Най-добър VPN за Хонконг: Поддържане на свобода през 2020 г.

Хонконг е едно от най-популярните места за туризъм, с невероятен силует, който включва банката на I. M. Pei Bank of China. Той е гъсто населен и има много възможности за храна и пазаруване. Интернетът му е сред най-свободните в света, но използването на един от най-добрите ни VPN за Хонг Конг все още е добра идея.


Хонконг е част от Китай, но като специален административен регион му е позволено да действа като независима държава. Това означава, че тя може да определя свои собствени правила и разпоредби и да не бъде обвързана с тези на Средното царство. В крайна сметка, ако беше зад Великата защитна стена, нейният интернет щеше да изглежда доста по-различно.

Единствената форма на цензура в Хонконг е за материали като детска порнография и други нецензурни изображения. Приложенията за социални медии и съобщения също са безплатни за използване.

Тъй като интернет на Хонконг не страда от много ограничения, една от основните причини за използване на виртуална частна мрежа е да се заобиколи геоблокове. Да речем, че искате да гледате Netflix САЩ, но се оглеждайте в библиотеката на Хонконг. VPN ще ви помогне да заобиколите това, като го направите да изглеждате като физически в САЩ, като по този начин ще ви покаже библиотеката на САЩ.

Това важи и за библиотеките на други държави, до които искате да получите достъп. Разгледайте нашето най-доброто ръководство за VPN за Netflix за някои препоръки. 

Освен това, ако сте далеч от Хонконг и искате да получите достъп до някакво местно ограничено съдържание, VPN ще ви позволи лесно да получите достъп до такова съдържание. Нашите как да получите ръководство за IP адрес в Хонконг също могат да помогнат за това.

Преминаването на geoblocks е една добра причина да използвате VPN, но има и много други. Прочетете, за да разберете повече.

Най-добър VPN за Хонконг 2020

Онлайн наблюдение в Хонконг

Съществуват опасения как се наблюдават дейностите на потребителите. Правителственият надзор в Хонконг се регулира от Закона за прихващане на комуникациите, но той не е актуализиран, тъй като е влязъл в сила през 2006 г.. 

Поради тази причина властите са в състояние да прихващат нови форми на комуникация, които не са обхванати от закона, без съдебен контрол. Това включва онлайн комуникации, като социални медии и приложения за съобщения. 

През юни 2019 г. страната стана свидетел на едни от най-големите протести от години и те продължават до момента на писане. Тълпи, събрани да се противопоставят на закон за екстрадиция, който би накарал хората, обвинени в престъпления срещу континентален Китай, да бъдат изпратени там, за да изпитат.

Протестиращите се дегизираха, изключиха местоположението си и закупиха неща като билети за влак с пари, за да останат под радара. Тъй като властите могат да пресичат комуникациите, трябва да внимавате какво публикувате онлайн.

За щастие законопроектът беше спрян, но това не означава, че Китай просто ще остави на мира тези, които критикуват страната, и има доказателства, че те ще действат незаконно.

Свобода на словото онлайн в Хонконг

Китай вече се изправи срещу обещанието „една държава, две системи“. През 2015 г. петима служители на хонконгска компания, които публикуваха критични за Китай книги. Те се завърнаха през 2016 г., след като бяха държани от китайските власти. 

Свободата на словото е защитена в законопроекта за правата на Хонконг и гражданите могат да обсъждат свободно теми. Въпреки това, фактът, че Китай достигна толкова усилия, за да задържа критични гласове и че някои новинарски издания или имат връзки с или са придобити от континенталния бизнес, доведе до много журналисти, практикуващи самоцензура. Някои журналисти също са били нападнати физически заради работата си.

Киберпрестъпност в Хонконг

Киберпрестъпността в Хонконг се увеличава през годините. Най-малко два милиона души са били засегнати от киберпрестъпността през 2017 г. и над 9 000 атаки са се случили през първите девет месеца на 2018 г. Много от атаките включват кражба на самоличност, откуп и софтуерни измами, като фишинг имейли и фалшиви банкови приложения или уебсайтове. 

Има закони, които се опитват да предотвратят киберпрестъпността, като присъдите водят до глоби и евентуално затвор. Въпреки това, дори да бъдат наложени, това не означава, че няма да срещнете заплахи. Нашият най-добър VPN за Тайланд показва друга държава, където киберпрестъпността, ако е реална.

