Най-добър VPN за Тайван 2020: Китайски шепот

Тайван е тропически, дъждовен остров край бреговете на Китай, който се превърна в име на домакинствата благодарение на чип бума на 80-те, както и на евтините си пластмасови изделия. В момента страната преживява малко туристически бум, който ни вдъхнови да съставим списък с най-добрите VPN за Тайван, за да можете да сте в безопасност докато сте онлайн.


Ще намерите много причини и за това. Въпреки че тайванският интернет има няколко ограничения, страната е заключена в борба за идентичността и международния си статус с масовия си съсед (за това ще говорим по-късно). Като такова, някои китайски надзор попаднаха в тайванския интернет, който също е киберпрестъпност.

Използването на виртуална частна мрежа обаче ще ви предпази от повечето – ако не от всички – онлайн заплахи и ние прекопахме най-добрата ви VPN обзор, за да намерим най-добрите такива, които да използвате в Тайван, включително снимки, които ще работят добре на Android. Всички VPN приложения имат тайвански сървъри.

Ако не сте типът за четене, препоръчваме ExpressVPN като най-добрият VPN за Тайван, през повечето време, така че продължете и използвайте 30-дневния период на възстановяване на тази отлична услуга, ако бързате. Сега, без допълнително обожание, нека разгледаме какво е онлайн в Тайван.

Най-добър VPN за Тайван 2020

Правителството на Тайван

Въпреки че целият свят познава острова като Тайван, технически той се нарича Република Китай и обхваща шепа острови, един от които Кинмен е само на няколко мили от брега на континенталния Китай. 

Тази странна колекция от територия и нейното странно име – да не се бърка с Китайската народна република, т.е. континенталната част – е наследството на много тъмна история.

Накратко, Тайван е последното убежище на губещата страна на Гражданската война в Китай, която продължи няколко десетилетия след падането на последния китайски император през 1912 г. и видя убийството на милиони. 

Въпреки че политиката в тези бурни години е прекалено много, за да влезе тук, битката е била между „белите“, Китайската националистическа партия или Куомингтан (КМТ) и „червените“ или Китайската комунистическа партия.

Ако сте чели новините по всяко време през последните 70 години – или ако сте проверили нашата онлайн карта на цензурата – бързо ще видите, че комунистите са спечелили тази борба и решително в това. 

Лидерът на КМТ, Чианг Кай-шек, е принуден да избяга от континенталната част и да се насочи към Тайван през 1948 г. с приблизително два милиона последователи, с цел да облиза раните си и да планира инвазия, за да завземе Китай.

Все още чакаме на това.

В годините след това двете страни се развиха по много различни пътища, като континенталът се превърна в тоталитарната диктатура, каквато познаваме днес, докато Тайван се отклони от тиранията на КМТ и се превърна в жизнена демокрация, със здрава пазарна икономика, с която да върви то.

Въпросът за идентичността и статуса на Тайван обаче продължава да порази отношенията му с Китай и останалия свят, което води до криза на идентичността в страната: все още ли е културно китайска, или по-скоро отделна нация?

Въпреки че този оживен дебат бушува на острова, континенталните комунисти биха предпочели да направят нищо, освен да го анексират – динамика, която виси като тъмен облак над острова и неговия интернет.

Безплатна реч в Тайван

Като свободна и отворена демокрация, в Тайван на практика няма цензура. Хората са свободни да протестират както онлайн, така и по улиците, въпреки че има някои много специфични случаи, при които онлайн изразът е ограничен.

Първият включва най-мащабните закони за клевета на Тайван, които често се използват за уреждане на партитури. Накратко, изразяването на мнение за някой друг е добре, освен ако не се смята за обидно, в този случай можете да очаквате сериозна глоба. Един пример е блогър, който получи трудни 30 дни и глоба в размер на 200 000 долара (около 13 000 долара) за написването на отрицателен отзив за ресторант.

Ако подобни закони бяха универсални, нито един редактор на Cloudwards.net нямаше да остане безнаказан, но ние отстъпваме. Прочетете нашия преглед на IPVanish за една услуга, която може да иска да ни съди, и нашия преглед PureVPN за друга, която заплашва да го направи.

Тайван не е единствената държава в Далечния Изток, която има такива закони. Друг добър пример е Сингапур (прочетете нашите най-добри VPN за Сингапур парче за повече по този въпрос). 

Втората област, в която тайванската държава контролира изражението, е когато става дума за китайски медийни компании, заселили се на острова. В миналото медийните компании от Китай са затваряли офисите си, макар и често само за кратки периоди от време. Това често се дължи на политически промени в Тайван, повече от всичко друго.

