Най-добър VPN за училище през 2020 г.: Проблем с учители

Много училища и колежи блокират достъпа до определени уебсайтове или услуги, за да се съсредоточи учениците. Това не само може да бъде разочароващо, но понякога може да означава, че нямате достъп до съдържание, от което всъщност се нуждаете за изследване. Ако сте в такава ситуация, един от най-добрите ни VPN за училища може да ви помогне да пробиете бариерата.


Ако бързате, препоръчваме ви да инсталирате CyberGhost. Това е страхотна VPN услуга, която предлага силна сигурност и скорост, както и масивна сървърна мрежа. Освен това е лесен за използване и евтин. Потребителите на Android и iOS могат да се възползват от безплатната му седемдневна пробна версия, а има и гаранция за връщане на парите,.

Въпреки че е досадно да откриете, че сте блокирани от желаното от вас съдържание, училищата и колежите го правят по уважителни причини. Ще разгледаме причините по-късно, но виртуална частна мрежа ще ви помогне да заобиколите ограниченията и да получите достъп до това, което искате. Ще говорим и за това, на какви критерии трябва да отговаря VPN и защо трябва да се избягват някои безплатни VPN. 

Най-добрият VPN за училище

  1. CyberGhost – Евтина, безплатна седемдневна пробна версия
  2. Скрий ме – Безплатен план с 10GB данни, прилична скорост
  3. Windscribe – Безплатен план с 2 GB данни, които могат да бъдат увеличени, евтино изграждане на план 
  4. ExpressVPN – Отлично обслужване, бързо, сигурно
  5. ProtonVPN – Безплатен план с неограничена честотна лента, бавни скорости 
  6. TunnelBear – Безплатен план с 500MB данни, които могат да бъдат увеличени, посредствени скорости

1. CyberGhost

CyberGhost е най-добрият училищен VPN. Той идва с голяма сигурност и използва препоръчителното 256-битово AES криптиране. Освен това получавате постоянно активиран превключвател за убийства, за да ви предпази, въпреки че това не означава, че не можете да го изключите. Компанията също не поддържа регистър на вашите дейности.

CyberGhost-Slider1

CyberGhost-Slider2

CyberGhost-Slider3

CyberGhost-Slider4

CyberGhost-Slider5

предишен

Следващия

Той е лесен за използване, дори ако интерфейсът отнеме малко от първоначалното, за което можете да прочетете повече в нашия ревю за CyberGhost. Можете да го използвате в Windows, macOS, Android и iOS и в случай, че имате повече от едно устройство, можете да свържете до седем едновременно.

Скоростите на CyberGhost са бързи, но може да забележите, че те са по-бавни, когато се свържете със сървър, който е далеч. Получавате неограничена ширина на честотната лента и тя може да навлиза и в стрийминг услуги, в случай че това е нещо, което искате. Има масивна сървърна мрежа, така че намирането на подходящ сървър няма да е проблем.

Въпреки че CyberGhost не е безплатен, той е евтин. Опцията на месец не е чудесна, но можете да спестите пари, като изберете по-дълъг абонамент. Има и безплатна седемдневна пробна версия за Android и iOS, което е рядкост. Плюс това има гаранция за връщане на парите, в случай че не ви хареса.

2. Скриване.me

Вторият ни избор е Hide.me. Известен е със своя безплатен план, който е добър и спечели място в нашия списък с най-добрите безплатни VPN услуги. Има добра сигурност, с много настройки и протоколни опции. Има и ключ за убийство, който има свои собствени настройки. 

hideme преглед интерфейс

hideme преглед-сървър-списък

hideme преглед-резервен

hideme преглед-потребителски скриптове

hideme преглед-настройка-водачи

предишен

Следващия

Hide.me има стриктна политика без регистрация и дори измина допълнителната миля, за да го сертифицира, както можете да прочетете в нашия преглед на Hide.me.

Може да се използва в Windows, macOS, Android и iOS и въпреки че отнема време за настройка, интерфейсът му е лесен за използване. Hide.me успя да изгради опростен интерфейс, който е натъпкан с функции под повърхността. Безплатният план позволява една връзка, а Premium планът позволява 10. 

