Най-добър VPN за Индия 2020: Netra, Bollywood и Streaming

Когато мислите за Индия, вероятно мислите за Боливуд и пикантна храна. Все пак е много повече от това. Това е съд за топене на богати и разнообразни култури. Все пак има друг свят онлайн, който ще трябва да посетите, докато сте там, и трябва да използвате един от най-добрите ни VPN за Индия, за да сте в безопасност. 


Ако пътувате или сте се преместили от Индия, може да ви липсват обичайните ви уебсайтове и услуги. Може би искате да гледате любимите си телевизионни сериали извън индийския регион (прочетете нашето посветено парче на Hotstar, ако това е следното). Някои съдържание и услуги не са достъпни извън страната заради геоблоки.

Всеки от нашите най-добри доставчици на VPN по-долу ще ви позволи да получите достъп до индийско съдържание и също така имаме ръководство как да получите индийски IP адрес, за да направите точно това. Въпреки това има и други причини да използвате виртуална частна мрежа, независимо къде се намирате. В тази статия ще ви кажем защо трябва да използвате VPN в Индия.

Най-добър VPN за Индия 2020

Онлайн цензура в Индия

Много страни цензурират онлайн съдържание, но го правят в различна степен. Китай е известен със своя ограничен интернет, както можете да прочетете в нашето парче на Great Firewall. Индия не е толкова лоша като това, но цензурата нараства. 

Правителството може да изключи интернет, като нареди на доставчиците на интернет да излязат офлайн. Раздел 144 от Наказателно-процесуалния кодекс дава на правителството правомощието да налага временни ограничения на обществото, за да предотврати безредици и друго нежелано поведение.

Уеб сайтове за хазарт, порнография и запознанства могат да бъдат блокирани, както и уебсайтове, принадлежащи на неправителствени организации, феминистки групи и групи за правата на човека. Имаше и съобщения, че няколко индийски прокси и VPN уебсайта са били блокирани от индийския мобилен оператор Reliance Jio. 

Публикуването или предаването на нецензурно или сексуално изрично съдържание онлайн е криминализирано съгласно раздел 67 от Закона за информационните технологии. Използването на компютърни ресурси, за да се представите за някой друг за извършване на измама, е наказуемо и в раздел 66D.

Индийското правителство е работило с Facebook, Twitter, YouTube и други компании за блокиране на определено съдържание на уебсайтове, които намира за нежелателни (вижте нашите как да деблокирате статията в YouTube). Причините, които се правят, варират от предотвратяване на заплахи за обществения ред до скриване на всичко, което се разглежда като неморално или против религията. 

Правителството също така обмисля да наложи регламенти, които да изискват платформите да свалят незаконно съдържание или да бъдат санкционирани. Приложението за видео споделяне TikTok беше блокирано, след като решение на съда заяви, че може да изложи децата на неподходящо съдържание. Тя вече беше забранена в Индонезия и САЩ установиха, че събира лични данни от непълнолетни.

Онлайн наблюдение в Индия

Има и други онлайн опасности, за които да помислите. Много правителства по целия свят извършват онлайн наблюдение, а Индия не е невинна за това. 

Например, той разполага с инструмент за наблюдение в реално време, наречен анализ на мрежовия трафик, или NETRA, който улавя данни от интернет трафик и ги анализира за ключови думи, като „бомба“ и „терористична“. Той може да следи съобщения, Facebook, интернет трафик и други, дори когато са криптирани. Ако открие потенциална заплаха за сигурността, тя ще сигнализира съответните агенции и ще предостави IP адреса на източника.

Правителството използва проект за идентификация, наречен Aadhaar, за предоставяне на обществени услуги, като марки за храна и връзки към мобилен телефон. Личните данни на повече от 1 милиард индийци, включително пръстови отпечатъци, снимки и сканиране на ириса, се събират и съхраняват. Въпреки това възникна опасения относно поверителността на нарушенията на сигурността и начина, по който данните се използват.

Aadhaar е доброволен, но правителството по същество улавя гражданите в записването, като го прави задължително за почти всичко, включително определени роли на заетост и схеми на благосъстояние. Плюс това, мобилните клиенти, потребителите на киберкафе и интернет потребителите трябва да представят своята идентификация. Не е ясно как данните се използват освен горното.