Сега повече хора са онлайн от всякога и мнозина се свързват с все по-нарастващите обществени WiFi горещи точки. Въпреки това, няма начин да знаете колко сигурна е връзката чрез тях. Използването на такъв без защита на VPN е лоша идея, но също така препоръчваме да инсталирате и приличен антивирус.

Какво прави VPN най-доброто за Хонконг

Всички доставчици, които сме тествали в нашите VPN прегледи, имат подобни функции, така че можете да изберете един от тях. Въпреки това, след като попаднете в нестабилната част на услугите, някои са просто по-добри от други и трябва да се уверите, че са подходящи за Хонг Конг.

Тъй като цензурата не представлява голям проблем, едно от най-големите препятствия е минаването на геоблокове. За да имате най-добрия шанс да го направите, трябва да изберете доставчик, който има сървъри по целия свят. Колкото повече има, толкова по-добре. Освен това, ако искате да получите достъп до съдържание с ограничен достъп до Хонконг, ще ви трябва такова, което има сървъри в страната.

Друг фактор, който трябва да се вземе предвид, са скоростите на VPN. Ако е бавно, непрекъснато ще чакате да се зареди съдържанието, така че изберете такова с добра скорост. Неограничената честотна лента също е от полза, както и при нея, няма ограничение за това колко можете да изтеглите или поточно. 

Вашата сигурност и поверителност са важни. За да сте сигурни, че сте защитени, трябва да изберете такава, която има голяма сигурност и не поддържа регистър на вашите онлайн дейности. Превключвателят за убийства също е добра идея, тъй като това ще ви защити, ако VPN не успее, като прекъсне връзката ви. 

Други функции, които трябва да се вземат предвид са устройствата, които са съвместими, и лесната му употреба. Имайте предвид колко устройства искате да свържете и през VPN, тъй като всяка услуга има различен лимит. И накрая, цената може да се люлее на вашето окончателно решение, тъй като някои са по-скъпи от други.

1. Най-добрият VPN за Хонконг: ExpressVPN

Избрахме ExpressVPN за наш победител в Хонг Конг. Това е отлична услуга и често се появява в нашите статии за VPN. Тя има огромна сървърна мрежа, обхващаща 94 държави. Това включва и някои в Хонконг, за съдържание, ограничено до там. 

ExpressVPN-Website

ExpressVPN-Регистрация

ExpressVPN-Speedtest

ExpressVPN тунел-Options

ExpressVPN-пълен App

предишен

Следващия

Скоростта не е проблем с ExpressVPN, тъй като това е най-бързият VPN, който сме тествали. Плюс това има неограничена честотна лента, така че няма да достигнете лимит. Ще имате възможност да влезете във всички стрийминг платформи и той влезе на първо място в най-добрия ни VPN за стрийминг сравнение, така че изборът на този доставчик е безпроблемен, ако стриймингът ще бъде вашата основна дейност. 

Той има отлична сигурност при 256-битово криптиране и можете да го увеличите и за допълнителна защита. Предоставя се и превключвател за убийство и е активиран по подразбиране за допълнително спокойствие. ExpressVPN строго не записва вашите онлайн дейности също. Прочетете нашия преглед на ExpressVPN за по-задълбочен поглед върху услугата.

Други причини, които харесваме ExpressVPN

Що се отнася до удобството за използване, ExpressVPN е топ претендент. Работи доста директно извън кутията и е чудесно за начинаещи. След като бъде инсталиран, всичко, което трябва да направите, е да се уверите, че сте свързани със защитен сървър, което е лесно. 

Можете да го използвате в Windows, macOS, Android, iOS и Linux. До едновременно могат да се свържат до пет устройства. 

Ако се сблъскате с някакви проблеми, се предлага поддръжка с полезна база от знания, която е първата ви спирка. Ако все още се нуждаете от помощ, е налична поддръжка за чат на живо и имейл 24/7. Чатът на живо ще получите най-бързия отговор, но трябва да вземете маршрута на имейла за по-задълбочена помощ.

За съжаление ExpressVPN е скъпа услуга, когато я сравнявате с други доставчици. Услугата, която получавате обаче, си заслужава и ако се абонирате за по-дълъг период, общата цена намалява значително. Плюс това има 30-дневна гаранция за връщане на парите.

