Най-добрият VPN за Камбоджа през 2020 г.: Поверителност в Пном Пен

На посещение в Камбоджа можете да се насладите на красотата на Ангкор Ват, да се потопите дълбоко в историята на страната и да се насладите на задната седалка на тук-тук. Страната е оживена с туристи, но можете да намерите скрити паради, където можете да паднете напълно от мрежата. И все пак, когато сте онлайн, е добра идея да използвате един от най-добрите ни VPN за изборите в Камбоджа.


Виртуалните частни мрежи се превръщат в необходимост в наши дни поради увеличаването на цензурата и надзора по целия свят. Използвайки такъв, вие ще бъдете защитени от всякакви наблюдения и други опасности онлайн. Той може също да ви помогне да заобиколите цензурата и други ограничения, като например geoblocks.

Например библиотеката на Netflix е различна във всяка страна, където е налична, благодарение на прекрасната забрана на Netflix.

Така че, въпреки че библиотеката на Камбоджа може да има някои примамливи предавания, може би ще ви липсва версията на вашата страна. За да получите достъп до Netflix САЩ, ще ви е необходим IP адрес на САЩ и VPN може да ви помогне да го получите. Ако искате да пропуснете хоопла на избор, просто се регистрирайте за акаунт с ExpressVPN.

Най-добър VPN за Камбоджа 2020

Какво прави VPN най-доброто за Камбоджа

Нашият списък с прегледи за VPN има много достойни доставчици, от които да избирате, но трябва да се уверите, че е подходящо да се използва в Камбоджа. 

Заплахата на страната от онлайн мониторинг и увеличаване на нивата на киберпрестъпността превръщат сигурността в основен фактор тук. Наличието на голяма сигурност ще ви предпази от всякакви опасности и ще ви скрие от любопитни очи. Включването на ключ за убиване също е добра идея, тъй като тя ще ви прекъсне напълно, ако VPN не успее.

Поверителността ви е също толкова важна, но това, че имате добра сигурност, не означава, че е автоматично включено. Уверете се, че компанията не поддържа журнали е задължително. С това потвърдено няма да има значение дали властите да поискат информация, защото няма да има какво да предадат.

За да заобиколите каквато и да е цензура или геоблокове, трябва да изберете VPN, който има добра сървърна мрежа. Колкото повече държави имат сървъри, толкова по-лесно ще бъдете да заобиколите всички ограничения и добрата идея да избирате от тях е добра идея. Освен това, ако искате да получите достъп до съдържание, ограничено до Камбоджа, ще искате да се уверите, че има сървъри там.

Добрите скорости са полезни, за да ви помогнат да избягвате досадни зареждащи екрани, какъвто е неограничената честотна лента, така че не е нужно да следите лимита си. Това е така, защото ако натиснете лимит, VPN ще спре да работи и вие ще бъдете незащитени. 

Тези функции са полезни и за стрийминг. Ако това е нещо, което искате да направите, и искате да получите достъп до Netflix, ще трябва да се уверите, че VPN може да се намеси покрай VPN детекторите на Netflix. Няма много VPN, които могат да направят това, но ние закръглихме онези, които могат да бъдат в най-добрия ни VPN за Netflix парче.

Можете също така да помислите с кои устройства е съвместима, колко е лесна за използване и колко връзки позволява. Добро обслужване на клиентите е добре да има, а VPN мрежите имат различни цени, така че ще трябва да сте сигурни, че сте доволни от цената.

Най-добрият VPN за Камбоджа: ExpressVPN

ExpressVPN е победител в Камбоджа. Това е отличен VPN, който предоставя всичко необходимо за безпресово интернет изживяване. 

Той има фантастична сигурност, която е зададена при 256-битово криптиране по подразбиране, но можете да го увеличите, ако искате. Предоставен е ключ за убийство, който също е активиран по подразбиране. Освен това, поверителността ви е в сигурни ръце със своята стриктна политика за без регистрация.

expressvpn преглед скорост тест

ExpressVPN има впечатляваща сървърна мрежа с повече от 3000 сървъра, покриващи 94 държави. Плюс това има някои в Камбоджа и ние открихме, че не много VPN-и правят. 

Ако достъпът до съдържание в Камбоджа е задължителен, ще трябва да изберете ExpressVPN или петата ни препоръка, HideMyAss. Има и вариант на нашето непочтено споменаване също, но прочетете този раздел, за да разберете защо е лоша идея. 

Връщайки се към ExpressVPN, най-добрият VPN е да комбинирате добра сигурност със сървърите в Камбоджа, няма да получите нищо по-добро, период.

Това е най-бързият VPN на пазара и получавате неограничена честотна лента. Тези функции и фактът, че тя може да влезе във всяка стрийминг платформа, я спечелиха на челно място в най-добрия ни VPN за сравнение на потоци. Прочетете нашия преглед на ExpressVPN за повече информация за услугата.

