Най-добър мениджър на пароли за семейства 2020

С постоянната, натрапчива заплаха от киберпрестъпления е трудно да запазите себе си – още по-малко семейството си – защитени онлайн. Една от най-лесните стъпки, които можете да предприемете, за да подпомогнете вашата онлайн сигурност, е да използвате мениджър на пароли. Тези инструменти не само правят вашите онлайн акаунти по-безопасни, но и улесняват работата при сърфиране. 


Изтегляйки от нашето ръководство за най-добри мениджъри на пароли, закръглихме пет опции, за да ви представим най-добрия мениджър на пароли за семейства. Ще поговорим малко за всеки и защо е чудесен вариант за семейства и като цяло голям избор. Ако обаче някой ви интересува, не забравяйте да прочетете съответното ревю. 

Ако искате просто отговор, 1Password е най-добрият мениджър на пароли за семействата. Има отлични алтернативи под формата на Keeper, RoboForm, Bitwarden и LastPass, но е трудно да се преодолее списъкът с функции на 1Password за семейства. Ако не сте сигурни, 1Password предлага безплатна 30-дневна пробна версия, не се изисква кредитна карта. 

Преди да започнете да избираме, нека поговорим малко за това как направихме избора си, както и какво прави определени решения за съхранение на парола подходящи за семейства.

Най-добър мениджър на пароли за семейства

 1. 1Password
 2. Bitwarden
 3. пазач
 4. LastPass
 5. RoboForm

1. 1Password

1Password се нарежда като най-добрият мениджър на пароли за семействата поради своята мащабируемост и гъвкавост. Базовият семеен план работи 4,99 долара на месец, когато се таксува годишно, с подкрепа за до петима членове на семейството. Въпреки това, за разлика от подобни планове с услуги, като LastPass, можете да добавите повече потребители към вашия акаунт. 

1Password стартер кит

Допълнителните членове на семейството струват $ 1 на потребител, което ви позволява да разширите плана си, за да покриете толкова хора, колкото ви е необходимо. Освен това 1Password предлага пет акаунта за гости с вашия абонамент. 

Можете да подарите тези акаунти за гости на други потребители, за да споделяте влизания с тях. По този начин получателят може да получава и използва данните за вход, без да плаща за собствения си абонамент за 1Password.

Въпреки че 1Password не е най-евтиният мениджър на семейни пароли, далеч не е скъп, като се имат предвид функциите, които предлага. Можете да съхранявате информация за кредитни карти, маркери и неограничени трезори, всеки със собствени пароли. Администраторът в акаунта може да управлява всички тези трезори наведнъж, като избира кои членове на семейството имат достъп до какво. 

1Password преглед сводове

Семейният план се предлага с всички функции на стандартен абонамент за 1Password. Това включва приложения за Windows, macOS, iOS, Android, Linux и Chrome OS, както и разширения на браузъра за Chrome, Firefox и Brave (прочетете нашия Brave преглед). 

Всеки член на семейството получава също 1 GB съхранение на криптиран документ и една година възстановяване на артикули за изтрити записи. 

Други причини, които ни харесват 1Password

1Password стои над опаковката благодарение на отличния си семеен план, но и заради изключителната си използваемост. Приложението поддържа безброй типове влизане, като поддържа всичко – от пароли до софтуерни лицензи. Освен това можете да персонализирате всяко поле за конкретен запис, което ви позволява да разширите или намалите инструмента до полетата, от които се нуждаете. 

1Password-добавка влизане

Сигурността му също е отлична. Съперничейки дори на Dashlane, 1Password използва два модела с секретен ключ, което означава, че ще ви трябва главна парола, както и втори ключ, за да отключите акаунта си. Този втори ключ се генерира с помощта на характеристики на вашето устройство и се криптира заедно със съдържанието на трезора ви.

На практика това означава, че дори ако някой научи вашата главна парола, той няма да има достъп до вашия акаунт. Вторият ключ работи като нещо като двуфакторно удостоверяване; вторият ви фактор просто се случва на заден план. 

На всичкото отгоре има две факторни опции за удостоверяване, включително поддръжка за най-добрите 2FA приложения наоколо. 2FA добавя втора стъпка към отключване на вашите чувствителни данни, независимо дали става въпрос за времеви код чрез мобилния ви уеб браузър или QR код, изпратен на вашия имейл. 

1Password няма насочени към бизнеса опции за многофакторно удостоверяване на OneLogin, но за лична употреба опциите са чудесни (прочетете нашия преглед на OneLogin). Можете да научите повече за това в нашия преглед на 1Password или да започнете безплатна пробна версия, за да видите как харесвате услугата. 

