Най-добрият VPN за Франция 2020: Храна, вино и поверителност

Франция може да предложи много, от фина храна и вино до богата история и изкуство, плюс Айфеловата кула и други паметници в града на светлините. Зад всичко това обаче стои онлайн светът, който може да бъде грозен, независимо къде се намирате. За да сте в безопасност, трябва да използвате един от най-добрите ни VPN за Франция.


Използването на виртуална частна мрежа, докато сте свързани е полезно по много причини. В по-голямата си част VPN те пазят в безопасност, но много хора ги използват, за да заобиколят интернет цензурата. Макар че в някои страни не е голяма работа, други са много по-строги с това, което виждат техните граждани. 

Вземете например Китай. Голямата му защитна стена блокира почти всяко западно съдържание, включително приложения за социални медии, заменяйки ги с вътрешни версии. VPN мрежите също са забранени, така че ако планирате да посетите, не забравяйте да използвате една от най-добрите ни VPN услуги за Китай, за да останете под радара.

Най-добър VPN за Франция 2020

Онлайн цензура във Франция

Въпреки че Франция не е непозната за цензурата, нейният интернет е предимно неограничен, а социалните медии са свободно достъпни. От атаките в Париж през 2015 г. обаче цензурата се увеличи. Предприети са административни мерки за блокиране на терористично и екстремистко съдържание, както и на всичко, показващо детска порнография.

Черен списък със сайтове, които съдържат нарушаващи материали, е създаден от – поемете дълбоко въздух – Централен офис за борба срещу престъпността, свързан с информационните и комуникационните технологии. Заявките за премахване се изпращат до редакторите или хостовете на съдържанието и ако не се съобразят в рамките на 24 часа, този офис може да поиска от доставчиците на интернет услуги (ISP) да ги блокират.

Във Франция торентингът не е незаконен, но, както в повечето страни, материалите, защитени с авторски права, са. Ако ви хванат, може да стигнете до огромна глоба. Освен това според закона за борба с пиратството някои потребители са били забранени от интернет след третото си нарушение. Това каза, в днешно време най-много пиратство се извършва чрез стрийминг, така че може да бъде по-трудно да се проследят нарушителите.

Франция продължава да се бори с пиратството, а френският министър на културата призова за създаването на национален черен списък, който да поддържа популярните поточни уебсайтове офлайн. 

Ако това влезе в сила или установихте, че торент сайт е блокиран, VPN ще ви помогне да получите достъп до тях. Разгледайте най-доброто ни VPN за Германия за друга държава, която не търпи нарушаване на авторски права.

Онлайн наблюдение във Франция

Вследствие на терористичните атаки не само беше засегната свободата на интернет във Франция, но и правомощията на държавния надзор също се разшириха. Скоро след атаките е влязъл в сила спорен закон за надзор, който нарежда на интернет доставчиците да съхраняват данни за потребителите в продължение на една година.

Законът за разузнаването на Франция също така позволява на разузнавателните агенции да участват в електронно наблюдение без съдебен надзор. Плюс това, интернет доставчиците са длъжни да инсталират „черни кутии“, които наблюдават поведението на потребители, които са идентифицирани като терористична заплаха, както и тези, които могат да бъдат свързани с терористична заплаха или принадлежат към същата група като това лице.

Работи в реално време, търсейки нещо подозрително. Всяка намерена съмнителна информация след това се препраща на разузнавателните служби. Определението за идентифициране на потребител като заплаха е широко, но прави цялото население потенциални заподозрени. 

Плюс това е разрешено масовото събиране на комуникационни данни, заедно с други форми на наблюдение, като например използването на скрити камери и микрофони. Всички телефонни разговори, текстови съобщения и имейли могат да бъдат прихващани.

През 2016 г. бяха разкрити планове на биометрична база данни. Той ще съдържа лична информация за около 60 милиона френски граждани, а властите заявиха, че причините за това са за националната сигурност. Данните ще включват снимки на хора, пръстови отпечатъци, цвят на очите, тегло, както и географски и IP адреси.

