Най-добър VPN за Южна Корея 2020: Kimchi, K-Pop и Kontrol

Отвъд модерната архитектура в столицата й Сеул, Южна Корея, може да се похвали с зелени, хълмисти местности, будистки храмове и крайбрежни рибарски селища. Тъй като е известен с използването на технологии и бързите скорости на интернет, вие сте длъжни да отидете онлайн там, така че е добра идея да използвате един от най-добрите ни VPN за Южна Корея.


Използването на виртуална частна мрежа е интелигентна идея на всяко място. Той ще ви предпази от онлайн опасности и ще ви помогне да заобиколите ограниченията, като например geoblocks. Интернетът на Южна Корея не е толкова рестриктивен, колкото някои страни – прочетете нашето парче в Голямата защитна стена на Китай за пример колко лошо може да се получи – но има филтрираща и блокираща дейност.

Цензура в Южна Корея

Цензурата на Интернет се осъществява чрез два комитета: Корейския комитет за комуникации и Комитета за стандарти за комуникация на Корея. KCC е създаден първо през 2008 г. и регулира медиите. KCSC е подкомитет на KCC и регулира само интернет. Доставчиците на интернет услуги получават поръчки за налагане на блокове от него.

Интернет доставчиците блокират съдържание, за което се счита, че нарушава закони или социални норми, както и съдържание, което застрашава националната сигурност или обществения морал. Съществува и значителна цензура относно дискурса, свързан с изборите.

Уебсайтове, съдържащи порнографско съдържание, са незаконни в Южна Корея и са блокирани от 2009 г. Всеки, за когото се установи, че разпространява порнография, може да бъде ударен с глоба или две години затвор.

Интернет съдържанието се следи от KCSC и домакините на съдържание или други доставчици на услуги трябва да спазват неговите стандарти или изпълнителният директор може да получи до две години лишаване от свобода или глоба до 20 милиона спечелени от Южна Корея (18 000 долара). KCSC има екип от служители за вътрешен мониторинг, но също така ще разглежда молбите на други агенции и лица.

KCSC често бива критикуван заради неясното си определение за това, което трябва да се цензурира. Стандартите са толкова широки, че позволяват на комисарите да вземат предубедени решения за това какво съдържание трябва да се цензурира. Понякога комисията блокира цели уебсайтове, когато само малък брой публикации се считат за проблем.

През 2017 г. бяха блокирани 66 659 уебсайта, а 15 499 бяха изтрити. Няма списък кои уебсайтове са били блокирани, но можете да видите категориите на съдържанието. Те включват хазарт, незаконна храна и лекарства, неприличие, нарушаване на други закони и разпоредби и нарушаване на правата на другите.

Член 7 от Закона за националната сигурност от 1948 г. забранява съдържание, което възхвалява и популяризира Северна Корея. KCSC може да премахне съдържание, след като получи заявка за премахване от лица, полиция или държавни агенции. Понякога компаниите премахват генерирано от потребители съдържание, ако смятат, че нарушава закона, за да избегнат правна отговорност.

Доставчиците на онлайн услуги също отговарят за премахването на детска порнография съгласно член 17 от Закона за закрила на децата и младежта. Неспазването на това може да доведе до това, че изпълнителният директор получи до три години затвор или глоба до 20 милиона спечелени от Южна Корея (18 000 долара). Популярното приложение за мобилни съобщения KakaoTalk беше таксувано, след като непълнолетни потребители споделиха изрични изображения.

Онлайн реч в Южна Корея

Свободата на словото се гарантира от конституцията на Южна Корея, но също така позволява ограничения на словото, които могат да нарушават честта или правата на човек или да подкопават обществения морал и социалната етика. Има закони, които също ограничават свободата на изразяване онлайн.

Със Закона за националната сигурност от 1948 г. всеки, който похвали или изрази съчувствие към севернокорейския режим, може да получи присъда затвор до седем години. Например през 2018 г. 53-годишен мъж беше осъден на една година затвор, след като той публикува в блога си 54 статии, които възхваляват севернокорейския режим и насърчават неговата пропаганда.

Междукорейският закон за обмен и сътрудничество от 1990 г. се прилага за онлайн и офлайн комуникации между Южна Корея и Северна Корея. Всеки, ангажиращ уебсайтове или страници, поддържани от Северна Корея, трябва да го докладва предварително на правителството. Ако не го направите, може да се наложи глоба до 1 милион спечелени от Южна Корея (900 долара).

Онлайн клевета е престъпление в Южна Корея и се наказва с до седем години затвор или глоба до 50 милиона спечелени от Южна Корея (45 000 долара) съгласно Закона за информационните и комуникационни мрежи от 2005 г. Делата за онлайн клевета са били до 13 348 през 2017 г..