2. NordVPN

Друг доставчик, който ще ви осигури това, което искате в Хонконг, е NordVPN. Това е страхотна услуга, която има над 5000 сървъра, изпъкнали в 60 страни. Плюс това, в Хонконг има 80, така че можете да получите достъп до съдържание от там. 

NordVPN-Slider1

NordVPN-Slider2

NordVPN-Slider3

NordVPN-Slider4

NordVPN-Slider5

предишен

Следващия

Скоростите му са добри, но могат да се забавят на дълги разстояния. Ето защо това не направи първото място. Освен всичко това, услугата му е сравнима с тази на нашия първи избор, както можете да прочетете в нашия ExpressVPN срещу NordVPN парче. NordVPN няма ограничения за честотна лента и е в състояние да влезе във всички стрийминг услуги. 

Ако обичате да торрент, струва си да знаете, че NordVPN е най-добрият ви VPN за торент, благодарение на фантастичната си сигурност. Той е сред най-добрите на пазара за него и включва двойно хоп криптиране, което основно ще добави повече защита към тунела VPN, ако решите да го използвате. Има също вграден превключвател за убийство и въведена строга политика за без регистрация.

Прочетете пълния ни преглед на NordVPN за по-добър поглед върху доставчика.

Други причини, които харесваме NordVPN

Той е съвместим с Windows, macOS, Android и iOS с лесни за използване клиенти. Можете да свържете до шест устройства едновременно.

На разположение е удобна база от знания, която да помага при малки проблеми. Ако имате нужда от повече помощ, можете да се свържете с поддръжката чрез чат на живо или имейл, 24/7. Чатът на живо е най-бързият маршрут, но така или иначе помощта е добра.

NordVPN е добра цена / качество, но не бихме препоръчали да избирате месечния план. Не е лошо, но цената се оказва по-добра при по-дългите планове. Има 30-дневен прозорец за възстановяване на средствата, който ви предоставя много време, за да сте сигурни, че ви харесва.

3. CyberGhost

CyberGhost е добър избор и за Хонконг. Той има добра сървърна мрежа, с повече от 4000 в 59 страни. Четиридесет и шест от тях също са в Хонконг. Той има бързи скорости, но е подобен на NordVPN по това, че може да стане бавен на дълги разстояния. Няма ограничения на честотната лента и той може да влезе и в повечето стрийминг платформи.

CyberGhost-Slider1

CyberGhost-Slider2

CyberGhost-Slider3

CyberGhost-Slider4

CyberGhost-Slider5

предишен

Следващия

Сигурността е добра и има постоянно активиран превключвател за убийства, който да ви предпази. Съществува и политика за без регистрация, за да се гарантира поверителност. Вижте нашия преглед на CyberGhost за повече подробности.

Други причини, които харесваме CyberGhost

Може да се инсталира на Windows, macOS, Android и iOS. Интерфейсът беше наскоро актуализиран, но въпреки че е по-добър от старата версия, все пак може да отнеме известно време, за да свикнете. CyberGhost позволява да се свържат до седем устройства едновременно, което му помогна да заеме второ място в най-добрия ни VPN за множество устройства..

Поддръжката на клиенти се предлага с удобна база знания като първият ви порт на повикване. След това има чат на живо и имейл. Чатът на живо е достъпен 24/7 и ще получите бърз отговор, но ако имате нужда от повече техническа помощ, ще е по-добре да се свържете с поддръжката по имейл.

CyberGhost е евтина услуга, но месечната ставка е лоша. Можете да го въртите с безплатната седемдневна пробна версия, налична за Android и iOS. Освен това има гаранция за връщане на пари, която покрива всички платформи. Месечният план получава 14 дни, докато по-дългите планове получават 45.

4. TorGuard

Можете също да използвате TorGuard за Хонконг. Нейната мрежа се състои от повече от 3000 сървъра в 55 държави, а някои от тях също са в Хонконг. Едно нещо обаче трябва да се отбележи, че смяната на сървърите е досаден процес, защото трябва да се изключите от VPN, за да го направите. 

TorGuard-Slider1

TorGuard-Slider2

TorGuard-Slider3

TorGuard-Slider4

TorGuard-Slider5

предишен

Следващия

Той има бързи скорости, но степента на сигурност, която сте избрали и към кое местоположение сте свързани, може да се отрази драстично. В услугата е включена неограничена честотна лента. Основната версия обаче не може да влезе в някои стрийминг платформи, като Netflix. 

