Най-добър VPN за Mac 2020: Ябълките на нашето око

Използването на VPN на вашия Mac може да ви бъде от полза по много начини. Ще останете анонимни онлайн, ще намалите шанса да бъдете нападнати и да имате достъп до съдържание от всяка точка на света. За да сте сигурни, че получавате първокласно VPN изживяване, трябва да използвате един от най-добрите ни VPN за избор на Mac.


Ако искате да стигнете направо, препоръчваме ви да използвате ExpressVPN. Той е бърз и лесен за използване и най-добрият VPN за стрийминг също. Плюс това, той е съвместим с всички Mac устройства и много Mac операционни системи. 

Освен заобикаляне на geoblocks и скриване на вашия IP адрес, VPN може да ви предпази от киберпрестъпления. Въпреки че може да мислите, че вашият Mac е имунизиран срещу всякакъв вид хакерство, истината е, че Mac може да се зарази от вирус или зловреден софтуер, точно както компютър. Използването на виртуална частна мрежа може да ви помогне да бъдете в безопасност, както и да инсталирате приличен антивирус.

Най-добрите VPN за Mac

  1. ExpressVPN – Бърз и сигурен, лесен за използване
  2. NordVPN – Отлична сигурност, приятелски цени
  3. CyberGhost – Евтин, сигурен 
  4. Частен достъп до Интернет – Лесен за използване, евтин
  5. Windscribe – Безплатен план, неограничени връзки
  6. Proton VPN – Безплатен план, неограничена честотна лента

1. ExpressVPN

ExpressVPN е избраният от нас VPN за Mac. Неговият оптимизиран интерфейс го прави добро съвпадение за потребителите на Mac, а иконата ExpressVPN се показва в лентата на менюто на Mac. Работи на всички модели MacBook и iMac, работещи поне с Yosemite 10.10, чак до Каталина 10.15.

ExpressVPN-Website

ExpressVPN-Регистрация

ExpressVPN-Speedtest

ExpressVPN тунел-Options

ExpressVPN-пълен App

предишен

Следващия

За да се свържете, просто трябва да кликнете върху големия бутон „вкл.“ Това ще ви свърже с препоръчания сървър, но ако трябва да промените местоположенията на сървъра, можете да го направите и лесно. ExpressVPN има хиляди сървъри, разпространени в 94 държави, което ви дава много възможности за избор.

Сигурността му е отлична и използва AES 256-битово криптиране. Той също така включва вграден превключвател за убийство, който е активиран по подразбиране и ще ви предпази, ако VPN не успее. ExpressVPN също възприема поверително личната ви информация и има строга политика за липса на регистрация. 

ExpressVPN има най-бързите скорости от всички тествани VPN, което е чудесно за стрийминг и други дейности. Получавате неограничена честотна лента и ExpressVPN е в състояние да влезе в почти всяка библиотека на Netflix на всяка страна, както и в други услуги, като BBC iPlayer (прочетете най-добрия VPN за BBC iPlayer). 

Получавате пет едновременни връзки и това е съвместимо с много други устройства. Това включва и други устройства на Apple също като Apple TV. Има и разширение за браузър Safari. Прочетете повече за тази услуга в нашия преглед на ExpressVPN.

Подобно на самия Mac, ExpressVPN е скъп. Въпреки това си струва парите и сме сигурни, че ще оцените отличното качество на услугата за това колко струва. Плюс това, ако изберете по-дълъг абонамент, трябва да видите някои спестявания. Ако решите, че не ви харесва, има 30-дневна гаранция за връщане на парите.

2. NordVPN

NordVPN е друг солиден избор на VPN за Mac и е сравним с нашия най-добър избор в много отношения (прочетете нашия ExpressVPN срещу NordVPN парче). 

Той има удобен за потребителя интерфейс, който поддържа лентата с менюто на Mac и можете бързо да се свържете с някое от многобройните му сървърни места. NordVPN е съвместим с macOS Sierra 10.12 или по-нова версия.