В един пример 70-годишен мъж бе обвинен за клевета през 2017 г. и глобен с 5 милиона спечелени южнокорейци (4500 долара), след като публикува в блога си, че бившата първа дама Лий Хуй-хо се жени повторно за американски рапър Д-р Дре за целите на прането на пари.

Наблюдение и поверителност

Правителствените служители бяха обвинени, че са извършвали анкетиране на хора в KakaoTalk и компанията е изправена пред натиск да изпълни исканията на данни от правителството. Много от обвиненията бяха през 2014 г., след катастрофата в ферибота в Севол, и беше казано, че частните комуникации на KakaoTalk са достъпни от прокурорите.

През 2015 г. изтекли документи от компанията Hacking Team показват, че Националната служба за разузнаване закупува софтуер за наблюдение, който ще му позволи да следи цифровата активност, особено на вътрешни устройства и услуги, като KakaoTalk. NIS призна, че закупува софтуера, но заяви, че той се използва само за анализ на материали, свързани със Северна Корея.

През 2016 г. беше приет антитерористичен закон, който предоставя на NIS повече право да нахлуе в поверителността. Той позволява на агенцията да има достъп до данните за пътуванията на хората, финансовата информация, комуникациите и данните за местоположението. Достъп до информация може да бъде без съдебно разрешение.

Доставчиците на услуги имат право да запазват личните данни на потребителите в продължение на една година, а някои предават данните на отделни лица на NIS и други органи. Ако доставчик на услуги получи искане за данни, той има законно задължение да информира темата, но компаниите са критикувани за неспазване.

Потребителите са длъжни да предоставят на доставчиците на мобилни услуги техния регистрационен номер на резидента, а в някои случаи от интернет потребителите се изисква да проверят самоличността си.

Кибератаки в Южна Корея

Киберпрестъпността е голям проблем в много страни, просто погледнете нашия най-добър VPN за Тайланд за пример. Много хора се свързват с обществен WiFi, но няма начин да знаят колко е сигурна връзката. Плюс това има и други атаки, за които се съобщава.

По време на церемонията по откриването на зимните олимпийски игри 2018 г. в Пхенчхан, Южна Корея, интернет свързаност с интернет, свързана с кибератака, и уебсайта на Олимпиадата. Тези, които присъстваха на събитието, също бяха засегнати. Докладите показват, че руските военни шпиони са хакнали стотици компютри, използвани на Олимпиадата и са се опитали да изглеждат като операция в Северна Корея.

Статистиката показва, че броят на кибератаките се увеличава. Длъжностните лица заявиха, че Северна Корея стои зад кибератаки на големи банки, радиостанции и дори атомни електроцентрали. Обвинен е и за нападение, което през 2015 г. завзе контрола над мрежата на университетската болница в Сеул и продължи осем месеца.

Всичко, което подчертава уязвимостите в онлайн инфраструктурата на Южна Корея и е още една причина да се защитите с един от най-добрите доставчици на VPN и приличен антивирус..

Най-добър VPN за Южна Корея 2020

Какво прави VPN най-доброто за Южна Корея

Има много функции, които съставляват добър VPN, но някои са по-добри от други. Много от доставчиците в нашите VPN ревюта ще ви получат това, което искате, но трябва да сте сигурни, че е подходящо за Южна Корея.

За Южна Корея искате да сте сигурни, че ще получите висококачествена сигурност, включително ключ за убийство. Това ще ви предпази от онлайн опасности и скрито от наблюдение. Превключвателят убива стартира чрез прекъсване на връзката ви, ако VPN не успее, спирайки изтичането на чувствителни данни.

Също така е важно да изберете такава, която не регистрира вашите онлайн дейности, така че никой да не вижда какво правите.

Голяма сървърна мрежа е от полза. Колкото повече сървъри са достъпни на повече места, толкова по-лесно ще заобиколите ограниченията. Например, ако искате да получите достъп до САЩ Netflix, ще ви трябват сървъри там. Същото важи и за южнокорейската версия или друго южнокорейско съдържание. Ако искате Netflix, ние отправяме препоръки в най-доброто ни VPN за Netflix парче.

Скоростта е друг важен фактор. Освен ако не харесвате хипнотизиращия вихър на зареждащите екрани, ще ви трябва VPN, който има прилична скорост. Той също трябва да има неограничена честотна лента, тъй като VPN ще спре да работи и ще ви остави отворен за атаки, ако натиснете ограничение на честотната лента.

Има и други аспекти, които може да искате да вземете предвид, като например удобството за потребителя, на какви устройства може да се инсталира, колко устройства можете да свържете наведнъж, качеството на обслужването на клиентите и цената.

