Най-добрият VPN за Виетнам 2020: Защита и поверителност Pho пътешественици

Виетнам е фантастична страна, с потресаваща красота, богата култура и славни плажове. Това е популярно място за пътешественици и цифрови номади. Независимо дали сте там, за да разгледате, опитате разнообразната улична храна или да се потопите в нейната древна история, все още е вероятно да влезете онлайн в даден момент и трябва да използвате един от най-добрите ни VPN за виетнамски избори за защита.


Виртуалната частна мрежа не е просто пони с едно трикове и Виетнам има някои ценни причини, поради които трябва да използвате такава, докато сте там. В по-голямата си част VPN ще ви помогне да получите минали ограничения, като например geoblocks. Да речем, че искате да гледате Netflix САЩ, докато сте там. Е, скоро ще разберете, че не можете.

Това е заради прекрасната забрана на Netflix. Всяка държава има различна библиотека на Netflix, така че е възможно да откриете, че предаването, което искате да гледате, не е включено в текущата ви държава. 

За щастие, можете да заобиколите това, като промените вашето IP местоположение, откъдето идва VPN. Просто получете американски IP адрес чрез VPN и, voila, вие сте в библиотеката на САЩ. 

Имайте предвид обаче, че някои VPN нямат необходимото, за да преминат през VPN системата за откриване на VPN на Netflix. Най-добрата ни статия за VPN за Netflix има някои специални препоръки, от които да избирате.

Освен geoblocks, има цензура, сервизни блокове и други проблеми, с които трябва да се справите, така че нека разгледаме всички причини, поради които се нуждаете от VPN във Виетнам.

Най-добър VPN за Виетнам 2020

Какво прави VPN най-доброто за Виетнам

Преминахме през всички доставчици, за да намерим най-добрите VPN за Виетнам. Ние разгледахме функциите на всеки VPN и колко добре са внедрени. Въпреки че доставчиците могат да изглеждат равни в много области на хартия, това не означава, че техните функции са добре изпълнени.

За Виетнам трябва да се съсредоточите върху това да имате голяма сигурност, която да ви предпази и да ви скрие от наблюдение. Освен това ще ви предпази от киберпрестъпления, което е особено важно, ако използвате обществен WiFi. Скритите опасности често могат да се крият в такива лошо защитени връзки, така че е добра идея също да инсталирате антивирус..

Вашата поверителност също е важна и можете да я осигурите с политика за без регистрация. Ако доставчикът разполага с такъв, това означава, че той няма да поддържа отчет на вашите онлайн дейности.

Колко сървъра са налични – и къде – е друг важен фактор. Колкото повече сървъри са на колкото се може повече места, толкова по-лесно ще бъде да намерите подходящ. Ако искате да получите достъп до съдържание, което е ограничено до Виетнам, трябва да изберете VPN, който има сървъри в страната, за да можете да получите виетнамски IP адрес. 

Скоростта също е важна, особено ако планирате да стриймвате или изтегляте. Тоест, освен ако не се радвате да чакате да се зареди съдържанието. Същото важи и за неограничената честотна лента. Ако имате лимит и го достигнете, VPN ще престане да работи, което означава, че няма повече защита и повече няма да минавате през ограничения. 

Трябва също да проверите с кои устройства е съвместима, колко е лесна за използване и колко връзки сте позволени. Добрата поддръжка на клиенти винаги е също важно нещо. И накрая, уверете се, че е в рамките на вашия бюджет.

Най-добрият VPN за Виетнам: ExpressVPN

ExpressVPN е фаворит тук в Cloudwards.net, и то с добра причина. Той е един от най-добрите VPN мрежи на пазара и лесно покрива всичко необходимо, за да сте в безопасност във Виетнам. Това също е най-добрият ви VPN за Китай и с това, че е повече от способен да борави с Великата защитна стена, няма съмнение, че е чудесен избор за ограниченията на Виетнам.

