Най-добрият VPN за Португалия през 2020 г.: Порт вино и поверителност

Основана през XII век, Португалия е една от най-старите страни в света. Седнал на ъгъла на европейския континент, той е известен с портвеното вино, невероятната архитектура, спиращите дъха плажове и, нека си признаем, Кристиано Роналдо.


Страната се разраства бързо в иновациите и ще трябва да излизате онлайн, докато сте там, така че трябва да се защитите с един от най-добрите ни VPN за Португалия.

Няма значение къде се намирате в света, виртуална частна мрежа е задължителна в 21 век. Правителственият надзор е разпространен в много страни и в днешно време хората се хакват отляво, отдясно и от центъра. Плюс това, цензурата на интернет е все по-висока, оставяйки само това, което правителството иска от гражданите си.

Вземете например Китай. Интернетът му е съвсем нова игра с топка. Той се контролира от Great Firewall и блокира почти цялото западно съдържание, дори стига до продължителността на създаването на собствени приложения, които да заменят други, като WhatsApp и YouTube. 

Ако посещавате Китай, трябва да използвате същия VPN, който сме избрали за Португалия: ExpressVPN. Това е най-добрият ви VPN за Китай и като цяло най-добрият VPN на пазара. 

Все пак има и други, по-леки причини за използване на VPN. Geoblocks са истинска болка, но VPN може да ви помогне да ги заобиколите, като измамите местоположението си. Библиотеката на Netflix е различна във всяка страна, благодарение на забраната на Netflix, а за достъп до САЩ ще ви е необходим IP адрес на САЩ. По същия начин за португалското съдържание ще трябва да получите достъп до сървър от там.

Най-добър VPN за Португалия 2020

Какво прави VPN най-доброто за Португалия

Въпреки че можете просто да изберете произволен доставчик от нашите VPN ревюта, първо трябва да се уверите, че е подходящ за използване в Португалия. 

В Португалия няма много цензура за заобикаляне, но все пак можете да се окажете блокирани от гео ограниченията. За да сте сигурни, че можете да ги заобиколите, трябва да изберете VPN, който има добра сървърна мрежа. Колкото повече сървъри има в колкото е възможно повече страни, толкова по-големи са шансовете ви за достъп до това, което искате.

Освен това, ако искате да получите достъп до съдържание, което е ограничено до Португалия, ще трябва да се уверите, че там са разположени сървъри.

Бързите скорости са от полза, както и неограничената честотна лента. Това е особено вярно, ако искате да предавате поточно предаване. Плюс това, ако искате да получите достъп до Netflix, трябва да се уверите, че избраната от вас VPN може да премине през системата за откриване на VPN на Netflix. Не много от тях са способни, но ние съставихме списък на достойни състезатели в най-доброто ни VPN за Netflix парче.

Сигурността и поверителността са важни фактори и те не са едно и също нещо. Добрата сигурност означава, че сте защитени от външни опасности, като например киберпрестъпност. Можете да се уверите, че компанията спазва поверителността, като гарантира, че те не водят никакви регистрационни файлове.

Също така е добра идея да проверите кои устройства поддържат и колко лесно се използват. Наличието на прилично обслужване на клиентите е полезно и вие също трябва да сте сигурни, че сте доволни от цената.

Най-добър VPN за Португалия: ExpressVPN

Избрахме ExpressVPN като най-добрият VPN за Португалия. Тук е любимо на Cloudwards.net и е лесно да разберем защо. Това е най-добрият универсален VPN на пазара и разполага с всички функции, необходими за Португалия.

expressvpn преглед скорост тест

Той има голяма мрежа от повече от 3000 сървъра, които обхващат 94 държави, което ви дава много да избирате. В Португалия има и такива, така че можете да получите достъп до съдържание от там. 

ExpressVPN е най-бързият VPN, който сме тествали, така че можете да сте сигурни, че няма да бъдете ударени от зареждащ екран. Получавате неограничена честотна лента и тя може да влезе в почти всяка стрийминг платформа, за която се сетите, което е една от причините да е най-добрият ви VPN за стрийминг.

Ще бъдете защитени от отлична сигурност с 256-битовото си криптиране, но можете да отидете по-високо от това, ако искате. Той също така почита вашата поверителност, като има строга политика за не-регистрация. Прочетете нашето ревю на ExpressVPN, защо го харесваме толкова много.

