Най-добър VPN за Шри Ланка през 2020 г.

Шри Ланка е малка островна страна, която се намира край южния край на Индия. Въпреки че е опустошен от цунамито през 2004 г. и ожесточена 26-годишна гражданска война – и все още страда от религиозен конфликт – Шри Ланка също е изпъстрена с жива история и естествена красота. Храмовете опипват острова и плажовете му са безкрайни. 


Въпреки това, докато сте заети с публикуването на селфита с азиатски слонове, трябва да използвате един от най-добрите ни VPN за шрифските избори за защита.

Ако бързате, CyberGhost е най-добрият избор за Шри Ланка, но има много повече възможности за избор, в зависимост от вашите предпочитания, така че прочетете, за да научите за тях. 

Онлайн безопасността е по-важна от всякога в този нарастващ технически свят и Шри Ланка не е изключение. Виртуалните частни мрежи са важна част от сигурността, защото ви държат скрити от опасностите онлайн, като наблюдение и помагат да ви предпазят от киберпрестъпност. 

Правителствата по света наблюдават гражданите си – просто погледнете Китай – и с публичния бум на WiFi никога не знаете какви опасности дебнат от лошо защитени връзки. 

Плюс това VPN могат да помогнат при ограничения на съдържанието, като цензура и геоблокове. Например, ако сте в Шри Ланка и се опитате да получите достъп до Netflix САЩ, няма да можете, благодарение на забраната на Netflix. 

Библиотеката на Netflix на всяка страна е различна, така че ако искате да гледате американската версия, ще ви е необходим IP адрес на САЩ. По същия начин, ако искате версията на Шри Ланка, ще ви е необходим IP адрес на Шри Ланка.

Най-добър VPN за Шри Ланка 2020

Какво прави VPN най-доброто за Шри Ланка

В нашия списък с VPN отзиви има много добри доставчици, но трябва да се уверите, че избраният от вас е достатъчно добър за Шри Ланка. 

Имайки предвид блоковете към приложенията за социални медии и съобщения, трябва да изберете доставчик на VPN, който има силна сървърна мрежа. С това ще можете лесно да заобиколите всички бъдещи блокове. Ако искате да получите достъп до съдържанието на Шри Ланка обаче, трябва да се уверите, че VPN има сървъри в страната.

Добрата сигурност е задължителна, тъй като ще ви предпази от онлайн опасности и ще ви скрие от онлайн наблюдението. Превключвателят за убийства също е интелигентна идея, тъй като ще прекъсне напълно връзката ви, ако VPN не успее, запазвайки вашите чувствителни детайли.

Поверителността е отделен фактор от сигурността. За да сте сигурни, че доставчикът взима сериозно поверителността, уверете се, че VPN заявява, че не поддържа регистрации на дейностите. По този начин вашите онлайн шенаги остават в тайна, независимо какво.

Добре е да изберете този, който има добра скорост. Бързите скорости са от съществено значение, ако искате да стриймнете, в противен случай вечерните ви забавления ще бъдат прекрасен екран за зареждане. Неограничената честотна лента е също толкова важна или VPN ще спре, след като се достигне лимита на честотната лента, оставяйки ви незащитени в средата на любимото ви шоу.

Ако искате да получите достъп до Netflix, ще трябва да изберете VPN, което да надмине своите VPN детектори от световна класа. Не много могат, но ако искате бързо коригиране, изберете един от най-добрите ни VPN за Netflix.

Други фактори, които трябва да вземете предвид, включват кои устройства са съвместими и колко е лесна за използване. Плюс това е добра идея да имате прилична помощ, ако имате нужда от нея и също така трябва да сте сигурни, че тя се вписва в бюджета ви.

Най-добрият VPN за Шри Ланка: CyberGhost

Избрахме CyberGhost като най-добрият VPN за Шри Ланка. Това е страхотна услуга, която се разраства бързо и включва много функции, за да направите опита си един от най-добрите. 

