Най-добрите безплатни VPN услуги на 2020 г.: Сигурност с отстъпка

Има много уж „безплатни“ VPN услуги. Въпреки че ще ви създадат впечатление, че сте защитени, през повечето време плащате с поверителността си. В някои случаи дори плащате с онлайн безопасността си с фалшиви услуги като Hola VPN, пренасочващи потребители в ботнет.


За да се опитаме да пробием през гъстата мъгла, която тези псевдо-услуги са установили, разтърсихме интернет за най-добрите безплатни VPN услуги. Въпреки че те не могат да се съревновават с най-добрите доставчици в нашите VPN прегледи, те ще ви защитят без прикачени низове.

Единственото изключение от това е Windscribe, който има крака на свободен и платен пазар. Ако сте новодошъл в VPN мрежите и искате да изпробвате нещо безплатно преди да инвестирате, най-добрият ви залог е да се придържате към Windscribe. Той предлага не само най-добрия безплатен план, който сме виждали, но и не е твърде изтъркан, когато става дума за платени планове.

Избор на най-добрите безплатни VPN услуги

Намирането на най-добрите безплатни VPN услуги е просто. VPN трябва да е безплатен и не може да бъде пълен боклук. Най-лошото ни безплатно ръководство за VPN показва, че VPN не са добри само защото са безплатни и в някои случаи това може да означава злонамерен софтуер, измама или други неприятности в киберпрестъпността.

За разлика от нашето най-добро ръководство за безплатен мениджър на пароли, ще трябва да се откажете от нещо, за да използвате VPN безплатно. Например, LastPass предлага повечето функции на мениджъра на платени пароли безплатно. Няма да намерите еквивалентна опция в VPN пространството. Прочетете нашето ревю за LastPass, ако сте на пазара за мениджър на пароли.

Първите ни няколко VPN избора ограничават обема на данни, който можете да използвате, но осигуряват пълнофункционална услуга. Последните две, макар и прилични, идват с цената на бързината и уединението.

В повечето случаи безплатните планове са изпитания за платени планове. Ще дадем спецификата на безплатния план, включително колко данни можете да използвате, ограничения и т.н., ще поговорим за възможните пътища за надстройване и ще дадем своите мисли дали надстройката си заслужава.

Първият ни избор е изключение, но отговорът обикновено е „вероятно не“. Добрите VPN мрежи идват на цена, така че имайте това предвид, когато преминаваме през тези безплатни предложения.

Най-добри безплатни VPN услуги 2020

1. Най-добрата безплатна VPN услуга: Windscribe

Windscribe е изключението, когато става дума за безплатни VPN. За разлика от повечето безплатни услуги, той предоставя използваем обем от месечни данни и шанс да печелите повече (въпреки че все още не е достатъчно, за да бъдете включени в нашия най-добър VPN за списъка за съхранение в облак). Това е единственият VPN, който ви предоставя пълното изживяване безплатно.

Безплатните планове започват от 2 GB данни на месец, но можете да го увеличите до 10 GB данни, ако предоставите имейл и се съгласите да получавате съобщения от Windscribe. Нищо не е наистина безплатно, но ние търгуваме със съдържание 8GB данни за малко реклама.

Windscribe-Slider1

Можете също да спечелите повече данни. Ако чуруликате с помощта на връзка Windscribe, ще получите допълнителни 5 GB на месец. Windscribe обаче предупреждава да не бъдете „душма и да изтривате туита след това“.

Windscribe също така ви позволява да използвате остатъчната мощност на процесора, за да решите хешовете за добив на Monero. На осем-ядрен Ryzen-1700X седяхме около 50 хеша в секунда. Можете да използвате тези хешове, за да закупите една от три награди: нулиране на честотна лента, 10 GB постоянни месечни данни или един месец на абонамент за Pro.

Те обаче не са евтини. Наградите струват съответно 1 милион, 10 милиона и 50 милиона хеша. За щастие, можете да направите хеширането си на всеки компютър и по всяко време. Докато сте влезли в акаунта си, Windscribe ще запази размера на вашите кредити.

Въпреки че технически е „безплатен“ начин за печелене на повече данни, това може да не е най-добрата идея. Можете да зададете ограничения за използване на процесора, но вероятно ще харчите повече за електричество и повредени компоненти, отколкото наградата си струва. Месечният абонамент е достатъчно евтин, както е.