ExpressVPN-Website

ExpressVPN-Регистрация

ExpressVPN-Speedtest

ExpressVPN тунел-Options

ExpressVPN-пълен App

предишен

Следващия

Сигурността е отлична и е зададена при AES 256-битово криптиране по подразбиране. Имате възможност и да го увеличите. Има и превключвател за убийство, който се активира автоматично. Плюс това, ExpressVPN се отнася сериозно към поверителността и има строга политика за не-регистрация.

Сървърната му мрежа е конкурентна с повече от 3000 сървъра, разпространени в 94 държави. Това ви дава много избор за заобикаляне на блокове, но има и такива във Виетнам, в случай че трябва да получите достъп до ограничено за страната съдържание.

Ще забравите как изглежда зареждащ екран със свръхбързите си скорости. Всъщност това е най-бързият VPN, който сме тествали. Навлизането в стрийминг услугите е лесно, затова не е чудно, че това е най-добрият ви VPN за стрийминг и също има неограничена честотна лента. Прочетете нашия преглед на ExpressVPN, за да научите повече.

Други причини, които харесваме ExpressVPN

Има клиенти на разположение за Windows, macOS, Android и iOS. Всички те са лесни за използване и са чудесен избор за начинаещи, тъй като работят почти направо извън кутията. 

След като го инсталирате, просто кликнете върху „свързване“ и сте изключени. По-опитните потребители обаче могат да играят с настройките и функциите. Разрешени са до пет едновременни връзки.

Ако имате нужда от помощ, можете да използвате удобната база от знания за малки проблеми. Има и поддръжка за чат на живо и имейл 24/7. Помощта е добра или в двата случая, но имейл маршрутът е по-добър за по-задълбочени отговори.

ExpressVPN е скъп в сравнение със своите конкуренти. Това каза, че предлага толкова добра услуга, заслужава си Можете да намалите разходите, като изберете и по-дълъг абонамент. Има [ulr id = 8428 текст = „30-дневна гаранция за връщане на парите“], която можете да използвате, за да видите дали ви харесва.

NordVPN

NordVPN също е добър избор за Виетнам. Ще бъдете защитени от някои от най-добрите налични за сигурност и можете да използвате и неговите сървъри с двойно хоп, които добавят още повече защита. Превключвателят за убийство е осигурен за допълнително спокойствие, а компанията е стриктна да не пази потребителски дневници.

NordVPN-Slider1

NordVPN-Slider2

NordVPN-Slider3

NordVPN-Slider4

NordVPN-Slider5

предишен

Следващия

Има повече от 5600 сървъра с точки от 60 страни, така че трябва да намерите такъв, който да отговаря. Плюс това, във Виетнам има 10, което ви позволява да имате достъп до съдържание, ограничено до там. 

Като цяло скоростите му са добри, но могат да станат бавни при свързване към по-далечни сървъри. Той идва с неограничена честотна лента и е в състояние да получи достъп до всички стрийминг услуги. Това е и най-добрият ви VPN за торент, в случай че торентът е нещо, което искате да направите. Нашият преглед NordVPN обхваща по-подробно.

Други причини, които харесваме NordVPN

Предлага се в Windows, macOS, Android и iOS, а клиентите са лесни за използване. Можете да свържете до шест устройства едновременно.

Помощ е налична, ако имате нужда. Базата знания може да ви помогне при по-малки проблеми, но има и чат на живо и имейл на разположение 24/7. Чатът на живо ще получите най-бързия отговор, но всеки от двата начина е полезен.

NordVPN е с доста висока цена, но е по-добре да се абонирате за по-дълъг план. В случай, че се притеснявате за гмуркане направо, има 30-дневен срок за възстановяване.