1. Най-добър VPN за Южна Корея: NordVPN

NordVPN е най-добрият VPN за Южна Корея. Той е един от най-добрите доставчици на VPN на пазара и често е представен в нашите статии. Ще бъдете защитени от отлична сигурност, включително нейното двойно хоп криптиране. Предоставя се превключвател за убийство с услугата и има стриктна политика за без регистрация.

NordVPN-Slider4

Той има повече от 5000 сървъра по целия свят, включително осем в Южна Корея, което е най-многото, на което се натъкнахме.

Няма ограничение на широчината на честотната лента и има прилична скорост, въпреки че те могат да се забавят при свързване на дълги разстояния. Превключването на сървъри е бързо и лесно.

Ако искате да предавате любимите си предавания, ще се радвате да знаете, че NordVPN е в състояние да влезе в повечето услуги, включително Netflix. Прочетете пълния ни преглед на NordVPN за повече информация за компанията.

Други причини, които харесваме NordVPN

NordVPN е съвместим с Windows, macOS, Android и iOS, а клиентите му са лесни за използване. Можете да свържете до шест устройства едновременно.

Ако се сблъскате с проблеми, можете да разгледате полезната база знания, за да видите дали можете сами да я оправите. Ако все още сте останали след това, можете да се свържете с член на поддръжката чрез чат на живо или имейл. Какъвто и маршрут да изберете, персоналът е полезен, но чатът на живо ще ви даде най-бързия отговор.

NordVPN-страница-2019

Месечната цена е достъпна и получавате добра стойност за парите си. Все пак, ако изберете по-дълъг абонамент, ще спестите пари в дългосрочен план. Ако обаче се притеснявате да не се ангажирате, има 30-дневен срок за възстановяване за спокойствие.

2. CyberGhost

CyberGhost е друг добър избор за Южна Корея. Сървърната му мрежа се състои от над 4000 сървъра по целия свят и има седем сървъра в Южна Корея, така че можете да получите достъп до съдържание от там.

cyberghost преглед-разширен-UI

Сигурността му е добра, а поверителността ви се спазва с политика без регистрация.

Подобно на NordVPN, той има бързи скорости, но може да стане бавен, ако се свързвате със сървър, който е далеч. Няма ограничения на честотната лента, което означава, че можете да стриймвате или изтегляте колкото искате. Нашият преглед на CyberGhost представлява по-задълбочен поглед върху услугата.

Други причини, които харесваме CyberGhost

Можете да го използвате в Windows, macOS, Android и iOS. Интерфейсът му беше актуализиран наскоро и е по-добър от предишната версия, но все пак може да свикне. До едновременно могат да бъдат свързани до седем устройства, печелейки го на второ място в нашата най-добра статия за VPN за множество устройства.

Има богата база от знания, в случай че имате проблеми. Освен това можете да говорите с член на персонала чрез чат на живо или по имейл 24/7, като чатът на живо осигурява най-бързото време за реакция.

Cyberghost-страница на 2018 г.

Има справедлива месечна цена, но ще спестите пари, ако се регистрирате за по-дълъг план. Можете да използвате седемдневната пробна версия за Android и iOS, за да сте сигурни, че ви харесва. Има и гаранция за връщане на пари, която покрива всички платформи.

3. ExpressVPN

Ние също препоръчваме ExpressVPN, защото предлага страхотна услуга. Той пропусна само първото място, защото има по-малко сървъри в Южна Корея, отколкото NordVPN. Все пак той има голяма мрежа от сървъри, която обхваща 94 държави и включва два в Южна Корея.

expressvpn преглед-настройки

ExpressVPN има отлична сигурност извън кутията и можете да увеличите нивото на криптиране. Плюс това, има строга политика за без регистрация, за да защити вашата поверителност.

Не трябва да имате проблем с зареждането на съдържание, тъй като това е най-бързата VPN наоколо. Това каза, че става бавно при смяна на сървъри. Той обаче има неограничена честотна лента и е най-добрият ви VPN за стрийминг. Разгледайте нашия преглед на ExpressVPN за повече информация за компанията.

Други причини, които харесваме ExpressVPN

Можете да използвате ExpressVPN в Windows, macOS, Android и iOS. Освен това има разширения за браузър за Firefox, Chrome и Safari. Това е удобен за потребителя и добър избор, ако искате VPN, което работи извън кутията. Тя позволява да се свържат до пет устройства едновременно, което трябва да е достатъчно.

Има добра поддръжка на клиенти, с голяма база знания като първа спирка. Ако все пак се нуждаете от помощ, след като се консултирате с нея, можете да се свържете с обслужващия персонал 24/7 чрез чат на живо или имейл. Той реагира по-бавно от другите доставчици, но все пак осигурява добро обслужване.

