Най-добрият VPN за Firefox през 2020 г.: Сигурност, лесна за използване

Избирането на подходящия VPN доставчик може да изглежда като невъзможна задача, като се имат предвид всички опции, които са там. Ако по принцип търсите VPN, списъкът ни с най-добрите VPN услуги е идеалното място да започнете вашето търсене. Ако обаче това, което търсите, е най-доброто VPN за Firefox, по-конкретно, тогава ще стигнете до правилното място.


Ако се нуждаете от пълна разбивка на всичко, което прави VPN, трябва да се обърнете към нашата статия, която обяснява какво е VPN. Накратко, VPN взема целия ви интернет трафик, криптира го и го маршрутизира през отделен сървър, за да прикрие вашата идентичност, местоположение и активност.

С нарастването на цензурата в Интернет в целия свят инсталирането на VPN се превърна в решаваща част от защитата в интернет. Други причини за инсталиране на VPN на вашия компютър включват изтегляне и защита от опасности от обществени WiFi мрежи. 

Освен това, тъй като неутралността на мрежата става по-малко сигурна, VPN е по същество единственият начин да гарантирате, че вашият интернет доставчик не преустановява връзката ви въз основа на това, което правите онлайн.

Както видяхме с нашия най-добър списък за VPN за Google Chrome, Private Internet Access е ясният победител за Firefox, благодарение на отличното си разширение за браузър, изпълнено с настройки за настройване.

Най-добър VPN за Firefox 2020

Какво прави VPN най-доброто за Firefox?

За тази статия ние съдим различните VPN услуги по един и същ набор от критерии, които използваме за традиционните VPN прегледи. Отвъд това, ще разгледаме внимателно разширенията на браузъра им, по-специално, като виждаме кои ви позволяват да направите най-много, без да отваряте или дори да инсталирате техните настолни приложения.

ExpressVPN-Моля,-SignIn

Извън разширенията на браузъра, най-важното за VPN от този списък е, че той не поддържа никакви журнали. Обширната регистрация може бързо да направи VPN по-лоша от безполезна, тъй като след това внушава невярно чувство за сигурност. Скоростта е също критично важна, тъй като никой не иска да се свърже с VPN, само за да открие, че трябва да изчакат възрасти, за да се буферира видеото.

Голям брой сървъри също е голям бонус, особено ако те са разпределени между много различни континенти и страни. За много хора VPN е начин за заобикаляне на мерките за гелоблокиране, като тези на Netflix или BBC, така че наличието на голям избор от държави, от които да избирате, прави това много по-лесно.

ExpressVPN-Сървър-Списък

Шифроването очевидно е от решаващо значение, тъй като VPN, което не защитава правилно вашите данни, не струва дисковото пространство на устройството ви. Въпреки че значението на шифроването е твърде голяма тема, за да разгледаме подробно тук, преминете към нашето описание на криптирането, за да научите повече за различните видове, както и за техните силни и слаби страни.

Въпреки че горните критерии покриват основите на VPN, има няколко други функции за защита, които очакваме да видим в добра VPN. Те включват защита от течове на DNS, блокиране на WebRTC и прикриване на IP.

За много хора VPN е просто начин за достъп до стрийминг услуги или съдържание, което не е достъпно в тяхното местоположение, така че да бъдете в състояние да заблудите забраната за VPN на Netflix – като услугите в най-добрия ни VPN за стрийминг списък – също е доста съществено.

Най-добрият VPN за Firefox: Частен достъп до Интернет

Частният достъп до интернет е чудесен избор за VPN като цяло и е още по-добър, когато просто гледате разширението на браузъра. В сравнение с останалите доставчици в списъка, PIA ви предоставя множество настройки точно там в разширението, а това, че не използвате приложението за настолни компютри, означава да заобиколите някои от нашите досади с услугата, като например да бъде заключена в системната област.