CyberGhost

Следва CyberGhost, което е друга страхотна услуга, дори и да не е на същото ниво като първите ни две снимки. Сигурността му е солидна и се предлага с постоянно активиран ключ за убийство. От една страна, това е добре, но също така означава, че нямате контрол над него. Налице е също така солидна политика без регистрация, така че знаете, че поверителността ви е уважена.

CyberGhost-Slider1

CyberGhost-Slider2

CyberGhost-Slider3

CyberGhost-Slider4

CyberGhost-Slider5

предишен

Следващия

През последните няколко месеца CyberGhost наблюдава голям растеж в своя сървър. В момента той има 6100 сървъра в 90 страни, което е огромно. Във Виетнам има и осем, в случай че искате съдържание от там.

Скоростта му е бърза, но подобно на NordVPN може да забави на дълги разстояния. Няма ограничения на честотната лента и това може да навлезе в стрийминг услуги. Разгледайте нашия преглед на CyberGhost за повече информация.

Други причини, които харесваме CyberGhost

CyberGhost може да бъде инсталиран на Windows, macOS, Android и iOS, а наскоро беше актуализиран, което дава на потребителя по-приятно изживяване. Може да отнеме известно време, за да свикнете, но не е трудно да се използва. Можете да свържете до седем устройства едновременно, но това е ограничението за инсталациите. Все пак тя направи нашия списък за най-добрата VPN за множество устройства.

Той има една от най-добрите бази от знания, които сме виждали, което е чудесно за самопомощ. Има и чат на живо и поддръжка по имейл. Чатът на живо е по-бързата опция за двете, но поддръжката по имейл е по-добра при отговаряне на повече технически въпроси.

Месечният план не е най-евтиният вариант, но избирането на по-дълъг план прави цената доста евтина. Има и седемдневна пробна версия за потребители на Android и iOS и гаранция за връщане на парите за всички клиенти.

VyprVPN

VyprVPN не е съвсем на място в класирането, което правят другите ни избраници, но отличната му сигурност го прави добър избор за Виетнам. Това е персонализирано, което е чудесно за тези, които знаят. 

VyprVPN-Slider1

VyprVPN-Slider2

VyprVPN-Slider3

VyprVPN-Slider4

VyprVPN-Slider5

предишен

Следващия

Плюс това, той има свой собствен Chameleon протокол, който, ако се използва, добавя повече защита към VPN тунела и го прави да изглежда, че дори не използвате VPN. Има и ключ за убийство и компанията не поддържа регистър на вашите онлайн дейности.

Броят на сървърите му не е голям с около 700 в 64 държави. Все пак това трябва да е достатъчно за заобикаляне на блокове. Плюс това, има някои в Ханой, за виетнамско съдържание. Скоростите му също са по-ниски, въпреки че би трябвало да са добре за повечето дейности и може да влезе в повечето стрийминг услуги. Вижте нашия преглед на VyprVPN за по-добър поглед върху услугата.

Други причини, които харесваме VyprVPN

Можете да го използвате в Windows, macOS, Android и iOS. Той също е включен в най-доброто ни VPN за Android, заради страхотните си мобилни приложения. Можете да свържете до пет устройства, въпреки че това ще зависи от кой план сте избрали.

Налична е база от знания за самопомощ. Плюс това има чат на живо, но първоначално ще говорите с бот. Ще имате възможност да поискате да говорите с човек и тогава ще бъдете поставени на опашка. Тя е много по-бавна от другите бюра за помощ, но поддръжката по имейл е достъпна 24 часа в денонощието.

Цената ще зависи от това, кой ниво сте избрали. Първо, има стандартният план, който ви дава три едновременни връзки. Следва премиум планът, който ви предоставя пет едновременни връзки и достъп до протокола му Chameleon.

След това можете да избирате от месечния или годишния план. Както и при другите ни избори, по-дългият план в крайна сметка се оказва по-добър. Има и 30-дневна гаранция за връщане на парите, която можете да използвате, за да видите дали ви харесва.

