Най-добър VPN за Русия 2020: Борщ и блокове

Русия е интригуваща страна, известна със студените си зими и любовта на водка. Това е най-голямата нация в света, която споделя граници с много страни в Европа и Северна Азия. Може да се ръководи от неволно правителство, но не можете да му отнемете културата, наследството и красотата. И все пак, ако ще отидете онлайн, трябва да използвате един от най-добрите ни VPN за Русия, за да сте в безопасност.


Използването на виртуална частна мрежа е безпроблемно. Няма значение къде се намирате по света, не можете да избягате от онлайн опасности, като например киберпрестъпност. Плюс това има геоблоки, с които да се борим. Що се отнася до Русия обаче, има цензура за заобикаляне и други причини, които правят разумната идея да се защитите с VPN.

Най-добър VPN за Русия 2020

Онлайн цензура в Русия

Интернет цензурата е разпространена в много страни. При някои обаче е по-лошо от други. Например, Китай има една от най-лошите форми на онлайн цензура в света чрез Голямата защитна стена на Китай. Въпреки че онлайн руският свят на Русия не е толкова лош, той със сигурност има ограничения и свободата на интернет постоянно намалява.

Руските власти са разработили и приложили закони, които им позволяват да ограничат достъпа до определени уебсайтове и съдържание. Това може да включва съдържание, свързано с политическата опозиция, конфликта в Украйна и ЛГБТ общността. 

Няколко агенции са в състояние да вземат решения относно това, което се блокира, като Роскомнадзор, Федералната служба за контрол на наркотиците и Генералната прокуратура. Съдържанието, което попада в определени категории, може да бъде блокирано без съдебно разпореждане.

Това включва съдържание, свързано със самоубийствена информация, сексуално насилие над деца, пропаганда на наркотици, нарушаване на авторските права, екстремизъм, информация за млади жертви на престъпления и несанкционирани публични акции или митинги. Сайтовете, които съдържат съдържание, свързано с проблеми като корупция, порнография и религиозни убеждения, също могат да бъдат блокирани.

Друго съдържание може да бъде блокирано със съдебна заповед и доставчиците на интернет услуги (ISP) трябва да се консултират с „черен списък“ на забранени уебсайтове. Въпреки това, често липсват насоки за това какво трябва да бъде блокирано и доставчиците на интернет услуги често извършват обширни блокове, за да избегнат наказание. 

Редица уебсайтове бяха блокирани през 2017 г., след като те бяха счетени за „нежелани“ съгласно закон от 2015 г., насочен към организации, които Кремъл обвинява в подстрекаване на политическо несъгласие. Промоутърът на свободата в Интернет Roskomsvoboda следи цензурата и установи, че повече от 10 милиона уебсайта са блокирани през 2018 г..

На местните доставчици на интернет услуги бе поръчано да блокират 8000 пиратски уебсайтове през 2017 г. и бяха изменени някои закони, които позволиха блокирането на повече от 600 уебсайта с огледални огледала през 2018 г. Киноиндустрията е движещата сила, но блокирането цели борба с нарушаването на авторските права на музика, софтуер , книги и телевизионни предавания.

Приложения за социални медии и съобщения в Русия

Много социални медии и приложения за съобщения станаха жертва на стриктния онлайн свят в Русия. Telegram беше блокиран със съдебна заповед през 2018 г., тъй като не спазваше закона на Yarovaya. 

Този закон изисква онлайн услуги, които предлагат криптиране, за да подпомогнат властите при декодиране на шифрованите данни. Telegram предлага услуга, при която хората могат да шифроват текстови съобщения, които са обвинени в тероризъм.

Telegram се опита да преодолее блокирането, но новите хостинг сайтове също бяха насочени. Това означава, че популярните уебсайтове като Google Cloud, Microsoft Azure и Amazon Web Services също са блокирани. 

В един момент бяха блокирани 8 милиона IP адреси, които принадлежаха на водещи хостинг доставчици, което от своя страна засегна онлайн услугите за банки, магазини и авиокомпании. Въпреки че много от тях са деблокирани, списъкът все още остава голям. 

Въпреки усилията на Русия да блокира Telegram, той все още е достъпен. Правителството обаче блокира други платформи, като LinkedIn, Blackberry Messenger, Line, Zello и WeChat.

Тези блокове бяха направени съгласно Федералния закон за информацията, информационните технологии и защитата на информацията, тъй като компаниите не бяха регистрирани като разпространители на информация. След регистрацията властите биха имали достъп до своите данни.

