Най-добър VPN за Android 2020: Мечтаят за електрическа овца

Нашите телефони доста се превърнаха в допълнителни крайници. Ние постоянно ги използваме, а не само да проверяваме съпругата. Защитата на вашия лаптоп е важна, но нашите телефони са лесни цели, особено когато става дума за подхранване и опасности от приложения на трети страни. Все пак един от най-добрите ни VPN за Android ще ви помогне да ви предпази.


Ако просто искате да стигнете направо, препоръчваме ви да инсталирате ExpressVPN. Това е чудесен софтуер, който е лесен за използване на всяко устройство. Ще бъдете защитени от отлична сигурност и ще се възползвате от други функции, като бързи скорости и неограничена честотна лента. Освен това потребителите на Android могат да се възползват от седемдневна безплатна пробна версия, която се предлага. 

Мобилните телефони са лесни мишени и могат да ви изложат повече на риск от киберпрестъпност, отколкото компютър. Фалшивите приложения – и приложенията от неизвестни източници – могат да бъдат изхвърлени със злонамерен софтуер. Хакерите могат да прихванат вашия трафик и да откраднат чувствителна информация, ако използвате необезпечен обществен WiFi.

Плюс това, вашият мобилен доставчик или правителството може да се отърве от вашите дейности. Можете да се защитите от всички тези неща, като използвате виртуална частна мрежа (както и инсталирате приличен антивирус). Продължете да четете повече VPN препоръки и какви критерии трябва да отговаря на услугата. Плюс това ще разгледаме по-подробно защо трябва да използвате VPN, както и защо безплатен VPN не е най-добрият избор.

Най-добрият VPN за Android

  1. ExpressVPN
  2. NordVPN
  3. CyberGhost
  4. VyprVPN
  5. Windscribe
  6. Частен достъп до Интернет
  7. TunnelBear
  8. ProtonVPN

1. ExpressVPN

Избрахме ExpressVPN за най-добрия Android VPN по много причини. За начало това е едно от най-лесните VPN за използване и е чудесен избор за начинаещи. Техниците обаче все още могат да се занимават с настройките му. 

ExpressVPN-Website

ExpressVPN-Регистрация

ExpressVPN-Speedtest

ExpressVPN тунел-Options

ExpressVPN-пълен App

предишен

Следващия

Приложението му за Android е различно от версиите за десктоп и iOS и може да отнеме малко навик, ако използвате настолния клиент. Въпреки това той все още е удобен за потребителя и включва същия голям бутон „включен“ за бърза връзка с интелигентно местоположение. Плюс това ExpressVPN може автоматично да се свърже, когато се присъедините или се присъедините към ненадеждна WiFi мрежа.

За да смените сървърите, просто докоснете трите точки до текущото ви местоположение, а всичко останало можете да получите достъп чрез менюто на хамбургер. 

Има и функция за пряк път, която ви позволява да стартирате приложения директно от VPN приложението, вместо да се налага да превключвате обратно към началния си екран. Освен това можете да добавите ExpressVPN джаджа към началния си екран, който ви позволява да изберете местоположение и бързо да включите и изключите VPN. Прочетете нашия преглед ExpressVPN за повече.

Други функции на ExpressVPN

ExpressVPN има солидна политика без регистрация и отлична сигурност. Приложението му за Android идва с вграден превключвател за убийство, за да бъдете защитени по всяко време. За съжаление обаче, клиентът на Android липсва в менюто с настройки, в сравнение с други версии. Можете да зададете само контролите му за стартиране и кой VPN протокол искате да използвате. 

Плюс това, OpenVPN е наличен, но IKEv2 не е, което е жалко, че е сигурна, но по-бърза опция. И все пак липсата на протокол IKEv2 не е причина да прескочите миналия ExpressVPN. Това е най-бързият VPN, който сме тествали досега, така че няма нужда да имаме IKEv2 над OpenVPN. Той също идва с неограничена честотна лента и е нашият топ VPN за стрийминг и най-добрият VPN за Netflix.

Едно нещо обаче трябва да се отбележи, че той не идва с реклама или блокиращ зловреден софтуер, така че ще трябва да инсталирате друг софтуер за защита. Един от най-добрите ни антивирусни програми за Android обаче може да ви помогне да се борите със злонамерен софтуер.