2. Bitwarden

Bitwarden е безплатен мениджър на пароли с отворен код, известен главно с личния си план. Въпреки това, той също има много евтин семеен план. Само за 1 долар на месец Bitwarden предлага управление на пароли за до петима потребители, както и неограничен брой споделени предмети и колекции между тези потребители.

bitwarden-Slider1

Планът не е толкова здрав като семейния план на 1Password, но на пета от цената е трудно да се оплаквате. В допълнение към това, което получавате с безплатната версия, Bitwarden Families включва доклади за здравето на трезорите, 1 GB съхранение на криптирани файлове и възможност за хостване на вашите собствени пароли. Подобно на безплатния план, винаги можете да използвате облака на Bitwarden и за синхронизиране на много устройства.

Самостоятелният хостинг е чудесна възможност за семейства, особено ако вече имате настройка за съхранение в прикачена мрежа. Въпреки че ще ви трябват основни познания в мрежата и запознаване с командния ред, Bitwarden прави хостингът на своя инфраструктурен стек просто чрез Docker. Използвайки няколко прости подкани, можете да настроите свой собствен сървър за пароли. 

bitwarden-самостоятелно домакин-урок

Сравнявайки го с 1Password, Bitwarden е по-добър за онези, които нямат нищо против да си изцапат ръцете. Въпреки че приложението е изненадващо лесно за използване, тези, които обичат да карат, ще бъдат възнаградени за своите усилия. Bitwarden ви дава пълен контрол върху това как съхранявате, управлявате и защитете паролите си. 

Други причини, които харесваме Bitwarden

Софтуерът с отворен код получава лошо рапче, тъй като е труден за използване и по уважителна причина (прочетете нашия преглед на KeePass за повече информация). За щастие, Bitwarden не продължава тази идея. Мъртво е лесно за използване с локални приложения за macOS, Windows и Linux, както и уеб интерфейс и разширения на браузъра. 

bitwarden се изтеглят

Сигурността на Bitwarden също е отлична. Той използва модел с нулеви знания – което означава, че Bitwarden никога не вижда вашата главна парола – заедно с криптирането AES-256. Освен това Bitwarden потърси Cure53 за одит на своята услуга. През октомври 2018 г. тази немска фирма за киберсигурност откри някои малки уязвимости, но отбеляза, че резултатите са „много положителни“.

Не е толкова гъвкава като 1Password, когато става дума за записи, но Bitwarden все още може да съхранява бележки, пароли и информация за кредитни карти. Въпреки че липсва в няколко области, е трудно да се оплакваме предвид колко евтин Bitwarden. В комбинация с първоначалния потребителски интерфейс и отличната си сигурност няма причина да не го снимате. 

Можете да научите повече в нашия преглед на Bitwarden или да се регистрирате за безплатен акаунт, за да видите как ви харесва. 

3. Пазител

Keeper е много по-добър мениджър на пароли от преди, с актуализиран интерфейс, разширен списък с функции и отличен семеен план. За 4,99 долара на месец получавате пет частни каси, комбинирано общо 10 GB криптирано съхранение на файлове, неограничено споделяне на парола и неограничено съхранение на парола (прочетете нашето парче Dashlane срещу Keeper, за да видите как се сравнява с по-скъпата услуга)

пазач-Slider1

Накратко, това е приблизително същото като 1Password. Keeper влиза в себе си с добавки. Въпреки че те изпълняват доста стотинки, Keeper разполага с редица допълнителни услуги, които можете да свържете с абонамента си. Те включват мониторинг на тъмната мрежа, повече хранилище за вашия криптиран облак и KeeperChat. 

KeeperChat е толкова скъп, колкото семеен абонамент (можете да закупите и двете за $ 9,99 на месец). Въпреки това, той работи като перфектно допълнение към управлението на паролата на Keeper. KeeperChat е приложение за криптирани съобщения от край до край, предлагащо отдръпване на съобщения, частни медийни галерии и други. С него всеки от вашето семейство може да комуникира по защитен канал. 

Това каза, добавянето на всички тези вкусотии е скъпо, поради което Keeper е на трето място. Все пак, ако имате промяна за запазване, Keeper е един от най-добрите мениджъри на пароли наоколо. Функциите са отлични, сигурността е здрава и използваемостта съперничи на най-добрите от най-добрите. 

Други причини, които ни харесват

Преди това Keeper имаше трудно за използване уеб приложение, въпреки атрактивната си външност. За щастие, екипът за разработка е решил всички неволи на използваемост, които изпитахме с предишната му версия. Keeper вече е радост да се използва, като запазва една от основните си характеристики непокътнати: потребителски записи. 

вратар преглед със сигурността одит

По подразбиране Keeper поддържа информация за кредитни карти, пароли и адреси. Подобно на 1Password обаче, Keeper поддържа персонализирани полета, което ви позволява да превърнете запис във всичко, което харесвате. След като сте готови, можете да оцветите кодовете на вашите записи, да ги организирате по име или дата, да създадете пряк път и да промените тяхното оформление. 

