Най-добър VPN за Тайланд 2020: Сърфиране с усмивка

Тайланд е популярна дестинация както за раници, така и за цифрови номади. Обслужва дори и най-бедните бюджети и е добре известна със своята култура, луд нощен живот, красиви плажове и разнообразна храна. Докато сте там, най-вероятно ще искате да използвате интернет, така че трябва да се въоръжите с един от най-добрите ни VPN за Тайланд.


Използването на виртуална частна мрежа не е просто интелигентна идея за сигурност. Тайланд страда от интернет цензура, въпреки че не е толкова лошо, колкото Голямата защитна стена. Освен това има и други причини да използвате VPN, което ще обясним в тази статия.

Най-добър VPN за Тайланд 2020

Онлайн цензура в Тайланд

Интернет в Тайланд има ограничения. Над 6 000 URL адреса бяха блокирани през 2017 г., тъй като бяха счетени за застрашаващи националната сигурност или в противоречие с обществения морал или обществения ред. Раздел 20 от Закона за киберпрестъпността позволява на служителите да поискат съдебна заповед за блокиране на такова съдържание. Доставчиците на интернет услуги трябва да блокират достъпа до уебсайтове по съдебен ред.

Съдържанието включва порнография и хазарт. Някои политически блогове и анти-кралско съдържание също са блокирани. Законът на майсторството за лизинг на Тайланд забранява критиките към кралското семейство и се разпростира до онлайн съдържание.

Въпреки че торентирането е наред и торент уебсайтовете са достъпни, тези, за които се установи, че нарушават авторските права, могат да анулират услугите си от интернет доставчика. 

Законно е да използвате VPN в Тайланд, но уебсайтовете на някои доставчици са блокирани от интернет доставчиците. Можете обаче да го заобиколите, като изтеглите VPN, преди да пристигнете в страната.

Онлайн наблюдение в Тайланд

Тайландските политики позволяват правителствен надзор и въпреки че са налични социални медии, той се следи. Централизираният център за гледане преглежда и решава дали съдържанието на социалните медии е неподходящо или незаконно, като например критика към монархията на страната.

Въпреки че конституцията на Тайланд беше подновена през 2017 г., тя все още включва части от временната. Например, раздел 44 дава на властите правомощия да изследват дейностите на интернет потребителите и да разпореждат на интернет доставчиците да премахват определено съдържание.

Интернет доставчиците трябва да съхраняват данните за трафика най-малко 90 дни, но длъжностните лица могат да ги инструктират да съхраняват до две години. Длъжностните лица трябва да имат заповед за достъп до данните, но някои случаи, като например нарушения на Закона за компютърната престъпност, попадат в правомощията на Департамента за специални разследвания.. 

Разследващите DSI могат да прихващат онлайн комуникации и лични данни без съдебен надзор. Потребителите, заподозрени в речеви престъпления онлайн, могат да бъдат разкрити и частните записи в чата са използвани като доказателство. Съгласно раздел 18 от Закона за компютърната престъпност, правителството може да разпореди на хората да декодират криптирани компютърни данни без съдебна заповед.. 

През 2015 г. беше въведен противоречив закон за киберсигурност, като критиците заявиха, че той нахлува в личния живот и се допуска за наблюдение. Той е влязъл в сила през 2018 г. и включва увеличени разпоредби за надзор. 

Биометричните данни, като пръстови отпечатъци и сканиране на лица, се събират при регистриране на нови СИМ карти, което ефективно отнема анонимността. След това данните се съхраняват в Националната комисия за радио и телевизия.

Правителството на Тайланд закупи шпионски софтуер от Hacking Team между 2012 и 2014 г. Плюс това, той има лиценз за внос на оборудване за прихващане на комуникации от Швейцария и Великобритания.

Свобода на словото в Тайланд

Свободата на словото в Тайланд е ограничена от строгия му закон за лизинг. Коментарите, които са критични за монархията, са блокирани от властите. Тези, които публикуват подобни коментари или са критични към Националния съвет за мир и ред, могат да бъдат преследвани и поставени под наблюдение. 

Например, мъжът беше осъден на 18 години в затвора през 2017 г., тъй като той публикува видеоклипове във Фейсбук, които се считат за обидни за монархията. Дори споделянето на критични публикации в социалните медии може да бъде опасно.

