Най-добър VPN за Швеция 2020: Smorgasbord

Швеция е невероятна страна с красиви пейзажи и невероятни градове. Столицата му Стокхолм е построена на 14 острова, които са свързани с повече от 50 моста. Въздухът е чист и водата е чиста, но в интернет все още има някои угли, така че трябва да използвате един от най-добрите ни VPN за Швеция, за да се защитите.


Използването на виртуална частна мрежа е разумно, независимо къде се намирате в света. Някои страни обаче дават повече причини, независимо дали става въпрос за сурови речеви закони или строга цензура. Прочетете нашето парче за Китай, за да видите колко лошо може да се получи. Дори когато тези причини не са приложими, все още можете да сте изложени на риск от онлайн опасности.

Много от доставчиците в нашите VPN прегледи предлагат отлична услуга, но трябва да знаете кои функции са най-важни, когато става дума за Швеция. Прочетете за информация за онлайн света на Швеция.

Цензура в Швеция

Шведското правителство не поставя много ограничения за използването на интернет, което е в съответствие с дългата му история на зачитане на свободата. Швеция беше първата държава с конституционен закон. Той подписа цензурата и гарантираната свобода на словото, така че хората да могат да говорят умовете си без последствия.

По време на Втората световна война на Швеция се оказа натиск да цензурира всичко, което направи Третия райх да изглежда лошо и беше изкопан стар закон, който забраняваше обидното писане. Когато войната приключи, правителството бракува всичко и приема нови закони, за да предложи по-силна защита.

Швеция е нация, която вярва в свободата на интернет, но дори тя има граници. Нейните доставчици на интернет услуги блокират уебсайтове, които съдържат детска порнография, което е добре, но през последните години правителството насочи фокуса си към тези, които нарушават законите за авторското право.

Той е един от най-големите потребители на пиратско съдържание в света и известен с това, че е домакин на популярния уебсайт за поройници The Pirate Bay. През 2014 г. 280 милиона филма и телевизионни предавания бяха предадени или изтеглени незаконно от шведи. Репутацията, която даде на Швеция, и загубените приходи от нея подтикнаха властите да предприемат действия.

Съдебно решение разпореди на един от най-добрите доставчици на услуги в Швеция – Bahnhof, да предостави личните данни на тези, които нарушават законите за авторско право. Интернет доставчикът посочи поверителността на своите клиенти и обжалва решението, но решението може да проправи пътя за изискване от други доставчици на услуги да направят същото.

Има и инициативата Spridningskollen, която работи от името на Scanbox Entertainment, Atlantic, Noble Entertainment и Crystalis Entertainment. Тя им позволява да получават лични данни чрез интернет доставчика без призовка на съд.

Spridningskollen използва специален софтуер, за да провери дали изтегляте материали, защитени с авторски права. Ако установи, че сте вие, можете да бъдете изправени пред глоба до 250 долара за нарушение. Не е имало много случаи, произтичащи от инициативата, но все пак има какво да се отбележи.

Онлайн реч

Шведското правителство уважава свободата на словото, но се мрази на речта на омразата. Това включва всичко, което заплашва или изразява презрение към хората или групите въз основа на раса, национален или етнически произход, цвят, религиозна вяра или сексуална ориентация.

През май 2018 г. шведският парламент промени конституцията, за да включи транссексуални хора, като им предостави повече защита и засили правата им. Ако бъдете признати за виновни в речта на омразата, можете да бъдете наказани с глоба или присъда от затвор до четири години.

Поверителност и надзор в Швеция

Швеция има дълга история на законите за поверителност. Дори след като Едуард Сноудън разкри много дейности по надзора, в които са участвали правителствата по целия свят, нямаше достоверни съобщения, че шведските граждани са били наблюдавани без съдебно разрешение.

Инициативата за OpenNet, която документира филтрирането и наблюдението по интернет в страни, дори няма файл в Швеция. Това беше първата държава, която прие закон за защита на данните през 1973 г., но като член на ЕС, тя все още се спазва от регламентите на ЕС.

През 2006 г. ЕС прие директивата за запазване на данни, за да гарантира, че националните доставчици на интернет услуги поддържат дневници на своите клиенти в случай, че са необходими за разследвания или преследвания. Данните трябваше да се съхраняват минимум шест месеца, но шведското правителство не искаше нищо.