ExpressVPN има всичко необходимо, за да бъде най-доброто VPN приложение за Android (както и за iPhone), но то идва на висока цена. Това каза, че си струва парите, ако можете да си ги позволите. Можете да го вземете за въртене със седемдневния безплатен пробен период и ако се регистрирате в него след изпробването, ще бъдете покрити с 30-дневна гаранция за връщане на парите.

2. NordVPN

NordVPN не изостава далеч от нашия най-добър избор, както можете да видите в нашето сравнение ExpressVPN срещу NordVPN. Клиентът му за Android много прилича на настолната версия. Той има бутон за бързо свързване, така че можете да се свържете с VPN чрез препоръчан сървър. Включена е и картата на местоположението, което ви позволява да изберете местоположение ръчно, както и да го добавите към любимите си.

NordVPN-Slider1

NordVPN-Slider2

NordVPN-Slider3

NordVPN-Slider4

NordVPN-Slider5

предишен

Следващия

Можете също така да получите достъп до специализираните сървъри на NordVPN, включително peer-to-peer, специализиран IP, Double VPN и Onion през VPN. Говорим повече за тези в нашия преглед на NordVPN, но сървърите с двойно прескачане криптират връзката ви два пъти. 

Можете да настроите VPN да се свързва автоматично по WiFi, клетъчни данни или да бъдете постоянно свързани, и можете да се свържете с NordVPN с помощта на протокола IKEv2.

Плюс това получавате достъп до CyberSec, който е блокер за реклами и злонамерен софтуер на NordVPN. Той ще ви защити от достъп до опасни уебсайтове, които могат да съдържат зловреден, шпионски или друг зловреден софтуер. CyberSec също ще гарантира, че устройството ви не е станало част от ботнет.

Сигурността на NordVPN е сред най-добрите на пазара, а приложението му за Android се предлага с чудесен набор от функции, включително превключвател за убийство. Налице е също така строга политика за без регистрация. Тези характеристики са това, което го превърна в топ VPN за торент.

Той има бързи скорости, но те могат да се забавят, ако се свържете със сървър, който е далеч. Няма ограничения за честотна лента, за които да се притеснявате.

NordVPN е добра цена / качество. Можете да се регистрирате в приложението и има седемдневна пробна версия, от която можете да се възползвате, но ще трябва да въведете платежна информация, за да я използвате. Ако решите да се регистрирате, по-дългите му планове предлагат повече отстъпка, плюс 30-дневен прозорец за възстановяване, в случай, че промените решението си.

3. CyberGhost

CyberGhost е друг добър избор на VPN за Android, особено след като обнови клиентите си, за да бъдат равни на всички платформи. Това означава, че можете да се насладите на същото преживяване като версията за десктоп, но на Android (при условие че имате устройство с поне Android 4.4). 

CyberGhost-Slider1

CyberGhost-Slider2

CyberGhost-Slider3

CyberGhost-Slider4

CyberGhost-Slider5

предишен

Следващия

Еднократно докосване ще ви свърже с препоръчания сървър и можете лесно да изберете конкретно местоположение, ако трябва, както и да го добавите към любимите си. Освен това ще имате достъп до специализираните сървъри за торентинг и поточно предаване. В неговите поточни сървъри са обхванати много услуги, а тези, които тествахме, работиха добре. 

Последната версия на CyberGhost има допълнителна функция, наречена „интелигентни правила“, която по принцип ви позволява да автоматизирате използването на VPN. Например, можете да го настроите да се свързва автоматично, когато се присъедините към WiFi мрежи или по-специално към мрежа. Можете да настроите как CyberGhost реагира и на известна мрежа.

Сигурността на CyberGhost е добра и ще бъдете защитени с автоматичен превключвател за убийство. Това също означава, че не можете да го изключите. Въведена е и строга политика за поверителност без регистрация. Вие също така получавате рекламна блокировка и защита от зловреден софтуер, въпреки че нашето тестване за преглед на CyberGhost установи, че ефективността му е неестествена.

Скоростта му е бърза, но може да стане бавна на дълги разстояния, както прави NordVPN. Няма ограничения на честотната лента, за да следите.

Ценово, CyberGhost е евтина услуга, стига да не избирате месечната ставка. По-дългите планове предлагат най-добрата стойност, а за потребителите на Android и iOS има седемдневна безплатна пробна версия. След това ще бъдете обезпечени с гаранция за връщане на парите.