PIA-Settings

Що се отнася до сигурността, PIA по подразбиране е 128-битов AES, което е прилично. Можете да подсилите защитните си сили, като преминете към 256-битов AES, но можете да направите това само в настолното приложение. 

OpenVPN е единственият избор на VPN протокол с PIA и ако искате да научите повече за това какво означава, проверете нашата разбивка на VPN протокол. Казано накратко, OpenVPN е много добър отличен протокол.

Частният достъп до Интернет се оценява добре на скорост и предлага 53 сървъра, разположени в 33 различни страни. Пренасочването на пристанища е достъпно в настолното приложение, както и превключвател за убиване, но разделеното тунелиране по-скоро липсва.

PIA-Servers

Разширението на браузъра ви представя три различни категории настройки, с които да играете. Под сигурност можете да разрешите блокирането на WebRTC, принудителното блокиране на HTTPS и Flash. 

При поверителност PIA ви позволява да спрете достъпа на Firefox до вашия микрофон, камера и местоположение, както и да го принуди да деактивира различни настройки на браузъра, като автоматично попълване и безопасно сърфиране..

PIA със сигурността Настройки

Следва проследяване, където можете да активирате MACE – блокер за злонамерен софтуер – и да деактивирате HTTP препратките, което, по отношение на непрофесионалния език, означава, че уебсайтовете няма да могат да кажат къде сте щракнали връзка към техния домейн. Има и куп проследяващи, които можете да блокирате в това меню, например бисквитки и социални медии.

PIA проследяване-Settings

За съжаление, PIA не е добър избор за стрийминг. Въпреки че може да има достъп до Netflix, това е така и други големи доставчици на стрийминг – като BBC iPlayer, Hulu и Amazon Prime Video – могат да открият присъствието му и да ви блокират да гледате каквото и да е съдържание на техните платформи.

Други причини, които харесваме частен достъп до Интернет

PIA не поддържа дневници на дейността и това е добро нещо, като се има предвид, че компанията се намира в САЩ, държава, която – чрез своята програма PRISM и шпионската мрежа Five Eyes – е показала, че има малко скрупули, когато става въпрос за принуждаване компаниите да се съобразят с исканията за потребителска информация.

Без значение коя операционна система предпочитате, независимо дали е Windows, macOS, Linux, iOS или Android, ще можете да използвате PIA. Всъщност той попадна на първо място в нашия списък с най-добрите VPN услуги за Linux.

За пълно изчерпване на всичките му плюсове и минуси се обърнете към нашия преглед на частния достъп до Интернет. Можете също да се възползвате от седмичния му период на възстановяване и да го проверите сами.

ExpressVPN

Ако сте прочели нашия ревю на ExpressVPN, знаете, че ние сме големи почитатели на услугата. Всъщност, това беше нашият избор номер едно за VPN, като цяло, и макар че тук не се справя много добре, това е все още солиден избор в почти всяко отношение.

ExpressVPN-Extension-Майн-Panel

За съжаление разширението на браузъра изобщо не функционира, без да инсталирате и настолното приложение. Въпреки че винаги трябва да инсталирате специалните приложения за всички наши снимки в тази статия, все пак бихме искали да използваме някои основни функционални разширения, без да правите това.

Друг съществен проблем е пълното отсъствие на злонамерен софтуер или блокиране на реклами, което е нещо, което много виртуални VPN предоставят.

По отношение на нашите стандартни критерии за преглед, ExpressVPN обхваща всички основи. VPN е много бърз, оглавявайки нашия списък с най-бързи VPN услуги. Той е и най-добрият VPN за стрийминг, и въпреки че може да се бори с Hulu и Amazon Prime, можете да го използвате, за да гледате Netflix и BBC iPlayer без никакви проблеми.

За криптиране ExpressVPN използва AES 256-битов, което е златният стандарт. Той също предлага четири различни протокола, но ще трябва да влезете в настолното приложение, за да го промените от стандартното, което е OpenVPN. Това е страхотен протокол, така че повечето потребители никога няма да трябва да го правят.