Други причини, които харесваме ExpressVPN

Можете да инсталирате ExpressVPN на Windows, macOS, Android и iOS, както и да инсталирате разширения на браузъра за Chrome, Firefox и Safari. Можете да свържете до пет устройства едновременно. Това е един от най-лесните VPN за използване, така че е чудесен избор, ако сте начинаещ. Това каза, ако имате повече опит, можете да се позабавлявате и с него.

Можете да получите достъп до полезната база от знания, ако имате нужда. Има и поддръжка за чат на живо и имейл 24/7. И двамата предлагат добра помощ, но имейл екипът е по-добър за отговаряне на повече технически въпроси.

ExpressVPN е скъп, особено ако изберете месечния план. По-дългите планове обаче намаляват значително разходите, така че това е най-добрият ви залог. Освен това има 30-дневна гаранция за връщане на парите за допълнително спокойствие.

NordVPN

NordVPN е друг чудесен избор за Португалия и е подобен на нашия най-добър избор, както можете да прочетете в нашата статия за сравнение. Той има повече от 5000 сървъра, изпъкнали в 60 страни, което е достатъчно за обиколка на блокове. В Португалия има и 18 сървъра, така че можете да получите достъп до португалско съдържание. 

nordvpn преглед-сървър-навигация

Бързо е, но може да откриете, че се забавя, ако се свържете със сървър, който е далеч. Няма ограничения на честотната лента и той лесно може да влезе в стрийминг платформи, като Netflix. NordVPN е и най-добрият ви VPN за торент, в случай че това е нещо, което искате да направите. 

Сигурността на NordVPN е сред най-добрите на пазара, така че няма притеснения. Той също се предлага с опционални сървъри с двойно хоп, които в основата добавят повече защита към VPN тунела. Не се съхраняват и дневници за дейности, така че вашата поверителност е гарантирана. Вижте нашия преглед NordVPN.

Други причини, които харесваме NordVPN

NordVPN може да се използва в Windows, macOS, Android и iOS. Има и разширения за браузър за Chrome и Firefox. Лесна е за използване, на която и да е платформа и можете да свържете до шест устройства едновременно. 

Ако се сблъскате с някакви проблеми, има готова база от знания в готовност. Чат на живо и поддръжка по имейл също са на разположение 24/7. Всяка опция е добра, но чатът на живо е най-бързият.

Месечната цена на NordVPN не е лоша, но е по-добре да изберете по-дългосрочен план. В крайна сметка работят по-евтино. Знаем, че може да се колебаете да се регистрирате до един, но има 30-дневен прозорец за възстановяване, в случай че не ви харесва.

CyberGhost

Можете също да използвате CyberGhost за Португалия. Сървърната му мрежа е голяма, но броят постоянно се променя. Към момента на писането той е стоял на 5 400 сървъра в 81 страни, така че има повече от достатъчно за избор. Той също има 10 в Португалия, така че можете да получите достъп до ограничено съдържание. 

cyberghost преглед-разширен-UI

Подобно на NordVPN, CyberGhost е бърз, но може да забави на дълги разстояния. Въпреки това няма ограничения за използване на честотна лента и е доста добре да влизате в стрийминг услуги. 

Има добра сигурност, използвайки 256-битово криптиране. Плюс това, има солидна политика без регистрация, която да защити поверителността ви. Не забравяйте да разгледате нашия CyberGhost преглед за повече подробности.

Други причини, които харесваме CyberGhost

CyberGhost има клиенти за Windows, macOS, Android и iOS и разширения за браузър за Chrome и Firefox. Интерфейсът е лесен за използване и по-лесен за окото, от скорошната актуализация. Можете да свържете до седем устройства едновременно, но това също е ограничението за инсталациите.

Базата му от знания е една от най-добрите, които сме виждали, така че трябва добре да решавате прости проблеми. Ако обаче това не е, има готовност за чат на живо и поддръжка по имейл. Чатът на живо се предлага денонощно и е най-бързият вариант, но екипът за електронна поща е по-добър в решаването на повече технически проблеми.

Месечната ставка не е голяма, но по-дългите планове се оказват по-евтини в дългосрочен план. Потребителите на Android и iOS могат да се възползват от седемдневната пробна версия. Има и 30-дневна гаранция за връщане на парите, която е 14 дни за месечния план и 45 дни за по-дългите.

