Windscribe vs NordVPN: Вятърът достига планината през 2020 година

NordVPN е VPN, на който отделяме много внимание и го спечелих. Ако погледнете нашия преглед на NordVPN, ще видите, че ние го харесваме по редица причини, включително много конкурентните му цени, лесния за потребителя дизайн и лекотата, с която влиза в поточните услуги. 


Windscribe, от друга страна, е прекарал много по-малко време в светлината на прожекторите на VPN света. Забелязахме обаче, че Windscribe си пробива път в много от нашите най-добри списъци, включително някои от нашите най-добри поточни и най-добрите безплатни VPN кръгове. Можете да видите повече за всичко това в пълния ни преглед на Windscribe VPN.

Виждайки това разминаване с внимание, решихме, че е време да дадем шанс на Windscribe да се конкурира с лидерите в индустрията в това VPN сравнение. 

Настройване на битка: Windscribe срещу NordVPN 

За да дадем на сравнението си някаква структура, ние разделихме нещата на девет кръга. Във всеки от деветте кръга ще се съсредоточим върху един аспект на VPN производителността. Ще обсъдим как се представя всяка VPN в този конкретен аспект, след което ще изберем победител.

Победителят от всеки кръг се назначава точка, а VPN с повече точки в края се обявява за победител.

1

скорост

Започвайки с нашите резултати за тестване на скоростта на Windscribe, нещата са полезни, но не са впечатляващи. Швейцария видя страхотни скорости, а САЩ също се запазиха. Обединеното кралство и Хонконг обаче изглеждат не толкова добре на хартия.

Скорост на вятъра

Местоположение: Ping (ms) Изтегляне (Mbps) Качване (Mbps)
Незащитен (Сейнт Луис)886.7120.53
Най-добро местоположение (Канада)3031.9315.07
Windflix U.S.3673.5418.85
Холандия11320.418.5
Великобритания1158.7311.25
Windflix Япония1787.6114.31

Въпреки това, дори представянето на сървъра във Великобритания, когато сърфирате в мрежата или дори гледате видеоклипове, изглеждаше добре. Нещата са по подразбиране до 1080p 60 кадъра в секунда в YouTube и 720p в Twitch и нямаше обидно забавяне за нещата да започнат да се зареждат.

В началото NordVPN не беше най-впечатляващият по отношение на скоростта. Тя може да бъде малко по-бавна от повечето други доставчици, когато осъществява връзката си и този случай не беше по-различен. NordVPN редовно ще отнеме три до четири секунди по-дълго от Windscribe, за да установи тунелираната връзка, която често ще отнеме около пет секунди, за да стане стабилна.

Скорост на NordVPN

Местоположение: Ping (ms) Изтегляне (Mbps) Качване (Mbps)
беззащитен9165,510.57
САЩ # 247923133,538.87
Великобритания # 20115334.786.06
Холандия # 6614566.915.39
Япония # 69159132,833.31
Двойна VPN (САЩ до Канада № 4)7920.488.64

След като връзката беше създадена обаче, нещата по принцип вървяха много по-добре с NordVPN по време на тестовете ни за скорост. Той получи по-високи скорости при нашите тестове на всеки сървър, с едно забележително изключение. По някаква причина, дори след множество тестове, сървърът във Великобритания винаги връща скорост на качване от 0 Mbps. 

Това всъщност се вписва в тенденция, която бяхме забелязали преди при NordVPN, която е с непостоянна скорост от един сървър на друг. Можете да прочетете повече за това в нашия най-бърз кръг от VPN, където NordVPN получи непочтено споменаване за това непоследователно изпълнение.

Въпреки странните резултати при нашите тестове във Великобритания, представянето ни изглеждаше незасегнато. Както YouTube, така и Twitch са по подразбиране до 1080p 60fps без никакво колебание, дори на сървъра в Обединеното кралство. Освен това NordVPN има по-висока скорост на всяко място, което тестваме, което означава, че този кръг преминава към NordVPN. 