Законопроектът за защита на личните данни за 2018 г. е подложен на критика, защото може да бъде използван от правителството за улесняване на инвазивния надзор. Законът за телеграфа и Законът за информационните технологии също позволяват да се осъществява наблюдение на комуникациите с цел защита на националната сигурност. Плюс това, в Индия бяха открити сървъри за наблюдение FinFisher.

Свобода на словото онлайн в Индия

Конституцията на Индия предвижда свобода на словото, но има ограничения за някои видове. Клеветата е криминализирана съгласно Наказателния кодекс и Наказателно-процесуалния кодекс и е използвана срещу онлайн реч. Плюс това, речта, която е констатирана като коварна или нецензурна, може да бъде наказана със затвор от две до седем години.

Фалшиви новини и слухове се разпространяват в социалните медии и много хора са арестувани заради това. Споделянето на съдържание, което се смята за политически или религиозно обидно, може да доведе до задържане. Плюс това журналистите са изправени срещу насилствени заплахи в отговор на работата си. Просто внимавайте какво публикувате онлайн.

Торенти в Индия

Въпреки че торентите в Индия са добре, изтеглянето на материали, защитени с авторски права, е незаконно. Хиляди торент сайтове са блокирани и само достъпът до тях може да доведе до сериозно наказание, включително глоби и затвор. Нашият най-добър ръководство за VPN за Германия показва друга държава, която е решаваща за нарушаване на авторски права.

Киберпрестъпност в Индия

Въпреки че всички по-горе са основните причини за използване на VPN в Индия, нека не забравяме рисковете, които могат да се появят, докато разглеждате. Доклад за заплахата за интернет за сигурността на Symantec за 2018 г. показа, че Индия е получила второто най-много насочени атаки в света между 2015 и 2017 г..

С навлизането на безплатни обществени WiFi горещи точки, киберпрестъпността никога не е твърде далеч. Не знаем колко е сигурна връзката. Наличието на VPN и приличен антивирус ще ви помогне да защитите личните си данни от любопитни очи.

Какво прави VPN най-доброто за Индия

Въпреки че повечето доставчици в нашите VPN прегледи имат същите характеристики на хартия, някои от тях са по-добри на практика. Основното внимание за получаването на VPN за Индия е сигурността. Трябва да изберете един, който има добра сигурност и поверителност, за да защити вашата онлайн активност и да ви предпази от кибератаки. Една добра политика за поверителност ще каже, че доставчикът на VPN не регистрира вашата онлайн активност.

Важна е и сървърната мрежа на VPN услугата. Наличието на огромен брой сървъри с точки по целия свят е от първостепенно значение за заобикалянето на блокове, докато сте в Индия. Ако това е индийско съдържание, което искате, имате нужда от сървъри, разположени в страната. Колкото по-близо, толкова по-добре, защото това ще помогне с бързината. 

Всъщност скоростта на VPN е ключов фактор, тъй като не искате бавна услуга, когато се опитвате да предавате любимите си програми. Уверете се, че тя има неограничена честотна лента. С ограничение, VPN услугата ще спре веднага след като достигнете лимита, оставяйки ви не само уязвими, но и на средата на вашето шоу.

Други неща, които трябва да вземете предвид, е дали може да влезе в стрийминг услуги, кои устройства поддържа и колко можете да свържете наведнъж, неговата използваемост, обслужване на клиентите и цена. Нека да разгледаме нашия най-добър избор за Индия.

1. Най-добрият VPN за Индия: ExpressVPN

ExpressVPN предлага бърза и сигурна услуга и често заема първото място тук в Cloudwards.net. Той има добра комбинация от функции за справяне с повечето ситуации и е най-добрият ни VPN за Netflix.

Сигурността му е отлична, осигурява 256-битово криптиране, което можете да увеличите. Поверителността е спазена с политика без регистрация и има ключ за убийство за допълнителна защита. Прочетете нашия преглед на ExpressVPN, за да видите колко добра е неговата сигурност и поверителност.

ExpressVPN-Website

ExpressVPN-Регистрация

ExpressVPN-Speedtest

ExpressVPN тунел-Options

ExpressVPN-пълен App

предишен

Следващия

Той има сървъри, разпространени в 94 държави, включително някои в Ченай и Мумбай, така че със сигурност ще намерите такъв, подходящ за заобикаляне на всеки блок, който срещнете. Скоростта също не е проблем, защото това е една от най-бързите VPN услуги. 