Keeper показва, че простотата е ключова, що се отнася до управлението на паролата. Можете да научите повече за интерфейса на Keeper, както и за другите му функции, в нашия преглед на Keeper. Ако предпочитате сами да го направите, Keeper предлага безплатна 30-дневна пробна версия. 

4. LastPass

LastPass заема първо място в най-доброто ни ръководство за управление на пароли на гърба на отличния си безплатен личен план. Въпреки че LastPass е най-известен със своя безплатен план, той също предлага солиден семеен план. С $ 4 на месец LastPass Families защитава шест потребители, с всички функции на стандартен абонамент. 

LastPass-Slider1

Премиум функции – като споделяне от един до много, спешен достъп и многофакторна автентификация – са достъпни за всеки потребител във вашия акаунт. Планът за семейства обаче има няколко свои уникални характеристики. 

Има централно табло за семейство, където можете да добавяте, премахвате и управлявате потребители, както и неограничен брой споделени папки, което ви позволява лесно да премествате данни за вход към членовете на вашето семейство. 

Освен това LastPass е мъртъв, лесен за използване. Приложението се базира изцяло на вашия браузър, което ви позволява да получите достъп до данните си в трезора, независимо на какво устройство сте. Там можете да управлявате своите записи, да настроите LastPass Authenticator и да предприемете предизвикателството за сигурност LastPass, където вашите пароли се оценяват спрямо останалата част от общността въз основа на това колко са защитени.. 

LastPass преглед със сигурността предизвикателство

LastPass обаче се нарежда на четвърто място по причина. През 2015 г. имаше нарушение на данните, когато хакерите откраднаха бази данни с потребителски данни. Нападателите не се погрижиха с никаква полезна информация – всички данни на трезора бяха шифровани – но събитието продължава да е обезпокоително. За щастие, пет години след нарушението няма нито един потребителски акаунт компрометиран в резултат. 

Въпреки че е плашещо, злощастното нарушение на LastPass не означава, че е по-малко сигурно от другите опции в нашия списък. Подобно на другите ни избори, LastPass използва модел с нулеви познания и криптиране AES-256, което е почти невъзможно да се пропука. Ако не друго, нарушението всъщност показва колко всъщност е защитен моделът за сигурност на LastPass. 

Други причини, които харесваме LastPass

Безплатният план на LastPass стои над партидата (прочетете нашето KeePass срещу LastPass парче), но има няколко предимства да отидете с платен абонамент. Една функция, предоставена чрез плащане, е LastPass за приложения. Този локален инструмент ви позволява да вземете отличното браузър за автоматично попълване на LastPass и да го използвате в локални приложения. Няма повече копиране и поставяне на пароли от вашия браузър. 

Дори и да плащате, безплатният план на LastPass има някои предимства. Тъй като всеки може да се регистрира за акаунт, можете лесно да споделяте пароли с потребители извън семейството си. Ако искате, да речем, да споделите паролата си за Netflix с някого, всичко, което трябва да направите, е да създадете безплатен акаунт LastPass. 

Въпреки че LastPass не предлага толкова функции, колкото 1Password или Bitwarden (прочетете нашия Bitwarden срещу LastPass парче), той е близо и с ниска цена. Можете да научите повече за LastPass и как функционира в реалния свят в нашия пълен преглед LastPass. 

5. RoboForm

RoboForm често не е достатъчно място в нашите водачи. Това не е лош мениджър на пароли – далеч от него, всъщност, но не удря марката по същия начин като 1Password, Dashlane или Bitwarden. За семействата обаче свети. За по-малко от $ 4 на месец RoboForm предлага защита на паролата за до пет потребители. 

RoboForm-колона-редактор

Цената е отлична, като се има предвид, че RoboForm предлага пет от своите лицензи Everywhere за цената на два. Въпреки че в плана липсват някои от функциите за централно управление на 1Password, все още можете лесно да споделяте записи между потребители във вашия акаунт. Всеки член на семейството има предимствата и на абонамента навсякъде, включително облачно архивиране и синхронизиране на много устройства. 

 

Това каза, че ясно е, че RoboForm не е създаден специално за семейства. Липсата на централно управление означава, че няма някакъв вид дневник на дейностите или споделяне на целия трезор. Изпращането на запис или папка на потребител в акаунта ви е просто, но предоставянето на пълен достъп до трезор не е възможно. 

Има и някои проблеми с използваемостта. Въпреки че RoboForm по своята същност не е труден за използване, потребителският интерфейс е видимо датиран в сравнение с другите ни записи. RoboForm представя записи в йерархия на Windows Explorer. Не е трудно да се заобиколите, но други мениджъри на пароли се справят с организацията на записи с по-голяма грация. 