NordVPN-Slider1

NordVPN-Slider2

NordVPN-Slider3

NordVPN-Slider4

NordVPN-Slider5

предишен

Следващия

Сигурността му е първокласна, използвайки AES 256-битово криптиране. Също така ви дава възможността да използвате своите двойни хоп сървъри, които по принцип криптират VPN тунела два пъти. Компанията не води никакви регистрационни файлове, така че няма нужда да се притеснявате за поверителността. Включен е и ключ за убийство.

Скоростите на NordVPN са добри, но може да забави доста на дълги разстояния, за които можете да прочетете повече в нашия преглед на NordVPN. Избирането на друг сървър обаче понякога може да помогне. Получавате неограничена честотна лента и той също може да пробие през повечето стени на стрийминг платформи.

Той е съвместим с други устройства на Apple, като iPhone и iPad и свързвате до шест устройства едновременно.

Цената на NordVPN е по-приятелска от тази на ExpressVPN. Той предлага добра стойност на справедлива цена, но и избора на по-дълъг план също е от полза. Налице е 30-дневен прозорец за възстановяване, в случай че не ви харесва. 

3. CyberGhost

Можем също да препоръчаме CyberGhost като добър Mac VPN. Интерфейсът му може да отнеме известно време, но не е трудно да се използва. Има удобни за Mac функции и е съвместим с macOS Sierra 10.12, High Sierra 10.13 и Mojave 10.14. Прочетете нашето ревю за CyberGhost за повече подробности.

CyberGhost-Slider1

CyberGhost-Slider2

CyberGhost-Slider3

CyberGhost-Slider4

CyberGhost-Slider5

предишен

Следващия

Той идва с добра сигурност, както и ключ за убийство. Превключвателят за убийство на CyberGhost обаче е различен. Той е постоянно активиран, което означава, че не можете да го изключите. Въпреки че това е добре, че няма да бъдете уловени, без да имате никакъв контрол, който да е досаден. Въведена е и политика за без регистрация.

Скоростите на CyberGhost са бързи, но подобно на NordVPN, те могат да се забавят при свързване към отдалечени сървъри. Има много места на сървъра, от които да избирате, така че трябва да можете да намерите прилично. Плюс това, CyberGhost има достъп до повечето стрийминг платформи лесно и няма ограничение за честотна лента, за което да се притеснявате.

Можете да свържете до седем устройства наведнъж, което е чудесно, ако притежавате всички налични приспособления на Apple. CyberGhost е съвместим с много устройства на Apple, включително iPhone, iPad и дори Apple Watch. Имайте предвид обаче, че седем е и ограничението на CyberGhost за инсталации.

CyberGhost е евтин, стига да не изберете месечния план. По-дългите абонаменти работят по-добре в дългосрочен план. 

Потребителите на Android и iOS се възползват от седемдневна безплатна пробна версия (прочетете най-доброто ни VPN за парче за Android), но потребителите на Mac получават само един ден. Това каза, че има гаранция за връщане на парите, която е 14 дни за месечния план и 45 дни за по-дългите.

4. Частен достъп до Интернет

Следва частен достъп до Интернет, който е добър избор, ако искате без излишни преживявания. Интерфейсът му има минималистичен вид, но има всичко необходимо в него. 

Той се стартира от лентата с менюта, което може да е досадно за някои хора, но все още имате много контрол. Той е съвместим с macOS версия 10.10, до 10.13, така че ще ви трябва различна VPN, ако вашата е по-висока.

Pia-Slider1

Pia-slider2

Pia-slider3

Pia-slider4

Pia-slider5

предишен

Следващия

Сигурността на PIA е добра, но използва по-ниска степен на криптиране по подразбиране. След инсталирането той ще бъде зададен при 128-битово криптиране, така че ще трябва да го промените ръчно до препоръчаното 256-битово ниво. Предвижда се превключвател за убийство и той не запазва регистрационни файлове, за които можете да прочетете в нашия преглед на PIA.

Способен е за бързи скорости, но те са непоследователни на хилядите му сървъри. Получавате неограничена честотна лента, но PIA може да влезе само в американската версия на Netflix и изобщо има проблеми с навлизането в други стрийминг услуги.. 

