Най-добрата безплатна защита срещу кражба на самоличност за 2020 г.

Защитата срещу кражба на самоличност е голям бизнес – просто разгледайте нашето най-доброто ръководство за защита от кражба на самоличност – но въпреки това, има много стъпки, които можете да предприемете сами, безплатно. Въпреки че безплатните услуги за защита от кражба на самоличност няма да ви отнесат до платен план, съществуват опции. 


В това ръководство за най-добрата безплатна защита срещу кражба на самоличност ще предложим пет опции, които ще запазят вашата самоличност, без да компрометират други аспекти на онлайн сигурността. В крайна сметка доверието на компания с вашия социален номер и информация за банковата сметка за безплатна услуга не трябва да се приема леко. 

Опциите по-долу ще ви защитят безплатно, но често идват с реклами за надграждане или други условия за обслужване. Това каза, че няма да се налага да плащате и стотинка, за да останете в безопасност. Прочетете, за да разберете най-добрите ни безплатни снимки за защита на самоличността, както и някои опции за справяне с проблема сами.

Избор на най-добрата безплатна защита срещу кражба на самоличност

Изборът на безплатна защита срещу кражба на самоличност е като опит да преминете през минно поле. Всяка услуга, която твърди, че е безплатна, докато изисква чувствителна информация, като вашия социален номер, е подозрителна. Подлагахме на съмнение всяка услуга, която срещнахме няколко пъти, за да гарантираме, че няма да има някакъв забавен бизнес с вашите данни. 

Това каза, ако се притеснявате за безопасността на данните си, най-добре е да отидете с платена услуга. Както можете да видите в нашия преглед на IdentityForce, плащането носи със себе си определени ползи, включително повече покритие, по-добри ресурси за обучение и по-стабилен мониторинг. Ако обаче сте обвързани с пари, има начини да получите безплатна защита. 

За съжаление не е толкова просто, колкото да намерите безплатна услуга и да отидете с нея. Както ще видим скоро, повечето опции трябва да включват звездичка. Те са технически безплатни, но може да не предлагат пълна защита или може да изискват вече да имате някакъв друг абонамент. 

По време на нашето търсене също трябваше да разпитаме каква е защитата от кражба на самоличност. Това е широк термин и когато търсехме безплатни услуги, трябваше да проявим творчество. За целите на това ръководство не намерихме непременно доставчици, които предлагат цялостна защита. В крайна сметка е много да се поиска безплатна услуга. 

По-скоро потърсихме услуги, които биха могли да предложат поне една част от защита срещу кражба на самоличност, като мониторинг на кредити или възстановяване на идентичност. Има няколко, които покриват всички основи, но повечето не. Ако това е, което търсите и сте готови да платите за защитата си, не забравяйте да прочетете нашия преглед на Identity Guard.

Най-добрата безплатна защита срещу кражба на самоличност: AAA ProtectMyID Essential

AAA’s ProtectMyID е услуга за защита на кражба на кражба на самоличност, няма как да се заобиколи. Въпреки че не е толкова скъп като LifeLock (прочетете нашия преглед на LifeLock за повече информация), ProtectMyID използва поне 11 долара на месец за пълно покритие. Това каза, ако вече сте член на AAA, можете да получите основна защита с „съществения“ план безплатно.

най-добрите безплатни кражба на лични данни защита-ааа-важно

„Основният“ план не е пълен пакет за защита, но все пак е подходящ за безплатен пакет. Тя включва кредитен мониторинг с Experian, кредитен отчет при записване, поддръжка за разрешаване на измами и 10 000 долара застраховка за кражба на самоличност. 

Това не е нищо в сравнение с покритието от 1 000 000 долара, предлагано от ID Watchdog, но за ниската цена на безплатно е трудно да се оплаквате (прочетете нашия преглед на ID Watchdog). Извън това планът е безплоден. „Essential“ включва защита на загубен портфейл, но това е свързано с това. Въпреки това, за наблюдение на вашия кредит и получаване на пълен отчет, ProtectMyID „съществен“ не е лоша опция, ако вече сте член на AAA.