VyprVPN

VyprVPN е следващият и въпреки че сървърната му мрежа е никъде не толкова голяма, колкото нашите най-добри снимки, все пак би трябвало да е достатъчно, за да обиколи блокове. Има повече от 700 в 64 държави, а в Лисабон има и някои за съдържание на Португалия. 

VyprVPN-Client

Скоростите му не са най-добрите, но все пак трябва да са добре за повечето дейности. Той идва с неограничена честотна лента и е в състояние да влезе в някои стрийминг платформи. 

Една област, която отличава VyprVPN, е отличната му сигурност. Новаците ще бъдат добре с настройките по подразбиране, но тези, които знаят, могат да се забавляват да се занимават с настройки. 

Той също така се предлага със собствения си протокол Chameleon, който добавя повече защита към вашата връзка и го прави да изглежда, че дори не използвате VPN. Той също не съхранява регистрационни файлове. Прочетете пълния ни преглед на VyprVPN за повече информация.

Други причини, които харесваме VyprVPN

VyperVPN е съвместим с Windows, macOS, Android и iOS. Клиентите са лесни за използване, а мобилните му приложения са едни от най-добрите на пазара, спечелвайки го място в нашия най-добър списък с VPN за Android. Можете да свържете до пет устройства едновременно, в зависимост от избрания от вас план, но ще поговорим повече за това след минута.

Налична е база от знания за самопомощ. Предлага се и чат на живо, но първо ще комуникирате с бот. За да говорите с човек, ще трябва да кликнете върху бутона „влезте в контакт“ и изберете „чат на живо“, но времената на чакане варират и ако то изобщо не се управлява, ще трябва да оставите съобщение. Поддръжка по имейл е налична и в случай, че предпочитате.

Цената ще зависи от това дали ще изберете пакета „стандартен“ или „премиум“. „Стандартният“ план ви осигурява три едновременни връзки, докато „премиум“ планът ви осигурява пет връзки и достъп до неговия протокол Chameleon. 

И двата плана могат да бъдат закупени на месечна или годишна цена, но годишният се развива по-добре в дългосрочен план. Въведена е и 30-дневна гаранция за връщане на парите, в случай че не ви хареса.

Най-добър безплатен VPN за Португалия: Windscribe

Последният ни избор за Португалия е Windscribe. Подобно на VyprVPN, броят на сървърите му не е голям. Има обаче повече от 600 сървъра в 60 държави, така че това все още трябва да е достатъчно. В Лисабон има и такива, но като много от включените сървъри, можете да получите достъп до тях само ако сте на платения „професионален“ план. 

windscribe преглед, свързан

Разбирате ли, Windscribe има безплатен план, който, за да бъда честен, е доста добър. Това всъщност е най-добрият ни безплатен VPN. Въпреки че, въпреки че е добър, “про” планът има много повече функции, от които ще се възползвате. 

Платените членове получават неограничена честотна лента, но получавате само 2 GB с безплатния план. Все пак това е повече от това, което получавате с безплатния план на TunnelBear, плюс това можете да увеличите до 10 GB, като въведете валиден имейл, както и няколко други начина. Прочетете нашето сравнение на Windscribe срещу TunnelBear.

Скоростите му са добри за повечето дейности, но не са големи. Въпреки това, това е добър избор за стрийминг, защото той е посветил „Windflix“ сървъри, направени специално с Netflix. Те са на разположение за САЩ, Великобритания, Канада и Япония и работят добре. Прочетете нашия преглед на Windscribe за повече подробности. 

Сигурността на Windscribe е добра и приспособима, но въпреки това поддържа някои журнали. Това каза, че регистрираната информация не е с голяма стойност, тъй като е просто времеви марки и използване на честотна лента. Плюс това не може да бъде проследено до вас.

Други причини, които харесваме Windscribe

Windscribe работи с Windows, macOS, Android и iOS и има разширения за браузър за Chrome, Firefox и Opera. Интерфейсът му предлага безпроблемно изживяване, което е добре, защото е лесен за използване. Въпреки това, техниците също са в състояние да се занимават с него. Предимство пред Windscribe е, че получавате неограничени едновременни връзки, както на безплатни, така и на платени планове.

Има много възможности за самопомощ онлайн, включително база от знания, често задавани въпроси, ръководства за настройка и подписване на Windscribe. Чатът на живо и имейлът са достъпни 24/7, но чатът на живо ви свързва с „Гари“, представител на AI, който е доста добър, когато бъде поставен на тест. 