Други причини, които харесваме Windscribe

Като се има предвид щедрият безплатен план на Windscribe, очаквахме сериозно увеличение на Pro плановете. За щастие, това не е така. Windscribe няма толкова ниска месечна тарифа, колкото частния достъп до интернет – въпреки че, ако прочетете нашия преглед на PIA, ще видите, че го правят малко доставчици – но все пак е по-евтин от най-добрия ни VPN избор, ExpressVPN (прочетете нашия преглед на ExpressVPN).

Едногодишните и двугодишните планове обаче имат значителна стойност. Месечната ставка пада под 5 долара и при двете опции, можете да свържете колкото се може повече устройства наведнъж и да получите достъп до специализираните стрийминг сървъри на Windscribe.

Наскоро въведе опция за изграждане на собствен план също. Освен безплатните местоположения и 10 GB данни, можете да добавяте местоположения за $ 1 на месец. Всяко местоположение може да има произволен брой центрове за данни. Например опцията за САЩ има 35 центъра за данни, но Белгия има само един. И двете струват $ 1.

В допълнение към получаването на достъп до местата на Pro сървъра, във вашия план за всяко местоположение се добавят 10 GB данни. Можете да добавите неограничена опция за данни за 1 $ допълнително, което също ви дава достъп до R.O.B.E.R.T.

R.O.B.E.R.T е злонамерен софтуер, фишинг, ботнет, реклама, тракер и блокер на социални мрежи. По време на нашето тестване открихме, че той е изненадващо ефективен, но не на нивото на най-добрия антивирусен софтуер. Той е включен в който и да е Pro план, но само за 1 $ допълнително с неограничени данни на безплатен план, не виждаме причина да не го изпробваме.

Ценообразуването на Windscribe е объркващо, но има голяма стойност да се изтръгне от системата, която е задала. Можете да научите спецификите на ценообразуването, както и другите функции на Windscribe, в нашия преглед на Windscribe.

2. TunnelBear

TunnelBear беше нашата избрана за най-добрата безплатна VPN в миналото, главно защото беше единствената налична, която беше всякаква стока. През последните години обаче тя загуби своя блясък, тъй като новодошлите, като Windscribe и Speedify, поемат пазара с буря (прочетете нашето сравнение на Windscribe vs. TunnelBear). Придобиването на McAfee на TunnelBear също не помогна. Прочетете нашия преглед на McAfee Total Protection, за да разберете защо.

Въпреки това, той предлага 500MB данни безплатно без прикачен низ. За разлика от Speedify, със сигурността ви няма забавен бизнес. TunnelBear използва 256-битов AES с OpenVPN, IKEv2 или IPSec и не поддържа журнали. По време на нашето тестване също не изтече DNS заявки.500MB е използваем, но това е по-скоро изпитание от всичко. За щастие, цените на TunnelBear не са ужасни, с неограничени данни от $ 10 на месец или 60 $ на година, но сме виждали по-добре. Всички планове също са с пет едновременни връзки, което не е лошо.

Надяваме се, че TunnelBear ще добави повече данни към своя безплатен план. Компанията зад него наскоро пусна RememBear, който е сред най-добрите безплатни мениджъри на достъпни пароли. Както можете да прочетете в нашия преглед на RememBear, той е повече или по-малко същият като платената версия.

За съжаление, същото не може да се каже за TunnelBear. 500MB данни е щедър, но лесно можете да изядете тези данни за няколко часа, особено ако предавате поточно предаване. Докато подхождате към безплатния план като пробен, обаче, той не изглежда толкова зле.

Други причини, които харесваме TunnelBear

Най-голямата сила на TunnelBear е неговият интерфейс, който е свързан с икона в тавата. Това обаче е приложение за поднос. Щракването върху иконата ще отвори прозорец, но не такъв, който можете да се движите по екрана.

Дори и при този недостатък изборът на местоположение е прост и напомня на NordVPN (прочетете нашия преглед на NordVPN). Има карта с тръби от Mario-esque в местата, където TunnelBear присъства. Щракването върху един ще ви свърже със сървър на това място с графика, показваща откъде сте тунели.

Въпреки че е фокусиран върху рационално VPN преживяване, TunnelBear има разширени функции. Има превключвател за убийство, който TunnelBear нарича „VigilantBear“, който ще прекъсне интернет връзката ви, ако VPN не успее. Предлага се и разделяне на тунели, но, странно, само на Android. Прочетете нашия преглед Astrill за доставчик, който предлага разделно тунелиране навсякъде.