Други причини, които харесваме AAA ProtectMyID Essential

Ако решите, че харесвате защитата на AAA ProtectMyID от кражба на самоличност, можете да надстроите до „лукс“ или „платина“. Планът „лукс“ разширява мониторинга на кредитите, като включва Equifax и TransUnion, и се предлага с Experian VantageScore, за да се зареди. Освен това застраховката е увеличена до $ 1 000 000 и е включен мониторинг в тъмни мрежи. 

За 11 долара на месец „лукс“ е добра сделка. Можете да получите по-евтина защита срещу кражба на самоличност – прочетете нашия преглед на ADT Identity Protection Protection за пример – но не с функциите, предлагани от AAA. Ако защитавате семейство, можете също да добавите до 10 деца в акаунта си за $ 3,95 на месец всеки. 

В горната част на гамата е „платина“, която е само с 5 долара повече от „лукс“. Той обаче добавя само още няколко функции. Мониторингът на кредити се разширява, за да предлагат сигнали за използване, социалните ви медии се следят и AAA ще гледа услуги за заем на заплащане и списъци на сексуални нарушители за вашата информация. 

Независимо кой план изберете, членовете на AAA Premier получават отстъпка на „лукс“ и „платина“. Ако вече сте член на AAA, няма нищо лошо да изпробвате безплатната услуга. Ако ви харесва, надграждането си струва добре цената.

TrueIdentity

TrueIdentity е услуга, предлагана от TransUnion, един от трите основни кредитни бюра. Не е изненадващо, че защитата се отнася само до вашия TransUnion отчет, така че ако искате да следите резултата си с Equifax и Experian, нямате късмет. Въпреки това отчитането на TransUnion обикновено е платена услуга (прочетете нашия преглед myFICO за пример за това).

най-добрите безплатни кражба на лични данни защита-trueidentity

Извикването на TrueIdentity на услуга за защита от кражба на самоличност обаче е малко щедро. TrueIdentity не предлага дълбоко сканиране. По-скоро се съсредоточава единствено върху вашия TransUnion отчет, като го наблюдава за всякакви критични промени във вашия резултат. Това каза, че ви предлагат неограничено опресняване на резултата си. 

Аспектът на защита влиза в игра със своята кредитна ключалка с едно докосване, която ви позволява да заключите кредита си с едно щракване или докосване. Разбира се, това се отнася само за вашия TransUnion отчет, но е по-добре от нищо. Сайтът също така казва, че можете да получите до 25 000 долара застраховка, но гледайки условията на услугата, не се споменава за това. 

Други причини, които харесваме TrueIdentity

Нищо в живота не е наистина безплатно, така че би трябвало да е малко изненада, че TrueIdentity монетизира някъде по веригата. В този случай TransUnion осигурява приходи от вашите данни. Политиката за поверителност гласи, че “… за да получите безплатно членство, трябва да се съгласите да получавате целеви оферти.”

Това е иронично, като се има предвид, че голяма част от защитата от кражба на самоличност се отказва от маркетинговите оферти. Въпреки това просяците не могат да бъдат избраници. Въпреки че TrueIdentity осигурява приходи от вашите данни, той предлага защита срещу кражба на самоличност и до 25 000 долара застраховка в замяна. 

Ако решите, че се нуждаете от повече покритие или искате да следите Equifax в допълнение към TransUnion, TrueIdentity предлага и Credit Lock Plus. Скъп е 24,95 долара на месец, но идва с покритие от 1 000 000 долара и възможност за заключване на кредита ви на няколко бюра.

Кредит сусам

Основана през 2010 г., Credit Sesame е една от най-старите безплатни услуги за мониторинг на кредити наоколо. Той също така предлага безплатна защита срещу кражба на самоличност. Безплатното членство е, изненадващо, ограничително, предлага месечни кредитни оценки от TransUnion и мониторинг на едно бюро. Въпреки това, той също идва с 50 000 долара в застраховка кражба на самоличност. 

най-добрите безплатни кражба на лични данни защита на кредитно сусам

По-високото покритие, в сравнение с другите ни кирки, се открояваше като червен флаг. Разглеждайки обаче политиката за поверителност, няма нищо злонамерено. Credit Sesame може и ще събира обобщена информация, която да изпраща на маркетинговите партньори, но става ясно, че никога не се споделя лична информация.