ExpressVPN-Desktop-протоколи

Освен свързването, прекъсването на връзката и избора на сървър, в самото разширение на Firefox можете да направите много малко. Има само три настройки, които можете да промените: подправяне на местоположение, блокиране на WebRTC и HTTPS навсякъде. Въпреки че се радваме, че тези настройки присъстват, много бихме искали да имаме повече контрол, без да разчитаме на настолното приложение.

ExpressVPN със сигурността Настройки

Ние обаче нямаме оплаквания, когато става въпрос за избор на сървър, тъй като ExpressVPN има огромен списък от повече от 2000 сървъра, разпространени в 148 места в 94 държави. Ако размерът на избора ви се стори плашещ, ExpressVPN ви позволява да изберете регион (например Европа) и разширението ще избере оптималния сървър въз основа на вашето местоположение.

Други причини, които харесваме ExpressVPN

С повече от 60 000 потребители е ясно, че разширението за браузър ExpressVPN е популярен избор сред потребителите на Firefox. Вероятна причина за тази популярност е големият му ангажимент за поверителност, съхраняване на никакви журнали и съхраняване само на малко количество лична информация за целите на абонамента..

Можете също да плащате с биткойн, което осигурява още по-голяма анонимност, отколкото ако плащате чрез кредитна карта или PayPal.

Въпреки че услугата е малко по-скъпа от останалите в този списък, вие със сигурност получавате това, което плащате, а ExpressVPN предлага и щедра 30-дневна гаранция за връщане на парите, в случай че искате да я изпробвате сами.

Windscribe

Както е посочено в нашия преглед на Windscribe, тази услуга предлага щедър безплатен план до момента, в който е нашият номер едно за най-добрата безплатна VPN. Вероятно това е направило Windscribe най-популярното разширение за VPN за Firefox от петте в този списък, с повече от 92 000 потребители до момента.

Въпреки че безплатният план има някои ограничения, като например ограничение на данните от 2 GB на месец и само 10 налични сървъра, това все още е много щедро, като се има предвид, че няма да плащате и стотинка. Освен това можете да увеличите капачката до 10GB, като просто потвърдите имейла си.

Windscribe-Data-Cap

Ако вместо това изберете платен план, получавате достъп до 148 сървъра в 62 държави, а не до 10-те, които сте предоставили безплатно. Ако не се нуждаете от толкова голям избор, можете да персонализирате плана си за плащане според нуждите си, като всяко допълнително местоположение струва $ 1 на месец.

WindScribe-Сървър-Списък

Протоколът по подразбиране е IKEv2, но ако изтеглите настолното приложение, имате възможност да го промените на OpenVPN, IPSec или stunnel. 

За съжаление, IKEv2 е доста лесен за разпознаване на уебсайтове, което означава, че обикновено не е достатъчен, ако искате да използвате Windscribe за услуга, която блокира VPN. Ние обаче нямаме оплаквания за криптирането, тъй като опцията по подразбиране е 256-битов AES.

Windscribe също се радва на отлична скорост, поне за изтегляния. За съжаление скоростта и закъснението на качване оставят доста желани, което го прави лош избор за дейности като онлайн игри или други интензивни задачи за качване.

Версията „pro“ ви дава достъп до пълния набор от блокери, включително злонамерен софтуер, социални медии, реклами, порно, хазарт, тракери, фалшиви новини, кликване и криптомини. Въпреки че все още можете да активирате системата – с име R.O.B.E.R.T – на безплатен план, тя ще блокира злонамерен софтуер само ако не сте платен клиент.

Windscribe-Robert

Функцията „разделена личност“ автоматично подновява вашия потребителски агент, което увеличава вашата анонимност, а също така можете да активирате блокирането на WebRTC и да направите VPN подмазването на вашето GPS местоположение и часова зона.