Hide.me има прилични скорости и Premium планът му има неограничени данни, докато безплатният план получава 10GB. Що се отнася до стрийминга, безплатният план на Hide.me може да навлезе в Amazon Prime Video и Hulu, но не и в Netflix или BBC iPlayer. Дори и при платения план, той все още се бори с Netflix. 

Сървърната му мрежа обхваща 60 места, но само пет от тях са достъпни на безплатен план. Освен това по-голямата част от покритието му е в Европа.

Свободният план на Hide.me е добър и ние го класираме като най-добрия безплатен VPN за училище. Въпреки че платеният план има много за него, той идва на висока цена. И все пак, ако вземете потапянето, има 30-дневна гаранция за спокойствие.

3. Ветропис

Windscribe е достоен доставчик, който има и безплатен, и платен план. Сигурността му е добра и използва 256-битово AES криптиране. Получавате и ключ за убийство, но вместо това се нарича „защитна стена“. Windscribe запазва някои журнали, но е минимален и не може да бъде проследен до вас. Можете да прочетете повече за това в нашия преглед на Windscribe.

windscribe-Slider1

windscribe-slider2

windscribe-slider3

windscribe-slider4

windscribe-slider5

предишен

Следващия

Той има прост интерфейс, което го прави лесен за използване и чудесен за начинаещи. Може да се използва в Windows, macOS, Android и iOS. Плюс това можете да свържете неограничен брой устройства едновременно, дори на безплатен план. 

Скоростите са прилични и фини за повечето дейности, включително стрийминг. Windscribe разполага и със специализирани поточни сървъри, наречени Windflix сървъри. Ако планирате да стриймирате с Windscribe, тези сървъри ще ви гарантират да влезете във всяка стрийминг платформа. Въпреки това сървърите на Windflix не са включени в безплатния план. 

Сървърната мрежа на Winscribe е доста малка, но обхваща около 60 страни. Свободният план обаче получава достъп само до няколко такива. Същото важи и за надбавката за данни. Платеният план получава неограничени данни, но безплатният план е ограничен до 2 GB на месец или 10 GB, ако въведете валиден имейл адрес.

Въпреки че повечето от това, което казахме, сочи, че пълният платен план е по-добър, има по-евтин вариант да получите това, което искате. Използвайки опцията за изграждане на план на Windscribe, можете да получите един сървър по ваш избор и неограничена честотна лента само за 2 долара на месец. Можете дори да изберете сървъра на Windflix. 

Ако решите да платите версия и промените решението си, Windscribe ще ви върне възстановяване, ако го поискате в рамките на три дни от покупката.

4. ExpressVPN

ExpressVPN обикновено е в или в горната част на нашите кръгове. Това е най-добрият VPN, който сме тествали и би бил най-добрият VPN за училище, ако беше по-ценен за учениците. 

ExpressVPN-Website

ExpressVPN-Регистрация

ExpressVPN-Speedtest

ExpressVPN тунел-Options

ExpressVPN-пълен App

предишен

Следващия

Той има отлични функции за защита и използва 256-битово AES криптиране. Има превключвател за убийство, който е активиран по подразбиране, но за разлика от CyberGhost, можете да го изключите. Въведена е и строга политика за без регистрация.

Това е един от най-лесните VPN за използване на всички устройства. Работи в Windows, macOS, Android и iOS и ви позволява да свързвате до пет устройства едновременно. 

ExpressVPN е най-бързият VPN на пазара и няма ограничения за използването на данни. Тези функции, както и фактът, че тя може да влезе във всяка стрийминг платформа, ни прави най-добрият VPN за стрийминг. Има хиляди сървъри, покриващи 94 държави, така че имате много да избирате. Прочетете повече в нашия преглед ExpressVPN.

ExpressVPN е най-добрият VPN, който парите ви могат да купят, но е скъп, което не е от полза за студентския бюджет. Това каза, ако можете да се разплитате, препоръчваме да го направите. Както при много други доставчици, по-дългите планове осигуряват по-добри цени от тези на месец. Плюс това има 30-дневна гаранция за връщане на парите.