Кръг: Точка за скорост за NordVPN

Уиндбол лого
NordVPN лого

2

Streaming

И Windscribe, и NordVPN са показани в някои от нашите най-добри списъци за стрийминг, като нашата най-добра статия за VPN за BBC iPlayer. В случая на Netflix можете да достигнете до почти всички стрийминг услуги без особени усилия.

Hulu, Amazon Prime и Netflix работят добре с NordVPN. Единственият шнаг, който срещнахме при поточно предаване с NordVPN, е проблемът за несъответствие, който споменахме по-рано. Понякога сървърът просто няма да работи много добре, но прекъсването на връзката и свързването с нов сървър обикновено може да отстрани проблема.

Windscribe предлага разнообразни сървъри, някои от които се предлагат безплатно, докато други изискват платен план. Когато тествахме безплатни сървъри на Windscribe, всички те бяха блокирани от Netflix, Hulu, BBC iPlayer и Amazon Prime. 

Специализираните сървъри „Windflix“ са причината Windscribe да го включи в нашия най-добър VPN за Netflix списък. Тези сървъри изискват платен акаунт, но ни позволиха да достигнем до блокирано в противен случай съдържание, като Netflix.

Като цяло NordVPN видя по-добри показатели по време на стрийминг и успя да работи по-надеждно при 1080p без никакво заекване или проблеми. Това, заедно с факта, че не е необходим специален сървър, означава, че даваме този кръг на NordVPN.

Кръг: точка на потока за NordVPN

Уиндбол лого
NordVPN лого

3

Сигурност и поверителност

Както вече говорихме, например в нашата статия за IPVanish спрямо NordVPN, NordVPN не предлага много възможности за избор, когато става въпрос за сигурност, а вместо това избира да заключи потребителите в опции, за които се знае, че са защитени.

Настолният клиент на NordVPN използва шифроване OpenVPN и AES-256 по подразбиране и не предлага други опции. Ако погледнете нашата разбивка на VPN протокола и декриптиране на статията за криптиране, ще видите, че това сдвояване засега се счита за златен стандарт за VPN сигурност.. 

nordvpn преглед-настройки

Въпреки че Windscribe предлага OpenVPN като опция, това не е по подразбиране. Вместо това IKEv2 е зададен като протокол извън кутията. Предлагаме повечето потребители да променят това, когато за първи път започнат да използват VPN, защото превключването му към OpenVPN ще предложи по-добра сигурност без много, ако има такава, загуба на производителност.

windscribe от преглед на настройките-

И двамата доставчици също имат солидни политики за поверителност. Политиката за поверителност на NordVPN идва на лесни за четене осем страници, докато Windscribe седи на четири. И двете политики за поверителност са написани на ясен език, който избягва прекомерно правен жаргон.

И двамата доставчици предлагат политика за без регистрация, която е ясно очертана и предлага еднакво ниво на сигурност на своите потребители, така че този кръг завършва при равен резултат. И двете VPN поддържат OpenVPN с криптиране AES-256, като и двамата доставчици имат история на прозрачност и солидно уважение към поверителността на потребителите.

Кръг: Сигурност и поверителност Няма ясен победител, точки и за двете

Уиндбол лого
NordVPN лого

4

Torrenting

И двата VPN мрежи са полезни за торенти, така че няма да имате никакви проблеми, като използвате нито една от тях за торент. Що се отнася до изпълнението, обаче, нещата не са толкова равни.

Първо тествахме Windscribe с изтегляне от 1,4 GB и поддържаше скорост от 9MB / s до 10MB / s, като скоростта достигаше до 18MBps няколко пъти. Тези впечатляващи скорости му позволиха да завърши тестовото изтегляне за три минути и пет секунди.

Въпреки това, което видяхме при нашите тестове за скорост по-рано, NordVPN не постигна съвсем същите скорости. NordVPN в P2P прехвърлянето бързо работи до скорост между 5MB / s и 7MB / s и отне около четири минути и половина, за да завърши същото изтегляне от 1,4 GB. 

