Най-добър VPN за Gaming 2020: Epic Pwnage, Low Ping

В това ръководство за най-добрия VPN за игри ще обясним защо трябва да използвате VPN, когато играете онлайн. Като ентусиаст на геймърите и технологиите, е лесно да се обидите от бараката от „геймърски“ продукти, които порази интернет. Двойка филтърни очила със синя светлина и бутилка Mountain Dew няма да променят колко добре играете, така че е изкушаващо да отпишете всички „геймърски“ продукти като прости тенденции.


Виртуалните частни мрежи често се вписват в тази категория, но не бива. Въпреки че VPN се използват най-вече за достъп до ексклузивни заглавия в Netflix или за защита на хората от натиска на правителството, шпиониращ в повечето страни, използването на такъв може да ви предпази и докато играете онлайн.

ExpressVPN е най-добрият ни избор, който не трябва да бъде изненада. Той има най-доброто съчетание от функции, сигурност и скорост, което го прави идеален избор за почти всеки сценарий. Въпреки това има и други доставчици, които играят добре игралната роля, така че прочетете, ако искате повече опции.

Най-добър VPN за игри 2020

Избор на най-добър VPN за игри

Когато препоръчваме VPN мрежи, играта не е първата тема, която се появява. Всеки, който е добре запознат с интернет, разбира, че те защитават поверителността ви от правителствени агенции, доставчици на интернет услуги и мрежови снупери. Макар че това е лесно да се види, нагоре при игрите не е толкова очевидно.

Първо и най-очевидно, VPN ви позволяват да получите достъп до geoblocked съдържание. Макар че е основна грижа за наркоманите в Netflix, това има значение и за игрите. Можете да разглеждате ексклузивните заглавия в PlayStation Network, Steam или Xbox Live, които може да не са налични във вашия регион. В някои случаи това означава да получите AAA заглавие преди старта и във вашата страна.

Това обаче не идва без недостатъци. VPN влияят на скоростта, така че ще се откажете от част от връзката си, докато използвате такава. Поради това подбрахме доставчици от нашето най-бързо VPN ръководство, за да гарантираме, че няма да изоставате. Проверете резултатите от нашите тестове в нашия лист.

Въпреки че избрахме от това ръководство, поръчката не е същата. Играта, особено онлайн игрите, се занимава повече със закъсненията, отколкото с честотната лента, последната от които се счита за „скорост“. Тъй като текстурите и моделите се съхраняват и изобразяват локално, единствената информация, която трябва да бъде изпратена между конзоли или персонални компютри, е как играчът си взаимодейства със света.

Минимизиране на това, че латентността е важна, но понякога VPN може всъщност да я подобри. Ако сървърът, с който сте свързани, е по-близо до сървъра, на който играете, има по-малко разстояние за пътуване на пакет. Освен това използването на VPN може да ви позволи да получите достъп до сървъри, които може да имат по-малък трафик в други части на света.

Аспектът на защита на VPN-и също не се губи. Разпространените атаки за отказ на услуга са били дявол за епортиращи събития и, както при всяка отворена връзка, рискувате да станете жертва на киберпрестъпност. Въпреки че не се появява толкова често, колкото, да речем, поредица от филми, това е възможно. VPN ще шифрира връзката ви, така че никой да не може да влезе във вашия поток от данни.

Избрахме нашите доставчици въз основа на това. Първо се спряхме на времената на забавяне. VPN не си струва, ако ще съсипе това, което трябва да защити. След това разгледахме сигурността. Комбинацията от най-добрите 256-битови AES и OpenVPN обикновено прави трика.

Въпреки че това беше нашето внимание, ние също взехме предвид цената, лекотата на използване и функциите, но тези аспекти са по-малко важни за играта.

1. Най-добър VPN за игри: ExpressVPN

ExpressVPN е най-добрият VPN на пазара, така че не е изненада, че е и най-добрият за игри. Освен че е най-бързият VPN, който сме тествали, той е особено добър в заобикалянето на geoblocks, което го прави отличен избор за овладяване на ексклузивно на PSN или защита на себе си, докато играете онлайн.

ExpressVPN-Website

ExpressVPN-Регистрация

ExpressVPN-Speedtest

ExpressVPN тунел-Options

ExpressVPN-пълен App

предишен

Следващия

Закъснението ни остана около 75 милисекунди по време на тестване, което е приемливо за игри. Резултатите от неговия пинг не бяха най-бързите, но бяха най-последователните. Едно е да бъдете бързи, когато се свързвате със сървър близо до дома, но ако се опитвате да получите достъп до конкуренция в други части на света, може да се сблъскате с проблеми. С ExpressVPN този проблем се избягва.