Ако сте нови в VPN мрежите и искате да видите за какво е шумът, TunnelBear е чудесна опция. Онези, които са по-запознати с начина на работа, вероятно ще се справят по-добре с Windscribe. Прочетете нашия преглед TunnelBear, за да научите повече.

3. Скриване.me

Hide.me е един от най-скъпите VPN, които прегледахме, и въпреки че услугата е добра, тя не прави нищо особено, за да оправдае цената си по-висока от средната. За щастие, има безплатен план. Можете да използвате 2 GB данни на месец от мрежата на Hide.me на едно устройство, не се изисква кредитна карта.

Безплатните потребители обаче са ограничени до три сървъра. Пълната сървърна мрежа на Hide.me не е толкова голяма – 55 места в 34 държави, когато пишете, – но малкият избор за безплатни потребители все още е проблем.Надграждане на награди, които имате достъп до тези сървъри, заедно с повече едновременни връзки и неограничен трансфер на данни, но цената не си струва. За да получите достъп до всички предложения на Hide.me, ще трябва да плащате минимум 10 долара на месец, а това е, ако купите година напред. Ако искате да ходите от месец на месец, този курс скача на 20 долара.

Има план между безплатно и Premium, Hide.me най-високо ниво на предлагане, но, отново, цената не си заслужава. Макар и само 5 долара на месец, средният план на Hide.me Plus се предлага само със 75 GB трансфер на данни и поддръжка за едно устройство.

Не можем обаче да се оплакваме от безплатния план Безплатните потребители нямат достъп до стрийминг платформите, но ограниченият обем на трансфер на данни така или иначе не позволява много поточно предаване. Това е просто начин да защитите основното сърфиране.

Други причини, които харесваме Hide.me

Що се отнася до спецификата на услугата, Hide.me е опция за средата на пътя. По време на нашето тестване забелязахме използваеми, ако не и вълнуващи, скорости при тунелиране близо до дома и слаби резултати при пътуване далеч.

Изборът на сървър огледала, които с 55 места покриват по-голямата част от земното кълбо. Общите места са отчетени, като най-много любов получават Северна Америка и Западна Европа. Има няколко странни места, които не са рядко срещани сред VPN мрежи, включително Мароко.

Безплатните потребители могат да използват сървъри в Холандия, Канада и Сингапур, въпреки факта, че Hide.me е базиран в Малайзия. Местоположението на централата на Hide.me ни кара да направим пауза, тъй като има лоши резултати, когато става въпрос за зачитане на поверителността на гражданите, както можете да прочетете в най-доброто ни VPN за Малайзия.

Hide.me е добра, но не страхотна VPN услуга. Свободният план обаче си струва да проверите. Можете да прочетете нашия преглед на Hide.me, за да научите повече или да се запишете за план с 14-дневна гаранция за връщане на парите.

4. ProtonVPN

ProtonVPN използва различен подход към безплатния VPN модел. Вместо да ограничава количеството данни, което можете да използвате, ограничава скоростта. Можете да използвате VPN колкото искате на едно устройство безплатно, стига да можете да се борите с рекламираната „бавна“ скорост на безплатния план.

Когато го тествахме, ProtonVPN автоматично предложи едноседмично изпитание на своята услуга Plus, което включва пет едновременни връзки, поддръжка за стрийминг и торент, блокиране на зловреден софтуер и специализирани сървъри на Tor. Това каза, че пробният процес не се рекламира и въпреки че успяхме да го повторим, не можем да потвърдим, че той винаги ще бъде.Плюс плановете имат прилична скорост, но резултатите ни показаха, че някои сървъри са по-добре оптимизирани от други. От нашето място за тестване в Ирландия установихме, че американските сървъри се представят по-добре от тези във Великобритания, а Хонконг има по-бързи резултати от няколко европейски варианта. Изглежда, че близостта ви до определен сървър не е толкова голям фактор, поне за скоростта на изтегляне.

Ние се отказахме средно около 50 процента от нашата незащитена скорост на платен план, така че безплатен план вероятно е средно около 75 процента. Безплатният план на ProtonVPN не е подходящ за торент или поточно предаване. По-скоро това е инструмент за защита на поверителността ви по време на основното сърфиране, което вероятно Mozilla го е избрал за своя VPN по подразбиране за Firefox.

Други причини, които харесваме ProtonVPN

Въпреки че безплатният план е приятен, ProtonVPN прави надграждането си заслужава. Потребителите, които плащат, получават достъп до своите „сигурни ядро“ сървъри. Те насочват връзката ви през държава, подходяща за поверителност, преди да отидете до вашата дестинация. Например, ако се свързвате със Сингапур, връзката ви може първо да премине през Швейцария, която има някои от най-добрите закони за поверителност в света.

