Най-добрият VPN за Skype 2020: Осигурете си VoIP връзка

Skype съществува през най-добрата част от 20 години, като предоставя на милионите си потребители безплатни гласови и видео разговори на почти всяко устройство с интернет. Пропуските в сигурността обаче накараха потребителите да търсят допълнителна защита, а услугата дори е блокирана в някои страни. Нашите най-добри VPN карти за Skype ще ви помогнат да получите достъп до услугата и да бъдете защитени, докато правите това.

Ако имате нужда от бързо поправяне, най-добрият ви залог е да инсталирате ExpressVPN. Това е най-доброто Skype VPN поради покритието на сървъра, бързите скорости и отличната сигурност. Използвайки го, ще можете да се свържете с държава, в която Skype е свободно достъпен. Плюс това, целият ви трафик ще бъде криптиран и скрит, а връзката ви няма да бъде прихваната или следена.

Както отделни лица, така и предприятия използват Skype или други услуги за глас през интернет (VoIP), за да извършват еднопосочни и групови разговори или видео чатове онлайн. Може да се използва и за изпращане на незабавни съобщения или споделяне на файлове. Той е безплатен за използване и струва пари само ако използвате неговите първокласни функции, като гласова поща или текстови съобщения и обаждания извън Skype. 

Въпреки това, в много страни Skype е или ограничен, или напълно забранен. Има няколко причини за това – с които ще разгледаме по-нататък в тази статия – но резултатът е, че използването на прилична виртуална частна мрежа може да ви помогне да получите достъп до услугата по безопасен начин. В тази статия ще ви кажем как да изберете най-добрия VPN за услугата, защо имате нужда от VPN и защо да използвате безплатен VPN не е добра идея.

Най-добрият VPN за Skype

  1. ExpressVPN
  2. NordVPN
  3. CyberGhost
  4. Частен достъп до Интернет
  5. VyprVPN

1. ExpressVPN

ExpressVPN често е гласуван за топ VPN в нашите статии, но това е по добра причина. Той е най-добрият представител в повечето от нашите тестове и отговаря на всички критерии, необходими, за да бъде достоен VPN за Skype. 

Той има повече от 3000 сървъра, обхващащи 94 държави, така че не трябва да имате проблем с намирането на такъв, който да има достъп до Skype. Няма ограничения на честотната лента, което означава, че няма да бъдете прекъснати в средата на разговора и това е най-бързият VPN, който сме тествали до момента. Тези две функции помогнаха ExpressVPN да спечели нашите най-добри VPN за стрийминг и най-добрите VPN за Netflix сравнения.

ExpressVPN-Website

ExpressVPN-Регистрация

ExpressVPN-Speedtest

ExpressVPN тунел-Options

ExpressVPN-пълен App

предишен

Следващия

Сигурността на ExpressVPN е отлична, дори е топ избор за най-доброто ни VPN за Китай. По подразбиране той използва 256-битово криптиране AES, което е препоръчителният стандарт. Вие също ще бъдете защитени от ключ за убийство, който е активиран автоматично. Можете да го изключите, но ние не го препоръчваме. Налице е и строга политика за без регистрация.

Ако сте начинаещ, ExpressVPN е чудесен избор поради лесния си за използване интерфейс. След като го изтеглите, можете лесно да изберете в коя държава искате да се свържете и бързо да се свържете със сървър там. Може да се използва в Windows, macOS, Android и iOS. Прочетете нашия преглед на ExpressVPN за повече информация.

За съжаление цената на ExpressVPN не държи на същите аплодисменти като другите му функции. Скъпо е. Това каза, вие получавате много за парите си и не можете да преодолеете скоростта или стабилността му. Плюс това можете да спестите пари, като се регистрирате за по-дълъг план и има 30-дневна гаранция за връщане на парите..

2. NordVPN

NordVPN е друг топ претендент в VPN ринга и е сравним с нашия победител, както можете да прочетете в нашето ExpressVPN срещу NordVPN парче. Той обаче пропуска първото място заради проблеми със скоростта. 

Той има повече сървъри от ExpressVPN, с повече от 5000 в своя пул, но с изброени 58 държави, той не е със същото покритие. Това обаче няма за какво да се подуши и трябва да е достатъчно за намиране на сървър, който работи със Skype. 