С PIA можете да имате едновременно свързани 10 устройства и това е съвместимо с други устройства, като iPhone и iPad.

Освен това PIA винаги е била евтин вариант, който не липсва на качество. Подобно на други VPN услуги, по-дългите планове работят по-добре. Наличен е и 30-дневен прозорец за възстановяване.

5. Ветропис

Windscribe е добра VPN услуга, която предлага както платен, така и безплатен план. И двете са доста добри, а безплатният му план оглави списъка ни с най-добрите безплатни VPN услуги. Това каза, за кого да отидете ще зависи от това какви са вашите нужди. 

windscribe-Slider1

windscribe-slider2

windscribe-slider3

windscribe-slider4

windscribe-slider5

предишен

Следващия

Той е съвместим с macOS 10.9 и по-високи и предлага чист, лесен за използване интерфейс. В лентата на менюто ще се покаже и икона Windscribe. 

Сигурността му е добра и може да бъде персонализирана. Получавате превключвател за убийство, но странно се нарича защитна стена. Windscribe има прилична политика за поверителност, но вписва известна информация. Това каза, че информацията, която съхранява, включва само неща като времеви марки и използване на честотна лента; нищо не може да бъде вързано за вас. Прочетете повече в нашия преглед на Windscribe.

Скоростта на Windscribe е добра за повечето дейности, включително поточно. Той има много сървъри, а също така има някои посветени на стрийминга, наречени сървъри на Windflix, и те работят добре. Ако обаче сте на безплатен план, ще имате достъп само до няколко негови сървъра и това няма да включва тези Windflix.

Освен това, въпреки че плащащите потребители ще се възползват от неограничена честотна лента, безплатните потребители ще бъдат ограничени до 2 GB на месец – или 10 GB, ако въведете валиден имейл адрес. 

Освен вашия Mac, можете да използвате Windscribe на много други устройства, включително iPhone. Освен това получавате неограничени връзки с безплатния или платен план.

Ако предпочитате да отидете с платения план на Windscribe, ще спестите пари, като изберете по-дълъг план. Няма безплатна пробна версия, защото можете да използвате безплатния план и това е добра идея, тъй като Windscribe позволява възстановяване само в рамките на три дни от покупката.

6. ProtonVPN

Последното ни влизане е ProtonVPN. Подобно на Windscribe, ProtonVPN предлага както безплатен, така и платен план. Това е добър доставчик, който предлага лесен за използване интерфейс с проста сървърна навигация. Все пак няма много настройки, с които да се замислим. 

protonvpn-табло слайдер-1

protonVPN интерфейс-плъзгача-2

protonvpn профили-плъзгача-3

protonvpn-настройки слайдер-4

protonvpn-сплит-тунелиране слайдер-5

предишен

Следващия

Можете да го инсталирате на macOS 10.12 и по-нова версия. Въпреки това, ако имате по-стар Mac, екипът за поддръжка на ProtonVPN може да ви помогне да го настроите с OpenVPN или IKEv2.

Сигурността на ProtonVPN е отлична и първите две платени планове също се възползват от използването на неговите Secure Core сървъри. Включен е превключвател за убийство и той има строга политика за не-регистрация.

Проблемът с ProtonVPN е скоростта му. Те не са толкова бавни като някои VPN, но и не са бързи, както можете да прочетете в нашия преглед ProtonVPN. Въпреки това получавате неограничена честотна лента, включително и с безплатния план, което е рядкост. 

Той няма много сървъри, в сравнение с нашите най-добри снимки, но все пак трябва да намерите такъв, който да отговаря и той също може да влезе в повечето стрийминг услуги..

ProtonVPN може да се използва на други устройства, включително други продукти на Apple и позволява едновременно 10 връзки.

Цената му се предлага в четири разновидности, като първият е общо нула. Това ви осигурява една връзка, неограничена честотна лента и три сървъра, от които да избирате, което ви осигурява приличен безплатен VPN за MacBook. Следващият ви избор след това е основният план, който ви дава друга връзка и достъп до всичките му сървъри. 

