Най-добър VPN за Оман 2020

Столицата на Оман, Мускат, е изпълнена с естествен чар и архитектурна красота и има невероятни плажове, замъци и джамии, които могат да се чудят на други места в страната. Има много неща за правене там, но най-вероятно ще се свържете с интернет по време на посещението си и би било разумно да използвате един от най-добрите ни VPN за избраните от Оман, за да направите това.


Използването на виртуална частна мрежа има много предимства, независимо къде се намирате. Той не само ще гарантира вашата безопасност, но и ще ви помогне да получите достъп до ограничено съдържание. В тази статия ще се съсредоточим върху причините, поради които трябва да използвате такава в Оман.

Както в много страни, интернет е строго контролиран в Оман, макар че никъде не е толкова зле като Китай. Той блокира уебсайтове, съдържащи порнография, гей и лесбийски материали и съдържание, свързани с незаконни наркотици. Някои уебсайтове за запознанства също са блокирани, но това може би е така, защото са имали сексуално явни изображения върху тях.

Потребителите на интернет са обвързани от условията и споразуменията на доставчиците на интернет услуги. Те предвиждат, че потребителите не могат да извършват незаконни дейности, които противоречат на социалните, културните, политическите, религиозните или икономическите ценности на монархията или биха могли да навредят на трета страна. Неспазването на това може да доведе до прекратяване на служебното правоотношение и дори до наказателно или гражданско дело.

Гласовите връзки чрез IP услуги като Skype, FaceTime и WhatsApp са забранени, но най-добрият ви VPN за Skype може да ви помогне с това. През 2007 г. регулаторният орган за далекосъобщения направи незаконно интернет кафенетата да разрешава на хората да използват тези услуги. Интернет кафенета в цялата страна са нападнати и много хора са арестувани за предоставяне на VoIP услуги. Нарушителите могат да бъдат изправени пред затвор и глоби.

Заедно с тези ограничения са блокирани някои уебсайтове за инструменти за заобикаляне. Можете да го заобиколите, като изтеглите софтуера преди да пристигнете в Оман.

Онлайн реч в Оман

Член 29 от Оманската конституция гарантира свобода на мнението и изразяване, стига да е в рамките на закона. Не се разрешава реч, която е критична за управниците или правителството на страната, нито е омраза към исляма. Имаше арести, разпити и присъди от затвора за критики към правителството в социалните медии, което доведе много хора да се цензурират.

Законът за печата и публикацията от 1984 г. позволява на правителството да цензурира публикации, считани за политически, културно или сексуално обидни, както и съдържание, което нарушава сигурността на страната или причинява обществен раздор.

Журналистите практикуват самоцензура по определени теми, за да избегнат наказание. Правителството има правомощието да затваря медийни издания, да блокира уебсайтове, да анулира лицензи и да преследва за нарушения на съдържанието.

Пример за това е случаят с известния писател и активист Абдула Хабиб, който през 2016 г. беше осъден на три години затвор и глобен с 2 000 омански лъжи (5195 долара) за публикации във Facebook за политически и права на човека.

Надзор в Оман

В доклад на Държавния департамент на САЩ се казва, че Оман следи частните комуникации, включително мобилни телефони, имейл и чат стаи. Онези, за които е установено, че са критични към правителството, могат да бъдат проследени чрез техния IP адрес и да бъдат разпитани.

Например през 2006 г. администраторите и няколко модератори на популярен дискусионен форум бяха задържани от властите. Те бяха обвинени в клевета, след като във форума беше публикувана статия за корупцията в страната.

Интернет кафенетата трябва да имат одобрен етажен план, който прави всички компютърни екрани видими за етажния ръководител. Не трябва да има завеси или други препятствия и операторите са помолени да инсталират прокси сървъри, за да наблюдават активността на потребителите и да водят запис за това.