NordVPN-Slider1

NordVPN-Slider2

NordVPN-Slider3

NordVPN-Slider4

NordVPN-Slider5

предишен

Следващия

NordVPN с бързи обороти обикновено е бърз, но ако се свързвате със сървър далеч, може да е бавен. Въпреки това, вие получавате неограничена честотна лента.

Отделът за сигурност обаче е мястото, където NordVPN наистина свети. Той използва 256-битово криптиране на AES направо от кутията, но можете да използвате и неговите двойни хоп сървъри, които по принцип добавят още един слой криптиране към вашата връзка. Има и ключ за убийство и не поддържа никакви регистрационни файлове. Не е чудно, че NordVPN е най-добрият ви VPN за торент.

NordVPN може да се използва в Windows, macOS, Android и iOS, с удобен за потребителя интерфейс. Прочетете нашия преглед NordVPN, за да получите по-добра картина.

Ако имате нужда от по-удобен доставчик на портфейла и можете да пожертвате бързите и постоянни скорости на ExpressVPN, NordVPN е следващото най-добро нещо. Той предлага добра стойност за парите ви. Освен това, ако изберете план, по-дълъг от месечния му, в крайна сметка ще спестите пари. Има и 30-дневен прозорец за възстановяване на суми, също в случай, че сте решили.

3. CyberGhost

CyberGhost е друга страхотна услуга, която изглежда се подобрява с всяка актуализация. Сървърната му мрежа е подобна на NordVPN, с повече от 5000 в 89 страни. Тези числа са склонни да се променят много, но винаги е в този диапазон. Плюс това, за малка такса можете да използвате NoSpy сървърите на CyberGhost, които седят извън 14-те очи и са настроени с първокласен хардуер.

CyberGhost-Slider1

CyberGhost-Slider2

CyberGhost-Slider3

CyberGhost-Slider4

CyberGhost-Slider5

предишен

Следващия

Скоростите му са бързи, но отново, като NordVPN, те могат да забавят на дълги разстояния (прочетете нашия NordVPN срещу CyberGhost парче за цялостно сравнение). Няма ограничения за честотна лента, за които да се притеснявате, и съществува политика за без регистрация, така че вашите онлайн дейности няма да бъдат записани.

Сигурността е добра и използва 256-битово криптиране на AES от началото. Включен е и превключвател за убийства, само CyberGhost е малко по-различен от другите ни избраници – той е постоянно активиран, така че не можете да го контролирате. От една страна, това е добре, защото не е нужно да се притеснявате да го включите. От друга страна, би било хубаво поне да имате опцията.

Можете да инсталирате CyberGhost на Windows, macOS, Android и iOS. Интерфейсът му е малко странен в началото, но след като свикнете с него, той е лесен за използване. Можете да прочетете повече за това в нашето ревю за CyberGhost.

Цените на CyberGhost не са лоши, въпреки че месечната опция не е най-изгодният избор. Като се абонирате за по-дълъг период, ще видите някои спестявания. 

Потребителите на Android и iOS могат да се възползват от седемдневната му безплатна пробна версия, докато потребителите на настолни компютри получават само един ден. Има обаче гаранция за връщане на парите, която е за 14 дни на месечен план и 45 дни за по-дълги.

4. Частен достъп до Интернет

Следва частен достъп до Интернет, което е страхотна, без излишни услуги. Той има повече от 3000 сървъра, но те обхващат само 29 държави и са предимно в САЩ. Това все още би трябвало да е достатъчно за достъп до Skype, но това е никъде близо до същото ниво като другите ни избраници. 

Pia-Slider1

Pia-slider2

Pia-slider3

Pia-slider4

Pia-slider5

предишен

Следващия

PIA идва с неограничена честотна лента и скоростите му са бързи, но могат да бъдат непостоянни. Плюс това, голяма част от скоростта му се дължи на факта, че се инсталира с по-леко криптиране. По подразбиране той използва 128-битово криптиране на AES, но за да бъде по-добре защитен, препоръчваме ви да го увеличите до 256-битов AES. Към услугата е включен и ключ за убийство.

Той почита вашата поверителност със строга политика за без регистрация и е доказано, че се придържа, както можете да прочетете в нашия преглед на PIA.

Той е съвместим с Windows, macOS, Android и iOS и е най-добрият VPN за Linux, тъй като има подходящ клиент. Интерфейсът е лесен за използване веднъж настроен, но е свързан с тавата, така че може да бъде малко досаден. Менюто за настройки обаче се отваря в отделен прозорец.