На всичкото отгоре Франция също е част от алианса „Девет очи“, който е група от държави, които споделят информация за разузнаването помежду си. За по-подробно обяснение прочетете нашето парче по „Петте очи, девет очи и четиринадесет очи“.

Свобода на словото онлайн във Франция

Френската конституция защитава свободата на словото и тя като цяло се спазва. Хората могат да обсъждат чувствителни теми и медиите могат да отчитат свободно, дори и по политически мнения. За пореден път, поради тероризма, са приети закони, които го засягат.

Законът за борба с тероризма от 2014 г. санкционира речта, която се разглежда като „извинение за тероризма“, което може да доведе до седем години затвор, както и глоба от 100 000 евро (110 000 долара). 

В един пример, Хадер Чикили беше осъден на пет години затвор за „извинение за тероризма“. Действията му обаче включваха разпространение на пропагандни и ретуиращи видеоклипове на тероризма.

Други са осъдени при различни обстоятелства. През 2018 г. бивш член на френската политическа партия La France Insoumise получи едногодишна условна присъда за затвор за подигравка с факта, че полицейски служител е бил убит след заемането на мястото на заложник по време на терористичната атака в супермаркет в Trebes.

В още един случай, свързан със същото това терористично събитие, вегански активист получи седем месеца условна присъда за публикацията си в социалните медии, в която заяви, че няма състрадание към един от жертвите, убит по време на нападението, защото той е бил касапин.

Нов закон, който позволява незабавното премахване на фалшиви новини по време на изборите, беше приет през 2018 г. Тези, които нарушават закона, могат да получат една година затвор и глоба в размер на 75 000 евро (82 840 долара). Освен това в по-новите новини президентът Еманюел Макрон обмисля постоянни забрани в социалните медии за тези, които са осъдени за реч на омраза.

Киберпрестъпност във Франция

Въпреки че може да не е на същото ниво като Страната на усмивката (прочетете най-доброто ни VPN за Тайланд парче за повече по въпроса), Франция е голяма цел за киберпрестъпността. Заплахите включват откуп, софтуер, банков злонамерен софтуер и измами. 

Докладът за проучване на киберсигурността на Norton Security за 2017 г. показа, че над 19 милиона души във Франция са засегнати от киберпрестъпност, което доведе до 6,1 милиарда евро (6,7 милиарда долара) щети през 12-месечния период. 

Ето защо е добра причина да инсталирате добър антивирус, особено ако използвате обществен WiFi. Прочетете нашия преглед на Norton Security, докато сте тук.

Какво прави VPN най-доброто за Франция

Когато оценявате VPN от разстояние, повечето от доставчиците в нашите VPN прегледи ще изглеждат, че имат същите функции. Трябва да копаете малко по-дълбоко от това, все пак. 

Това е така, защото някои услуги са по-добри в прилагането на функциите, отколкото други. По отношение на Франция трябва да се уверите, че избраният от вас е подходящ за използване в страната.

Предвид цялото онлайн наблюдение, което може да се извърши, както и данните за киберпрестъпността, първият фактор, който трябва да разгледате, е нивото на VPN сигурност. 

Избирайки такава с добра сигурност, ще се скриете от наблюдение и защитени от заплахите онлайн. Превключвателят за убийства също е важен, тъй като ще прекъсне връзката ви, ако VPN не успее, като ви остави анонимни.

Вашата онлайн поверителност също е важна, но не е гарантирана само с добра сигурност. Необходимо е да се уверите, че доставчикът има политика, която не е снабдена с броня. С това никоя от вашите онлайн дейности няма да бъде записана, което означава, че дори властите да поискат от тях, няма да има какво да предадат..

Сървърната мрежа на VPN е нещо друго, което трябва да имате предвид. Това е един случай, когато е добре да бъдете алчни. Колкото повече сървъри има в мрежата, толкова по-лесно ще можете да заобикаляте блокове, включително geoblocks. 

