 nødsituationsgennemgangssæt

1Password inkluderer også “rejsetilstand”, som er vores foretrukne funktion. Med det kan du automatisk gemme personlige data på din mobile enhed på din 1Password-konto. Hvis du skulle miste din telefon under rejsen, ville dine personlige oplysninger være sikre. Heldigvis kan du gendanne dine kontodata med et enkelt tryk. 

LastPass har nogle unikke funktioner i sig selv, hvoraf den mest imponerende er autofyld til applikationer, som spejler autofill-oplevelsen i din browser. Andre værktøjer har denne funktionalitet, såsom RoboForm, men ingen gør det så problemfrit som LastPass. Når det er sagt, er det kun tilgængeligt for betalende abonnenter. 

LastPass review-autoudfyldning

Heldigvis er LastPass Authenticator tilgængelig for alle abonnenter. Dette værktøj er en 2FA-app i vejen for Google Authenticator. Med det kan du nemt konfigurere 2FA på de fleste større websteder bortset fra din LastPass-konto. Som de fleste af LastPass-funktioner, er den gratis tilgængelig for alle. 

LastPass ‘automatiske kodeordskifter er også tilgængelig gratis, skønt du ikke burde stole på det. Værktøjet udråber muligheden for at ændre din adgangskode på tværs af flere websteder med et enkelt klik. Desværre var vi aldrig i stand til at få det til at fungere ordentligt under test. 

Selvom vi mere generelt synes om 1Password-funktioner, har LastPass fordelen i betragtning af dens gratis plan. Kernefunktionalitet som synkronisering af flere enheder og muligheden for at dele adgangskoder findes i LastPass ‘gratis plan, hvilket får det til at føles som et fuldt funktionelt værktøj. 1Password har flere klokker og fløjter, men det får dig til at betale for dem. 

Round: Funktioner Point for LastPass

1Password-logo
LastPass-logo

7

Mobile apps

LastPass og 1Password tilbyder begge fremragende mobile apps, der er værd at være et sted i vores topadgangsadministratorer til iOS-guide. For 1Password spejles skrivebordsoplevelsen ikke, men det er ikke en dårlig ting. Du kan hurtigt klikke mellem dine forskellige hvælvinger og poster med en letforståelig lavere menu. 

1Password-iOS

I stedet for at føle sig som en kopi af browserversionen, føles 1Password på iOS, Android og andre smartphone-platforme som om det blev bygget fra bunden af. På iOS integreres det f.eks. Med Apple Watch, så du kan godkende 2FA-koder og hurtigt få adgang til bestemte poster. 

LastPass har også en fremragende mobilapplikation, selvom det føles som en trang version af browseroplevelsen. Stadig fungerer alt som det skal, da LastPass automatisk udfylder loginfelter på iOS og Android. Du skal logge ind, hver gang du vil udfylde et felt, men heldigvis er processen enkel med biometrisk godkendelse. 

LastPass-iOS

Igen er dette tæt på. Mobiloplevelsen til LastPass og 1Password er problemfri, uanset om du er på iOS eller Android. For det meste kommer det ned på, hvilken applikation du foretrækker mere. For os er 1Password vinderen, der tilbyder en mere raffineret mobiloplevelse. Når det er sagt, er LastPass på mobilen også fremragende. 

Round: Mobile Apps Point for 1Password

1Password-logo
LastPass-logo

8

Forretningsplaner

LastPass og 1Password rangerer blandt de vigtigste kodeordværktøjer til små virksomheder og med god grund. Begge tilbyder omfattende værktøjer til store og små virksomheder, der går ud over standardadgangskodestyring. Når det er sagt, er der forskelle mellem de to, idet LastPass tilbyder mere stabilitet til større outfits. 

Fra og med der tilbyder LastPass to forretningsplaner: Teams og Enterprise. Førstnævnte anbefales til færre end 50 brugere, der tilbyder grundlæggende forretningsfunktioner, men springer forbi biblioteksintegrationer, SSO-kapaciteter og MFA. Enterprise-planen er bedre til større afsætningsmuligheder, der tilbyder tilpassede sikkerhedspolitikker, SSO og en dedikeret kontoadministrator. 