Други причини, които харесваме ExpressVPN

ExpressVPN може да бъде инсталиран на Windows, macOS, Android и iOS. Той позволява пет едновременни връзки и има разширения за браузър за Firefox, Chrome и Safari. 

Той е лесен за използване и чудесен избор за начинаещи поради своята простота. Това каза, технически настроените надничания също могат да се интересуват от настройките. Просто първо се уверете, че знаете какво правите.

Полезна база от знания е под ръка, ако се забиете. Плюс това можете да се свържете с екипа за поддръжка чрез чат на живо и имейл, който е достъпен 24/7. Трябва обаче да отидете по имейл маршрута за повече технически проблеми.

ExpressVPN е скъп и няма скриване на този спад. Можете обаче да намалите разходите, като се абонирате за един от по-дългите му планове. Има и 30-дневна гаранция за връщане на парите, в случай че не ви хареса.

NordVPN

NordVPN е друг доставчик, който предлага отлична сигурност. Всъщност той има едни от най-добрата сигурност на пазара. Той ще ви държи защитени с настройките му по подразбиране, но също така предлага използването на своите двойни хоп сървъри, които добавят още повече защита към връзката. Включва превключвател за убийство и има солидна политика за не-регистрация.

nordvpn преглед-сървър-навигация

Сървърната му мрежа е по-голяма от тази на ExpressVPN, с повече от 5600 сървъра. Той обаче обхваща само 60 държави и в Камбоджа също няма сървъри.

Скоростите на определени сървъри са бързи, въпреки че тези, които са по-далеч, често страдат от по-ниска скорост. Няма ограничения за честотна лента и той лесно може да влезе във всички стрийминг услуги. Разгледайте нашия преглед NordVPN за повече подробности.

Други причини, които харесваме NordVPN

Можете да го използвате в Windows, macOS, Android и iOS. До едновременно могат да се свържат до шест устройства и има разширения за браузър за Firefox и Chrome. Клиентите са лесни за използване също.

Ако се сблъскате с някакви проблеми, има база от знания, която ще ви помогне да разрешите най-често срещаните проблеми. Чат на живо и поддръжка по имейл също са на разположение 24/7. Така или иначе помощта е добра, но чатът на живо ще получи най-бързия отговор.

NordVPN предлага добра стойност за вашите пари. Месечният план не е страхотен, но в крайна сметка по-дългите излизат по-евтино. Има 30-дневен прозорец за възстановяване, така че няма какво да губите.

VyprVPN

Друг достоен избор за Камбоджа е VyprVPN. Въпреки че няма всички звънци на първите ни две избори, той има отлична сигурност. Той е адаптивен, с различни протоколи за избор, освен това има собствен протокол Chameleon за допълнителна защита. Включен е превключвател за убийство и той има политика без регистрация.

VyprVPN-Client

С правителството на Камбоджа, което наблюдава частните комуникации, също така си струва да се отбележи, че Golden Frog, компанията, която управлява VyprVPN, има допълнителна услуга, наречена Cyphr. Това е приложение, което гарантира, че всичките ви съобщения са защитени чрез криптиране. Той е съвместим с Android и iOS и е безплатен, така че определено си заслужава.

Сървърната му мрежа е малка в сравнение с други, но има повече от 700 в 64 страни, което все още е достатъчно за избор. В Камбоджа обаче няма сървъри.

Скоростите на VyprVPN са нормални, но не са големи. Те обаче трябва да са добре за повечето дейности и това може да навлезе в повечето стрийминг услуги. Освен това получавате неограничена честотна лента. Прочетете нашия рейтинг на VyprVPN за повече.

Други причини, които харесваме VyprVPN

Работи с Windows, macOS, Android и iOS и можете да свържете до пет устройства едновременно, в зависимост от избрания от вас план. Той е лесен за използване, а мобилните му приложения са едни от най-добрите налични, което го прави един от най-добрите VPN за Android.

Налична е проста база от знания. Чатът на живо е достъпен 24/7, но първоначално ще ви свърже с бот, който просто ще ви насочи към базата знания. Има бутон, който ще ви позволи да се свържете с човек, но времената на чакане варират. Имейлът е достъпен и 24/7.

Има два пакета, от които можете да избирате, „стандартен“ или „премиум“. „Стандартният“ пакет ви осигурява три връзки, но „премиум“ пакетът осигурява пет връзки и използване на протокола Chameleon. 

След като изберете кой пакет искате, можете да избирате от месечния или годишния план. Годишният го прави по-достъпен в дългосрочен план, но има 30-дневна гаранция за връщане на парите, в случай, че промените решението си.