ExpressVPN-страница-2019

ExpressVPN е един от най-скъпите налични VPN мрежи, който е разрушен, но предлага висококачествена услуга и си струва парите. Можете да спестите пари, като се абонирате за по-дълъг период. Ако внимавате да се потопите, има 30-дневна гаранция за връщане на парите.

4. HideMyAss

Следващият ни избор HideMyAss направи списъка, тъй като има шест сървъра в Южна Корея. Не е толкова добър, колкото другите ни селекции, но не е лош. Получавате добра сигурност, която е зададена при 256-битово криптиране на AES и превключвател за убийство.

HideMyAssDownloadOptions

Едно нещо обаче трябва да отбележим, е нейната политика за поверителност. Въпреки че пише, че не поддържа журнали, ще разберете, че това се случва, когато преминете през дребния шрифт. Записите за това, когато сте се свързали и прекъснали връзката, се съхраняват в продължение на 30 дни, така че това не са чувствителни данни, но трябва да знаете. Плюс това, тя може да регистрира по-подробна информация, ако това поиска от властите.

Сървърната мрежа на HideMyAss е една от най-силните й страни, тъй като обхваща 190 страни, което е много повече от конкурентите. Той има общо 900 сървъра, което е по-малко, отколкото някои доставчици имат, но все пак трябва да са достатъчни, за да намерите подходящ.

Скоростите му трябва да са добре за повечето дейности. Той също има неограничена честотна лента и може да има достъп до повечето стрийминг платформи.

Други причини, които харесваме HideMyAss

Лесните за използване клиенти на HideMyAss са съвместими с Windows, macOS, Android и iOS. Тя ви позволява да свързвате до пет устройства едновременно.

Поддръжката на клиентите се предлага под формата на база знания, чат на живо и имейл. Чатът на живо е бърз, но може да се наложи да изчакате доста време за отговор, ако използвате опцията за електронна поща, както можете да прочетете в нашия преглед на HideMyAss.

HidemyAss-страница-2019

Месечният му план е скъп в сравнение с други услуги. Това каза, че можете да използвате седемдневния пробен период, за да сте сигурни, че първо ви харесва. Ако го направите, не забравяйте да го анулирате преди да приключи или ще получите сметка за 12-месечен абонамент. Все още ще можете да използвате пълните седем дни, ако се откажете. Ако забравите, има 30-дневна гаранция за връщане на парите.

5. VyprVPN

Последната ни селекция има добра сигурност и криптиране, включително собствения й протокол Chameleon, който осигурява още по-голяма защита на VPN тунела. Има и вграден превключвател за убийство и той не поддържа регистър на вашата онлайн активност.

VyprVPN-Сървър-Selection

Има сървъри в 64 страни, като някои се намират в Сеул. Той няма най-добрите скорости, но би трябвало да е добре за повечето дейности. Няма ограничения за честотна лента.

Въпреки че може да влезе в САЩ Netflix и BBC iPlayer, може да имате проблеми с навлизането в други услуги. Разгледайте нашия преглед VyprVPN за повече подробности.

Други причини, които харесваме VyprVPN

Има настолни клиенти за Windows и macOS. Те са добре, след като свикнете с тях, но оформлението може да бъде по-добро. Предлагат се и мобилни приложения за Android и iOS, като VyprVPN е един от най-добрите VPN за Android. До три устройства могат да бъдат свързани едновременно със стандартния пакет, докато премиум опцията позволява до пет.

Ако имате нужда от помощ, има полезен раздел с често задавани въпроси, който трябва да е достатъчен за малки проблеми. Ако това не се случи, има чат на живо и имейл за получаване на поддръжка на клиенти. Чатът на живо е по-бърз, но имейлът е по-добрият начин, ако имате по-технически проблем.

VyprVPN-страница-2019

VyprVPN има достъпна месечна цена, но можете да спестите пари в дългосрочен план, като изберете по-дълъг абонамент. Има и 30-дневна гаранция за връщане на парите, така че можете да сте сигурни, че ви харесва.

Заключителни мисли

Сега знаете защо трябва да използвате VPN в Южна Корея. Надяваме се, че и ние сме ви помогнали да изберете подходящ. Трябва да получите VPN с добра сигурност и поверителност, както и прилична сървърна мрежа, която включва някои в Южна Корея, ако искате съдържание, ограничено до страната.

Избрахме NordVPN за наш победител, тъй като има отлична сигурност и възможност да шифровате връзката ви два пъти. Плюс това почита вашата поверителност. Има масивна мрежа от сървъри, включително осем в Южна Корея и е чудесно за влизане в стрийминг услуги, като Netflix.

Ако имате опит с или имате съвети за използване на VPN в Южна Корея, пуснете ни коментар по-долу. Ще се радваме да ги четем. Разгледайте и другите ни VPN статии. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map