Сървърната мрежа на CyberGhost бързо нараства през последните няколко месеца и има около 6 000 сървъра в 90 страни, въпреки че точният брой се променя често. В Шри Ланка има 24, така че можете да получите достъп до съдържание, ограничено до страната.

CyberGhost-Slider1

CyberGhost-Slider2

CyberGhost-Slider3

CyberGhost-Slider4

CyberGhost-Slider5

предишен

Следващия

Има добра сигурност, която е зададена на AES 256-битов. Можете да персонализирате това, но има и вграден превключвател за убийство. Превключвателят за убийство на CyberGhost обаче е различен от много други, тъй като е постоянно активиран. Това означава, че не е нужно да се притеснявате да го включите, но това също означава, че нямате контрол върху него. Въведена е и строга политика за без регистрация.

Скоростите му са добри, въпреки че може да откриете, че те се забавят с определени сървъри, обикновено заради разстоянието. Няма ограничения на честотната лента и тя може да влезе в стрийминг услуги, включително Netflix. Прочетете нашия ревю за CyberGhost за по-добър поглед върху услугата.

Други причини, които харесваме CyberGhost

Той е съвместим с Windows, macOS, Android и iOS. Има и разширения за браузър за Chrome и Firefox, ако имате нужда от тях. Интерфейсът е подобрен и въпреки че може да отнеме известно време, той е лесен за използване. 

Можете да свържете до седем устройства едновременно, което си спечели място в нашия най-добър VPN списък за множество устройства, но седем е и ограничението за инсталации. 

CyberGhost има една от най-задълбочените бази от знания, които сме виждали. Ще ви помогне при малки проблеми, но ако имате нужда от допълнителна помощ, има и чат на живо и поддръжка по имейл. Чатът на живо е най-бързата опция, но екипът за електронна поща е по-добър за повече технически въпроси.

Месечната цена не е добра, но като изберете по-дълъг абонамент, цената намалява значително. Потребителите на Android и iOS могат да се възползват от седемдневна пробна версия, но има и гаранция за връщане на парите, за да се върнете отново. 

ExpressVPN

Следва ExpressVPN, който е чудесен доставчик по много начини. Той има голяма сървърна мрежа, с над 3000 в 94 държави. Плюс това има и някои в Шри Ланка. 

Той има отлична сигурност и ключ за убийство, който е активиран по подразбиране. ExpressVPN също цени поверителността, така че има строга политика за забрана за записване.

ExpressVPN-Website

ExpressVPN-Регистрация

ExpressVPN-Speedtest

ExpressVPN тунел-Options

ExpressVPN-пълен App

предишен

Следващия

Това е най-бързият VPN, който сме тествали, така че това, плюс факта, че идва с неограничена честотна лента, го прави чудесен избор за стрийминг. Това е най-добрият ви VPN за стрийминг всъщност, тъй като може да влезе във всяка поточна мрежа, включително Netflix. Прочетете нашия преглед ExpressVPN за повече подробности.

Други причини, които харесваме ExpressVPN

Можете да го използвате в Windows, macOS, Android и iOS, като има разширения на браузъра за Chrome, Firefox и Safari. Той е лесен за използване и е чудесен избор за начинаещи. Просто го инсталирате и кликнете върху големия бутон „свързване“. Той позволява пет едновременни връзки.

Поддръжката на клиентите е страхотна, а за самопомощ е на разположение удобна база знания. Поддръжката за чат на живо и имейл са достъпни 24 часа в денонощието, но за повече технически проблеми е най-добре да отидете по имейл маршрута.

Единствената ни хватка с ExpressVPN е цената му. Скъпо е. Това каза, че получавате много удари за долара си, така че си струва инвестицията. Освен това, ако се абонирате за по-дълъг план, той ще намали разходите и има 30-дневна гаранция за връщане на парите, в случай че не ви хареса.