Въпреки че и двамата доставчици ще свършат работата в разумен период от време, в нашия тестов Windscribe успя да завърши изтеглянията много по-бързо от NordVPN, което означава, че печели точките за този кръг. 

Кръг: Торент точка за Windscribe

Уиндбол лого
NordVPN лого

5

Местоположение на сървъра

Windscribe има онова, което повечето биха считали за уважавана сървърна мрежа, която предлага около 110 места в 60 държави. Разпространението също е солидно, като сървърите присъстват в райони на Близкия изток и Азия, които VPN обикновено не обслужват твърде добре, като Турция и Виетнам.

NordVPN преодолява това с мрежа от 5191 сървъра, разпространени в 62 държави. Това означава, че NordVPN предлага няколко места повече от Windscribe като цяло. И двете опции обаче бледнеят в сравнение с нашия пример за голяма мрежа HideMyAss. 

Ако прочетете нашия преглед на HideMyAss, ще видите, че той има сървъри в близо 200 страни. Въпреки това някои от сървърите на HideMyAss са виртуални сървъри, което означава, че всъщност не са физически на мястото, с което се свързвате. 

NordVPN и Windscribe имат изцяло физически сървъри, така че знаете, че винаги се свързвате с истински сървър на действителното местоположение, което използвате. 

Кръг: Точка за локални сървъри за NordVPN

Уиндбол лого
NordVPN лого

6

Едновременни връзки

Повечето доставчици на VPN ограничават броя на устройствата, които един акаунт може да има в мрежата си по всяко време. Това обикновено е да се ограничи злоупотребата с акаунт и да се предотврати претоварването на мрежата от прекомерен брой връзки.

NordVPN спазва тази конвенция, като ограничава потребителите до шест устройства. Това е доста свързващ брой връзки за един акаунт.

Ако търсите VPN, което ще ви позволи да защитите огромен брой устройства, тогава Windscribe може да бъде чудесна опция за разглеждане, защото позволява на потребителите да имат неограничен брой връзки във всеки акаунт. Това прави Windscribe ясен победител в този кръг.

Кръг: Точка за едновременно свързване за Windscribe

Уиндбол лого
NordVPN лого

7

Ценообразуване

Windscribe е много труден за преодоляване, що се отнася до ценообразуването и дори зае първото място в безплатните ни VPN услуги. Безплатният план дава на потребителите 2 GB честотна лента на месец, но това може да бъде увеличено до 10 GB, като потвърдите имейл адреса си. Това е един от най-щедрите безплатни планове там, въпреки че не включва поточните сървъри, както споменахме по-рано. Прочетете нашето парче Windscribe vs. TunnelBear, за да видите как те сравняват.

VPN планът Windscribe Pro се предлага като месечен или годишен абонамент. Месечните и годишните опции са с няколко долара по-малко от плановете на NordVPN. Въпреки това NordVPN предлага и дву- и тригодишно ценообразуване, което повечето VPN нямат. 

Двугодишният план на NordVPN все още е малко повече от годишната опция на Windscribe, когато се раздели на месечни разходи, но тригодишната опция на NordVPN е по-ефективна от всички планове на Windscribe.

И двамата доставчици приемат биткойни, както и по-конвенционални методи за плащане. Основната разлика в плащанията между двете е, че NordVPN дава на потребителите 30-дневен период на възстановяване и улеснява потребителите да разберат как да възстановят плановете на NordVPN. 

За разлика от тях, Windscribe насърчава потребителите да се възползват от безплатните данни, за да видят дали харесват услугата и дава на потребителите само три дни, за да получат възстановяване на сумата..

NordVPN предлага най-доброто ценообразуване, но само ако желаете да представите голямата сума за предходния тригодишен план. Windscribe е по-достъпна в краткосрочен план и дори предлага безплатен план, но има много по-сурова политика за възстановяване. Вашите нужди ще определят коя от тези комбинации от цени и политика е най-добра. 

Въпреки това, между неограничените връзки на Windscribe, за които говорихме в предишния раздел, неговия щедър безплатен план и по-достъпните краткосрочни планове, смятаме, че Windscribe всъщност получава тясна победа в този кръг.