Плюс това ExpressVPN има приложения за почти всяка платформа, което е особено важно за игрите. Няма VPN, който сме тествали, да има приложения за Xbox One или PlayStation 4, а ExpressVPN не нарушава тази тенденция. Въпреки това, той има прост инсталатор за рутери, който ще осигури целия ви изходящ трафик. Има приложения за iOS и Android, за да защити и вашите мобилни игри.

Що се отнася до сигурността, ExpressVPN е една от най-добрите опции на пазара. В допълнение към използването на най-добрите AES 256-битово криптиране с OpenVPN протокола, той поддържа стриктна политика без записване. Той е със седалище на Британските Вирджински острови, който има някои от най-добрите закони за поверителност в света. Независимо какво се опитвате да защитите, ExpressVPN ви покри.

Други причини, които харесваме ExpressVPN

VPN мрежите са чудесни за игри, но можете да ги използвате и за много други цели. ExpressVPN е най-добрият ни VPN за стрийминг, не само заради отличните си скорости, но и заради способността си да заобикаля стриктните прокси брави, които стрийминг платформите използват.

Ако се опитвате да преодолеете забраната за VPN на Netflix, ExpressVPN е за вас. По време на нашето тестване успяхме да получите достъп до изключителните заглавия на Netflix по целия свят, а бързото време за реакция на неговите сървъри гарантираше, че можем да предаваме в висока или по-добра резолюция. Както казахме в ревюто ни на ExpressVPN, то е „в лигата си, когато става дума за стрийминг“.

Той също е в лига, що се отнася до ценообразуването. ExpressVPN няма скандалните нива на Hide.me (прочетете нашия преглед на Hide.me), но е по-скъп от повечето VPN. Въпреки че трите едновременни връзки се чувстват, добре, ограничаващи, истината е, че можете да инсталирате ExpressVPN на вашия рутер, ефективно заобикаляйки лимита на връзката.

Скъпо е, но си заслужава ExpressVPN маркира всички полета, които искаме от VPN. Той е бърз, лесен за употреба и сигурен, което го прави чудесен избор за игри или почти всичко друго. Можете да опитате и безрисково, с 30-дневна гаранция за връщане на парите.

2. NordVPN

NordVPN е отличен избор. Ако не беше непоследователно представяне по време на тестовете ни за скорост, това щеше да е победител над ExpressVPN. Високите бяха високи, но ниските също бяха ниски. NordVPN работи бързо и хлабаво, така че прави малко повече TLC, за да работи безпроблемно. Ако обаче сте готови да направите това, това е една от най-добрите налични опции.

предишен

Следващия

По време на нашето тестване той върна най-бързите резултати от всеки VPN. Това обаче го направи само на определени места. В някои случаи той беше неспособен да постигне дори 10 процента от нашата незащитена скорост. Това каза, ако желаете да търсите сървър, ще получите добри резултати.

Всичко останало за услугата е страхотно. NordVPN е наравно с ExpressVPN, когато става дума за заобикаляне на geoblocks, така че трябва да можете да разглеждате сървъри с заключен регион или да намерите игри, които са изключителни за други части на света. Прочетете нашата статия NordVPN срещу ExpressVPN за повече сравнения между двете услуги.

Сигурността му е също толкова добра, ако не и по-добра от тази на ExpressVPN. Въпреки че също използва 256-битов AES с OpenVPN, той включва и сървъри с двойно хоп. Тези специализирани сървъри ви позволяват да добавите втори слой криптиране към връзката си, защото прескачате от един VPN сървър на друг. Сякаш един тунел не е бил достатъчно труден за пропукване, два е почти невъзможно.

Други причини, които харесваме NordVPN

Сървърите за двоен хоп на NordVPN са само един от четирите типа специализирани сървъри, които предлага. Всеки аромат предлага шанс да настроите връзката си за по-бързи скорости или по-добра сигурност. Сървърите с двойно хоп, както и сървърите Tor, спечелиха NordVPN място в нашите най-добри VPN услуги за ръководство за Китай.

NordVPN включва и CyberSec. Това е зловреден софтуер и блокер на реклами, които се представят добре, но не заместват най-добрия антивирусен софтуер. Въпреки това, това е хубаво средство да блокирате досадни реклами или да избягвате заплахи като ботнетите, дебнещи онлайн (прочетете нашето ръководство за ботнет, за да научите за тях).

NordVPN също има превключвател за убийство, което е характеристика, която всеки приличен VPN трябва да има, но това прави обрат. Можете да настроите ключа за убийство да бъде активен в определени приложения, така че можете например да блокирате торент клиента си, ако VPN връзката падне, без да спирате сесията си на сърфиране.

Въпреки несъответствието в скоростта, NordVPN е една от най-добрите опции за своя здрав набор от функции, сигурна инфраструктура и масивна сървърна мрежа. Можете да научите за силните му страни в нашия преглед NordVPN или да го изпробвате с 30-дневна гаранция за връщане на парите.