В най-високия край има ProtonMail, която е защитена електронна услуга. TorGuard предлага подобна услуга, но на далеч по-ниска цена, както можете да видите в нашия преглед на TorGuard. Прочетете нашето ръководство за защита на електронната поща, ако се интересувате какво означава „защитено“.

ProtonVPN не впечатлява в сравнение с доставчици на най-висок рафт на същата цена, но безплатният му план не е лоша сделка. Можете да прочетете нашия преглед на ProtonVPN, за да научите повече или сами да изпробвате безплатен акаунт.

5. Ускорете

Speedify е насочен към мобилната тълпа, което е рядкост на пазара. Въпреки че можете да го използвате на работния плот, Windscribe има по-бързи скорости, повече сървърни места и по-голям месечен лимит. Въпреки това има предимства за мобилните потребители.

Той използва „свързване на канали“ на вашата връзка, която може да използва множество интернет връзки за увеличена честотна лента, по-ниска латентност и по-добро съкращаване. Можете също да зададете правила за типовете връзки, за да автоматизирате използването на вашите клетъчни данни.

Speedify-Майн-Screen

Свързването на канали е налично и на работния плот, но няма много смисъл. Speedify може да използва всяка връзка – например WiFi и Ethernet – но всичко приключва в един и същ модем. Има по-голям смисъл от мобилни устройства, където може да искате да ограничите използването на мобилния си телефон и да предпочитате WiFi.

Не сме сигурни, че ползите от свързването на каналите са толкова големи, колкото предлага маркетинговият материал. Закъснението беше жалко, а скоростите на изтегляне бяха по-малки. Въпреки тестовете от Германия, най-добрият ни резултат дойде от базиран в САЩ сървър, което предполага, че Speedify има по-добра оптимизация за сървъри на домашния газон.

Въпреки това, Speedify е прилична безплатна опция. Можете да използвате 5GB данни на едно устройство всеки месец и не е нужно да създавате акаунт, за да го направите. Това е половината от данните, които получавате с Windscribe, но не е необходимо да потвърждавате имейла си, за да го получите.

Това има незначително предимство, като се има предвид, че Speedify регистрира вашия IP адрес и приблизителното местоположение. Уебсайтът е труден. Той твърди, че Speedify не регистрира посетените от вас уебсайтове или данните, които прехвърляте. Въпреки че това е вярно, политиката за поверителност дава яснота, че Speedify „лог [и] имат достъп до информация за клиентското устройство, включително IP адрес и уникални идентификатори на устройства“.

Speedify не регистрира IP адреса на уебсайтовете, които посещавате, но регистрира вашия.

Други причини, които харесваме да ускорим

Не бихме препоръчали да плащате за Speedify, но безплатната версия не е всичко обречена и мрачна. Той има отличен интерфейс, особено на iOS, но практиките му за записване го избягват от най-доброто ръководство за VPN за iPhone. Приложението ви показва диаграма на скоростта и използването на вашите мобилни и WiFi връзки, така че можете бързо да наблюдавате колко използвате или.

Изчистеният подход „за първи път за мобилни устройства“ помага много, като Speedify ясно определя своите настройки и функции в интерфейса. Всичко от бутоните и иконите до навигацията и дизайна на екрана създава интуитивно изживяване.

Включва се и в Netflix, но това не ни направи най-доброто VPN ръководство за Netflix, защото, добре, поверителността.

Това изглежда е най-добрият случай за Speedify. Това е за потребители, които не са загрижени за поверителността и просто искат безплатно да гледат geoblocked съдържание в Netflix. Ако това ви звучи като вас, прочетете нашия преглед на Speedify за подробности как да се регистрирате.

Заключителни мисли

Трябва да внимавате, докато навигирате безплатни VPN услуги, но има законни опции. Докато ProtonVPN и Speedify са прилични, препоръчваме да се придържате с Windscribe, TunnelBear или Hide.me, в този ред.

Тези доставчици предлагат наистина безплатни VPN услуги, за разлика от Speedify, който търгува 5 GB данни за вашата лична информация. Плюс това, Windscribe предлага ясен път за надграждане чрез закупуване на Pro абонамент или добавяне на местоположения на сървъра към вашия безплатен план.

Има ли добри безплатни доставчици, които сме пропуснали? Уведомете ни в коментарите по-долу. Вижте и другите ни VPN статии. Благодаря за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map