5. ProtonVPN

ProtonVPN предоставя както безплатен, така и платен план. Той има добри функции за сигурност със силно криптиране. Има също така ключ за убийство и солидна политика без регистрация. Лесно е да се използва, след като е настроен, и предоставя клиенти за Windows, macOS, Android и iOS. Ограничението на връзката ще зависи от избрания от вас план, към който ще стигнем по-късно. 

protonvpn-табло слайдер-1

protonVPN интерфейс-плъзгача-2

protonvpn профили-плъзгача-3

protonvpn-настройки слайдер-4

protonvpn-сплит-тунелиране слайдер-5

предишен

Следващия

Това, което прави ProtonVPN уникален е, че той предлага неограничена честотна лента, дори и при безплатния си план. Има достатъчно сървъри за заобикаляне на блоковете на училищната мрежа, въпреки че мрежата му не е голяма. Той също може да влиза във всички стрийминг платформи. 

Това каза, причината, поради която не е по-близо до горната част на нашия списък, е защото е понижена от скоростта си. Това не е най-бавното VPN, което срещнахме, но е бавно, както можете да прочетете в нашия преглед ProtonVPN.

Ако изберете безплатен план, ще получите неограничена честотна лента, една връзка с устройството и използването на три сървъра, разположени в САЩ, Япония и Холандия. Трябва да отбележим обаче, че по време на нашето тестване открихме, че безплатните сървъри са ненадеждни.

Ако изберете платен план, можете да изберете от три различни плана. Basic е най-евтиният план и получавате две устройства, както и използването на всичките му сървъри. Планът Plus предлага същото като основния план, но вие също получавате още три връзки и използването на Secure Core, поточни и Tor сървъри на ProtonVPN. 

Най-ценният план е Визионерският план. Това ви получава общо 10 връзки, както и използването на шифрованата му имейл услуга ProtonMail. Не струва парите. По-добре е да се придържате към плана Plus. Няма безплатна пробна версия, но можете да поискате възстановяване в рамките на 30 дни.

6. TunnelBear

Последният ни избор, TunnelBear, е друг доставчик, който предлага както безплатен, така и платен план. Сигурността му е добра, въпреки че протоколът и криптирането, които използва, са заключени. Има и ключ за убийство, наречен VigilantBear. 

Tunnelbear-страница-2019

Има политика за поверителност, но в нея се посочва, че TunnelBear събира минимална информация. Въпреки това информацията не се идентифицира и се използва за подобряване на производителността. Можете да научите повече в нашия преглед на TunnelBear.

Интерфейсът му е лесен за окото и приятен за използване. Получавате карта с малка мечка, показваща вашето текущо местоположение. Той е съвместим с Windows, macOS, Android и iOS. Можете да свържете до пет устройства едновременно. 

Скоростите на TunnelBear не са големи и варират на различните сървъри. Плюс това покритието на сървъра му е малко. Също така не е хубаво да влизате в стрийминг услуги, така че няма да спечелите короната за най-добрия безплатен VPN за училище. 

Що се отнася до квотата за данни, няма ограничение за платения план, но безплатният план ви получава 500MB. Това не е толкова, колкото другите изброени безплатни планове, но може да е достатъчно, ако задачите ви са леки. Има обаче начини за увеличаване на надбавката. Можете да получите допълнителен гигабайт само като чуруликате за TunnelBear всеки месец.

Пълноплатеният план на TunnelBear е достъпен, особено ако изберете годишния план, а не месечния. Все пак няма гаранция за възстановяване. Възстановяванията се издават за всеки отделен случай, така че ще трябва да се свържете с TunnelBear, за да опитате да го получите.

Как избрахме най-доброто VPN за училище

Въпреки че повечето VPN мрежи изглеждат като имат същите функции, всяка услуга може да бъде много различна. Скоростта, силата на сигурност, сървърната мрежа и така нататък може да варира в голяма степен при всеки VPN, така че е важно да се уверите, че сте доволни от възможностите му, преди да скочите. Нашият списък с критерии по-долу ви дава ръководство за това, което трябва да търсите в VPN услуга.

Сигурност и поверителност

Сигурността е най-важният фактор за училищния VPN. Само това няма да ви помогне да заобиколите блок, но е важно да сте сигурни, че сте защитени, особено когато се свързвате с обществена мрежа. Без защита рискувате да станете жертва на киберпрестъпност. 

VPN също ще маскира това, което правите, което означава, че вашето училище няма представа, че сте заобиколили блоковете.