Изглежда, че политиката за поверителност и условията за обслужване се прилагат за безплатните и премиум услуги, тъй като не се споменава разлика между двете. Въпреки че вероятно Credit Sesame печели пари от продажбата на обобщена информация, безплатният план изглежда като реклама за своите премиум услуги, повече от всичко. 

Макар да не е идеален, можем да изостанем от това, особено с това колко предлага Credit Sesame. Вие сте ограничени само до мониторинг на кредити, но с покритие от 50 000 долара в готовност, е трудно да се оплачите. 

Други причини, които харесваме кредитен сусам

Credit Sesame разделя платените си пакети на три нива. Ако сте склонни да надстроите до премиен план – това изглежда е целта на Credit Sesame, в края на краищата – с „разширения“ план получавате достъп до дневни кредитни оценки и месечни кредитни отчети от трите бюра и с „професионалист“ планирате също така да получите 24/7 помощ за разрешаване на измами. 

Само че най-скъпият план предлага пълна защита срещу кражба на самоличност. Планът „платина“ идва с тъмен уеб, публичен запис и мониторинг на социалното осигуряване, макар и на доста висока цена. 

Въпреки че харесваме безплатния план на Credit Sesame, платената опция „платина“ е твърде скъпа при 20 долара на месец. Ако се интересувате от платен пакет, не забравяйте да прочетете нашия отзив за EverSafe.

Кредитна карма

Кредитна карма е друг популярен инструмент за проверка на кредитите. Това е безплатно, което ви позволява да проверявате резултати от Equifax и TransUnion, колкото искате. Това каза, че технически не е услуга за защита на кражбите на самоличност. 

най-добрите безплатни кражба на лични данни защита на кредитно карма

По-скоро това е инструмент за мониторинг на кредити и само инструмент за мониторинг на кредити. Това каза, безплатно, това е добра първа стъпка в защитата на вашата идентичност. Credit Karma предоставя подробни отчети от две от трите основни бюра, които ви позволяват да сте в течение с това какво влияе върху кредитния ви рейтинг. Ако нещо се появи, можете да започнете процеса на възстановяване веднага. 

За тези, които искат да защитят своята идентичност безплатно, Credit Karma е един от най-ефективните маршрути. Въпреки че той няма да следи кредита ви за вас – или тъмната мрежа за този въпрос – той представя кредитния ви отчет по лесно смилаем начин. Освен това, Credit Karma предоставя предложения за подобряване на вашия кредит. 

Ако самоличността ви бъде открадната, Credit Karma все още може да помогне. От таблото си за управление можете да видите последните нарушения на данните и да активирате кредитна защита. Последните функции ще блокират кредита ви с Equifax и TransUnion, което означава, че никой не може да отвори акаунт, използвайки вашето име.

Други причини, които харесваме кредитна карма

Като инструмент за финансов успех, Credit Karma надхвърля простия кредитен мониторинг. Използвайки отчета, Credit Karma ви позволява да разглеждате възможности за заем, авто заем и кредитни карти. Въпреки че не гарантира одобрение, Credit Karma отправя препоръки въз основа на вашия резултат, използване на кредит и кредитна история. 

Освен това има множество ресурси за разбиране на вашите финанси на по-дълбоко ниво. Credit Karma предлага калкулатори за заем, симулатор на кредитен рейтинг и неискано търсене на пари. Всички тези инструменти са лесно достъпни от таблото ви за управление и, разбира се, се предлагат безплатно. 

Това каза, „безплатно“ е лимитът за кредитната карма. За разлика от истинската защита срещу кражба на самоличност, Credit Karma не предлага разширено наблюдение или сканиране. Ще трябва да вършите цялата работа на крака и няма път за надграждане.

Правете го сами с Федералната търговска комисия

Винаги можете сами да защитите своята идентичност. Въпреки че подходът “Направи си сам” изисква старание и работа, може да се направи. Услуга за мониторинг на кредити, като Credit Karma, е добра първа стъпка. Съществуват обаче и други мерки за сигурност, които трябва да имате. 

Първо, уверете се, че всеки от вашите онлайн акаунти има произволна, уникална парола. Можете да използвате нашия собствен инструмент за генериране на пароли, за да създадете един и най-добрият ни мениджър на пароли, за да го съхраняваме. Нашият най-класиран доставчик е Dashlane, което също така прави нашия списък с най-добрите безплатни мениджъри на пароли (прочетете нашия рецензия на Dashlane). 