Все пак има начин за това. Можете да закупите специализирани IP поточни IP адреси, които са гарантирани за достъп до избраната от вас услуга за стрийминг. Това спечели първото място в най-добрия ни VPN с посветен IP-фрагмент и място в най-добрия ни VPN за пътеводител.

Сигурността му е сред най-персонализираните налични, което ви позволява да избирате от различни протоколи. Предвижда се превключвател за убийство, който се активира автоматично и строго не се съхраняват журнали от компанията. Прочетете нашия преглед на TorGuard за повече информация.

Други причини, които харесваме TorGuard

Предлага се за Windows, macOS, Android и iOS, въпреки че настройването на мобилни устройства може да бъде болка. Можете да свържете до пет устройства едновременно със стандартния пакет, но до 20 повече могат да бъдат закупени за 1 долар всяко.

Има база от знания, ресурси и форум, който да ви помогне при всякакви проблеми. Чатът на живо е на разположение, но той се поддържа от основен екип за обслужване на клиенти. Поради тази причина е най-добре да запазите техническите въпроси за екипа за поддръжка по имейл, който е на разположение 24/7.

Месечните разходи не са лоши, но по-дългите планове са по-добри. Има и седемдневна гаранция за връщане на пари, в случай че не сте доволни от това.

5. VyprVPN

Последната ни селекция е VyprVPN. Въпреки че няма всички функции на другите ни снимки, той все още има някои, които си струва да разгледате. Има по-малко от 1000 сървъра в 64 страни, от които да избирате. И все пак това трябва да е достатъчно за заобикаляне на блоковете, а има и някои в Хонконг.

VyprVPN-Slider1

VyprVPN-Slider2

VyprVPN-Slider3

VyprVPN-Slider4

VyprVPN-Slider5

предишен

Следващия

Скоростите му могат да бъдат бавни, но те трябва да са добре за повечето дейности и също няма ограничения на честотната лента. VyprVPN също може да попадне в повечето стрийминг услуги.

Една от основните характеристики на VyprVPN е нейната сигурност, защото е отлична. Можете да го персонализирате, но това е добър избор и за начинаещи. Той също има свой протокол Chameleon, който добавя повече защита към вашата връзка. Можете да прочетете повече за това в нашето ревю на VyprVPN. Превключвател за убийство и политика без регистрация също е част от услугата.

Други причини, които харесваме VyprVPN

Клиентите са достъпни за Windows, macOS, Android и iOS. Интерфейсът е лесен за използване, но изглежда датиращ. Тя позволява три едновременни връзки със стандартния пакет и до пет с премията опция. 

Ако имате нужда от помощ, можете да използвате наличната база от знания. Има и чат на живо и имейл, като и двата са достъпни 24/7. Това каза, получената помощ не е най-голямото, което сме виждали.

VyprVPN има два пакета за избор, и двата с избор на месечен или годишен план. Стандартният пакет позволява три едновременни връзки, но първоначалният позволява пет връзки и използването на неговия Chameleon протокол. Има 30-дневна гаранция за връщане на парите, от която също можете да се възползвате.

Заключителни мисли

Въпреки че интернетът на Хонконг е предимно безплатен, има основателни причини да използвате VPN там. В по-голямата си част най-вероятно ще използвате такъв, за да се справите с геоблоки. Това каза, че защитата от държавен надзор и киберпрестъпност също трябва да бъде приоритет. 

Поради тези причини трябва да изберете такава, която има добра сървърна мрежа, която да ви помогне да заобиколите всички ограничения и прилична сигурност, за да сте в безопасност. Политиката без регистрация ще гарантира и вашата поверителност.

Можете да използвате всеки от VPN, които препоръчахме, но ExpressVPN е най-добрият VPN за Хонконг. Той има огромно сървърно разпространение, отлична сигурност и много други функции също. Плюс това, тъй като това е най-сигурният ви VPN, той е и най-добрият ви VPN за Китай, така че ако планирате да посетите континента, ще бъдете покрити.

Имате ли опит с използването на VPN в Хонконг? Споделете опита си в коментарите по-долу, ще се радваме да ги чуем. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me