PIA е един от най-евтините VPN мрежи на пазара, който не пести от своите услуги. Той предлага един план в многократна продължителност, като по-дългите трайности имат по-голяма отстъпка. Налице е седемдневен срок за възстановяване, в случай че не ви харесва.

5. VyprVPN

Последният ни избор е VyprVPN, който е приличен VPN, който е голям за сигурността. Една от причините да е последна е липсата на сървър. Разрешено, неговите сървъри обхващат повече от 60 страни, но общият му обем е по-малко от 1000 сървъра. 

VyprVPN-Slider1

VyprVPN-Slider2

VyprVPN-Slider3

VyprVPN-Slider4

VyprVPN-Slider5

предишен

Следващия

Все още трябва да можете да намерите подходящ за Skype сървър, но скоростите му са друг проблем. Въпреки че са добре за повечето дейности, в сравнение с другите ни снимки, това е бавно. Получавате обаче неограничена честотна лента.

Що се отнася до защитата и поверителността, вие сте обхванати от отлична и персонализирана сигурност. Има различни протоколи, от които да избирате, един от тях е собственият Chameleon протокол на VyprVPN, което по принцип изглежда, че дори не използвате VPN. Включен е и превключвател за убийство и компанията не поддържа регистрации. 

Въпреки че тази статия е насочена към хората, които използват Skype, решихме, че трябва да кажем на читателите, които не са свързани с поверителността, че Golden Frog, компанията, която стои зад VyprVPN, разполага и с допълнителни услуги за поверителност. 

Едно от тях е нейното приложение за криптирани съобщения, Cyphr. Той е безплатен и лесен за използване – просто трябва да се уверите, че човекът, с когото контактувате, също го използва.

Можете да използвате VyprVPN в Windows, macOS, Android и iOS. Разполага с някои от най-добрите мобилни приложения, което го прави едно от най-добрите VPN за Android. Интерфейсът му е малко датиран, но все пак е лесен за използване, както можете да прочетете в нашия ревю на VyprVPN.

Цената на VyprVPN зависи от това кой пакет желаете. Стандартният план се предлага с три едновременни връзки, но Premium планът идва с пет връзки и използването на неговия протокол Chameleon. По-дългите планове го правят по-достъпен и има 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Как избрахме най-добрата VPN за Skype

Изборът на VPN за Skype не е случай дали той може да получи достъп до услугата, тъй като Skype не блокира хората, които използват VPN. Това, от което се нуждаете, е VPN, който може да ви заобиколи специфични за страната блокове или забрани за Skype, и такъв, който ще ви пази в безопасност, докато го правите. Поради тази причина тя трябва да отговаря на критериите по-долу. 

Сървърна мрежа

Ако сте в държава, която блокира достъпа до услугата, ще трябва да можете да се свържете със държава, в която тя е свободно достъпна. Избирайки VPN, който има добро сървърно разпространение, вие давате повече шанс да заобиколите този блок. 

На всичкото отгоре може да искате да се обадите на хора в много различни части на света и голяма сървърна мрежа ще ви позволи да направите това.

Скорост и честотна лента

За да сте сигурни, че получавате най-добрата възможна връзка, трябва да сте сигурни, че изберете VPN с бързи скорости. Ако не го направите, качеството на разговорите ви може да пострада. Разделителната способност на видеото може да бъде лоша и може да изпитате изоставане. Освен това искате да сте сигурни, че има достатъчно широчина на честотната лента, така че да не бъдете прекъснати в средата на разговора.

Сигурност

Сега, когато вече изминахме функциите, които ще ви помогнат да получите достъп до Skype, ще говорим за сигурност. Важно е да изберете VPN с добра сигурност, особено ако сте в държава, която прави достъпа до VoIP незаконен. 

Добрата сигурност ще ви скрие от любопитни очи, така че никой няма да разбере, че дори използвате услугата. Силното криптиране е от решаващо значение за запазването на защитата и VPN трябва да използва AES 256-битов като стандарт или поне да ви позволи да го промените на това. За да постигнете тази сигурност, тя трябва да включва превключвател за убийство, който ще прекъсне връзката ви, ако VPN не успее, запазвайки вас и вашите данни в безопасност.

поверителност

Вашата поверителност е също толкова важна. Ако изберете VPN, който няма строга политика за не-регистриране – или може би дори казва, че го прави, но не го прави на почит – може да изпаднете в забързана ситуация. 