Да речем, че искате да получите достъп до Netflix САЩ, освен ако не сте в страната, ще бъдете блокирани. VPN ще ви помогне да получите IP адрес на САЩ и да провали пътя си в библиотеката на САЩ. 

Ако това е нещо в горната част на списъка ви, трябва да се уверите, че избраната от вас VPN може да премине през интелигентните VPN детектори на Netflix. Нашият най-добър VPN за Netflix кръг има някои добри препоръки.

От друга страна, може да сте извън страната и искате да получите достъп до любимите си френски предавания и съдържание, което е ограничено до страната. В този случай ще трябва да се уверите, че VPN има сървъри във Франция. След като се свържете с такъв, ще имате френски IP адрес и ще имате достъп до цялото френско съдържание, което искате.

Скоростта и честотната лента на VPN са важни, особено ако искате да предавате поточно предаване. Освен това може да искате да имате предвид и други фактори, като например какви устройства поддържа, нивото на предоставено обслужване на клиентите и цената му.

Най-добрият VPN за Франция: NordVPN

Предоставихме на френската корона NordVPN благодарение на отличната си сигурност и цялостното многостранно представяне. Той разполага с едни от най-добрите налични за сигурност, които са надградени с използването на своите сървъри с двойно хоп. Включва превключвател за убийство за допълнително спокойствие и има строга политика за без регистрация.

NordVPN-Slider1

NordVPN-Slider2

NordVPN-Slider3

NordVPN-Slider4

NordVPN-Slider5

предишен

Следващия

Сървърната мрежа на NordVPN е една от най-големите на пазара, с над 5000 сървъра, покриващи 60 страни. Повечето от тях са в САЩ и Европа, а 208 са във Франция. 

Той има бързи скорости, но те могат да бъдат засегнати от разстоянието между вас и избрания сървър. Ако най-вече се свързвате с отдалечени, най-вероятно е най-добре да отидете на втората ни опция, ExpressVPN.

Освен това ще получите неограничена честотна лента и ако искате да торент, ще се радвате да знаете, че NordVPN е най-добрият ви VPN за торент. Той може да влезе и в повечето стрийминг услуги, като Netflix. Прочетете повече за услугата в пълния ни преглед на NordVPN.

Други причини, които харесваме NordVPN

Можете да го използвате в Windows, macOS, Android и iOS. Той е лесен за изтегляне и инсталиране и има лесни за използване клиенти. Плюс това, NordVPN позволява едновременно свързване на шест устройства, което е повече от някои други VPN.

Налична е удобна база знания, ако имате нужда от помощ. Има и чат на живо и поддръжка по имейл, като първата е най-бързата опция. Персоналът е полезен и приятелски настроен.

NordVPN предлага добра стойност за вашите пари. За да постигнете най-добрата сделка обаче, не трябва да ходите на месечния план. По-дългите абонаменти се оказват по-евтини в крайна сметка. Ако обаче не сте сигурни в потапянето, има 30-дневен прозорец за възстановяване, в случай, че откриете, че не ви харесва.

ExpressVPN

Следва ExpressVPN, което е отлична услуга. Той също е сравнителен с NordVPN, както можете да прочетете в нашето показване на ExpressVPN срещу NordVPN. Той има отлична сигурност, както и вграден превключвател за убийство. Плюс това не води регистър на вашите онлайн дейности.

ExpressVPN-Website

ExpressVPN-Регистрация

ExpressVPN-Speedtest

ExpressVPN тунел-Options

ExpressVPN-пълен App

предишен

Следващия

Той има по-малко сървъри от NordVPN, макар и с повече от 3000 налични, но обхваща 94 държави. Той също има някои сървъри в Париж и Страсбург, в случай че искате да получите достъп до френско съдържание. Скоростите му са страхотни – всъщност това е най-бързият VPN, който сме тествали – и няма ограничения на честотната лента.

ExpressVPN позволява торентинг и може да влезе във всички стрийминг платформи, което му помогна да спечели първото място в най-добрия ни VPN за стрийминг парче. Прочетете повече в нашия преглед ExpressVPN.