WindScribe-поверителност

Windscribe също е отличен избор за стрийминг и дори ви предоставя специални сървъри за Netflix, наречен „Windflix“, които изглежда работят много добре, тъй като нямахме проблеми с прокси грешки, докато използвахме услугата за достъп до Netflix. Поради това Windscribe е сред нашите най-добри избор за най-добрия VPN за Netflix.

WindFlix

Въпреки че в настолното приложение има ключ за убийство, никъде няма разделен тунелинг, което е една от най-големите слабости на Windscribe. Можете обаче да свържете толкова устройства, колкото искате, което е огромен бонус.

Други причини, които харесваме Windscribe

Единствената информация, която Windscribe съхранява на своите клиенти, е общото използване на честотната лента, потребителското име на VPN протокола, какъв VPN сървър сте използвали най-скоро, количеството данни, които сте използвали и колко дълго сте били свързани.

Всичко това, с изключение на общото използване на честотна лента, се изтрива при прекратяване на VPN сесията ви и единствената причина, че номерът на честотната лента се запазва, е да се гарантира, че безплатните потребители не надвишават ограниченията си за данни.

NordVPN

NordVPN е нашият номер два за най-добрата VPN услуга. Освен това от нашия преглед на NordVPN става ясно, че ние бяхме много доволни от неговото изпълнение, макар и с няколко предупреждения и обикновено победи като Windscribe в нашите парчета (прочетете нашето Windscribe спрямо NordVPN сравнението). Повече от 58 000 души използват разширението му Firefox, което го прави популярен избор за браузъра.

VPN се предлага със злонамерен софтуер и блокер за реклами, както и възможност за деактивиране на WebRTC. Няма разделно тунелиране дори в настолното приложение, но можете да определите какви приложения трябва да игнорират превключвателя за убийство. Това е подобно на разделените тунели, но по никакъв начин не е достатъчна алтернатива.

Nord-сигурността Настройки

„Специалните“ сървъри на NordVPN са в настолното приложение, което включва P2P сървъри за торент, Onion сървъри за Tor връзки (прочетете нашия преглед на Tor за повече информация за това) и сървъри с два хопа, които маршрутизират връзката ви през два сървъра вместо един, ефективно удвояване на вашата сигурност и анонимност. Освен тези специални сървъри, NordVPN предлага повече от 5000 редовни такива в 62 държави.

Nord-Control Panel-

Не всичко е добра новина, обаче, както вероятно се досещате от четвъртата позиция на NordVPN в този списък. Скоростта му е невероятно непоследователна и тъй като препоръчителният алгоритъм на сървъра е напълно нарушен, трябва ръчно да претърсите оптималния сървър. 

Това също може да затрудни потока, тъй като NordVPN може да се справи с Netflix, BBC iPlayer, Hulu и Amazon Prime Video, но само на определени сървъри.

Истинската ахилесова пета на NordVPN по отношение на тази класация е фактът, че нямате право да избирате конкретен сървър в разширението на браузъра. Вместо това ви е даден списък на държавите и NordVPN ще избере точния сървър за вас. Като се има предвид колко е нарушен препоръчителният алгоритъм на сървъра, това е огромна слабост като цяло.

Nord-Сървър-Списък

За сигурност NordVPN по подразбиране е OpenVPN и AES 256-битово криптиране, които са най-добрият избор и в двете категории. Можете също да промените на IKEv2, ако изтеглите настолното приложение, и въпреки че предпочитаме OpenVPN, със сигурност е хубаво да имате опцията.

Други причини, които харесваме NordVPN

NordVPN не пази никакви журнали от вашата дейност и ако искате да бъдете още по-анонимни, можете да използвате краткосрочен имейл, за да се регистрирате и плащате чрез bitcoin. Трябва обаче да потвърдите имейла си, така че не забравяйте да получавате съобщения на адреса, на който се регистрирате.

Цените също са отлични, особено ако изберете дву- или тригодишния план. Можете да проверите NordVPN за себе си, като използвате неговата 30-дневна гаранция за връщане на парите.