LinkedIn също беше блокиран през 2016 г., тъй като не успя да прехвърли обработката на личните данни на руските граждани на руска територия. Руското законодателство изисква местните и чуждестранните компании да съхраняват личните данни на руските граждани на руски сървъри. Фирмите, които отказват, могат да бъдат изправени пред глоба или да бъдат блокирани.

Лабораториите на Касперски трябваше да преместят някои от своите центрове за данни и поради руските закони. Съвсем наскоро Facebook и Twitter получиха девет месеца за преместване на данните на руските потребители на сървъри в страната.

Руският VPN Ban

През 2017 г. Русия започна да блокира VPN услугите. Доставчиците, които до този момент са позволявали на потребителите да имат достъп до забранено съдържание, ще бъдат блокирани, освен ако не се съгласят да ограничат потребителите да посещават забранени уебсайтове. Ако доставчикът се съгласи, те могат да продължат да работят в страната.

Повечето отказаха да се съобразят, а някои напълно игнорираха искането. След това законът беше изменен, за да налага глоби на несъответстващи VPN услуги и други анонимници. Все пак законът не беше приложен добре.

При поредния опит през 2019 г. Roskomnadzor изпрати имейли до доставчици на VPN, като им поръча да прилагат механизми за блокиране на уебсайтове или да бъдат блокирани. 

Никой от доставчиците на VPN, към които се обърна, не желаеше да сътрудничи, тъй като това по същество ще означава и регистриране на активността на потребителите. Мнозина затварят руските си сървъри. Нашето парче, посветено на руската забрана за VPN, обхваща по-подробно.

Онлайн наблюдение в Русия

Освен руските власти, които имат достъп до потребителски данни със Закона за Яровая, законодателството, което позволява на властите да извършват натрапчив надзор, се увеличава непрекъснато.. 

Законът за информацията, информационните технологии и защитата на информацията беше изменен, за да забрани на потребителите да анонимни в социалните медии и комуникационните платформи. Потребителските акаунти трябва да са свързани с реални самоличности, но беше трудно да се реализират.

Данните за онлайн комуникация, които включват текст, видео и аудио, трябва да се съхраняват до шест месеца. Онлайн метаданните също трябва да се съхраняват до една година. Властите имат достъп до данните, без да е необходимо съдебно разпореждане.

Руското правителство също използва Системата за оперативно-издирвателни мерки (SORM) за онлайн наблюдение. Интернет доставчиците са необходими за инсталиране на технологията SORM, която позволява мониторинг на интернет трафика. Ако доставчикът не спазва изискванията, той може да бъде глобен или да загуби лиценза си. 

SORM използва технология за дълбока проверка на пакети, която позволява на Федералната служба за сигурност (FSB) директно да подслушва комуникациите. Тя се нуждае от заповед, но не е необходимо да се показва, за да може тайно да бъде прихваната комуникацията.

Освен това се смята, че правителството използва своите възможности за наблюдение за наблюдение на активисти, журналисти и членове на опозицията. Нашата най-добра VPN за Обединеното кралство и най-добрата VPN за американските части показват други страни, които участват в натрапчиво наблюдение.

Свобода на словото онлайн в Русия

Въпреки че руската конституция предвижда свобода на словото, има и други закони, които я ограничават.

Всеки, който се счита за провокиращ сепаратизъм или екстремизъм онлайн, може да бъде наказан с до пет години лишаване от свобода съгласно руския наказателен кодекс. Освен това подбуждането към омраза ще доведе до шест години затвор. 

Само откриването на такъв случай може да доведе до добавяне на обвиняемия към списък на екстремистите. Федералната служба за финансов мониторинг поддържа списъка и всеки в него може да бъде ограничен от определени професии и да бъде замразена банковата му сметка, дори и да не са осъждани. Определението за екстремизъм също е широко.

Клевета и призиви за тероризъм също се наказват съгласно наказателния кодекс. Административният код забранява разпространението на невярна информация за Съветския съюз през Втората световна война и изобразяването на символи на нацистки или други екстремистки организации. 

Над 1000 наказателни дела са заведени за онлайн дейности, като публикации в социалните медии, а 98 от тях изискват присъда от затвор. Много потребители са били преследвани за критикуване на религията, особено Руската православна църква. 

В един случай 19-годишен студент беше обвинен в подбуждане на реч на омраза, след като оприличи героя на Игра на тронове Джон Сноу с Исус Христос. Компютърът му е иззет от полицията и той е включен в екстремисткия списък и е изправен пред възможността за петгодишна присъда. Имало е и подобни случаи, така че внимавайте какво публикувате онлайн.