Други причини, които харесваме ExpressVPN

ExpressVPN може да бъде инсталиран на Windows, macOS, Android и iOS. Това е едно от най-лесните VPN за използване, което означава, че е чудесен избор за начинаещи. След като го инсталирате, просто трябва да сте сигурни, че сте свързани със сървър, като натиснете големия му бутон. Можете също така да имате до пет устройства, свързани едновременно.

Налична е база от знания, ако се забиете. Поддръжката на чат на живо и имейл е достъпна и 24 часа в денонощието, но имейл маршрутът е най-подходящ за повече техническа помощ.

Недостатъкът на ExpressVPN е цената му. Това е един от най-скъпите VPN мрежи. Това каза, че услугата си струва парите. Освен това има 30-дневна гаранция за връщане на парите, така че не можете да сбъркате.

CyberGhost

В средата имаме CyberGhost, който е страхотен доставчик, дори и да не отговаря на спецификациите на първите две. Има добра сигурност, така че няма проблем. Плюс това, той има постоянно активиран ключ за убийство. Фактът, че не можете да го изключите, може да ви дразни, но е добре в случай, че забравите да го настроите. Въведена е и строга политика за без регистрация.

CyberGhost-Slider1

CyberGhost-Slider2

CyberGhost-Slider3

CyberGhost-Slider4

CyberGhost-Slider5

предишен

Следващия

Сървърната му мрежа е сходна по размер на NordVPN, с малко по-малко от 5000 сървъра в 58 страни. Във Франция има и 304 сървъра, които ще ви помогнат да получите достъп до съдържание, ограничено до там.

Ако сте особено съобразени с поверителността, CyberGhost също има специално конфигурирани сървъри NoSpy, които седят извън 14-те очи. Те могат да бъдат добавени към вашия пакет за около $ 1 на месец. Можете да прочетете повече за това в нашия ревю за CyberGhost.

CyberGhost има бързи скорости, но подобно на NordVPN може да стане бавен на дълги разстояния. Освен това ще получите неограничена честотна лента, ще имате възможност за торент и достъп до повечето стрийминг платформи.

Други причини, които харесваме CyberGhost

CyberGhost може да се използва в Windows, macOS, Android и iOS. Интерфейсът също беше преправен наскоро. Може да отнеме малко да свикнеш, но това не означава, че не е лесно да се използва. 

Можете едновременно да свържете до седем устройства, което е повече от повечето услуги и това спечели място в най-добрия ни VPN за множество устройства. Въпреки това, можете да го инсталирате само на седем устройства, период.

Базата знания на CyberGhost е една от най-добрите налични и ще ви помогне лесно да разрешавате малки проблеми. За допълнителна помощ можете да се свържете с екипа за поддръжка чрез чат на живо и имейл, въпреки че имейл маршрутът е най-подходящ за по-задълбочена помощ.

Това е евтина услуга, но не и ако изберете месечната такса. Има седемдневна пробна версия за потребителите на Android и iOS, но има и гаранция за връщане на парите; месечният план ви получава 14 дни, докато по-дългите получават 45.

VyprVPN

VyprVPN спечели място и в този списък със своята отлична, персонализираща се сигурност. Можете да избирате от различни протоколи и получавате достъп до неговия собствен протокол Chameleon. С това няма да изглежда дори като използвате VPN. Нашият преглед на VyprVPN влиза в повече подробности, ако се интересувате.

Включен е превключвател за убийство, който можете да настроите да работи само върху определени приложения, а доставчикът не поддържа регистър на вашите дейности.

VyprVPN-Slider1

VyprVPN-Slider2

VyprVPN-Slider3

VyprVPN-Slider4

VyprVPN-Slider5

предишен

Следващия

Сървърната мрежа на VyprVPN е разочароваща в сравнение със своите конкуренти. Той обхваща 64 държави, което е добре, но има по-малко от 1000 сървъра, което не е толкова добро. Все пак трябва да можете да намерите такъв, който да отговаря на вашите нужди, а в Париж има и такива за достъп до френско съдържание.