4. VyprVPN

Въпреки че настолният клиент на VyprVPN не е много вълнуващ, приложението му за Android е страхотно. След като се регистрирате, ще преминете през ръководство за настройка, но това е добре, защото може да предложи много. 

VyprVPN-Slider1

VyprVPN-Slider2

VyprVPN-Slider3

VyprVPN-Slider4

VyprVPN-Slider5

предишен

Следващия

На началния екран ще ви покаже дали сте свързани и текущия ви IP адрес. Бутонът за свързване / изключване е голям и в долната част на екрана. Докосвайки това, ще се свържете с препоръчан сървър, но можете също така лесно да промените сървъра и да отидете до някои настройки.

Сигурността на VyprVPN е отлична и приложението за Android има почти същия брой опции като настолния клиент. Има различни протоколи за избор, включително собственият протокол Chameleon на VyprVPN, който добавя още повече защита към VPN тунела. Наличен е превключвател за убийство и може да бъде включен в менюто „персонализирайте“.

Можете да настроите VPN автоматично да се свързва, ако се присъедините и към непозната мрежа. Той не поддържа никакви регистрационни файлове, а Golden Frog, компанията зад VyprVPN, предлага и безплатна услуга за частни съобщения, наречена Cyphr. Той криптира напълно вашите съобщения, но който и да планирате съобщения, ще трябва да използва и Cyphr. Прочетете за това в нашия ревю на VyprVPN.

Скоростите на VyprVPN го пускат на хартия. По време на тестване обаче той беше способен на повечето дейности, включително стрийминг. Той също идва с неограничена честотна лента.

Цената му се основава на различни нива. Стандартният план ви осигурява три връзки, а Premium планът ви осигурява пет връзки плюс използването на протокола му Chameleon. След като знаете какъв пакет искате, трябва да изберете месечен или годишен план. Годишният план работи по-евтино в дългосрочен план и има 30-дневна гаранция за връщане на парите.

5. Ветропис

Windscribe заслужава да се спомене за Android VPN, най-вече заради безплатния му план, с който ще стигнем след минута. Приложението му за Android е лесно за използване. Има голям бутон „включен“ в горния десен ъгъл и докосване, което ще ви свърже с това, което смята за най-доброто място за вас. 

<

windscribe-Slider1

windscribe-slider2

windscribe-slider3

windscribe-slider4

windscribe-slider5

предишен

Следващия

В останалата част на екрана можете да видите състоянието на връзката си и местоположението на сървъра, както и вашия IP адрес и колко данни сте оставили да използвате. След това имате четири раздела за различни сървъри, включително общи местоположения, любими, статични IP адреси (ако сте добавили такива към вашия пакет) и сървърите си Windflix. 

Сървърите на Windfcribe на Windscribe са създадени за стрийминг на Netflix и работят добре. Те са достъпни в САЩ, Великобритания, Канада и Япония и можете да прочетете повече за тях в нашия преглед на Windscribe.

Сигурността му е добра с четири протокола за избор: OpenVPN, UDP / TCP, IKEv2 и Stealth. Той също има функция “винаги включена”, която е като превключвател за убиване, но различна. 

Включен е блокерът за реклами и зловреден софтуер на Windscribe, R.O.B.E.R.T. Ще бъдете обхванати и от прилична политика за поверителност. В него се казва, че някаква информация се записва, но не може да бъде обвързана с вас.

Други функции на Windscribe

Скоростта на Windscribe е добра за повечето дейности, включително поточно. Въпреки това, вашата пропускателна способност ще зависи от избрания от вас пакет. Ако изберете безплатен план, ще получавате 2 GB данни на месец, но можете да го увеличите до 10 GB само като въведете валиден имейл. 

Това е доста добра сделка и спечели първото място в най-добрите ни безплатни VPN услуги, което го прави добър избор за безплатен VPN на Android.

С безплатния план обаче сте ограничени до малък брой сървъри и няма да имате достъп до неговите сървъри на Windflix. Като алтернатива можете просто да се регистрирате в неговия Pro пакет, който ще ви даде достъп до всичките му сървъри, включително Windflix, и вие също ще получите неограничена честотна лента.