RoboForm-редактор

Други причини, които харесваме RoboForm

Потребителският интерфейс на подпарта на RoboForm е създаден от невероятната си гъвкавост. Още повече от Bitwarden, можете да персонализирате RoboForm по какъвто и да е начин. Това включва персонализирани бързи клавиши за различни функции, докато приложението е сведено до минимум, както и решение за това как се извършва автоматично попълване и как функционира лентата за търсене в приложенията. 

RoboForm-настройки

Тези опции не са необходими, сигурно, но за тези, които обичат да карат, те са добре дошли. Освен това RoboForm е евтин. Само с 4 долара на месец за пет акаунта е лесно да погледнете нещата в използваемостта на RoboForm, особено с това колко може да предложи по начина на персонализиране. 

Можете да научите повече за нашия опит с RoboForm в нашия преглед на RoboForm. Като алтернатива можете да се регистрирате в RoboForm Families, който предлага 30-дневна политика за възстановяване. 

Избор на най-добър мениджър на пароли за семейства

Когато избирате най-добрия мениджър на пароли за семействата, планът за много потребители е очевидно от съществено значение. По наше определение план за много потребители е всеки абонамент, който има предимствата на личен план, но също така идва и с прости възможности за споделяне. По този начин можете лесно да разменяте записи с други членове на семейството. 

Освен това потърсихме мениджъри на пароли, които предлагат централна зона за управление на всички потребители във вашия акаунт. Въпреки че не бяхме толкова задълбочени с управлението на потребителите, както го направихме в нашия най-добър мениджър на пароли за ръководство за малък бизнес, е приятно да се види някакъв основен контрол върху разрешенията и собствеността върху записи. 

Въз основа на многопотребителския план потърсихме мениджъри на пароли, които предлагат значителна отстъпка за закупуване на план за много потребители за няколко лични лиценза. В същия смисъл, ние също разгледахме мащабируемост за големи семейства, въпреки че това е трудно да се постигне в решенията, насочени към семейството с парола. 

За цена снимахме за по-малко от 5 долара за поне петима потребители. Това каза, имаме един запис, който надхвърля това, ако решите да купите някои екстри. Въпреки това, ако бюджетът ви е малък, има мениджъри на пароли като Bitwarden, които могат да защитят цялото ви семейство за около долар всеки месец. 

Използваемост и функции

Мениджърът на пароли не е полезен, ако семейството ви не го използва. Поради това се съсредоточихме върху инструменти, които предлагат отлична използваемост. По този начин, ако имате някои членове на семейството на оградата относно приемането на новата система, преходът ще бъде лесен. В идеалния случай мениджърът на пароли прави преживяването на сърфирането по-лесно, а не по-трудно. 

Използваемостта е ключова, но това са и функциите. Неща като режим на пътуване на 1Password и криптирано приложение за съобщения на Keeper ги изстреляха до върха на класацията, докато опции като RoboForm се намират близо до дъното. Въпреки това функциите играят роля най-вече в класирането на този списък, а не в това дали мениджърът на пароли спечели място в него. 

Въпреки че нашите записи са класирани по най-добрия начин, всеки от петте варианта ще служи добре на вашето семейство. 1Password е нашата препоръка за повечето хора, но други опции, като Bitwarden и RoboForm, може да са подходящи за вас в зависимост от бюджета и необходимите функции. 

Забележка за сигурността

Очевидно сигурността е от изключително значение при избора на инструмент за управление на парола. Прегледахме всяка една от опциите, преливаме техническа документация, разговори с представители на поддръжката и собствените ни вътрешни тестове, за да гарантираме, че вашите данни се пазят. Можете да прочетете нашето сравнение Dashlane vs 1Password за поглед върху това колко дълбоко вървим към сигурността. 

Въпреки че споменахме за сигурността тук и там за всеки наш избор, не е нужно да обръщате много внимание на това, когато избирате. Нашите пет опции имат отлична сигурност, гарантирайки, че вашите чувствителни данни се пазят в безопасност. 

Заключителни мисли

Що се отнася до мениджърите на пароли за семейства, 1Password се нарежда на върха. Въпреки че е скъпо струващо около $ 5 на месец, 1Password се предлага с дълъг списък от функции, включително 1Password X и ограничени пропуски за гости. Освен това, той е един от най-сигурните мениджъри на пароли там със своя уникален два модела с секретен ключ. 

Ако искате да спестите няколко кости, Bitwarden е отлична алтернатива, предлагаща по-голямата част от функционалността на 1Password на една пета от цената. Keeper също е солиден избор, въпреки че започва да свети само ако желаете да закупите екстри за абонамента си. 

Какъв мениджър на пароли използвате за семейството си? Уведомете ни в коментарите по-долу и, както винаги, благодаря за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map