Политика за без регистрация означава точно това: компанията няма да поддържа регистър на вашите онлайн дейности. Ако го направят и властите поискат от тях, те потенциално могат да предадат информация, която включва всичко, което сте направили онлайн.

Защо имам нужда от VPN за Skype?

Въпреки че Skype е просто услуга, която ви позволява да провеждате разговори с приятели, семейство или колеги онлайн, има няколко причини, поради които трябва – или ще трябва да използвате VPN с него.

Държавни блокове и забрани

Първо, има много държави, които забраняват използването на VoIP услуги, включително Skype. Китай – камо ли Северна Корея – е чудесен пример за това. 

Почти всяко западно съдържание или услуги са забранени от голямата защитна стена на Китай и са заменени от собствените версии на страната. Например, Renren е китайската версия на Facebook, а WeChat е техният отговор на WhatsApp. 

VoIP не е напълно забранен там, но той ви позволява да използвате само китайски услуги, които най-вероятно се наблюдават силно. Опитът за достъп до забранена услуга, като Skype, в страна, която контролира своите граждани, е лоша идея. Правителството му наблюдава всеки ход, направен онлайн – и офлайн – така че използването на VPN за покриване на вашите цифрови песни е задължително. 

Не само това, но ако се опитате да изтеглите Skype, докато сте в Китай без VPN, най-вероятно ще получите китайска версия, която е съвместима с китайското правителство, което означава, че се следи.

Оман и Кувейт също са сред държавите, които забраняват използването на VoIP услуги. В други страни, като Белиз и Бразилия, VoIP не е забранен, но има ограничения. Доставчиците на интернет услуги (ISP) блокират достъпа до определени услуги и позволяват на хората да използват свои собствени, така че да се възползват. 

При други обстоятелства, правителството може да поиска блокирането на такива услуги, с изключение на тези, които са собственост на правителството. По този начин те могат да наблюдават комуникациите на хората.

Пропуски в сигурността на Skype

Друга причина за използване на VPN със Skype е, че въпреки че неговите обаждания и съобщения са криптирани, те нямат защита от край до край. 

Съобщенията редовно се сканират за доказателства за измама, което може да означава само, че услугата е в състояние да ги дешифрира. Това показва, че личните ви съобщения не са изцяло частни и ако властите искат достъп, ще трябва само да го поискат. 

Не можем да бъдем 100 процента сигурни, че VPN ще спре Microsoft да ви идентифицира, тъй като трябваше да си направите акаунт, но това ще помогне за поверителност и ще ви защити от външни източници.

Мога ли да използвам безплатен VPN за Skype?

Не всички безплатни VPN-та са лоши (вижте нашия преглед на Windsscribe и преглед TunnelBear), но много от безплатните VPN-та, които се рекламират като добри, са никъде близо до това изявление. 

Най-лошите ни безплатни VPN доставчици са достатъчни, за да повдигнете веждите си, но накратко, някои от онези VPN, които твърдят, че имат отлично криптиране, или използват по-ниска степен на криптиране, или, което е по-лошо, изобщо няма. Това би било много лошо в някои страни и препоръчваме да се избягвате от всички, за които не сте сигурни.

Други VPN мрежи просто са там, за да изглеждат доста, и вместо да ви защитават, те изпращат данните си за трафик на други компании в замяна на няколко долара. 

Плюс това, някои от така наречените VPN са нарочно изпъстрени със злонамерен софтуер и след като го инсталирате, ще ви останат повече от някои проблеми с поверителността, за да се решите (мисля, че достоен антивирус може да помогне).

Заключителни мисли

Ако сте в страна, която забранява или блокира достъпа до Skype, надяваме се, че сме ви помогнали да изберете VPN, който ще ви вкара там. В противен случай сега трябва да знаете защо VPN е наложително за поверителност и сигурност. Каквато и да е причината за нужда от такава, уверете се, че тя има добра сървърна мрежа и бързи скорости, както и отлична сигурност, за да ви предпази.

ExpressVPN е най-добрият VPN за Skype. Той има сървъри в 94 държави, свръхбързи скорости и най-добрата сигурност, както и строга политика за поверителност. Защо не опитате с 30-дневната си гаранция за връщане на парите?

Използвали ли сте VPN за Skype? Ако имате, кажете ни за опита си в секцията за коментари по-долу. Вижте и другите ни VPN статии, докато сте тук. Както винаги, благодаря ви за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me