Скоростите му са по-бавни от останалите ни, но все пак би трябвало да е добре за повечето дейности. Няма ограничение на широчината на честотната лента и може да влезе и в повечето стрийминг платформи.

Други причини, които харесваме VyprVPN

Той е съвместим с Windows, macOS, Android и iOS. Интерфейсът може да се актуализира, но е лесен за използване. Можете да свържете до пет устройства, в зависимост от избрания от вас пакет.

Помощното бюро на VyprVPN оставя много да се желае. Има налична база знания, чат на живо и имейл 24/7, но получената помощ не е страхотна. 

Има различни нива за ценообразуване с VyprVPN. Стандартният пакет – най-евтиният – позволява до три връзки. Премиум пакетът добавя още две връзки, но вие също ще трябва да използвате неговия протокол Chameleon. Можете също да изберете месечен или годишен абонамент и има 30-дневна гаранция за връщане на парите, така че можете да го изпробвате.

TorGuard

За да завършим, имаме TorGuard. Има голяма сигурност, която е най-персонализираното, на което се натъкнахме. Има също така автоматично активиран превключвател за убийства и строга политика за не-регистрация.

Той има прилично сървърно разпространение, с над 3000 в 55 страни. Това включва и някои във Франция, в случай че имате нужда от тях. Превключването на сървъри обаче не е най-добрият процес. Трябва да прекъснете връзката, за да го промените, оставяйки личния живот и сигурността си в риск за времето, необходимо за промяна. Прочетете нашия TorGuard преглед за повече по темата.

TorGuard-Slider1

TorGuard-Slider2

TorGuard-Slider3

TorGuard-Slider4

TorGuard-Slider5

предишен

Следващия

Ускорението е бързо, но те могат да варират в зависимост от местоположението и по-високата сигурност. Има неограничена ширина на честотната лента и това позволява да се провеждат потоци. Въпреки това TorGuard не е много добър в навлизането в стрийминг услугите. Всъщност той е блокиран от Netflix. 

Можете да заобиколите това, като закупите специален IP адрес. Те се продават под конкретни категории, като държава или услуга за стрийминг, и струват $ 7,99 на месец. Това може да изглежда като парче отгоре на абонамента ви, но те са гарантирани, че ще работят, поради което той е поставен на първо място в най-добрия ни VPN със специален IP адрес.

Други причини, които харесваме TorGuard

Клиентите са достъпни за Windows, macOS, Android и iOS. Мобилната версия обаче може да бъде болка за настройване. Тя позволява пет едновременни връзки, но ако това не е достатъчно, можете да закупите до 20 повече на $ 1 на месец за всяка допълнителна връзка.

Ако имате нужда от помощ, можете да намерите удобна база знания, ресурси и форум онлайн. Има и чат на живо и поддръжка по имейл. Чатът на живо обаче се възлага на генерална компания за обслужване на клиенти, така че може да не е много задълбочена. Поддръжката по имейл обаче е добра и е достъпна 24/7.

Цената на TorGuard не е лоша и можете да спестите пари, като изберете по-дълъг абонамент. Плюс това има седемдневна гаранция за връщане на парите, в случай че не ви хареса.

Заключителни мисли

Надяваме се, че сте намерили това ръководство за полезно. Сега трябва да знаете защо е важно да използвате VPN във Франция или където и да е по този въпрос. Трябва да изберете такъв, който има голяма сигурност, не поддържа журнали и има добро разпространение на сървъра.

NordVPN е категоричен победител тук, с отличната си сигурност, включително криптиране с двойно хоп, своята строга политика без регистрация и масивна сървърна мрежа. Плюс това, той има огромен брой сървъри във Франция, в случай че имате нужда от тях. Защо да не го направите със своя 30-дневен период на възстановяване?

Ако имате опит с използването на VPN във Франция, кажете ни за това в секцията за коментари. Ще се радваме да го чуем. Не забравяйте да разгледате нашия VPN архив, докато вашият също тук. Както винаги, благодаря ви за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me