Съвети за безопасност на iPhone: Пазете устройството си безопасно през 2020 г.

Apple отдавна рекламира сигурността на операционната система, управляваща своите продукти. Като похвали iOS устройства за интегриран софтуер и хардуер, Apple създаде разказ, в който потребителите вярват. Колкото и да е изкушаващо да се доверите на сигурността на вашия iPhone извън кутията, важно е да предприемете допълнителни мерки, за да гарантирате, че вашите данни са безопасни.


Има обаче недостатък на заключването на вашия iPhone. Колкото повече действия предприемете, за да го предпазите от заплахи за сигурността, толкова по-тромав може да стане вашето изживяване, като го използвате. От вас зависи да решите степента на защитни мерки, които сте готови да приложите. Ще ви представим начини за затягане на сигурността на вашия iPhone, които обхващат предотвратяване на заплахи и възстановяване на данни.

За да направите вашия iPhone сигурен, отнема време, но с тези прости мерки ще се почувствате по-добре да продължите напред.

VPN за iPhone

Смартфоните отиват с вас навсякъде. Това означава, че вероятно правите по-голямата част от своето стрийминг, сърфиране и пазаруване на мобилното си устройство. Ако искате да защитите поверителността си, докато правите тези неща в движение, виртуалната частна мрежа за iPhone е задължителна.

Тъй като компаниите проследяват вашата онлайн активност, за да задоволят по-добре рекламата си по ваш вкус, вашата поверителност е под въпрос. VPN може да помогне, като криптира вашия интернет трафик и маскира вашия IP адрес от любопитни очи.

Разбирането на VPN е по-трудно от настройването на такава. Това е тема, за която тук страшно се занимаваме в Cloudwards.net и имаме много ресурси за тези, които искат да се задълбочат по-добре в темата – просто погледнете най-доброто ни ръководство за VPN. За информация за това какво е VPN и как работи, прочетете нашата статия за VPN, за да достигнете скорост.

Има няколко страхотни VPN опции за iPhone – можете да видите нашите пет в най-добрите VPN услуги за iPhone – но ExpressVPN е наш фаворит. Ако сте прочели нашия отзив за ExpressVPN, това не трябва да бъде изненада. Ние не просто го оценихме като най-доброто за iPhone, но най-доброто като цяло в нашите VPN ревюта.

ExpressVPN-Speed-Test

Все пак е скъпо. За щастие, има и по-евтини варианти. Частният достъп до Интернет и VyprVPN направиха намалението в нашите снимки за iPhone. Можете да научите повече за тях в нашия PIA преглед и VyprVPN преглед. Можете да видите как VyprVPN се изправя срещу нашия най-добър доставчик в нашето сравнение на VyprVPN спрямо ExpressVPN.

ExpressVPN може да защити и вашия работен плот. Ако решите да оборудвате вашия iPhone с VPN, помислете и за заключване на вашия MacBook или iMac. За предложения и повече информация за предимствата му, прочетете нашата публикация за най-добрия VPN за Mac. Първо оценихме и ExpressVPN.

Мениджъри на пароли за iPhone

Поверителност на iPhone

След като получите мениджър на пароли, ще искате да сте го изтеглили по-рано. Той не само осигурява друг слой сигурност, но и ускорява навигацията в мрежата. Няма да е необходимо да помните паролите за всички ваши данни за вход. Вместо това, мениджърът съхранява тази информация и я попълва автоматично.

Начинът на работа е прост. Когато уебсайт, който сте посетили преди това, като Amazon.com, поиска вашите идентификационни данни за вход, мениджърът на пароли ще ви изпрати бързо искане за попълване на необходимите за вас полета. Вместо да пишете имейла и паролата си от клавиатурата, са необходими само няколко докосвания, за да влезете с мениджър на пароли.

Има няколко мениджъра на пароли, от които да избирате. ICloud Keychain на Apple е вграден в iPhone. Въпреки че е добър вариант, можем да го препоръчаме само за потребители, които използват изключително продукти на Apple.

Има по-добри опции и Apple улесни използването им. Той добави функция в iOS 12, наречена AutoFill, която интегрира приложения на трети страни в настройките на iPhone. Всичко, от което се нуждаете, е приложение, което ще запази и попълни вашите пароли.

Направихме тежкия опит за вас и сравнихме най-добрия мениджър на пароли за iOS приложения. 1Password се класира на първо място в това ръководство за своето отлично потребителско изживяване (прочетете нашия преглед на 1Password), но не е най-добрият мениджър на пароли като цяло.

Най-добрият избор в нашите отзиви за мениджър на пароли е Dashlane (прочетете нашия преглед на Dashlane), въпреки че мобилното изживяване на 1Password го сваля с няколко връзки за iPhone. Можете да видите как двете се сравняват в нашето парче Dashlane vs. 1Password.

1Password е в състояние да запазва и синхронизира пароли в операционните системи, независимо дали става въпрос за iOS, macOS или Windows OS и се класира на второ място в нашия най-добър мениджър на пароли за ръководство за Mac. Единственият недостатък е, че няма свободен план. Ако имате малък бюджет, не забравяйте да прочетете най-доброто ни безплатно парче за управление на пароли.

След като инсталирате и настроите мениджър на пароли, ще откриете, че това е основно приложение, което никога не сте знаели, че имате нужда.

Архивиране на вашия iPhone към облачно съхранение

Личните данни, съхранявани на вашия телефон, като снимки, контакти и съобщения, са важни. С риск да ви звучи като родител на лекции, добре е да направите копие на вашата информация. Ще се радвате, че сте го направили, ако загубите iPhone или изтриете нещо случайно. Приложенията се връщат лесно, но снимките, контактите и съобщенията са незаменими.