Windscribe

Последният ни избор за Виетнам е Windscribe. Сигурността му е добра и може да бъде персонализирана. Има превключвател за убийство, но объркващо е наречен „защитна стена“. 

Правила за липса на регистрация е налице, но трябва да знаете, че тя поддържа някои регистрационни файлове. Това каза, че това не е истинска стойност. Точно такива неща, колко честотна лента сте използвали и времева марка на вашата дейност. И това не може да бъде проследено до вас.

windscribe-Slider1

windscribe-slider2

windscribe-slider3

windscribe-slider4

windscribe-slider5

предишен

Следващия

Броят на сървърите на Windscribe е толкова оскъден, колкото този на VyprVPN. Има повече от 600 сървъра в 60 страни, от които да избирате, но това трябва да е достатъчно. В Ханой има и такива, но можете да получите достъп до тях само ако сте „професионалист“. 

Windscribe има безплатен план, който е доста добър и попадна на първо място в най-доброто ни безплатно VPN парче. Не получавате всички предимства на платения план и има само ограничен брой сървъри, с които можете да се свържете. 

Въпреки че „про“ членовете получават достъп до всички сървъри, можете също да добавите местоположения в опцията „изграждане на план“ за $ 1 на месец. По този начин ще увеличите и ограничението си за честотна лента.

„Pro” членовете също получават неограничена честотна лента. Ако изберете безплатен план, ще получите 2 GB на месец или 10 GB на месец, ако въведете имейл адреса си. Добавянето на местоположение ще ви даде допълнителни 10 GB на месец. 

Освен всичко това скоростите му са нормални, макар и не толкова бързи, колкото някои, и той може да влезе в стрийминг услуги. Членовете на „Pro“ получават достъп и до сървърите му Windflix, които са създадени за стрийминг. В момента можете да избирате между сървърите на Windflix в САЩ, Великобритания, Канада и Япония. Прочетете нашия преглед на Windscribe за повече информация.

Други причини, които харесваме Windscribe

Windscribe “е съвместим с Windows, macOS, Android и iOS. Интерфейсът е лесен за използване, но tinkerers също може да се забавлява. Той позволява неограничени връзки.

Налично е ръководство за отстраняване на неизправности за самопомощ, както и често задавани въпроси, подводници и ръководства за настройка. Поддръжката на чат и имейл е на разположение 24/7. Въпреки това, чатът на живо ви предава на Гари, представител на AI на Windscribe. Той предоставя добра помощ, но ще трябва да изпратите билет с поддръжка по имейл, ако искате да говорите с човек.

Месечният му план е доста скъп, така че е най-добре да изберете по-дълъг. Няма безплатна пробна версия или официална политика за възстановяване на средства, защото можете да използвате безплатния план, за да видите дали ви харесва. Ако обаче го купите и промените решението си, Windscribe обикновено изплаща възстановяване, ако поискате в рамките на три дни след покупката. 

Онлайн цензура във Виетнам

Интернет във Виетнам е силно ограничен, като много уебсайтове са блокирани, а съдържанието се филтрира. Правителството твърди, че полага подобни усилия, за да предпази виетнамските граждани от нецензурно или сексуално изрично съдържание. 

В действителност обаче много друго съдържание също се блокира. Нивото на филтриране е толкова широко разпространено, че често се нарича Bamboo Firewall, като кимва на Великата защитна стена на Китай.

Всичко, което се счита за заплаха за управлението на Комунистическата партия на Виетнам, може да бъде блокирано. Това може да включва политическо несъгласие, застъпничество за правата на човека и демокрацията и критики към правителството. 

Високопрофилните блогове и уебсайтове, които имат голям брой, също могат да бъдат блокирани. Плюс това, съдържанието, което популяризира определени религии, също може да бъде блокирано, включително будизма и римокатолицизма.  

Приложенията за социални медии и съобщения периодично се блокират, особено по време на протести. Twitter, WordPress, Blogger и Facebook вече бяха блокирани. 