През 2010 г. Швеция все още не беше изпълнила директивата и беше изпратена пред съда от Европейската комисия, която искаше страната да бъде глобявана всеки ден, когато тя не беше спазена. Швеция въведе директивата през 2012 г., след като плати глоба в размер на 3 милиона евро (3,4 милиона долара) на ЕК.

В крайна сметка през 2014 г. Съдът на Европейския съюз обяви Директивата за запазване на данни за невалидна, като заяви, че се намесва в правата на зачитане на личния живот и защитата на личните данни. След съобщението ISP, Bahnhof, нареди на техниците да спрат да съхраняват данните на своите клиенти и да унищожават съществуващите дневници.

Изглежда, че Швеция е готова да отстоява своята свобода и поверителност в интернет. Дори G Suite на Google беше забранен, тъй като компанията наруши националните закони за поверителност. Шведското правителство определи, че условията му за предоставяне на Google прекалено много дискретност относно това как могат да се използват данни и че правата за защита на данните може да не бъдат защитени.

Все пак през 2009 г. беше приет Законът за наблюдение на сигнала за отбранителни разузнавателни дейности. Известен също като закон за FRA, той одобрява надзора върху интернет трафика от държавните органи. Това беше противоречиво, защото надхвърли реда за надзор, очертан от ЕК.

Законът позволява на Националното радио отбранително звено да наблюдава трансграничния, базиран на кабели интернет трафик с цел борба с външни заплахи, като тероризъм и организирана престъпност. Това е възможно само след получаване на съдебно разрешение.

През 2012 г. беше приет още един закон, който ще регламентира как и кога полицията може да наблюдава дейността на телефона и интернет.

Швеция също е част от алианса „Четиринадесет очи“, в който няколко държави споделят информация за разузнаването помежду си. Можете да прочетете повече за тази група за наблюдение в нашето ръководство за Петте очи, девет очи и четиринадесет очи.

Това просто показва, че дори в страна с такава воля като Швеция, трябва да сте сигурни, че сте защитени и скрити с VPN.

Най-добър VPN за Швеция 2020

Какво прави VPN най-доброто за Швеция

Въпреки че Швеция не е най-опасното място, все пак трябва да сте сигурни, че сте защитени от рискове онлайн, като например киберпрестъпност. Това е особено важно, ако планирате да се свържете чрез обществен WiFi и се препоръчва приличен антивирус и в този случай. Сигурността също е важна, ако планирате торенти, тъй като ще ви скрие.

Ще искате да изберете доставчик с добра сигурност и строга политика за неотчитане на личните данни за поверителност. Последното ще гарантира, че няма запис на вашите онлайн дейности.

Скоростта също е ключов фактор, особено ако искате да изтегляте торент и потоци. Никой не харесва зареждащ екран, така че е най-добре да изберете този, който е бърз. Неограничената честотна лента идва и за игра, тъй като ще ви позволи да стриймвате и изтегляте колкото искате.

Ще искате и такава, която има страхотна сървърна мрежа. Колкото повече сървъри има в различни страни, толкова по-добри са шансовете ви за заобикаляне на блокове. За Швеция знаем, че не много е ограничено, но това ще ви помогне и да заобиколите геоблоки.

Може би сте извън страната и искате да настигнете любимата си шведска програма. Изберете такъв със сървъри в Швеция и ще имате достъп до канали там, като SVT и TV4. Същото може да се каже и за САЩ Netflix, само че за достъп до него ще ви е необходим сървър в САЩ.

Други фактори, които може да искате да вземете предвид са лекотата на използване, поддържаните устройства, качеството на поддръжката на клиентите и цената.

1. Най-добър VPN за Швеция: NordVPN

NordVPN често е победител тук в Cloudwards.net и проверява всички полета за Швеция. Сигурността му е сред най-добрите на пазара, с отлични протоколи за криптиране и възможност за двойни хоп сървъри. Той също така се нарежда добре с поверителността, тъй като провежда солидна политика без регистрация.

предишен

Следващия

Скоростите му са добри, но може да се забави при свързване към отдалечени сървъри. Все пак е бързо и ще бъде добре за стрийминг и повечето други дейности. NordVPN също има неограничена честотна лента, което означава, че можете да стриймвате и изтегляте колкото искате, без да натискате лимит.