3. CyberGhost

Винаги сме били фенове на CyberGhost, но проблемите в използваемостта ни пречеха да даваме пълна препоръка в миналото. Тези опасения са били отстранени най-вече от скорошния ремонт на потребителския интерфейс, като се запазва стабилната услуга, която имаше.

Cyberghost-страница на 2018 г.

По време на нашето тестване забелязахме средна латентност от само 37 ms в САЩ, където се проведе нашето тестване. В чужбина CyberGhost не беше толкова последователен като ExpressVPN, но въпреки това успя да постигне прилични резултати от ping. Например, най-лошото място, Япония, има средна латентност от 154 ms.

Инсталирането му на вашия рутер също не би трябвало да е проблем. CyberGhost има списък с ръководства за инсталирането му на почти всяка платформа, от вашия рутер до прикачено към мрежата съхранение. Лимитът му за връзка също е висок, предлагайки повече от NordVPN и ExpressVPN, поради което се класира в най-доброто ни ръководство за VPN за множество устройства.

Въпреки че може да бъде бързо, CyberGhost не се представя толкова добре, колкото ExpressVPN, когато се използва OpenVPN. По подразбиране CyberGhost използва IKEv2, който е толкова сигурен, колкото OpenVPN, но и по-лесно блокиран. Това не е толкова добър избор за заглавие със затворени региони заради това, но това, че е по-лесно да се блокира, не означава, че ще бъде.

Други причини, които харесваме CyberGhost

CyberGhost има слаби точки, но се издига там, където успява. Той се предлага с впечатляващ набор от функции, който ще ви позволи да настроите връзката си, да получите достъп до нишови стрийминг платформи и да се предпазите по време на торент.

Има два набора от специализирани сървъри, един за стрийминг и друг за торент. Торент сървърите не са толкова впечатляващи, но поточните сървъри са. CyberGhost разполага с около 50 центъра за данни, оптимизирани за различни стрийминг платформи, с всичко налично от Netflix до Crunchyroll.

Други функции включват рекламен блокер, превключвател за убийства и „интелигентни правила“. Интелигентните правила ви позволяват да автоматизирате определени аспекти на вашата връзка. Например, можете да настроите CyberGhost да се свързва автоматично, когато се свържете към определена WiFi мрежа или автоматично стартирате браузъра си, след като направите връзка.

Не се усеща толкова добре, колкото ExpressVPN, защото поставя по-голям акцент върху функциите и интерфейса, отколкото скоростта и сигурността. Въпреки това, той дава впечатляващи резултати и е евтин. Можете да научите повече в нашия ревю за CyberGhost или да го изпробвате с щедра 45-дневна гаранция за връщане на парите.

4. Мулвад

Mullvad не прави нашите „най-добри VPN“ водачи, въпреки че е отлична услуга. Въпреки че не прави нищо особено добре, той предлага впечатляваща сигурност и бързина за цената.

mullvad преглед интерфейс

Измервахме средна латентност от 36 ms по време на тестване, което трябва да е идеално за игри. В чужбина латентността беше по-лоша от тази на CyberGhost, но Mullvad ни изненада със своята издръжливост между рундовете. За разлика от HideMyAss, който имаше непоследователни резултати за пинг (прочетете нашия ревю за HideMyAss), Mullvad ни даде същата латентност след кръг.

За игрите това е особено важно. Доставчиците с непостоянна латентност ще имат забележимо изпълнение онлайн. Устойчивостта на Mullvad го прави идеален, тъй като поставя тежестта на латентността върху сървъра, към който се свързвате, и вашата интернет връзка.

Други причини, които харесваме Мулвад

Що се отнася до останалата част от услугата, Mullvad не е впечатляващ. Не е лошо, но не предлага много да се разграничава като NordVPN, ExpressVPN и CyberGhost. Най-необичайното за Mullvad е, че той приема пари в брой като плащане. Можете да изпратите към него всяка сума във всяка валута с номера на акаунта си и тя ще ви кредитира колкото и време да струва парите.

Това е рядко качество за VPN и софтуерните услуги като цяло. Макар че няма смисъл за повечето хора, това демонстрира отдадеността на Мулвад към анонимността. Той има ясна позиция по отношение на поверителността, поддържа политика на без регистрация и използва само две бисквитки на своя уебсайт.

За тези, които се занимават с поверителността, това е чудесен избор. И е евтино. Mullvad таксува само около $ 5 на месец, което е по-малко от половината от месечната ставка за всички останали наши избори. Той също идва с неограничена честотна лента и до пет едновременни връзки.

Стойността е солидна, дори ако сървърната мрежа на Mullvad не е впечатляваща и тя няма функции. Можете да научите за спецификите в нашия преглед на Mullvad или да го изпробвате с тричасов пропуск.

