Най-добър VPN за САЩ 2020: Скриване от чичо Сам

Тъй като това е една от най-големите и най-разнообразни държави в света, САЩ се възприемат по много начини. Бързата храна, Кока-Кола, Пепси и Елвис Пресли често идват на ум, но най-вече се разглеждат като земята на свободните. В тази статия ще разберем колко е безплатна онлайн и ще ви кажем защо трябва да използвате един от най-добрите ни VPN за САЩ, за да се защитите.


Използването на виртуална частна мрежа е полезно по много начини. Той не само е полезен инструмент за получаване на достъп до блокирано съдържание, но и ще ви предпази от онлайн опасности и наблюдение.

Надзор в САЩ

Размерът на държавния надзор в САЩ беше едно от най-шокиращите разкрития в документите, излезли от Едуард Сноудън през 2013 г. Той е една от най-наблюдаваните страни в света. Независимо дали живеете там или просто посещавате, важно е да знаете, че можете да бъдете включени в някакъв вид наблюдение.

Има законодателство за държавен надзор, но то може да бъде неясно, което го оставя отворено за злоупотреби. Актът за свободата на САЩ, който очертава ограниченията за достъп до информация от Агенцията за национална сигурност на САЩ, е подписан от президента Барак Обама през 2015 г., но други закони, които позволяват надзор, все още не са променени.

Влязоха в сила и нови закони, които засягат личния живот, а други бяха подновени. Раздел 702 от Закона за наблюдение на чуждестранното разузнаване е упълномощен до 2024 г. Той установява процедури за наблюдение и събиране на разузнавателна информация между чуждестранните сили.

Плюс това, Законът за изясняване на законното използване на данни в чужбина е влязъл в сила през 2018 г. и предвижда процеси и процедури за разпореждане с правоприлагане на данни в други страни.

Надзорът, осъществяван от органите на реда в САЩ, се ръководи от Закона за PATRIOT на САЩ, който беше приет след терористичните атаки на 11 септември 2001 г. Той даде на правителството повече правомощия за наблюдение и разследване на тероризма и други престъпни действия.

Актът за свободата на САЩ разреши на части от закона за PATRIOT на САЩ, които трябваше да изтекат и добави разпоредби за това как правителството може да събира данни. Дори при тези реформи някои програми за надзор продължават, тъй като други закони позволяват да се извършват без надзор.

Раздел 702 от Закона за изменение на FISA от 2008 г. разрешава на NSA да събира комуникационни данни на потребителите, включително тяхното съдържание. Той е предназначен само за събиране на информация за чуждестранни граждани, но комуникациите на американците влизат в процеса и се съхраняват. Има два типа колекция: низходяща и нагоре.

Колекцията надолу по веригата, известна още като PRISM, получава данни от американски технологични компании, като Google и Facebook. Той събира съдържанието на имейли на чужди цели, видео чатове, текстове, снимки и др. Колекцията нагоре по течението закръгля данни и съдържание от комуникации, докато преминават през подводни оптични кабели..

Дори със закона за свободата на САЩ, NSA може да има достъп до съобщенията, които се събират. Той ограничава само как информацията може да бъде използвана в съдебни и други производства.

Американските правоприлагащи органи са в състояние да наблюдават комуникациите и тяхното съдържание, метаданни и други записи съгласно набор от сложни статути. Те могат да направят това като част от разследвания за криминална или национална сигурност. Компаниите съхраняват такива данни до 180 дни съгласно Закона за съхранените комуникации и правителството може да поиска достъп до данните.

Законът CLOUD беше вписан в закон през 2018 г. Той определи, че исканията на правоприлагащите органи за потребителски данни, изпратени до американските компании, се прилагат към всякакви данни, притежавани от дружествата, независимо къде са съхранени. Използваните заявки са ограничени до данни, съхранявани в юрисдикцията на САЩ.

Освен частните комуникации, правоприлагащите органи могат да наблюдават уебсайтове и социални медии. През 2016 г. бе съобщено, че полицията извършва надзор над социалните медии, използвайки инструмент, наречен Geofeedia, който позволява на потребителите да търсят съдържание от конкретно място. Компанията, която стои зад инструмента, всъщност предлага услугите си на органите на реда.

Наблюдава се и увеличение на мобилните телефони на пътници, които се търсят от американските гранични агенти без заповед. Законодателство, което би изисквало граничните агенти да получат заповед преди въвеждането на претърсването през 2017 г., но това би направило само незаконно достъпът до устройство, принадлежащо на гражданин на САЩ или постоянно пребиваващо лице. Трябва да сте наясно с това, ако посещавате.