Раздел 14 от Закона за компютърната престъпност забранява въвеждането на невярна информация в компютърна система, която причинява вреди на обществото, което се отнася до престъпления като хакерство. Това каза, че той е неправилно тълкуван и използван от съдиите за преследване на речта. 

Журналистите и медиите могат да бъдат санкционирани за критикуване на правителството. Каналите за новини са спрени и репортерите са задържани без обвинение.

Киберпрестъпления в Тайланд

Въпреки че всички горепосочени теми са важни, нека не забравяме за свързаността в Тайланд. Ако пътувате, може да се окажете, че използвате обществени горещи точки за WiFi. Няма нищо лошо в това, но няма начин да разберете колко безопасна е връзката. 

В края на краищата киберпрестъпленията в Тайланд се увеличават, според компанията за киберсигурност Symantec. Хакерите и вирусите може да чакат да изскочат, така че е най-добре да се защитите с VPN и приличен антивирус.

Какво прави VPN най-доброто за Тайланд

Въпреки че повечето VPN имат едни и същи функции, те не се прилагат на същото ниво. Ето защо е важно да се уверите, че изберете правилния за Тайланд. 

Важна характеристика е сигурността, тъй като ще бъдете уязвими за любопитни очи и хлътване без нея. Добрата сигурност ще ви предпази и ще ви скрие от онлайн опасностите, така че уверете се, че избраният от вас VPN изпълнява добре. Ако доставчикът включва ключ за убийство, това е бонус, защото ще прекъсне връзката ви, ако VPN не успее, като гарантира, че не сте оставени отворени за атака.

Поверителността е също толкова важна. Въпреки че може да мислите, че това е обхванато от сигурността, не е. VPN-тата почитат поверителността ви, като не водят регистър на вашите онлайн дейности, така че уверете се, че избраният от вас има политика за не-регистрация.

За да заобиколите цензурата, ще ви трябва много сървъри, от които да избирате. Колкото повече сървъри, толкова по-голям е шансът ви да намерите подходящ. Това също ще ви помогне да преодолеете geoblocks. 

Geoblocks ограничават съдържанието до определена държава, така че ако не сте там, няма да можете да го гледате. Ако искате да получите достъп до съдържание, което е ограничено до Тайланд, ще ви трябват сървъри там.

Нека вземем Netflix за пример. Ако сте извън страната и искате да получите достъп до версията на тайландски, ще трябва да се свържете с тайландски сървър. Ако желаете сесия на Netflix, вижте нашите най-добри VPN за сравнение на Netflix за съвет.

Ако планирате да предавате поточно или торент, ще искате да се уверите, че услугата включва неограничена честотна лента и има добри скорости. Не искате да чакате завинаги съдържанието да се зарежда и да губите лимита си междувременно. След като достигнете границата на честотната лента, VPN ще спре да работи и ще ви остави несигурни.

Трябва да се вземат предвид и други фактори, като например кои устройства се поддържат и дали VPN е удобен за потребителя. Можете също така да помислите колко устройства позволява, качеството на обслужването на клиентите и колко струва VPN.

Имайки предвид горните фактори, разгледахме нашите рецензии за VPN, за да Ви намерим най-подходящите VPN за Тайланд.

1. Най-добрият VPN за Тайланд: ExpressVPN

ExpressVPN е фантастичен доставчик, който разполага с всички необходими камбани и свирки. Често се дава първо място в нашите статии за VPN и с основателна причина. Той има отлична сигурност, за да ви предпази и включва автоматично активиран превключвател за убийство. Той също има стриктна политика без регистрация, така че няма запис на вашата активност онлайн.

ExpressVPN-Website

ExpressVPN-Регистрация

ExpressVPN-Speedtest

ExpressVPN тунел-Options

ExpressVPN-пълен App

предишен

Следващия

Има огромна сървърна мрежа с над 3000 сървъра в 94 държави, някои от които са в Тайланд (най-добрият избор за получаване на тайландски IP адрес с причина).

Няма да имате проблем със скоростта, защото това е най-бързият VPN, който сме тествали. Също така има неограничена честотна лента и тя може да влезе във всички стрийминг платформи, затова е най-добрият ви VPN за стрийминг.

Други причини, които харесваме ExpressVPN

ExpressVPN е лесен за използване. Всъщност той е чудесен за потребители, които са за първи път. Това каза, че и по-опитните потребители ще го харесат. Можете да го използвате в Windows, macOS, Android и iOS, можете да свържете до пет устройства едновременно. 