Най-добър VPN за Оман 2020

Какво прави VPN най-доброто за Оман

VPN мрежите имат много функции, но те се различават от доставчика до доставчика, така че трябва да сте сигурни, че изберете този, който отговаря на вашите нужди от нашите VPN ревюта. Добрата сигурност е задължителна, тъй като ще ви предпази от онлайн опасности. В допълнение, вграденият превключвател за убийство е от полза, защото ще ви прекъсне връзката с интернет, ако VPN не успее, запазвайки вашите данни.

За да заобиколите ограниченията, искате да изберете такава с голяма сървърна мрежа, която обхваща възможно най-много страни. Това ще ви даде най-добрия шанс да заобиколите цензурата и геоблоковете. Ако искате да получите достъп до съдържание, което е достъпно само в Оман, ще ви трябват и сървъри.

Ограниченията на скоростта и честотната лента също са фактори, които трябва да се вземат предвид, особено ако планирате поточно предаване.

Може да искате да помислите и за неговата лекота на използване и какви устройства можете да настроите. Плюс това, добрата поддръжка на клиенти е удобна и бюджетът ви ще играе роля във вашето решение.

Нашият избор зависи от определени дейности, така че не забравяйте да изберете доставчик, който да отговаря на вашите нужди.

1. Най-добър VPN за Оман: ExpressVPN

Нашият победител за Оман е ExpressVPN. Често той е изброен в нашите пет най-добри статии заради отличното му всестранно обслужване. Той е един от най-добрите доставчици на VPN и има голяма сигурност с 256-битово криптиране на AES и възможността да го увеличите до 4096-битово, гарантирайки вашата защита от онлайн опасности. Има и ключ за убийство, за допълнително спокойствие.

Доставчикът има строга политика за без регистрация, така че няма да е необходимо да се притеснявате за поверителността си. Прочетете пълния ни преглед на ExpressVPN за повече информация за него.

ExpressVPN-Website

ExpressVPN-Регистрация

ExpressVPN-Speedtest

ExpressVPN тунел-Options

ExpressVPN-пълен App

предишен

Следващия

Нейната сървърна мрежа е голяма и обхваща 94 държави, което ви дава много да избирате, за да заобиколите блокове. В Оман обаче няма. Ако имате нужда от това, трябва да преминете направо към нашия четвърти избор, HideMyAss. Другите ни снимки са на първо място, тъй като вашата поверителност и сигурност имат приоритет.

ExpressVPN е нашата най-бърза VPN, което е особено добро за тези, които искат да стриймират. Това, плюс неговата неограничена честотна лента, му помогна да спечели и нашия най-добър VPN за стрийминг.

Други причини, които харесваме ExpressVPN

Той е перфектен избор за тези, които нямат опит с VPN мрежи. Той се справя с почти всичко за вас. Всичко, което трябва да направите, е да се уверите, че сте свързани с правилния сървър. Можете обаче да настроите някои настройки, ако искате.

Предлага се за Windows, macOS, Android и iOS и има разширения за браузър за Chrome, Firefox и Safari.

Поддръжката на клиенти е страхотна, но е по-бавна от другите услуги. Все пак той се стреми да разреши проблема ви възможно най-бързо чрез чат на живо. Можете също да се свържете с него по имейл, ако предпочитате. Така или иначе, персоналът е дружелюбен и знаещ.

ExpressVPN е скъп в сравнение със своите конкуренти, но все пак го препоръчваме. Отличната услуга, която получавате, си струва парите и има 30-дневна гаранция за връщане на парите, което означава, че нямате какво да губите.

2. NordVPN

Вторият ни избор е NordVPN. Той има първокласна сигурност с отлични протоколи за криптиране и добавяне на сървъри с двойно хоп. Има и вграден превключвател за убийство и той се нарежда добре в личния живот, като има солидна политика за не-регистрация.

предишен

Следващия

Той има повече от 5000 сървъра в 60 страни. Въпреки че това е повече от ExpressVPN, в Оман все още няма такива, но не би трябвало да имате проблем с достъпа до друго съдържание.