Онлайн цензура

цензура в Америка

Като цяло доставчиците на интернет услуги и уеб хостовете не се принуждават да цензурират съдържание, за разлика от голямата китайска защитна стена. Има ограничения за някои видове съдържание, макар и с основателна причина. Детската порнография, нарушенията на авторските права и незаконното съдържание подлежат на премахване, ако са хоствани в САЩ, но първо трябва да се получи съдебно решение.

Въпреки това има ситуации, в които може да бъдете ударени от някакъв филтър. Например, някои училища са длъжни да имат филтриращ софтуер за блокиране на нецензурно, незаконно или вредно съдържание, а публичните библиотеки трябва да имат филтриращ софтуер, който да не позволява на потребителите да имат достъп до детска порнография и нецензурно или вредно съдържание.

Всеки, за когото се установи, че рекламира, продуцира, разпространява или притежава детска порнография, може да изтърпи присъда до 30 години затвор съгласно федералния закон.

Нетна неутралност

Правилата за неутралност на мрежата, определени от отворената интернет поръчка, гарантират, че интернет доставчиците третират интернет трафика еднакво. През 2017 г. те обаче бяха отменени от Федералната комисия за съобщения на САЩ. Без тях интернет доставчиците могат да предпочитат определени уебсайтове, като ги ускоряват или забавят други. Можете да прочетете повече за това в нашата нетна неутралност.

Свобода на словото и самоцензура

Свободата на словото онлайн е защитена от раздел 230 от Закона за благоприличие на комуникациите от 1934 г. Първоначално е трябвало да ограничи свободното говорене в интернет, но през 1996 г. той е изменен от Закона за далекосъобщенията, което го прави безопасно убежище за уебсайтове и платформи, които обхващат противоречива или политическа реч.

Той пази уебсайтовете и онлайн услугите да не носят юридическа отговорност за това, което другите казват или правят, така че съдържанието, генерирано от потребители, обикновено се оставя на мира. Въпреки това, потребителите упражняват самоцензура заради притесненията от правителствения надзор и онлайн тормоза.

Доклад на Amnesty International през 2017 г. показа, че 33 процента от жените в САЩ са преживели тормоз онлайн и в резултат на това много от тях промениха начина, по който използват социалните медии. Някои са изправени пред заплахи за писане на политически теми.

Въпреки че американската конституция защитава свободата на печата, американското министерство на правосъдието понякога предприема действия срещу лица, подаващи сигнали и журналисти, което кара авторите да се самоцензурират..

Кибер атаки

През 2017 г. стотици хиляди компютри бяха заразени по целия свят от злонамерен софтуер, наречен WannaCry. Той замрази файловете на потребителите и поиска плащане, за да ги отключи. Много корпорации бяха засегнати и това накара САЩ да засилят сигурността на федералните мрежи, но частните потребители бяха оставени да се защитят.

С безплатните WiFi точки за достъп до по-популярни, има повече възможности за киберпрестъпността и хакерите да получат достъп до устройствата на хората. Не можете да сте сигурни колко е сигурна връзката, така че използването на един от доставчиците от нашите VPN прегледи е разумно, както и използването на приличен антивирус.

Най-добър VPN за САЩ 2020

Какво прави VPN най-доброто за САЩ

VPN се състоят от много части, а някои са по-важни от други в зависимост от това къде се намирате. Докато сте в САЩ, трябва да изберете доставчик, който да почита поверителността. Уверете се, че има строга политика за не-регистрация. Това означава, че доставчикът не води записи на вашата онлайн активност, така че не може да предаде нито един, който е помолен да го направи.

Вие също искате да има голяма сигурност, защото това ще ви предпази от онлайн атаки и ще ви скрие от цялото наблюдение. За да отиде с тази сигурност, тя трябва да има ключ за убийство. Това ще ви защити, ако VPN не успее, като ви изключи от интернет, като гарантира, че никоя от вашите чувствителни данни няма да изтече.

Където компанията е базирана също е важно, тъй като тези със седалище в САЩ ще попадат под нейната юрисдикция. Това не означава, че VPN базирани там са лоши, но за тези, които търсят пълна поверителност, най-добре е да изберат такава, базирана на друго място.

Нейната сървърна мрежа също е важна. Колкото повече сървъри има доставчик, толкова по-лесен ще бъде достъпът до съдържанието. Въпреки че цензурата не е голям проблем в САЩ, това не е единственото нещо, което може да блокира съдържанието. Геоблоките могат да бъдат болка. С две думи това са регионални ограничения, които са определени така, че определено съдържание, като например телевизионни предавания, да може да се гледа само в определени страни.

Може би посещавате САЩ и искате да гледате любимото си шоу от вкъщи. С VPN можете просто да се свържете със сървър там, за да го видите. Същото важи и за гледането на САЩ Netflix от друга държава. Вижте нашите най-добри VPN за Netflix, ако това е в горната част на списъка ви.