NordVPN

Третият ни избор е NordVPN. Това е друга страхотна услуга, която има гръб. Няма да имате проблем с намирането на подходящ сървър за заобикаляне на блокове, тъй като има над 5000 налични в 60 държави. Това каза, в Шри Ланка няма такива, така че няма да имате достъп до съдържание, ограничено до страната.

NordVPN-Slider1

NordVPN-Slider2

NordVPN-Slider3

NordVPN-Slider4

NordVPN-Slider5

предишен

Следващия

Той има фантастична сигурност и можете да използвате неговите двойни хоп сървъри, ако желаете. Те основно добавят повече защита към връзката. Вграден е превключвател за убийство и компанията не поддържа журнали за дейности.

Скоростите му са бързи, но подобно на CyberGhost, те могат да забавят скоростта на дълги разстояния. Все пак те са добре за повечето дейности и това може да влезе във всички стрийминг услуги, включително Netflix. Няма ограничения за честотна лента. Нашият преглед на NordVPN влиза в повече подробности.

Други причини, които харесваме NordVPN

Може да се инсталира на Windows, macOS, Android и iOS. Има и разширения за браузър за Chrome и Firefox. Клиентите му са лесни за използване и позволява да се свържат до шест устройства наведнъж. 

Налична е полезна база от знания, ако се забиете. Плюс това, има 24-часова поддръжка за чат на живо и имейл И двете ще ви помогнат с добра помощ, но чатът на живо е най-бързият вариант.

Месечната цена на NordVPN не е лоша, но и не е добра. По-добре е да се регистрирате за по-дълъг план. Знаем, че може да не искате да скочите направо, но има 30-дневен прозорец за възстановяване, в случай, че откриете, че не е за вас.

VyprVPN

Можем също да препоръчаме VyprVPN за Шри Ланка. Сървърната му мрежа не е толкова широка, колкото другите ни избраници, но все още има повече от 700 за избор, а те обхващат 64 държави. Не съществуват обаче сървъри в Шри Ланка за съдържание от там. 

VyprVPN-Slider1

VyprVPN-Slider2

VyprVPN-Slider3

VyprVPN-Slider4

VyprVPN-Slider5

предишен

Следващия

Той има отлична сигурност, което е много персонализирано. Плюс това, VyprVPN се предлага със собствения протокол Chameleon, който добавя още повече защита към VPN тунела. Включен е и ключ за убийство и политика за без регистрация.

Скоростите му не са големи, но все пак трябва да са добре за повечето дейности. Няма ограничения на честотната лента и това може да влезе в повечето стрийминг услуги. Вижте нашия рейтинг на VyprVPN за повече.

Други причини, които харесваме VyprVPN

Клиентите са достъпни за Windows, macOS, Android и iOS. Мобилните му приложения са едни от най-добрите, на които се натъкнахме, затова са в най-добрия ни списък с VPN за Android. Използва се лесно и можете да имате до пет устройства, свързани едновременно, в зависимост от избрания от вас план.

Системата за поддръжка на VyprVPN започва с база от знания за самопомощ. След това има чат на живо, който е достъпен 24/7. В началото обаче се свързвате с бот, което ви насочва към съответните части от базата знания. Има бутон за свързване с човек, но вие се поставяте на опашка и времето за изчакване варира. Има поддръжка по имейл 24/7.

Има два пакета за избор. „Стандартът“ се предлага с три връзки. „Премиумът“ се предлага с пет връзки и използването на протокола „Хамелеон“. Можете да избирате от месечен или годишен абонамент, но годишният се оказва по-добър в крайна сметка. Въведена е и 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Най-добър безплатен VPN за Шри Ланка: Windscribe

Последният ни избор е Windscribe. Той е страхотен доставчик, който предлага безплатен план и платен „професионален“ план. Безплатният план е щедър и спечелете Windscribe място в най-доброто ни безплатно VPN сравнение, но не получавате всички функции на платения план, които ще посочим, докато вървим заедно.

windscribe-Slider1

windscribe-slider2

windscribe-slider3

windscribe-slider4

windscribe-slider5

предишен

Следващия

Има повече от 600 сървъра в 60 страни, което е достатъчно за заобикаляне на блокове. Въпреки това, вие получавате достъп до пълния списък на държавите само ако сте „професионалист“. В Шри Ланка все пак няма сървъри, така че няма нужда да се притеснявате за достъп до това местоположение. 