Онлайн наблюдение във Виетнам

Получаването на информация за възможностите за наблюдение на властите във Виетнам е ограничено, но има налична информация, която доказва, че надзорът е възможен. 

Компанията за киберсигурност FireEye заяви, че Виетнам е развил способности за кибер-шпионаж. Целите включват виетнамски журналисти от чужбина, както и местни и международни организации. Въпреки че няма доказателства за атаките от правителството на Виетнам, събраните данни биха били полезни само за тях.

Плюс това, изследователската група Citizen Lab намери софтуера FinFisher на сървъри в много страни, включително Виетнам. Софтуерът FinFisher е способен да наблюдава, като следи комуникациите и извличане на информация от компютрите. 

Гражданите трябва да предоставят идентификация на доставчиците на интернет и мобилни услуги при закупуване на услуга, а собствениците на кибер кафенета трябва да инсталират софтуер за проследяване и да съхраняват регистрационни файлове за дейността на клиентите. 

За по-нататъшно противодействие на несъгласията Законът за киберсигурност изисква технологичните компании да съхраняват данни за потребители във Виетнам и да споделят данните с държавните агенции, ако това се изисква. Законът също така изисква потребителите да се регистрират с истинските си имена, а компаниите трябва да проверяват самоличността на потребителите.

Той също така изисква социалните мрежи и други подобни компании да предоставят на властите информация за потребителите, свързана с тероризма и престъпленията. Законът обаче няма нужда от надзор, което означава, че той може да бъде нарушен. 

Независимо от това, Министерството на информацията и съобщенията работи с Facebook и Google за отстраняване на критични акаунти.

Законът на Виетнам за кибер-информационна сигурност, който беше приет през ноември 2015 г., също изисква технологичните компании да споделят потребителски данни, но без съгласието на потребителя. Освен това се посочва, че властите трябва да получат ключовете за шифроване на тези компании, ако е необходимо. 

Свобода на словото онлайн във Виетнам

Виетнамската конституция предвижда свобода на словото, но тя е ограничена на практика. Управляващата комунистическа партия не обича да бъде критикувана и интернет потребителите и журналистите могат да бъдат наказани за критичните си постове съгласно Закона за публикацията, Закона за защита на държавните тайни и Наказателния кодекс. 

Много журналисти, критици и защитници на свободата на словото са хвърлени в затвора, а някои са подложени на насилие. Чуждестранните журналисти рискуват също така да им откажат удължаване на визите.

През януари 2018 г. трима активисти и видео блогъри получиха различни присъди от затвора, като най-дългата беше осем години, за разпространение на пропаганда срещу държавата. 

Малко след това блогърът Хоанг Дюк Бин получи 14-годишна присъда за водещи стотици в протест срещу екологичната криза. Това е най-суровата присъда, дадена на виетнамски активист до момента.

Като цяло обаче повечето медии са контролирани от държавата, така че правителството да следи какво се публикува. 

Заключителни мисли

С ограничения интернет и нетолерантното правителство на Виетнам е лесно да разберете защо трябва да използвате VPN, докато сте там. Трябва да изберете един, който има голяма сигурност и поверителност, за да ви направи анонимни. Плюс това, приличната сървърна мрежа е от полза за преминаване на всяка цензура.

ExpressVPN е най-добрият VPN за Виетнам. С него ще бъдете защитени от отличната си сигурност и ще можете да преодолеете всички ограничения с голямата си сървърна база. Плюс това, виетнамските му сървъри означават, че имате достъп до съдържание, което е ограничено до страната. Защо да не го опитам? С 30-дневната си гаранция за връщане на парите няма какво да губите.

Ако имате опит с използването на VPN във Виетнам, уведомете ни в секцията за коментари. Ще се радваме да чуем за това. Не забравяйте да разгледате нашия VPN архив, докато и вие сте тук. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me