Планът Plus е най-добрият вариант. С това имате всички горепосочени и допълнителни три връзки. Освен това можете да използвате Secure Core, поточни и Tor сървъри на ProtonVPN. 

Бихте могли да пристъпите към плана на Визионария, но въпреки че получавате общо 10 връзки и използването на криптираната му имейл услуга, не си струва увеличението на цените. Въвежда се и 30-дневен срок за възстановяване.

Как избрахме най-добрия VPN за Mac

Повечето от доставчиците в нашите VPN прегледи предлагат едни и същи функции, но това не означава, че всички те предлагат едно и също качество на обслужване. За да сте сигурни, че получавате рационално изживяване, трябва да сте сигурни, че VPN услугата включва следните критерии.

Лесно използване

Един от най-важните критерии е лекотата на използване на VPN. Трябва да изберете подходящ за Mac VPN, който има предварително конфигуриран клиент. Това ще ви осигури удобно изживяване и ще ви осигури солиден софтуер на една ръка разстояние.

Сигурност

Не трябва да пренебрегвате допълнителна сигурност като потребител на Mac. В миналото устройствата на Mac са имали по-малко проблеми със сигурността от Windows, но това е главно защото машините на Windows доминират на пазара. Скорошен доклад за Malwarebytes показва, че количеството злонамерен софтуер в Macs е по-голямо от това на компютрите.

Антивирусният софтуер може да се справи с подобни заплахи, но VPN може да ви помогне да спрете да ги срещате на първо място, като осигурите връзката си.

поверителност

Вашата онлайн поверителност е важна и въпреки че VPN услугата може да гарантира, че дейностите ви остават лични чрез шифрована връзка, трябва да сте сигурни, че самият доставчик на VPN не записва всичко, което правите. Проверете дали доставчикът на VPN има въведена строга политика за не-регистрация. Това означава, че никой от вашите онлайн шенаги няма да бъде регистриран.

Скорост и честотна лента

Допускането за скорост и честотна лента на VPN също е нещо, което трябва да се има предвид. Бързите скорости ще означават, че не бъркате палци, докато чакате нещо да се зареди. Плюс това, ако искате да предавате поточно предаване, ще ви трябва бързо, за да не срещнете проблеми с буферирането. 

Що се отнася до честотната лента, изборът на VPN услуга, която определя месечен лимит на данни, не винаги е добра идея. Ако онлайн задачите ви са минимални, трябва да сте добре, но ако планирате да извършвате гладни за данни дейности, тази надбавка бързо ще изчезне. За дейности като стрийминг, трябва да изберете VPN, който има неограничена честотна лента.

Докато сме на тема поточно предаване, ако сте фен на Netflix или сте абонат на друга онлайн платформа за стрийминг, трябва да проверите дали VPN е съвместим с него. Например, не много VPN могат да влязат в Netflix поради забраната на Netflix, но има шепа, които могат да пробият бариерата.

Съвместимост и едновременни връзки

Ако сте фенбой на Apple, може да искате да проверите с какви други устройства е съвместима VPN услугата. Повечето доставчици на VPN поддържат основни операционни системи – Windows, macOS, Android и iOS, но е добра идея да проверите отново. Освен това, ако имате няколко устройства, трябва да проверите колко едновременни връзки позволява VPN. 

Цена

Цената на VPN не трябва да бъде решаваща точка за вашата сигурност; стойността му е по-значителна. Въпреки това, всеки от доставчиците варира в тази област, така че е важно да сте сигурни, че можете да си го позволите. Често има и начини за намаляване на разходите, като например записване за по-дълъг абонамент.

Имам ли нужда от VPN с Mac?

Въпреки че Apple е приложила редица мерки за сигурност в своята операционна система, това не означава, че е напълно безопасна. Има различни видове заплахи, когато става въпрос за свързване с интернет, така че не бива да приемате, че сте в безопасност само защото използвате Mac.