Въпреки това, много медийни компании имат връзки с Китай, така че съществува степен на самоцензура, практикувана от подобни търговски обекти. Освен това, тъй като политиката е силно поляризирана в Тайван – особено когато става въпрос за болезнената точка на тайванската независимост – много търговски обекти вземат участие в един или друг лагер, което означава, че новините понякога се изкривяват.

Онлайн наблюдение в Тайван

Що се отнася до проверката дали хората се държат онлайн, Тайван е малко смесена чанта. Въпреки че онлайн цензурата никога не е била нещо в Тайван, тъй като диктатурата на KMT приключи преди изобретяването на мрежата, през последните няколко години това изглежда се е променило.

За един, само миналата година, доклад на Тайванската асоциация за правата на човека разкри, че правителствените органи са поискали данни на хората от редица сайтове, което е първо за Тайван. 

Въпреки че изглежда, че повечето от исканията са били доста безобидни – никой не изчезва в задната част на камион, за да критикува правителството – има сериозни опасения относно прозрачността и необходимостта от тези искания.

Притеснително е и забраната на студентска активистка група от Facebook през 2018 г. Те протестираха – както студентите – срещу мемориала за Чианг Кай-шек, който донесе по-насилствените си начини със себе си, когато бягаше от Тайван. Групата във Фейсбук, която бяха използвали за организиране на мирни протести, беше свалена, което не е точно демократично.

Въпреки че Тайван определено е силна демокрация, той изпитва някои от едни и същи проблеми, които правят и страните на Запад, що се отнася до правата на гражданите. Например, вижте нашия най-добър ръководство за VPN за Германия.

Торенти в Тайван

На теория торентингът е незаконно в Тайван, като през 2009 г. правителството обещава да се бори с нарушаването на авторските права чрез прилагане на правило за три удара за хората, използващи P2P технологията. Няколко години по-късно беше предложен друг закон за блокиране на сайтове, предлагащи пиратско съдържание, въпреки че не е ясно дали някога това е влязло в сила.

На практика обаче тези горни закони изглеждат мъртви букви. Повечето хора, с които сме говорили, са живели в тайвански торенти към съдържанието на сърцето си и никога не изглежда да изпадат в неприятности. Това каза, че винаги е по-добре да бъдете безопасни, отколкото съжаляваме, и ви препоръчваме да използвате VPN, докато торент в Тайван.

Какво прави VPN най-доброто за Тайван

Имайки предвид всичко по-горе, сме задали три ключови критерия, които сме имали предвид при избора на най-добрата VPN за Тайван. Първото е сигурността, не само за да се предпазите от възможно тайванско наблюдение, но и от киберпрестъпност. Използването на който и да е от VPN по-долу е гарантирано, че ще ви предпази, докато сте онлайн, благодарение на използването на ключ за убиване и 256-битово криптиране.

Вторият критерий е скоростта. Много VPN мрежи ще шифрират връзката ви, но след това са толкова бавни, че да са неизползваеми. Всички снимки по-долу получават прилична скорост, така че няма да получите безкрайно буфериране, когато гледате видеоклипове в YouTube или тридневни чакания, докато вашата Steam игра изтегля. Какъв е смисълът да се възползвате от фантастичната оптична мрежа на Тайван, ако VPN ви забави?

На трето място, ние искахме да се уверим, че всички наши най-добри избраници имат както силно регионално присъствие, така и сървъри в Тайван (така че можете да получите тайвански IP адрес). Въпреки че всички наши снимки също имат голямо покритие в Европа и Северна Америка, ние приоритизирахме азиатските мрежи, някои от които дори ще ви дадат възможност да получите китайски IP адрес, благодарение на сървърите в континенталната част.

Най-добрият тайвански VPN: ExpressVPN

Както споменахме във въвеждането, ExpressVPN е най-добрият ни избор за Тайван. Това е така, защото той оценява най-високите оценки и в трите ни ключови критерия, както и в почти всички вторични. 

От една страна, това е най-бързият VPN във всеки тестов кръг, който някога сме провеждали, побеждавайки конкуренцията му с лекота. Единствената услуга, която се доближава, е частният достъп до Интернет и можете да прочетете нашата статия ExpressVPN срещу PIA за повече информация.

ExpressVPN-Website

ExpressVPN-Регистрация

ExpressVPN-Speedtest

ExpressVPN тунел-Options

ExpressVPN-пълен App

предишен

Следващия

Що се отнася до сигурността, ExpressVPN е и най-сигурният ни VPN, включващ множество режими на криптиране и неизпълнение по подразбиране към OpenVPN, най-сигурната опция сред VPN протоколите. Благодарение на всичко това вие почти гарантирате пълна анонимност, докато използвате ExpressVPN, а обратната страна е, че дори не е нужно да го конфигурирате.