Паролите обикновено са ключът към кражба на идентичност в съвременната епоха. След като нападател има една от вашите пароли, вашите онлайн акаунти и лична информация могат да се разплитат като шпула. За щастие, когато използвате уникални, случайни пароли, шансовете за това да се случат са малки. 

Освен задаването на силни пароли, можете да защитите самоличността си със защита от злонамерен софтуер. Най-добрият ни антивирусен софтуер ще ви помогне да се защитите локално, но има и множество безплатни инструменти, които също можете да използвате. Прочетете нашите 99 инструмента, за да защитите вашето ръководство за поверителност, за да научите за тях.

Други причини, които харесваме да го правим сами

За съжаление, дори да предприемете всички правилни стъпки, кражба на самоличност все още може да се случи. Макар и малко вероятно, това е възможно. Ако сте в САЩ обаче, има стъпки, които можете да предприемете, за да спрете кървенето. Федералната комисия по търговия (FTC) има уебсайт, който можете да използвате, за да съобщите за кражба на самоличност. След като отговори на няколко въпроса, FTC ще ви помогне да съставите план за възстановяване. 

Освен предоставянето на планове за възстановяване, FTC поддържа и страница с препоръки за осигуряване на вашата самоличност. Въпреки че процесът не е толкова безпроблемен, колкото при услугите за защита на кражба на самоличност, FTC предоставя ценни и безплатни ресурси за жертви на кражба на самоличност.

Какво представлява защитата от кражба на самоличност?

Защитата срещу кражба на идентичност е малко неясен термин и трябваше да разширим определението за целите на това ръководство. Като цяло обаче защитата срещу кражба на идентичност се състои от кредит, тъмна мрежа, социално осигуряване и банков мониторинг, както и някаква форма на застраховка от кражба на самоличност. Това каза, че защитата от кражба на идентичност може да има по-широко определение. 

Накратко, защитата от кражба на самоличност е всичко, което ви помага да се осведомите за някой, който използва вашата лична информация. Платените и безплатни услуги са отзивчиви мерки, които ви предоставят инструментите за идентифициране и отговор на кражба на самоличност. Много от проактивните мерки, които можете да предприемете срещу кражба на самоличност, са напълно безплатни. 

Най-добрият начин да се мисли за защита от кражба на самоличност е като застраховка. Тя ви покрива, парично и по друг начин, в случай че вашата самоличност бъде открадната. Това обаче не е безотказна система. Можете да намалите шансовете си за кражба на самоличност, но няма магически инструмент, който може да ви защити докрай. 

Имам ли нужда от защита срещу кражба на самоличност?

Защитата срещу кражба на самоличност в повечето случаи си заслужава. Въпреки че има много стъпки, които можете да предприемете сами, разрешаването на измами и застраховането трябва да бъдат закупени. Има безплатни опции, които дават представа за това. Ако обаче искате да защитите самоличността си, плащате услуга, ако най-добре заложите. 

Както споменахме, можете сами да следите вашия кредит, банкова сметка и дори тъмната мрежа. Не е лесно обаче. Застраховката и разрешаването на измами са големи аспекти на защитата от кражба на самоличност. Значението на наличието на централизирано местоположение за наблюдението ви обаче не може да бъде занижено. 

Като цяло защитата от кражба на идентичност е нещо, което не би трябвало, но ще се радваме, че е там, ако го направите. Препоръчваме да намерите услуга, която лесно може да се побере във вашия бюджет, тъй като целта е да продължите да плащате, без да ви откраднат самоличността.

Заключителни мисли

Ако се опитвате да спестите пари, най-добрият начин за защита от кражба на самоличност е да направите сами. Въпреки това, ние харесваме ProtectMyID „основни“ за членовете на AAA, а Credit Sesame също не е лошо. Въпреки това, те не са толкова изчерпателни като платените услуги и могат да поставят личната ви информация в риск от извличане на данни. 

Как защитавате своята идентичност? Ходите с безплатна опция или платена? Уведомете ни в коментарите по-долу и, както винаги, благодаря за четенето. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me