Изборът на VPN с добри скорости също е добра идея, особено ако ще използвате поточно предаване. Ще се възползвате и от такъв, който има неограничена честотна лента.

Други фактори, които трябва да вземете предвид са колко е лесна за използване, какви устройства поддържа и колко можете да свържете едновременно. И накрая, прилично обслужване на клиентите е хубаво да има и цените варират, и двете могат да повлияят на вашето решение.

1. Най-добър VPN за САЩ: ExpressVPN

ExpressVPN е един от най-добрите налични VPN мрежи, а също така и нашата избрана за най-добрата VPN за Америка. Със сървъри в 94 различни страни по света няма да ви липсват възможности за свързване, независимо какви са вашите нужди. Той е и най-добрият VPN за стрийминг, така че Netflix, Hulu, BBC iPlayer и Amazon са на разположение. Прочетете пълния ни преглед на ExpressVPN, за да научите повече.

ExpressVPN-Website

ExpressVPN-Регистрация

ExpressVPN-Speedtest

ExpressVPN тунел-Options

ExpressVPN-пълен App

предишен

Следващия

ExpressVPN поддържа IPSec, OpenVPN, PPTP и SSTP протоколи и за криптиране предлага 256-AES, RSA-1024 и RSA-4096; този широк набор от опции го постави и в горната част на нашия списък за най-добрата VPN за Китай.

Той поддържа връзки на пет устройства едновременно, така че ще можете да го стартирате на вашия телефон и лаптоп без проблем. Той също така включва тест за скорост, за да намерите най-бързите сървъри наблизо и диагностичен инструмент, който можете да използвате, за да подпомогнете поддръжката на клиенти при евентуални проблеми, които може да имате.

Други причини, които харесваме ExpressVPN

ExpressVPN е базиран на Британските Вирджински острови, което означава, че не е ограничен от закони за запазване на данни, така че анонимността е гарантирана. Няма полза от безплатна пробна версия, но с 30-дневна гаранция за връщане на парите, трябва да имате достатъчно време да я тествате и да решите дали това е правилната VPN за вас.

Превключвателят за убийства на ExpressVPN е друга отлична функция и тази, която трябва да се намери във всеки приличен VPN – особено за тези, които живеят в държави с много рестриктивни правителства. Постоянната надеждност, бързата скорост и силната сигурност правят ExpressVPN победител, когато става въпрос за безопасно сърфиране в САЩ.

2. NordVPN

NordVPN има строга политика за нерегистриране и се намира в Панама, което го прави най-добрият VPN за торент. Той разполага с възможност за избор на специализиран сървър в зависимост от вашите нужди, включително оптимизирани за торент и анти-DDoS сървъри. Между всичко това няма как НСА да ви шпионира.

предишен

Следващия

Той предлага множество сървъри в САЩ, които предоставят достъп до Netflix, Hulu, Amazon и BBC iPlayer, така че няма да имате проблеми с поточното предаване на любимите си медии, нито със свързването с един, който е само на пътя от вас. Това означава, че можете да разглеждате и безопасно, и бързо.

NordVPN не разполага със сплит тунели като ExpressVPN, но има конфигурируем превключвател за убиване, за да се насочва към определени приложения. Ако VPN се понижи, той ще убие например торенти, но поддържайте браузъра и имейла си нагоре. Прочетете пълния ни преглед на NordVPN, за да научите повече.

Други причини, които харесваме NordVPN

Разполагайки с впечатляващите 5000 сървъра в 60 страни, NordVPN трябва да отговаря на нуждите на всеки VPN потребител, независимо дали е поточна медия или се радва на сигурна комуникация. „Double VPN“ е функция на NordVPN, която осигурява функционалността за използване на два VPN сървъра в една връзка за допълнителна сигурност.

NordVPN предлага отлична техническа поддръжка и денонощен чат на живо за всяка помощ, от която се нуждаете. Той също има 30-дневна гаранция за връщане на парите, което би трябвало да е повече от достатъчно време, за да добиете достойна представа за неговата функционалност.

3. Частен достъп до Интернет

Частният достъп до Интернет е базиран в САЩ, което означава, че той попада под юрисдикцията на NSA, FBI и останалата част от азбуката. PIA обаче е анонимен VPN, който не съхранява IP или трафик и поддържа отлична репутация през всичките години, в които работи.

предишен

Следващия

Една от най-атрактивните характеристики на PIA е изключителната стойност на парите, които предлага. Той осигурява силна сигурност и бързи скорости за част от цената на някои други услуги с подобна производителност. Прочетете пълния ни преглед на PIA, за да научите повече.