Това е най-добрият ви VPN за Китай поради някаква причина и ако той може да се справи с Китайската народна република, като правило, той може да се справи и с обикновената република Китай..

Що се отнася до сървърната мрежа, вие също сте добре обслужвани. Когато вземаме предвид разпространението, ExpressVPN има един от най-големите в бизнеса, макар че броят му е по-нисък от повечето конкуренти, тъй като използва няколко сървъра с голям капацитет, а не куп по-малки.

Освен това има два сървъра в самия Тайван.

Други причини, които харесваме ExpressVPN

Освен всичко това ExpressVPN е и смешно лесен за използване. Интерфейсът му се състои само от един масивен бутон, който щракнете, за да го активирате, и отново, за да го изключите. Това наистина е много, освен ако не искате да смените сървърите, което можете да направите чрез простото му меню. Това е почти глупава система, както можете да прочетете в нашето ревю на ExpressVPN.

Недостатъкът на ExpressVPN обаче е цената му, която идва от $ 100 на година. Това е доста скъпо в сравнение с останалата част от пазара, особено когато номерата две и три в този списък предлагат многогодишни оферти за приблизително една и съща сума. 

Това каза, че получавате това, което плащате, а ExpressVPN струва всяка стотинка. Изпробвайте го с помощта на 30-дневната гаранция за връщане на парите, за да видите какво имаме предвид.

NordVPN

В слот номер две намираме втория си най-добър най-добър VPN, NordVPN. Той постига добри резултати във всички аспекти, подобно на ExpressVPN, но винаги е малък разрез под своя конкурент. Това е модел, който също бързо се появява в нашата сравнителна бройка ExpressVPN спрямо NordVPN. 

NordVPN-Slider1

NordVPN-Slider2

NordVPN-Slider3

NordVPN-Slider4

NordVPN-Slider5

предишен

Следващия

Вземете например скорост. NordVPN не е сложен, но тъй като използва голям брой по-слаби сървъри, скоростта бързо става непостоянна. Мрежата обаче е по-голяма от никой друг, с над 5500 сървъра, разпръснати по целия свят, много от тях в Азия, включително Тайван.

Когато става въпрос за сигурност, NordVPN е отличен, като предлага не само първокласно криптиране, но и по-голяма персонализация от ExpressVPN. Това е и най-добрият ви VPN за торент, благодарение на „специалните“ P2P сървъри, така че ако пиратството е вашата основна причина за получаване на VPN, NordVPN е начинът да продължите.

Други причини, които харесваме NordVPN

NordVPN също е много лесен за използване, различаващ се от ExpressVPN, като се стреми към по-графичен подход със световна карта, където можете да изберете места, към които да се свържете. Слоят зад картата е по-базиран на списъка, който работи добре, макар че ще включва повече превъртане, отколкото може да ви е удобно. Вижте нашия преглед NordVPN за повече подробности.

Най-голямата печалба обаче при NordVPN идва на страницата с цените. Три години с тази отлична услуга ще ви върне само на няколко долара северно от един Бенджамин. Това го прави почти една трета от цената на ExpressVPN и само малко по-скъпа от следващото ни влизане, CyberGhost. NordVPN предлага и 30-дневно възстановяване, така че проверете в свободното си време.

CyberGhost

Ние закръгляме нашите най-добри три избора на най-добрите VPN за Тайван с CyberGhost. Това е отлична услуга и може да се намери в много от нашите списъци, включително най-добрата VPN за множество устройства, но липсва омфът, който ExpressVPN и NordVPN имат в някои ключови области. 

CyberGhost-Slider1

CyberGhost-Slider2

CyberGhost-Slider3

CyberGhost-Slider4

CyberGhost-Slider5

предишен

Следващия

От една страна, скоростите на CyberGhost са малко на бавна страна, излизайки доста зле по време на нашите тестове за скорост. Всъщност той е един от най-лошите за бързина сред нашите най-високо оценени VPN и се спасява само от факта, че се справя толкова добре във всяка друга област (прочетете повече за това в нашия ревю за CyberGhost).

Например, той има страхотна сървърна мрежа със сървъри както в Тайван, така и в по-широкия регион (това е и един от най-добрите ни VPN за Южна Корея). Въпреки това, той предлага и отлична сигурност, която можете да конфигурирате както искате. Той също има отзивчив ключ за убийство, който ще бъде идеален за торентери и други, които споделят чувствителна информация.

Други причини, които харесваме CyberGhost

CyberGhost е извървял различен маршрут от ExpressVPN и NordVPN в своя интерфейс, като е избрал дизайн, базиран на плочки, който има смисъл навсякъде, но понякога може да се почувства малко тромав (вижте нашите статии за CyberGhost срещу ExpressVPN и CyberGhost срещу NordVPN за повече за разликите). Това каза, че все още върши чудесна работа и ще се вписва особено добре с почитателите на Windows 10. 