Можете също така да изградите свой собствен план и да спестите пари. Например, ако добавите един сървър и неограничена честотна лента към вашия пакет, това ще стигне до $ 2 на месец. Този сървър дори може да бъде един от неговите сървъри на Windflix. Ако изберете платен план и не ви харесва, Windscribe ще ви върне парите, при условие че поискате в рамките на три дни от покупката.

6. Частен достъп до Интернет

Частният достъп до Интернет е солиден, без излишни VPN с лесно за използване приложение за Android. Неговият опростен дизайн показва състоянието на връзката ви като основен екран. 

Pia-Slider1

Pia-slider2

Pia-slider3

Pia-slider4

Pia-slider5

предишен

Следващия

След това имате бутон за свързване / прекъсване, както и текущия ви регион и IP адрес в долната част на екрана. След това в горната част има бутон за хамбургер, където ще намерите всичките си настройки. 

Има добра сигурност и можете да избирате от PPTP, OpenVPN и L2TP / IPSec протоколи. PIA обаче инсталира с активирано 128-битово криптиране AES, така че трябва да промените това на препоръчителното 256-битово криптиране AES за допълнителна защита. Включен е превключвател за убийство, който може да бъде включен или изключен чрез менюто за настройки. 

Можете да настроите VPN да се доверява на определени мрежи и можете да използвате система, разработена от PIA, наречена MACE, за да блокирате реклами, тракери и зловреден софтуер. Можете да прочетете повече за това в нашия преглед на PIA, както и как политиката на PIA за без регистрация беше подложена на изпитание и доказана като силна.

Скоростите на PIA обикновено са бързи, въпреки че някои от тях се дължат на по-леко криптиране. Чрез увеличаване на скоростта на криптиране той ще забави някои, но все пак е приличен. Освен това получавате неограничена честотна лента.

Частният достъп до Интернет е прилична услуга за прилична цена. Все още е една от най-евтините опции на пазара, дори и след поскъпването си не много отдавна. Освен това ще бъдете покрити от 30-дневен период на възстановяване.

7. TunnelBear

Следва TunnelBear, който направи нашия списък за неговата лекота на използване и безплатен план. Той има един от най-добре изглеждащите клиенти, от нашия пул от VPN ревюта, а приложението му за Android дава цялостно приятно изживяване. Можете да навигирате през различни сървъри с неговата проста и интуитивна карта, а малка икона на мечката показва вашето текущо местоположение.

Tunnelbear-страница-2019

Има прост превключвател в близост до горната част за включване или изключване на VPN, а менюто за хамбургер в горната лява част ще ви доведе до настройки и други опции. От там можете да настроите VPN да се свързва автоматично с определени мрежи и също така ще намерите опции, като „винаги включен“, които ще ви поддържат 24/7. Предлага се и джаджа за начален екран.

Сигурността на TunnelBear е добра и получавате използването на превключвателя за убийство, наречен „VigilantBear“. В политиката за поверителност се посочва, че тя поддържа минимална информация, като например данни за подобряване на ефективността. Това обаче не е идентифицирано за вас. Можете да прочетете повече за това в нашия преглед на TunnelBear.

Скоростите му не са най-добрите и варират в различните сървъри, но би трябвало да са добре за повечето дейности. Получавате неограничена честотна лента също. 

Ако просто искате да защитите устройството си, докато разглеждате и вършите общи задачи онлайн, безплатният план на TunnelBear е доста добър. Получавате 500MB данни на месец и можете да добавите допълнително 1 GB само чрез туитър за TunnelBear. Ако обаче планирате да стриймирате, тази надбавка ще изтече бързо (прочетете нашето сравнение на Windscribe срещу TunnelBear).

Точно там щеше да влезе платеният план на TunnelBear. И тук няма объркване; това е само един пакет, който ви дава пет едновременни връзки и неограничена честотна лента. Всичко, което трябва да направите, е да изберете дали искате месечен или годишен план. 

Годишният му план ще ви спести пари в дългосрочен план, но е добра идея първо да ви хареса, като използвате безплатния план. Това е така, защото TunnelBear няма официална политика за възстановяване; тя предлага възстановяване на суми за всеки отделен случай.