Скоростите са добри, но могат да се забавят при свързване на дълги разстояния. Широчината на лентата ви обаче няма да бъде ограничена.

Други причини, които харесваме NordVPN

NordVPN може да бъде инсталиран на Windows, macOS, Android и iOS. Настройката е гладка и можете да се свържете за минути. За повече подробности относно услугата, прочетете нашия преглед NordVPN.

Ако се сблъскате с проблеми, можете да търсите в голямата база знания и да се опитате да ги поправите сами. Ако не успеете, можете да се свържете с член на поддръжката чрез чат на живо и имейл. Чатът на живо е най-бързият вариант и персоналът е полезен.

Месечната му цена е наред, но има смисъл да се запишете в някой от своите дългосрочни планове, тъй като цената намалява значително. Има и 30-дневно възстановяване, само в случай, че не е за вас.

3. CyberGhost

CyberGhost е следващият ни избор и макар да не е толкова добър като първите ни снимки, той има голяма сигурност. Предоставя се превключвател за убийства и има твърда политика за без регистрация, за да запазите личните си дейности.

Има много сървъри за избор от 89 страни. Отново в Оман няма такива, но ще можете да заобиколите други блокове с тези, които са на разположение.

Той има добри скорости, но подобно на NordVPN може да достигне бавно на дълги разстояния. Все пак трябва да е добре в повечето случаи и няма ограничения за честотна лента, за които да се притеснявате. Вижте нашия преглед на CyberGhost за повече информация относно услугата.

Други причини, които харесваме CyberGhost

Клиентите са достъпни за Windows, macOS, Android и iOS. Интерфейсът беше наскоро актуализиран и въпреки че все още може да отнеме известно време, той е лесен за използване.

Ако имате проблеми, можете да използвате обширната база знания, за да се опитате да ги разрешите. Ако това не работи, можете да се свържете с поддръжката чрез чат на живо или имейл. Чатът на живо е най-бързият маршрут, а персоналът е полезен.

Месечният план на CyberGhost е достъпен, но можете да спестите пари, като изберете по-дълъг план. Има седемдневна пробна версия за Android и iOS, за да се възползвате и 45-дневна гаранция за връщане на парите, в случай че имате нужда от повече време, за да вземете решение.

4. HideMyAss

Следващият ни избор е HideMyAss, който има добра сигурност и превключвател за убийства, за да ви предпази от онлайн опасности. Въпреки това има проблем с поверителността, защото той държи журнали за времената на връзка и т.н. Той заявява, че може да поддържа по-подробни регистрационни файлове, ако бъде поискан. Прочетете пълния ни преглед на HideMyAss за повече подробности.

HideMyAssDownloadPage

Той има добра сървърна мрежа, с над 900 разпространени в 190 страни, което е много повече места от другите доставчици. Някои са в Оман, така че ще имате достъп до съдържание, ограничено до региона, ако това е, което искате.

Скоростите му са добре за повечето дейности и няма ограничения на честотната лента.

Други причини, които харесваме HideMyAss

Можете да го получите за Windows, macOS, Android и iOS, а клиентите са лесни за използване.

Ако имате нужда от помощ, можете да започнете с удобната база от знания, която трябва да бъде достатъчна, за да коригирате най-често срещаните проблеми. За повече технически въпроси можете да се свържете с член на поддръжката чрез имейл или чат на живо. Най-бързият вариант е чатът на живо, но персоналът е приятелски настроен и полезен и в двата случая.

HideMyAss начална страница

Месечната ставка е доста скъпа, но можете да спестите, като се абонирате за по-дълъг период. Ако не искате да скочите направо, можете да използвате седемдневния пробен период, за да видите дали ви харесва. Не забравяйте обаче да се откажете по време на пробния период. Ако не го направите, ще бъдете таксувани за едногодишен абонамент.

Ще продължите да използвате пълните седем дни след анулирането.