Няма ограничения на честотната лента, така че не е нужно да се притеснявате колко стрийминг правите или торент, тъй като позволява. Плюс това, това е най-добрият ви VPN за стрийминг, защото може да влезе в повечето услуги.

Други причини, които харесваме ExpressVPN

ExpressVPN е лесен за използване и се грижи за почти всичко за вас извън кутията. Можете да го използвате в Windows, macOS, Android и iOS. Има и разширения на браузъра за Mozilla Firefox, Google Chrome и Safari. След като бъде инсталиран, можете да се свържете за секунди и е лесно да промените местоположението си. Можете да имате до пет устройства, свързани едновременно.

Ако имате нужда от помощ, има полезна база от знания онлайн. Освен това можете да се свържете с поддръжката чрез чат на живо и имейл 24/7. Чатът на живо е най-бърз, но е по-добре да използвате имейла за по-задълбочена помощ. 

Недостатък на ExpressVPN е цената му. Той е много по-скъп от конкурентите си, но си струва парите за услугата, която получавате. Освен това има 30-дневна гаранция за връщане на парите, в случай че решите, че не ви харесва.

2. NordVPN

NordVPN е друга качествена услуга, която предлага много функции и заема второ място за Индия. Той има някои от най-добрата сигурност около, включително опцията за използване на двойно хоп криптиране, което добавя повече сигурност към VPN тунела. Той също така почита вашата поверителност със строга политика за без регистрация.

NordVPN-Slider1

NordVPN-Slider2

NordVPN-Slider3

NordVPN-Slider4

NordVPN-Slider5

предишен

Следващия

Той има огромна мрежа от сървъри, с над 5000 покриващи 60 държави. В Индия има 21, така че можете да получите достъп до съдържание, ограничено до страната. Той има добри скорости, но може да забави на дълги разстояния, поради което тук не зае първото място. Получавате неограничена честотна лента и е чудесно да влизате в стрийминг услуги, като Netflix. 

NordVPN позволява не само торент, но и най-добрият VPN за торент. Прочетете нашия преглед на NordVPN за повече информация.

Други причини, които харесваме NordVPN

NordVPN има клиенти за Windows, macOS, Android и iOS. Те са лесни за използване и можете да свържете до шест устройства едновременно. 

Вашата първа стъпка за обслужване на клиенти с NordVPN ще бъде база от знания за самопомощ. След това има денонощен разговор и имейл 24/7. Чатът на живо отговаря най-бързо, но и помощта е добра.

NordVPN е добра стойност за парите. Месечните разходи не са големи, но ако се абонирате за по-дълъг период, ще видите спестявания. Има 30-дневен прозорец за възстановяване, който трябва да е достатъчно време, за да го изпробвате.

3. CyberGhost

Следва CyberGhost, която е добра услуга, която предлага голяма сигурност. С него ще бъдете защитени с постоянно активиран ключ за убийство, който ще ви изключи от интернет, ако VPN не успее. Повечето доставчици ги имат, включително и другите ни избраници, но обикновено трябва да го включите ръчно. CyberGhost също има солидна политика без регистрация.

CyberGhost-Slider1

CyberGhost-Slider2

CyberGhost-Slider3

CyberGhost-Slider4

CyberGhost-Slider5

предишен

Следващия

Той има повече от 4000 сървъра в 58 страни, а 20 от тях са в Индия. Подобно на NordVPN, той е бърз, но може да стане бавен на дълги разстояния. Няма ограничения на честотната лента и това може да влезе в повечето стрийминг услуги. Плюс това дава възможност за порой. Прочетете нашето ревю за CyberGhost за повече подробности.

Други причини, които харесваме CyberGhost

Клиентите са достъпни за Windows, macOS, Android и iOS. Интерфейсът на CyberGhost беше актуализиран наскоро и е лесен за използване, дори ако може да отнеме известно време, за да свикнете с него. Едновременно могат да бъдат свързани до седем устройства, което спечели CyberGhost място в най-добрата ни VPN за сравнение на множество устройства. Това каза, че можете да го инсталирате само на седем устройства наведнъж.

Той има една от най-обширната база от знания, която видяхме, която е чудесна за отстраняване на малки проблеми. Ако все още се нуждаете от помощ, има чат на живо и поддръжка по имейл. Чатът на живо е най-бързата опция, но най-добре се използва за прости въпроси. По-сложните въпроси са най-добре насочени към поддръжката по имейл.