5. TorGuard

TorGuard е изключително персонализирана услуга, която, въпреки отдадеността си на производителите на тениски, е чудесен избор за геймърите. Измерихме средна латентност от 38 ms в САЩ, както и прилични резултати в чужбина, така че не бива да имате проблеми с играта с нея.

TorGuard-Slider1

TorGuard-Slider2

TorGuard-Slider3

TorGuard-Slider4

TorGuard-Slider5

предишен

Следващия

Въпреки че това беше средното ниво в последния ни кръг от скоростни тестове, ние имаме още по-добри резултати по време на нашия преглед на TorGuard. Свързвайки се със сървър в Чикаго, който беше много по-близо до нашето място за тестване, видя незначителен спад в скоростта. С основен пинг от 11 ms, TorGuard добави само 7 ms, на което могат да свидетелстват няколко VPN.

Както се очаква, латентността се увеличава с увеличаването на разстоянието. Това каза, че скоростта на изтегляне на TorGuard беше солидна. Дори и в други части на света поддържаше по-голямата част от нашата незащитена скорост. Това не променя игралния аспект, но все пак е важно за стрийминга и сърфирането.

Интерфейсът не е толкова поканен, както, да речем, ExpressVPN, но е проходим. TorGuard също има инструменти за настройка на рутери, така че е лесно да започнете там. Ако не ви е удобно да копаете в графичния потребителски интерфейс на вашия рутер, можете също да закупите предварително флаш рутер.

Други причини, които харесваме TorGuard

Въпреки че е отличен избор за игри, TorGuard ни впечатли със своята персонализация и функции. Дори когато се регистрирате, можете да настроите услугата по ваш вкус. По подразбиране се предлага с пет едновременни връзки, но можете да закупите до 200 повече за 1 долар всяка. По подобен начин можете да закупите специални IP адреси за спорт, стрийминг или за общо ползване.

В приложението вие получавате не само избора на протокол и ниво на криптиране, но и конкретния шифър, който използвате. Въпреки че се съмняваме, че повечето хора ще използват нещо различно от 256-битовия AES по подразбиране, опцията е налице, ако искате.

Що се отнася до функциите, TorGuard е ненадминат. Включен с вашия VPN абонамент е 10MB криптиран акаунт за уеб поща, който спазва най-добрите мерки за сигурност на електронната поща. Освен това получавате възможност да зададете персонализирани скриптове и да конфигурирате превключвателя за убийство, за да работи само в определени приложения.

Не е подходящият VPN за всички, но тези, които се радват да ровят в софтуера си, ще харесат TorGuard. Освен че е бърз, той е много конфигурируем, което е баланс, който малцина VPN изпълняват. Можете да видите дали ви харесва със седемдневния пробен период на TorGuard.

Почетно споменаване: ProtonVPN

ProtonVPN не е включен в това ръководство, публикувайки около 40 ms при тестване в същата страна. В чужбина обаче се случи много по-лошо, като се включи при 127 ms в Амстердам и 322 ms в Япония. Въпреки това ProtonVPN има безплатен план, който спечели място в най-доброто ни безплатно ръководство за VPN.

За разлика от безплатните VPN, които ограничават количеството данни, които можете да прехвърляте, например Windscribe (прочетете нашия преглед на Windscribe), ProtonVPN ограничава скоростта. Това обаче не трябва да има огромно влияние върху игрите. Дори при връзка от 10 мегабита в секунда за качване и изтегляне, латентността не трябва да се променя, тъй като обратното пътуване на съобщение до сървър и обратно остава същото.

Въпреки това има проблеми с безплатния план извън него. Можете да използвате VPN само на едно устройство и да се свържете само към един от три сървъра. Въпреки това има няколко варианта за платени планове. Например, Basic е по-малко от $ 50 на година и идва с пълната скорост на мрежата на ProtonVPN и на всички сървъри в нея.

Няма риск да опитате ProtonVPN, за да видите как ви харесва. Ако предпочитате да видите спецификата на това, прочетете нашия преглед ProtonVPN.

Заключителни мисли

Въпреки че VPN не е първото нещо, което идва на ум, когато игрите са във въпрос, това е важна стъпка да се запазите, докато играете онлайн. Всеки отворен поток кани нежелана мрежова активност и използването на VPN може да ви предпази от жертва на всякакви схеми.

ExpressVPN няма най-ниската закъснение от нашите снимки, но има най-добрия баланс от функции, сигурност и скорост. Ако се занимавате само с игри, препоръчваме CyberGhost за неговата лекота на използване и ниско време на закъснение. Вярваме, че нашите снимки са най-добрите, но ако искате да пазарувате повече, не забравяйте да прочетете другите ни VPN ревюта.

Какъв VPN използвате за игри? Уведомете ни в коментарите по-долу и разгледайте другите ни VPN статии. Както винаги, благодаря за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me