TunnelBear

TunnelBear е друга VPN услуга с доста щедър безплатен план, предлагащ 500MB данни на месец безплатно (нашата Windscribe срещу TunnelBear парче сравнява безплатните планове на двете). Както обаче посочихме в нашия преглед на TunnelBear, има няколко проблема с доставчика, което означава, че той едва се вписва в този списък.

TunnelBear-Data-Cap

Първо, нека да покрием добрите неща. Криптирането му е солидно, като единствената опция е 256-битов AES. Извън приложението за iOS VPN използва OpenVPN, който, както споменахме по-рано, е най-добрият избор. Също така не можахме да открием течове на DNS по време на тестване и има превключвател за убиване в настолното приложение, но за съжаление няма поддръжка за разделно тунелиране от какъвто и да е вид.

Що се отнася до избора на сървър, TunnelBear се намират в 22 различни страни, но за разлика от почти всяка друга VPN, можете да изберете само страната, а не конкретно местоположение или сървър. Повечето страни са в Европа и Северна Америка, като само в Азия, Южна Америка и Океания има рядко покритие и в Африка няма нищо.

TunnelBear-Сървър-Списък

Скоростите му са непоследователни, в най-добрия случай, като скоростта на изтегляне варира диво, в зависимост от това към кой сървър (или държава, в случая на TunnelBear) се свързвате. Закъснението не е по-добро, което го прави лош избор за онлайн игри. 

За стрийминга не е по-добре, тъй като открихме всички най-големи стрийминг платформи – Netflix, BBC iPlayer, Hulu и Amazon Prime Video – успяха да открият и блокират връзки, идващи от VPN.

Не става по-добре, когато погледнете самата добавка на Firefox, тъй като е невероятно оскъдна. Няма настройки, които можете да промените и единствената налична функционалност е възможността да изберете държава и да свържете или прекъснете връзката. Не е включен и блокиращ злонамерен софтуер или рекламен блокер, който би помогнал за премахване на някои от проблемите със услугата.

TunnelBear-Settings

Други причини, които харесваме TunnelBear

Подобно на останалите доставчици на VPN в този списък, TunnelBear не съхранява регистрации на вашия трафик. Той обаче събира някои данни, като вашата операционна система и общата честотна лента, което си струва да се има предвид. Можете също така да плащате в биткойн, което ви осигурява това допълнително ниво на защита.

Обслужването на клиенти е отлично, тъй като намерихме отговорите на нашите запитвания за изненадващо задълбочени. Въпреки че няма чат на живо, има обширна база от знания, която трябва да съдържа решението на повечето проблеми, които може да срещнете с VPN.

TunnelBear е разумен, ако е малко по скъпата страна на нещата, в сравнение със сделките, предлагани например от NordVPN. По-притеснително е обаче пълната липса на период за възстановяване, което означава, че няма да получите шанс да изпробвате „професионалния“ план за себе си, без да се разделяте с малко пари.

Заключителни мисли

Сега, когато прочетохте нашия най-добър списък с VPN за Firefox, трябва да сте повече от готови да изберете най-подходящия за вас. Частният достъп до Интернет е най-добрият ни избор, но ако се занимавате предимно с поточно предаване, може да ви бъде по-добре да се обслужвате с ExpressVPN или Windscribe, последният от които също предлага отличен безплатен план за тестване.

NordVPN за съжаление пада няколко стълба на стълбата в сравнение с нашия списък с най-добрите VPN, като цяло най-вече защото не ви позволява да изберете конкретен сървър в разширението, а също и от неговата невероятно непоследователна производителност, която става много повече критично, когато разчитате на него, за да изберете сървър за вас.

TunnelBear, от друга страна, е друг добър избор, дори ако се приземи до края на този списък поради непоследователната си скорост, ужасна латентност и липса на срок за възстановяване. 

Сега, когато стигнахме до края на нашия списък, какво мислите за нашите избраници? Не успяхме да включим вашето Firefox VPN разширение по избор? Уведомете ни в коментарите по-долу. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map