ЛГБТ активистите могат да се разглеждат като насърчаване на нетрадиционните сексуални отношения, което води до наказание за тяхното онлайн изразяване. Един активист сподели информация за група, която се застъпва за достъп до здравна и сексуална информация. Те бяха осъдени и глобени с 50 000 руски рубли (760 долара).

Какво прави VPN най-доброто за Русия

Можете просто да изберете доставчик от тези в нашите VPN ревюта, но трябва да сте сигурни, че е подходящ за Русия. За начало доставчикът трябва да има голяма сигурност, за да ви предпази от онлайн опасности и да ви предпази от натрапчиво наблюдение.

Освен това трябва да има включен ключ за убийство. Това ще прекъсне връзката ви, ако VPN не успее, запазвайки вашите чувствителни данни. Заедно с това, тя трябва да уважава вашата поверителност онлайн. Услугата трябва да има солидна политика за без регистрация, което всъщност означава, че не води отчет на вашите онлайн дейности.

За да заобиколите руската цензура, ще трябва да изберете такава с добра сървърна мрежа. Колкото повече сървъри има в различни страни, толкова по-голям е шансът ви да намерите такъв, който да отговаря на вашите нужди. 

Това също се отчита за преминаване на геоблокове. Например, ако искате да гледате Netflix САЩ и не сте в страната, ще ви е необходим IP адрес на САЩ. Като се свържете със сървър в рамките на САЩ чрез VPN, ще получите достъп. Нашият най-добър ръководство за VPN за Netflix има някои специални препоръки.

Ако искате да получите достъп до съдържание, което е ограничено до Русия, ще ви трябва сървъри в рамките на страната. Поради забраната за VPN, много доставчици затвориха своите руски сървъри. Все още има някои, които имат сървъри там, но това може да означава, че са спазили правилата на Русия. 

За да сте сигурни, че не чакате постоянно да се зареди съдържанието, трябва да изберете такова с добра скорост. Неограничената ширина на честотната лента ще гарантира, че и вие не натискате капачка за използване на данни. И двете функции са важни, ако искате да направите поточно или торент.

Други функции, които трябва да помислите, включват устройствата, които поддържа, удобството му за ползване и колко устройства можете да свържете едновременно. Плюс това е удобно добро обслужване на клиентите и колко разходите за обслужване могат да повлияят на вашето окончателно решение.

1. Най-добър VPN за Русия: ExpressVPN

Предоставихме на ExpressVPN руската корона заради отличното му всестранно обслужване и силната сигурност. Това е най-добрият наличен VPN и не се съмняваме, че ще бъдете защитени с него. Той осигурява сигурност с 256-битово криптиране на AES и можете да го увеличите, ако искате. Има вграден превключвател за убийство, който е активиран по подразбиране и не поддържа журнали. 

ExpressVPN-Website

ExpressVPN-Регистрация

ExpressVPN-Speedtest

ExpressVPN тунел-Options

ExpressVPN-пълен App

предишен

Следващия

Той има повече от 3000 сървъра, налични в 94 държави, което ви дава много да избирате за заобикаляне на блокове. ExpressVPN използваше сървъри в Русия, но след това ги премахна, така че няма да имате достъп до съдържание, ограничено от Русия. 

Няма да имате проблем със скоростта, тъй като това е най-бързият VPN на пазара и също така осигурява неограничена честотна лента. Тези функции – и фактът, че може да влезе във всяка стрийминг платформа – помогнаха да заеме първото място в най-добрия ни VPN за сравнение на потоци. Той позволява и порой. Прочетете нашия преглед на ExpressVPN за по-добър поглед върху услугата.

Други причини, които харесваме ExpressVPN

Той е съвместим с Windows, macOS, Android, iOS и Linux. Освен това има разширения за браузър за Chrome, Firefox и Safari. Можете да свържете до пет устройства едновременно.

Лесна е за употреба и е идеалният избор, ако нямате много опит с VPN мрежи. След като инсталирате ExpressVPN, той ще направи почти всичко за вас. Всичко, което трябва да направите, е да се уверите, че сте свързани с подходящ сървър.

Ако имате нужда от помощ, има полезна база от знания онлайн за самопомощ. Има и чат на живо и имейл на разположение 24/7. Въпреки че персоналът е полезен независимо от маршрута, който сте поели, поддръжката по имейл е по-добра, когато става въпрос за по-задълбочени проблеми. 