Ако срещнете проблеми, има удобна база от знания за самопомощ. Ако това не е достатъчно, има 24/7 чат на живо и поддръжка по имейл. Чатът на живо ще получите най-бързия отговор, но имейлът е по-добър за повече технически проблеми. Прочетете нашия преглед ExpressVPN за подробности.

За съжаление ExpressVPN е скъп. Можете обаче да спестите пари, като изберете по-дълъг план. Плюс това има 30-дневна гаранция за връщане на парите, така че можете да се уверите, че е това, което искате.

CyberGhost

Друг достоен избор е CyberGhost. Има голяма сигурност с ключ за убийство, който винаги е включен, за да ви защитава. Плюс това не води регистър на вашите онлайн дейности.

CyberGhost-Slider1

CyberGhost-Slider2

CyberGhost-Slider3

CyberGhost-Slider4

CyberGhost-Slider5

предишен

Следващия

Повече от 4000 сървъри съставят мрежата му и те могат да бъдат намерени в 58 страни. Сред тях са 10 в Тайланд. Той има бързи скорости, но може да забави на дълги разстояния. Все пак ще се възползвате от неограничената честотна лента и способността й да влиза в повечето стрийминг платформи. CyberGhost също така позволява провеждане на торенти, както можете да прочетете в нашето ревю за CyberGhost.

Други причини, които харесваме CyberGhost

Можете да инсталирате CyberGhost на Windows, macOS, Android и iOS. Интерфейсът му беше актуализиран не много отдавна и макар да свиква, той е лесен за използване. CyberGhost ви позволява да свързвате до седем устройства наведнъж, спечелвайки го място в най-добрия ни VPN за множество устройства. Това каза, седем е и ограничението за инсталиране.

Има база от знания, която е една от най-добрите, които сме виждали и предлага страхотна самопомощ. Можете също да се свържете с поддръжката чрез чат на живо и имейл. Чатът на живо обаче не е чудесен за технически въпроси, затова ви предлагаме да ги насочите към екипа за имейл. 

CyberGhost е евтино, но добро обслужване. Месечната ставка обаче е лоша, затова предлагаме да се регистрирате за по-дълъг период, защото ще се получи по-евтино.

Безплатна седемдневна пробна версия е налична за Android и iOS, така че можете да я тествате първо. Има и гаранция за връщане на пари, която се отнася за. Получавате 14 дни да промените мнението си на месечния план или 45 дни при по-дългите абонаменти.

NordVPN

NordVPN е страхотна услуга, която е сравнима с тази в нашето първо място, както можете да видите в нашия ExpressVPN срещу NordVPN, главата до главата. Той има блестяща сигурност, включително криптиране с двойно хоп, което добавя защита към вашата връзка. Включен е и превключвател за убийства и има строга политика за не-регистрация.

NordVPN-Slider1

NordVPN-Slider2

NordVPN-Slider3

NordVPN-Slider4

NordVPN-Slider5

предишен

Следващия

Той има много сървъри, изпъстрени в над 60 държави, така че не трябва да имате проблем, като заобикалите ограниченията. Плюс това, в Тайланд има пет за достъп до тайландско съдържание. Подобно на CyberGhost, той има добри скорости, но може да забави при дълги връзки. Ще получите неограничена честотна лента и е чудесно да влизате в стрийминг платформи.

NordVPN е най-добрият ви VPN за торент, така че ако това ще зависи от вас, това е добър избор. Прочетете нашия преглед на NordVPN за повече информация за услугата.

Други причини, които харесваме NordVPN

Можете да използвате лесните за използване клиенти на NordVPN в Windows, macOS, Android и iOS и до шест устройства могат да бъдат свързани едновременно.

На разположение е удобна база от знания за отстраняване на малки проблеми. Ако имате нужда от допълнителна помощ, има 24/7 чат на живо и поддръжка по имейл. Чатът на живо ще ви получи най-бързия отговор, но помощта е добра или в двата случая.

NordVPN предлага страхотна стойност за вашите пари. Месечната цена е справедлива, но по-дългите планове се оказват по-добри в крайна сметка. Има 30-дневен прозорец за възстановяване на суми, в случай че решите, че и вие не ви харесват.