Месечната цена на Windscribe е доста висока, но можете да я намалите, като изберете по-дълъг план. Безплатният план може да се използва като пробен, така че няма официална политика за възстановяване. Ако обаче се свържете с тях в рамките на три дни след покупката, те ще ви върнат сумата. 

Онлайн цензура и надзор в Португалия

Интернет в Португалия е предимно безплатен. Социалните медии и услугите за съобщения са свободно достъпни. Единствените налагани блокове са на уебсайтове за хазартни игри и такива, които нарушават авторските права. Чрез блокиране на сайтове, като The Pirate Bay, чрез правителствената програма за борба с пиратството трафикът към тях беше намален. 

Освен всичко това, гражданите могат да видят какво им харесва, а в страната няма и съобщения за онлайн наблюдение.

Нетна неутралност в Португалия

Все пак трябва да се отбележи, че въпреки че Португалия спазва свободата в интернет, тя не е толкова голяма, когато става въпрос за достъп до нея. Проникването в интернет на Португалия нарасна, така че това не е проблем. Проблемът е, че много португалски интернет доставчици не поддържат неутралитет на мрежата. 

Ако досега не сте чували за неутралност на мрежата, това е принципът, че интернет доставчиците третират всички услуги и уебсайтове еднакво (прочетете нашето ръководство за неутралност на мрежата за повече информация). 

Португалия е обвързана с европейските регламенти за неутралност на мрежата. Въпреки това през 2018 г. Националният орган за комуникации в окръга (ANACOM) установи, че много интернет доставчици нарушават правилата, защото предлагат планове с достъп до определени приложения, а не до пълния интернет.

ANACOM издаде известие, което даде на ISP 40 дни, за да променят предлаганите от тях планове, но няма нови отчети дали са се спазили. За друга държава, която има неравенство за достъп до мрежата, прочетете най-добрите ни VPN за Филипините.

Свобода на словото онлайн в Португалия

Строга цензура бе наложена по време на 40-годишната диктатура на Антонио де Оливейра Салазар. За щастие, със създаването на конституцията от 1976 г. тактиката на Салазар приключи. 

Конституцията на Португалия гарантира свобода на словото и тя обикновено се спазва. Личните мнения и дискусии не са ограничени. Клевета е криминално престъпление, но не е имало много случаи на наказателно преследване и тези, които са били преследвани, често са отменяли решението на Европейския съд по правата на човека.

Критиката на етническите или религиозните малцинства – както и участието в обидни практики, като отричане на Холокоста – е престъпление. Може да бъде наказан с до осем години затвор. 

През 2018 г. парламентът разреши промени в наказателния кодекс, който защитава журналистите и наказва тези, които ги заплашват, клеветят или ограничават.

Киберпрестъпност в Португалия

За съжаление, можете да бъдете подложени на киберпрестъпления по много различни начини. Например, голяма фишинг атака през 2018 г. насочи клиентите на няколко португалски банки чрез имейла им. Има и опасностите, които дебнат в обществения WiFi. Най-добрата ни статия за VPN за Тайланд показва още един пример за държава, в която има киберпрестъпност. 

VPN може да ви помогне да се предпазите от подобни атаки, но е интелигентна идея да инсталирате също приличен антивирус, като например Bitdefender (прочетете нашия рецензия за Bitdefender).

Заключителни мисли

Въпреки че Португалия няма тревожна честота на цензура и наблюдение, това не означава, че не трябва да използвате VPN, докато сте там. Все още има киберпрестъпления, за които да помислите, а VPN ще ви помогне да заобиколите всички блокове, на които се натъкнете, като например geoblocks. 

Трябва да изберете VPN, който има голяма сървърна мрежа, за да ви даде най-добрия шанс за заобикаляне на ограниченията. Освен това ще ви трябват сървъри в Португалия, ако искате да получите достъп до съдържание, ограничено до там. Сигурността също е важна характеристика, тъй като ще ви предпази от всякакви опасности онлайн.

Имайки това предвид, ExpressVPN е най-добрият VPN за Португалия. Той има голям брой сървъри, които покриват 94 държави, което е повече от повечето VPN. Има и някои, разположени в Португалия. Сигурността и поверителността също са отлични, така че няма да се налага да се притеснявате за това, докато сте там. Защо не опитате с 30-дневната си гаранция за връщане на парите?

Имате ли опит с използването на VPN в Португалия? Ако е така, ще се радваме да чуем за това в секцията за коментари. Разгледайте и нашия VPN архив. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me