Услугата за архивиране в облак е най-простият начин да запазите съдържанието на вашия iPhone. Apple предлага услуга за архивиране, наречена iCloud, която е удобно вградена в настройките на устройството. За да научите как да го използвате, вижте нашето ръководство за създаване на резервни копия на вашия iPhone. Ако вече сте направили резервно копие с iCloud, независимо дали сте го направили на iPhone или iPad, ето как да възстановите iPad от архива на iCloud.

Въпреки колко лесно е да се използва, iCloud намалява в сравнение с други резервни услуги. В миналото сме докладвали за облачната сигурност на Apple Ако сте скръб относно използването на услугата за архивиране на Apple, помислете да отидете с трета страна. Най-доброто ни архивиране в облак за iPhone ръководство е доброто място за старт.

IDrive Review

Ако нямате шанс да прочетете класирането ни, нашата рецензия на IDrive показва защо е спечелила първо място. IDrive работи добре с iPhone по това, че е удобен, бърз и сигурен, точно така потребителите на Apple го искат.

Архивиране на вашия iPhone на компютър

Ако не ви е удобно да архивирате на облачен сървър, винаги има старомоден начин: записване на компютър. Всичко, от което се нуждаете, е вашия iPhone, USB кабел и интернет връзка, за да изтеглите безплатен софтуер.

Потребителите на macOS и Windows получават iTunes като опция. Можете да синхронизирате контакти, календари, снимки, приложения и музика. Всяко друго съдържание, което искате да копирате, ще изисква ръчно архивиране, което ще запази почти всички данни на устройството.

Единственият недостатък е, че нямате достъп до или да преглеждате съдържанието на iTunes архивиране. Това е копие, записано някъде на вашия компютър, от което можете да го възстановите само ако възникне нуждата. Ако iTunes ви подхожда и искате да знаете повече за това как да го използвате, прочетете нашето ръководство за архивиране на iTunes.

Добрата новина е, че съществуват алтернативи на iTunes. Лошата новина е, че ще ви струват.

За потребители, които не са Mac, препоръчваме iExplorer. За разлика от iTunes, който предлага възпроизвеждане на медии, iExplorer се отличава като софтуер за управление на телефона. Той има минималистичен интерфейс, който изглежда подобно на iTunes. Плюс това, той предлага повече от медийния плейър на Apple, като ви позволява да запазвате текстови съобщения в общи формати като .txt и .pdf.

CopyTrans предлага подобни функции на iTunes и iExplorer за управление на вашия телефон. Той също така съхранява и показва контакти, бележки и други. При $ 29.99 това е по-евтин вариант от iExplorer.

За повече информация относно тези инструменти прочетете нашето ръководство за това как да архивирате текстови съобщения на iPhone.

Вградени съвети за безопасност на iPhone

Актуализирането на софтуера на вашия iPhone означава повече от въвеждането на нови функции. Освен това помага за защита на вашите данни. Всеки път, когато Apple внедрява нова актуализация, тя прави оправки към ОС, които я адаптират към текущите заплахи.

Пускането на остаряла версия на вашия iPhone отваря устройството за уязвимости, които могат да компрометират данните. Apple прави лесно да бъдете в крак с най-новия софтуер, като включва изтегляне в настройките, които ви предупреждават всеки път, когато нова версия падне.

За да проверите каква версия на софтуера работи вашият iPhone, отидете на иконата за настройки, която е тази, която изглежда като сребърна метална предавка. Докоснете „общо“ и изберете „актуализация на софтуера“. Ще видите едно от двете неща: софтуерът ви е актуален или има друга версия за изтегляне.

Съвети за безопасност на iPhone

Можете също така да включите „автоматични актуализации“ там, които ще изтеглят и инсталират нови софтуерни версии за вас, ако не искате да проверявате ръчно.

Ако имате iPhone 6 или по-нова версия и той все още има бутон за начало, вероятно знаете за функцията Touch ID. Тя ви позволява да използвате пръстовия си отпечатък, за да отворите заключения екран и да получите достъп до iPhone, без да въвеждате цифров парол. Не само че е удобен за заобикаляне на заключения екран, но много приложения на трети страни го използват и за здраве и фитнес.

Внимавайте обаче с ненадеждни приложения, които искат вашия Touch ID. Apple твърди, че приложенията за ветеринари са подадени в App Store, но измамните все още се промъкват през пукнатините. Има съобщения за измама с Touch ID, която подмамва потребителите да правят скъпи покупки с пръстов отпечатък.

Следвайки горните мерки, ще изградите пословична броня около вашия iPhone. За повече съвети как да бъдете в безопасност, като използвате интернет, вижте нашия онлайн ръководство за поверителност.

Заключителни мисли

Извън кутията iPhone ще задоволи стандартите за сигурност на много потребители. Той се зарежда с вградени функции, които защитават данните, но това не означава, че е неуязвим за заплахи. Необходими са допълнителни мерки за тези, които искат максимална сигурност.

От всички методи, подробно описани в тази статия, получаването на VPN е най-добрата отправна точка, за да направите вашия iPhone по-безопасен. Това, комбинирано с мениджър на пароли и редовно архивиране на вашите данни, ще предпази вашия iPhone от вреда. Използвайки тези методи, предприемате стъпки, за да предотвратите нарушение на вашия iPhone и лична информация.

Има ли съвети за безопасност на iPhone, които забравихме да преминем? Как поддържате вашия iPhone сигурен и сигурен? Уведомете ни в коментарите по-долу и благодаря за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map