CyberGhost

CyberGhost е друга уважавана услуга. Той има добра сигурност по подразбиране и включва превключвател за автоматично убиване. Ако имате автоматичен, е добре, ако сте някой, който би забравил да го включи. CyberGhost обаче е постоянно активиран, което някои може да видите като недостатък, защото не можете да го контролирате. За конфиденциалност има и политика за без регистрация.

cyberghost преглед-разширен-UI

Тя има голяма сървърна мрежа, но общият сървър може да се увеличава и намалява всеки ден, така че просто ще кажем, че има повече от 5000 в над 80 страни. Камбоджийски сървъри обаче няма.

Скоростите му са бързи, но подобно на NordVPN може да забави на дълги разстояния. Няма ограничения на честотната лента и е в състояние да влезе в повечето поточни услуги. Нашият преглед на CyberGhost влиза в повече подробности.

Други причини, които харесваме CyberGhost

CyberGhost има клиенти за Windows, macOS, Android и iOS и ви позволява да свързвате до седем устройства едновременно. Това каза, седем е ограничението за броя на които можете да го инсталирате. Има и разширения за браузър за Chrome и Firefox. Използва се лесно, особено след последната му актуализация.

Базата му от знания е страхотна, като предлага широка самопомощ. Има и бърз разговор, който е бърз и достъпен 24/7. Ако обаче имате по-технически проблем, по-добре е да го насочите към екипа за електронна поща.

Това е евтино, при условие че не ходите с месечния план. Има безплатна пробна версия за потребителите на Android и iOS. Плюс това, месечният план има 14-дневна гаранция за връщане на парите, а по-дългите – 45 дни.

HideMyAss

Последната услуга, която избрахме, е HideMyAss и изборът се основава изцяло на това, че е втори избор, ако имате нужда от сървъри в страната. 

Има добра сигурност, зададена при 256-битово криптиране по подразбиране. Включен е и ключ за убийство. Тя има политика без регистрация, но е тревожна, защото поддържа някои регистрационни файлове. 

hidemyass-slider4

HMA казва, че не регистрира Вашия IP адрес, но го прави с други данни, като например времеви марки, IP адрес на сървъра, който използвате, и друга информация. Данните се съхраняват в продължение на 30 дни и, макар че самите данни не представляват проблем, могат да бъдат вързани към вас поради вашата информация за регистрация. 

Въпреки че HMA няма огромен брой сървъри – понастоящем с над 1000 – той обхваща 190 страни, което е много повече от всеки друг доставчик. В Пном Пен има и две за съдържание в Камбоджа.

Скоростите му са впечатляващи, но не и най-бързите налични. Няма ограничения на честотната лента и тя може да навлезе в някои стрийминг мрежи, включително Netflix. Прочетете нашия преглед на HideMyAss за по-добро разбиране.

Други причини, които харесваме HMA

HMA поддържа Windows, macOS, Android и iOS. Той позволява до пет едновременни връзки, а интерфейсът е лесен за използване.

Има полезна база от знания с много информация и ръководства за самопомощ. Чатът на живо и имейл са достъпни 24/7. Чатът на живо ще получите най-бързия отговор, но най-добре се използва за основни въпроси. Ако имате по-технически проблем, най-добре е маршрутът по имейл.

Цената му не е голяма и няма опция за месечен план, така че няма да имате избор, освен да се запишете на по-дълъг. Най-краткият наличен план е за една година, но има 30-дневна гаранция за връщане на парите за спокойствие. Има и седемдневна безплатна пробна версия, но ще трябва да направите копаене, за да я намерите.

Онлайн цензура в Камбоджа

Интернет свободата на Камбоджа се влоши при авторитарните тенденции на Хун Сен, най-дълго служещият министър-председател в света. Уебсайтовете се блокират редовно, особено ако публикуват информация, която заплашва управлението на Народната партия на Камбоджа (CPP). Порнографията и други изрични уебсайтове също могат да бъдат блокирани.

Много уебсайтове за новини са блокирани, най-вече The Cambodian Daily. Информационната служба разкри много скандали с корупция и проблеми с правата на човека в страната, а нейното печатно издание и офисът на Пном Пен бяха закрити през 2017 г. Въпреки това тя продължава да публикува съдържание онлайн извън страната..

Други уебсайтове за новини бяха блокирани само дни преди общите избори през 2018 г. Поради това нямаше покритие на опозицията, което даде на министър-председателя Хун Сен и на КЗП. 

През 2018 г. от правителството бяха издадени междуведомствени “праки”, които разпоредиха на всички интернет доставчици да инсталират софтуер и да се оборудват с инструменти за наблюдение, така че да могат да се наблюдават уебсайтове и социални медии. Инструментите на доставчиците след това ще филтрират и блокират всичко, което се счита за незаконно, дискриминационно или заплаха за националната сигурност.