От една страна, ако се свържете с обществен WiFi, автоматично се излагате на риск. Въпреки че много хора използват горещи точки, не се казва колко сигурна е връзката. Свързвайки се с такъв без никаква защита, вие основно отваряте вратата за хакери. 

На всичкото отгоре, въпреки че софтуерът на Gatekeeper на macOS помага да се избегнат ненадеждните приложения, като ви предупреждава, технически все още можете да ги инсталирате. Приложенията на трети страни могат да донесат всякакви нежелани гости на партито.

И тези рискове за сигурността могат да ви изложат на вирус или злонамерен софтуер, кражба на вашите чувствителни данни, като например информация за кредитната карта, и също така да ви оставят изложени на възможности за проследяване. 

Ако искате да останете напълно защитени, трябва да инсталирате един от най-добрите ни антивирусни програми за избор на Mac, както и един от нашите най-добри Mac Mac VPN.

Цензура, стрийминг и геоблокове

Встрани от сигурността, VPN може да помогне и за много други неща. Ако се опитате да получите достъп до определено съдържание и откриете, че сте блокирани от него, това най-вероятно ще се дължи на цензура или геоблокове. Много страни контролират какво можем да видим онлайн, както можете да прочетете в нашето ръководство за цензура в интернет.

Плюс това, много онлайн услуги са достъпни само в определени региони или поне съдържанието с него може да бъде различно. Например, Netflix е наличен в множество държави, но всяка държава има различна библиотека. Ако пътувате, може да откриете, че любимото ви шоу не е достъпно. Други услуги като HBO и Hulu също са достъпни само за американската аудитория. 

За щастие, VPN може да ви помогне да заобиколите някой от горните блокове, като промените IP адреса си и ви накара да изглеждате като физически в определена държава. Вижте нашите най-добри VPN за Netflix, както и нашите HBO и Hulu VPN ръководства за някои специални препоръки.

Мога ли да използвам безплатен VPN за Mac?

Търсенето на безплатен VPN за използване на Mac ще върне много резултати, но шансовете някой от тези VPN да е добър са малки. Има много причини, поради които те може да не са добри – можете да прочетете нашите най-лоши безплатни VPN доставчици, за да получите представа – но ние ще разгледаме някои от основните тук.

Някои от безплатните VPN услуги правят пари, продавайки вашите данни на други компании. Освен ако VPN няма надеждна политика за поверителност, тя може да записва всичко, което правите, и това може да включва много ценни данни за маркетингови компании. 

Други безплатни VPN се зареждат с реклами, което може да означава, че компанията е по-фокусирана върху печеленето на пари чрез хвърляне на реклама навсякъде, където погледнете, а не всъщност осигуряване на връзката ви. Освен това има някои безплатни VPN мрежи, които не използват посоченото ниво на сигурност, което ви оставя с по-ниско ниво на криптиране или изобщо нищо..

Има обаче няколко изключения, когато става въпрос за безплатен Mac VPN. Доставчици като Windscribe и ProtonVPN предлагат безплатен план, което е доста добре. Съветът обаче е, че ако е безплатна и не е реномирана компания, трябва да останете ясни.

Заключителни мисли

Не бива да приемате, че вашият Mac е недосегаем, защото това просто не е вярно. VPN ще ви помогне да сте в безопасност, където и да сте, и вие ще се възползвате от другите му функции. Трябва да изберете VPN, който е лесен за използване и работи добре с Mac устройства. Освен това трябва да има добра сигурност и поверителност, както и бързи скорости.

Избрахме ExpressVPN като топ VPN за Mac поради неговата лекота на използване на всички устройства, отличната му поверителност и сигурност, плюс това осигурява най-бързите скорости наоколо. Ще се възползвате и от множество сървърни местоположения, неограничена честотна лента и пет едновременни връзки. Защо да не го направите с 30-дневната си гаранция за връщане на парите?

Ако имате опит с използването на VPN на Mac, уведомете ни за това в секцията за коментари. Разгледайте и другите ни VPN статии, докато сте тук. Както винаги, благодаря ви за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me