Недостатък на ExpressVPN е цената му. Той е един от най-скъпите доставчици, на които се натъкнахме, но също така е и най-добрият VPN Cloudwards. Можете да отнемете част от тези разходи, като изберете по-дълъг план. Освен това има 30-дневна гаранция за връщане на парите, така че нямате какво да губите.

2. NordVPN

NordVPN е друг страхотен доставчик, който често се споменава в нашите статии за VPN. Сигурността му е сред едни от най-добрите на пазара и включва използването на нейните двойни хоп сървъри, които предлагат повече сигурност на VPN тунела. Има превключвател за убийства и стриктна политика за без регистрация за допълнително спокойствие.

NordVPN-Slider1

NordVPN-Slider2

NordVPN-Slider3

NordVPN-Slider4

NordVPN-Slider5

предишен

Следващия

Той има огромен брой сървъри (повече от 5000) и те са разпръснати из 60 държави, което означава, че не трябва да имате проблем с свързването с такъв, който е подходящ. Подобно на ExpressVPN обаче NordVPN имаше сървъри в Русия, но ги прекрати след въвеждането на правилата за VPN на Русия..

Скоростите му са добри, но може да стане бавен на дълги разстояния. Това е основната причина тя да загуби първото място. Във всички останали области NordVPN е сравним с нашия победител, ExpressVPN. Можете да прочетете повече за това в нашето ExpressVPN срещу NordVPN парче. 

Все пак няма ограничения на честотната лента и това може да влезе в повечето стрийминг услуги, включително Netflix. Плюс това, NordVPN е най-добрият ви VPN за торент, в случай че това е нещо, което искате да направите. Прочетете повече за доставчика в пълния ни преглед на NordVPN.

Други причини, които харесваме NordVPN

NordVPN може да се използва в Windows, macOS, Android и iOS, с лесни за използване клиенти. Можете да свържете до шест устройства едновременно.

Ако срещнете проблеми, можете да използвате удобната база данни, която е на разположение, за да подредите проблема сами. Ако това не е, има 24-часова поддръжка за чат на живо и имейл. Чатът на живо има най-бързото време за реакция, но така или иначе, вие сте в добри ръце.

Това е добра стойност за парите ви, но месечната ставка не е добра. Избирането на по-дълъг план ще ви спести пари в дългосрочен план. Има 30-дневен срок за възстановяване, в случай че не ви харесва.

3. CyberGhost

Следва CyberGhost, който е достоен доставчик с голяма сигурност. Той има постоянно активиран превключвател за убийство, което означава, че не е нужно да се притеснявате за това и вашите онлайн дейности не се записват. 

CyberGhost-Slider1

CyberGhost-Slider2

CyberGhost-Slider3

CyberGhost-Slider4

CyberGhost-Slider5

предишен

Следващия

Той има голям брой сървъри, които покриват 59 държави, но никой от тях не е в Русия, така че няма да имате достъп до ограничено съдържание. 

CyberGhost има бързи скорости, но подобно на NordVPN може да стане бавен на дълги разстояния. Въпреки това ще получите неограничена честотна лента и тя може да влезе в повечето стрийминг услуги. Също така е добър избор за торент, със списък на сървърите, които са оптимизирани за това. Прочетете нашия ревю за CyberGhost за повече информация.

Други причини, които харесваме CyberGhost

CyberGhost може да бъде инсталиран на Windows, macOS, Android и iOS. Интерфейсът беше наскоро актуализиран и, въпреки че не е трудно да се използва, може да отнеме известно време, за да свикнете. 

Можете да свържете до седем устройства едновременно, поради което той спечели място в най-добрата ни VPN за множество устройства. Това каза, че седем е ограничението за това колко устройства могат да бъдат инсталирани също.

CyberGhost има една от най-обширните бази от знания, които сме виждали. На всичкото отгоре има чат на живо и поддръжка по имейл. И двете са добри, но имейлът е по-добрият вариант за повече технически проблеми.

Това е евтина услуга, която ви осигурява да се регистрирате за по-дълъг абонамент, защото месечната ставка е лоша. Има седемдневна безплатна пробна версия за Android и iOS, така че можете да видите дали ви харесва. Плюс това има гаранция за връщане на парите, която е за 14 дни на месечния план, но е 45 дни, ако сте на по-дълъг.

4. VyprVPN

VyprVPN може да се използва и за Русия. Не е толкова добър, колкото другите ни избори, но има отлична сигурност, което е основният ни фокус. Можете да персонализирате настройките, така че е чудесно за майстори на майстори, но е и за начинаещи. Включен е превключвател за убийство и той няма да води регистрите на вашите онлайн шенаги.