Превключвателят за убийство е допълнителна функция, която засилва сигурността. Ще прекъсне напълно връзката ви, ако VPN не успее, което означава, че никоя от чувствителната ви информация няма да бъде разкрита на любопитни очи и вашето училище няма да разбере какво правите.

Поверителността ви е също толкова важна, но добрите функции за сигурност няма да я гарантират. Трябва да сте сигурни, че доставчикът на VPN не поддържа журнали за активност. По този начин няма запис за вашите онлайн дейности.

Съвместимост на устройството и лесна употреба

Повечето VPN услуги са съвместими с популярните операционни системи, но е добре да проверите дали устройството ви е в списъка, преди да се регистрирате. Може да искате да инсталирате VPN на вашия училищен компютър за изследователски цели, но ако търсите достъп до социални медии и други подобни, най-вероятно ще го направите на мобилния си телефон (прочетете най-добрия ни VPN за мобилно устройство).

Проверете и неговата удобство за ползване. Начинаещите могат да предпочетат нещо, което може да се свърже с натискането на бутон, докато опитните потребители могат да искат нещо по-осезаемо. 

Скорост и честотна лента

Трябва да вземете предвид и скоростта на VPN. Малките скорости могат да означават, че чакате дълго време за зареждане на уебсайтове или услуги или – при случаен случай – да се провалят напълно. Сигурни сме, че няма да искате да прекарате цялата си почивка, втренчена в зареждащ екран, така че изборът на такъв с добри скорости е задължителен. 

Освен бързината, трябва да сте сигурни, че допустимата честотна лента на VPN е достатъчна за дейностите, които планирате да извършвате. Например, ако просто искате да споделите най-новия си селфи в Instagram, няма да използвате много данни. Въпреки това, ако планирате да стриймвате или изтегляте много, надбавката ви за данни ще се изяде бързо.

Ако натиснете лимита си на честотна лента, VPN вече няма да работи. Вие не само ще останете уязвими, но и вече няма да имате достъп до блокираното съдържание.

Сървърна мрежа

VPN доставчиците могат да имат много сървъри по целия свят. Колкото повече сървъри са на разположение, толкова по-лесно е да заобиколите ограниченията. Изборът на близък сървър понякога може да помогне и за скоростта. 

Уверете се, че VPN има приличен брой сървъри и че има някои в държавата, в която сте базирани. Ако няма сървъри във вашата страна, може да не успеете да получите достъп до определено съдържание или да се озовете във версия на друга държава.

Цена

Това, че сте студент, може да означава, че нямате средства да плащате месечна услуга. Има много услуги, които предлагат безплатен план, но се уверете, че планът покрива това, от което се нуждаете. Също така, платените услуги често имат отстъпки за по-дълги абонаменти, но все пак трябва да сте сигурни, че можете да си ги позволите.

Защо имам нужда от VPN за училище?

Има няколко причини, поради които използването на VPN в училище или колеж е полезно. Като за начало никога не знаете колко е защитена мрежата. Гадни неща могат да чакат да заразят вашето устройство и след като го направят, вашата чувствителна информация може да бъде открадната. Най-добре е да сте сигурни, че сте защитени с VPN, но и приличен антивирус също ще ви помогне.

Настрана от сигурността, обикновено е училищата и колежите да поставят ограничения за определено съдържание или услуги. Виртуална частна мрежа ще ви помогне да заобиколите всички блокове, като ви свърже със сървър извън мрежата на училището, прикривайки истинското ви местоположение. 

Това означава, че всички услуги или уебсайтове, които посещавате, ще бъдат заблудени да мислят, че сте на мястото, където се намира сървърът, и тъй като няма ограничения, поставени на този сървър, ще получите достъп до всичко, което искате.

Защо училищата блокират уебсайтове и услуги?

Платформите за социални медии – като Facebook, Instagram, YouTube, Snapchat и Twitter – са обичайните жертви. Планиращите поточни платформи като Netflix също могат да бъдат блокирани, но е необходимо известно количество мускули, за да пробият VPN забраната на Netflix. Нашите най-добри VPN за Netflix са изброени онези, които могат да влязат. 

Причината, поради която всички са блокирани, е проста: трябва да се гарантира, че учениците и работниците не се разсейват по време на учебния час. Не можете да кажете, че сте напълно съсредоточени, ако прелиствате нечия емисия в Instagram или гледате забавни видеоклипове с котки. 