Можете обаче да го заобиколите, като добавяте места за $ 1 на месец. Плюс това, тъй като само „про“ членовете получават неограничена честотна лента, това ще ви спечели още 10 GB данни на месец. Безплатните потребители получават 2GB като стандарт, но можете да получите 10GB, просто като въведете имейла си. 

Скоростта му е добра за повечето дейности и ако искате да предавате поточно, „професионалистите“ получават достъп до сървърите му Windflix. Те са създадени за Netflix, така че няма да имате проблеми с влизането и те са достъпни в САЩ, Великобритания, Канада и Япония. 

Сигурността му е добра и приспособима. Има превключвател за убийство, въпреки че странно се нарича „защитна стена“. Windscribe има функции за поверителност, но заявява, че поддържа някои журнали, като използване на честотна лента и времеви отметки за активност. И все пак това не може да бъде проследено до вас. Прочетете нашия преглед на Windscribe за повече информация.

Други причини, които харесваме Windscribe

Има клиенти на разположение за Windows, macOS, Android и iOS, както и разширения за браузър за Chrome, Firefox и Opera. Интерфейсът му има безпроблемно изживяване, за да е по-лесен за начинаещи, въпреки че техниците са в състояние да се погрижат, ако искат. 

На разположение са някои удобни инструменти за самопомощ. Плюс това, има 24-часова поддръжка за чат на живо и имейл Чатът на живо обаче се поддържа от нейния представител за изкуствен интелект Гари. Той е доста добър, за да бъде честен, но за да говори с истински човек, ще трябва да подадеш билет.

Ако изберете месечния план, това е доста скъпо. По-дългите планове работят по-добре, но няма политика за възстановяване. Това каза, ако изпратите имейл до компанията в рамките на три дни след покупката, тя ще ви върне сумата. Можете обаче да започнете с безплатния план като пробен.

Онлайн цензура в Шри Ланка

Въпреки че навлизането на интернет в Шри Ланка продължава да се увеличава, свободата на интернет леко намаля. Ограниченията на свързаността и платформите за социални медии са възникнали по време на насилие и размирици, а именно през 2018 г., когато сингалски будист е бил уж убит от група мюсюлмани в град Канди. 

След инцидента правителството наложи извънредно положение, а социалните мрежи и услугите за съобщения – включително Facebook, WhatsApp, Instagram и Viber – бяха блокирани в цялата страна за около една седмица. Платформите бяха обвинени, че не успяха да спрат разпространението на реч на омразата и фалшивите новини, което от своя страна подхранваше бунтове. 

Блоковете бяха наложени с цел ограничаване на вълненията, но хората изпитваха затруднения в контакта със семейството и приятелите, и бизнесът също се бореше. 

Въпреки че забраната беше отменена, оттогава тя е възстановена многократно. След като над 300 души бяха убити при бомбардировките на Великденската неделя през 2019 г. над църкви и хотели, правителството цитира заплахата от дезинформация и реч на омразата впоследствие и блокира социалните медии. Забраната продължи повече от седмица, като беше отменена на 30 април.

Друга забрана бе наложена през май след религиозно напрежение, изградено от серията самоубийствени атентати, разтърсили страната. Предполага се, че са засегнати мюсюлмански фирми и джамии, а Facebook, WhatsApp, Snapchat, Viber и YouTube бяха блокирани. 

Няма независим орган, който да регулира съдържанието, но страната вижда блокове към определено съдържание и уебсайтове, като например порнографски и новини сайтове. Освен това, съдържанието е безплатно за гледане.