Това, съчетано с нейната победа в най-добрия ни VPN за торент парче, го прави идеалният избор, ако искате да извършвате тези дейности безопасно.

Сървърната му мрежа е масивна и може да се похвали с повече от 5000 в 60 държави, така че не трябва да имате проблем с намирането на такава, която да отговаря на вашите нужди. Това включва 206 в Швеция, така че можете да получите достъп до съдържание, ограничено до там. Прочетете нашия преглед на NordVPN за повече информация относно услугата.

Други причини, които харесваме NordVPN

Можете да използвате NordVPN в Windows, macOS, Android и iOS. Настройката е бърза и лесна и има лесни за използване клиенти.

Ако възникнат проблеми, можете да използвате голямата база знания, за да ви помогнем да ги поправите. Ако проблемът ви е по-сложен, можете да се свържете с поддръжката чрез чат на живо или по имейл. Най-добрият ви залог е чатът на живо, тъй като ще бъде по-бърз, но персоналът е полезен и в двата случая.

Месечната ставка не е лоша, а NordVPN предлага голяма стойност. По-добре е да изберете по-дълъг план, тъй като ще спестите пари. Има и 30-дневно възстановяване, в случай че не ви харесва.

2. CyberGhost

CyberGhost има голяма сигурност, както и твърда политика за без регистрация, за да запазите вашите дейности в тайна.

Подобно на NordVPN, той има добри скорости, но може да достигне бавно на дълги разстояния. Все пак би трябвало да е добре за повечето дейности, включително стрийминг и торент. Също така няма ограничение колко честотна лента можете да използвате.

Той има много сървъри, които обхващат над 59 държави. В Швеция има 96, така че можете да гледате съдържание, ограничено до региона. Прочетете нашия отзив за CyberGhost за повече информация.

Други причини, които харесваме CyberGhost

Клиентите са достъпни за Windows, macOS, Android и iOS. Интерфейсът му беше наскоро актуализиран и може да откриете, че е трудно да свикнете, но е лесен за използване.

Поддръжка на клиенти е на разположение, ако имате нужда от нея, с богата база знания като първият ви порт на повикване. Ако това не реши проблема ви, можете да се свържете с член на персонала чрез чат на живо или имейл.

Месечната цена не е голяма, но ще спестите пари, като изберете по-дълъг абонамент. Ако имате устройство с Android или iOS, можете да се уверите, че ви харесва, като използвате седемдневната пробна версия. Има и гаранция за връщане на пари за допълнително спокойствие. Продължителността на това зависи от избрания от вас план, с 14 дни за месечен и 45 дни за по-дълги планове.

3. ExpressVPN

ExpressVPN е блестящ доставчик с отлична сигурност и стриктна политика без регистрация, за да бъдете защитени.

Това е и нашата най-бърза VPN, която е чудесна за тези, които искат да поточно или торент. Плюс това, няма ограничения за честотна лента, за които да се притеснявате, което е и една от причините да спечели в най-добрия ни VPN за стрийминг парче. Това е и най-добрият ни VPN за Netflix.

ExpressVPN-Website

ExpressVPN-Регистрация

ExpressVPN-Speedtest

ExpressVPN тунел-Options

ExpressVPN-пълен App

предишен

Следващия

Той има повече от 3000 сървъра в 94 страни. Това включва и някои в Швеция, така че можете да гледате любимите си шведски телевизионни канали. За по-подробен поглед върху услугата, прочетете нашия преглед ExpressVPN.

Други причини, които харесваме ExpressVPN

Ако имате малък опит с VPN мрежи, ExpressVPN е добър избор. Той прави почти всичко за вас. Всичко, което трябва да направите, е да изберете желания сървър и да се уверите, че сте свързани, което може да се направи лесно. Можете обаче да коригирате настройките, ако искате.

ExpressVPN е достъпен за Windows, macOS, Android и iOS. Освен това има разширения за браузър за Chrome, Safari и Firefox, ако искате да ги използвате.

Ако имате нужда от помощ, можете да използвате удобната база данни, която е на разположение Можете също да се свържете с поддръжката на клиенти чрез чат на живо или по имейл 24/7. Чатът на живо е най-бързата опция, но имейлът е най-добрият за по-задълбочена помощ.

Недостатък на ExpressVPN е цената му. Той е много по-скъп от конкурентите си, но си заслужава за услугата, която получавате. Има и 30-дневна гаранция за връщане на парите, така че няма никаква вреда да го опитате.