Въпреки колко разочаровани може да се чувствате, училищата черни списъци с добри намерения. Въпреки това, имейл сървърите и образователното съдържание могат да се хванат в мрежата.

Блоковете също се налагат да регулират колко честотна лента се използва. Ако учениците непрекъснато предаваха видеоклипове, изтегляха игри – като Fortnite – и всичко друго, което могат да намерят, за да се забавляват онлайн, мрежата няма да може да се справи с него. 

Има и проблемът с порой. Училищата няма да го позволят и то с добра причина. Учениците често споделят PDF версии на учебници, но училищата трябва да спазват Закона за авторското право върху цифровото хилядолетие. Ако се установи, че ученик нарушава правилата на училището, той може да бъде наказан, но VPN ще ви помогне да останете неоткрити.

Мога ли да деблокирам училищния WiFi без VPN?

Има и друг начин освен използването на VPN за достъп до блокирано съдържание и това е с прокси. Прокси обикновено маскира вашия IP адрес, като отново ви кара да изглеждате като на друго място. Прокси сървърите обаче не са добър избор, тъй като им липсва сигурността и сигурността, които носи VPN, така че не препоръчваме да използвате такъв. 

Въпреки че местоположението ви е маскирано, не сте напълно анонимни и всеки може да ви проследи. Освен това няма да имате защита срещу злонамерени уебсайтове и хакери. Прочетете нашето ръководство за VPN vs proxy vs Tor за по-добро разбиране.

Как мога да осъществя достъп до VPN уебсайтове в училище?

Ако все още не сте се регистрирали за VPN, може да откриете, че вашето училище е блокирало достъпа до VPN уебсайтове. Ако уебсайтът на VPN е блокиран, няма да можете да се регистрирате за услугата в мрежата на вашето училище. Ако не можете да чакате или нямате връзка вкъщи, има няколко начина, по които можете да се регистрирате.

Ако имате мобилни данни, първоначално бихте могли да го използвате, за да се регистрирате за VPN и можете да свържете училищния си компютър към телефона си, ако искате да изтеглите услугата там – просто не забравяйте да защитите паролата си от гореща точка. Можете също да използвате WiFi гореща точка в близко кафене. Който и метод да изберете, имайте предвид сметката си за мобилни устройства и безопасността ви на обществен WiFi.

Мога ли да използвам безплатен VPN за училище?

Въпреки че не всички безплатни VPN мрежи са лоши – като гореспоменатите безплатни планове – не препоръчваме да използвате някоя от стотиците безплатни VPN услуги, които се появяват при търсене в магазина ви за приложения или уеб браузъра. Ние знаем, че са изкусителни, особено ако сте закъсали за пари, но много от тези VPN могат да ви донесат повече вреда, отколкото полза.

Можете да прочетете най-лошия ни безплатен VPN доставчик, за да видите колко лошо може да бъде, но някои от най-често срещаните опасности включват заразяване на вашето устройство със злонамерен софтуер, поставяне на проследяващи бисквитки и продажба на вашите данни. Освен всички опасности, безплатен VPN вероятно има ограничения за използване на данни и евентуално ниска скорост.

Заключителни мисли

Използването на VPN в училище може да ви помогне да заобиколите блокове, поставени в училищната мрежа, и да ви предпази от опасностите онлайн. Това каза, избирането на такъв, който отговаря на вашите нужди и остава в рамките на бюджета ви, може да бъде трудно, ако сте студент. Сигурността е най-важният фактор за запазването ви в безопасност, но също така трябва да вземете предвид нейната лекота на използване, надбавката за скорост и честотна лента. 

CyberGhost е най-добрият вариант за училищен VPN. Той има добри функции за защита, включително постоянно активиран ключ за убийство. Освен това е лесен за използване, има добри скорости и разполага с неограничени данни. Плюс това е евтино и има безплатна пробна версия за потребителите на Android и iOS, както и гаранция за връщане на парите. Не можете да сбъркате.

Имате ли опит с използването на VPN за училище? Уведомете ни в секцията за коментари. Разгледайте и другите ни VPN статии, докато сте тук. Както винаги, благодаря ви за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me