CyberGhost е евтина услуга, стига да не изберете месечната тарифа. Можете да се възползвате от безплатната седемдневна пробна версия за Android и iOS, за да видите дали ви харесва и ако имате нужда от допълнително време, можете да се върнете към гаранцията за връщане на парите, която важи за всички платформи. Месечният план позволява 14 дни, но получавате 45 дни с по-дълги планове.

4. VyprVPN

VyprVPN е друг добър вариант за Индия. Той има отлична, персонализираща се сигурност, която може да бъде увеличена с помощта на собствения си протокол Chameleon. Прочетете повече за това в нашия ревю на VyprVPN.

VyprVPN-Slider1

VyprVPN-Slider2

VyprVPN-Slider3

VyprVPN-Slider4

VyprVPN-Slider5

предишен

Следващия

Това каза, че липсва в сървърния отдел. Има под 1000 сървъра в 64 страни. Това все пак би трябвало да е достатъчно за заобикаляне на ограниченията и в Мумбай има сървъри. 

Скоростите му не са големи, но би трябвало да са добре за повечето дейности. Няма ограничения на честотната лента и тя може да влезе в повечето стрийминг платформи. Можете да го използвате и за торент.

Други причини, които харесваме VyprVPN

Можете да инсталирате VyprVPN на Windows, macOS, Android и iOS, но интерфейсът изглежда датиращ. Все пак той е лесен за използване и можете да свържете до три устройства с пакета Standard или до пет с опцията Premium.

Помощта е под ръка под формата на база знания, чат на живо и имейл. Той е на разположение 24/7, но бъдете готови за кратки отговори.

VyprVPN има два пакета за избор: Стандарт, който е най-евтиният, и Premium. Premium ви предоставя две допълнителни връзки и протокола Chameleon. Месечната цена не е лоша, но ще спестите пари, като изберете годишен абонамент.

Има 30-дневна гаранция за връщане на парите, която можете да използвате и за тестване.

5. TorGuard

Последният ни избор е TorGuard. Това е добра услуга, която разполага с някои от най-персонализираната сигурност. Можете да избирате от различни протоколи и има превключвател за автоматично убиване. Вашата поверителност е защитена и от политика за без регистрация.

TorGuard-Slider1

TorGuard-Slider2

TorGuard-Slider3

TorGuard-Slider4

TorGuard-Slider5

предишен

Следващия

TorGuard има повече от 3000 сървъра в 55 държави, включително някои в Бангалор. Скоростите му са бързи, но това може да се промени с избраните от вас настройки за сигурност. По-високата сигурност ще го забави. Има неограничена ширина на честотната лента и това позволява торент.

Това каза, че TorGuard не е много добър в навлизането в някои стрийминг услуги, като Netflix. Можете обаче да купите специализиран IP за поточно предаване за 7,99 долара на месец. Те се продават за всяка страна и гарантират работа. Ето защо TorGuard се класира на второ място в нашата най-добра статия за VPN за пътници. Прочетете повече в нашия преглед на TorGuard.

Други причини, които харесваме TorGuard

TorGuard е съвместим с Windows, macOS, Android и iOS, въпреки че мобилната настройка може да бъде болка. Можете да свържете до пет устройства по подразбиране и до 20 повече могат да бъдат закупени за 1 долар всяко.

Има база от знания, ресурси и форум, който да помага при проблеми. TorGuard има опция за чат на живо, но тя отива при договорена компания за обслужване на клиенти. Поради тази причина е най-добре да използвате опцията 24/7 имейл за повече технически проблеми. 

Месечната ставка не е лоша, но можете да спестите пари с по-дълги планове. Има седемдневна гаранция за връщане на парите, даваща ви много време да го опитате.

Заключителни мисли

Независимо дали искате да получите достъп до любимото си индийско телевизионно шоу или да заобиколите блокове в страната, използването на една от нашите селекции ще ви позволи да го направите с лекота. Препоръчваме да изберете VPN с добра сигурност и широка сървърна мрежа, включително сървъри в Индия. Бързата услуга с неограничена честотна лента също е от полза.

ExpressVPN е шампионът тук с отличната си сигурност, огромната сървърна мрежа и супер скоростите. Тъй като предлага 30-дневна гаранция за връщане на парите, препоръчваме да го опитате.

Ако сте били в Индия и сте използвали VPN за достъп до любимото си съдържание, ще се радваме да чуем за вашето изживяване в секцията за коментари. Вижте и нашия VPN архив за по-полезни статии. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map