4. Частен достъп до Интернет

Частният достъп до Интернет има прилична сигурност, но по подразбиране е зададен на 128-битово криптиране. Можете ръчно да промените това на препоръчания 256-битов, но това ще забави VPN. Компанията не води регистър на вашата дейност.

Скоростите му са добри, но могат да се забавят, когато сигурността е засилена и няма ограничения за това колко честотна лента можете да използвате.

Покритието му не е толкова широко, колкото другите доставчици, със сървъри в само 33 държави, но все още е наред. Не би трябвало да имате проблем с влизането в САЩ Netflix, тъй като повечето му сървъри са в САЩ. В Швеция също има 47, така че имате какво да избирате за шведско съдържание.

Това каза, че може да се бори да навлезе в други поточни услуги. Прочетете нашия преглед на PIA за повече информация.

Други причини, които харесваме PIA

Настройката е лесна и можете да се свържете бързо. Клиентите могат да бъдат инсталирани на Windows, macOS, Android и iOS и те са лесни за използване. Това е и най-добрият ни VPN за Linux, тъй като има пълен клиент за него.

Потребителската му поддръжка може да бъде подобрена, тъй като не предлага чат на живо. Има база данни и поддръжка по имейл 24/7. Отговорите са щателни, макар и бавни.

Цената е била една от най-евтините, докато не се е увеличила драстично. Това каза, че можете да го намалите, като се регистрирате за дългосрочен план. Има седем дни връщане на парите, в случай че не ви харесват.

5. TorGuard

TorGuard има добра, персонализираща се сигурност с различни протоколи, от които да избирате, така че е добър избор, ако искате да се занимавате с повод. Просто се уверете, че знаете какво правите. Поверителността ви е спазена и с политика за без регистрация.

Скоростите му са добре, но могат да варират, така че имайте това предвид. За да бъдем честни, част от това е заради допълнителната сигурност, която има и зависи от начина, по който сте го настроили. Въпреки това, той все още ще може да се справи с повечето дейности и няма ограничения за честотна лента, които да следят.

TorGuard-Slider1
© Cloudwards.net

TorGuard-Slider2
© Cloudwards.net

TorGuard-Slider3
© Cloudwards.net

TorGuard-Slider4
© Cloudwards.net

TorGuard-Slider5
© Cloudwards.net

предишен

Следващия

Що се отнася до покритието на сървъра, то има над 3000 в 55 страни, включително Швеция, така че лесно трябва да намерите такава, която да отговаря на вашите нужди.

Ако потокът ви е на ум, трябва да знаете, че основната версия не е добра за получаване от геоблокове на някои услуги. Можете обаче да използвате специален IP адрес за държавата, от която се нуждаете. Той идва с допълнителни разходи, но гарантирано работи. Това е една от причините да си осигури място в нашата най-добра VPN за сравнение на пътуващите.

Вижте нашия преглед TorGuard за повече информация относно услугата.

Други причини, които харесваме TorGuard

TorGuard може да се използва в Windows, macOS, Android и iOS. Мобилните приложения обаче могат да бъдат болка за настройване.

Има ръководства и форуми онлайн, които ще ви помогнат да решите дребни проблеми. Ако все още се нуждаете от помощ след това, можете да се свържете с член на поддръжката чрез чат на живо. Въпреки това ще говорите с основен екип за обслужване на клиенти, така че ако имате повече технически проблеми, по-добре е да се свържете с поддръжката по имейл. 

Месечната му ставка не е голяма, но можете да намалите общите разходи, като изберете по-дълъг план. Предлагат се и добавки и други оферти, така че просто разберете какво е най-доброто за вас. Ако откриете, че не ви харесва, има и седемдневна гаранция за връщане на парите.

Заключителни мисли

Въпреки че Швеция е последното място, за което бихте сметнали, че ще ви трябва VPN, никога не можете да бъдете напълно изложени на опасност. Там трябва да изберете такъв, който има добра сигурност и поверителност, както и прилична сървърна мрежа и бързи скорости.

NordVPN е най-добрият ви VPN за Швеция, защото има най-добрата сигурност, приличните скорости и много сървъри, от които да избирате, включително много в Швеция.

Ако имате опит с използването на VPN в Швеция, уведомете ни в коментарите. Вижте и другите ни VPN статии. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me