VyprVPN

Можете също да използвате VyprVPN в Тайланд. Не е толкова добър, колкото другите ни избори, но прави рязането заради отличната си сигурност. Той е адаптивен и има свой собствен Chameleon протокол за добавяне на защита към VPN тунела. Има превключвател за убийство и политика за без регистрация също.

VyprVPN-Slider1

VyprVPN-Slider2

VyprVPN-Slider3

VyprVPN-Slider4

VyprVPN-Slider5

предишен

Следващия

Неговата сървърна мрежа липсва с по-малко от 1000 в 64 страни. И все пак това трябва да е достатъчно, за да заобиколите блокове и той има сървъри в Банкок, ако искате съдържание ограничено до Тайланд.

Въпреки че скоростта му трябва да е добре за повечето дейности, те не са големи. Получавате обаче неограничена честотна лента и това позволява торент. Също така ще влезе в повечето стрийминг платформи. Прочетете нашия резор на VyprVPN за повече подробности.

Други причини, които харесваме VyprVPN

Клиентите са достъпни за Windows, macOS, Android и iOS. Те са лесни за използване, въпреки че изглеждат датирани. Можете да свържете до три устройства едновременно с стандартния план, но опцията Premium позволява до пет.

Налична е база от знания, която може да помогне за малки проблеми. В противен случай можете да получите подкрепа чрез денонощен чат и имейл, но отговорите могат да бъдат кратки.

VyprVPN има месечни и годишни абонаменти. Годишните обаче работят по-добре. Плюс това можете да избирате между Standard или Premium планове. Последното ще ви осигури две допълнителни връзки на устройството и протокола Chameleon. Има 30-дневен прозорец за възстановяване, който можете да използвате, за да видите дали ви харесва.

TorGuard

Последната ни селекция е TorGuard, който е добър доставчик, въпреки позицията си в този списък. Сигурността му е голяма и персонализираща, с много протоколи за избор. Има превключвател за убийство, който също е активиран автоматично. TorGuard не съхранява регистрационни файлове.

TorGuard-Slider1

TorGuard-Slider2

TorGuard-Slider3

TorGuard-Slider4

TorGuard-Slider5

предишен

Следващия

Той има над 3000 сървъра в 55 държави, включително някои в Тайланд, така че ще имате много възможности. Превключването на сървъри може да бъде по-добре, защото трябва да прекъснете връзката с VPN всеки път, когато искате да го направите. 

Бързо е, но може да се забави в зависимост от местоположението и настройките за сигурност, които използвате. Има неограничена ширина на честотната лента и това позволява торент. Той е блокиран от Netflix, но можете да го заобиколите, като закупите един от поточните му IP адреси. Те са 7,99 щ.д. на месец, но гарантирано работят.

Можете да прочетете повече за тази услуга в нашия преглед на TorGuard. Опциите му помогнаха да спечели в най-добрия ни VPN с сравнение на специални IP адреси.

Други причини, които харесваме TorGuard

TorGuard е съвместим с Windows, macOS, Android и iOS, но мобилната версия може да бъде досадна по време на настройка. До пет устройства могат да бъдат свързани едновременно със стандартната версия и можете да закупите повече връзки за $ 1 на месец всяко. 

Ако се сблъскате с проблеми, можете да използвате удобната база данни и форум за помощ. Чатът на живо също е достъпен, но той е свързан с компания за обслужване на клиенти с договор, така че помощта, която получавате, може да не е голяма. Можете обаче да се свържете с някого чрез имейл, което е по-добре.

Месечната цена на TorGuard не е лоша, но по-дългите планове се оказват по-добри. Има и седемдневна гаранция за връщане на пари.

Заключителни мисли

Независимо къде се намирате в света, вашата безопасност онлайн е ключова. Когато властите на Тайланд наблюдават интернет и риска от кибератаки, най-добре е да осигурите безопасността си с VPN услуга, която има голяма сигурност. Също така ще искате да избирате много сървъри за обикаляне на блокове, както и някои в Тайланд за съдържание, ограничено до там. 

ExpressVPN е най-добрият избор, защото е една от най-добрите налични VPN услуги и покрива всичко, от което се нуждаете. Той предоставя отлична услуга с много функции. Освен това с 30-дневната гаранция за връщане на парите нямате какво да губите. 

Ако сте ходили в Тайланд и сте използвали VPN, уведомете ни за вашия опит в коментарите по-долу. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me