VyprVPN-Slider1

VyprVPN-Slider2

VyprVPN-Slider3

VyprVPN-Slider4

VyprVPN-Slider5

предишен

Следващия

Заедно със сигурността ще получите и достъп до собствения му протокол Chameleon, което добавя още повече защита към вашата връзка. Можете да прочетете повече за това в нашия ревю на VyprVPN.

Сървърната мрежа на VyprVPN е малка в сравнение със своите конкуренти. Общо има по-малко от 1000 сървъра, които обхващат 64 държави. Въпреки това той има сървъри в Москва, така че ако трябва да имате достъп до съдържание, ограничено до Русия, това е VPN за вас.

Скоростите му не са големи, но би трябвало да са добре за повечето дейности. Няма ограничения на капацитета на честотната лента, това позволява торентинг и ще имате достъп до повечето стрийминг платформи.

Други причини, които харесваме VyprVPN

Клиентите са достъпни за Windows, macOS, Android и iOS. Интерфейсът е с дата, но все още е лесен за използване. Броят на устройствата, които можете едновременно да свържете зависи от това кой пакет изберете. Стандартният пакет позволява до три устройства, докато премиум пакетът позволява до пет. 

Има денонощна база знания, чат на живо и поддръжка по имейл. В нашия преглед обаче не сме имали най-добрия опит с него. Базата знания не е страхотна, а отговорите на екипа за поддръжка бяха кратки.

VyprVPN има два нива за ценообразуване: стандартният пакет и премиум пакетът. За да използвате протокола Chameleon, ще трябва да изберете първокласния пакет. След това можете да изберете или месечен, или годишен план, но годишният се оказва по-евтин. Има 30-дневна гаранция за връщане на парите, така че можете да опитате първо.

5. TorGuard

Последната ни селекция е TorGuard. Той е добър доставчик и има някои от най-персонализираната сигурност на пазара. Включен е превключвател за убийство, който се активира автоматично и е въведена стриктна политика без регистрация.

TorGuard има повече от 3000 сървъра в 55 държави, но те вече нямат сървъри в Русия, в случай че това е, което искате.

TorGuard-Slider1

TorGuard-Slider2

TorGuard-Slider3

TorGuard-Slider4

TorGuard-Slider5

предишен

Следващия

Той има бързи скорости, но те могат да варират в зависимост от местоположението. Плюс това, ако изберете настройки за висока сигурност, това също може да намали скоростта. Има неограничена ширина на честотната лента и това позволява да се провеждат потоци. 

TorGuard обаче не може да влезе в някои стрийминг платформи, като Netflix. Все пак има начин за това. Има специални поточни IP адреси, които можете да добавяте към вашия пакет за месечна такса. Въпреки това те са гарантирани, че работят, затова е на първо място в най-добрия ни VPN със специално ръководство за IP адреси. Можете също да прочетете повече в нашия преглед TorGuard.

Други причини, които харесваме TorGuard

Може да се използва в Windows, macOS, Android и iOS. Мобилната версия обаче може да бъде досадна за настройка. Можете да свържете до пет устройства едновременно, но ако имате нужда от повече, можете да закупите до 20 повече на $ 1 на месец.

Налична е удобна база знания, онлайн ресурси и форум, ако имате нужда от помощ. Има и чат на живо, но той се поддържа от обща компания за поддръжка на клиенти, така че може да не е най-добрият избор за технически проблеми. Има обаче поддръжка по имейл, която е на разположение 24/7, но.

Месечните разходи не са лоши, но работят по-добре при по-дълги планове. Има и седемдневна гаранция за връщане на пари, в случай че не ви харесва.

Заключителни мисли

Сега знаете защо е важно да използвате VPN, докато сте в Русия. Надяваме се, че сте намерили нашето ръководство за полезно и сте избрали подходяща VPN услуга. Трябва да сте сигурни, че има отлична сигурност и поверителност, както и добра сървърна мрежа за получаване на минали блокове.

ExpressVPN е ясен победител поради своите настройки за сигурност на високо ниво, отдаденост на личния живот и много други функции. Той ще скрие вашата самоличност и ще можете да влезете в почти всичко с нея. Защо да не опитате с 30-дневната гаранция за връщане на парите, която се предлага?

Ако имате опит с използването на VPN в Русия, кажете ни за това в секцията за коментари. Ще се радваме да чуем за това. Както винаги, благодаря за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map