Приложенията за социални медии и съобщения са свободно достъпни. Това включва YouTube и Facebook, които са важен източник на новини за мнозина.

Онлайн наблюдение в Камбоджа

Правителството на Камбоджа не само наблюдава обществената онлайн активност на гражданите, но и наблюдава частната комуникация. Те могат да направят това, защото законът за далекосъобщенията от 2015 г. има разпоредби, които го позволяват. 

Например член 6 изисква телекомуникационните оператори да предоставят такава информация за частна комуникация на Министерството на пощата и далекосъобщенията без съдебен контрол.  

Освен това, въпреки че член 97 прави подслушването от обикновени граждани престъпно деяние, той позволява тайно наблюдение с одобрение от “законни органи”. Той доставя разрешение за внезапно наблюдение на комуникациите.

Същата година, когато правителството издаде 2018 г. междуведомствени праки – които позволиха прекомерно наблюдение заради необходимите инструменти за интернет наблюдение – правителството разпореди целия мрежов трафик в страната да премине през новосъздадения Център за управление на данни (DMC). Въпреки това не можем да намерим никакви актуализации на тази информация.

Правителството също така изисква SIM карти да бъдат регистрирани на техните собственици, но камбоджийците – включително някои държавни служители – прибягват до използване на криптирани приложения поради риск от наблюдение на комуникациите.

Инициативата за идентификация беше предварително обявена и от правителството. С това на всички граждани ще бъде присвоен 10-цифрен идентификационен номер, но той беше подложен на критика поради липсата на сигурност на личната информация. Той трябваше да започне през 2019 г., но няма нова информация за него.

Свобода на словото онлайн в Камбоджа

Свободата на словото е предвидена в стандартите на Конституцията за правата на човека, но има ограничения. Откритата критика към премиера може да доведе до наказание, а инсталирането на софтуер за мониторинг от интернет доставчиците улесни дисциплинирането на тези, които го правят. 

Наказателният кодекс приземява много хора в беда. Можете да бъдете арестувани за нарушаване на обществения ред или засягащи достойнството на хората и държавните служители. Той урежда клевета и публична обида и е изменен, за да включи ново престъпление от най-голямото величие. 

С това е незаконно да се клеветят, обиждат или заплашват краля, а тези, които го правят, могат да се изправят до пет години в затвора и глоба до 10 милиона риела (около 2460 долара). Законът ще се прилага за физически лица, както и за медиите, което води до самоцензура.

Хората са били наказани според закона. Например през 2018 г. учител в начално училище беше арестуван за това, че се твърди, че прави обидни коментари във Facebook за краля. Друг гражданин беше арестуван през същата година за споделяне на снимка и текст чрез Facebook, което беше счетено за обида за краля.

Разговорите за нов закон за фалшиви новини изплуват през 2018 г., което ще означава допълнителни ограничения на свободата на словото. Все още нищо не е поставено в камък, но все още се обмисля. 

Журналистите често се сблъскват с насилие и заплахи в Камбоджа. Много медии са държавна собственост, но правителството заплашва и частни медии с дела и съдебни преследвания.

Киберпрестъпност в Камбоджа

Въпреки че не е близо до нивото на Тайланд (прочетете най-добрия ни VPN за Тайланд парче), Камбоджа видя своя справедлив дял в киберпрестъпността през последните няколко години. Цифрите показват, че броят на атаките се е увеличил от 2017 г. насам, като през 2018 г. са открити 4,590 076 атаки. 

Никъде не е безопасно от киберпрестъпността, освен ако не е извън мрежата и това представлява значителна заплаха за хората и бизнеса. За щастие, VPN може да ви защити от подобни заплахи, но е разумно да имате инсталиран и приличен антивирус.

Заключителни мисли

Тъй като наблюдението, цензурата и наказанието за „обида“ на речта са проблем в Камбоджа, ясно е, че трябва да използвате VPN, докато сте онлайн. Той ще ви предпази от всякакви опасности онлайн и ще ви направи анонимни, като същевременно ще ви даде и други полезни функции.

За Камбоджа трябва да сте сигурни, че сте избрали VPN с добра сигурност и поверителност, както и прилична сървърна мрежа за заобикаляне на всякакви блокове. Не забравяйте, че ако искате да получите достъп до съдържание, ограничено до Камбоджа, ще ви трябват сървъри в страната. 

ExpressVPN е нашият победител в Камбоджа поради отличната си сигурност и поверителност, голямата сървърна мрежа и сървърите в Камбоджа. Има няколко възможности за VPN, които имат сървъри в страната, но само ExpressVPN има какво е необходимо, за да бъдете напълно безопасни. Защо да не го направите с 30-дневната си гаранция за връщане на парите?

Ако имате опит с използването на VPN в Камбоджа, споделете го с нас в секцията за коментари. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me