Не е най-добрият VPN там за стрийминг, но все пак предлага много гъвкавост в други области, наред с това, че е най-лекият VPN клиент там. Тя се изпълнява изцяло от лентата на задачите или от браузъра ви, така че да не се пречи на екрана ви. Прочетете нашите най-добри VPN за Chrome за подробности.

Други причини, които харесваме PIA

PIA може да поддържа до пет едновременни връзки наведнъж, така че няма да имате проблеми с осигуряването на всичките си устройства. PIA предлага също 256-битово криптиране и защита от течове на DNS за допълнителна сигурност.

PIA хоства над 1600 сървъра в десет големи градове в САЩ и обхваща повече от 30 държави по света, така че не трябва да имате проблеми с намирането на връзка близо до вас. PIA предлага възстановяване на седем дни, така че няма никаква вреда просто да го вземете за въртене.

4. VyprVPN

VyprVPN има голям брой сървъри, разпространени в 64 държави с 10 сървъра в САЩ и предлага силно криптиране, NAT защитна стена и собствени DNS сървъри за предотвратяване на течове на DNS. В нашите тестове по време на процеса на преглед на VyprVPN установихме, че има прилична производителност за ценовия диапазон и много удобни за използване мобилни приложения.

VyprVPN е със седалище в Швейцария, която е страна с добри закони за поверителност по отношение на запазването на данни. На всичкото отгоре, VyprVPN има много ясна политика за поверителност, която гласи, че регистрира вашия IP адрес и време за сесия до 30 дни.

На теория това не предлага пълна анонимност, но има малък шанс, че НСА ще успее да получи заповед от близкоглавите швейцарски власти.

Други причини, които харесваме VyprVPN

VyprVPN предлага до пет едновременни връзки на своята първокласна услуга и отлична стойност със силна сигурност, прилични скорости и някои от най-ниските налични цени. Той има лесен за използване интуитивен софтуер за Windows, macOS, Android и iOS.

VyprVPN се предлага с 30-дневна гаранция за връщане на парите, така че можете да го проверите без караница.

5. CyberGhost

CyberGhost е друг VPN, облагодетелстван от L2TP / IPSec, OpenVPN и IKEv2 / IPSec тунелинг протоколи с 256-битово AES криптиране, което му осигурява силна сигурност и поверителност. Той има над 4000 сървъра, разпространени в 58 страни, което му осигурява широк обхват за стрийминг услуги – Hulu, Amazon и американската версия на Netflix трябва да бъдат лесно достъпни.

CyberGhost-Slider1

CyberGhost-Slider2

CyberGhost-Slider3

CyberGhost-Slider4

CyberGhost-Slider5

предишен

Следващия

Прочетете пълния ни преглед на Cyberghost, за да научите повече.

CyberGhost покрива до пет устройства едновременно и поддържа разделяне на тунели. Освен това има голям избор от допълнителни функции, включително компресия на данни, пренасочване на HTTPS и блокиране на злонамерени уебсайтове, реклами и проследяване онлайн.

CyberGhost има впечатляващ уебсайт, който е едновременно интуитивен и лесен за използване. Наличен е денонощен чат на живо с родна поддръжка за английски, френски и немски език. Основната поддръжка на офертата е прилична, въпреки че ако попитате нещо много техническо, вашето запитване обикновено се препраща към по-напреднал екип, който ще отговори на него по-късно по имейл.

Други причини, които харесваме CyberGhost

Това, че сте базиран в Румъния, означава, че CyberGhost е свободен да управлява анонимна политика без регистрация. Той има функция за защита на приложението, за да гарантира, че случайно не сте защитени и превключвател за убийство в случай, че вашата VPN връзка падне.

Недостатъкът на CyberGhost в случая е, че неговата сървърна мрежа в Щатите и Канада изостава от масовото си разпространение в Европа. Все още е перфектно добра услуга, просто предлага малко по-малък избор от останалите в този списък. CyberGhost предлага гаранция за връщане на пари, за да го изпробвате и седемдневна безплатна пробна версия за потребителите на Android и iOS.

Заключителни мисли

Животът в САЩ означава, че трябва да пазите данните си сигурни или може да се окажете бенефициент на много нежелано внимание. Горепосочените доставчици на VPN ще ви предпазят, като същевременно минимизират загубата на скорост и все пак ще ви позволяват да предавате свободно. Смятаме, че ExpressVPN върши най-добрата работа, но всички останали алтернативи са добри избори.

Какво мислите за нашата селекция? Имате ли свои предложения? Уведомете ни в коментарите по-долу. Не забравяйте да разгледате и другите ни VPN статии и, както винаги, благодаря за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map