5. TorGuard

Последният ни избор е VyprVPN. Той има отлична, персонализираща се защита с различни протоколи за избор, включително собствен протокол Chameleon. Има и ключ за убийство и поверителността ви е удостоена с политика за без регистрация.

TorGuard-Slider1
© Cloudwards.net

TorGuard-Slider2
© Cloudwards.net

TorGuard-Slider3
© Cloudwards.net

TorGuard-Slider4
© Cloudwards.net

TorGuard-Slider5
© Cloudwards.net

предишен

Следващия

Той има сървъри, покриващи 64 държави, но никоя не е в Оман. Скоростите са добре, но те могат да варират. И все пак, това е достатъчно бързо и има близо сървъри, които да ви помогнат в това. Той няма ограничение на честотната лента и може да премине през geoblocks, зададени от някои стрийминг услуги. Разгледайте нашия преглед на VyprVPN за повече информация относно услугата.

Други причини, които харесваме VyprVPN

Клиентите са достъпни за Windows, macOS, Android и iOS, а мобилните му приложения са едни от най-добрите, които сме тествали.

Ако имате дребни проблеми, можете да използвате базата знания, за да ви помогне да се върнете на път. Ако все още сте останали, можете да се свържете с поддръжката чрез чат на живо, но първоначално ще ви свърже с бот, който ви насочва към съответните части от базата знания, след като поискате помощ.

Има бутон, който ви позволява да се свържете с човек, но се слагате на опашка. Плюс това понякога това не е пилотирано, така че в крайна сметка трябва да оставите съобщение. Можете обаче просто да отидете на имейл маршрута, ако предпочитате.

VyprVPN има стандартен план, който позволява три връзки, и премиум план, който позволява пет връзки и получавате използването на протокола Chameleon. Можете да се регистрирате за месечен или годишен абонамент, като годишната разработка е най-добрата. Има 30-дневна гаранция за връщане на парите, само в случай, че не е за вас.

Почетно споменаване: PureVPN

PureVPN не би направил този списък, ако не беше фактът, че има сървъри в Оман. Ако вашите онлайн дейности са доста чувствителни, не ви препоръчваме да го използвате и трябва да разгледате още веднъж другите ни снимки.

Сигурността е наред, но трябва да се уверите, че криптирането е настроено на 256-битово. Има ключ за убиване и политика за поверителност, но, както можете да прочетете в нашия преглед на PureVPN, той е доста непоследователен.

PureVPN-страница на 2018 г.

Той обаче има добра мрежа с над 2000 сървъра в 140 страни, включително Оман.

Скоростите са добри и не налагат ограничения на честотната лента. Има клиенти на разположение за Windows, macOS, Android и iOS, но може да не ви хареса нейният керемиден интерфейс.

Чат на живо и имейл са на разположение 24/7, в случай че имате проблеми. Добре е, но може да е и по-добре.

В сравнение със своите конкуренти, PureVPN е една от по-евтините опции и има 31-дневна гаранция за връщане на парите.

Заключителни мисли

Както и навсякъде, има основателни причини да използвате VPN, докато сте в Оман. Избраният от вас трябва да има добра сигурност, заедно с вграден превключвател за убийство, за да сте сигурни, че сте защитени от заплахите онлайн. Плюс това, стриктната политика без регистрация ще пази вашите дейности в тайна.

Добрата мрежа от сървъри също е от полза, тъй като ще ви помогне да заобиколите блоковете по-лесно. Не забравяйте да потърсите и сървъри в Оман, ако искате да видите съдържание, ограничено до него.

ExpressVPN е най-добрият ни VPN за Оман заради отличната му сигурност и голямата сървърна мрежа. Това е страхотна услуга, която отмества всички кутии, с изключение на това, че има сървъри там. Ако това е прекъсвач на сделките, ще искате да отидете с нашия четвърти избор, HideMyAss.

Ако имате опит с или предложения за използване на VPN в Оман, уведомете ни в коментарите по-долу. Погледнете и нашия VPN архив. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map