8. ProtonVPN

Последното ни влизане е ProtonVPN. Това е прилична VPN услуга с много функции, но е понижена от скоростта си. Приложението му за Android е лесно за използване със списък на страните и карта. Менюто за хамбургер ви дава достъп до настройки и други опции. 

protonvpn-табло слайдер-1

protonVPN интерфейс-плъзгача-2

protonvpn профили-плъзгача-3

protonvpn-настройки слайдер-4

protonvpn-сплит-тунелиране слайдер-5

предишен

Следващия

Той има добра сигурност с много функции и стриктна политика без регистрация. Той поддържа както IKEv2 / IPSec, така и OpenVPN. Можете също така да използвате неговите функции “винаги включен” и превключвателя за убийство.

Скоростта на ProtonVPN не е голяма, както можете да видите в нашия преглед на ProtonVPN, въпреки че за повечето задачи трябва да е добре. Плюс това получавате неограничена честотна лента, включително и в безплатния й план, така че при условие че не се притеснявате от скоростта, ProtonVPN може да бъде най-добрият VPN за Android. 

В безплатния план можете да свържете едно устройство и да получите достъп до три сървъра: Япония, Холандия и САЩ. След това има три платени планове за избор. Основният план ви осигурява две едновременни връзки и достъп до всички сървъри на страната. Липсва обаче използването на поточни и сигурни сървъри на по-високите планове.

Планът Plus ви осигурява всичко по-горе, общо пет връзки и използването на неговите Secure Core, поточни и Tor сървъри. Има и неговият Visionary план, който ви осигурява всичко, което планът Plus дава, плюс допълнителни пет едновременни връзки и използването на шифрованата му пощенска услуга, ProtonMail.

Ще се придържаме към плана Plus за стойност, особено като се има предвид увеличението на разходите с плана Visionary. Ако се регистрирате в платен план, но решите, че не ви харесва, можете да получите парите си обратно в рамките на 30 дни след покупката.

Как избрахме най-добрата VPN за Android

Въпреки че много VPN мрежи имат същите изброени функции, това не означава, че всички са равни. Някои изпълняват тези функции лошо или, още по-лошо, всъщност не включват някои от тях. 

Проблемът с приложенията за VPN за Android е, че някои от функциите на услугата не са достъпни за платформата. Вземете например ключ за убийство. Приложенията за настолни компютри обикновено включват едно, но те не винаги са налични в мобилната версия. Следните критерии бяха разгледани, за да бъдат разгледани в нашите най-добри VPN приложения за Android.

Лесно използване

Само защото настолния клиент на VPN услуга е лесен за използване, това не означава, че мобилната версия ще бъде същата. Тогава има някои, които изобщо нямат удобен за употреба клиент. Когато използвате такава услуга от малък мобилен екран, искате такава, която е проста, но има всичко необходимо едновременно. 

Бутон за бързо свързване в приложението или дори удобна джаджа, която можете да поставите на началния си екран, прави изживяването гладко. Плюс това, да можете да превключвате превключвател за убийство, да сменяте сървъри или калайджия с други настройки на приложението лесно с няколко докосвания, е чудесно.

Сигурност

VPN услугата трябва да има добра сигурност, за да ви защити. Това трябва да включва добро криптиране, като 256-битовият AES е стандартен и ключът за убийство е важен, защото ще ви прекъсне мрежата, ако VPN не успее. 

Има много различни протоколи, като OpenVPN е популярен и надежден избор. Въпреки това, въпреки че OpenVPN има първокласно криптиране, мобилните потребители може да предпочетат да използват IKEv2, защото е по-бързо. Можете да прочетете повече за тях в нашата разбивка на VPN протокол, но заслужава да се отбележи, че не всички VPN приложения включват IKEv2.

На всичкото отгоре някои приложения за Android ви позволяват да изберете настройката „винаги включена“, което всъщност означава, че сте защитени през цялото време. Това е добра опция, ако устройството ви винаги е свързано с интернет. Други настройки ви позволяват да накарате VPN да се свързва автоматично, когато се свързвате с конкретни мрежи. 

поверителност

Вашата поверителност е важна, а това, че имате добра сигурност, не я осигурява 100 процента. Самата VPN услуга лесно би могла да събира данни или да съхранява записи на вашите онлайн дейности, така че за да избегнете това, трябва да изберете такава, която има строга политика за не-регистрация. При това няма да се съхраняват журнали за дейности, така че няма какво да се предават на властите, ако бъдат поискани. 