LastPass-business

Derudover tilbyder LastPass MFA alene, såvel som et bundt MFA og Enterprise-service. For store virksomheder er funktionerne fremragende, især med LastPass brugervenlighed. Når det er sagt, er virksomhedsabonnementer dyre, med den dyreste plan, der kører $ 8 pr. Bruger pr. Måned. 

1Password har ikke så mange muligheder for store virksomheder, medmindre du vælger dens Enterprise-mulighed, der kun er kontaktperson. Ellers har du to lag: Teams og Business. Teams-planen er dybest set et personligt 1Password-abonnement for hver bruger i din virksomhed. Præmien på $ 1 over et personligt abonnement tegner sig for Duo-integration.

1Password-virksomhed

Forretningsabonnementet, der koster $ 8 pr. Bruger pr. Måned, er meget mere imponerende. Selvom det er dyrt, er det fyldt med funktioner, der viser VIP-support, 5 GB krypteret dokumentlagring pr. Bruger og granuleret brugerkontrol. Hver bruger får også en gratis 1Password Families-konto, som er værd $ 5 pr. Måned alene. 

Begge muligheder er pebret med høje månedlige satser og ingen lagdefinerede rabatter. I betragtning af prisen giver 1Password dog mere mening for små virksomheder. Selvom det er dyrt, kommer det med funktioner, der er værdige til $ 8-pr-måneden prismærket, hvilket er godt for mindre teams. 

Runde: Business Plans Point for 1Password

1Password-logo
LastPass-logo

9

Support

Support til adgangskodechef er normalt mangelfuld, og desværre passer en af ​​vores konkurrenter til beskrivelsen. Selvom vi har set det værre, føles LastPass ‘supportsystem dateret, hvilket er endnu mere stødende i betragtning af at du bliver nødt til at grave gennem ressourcerne til selvhjælp for at finde en kontaktformular. 1Password er meget det modsatte med nogle af de bedste support, vi har set. 

LastPass har ikke dårlig support, men det kunne bestemt være bedre. Vidensbasen har en håndfuld nyttige artikler, men intet, der går for dybt, og der er et community-forum for eventuelle oversvømmelsesspørgsmål. Desværre skal du bruge disse ressourcer til at kontakte support; LastPass tilbyder ikke en separat linje til e-mail-forespørgsler. 

LastPass review-vidensbase

1Password tilbyder ikke kun hurtig e-mail-support, men også hjælp gennem sin Twitter-side og fællesskabsfora. Dog mest imponerende er selvhjælpsressourcerne. Artiklerne er rent lagt ud og fyldt med detaljer. Der er endda nogle videotutorials og oversættelser til supportartikler. 

1Password-vidensbase

Selvom vidensbasen er mest imponerende, vil fora sandsynligvis være det mest nyttige for dig. I løbet af vores tid med det overvågede vi forskellige tråde for at måle samfundets opmærksomhed, og vi er glade for at rapportere, at 1Password’s community er i live og aktivt. De fleste tråde modtager et svar inden for få minutter, uanset om det er dag eller nat.

Mange af vores tidligere runder har været tæt, men vi slutter desværre på en antiklimaktisk note. LastPass er acceptabel med hensyn til support og sammenlignet med nogle andre værktøjer er det alt det, der kræves. I sammenligning med 1Password kommer det dog kort på næsten alle måder.  

Round: Support Point for 1Password

1Password-logo
LastPass-logo

10

Afsluttende tanker

Ud af ni runder kom 1Password med seks sejre og LastPass med tre. Selvom det er definitivt med at vise, hvilken der vinder LastPass vs 1Password-slaget, var denne sammenligning meget tættere, end vi forventede. LastPass er stadig de facto muligheden for gratis værktøjer. Når det kommer til at betale, er 1Password imidlertid den klare vinder. 

Vinder: 1Password

Alt i betragtning tilbyder 1Password en stor værdi, selvom det springer over den gratis plan. Selvom vi gav “features” -runden til LastPass, er det ikke for at miskreditere 1Passwords unikke tilbud. Det er den overlegne mulighed. Når det er sagt, er LastPass stadig en bæredygtig mulighed for dem, der har et budget. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me