CyberGhost също се отличава от другите най-високо класирани VPN, заради цената си. В момента тя е най-евтината по рода си там, струваща само 100 долара за три години услуга. На всичкото отгоре той предлага и изпробване за седмица за мобилното си приложение (настолната версия получава само един ден) и има масивна гаранция за връщане на парите от 45 дни. Ние смятаме, че само по себе си си заслужава да се опита.

VPNArea

На четвърто място е VPNArea, която през последните няколко месеца намира своя път във все повече и повече от нашите списъци благодарение на непрекъснато подобряването си. От една страна, неговата скорост е постоянно добра, което е постижение, което не всяка услуга отнема. Прочетете нашия преглед на VPNArea за повече информация. 

VPNArea-Slider1

VPNArea-Slider2

VPNArea-Slider3

VPNArea-Slider4

VPNArea-Slider5

предишен

Следващия

Харесваме и неговите опции за сигурност – макар че има по-малко звънци и свирки от другите ни записи – тъй като прави всичко правилно, без твърде много странни шенаги. VPNArea просто работи и ще ви предпази, докато сте онлайн. За пример на услуга, която изглежда просто не се интересува, прочетете нашия X-VPN преглед.

Що се отнася до сървърите, VPNArea има някои в Тайван, както и в околните страни, включително континентален Китай. Ако искате, да речем, да отблокирате Youku, това е чудесен избор, въпреки че винаги ще предупреждаваме хората да не споделят твърде много чувствителна информация през китайския интернет. Това обаче е удобно нещо, особено ако бизнесът ви пресича често Тайванския проток.

Други причини, които харесваме VPNArea

Освен че е надеждно бърз и сигурен, VPNArea е и доста лесен за използване. Следва стандартен, скучен интерфейс, който реагира бързо на всичко, от което се нуждаете и ви позволява да изберете от всичките му сървъри, използвайки или азбучен списък, или такъв въз основа на местоположението. Няма да спечели никакви награди, но ще свърши работата.

Въпреки това, колкото малко VPNArea се откроява в много области, тя има големи цени. Въпреки че не предлага многогодишни сделки, той има един от най-добрите годишни планове на стойност 60 долара, така че е чудесен за хора с бюджет. Препоръчваме ви да го въртите, използвайки неговата 30-дневна гаранция за връщане на парите.

TorGuard

Завършваме тази група с TorGuard, страхотна услуга, която постига добри резултати по всички наши основни критерии, но е просто болка да се използва. Въпреки това, нейният чудесен характер го прави перфектно подходящ за технологични момчета и той се отличава на видно място в нашия най-добър VPN списък за Linux.

TorGuard-Slider1

TorGuard-Slider2

TorGuard-Slider3

TorGuard-Slider4

TorGuard-Slider5

предишен

Следващия

Той е и най-добрият VPN със специални IP адреси, защото TorGuard улеснява закупуването на малко сървърно пространство само за вас, което го прави идеален за използване в Тайван и Китай. Не само ще имате достъп до обществените сървъри в региона, но и можете да закупите специално място, което е много безопасна опция. 

На всичкото отгоре получавате и някои от най-конфигурируемата сигурност в бранша, така че вашата анонимност е почти гарантирана. Освен това е много бърз, бидейки бит само от ExpressVPN и няколко други VPN доставчици.

Други причини, които харесваме TorGuard

Въпреки това – и знаехте, че в този списък ще има такъв за номер пет – TorGuard е труден за използване. Наистина трябва да знаете какво правите, за да работите с настройките, колкото са дълбоки. Това е добре само по себе си, но по някаква причина интерфейсът на TorGuard е просто неинтуитивен, с странно поставени бутони и странни дизайнерски решения.

Ако все пак можете да се справите с това, препоръчваме TorGuard за всеки, който обича да влезе в червата на техния техник. Много е удовлетворяващо да накарате тази услуга да работи точно както искате, а използването й е наслада на маниака. Той идва с възстановяване в продължение на седмица, затова препоръчваме да го проверите.

Заключителни мисли

Макар че Тайван не е първата държава, която ни хрумва, когато мислите за интернет цензура, препоръчваме ви да използвате VPN, докато сте там, дори ако е просто да си осигурите спокойствие. ExpressVPN е най-добрият ни избор, но който и да е от останалите четири в този списък ще ви бъде добър.

Какви са вашите преживявания с тайванския интернет? Използвахте ли VPN докато сте там? Уведомете ни в коментарите по-долу. Както винаги, благодаря за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me