Онлайн наблюдение в Шри Ланка

Въпреки че Националният план за действие за защита и насърчаване на правата на човека 2017-2021 признава правото на неприкосновеност на личния живот, други инициативи предизвикаха опасения. 

Нова електронна национална лична карта, наречена e-NIC, беше представена през 2016 г., като възстанови опасенията за поверителност. Това е законово изискване и съдържа информация, като например биометрични данни, пръстов отпечатък и снимка на човек, наред с други подробности. 

E-NIC е необходим за достъп до определени услуги в страната, включително използването на обществени WiFi горещи точки, но това означава, че потенциално потребителите могат да бъдат проследявани. 

Плюс това през 2018 г. президентът Майтрипала Сирисена се срещна с представители на Facebook, за да обсъди речта на омразата и фалшивите новини в платформата. Представителите се съгласиха, че Facebook не търпи подобна реч на своята платформа и че се ангажира да я премахне. 

В момента правителството позволява достъп до Facebook, но работи с платформата, за да предотврати речта на омразата и дезинформацията. Това означава, че методите за наблюдение и наблюдение ще бъдат приложени, за да се гарантира обществената безопасност. 

Законът за далекосъобщенията № 27 от 1996 г. забранява неразрешено наблюдение на личните комуникации, но те могат да бъдат проверявани, ако са насочени от длъжностно лице или ако това е във връзка с разследване. Телекомуникационните компании също трябва да изпълняват исканията на правителството, но длъжностните лица не са длъжни да уведомяват целта. 

Правителствените агенции също се подозират, че имат технологии за наблюдение. Документите, изтекли през 2015 г., показаха, че няколко агенции се обърнаха към италианската фирма за шпионски софтуер Hacking Team. 

Документите разкриха плановете на Министерството на отбраната на Шри Ланка за разработване на електронна система за проследяване на наблюдението, въпреки че няма доказателства за покупки. 

И накрая, китайските компании ZTE и Huawei помогнаха за развитието на ИКТ инфраструктурата на Шри Ланка, така че има опасения, че тези компании може да са добавили и технология за наблюдение.

Свобода на словото онлайн в Шри Ланка

Шри-ланканската конституция гарантира свобода на изразяване, но някои теми остават чувствителни, като гражданската война. Правозащитниците са били тормозени поради работата си по темата и това е възпирало гражданите да обсъждат подобни теми.

Медийната среда на страната е тревожна, тъй като голям брой информационни агенции в Шри Ланка са държавна собственост, а много журналисти са изправени пред заплахи, а някои дори са убити. 

Някои критични журналисти са арестувани и хвърлени в затвора съгласно законодателството, като например Закона за предотвратяване на тероризма (PTA). Това каза, голяма част от това беше при правителството на бившия президент Махинда Раджапакса.

Един пример е с журналиста J.S. Tissainayagam, който беше обвинен през 2009 г. в расова омраза и събиране на пари за тероризъм и се изправи пред 20-годишна присъда. По-късно е помилван през 2010 г. от президента Раджапакса. 

При новото правителство на президента Сирисена имаше няколко ареста и наказателни преследвания и правителството работи по заместване на PTA, но има опасения, че новият законопроект е твърде широк.

Заключителни мисли

Сега трябва да знаете всички причини, поради които трябва да използвате VPN в Шри Ланка. Никога не знаете кога правителството ще наложи друг блок в социалните медии, а VPN ще ви помогне да заобиколите такива блокове, ако трябва. 

Трябва да изберете такава, която има добра сървърна мрежа, но също така трябва да изберете такава, която има голяма сигурност, за да ви скрие от наблюдението и да ви предпази от онлайн опасности. CyberGhost взе короната на VPN на Шри Ланка поради своята масивна сървърна мрежа и голяма сигурност. Плюс това, с гаранцията си за връщане на парите няма какво да губите. 

Ако имате опит с използването на VPN в Шри Ланка, кажете ни за това в секцията за коментари. В нашия VPN архив има още интересни статии, ако искате да разгледате. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map