Кръг: Ценова точка за Windscribe

Уиндбол лого
NordVPN лого

8

Удобство за потребителя

Потребителският интерфейс на Windscribe е много баребоунс. Той се вписва в малък сив прозорец, който има падащо меню, за да изберете вашия сървър, плюс бутон за захранване за свързване и изключване на VPN. Има функция за включване / изключване под това за функцията на защитната стена, както и ред текст, който показва текущия ви IP адрес.

windscribe преглед, свързан

Иконата с три хоризонтални ленти в горната дясна част на клиентския клиент на Windscribe отваря настройките, които са доста добре изложени, но отделните опции не получават предистория или обяснение. 

Клиентът на NordVPN рязко контрастира този компактен и сив интерфейс с ярка, синя и бяла карта. Тази карта заема около две трети от екрана и има сини балони за местоположение над страни със сървъри, с които можете да се свържете.

nordvpn преглед-маркер-селекция

Освен цялостния облик и карта на NordVPN, има няколко елемента за качество на живот, които присъстват в NordVPN, но отсъстват с Windscribe. За нас най-забележимото беше, че Windscribe няма лента за търсене в списъка си със сървъри. Това означава, че трябва да преминете през списъка, за да намерите местоположението, което искате.

На всичкото отгоре настройките на NordVPN са изложени малко по-добре, което улеснява намирането на нещата. Настройките на NordVPN също предлагат кратки обяснения какво всъщност прави всяка опция, като софтуерът се чувства много по-удобен за потребителите като цяло и печели NordVPN точката за този кръг.

Кръг: Точка за удобство на потребителите за NordVPN

Уиндбол лого
NordVPN лого

9

Характеристика

NordVPN фокусира усилията си върху най-търсените функции. Има едно хубаво разширение за браузър NordVPN, което улеснява още по-лесно да се защитите онлайн, както и рекламен блокер NordVPN.. 

Функцията NordVPN adblock, наречена CyberSec в опциите, не само блокира рекламите, но също така може да помогне за блокиране на злонамерен софтуер, фишинг и други заплахи. И Windscribe, и NordVPN имат защитна стена, което е функция, която очакваме всички VPN да имат, тъй като тя е жизненоважна за сигурността на VPN.

За разлика от NordVPN, предоставящи функции, които повечето биха се възприели като обикновени хора, харесващи, Windscribe изглежда се фокусира върху функции за тези, които са „потребители на енергия“ и искат да контролират минутни аспекти на работата на устройството си.

Първо, има „secure.link“, който позволява на потребителите на Windscribe да сканират уебсайтове за проследяване на URL адреси, преди да се насочат към тях. Това помага на потребителите да имат представа за сигурността на сайта, без да е необходимо да го посещават. Windscribe също предлага блокер за съдържание, наречен R.O.B.E.R.T., който ви позволява да блокирате конкретно съдържание въз основа на установените списъци на Windscribe.

windscribe преглед-Robert

Въпреки че и двете са отлични функции, смятаме, че повече хора ще се възползват реално от допълнителните функции на NordVPN. CyberSec е първокласен рекламен блокер и също така помага за блокиране на опити за фишинг и злонамерен софтуер, което е нещо, което почти всеки може да използва. 

Кръг: Характеристики Точка за NordVPN

Уиндбол лого
NordVPN лого

10

Заключителни мисли

NordVPN излезе начело в този мач, след като спечели шест кръга и с един влезе като равенство. Въпреки това, превъзходната му скорост шокиращо не успя да му помогне в торент-рунда, а ценовият кръг беше малко разделно решение в зависимост от вашите нужди.

Това каза, NordVPN беше доминиращ в повечето кръгове, включително неща като скорост и стрийминг на удобството за потребителя. NordVPN доказа, че е спечелил своето място като един от най-популярните и широко разпространени за VPN мрежи на пазара.

победител: NordVPN

Ще се радваме да чуем как вашите преживявания с NordVPN и Windscribe се изравняват с нашите в коментарите по-долу. Както винаги, благодаря за четенето. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map