Скорост и честотна лента

Скоростта на VPN определено е нещо, което трябва да се разгледа, но това, от което се нуждаете, ще зависи от това, какви дейности ще извършвате. За небрежно сърфиране или проверка на имейлите ви бързите скорости може да не са вашият приоритет номер едно, но ако планирате да предавате поточно от мобилния си телефон, ще се разочаровате, ако изберете такъв с ниска скорост.

Същата концепция се прилага и за вашата пропускателна способност. Ако изберете такава, която има ограничение, но не изпълнявате задачи, гладни за данни, трябва да сте добре. Това каза, ако стриймвате, можете доста да целунете довиждането си. За последната или за всякакви други задачи с висока употреба на данни трябва да изберете VPN, който включва неограничена честотна лента.

Цена

Цените варират в зависимост от VPN пазара. Някои са с висока цена, други с ниска цена, а други имат прилични безплатни планове. Трябва да се уверите, че цената отговаря на бюджета ви, но стойността на парите ви е много по-важна. Не пропускайте миналото през VPN само заради цената му и по същия начин не го отхвърляйте, защото е безплатно или евтино.  

Защо имам нужда от VPN на устройството си с Android?

VPN мрежите могат да направят много неща, но за потребителите на Android основната грижа е сигурността. Устройството ви с Android може да бъде изложено на много заплахи, особено ако се използва навсякъде, където отидете. Те са лесни мишени за спиране и могат да бъдат заразени, без дори да осъзнавате. 

Ако използвате обществен WiFi, излагате на риск да бъдете хакнати, ако не се защитите. Повечето от тези мрежи – ако не всички от тях – са необезпечени, така че ако не се защитите, това е като оставете вратата отворена и поканете хората на кафе. Вашият трафик може да бъде прихванат и откраднати данни за кредитната карта, както и друга чувствителна информация. 

Не само това, но в Google Play има много приложения, които са вълк в овчи дрехи. Изтегляте това, което изглежда като законно приложение, но всичко, което наистина прави, е да заразите устройството си с гаден вирус или да събирате информация на заден план. 

Използвайки VPN, можете да скриете IP адреса и своята активност при сърфиране от любопитни очи, както и да защитите устройството си от опасностите, дебнещи от WiFi горещи точки или в приложения на трети страни. Можете да се възползвате и от другите функции на VPN, като например достъп до съдържание в geoblocked.

Мога ли да използвам безплатен VPN за Android?

На пазара има много безплатни VPN мрежи. Само бързо търсене в Google Play Store ще доведе до множество приложения, които рекламират защитена услуга, която често е безплатна. Обаче, само защото казва, че е сигурно, не означава, че е така. 

Както можете да прочетете в най-лошия ни безплатен VPN доставчик, тук има много схематични VPN услуги. Някои от тях са пълни с реклами, които биха могли да сочат, че компанията, която стои зад VPN, е по-в тон с това, което печели от реклами, а не как потребителите й се защитават. 

Други безплатни VPN правят пари, като продават данните, които събира от вас, на други компании. Плюс това, някои от тези, които тестваме, няма да защитят връзката ви както е обещано, нито с по-нисък клас криптиране, нито с никакъв. 

С изключение на безплатни планове от харесванията на Windscribe, TunnelBear и ProtonVPN, ако е безплатен, вероятно не си заслужава риска.

Заключителни мисли

Надяваме се, че сме ви помогнали да изберете добра VPN услуга за вашето Android устройство. За да останете защитени, трябва да изберете такъв с добра сигурност, който включва превключвател за убийство за Android, както и такъв, който има политика за без регистрация. 

Други настройки, като автоматично свързване или „винаги включено“, е добре да има. Също така трябва да се разгледа и надбавката за скорост и честотна лента. Плюс това ще искате клиентът да е удобен за потребителя.

Имайки предвид това, ExpressVPN е най-добрият VPN за Android. Той се предлага с лесно за използване приложение и отлична сигурност, включително превключвател за убийство, и има най-бързите налични скорости. 

ExpressVPN няма блокер за реклами и злонамерен софтуер, но винаги можете да инсталирате вместо това антивирус, като Kaspersky (прочетете нашия преглед на Kaspersky Antivirus). Опитайте с 30-дневната гаранция за връщане на парите, сигурни сме, че ще ви хареса. 

Разкажете ни за вашия опит с съвместима с Android VPN в секцията за коментари по-долу. Вижте и другите ни VPN статии, докато сте тук. Както винаги, благодаря ви за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me