Най-добър мениджър на пароли за малък бизнес 2020

Въпреки че осигуряването на вашия бизнес често може да бъде обезсърчаваща задача, има малко инструменти, които са по-лесни за изпълнение от мениджъра на пароли. За разлика от повечето онлайн инструменти за сигурност, мениджърите на пароли помагат да защитят вашите акаунти, като същевременно ги правят по-лесни за използване. В това ръководство за най-добрия мениджър на пароли за малкия бизнес, ще ви покажем нашите пет. 


Изтеглихме пет опции от нашето най-добро ръководство за управление на пароли, всички от които могат да помогнат за сигурни пароли във вашия бизнес. Ще дадем кратък преглед на всеки и защо е чудесен вариант за бизнеса, но не забравяйте да прочетете съответния преглед, ако искате повече информация. 

Ако искате краткия отговор, 1Password е най-добрият вариант, следван отблизо от Dashlane и Zoho Vault. Макар и скъп, 1Password предлага много функции, включително безплатен семеен план за всеки ваш служител (в крайна сметка те са като семейство).

Избор на най-добър мениджър на пароли за малкия бизнес

Изборът на мениджър на пароли за малък бизнес е по-ангажиран от избора на план за много потребители от рафта. Въпреки че екипи от 10 или по-малко могат да се справят с много малко с нетърговски планове за много потребители, специализиран мениджър на бизнес пароли идва с някои предимства. По-специално мениджърите на бизнес пароли са мащабируеми. 

Когато съставяхме нашия списък, потърсихме мениджъри на пароли, които биха могли да мащабират както вашия бизнес. Това идва под формата на управление на потребителите, споделяне на групи и интеграция с услуги като Duo и Active Directory. Въпреки че тези функции може да не са подходящи за малки екипи, те бързо стават важни, когато броя на потребителите расте. 

Освен това разгледахме сигурността. Моделът с нулево познание, най-високото ниво на криптиране и сигурно споделяне на парола са от съществено значение. Отвъд това потърсихме услуги, които предлагат контекстуално многофакторно удостоверяване, които осигуряват допълнителен слой сигурност, ако служителят загуби основната си парола.

Най-добри мениджъри на пароли за малък бизнес 2020

 1. 1Password
 2. Dashlane
 3. Zoho Vault
 4. Bitwarden
 5. LastPass
 6. Почетно споменаване: OneLogin

1. 1Password

1Password предлага всичко, което една компания би могла да пожелае, с ширина от функции, опростен борд и лесен за използване интерфейс. Той се класира на първо място в най-добрия ни мениджър на пароли за семейства, поради отдадеността му на многопотребителски планове и това пренася в бизнес края на нещата. 

1Password-добавка влизане

Предлагат се два бизнес плана: Екипи и Бизнес. Планът на екипите е по-добър за малки тоалети, предлагащи същите функции като личния план, като неограничени споделени трезори и двуфакторна автентификация. Той също има специфични за бизнеса функции, включително Duo интеграция и администраторски панел. 

За екипи от, да речем, по-малко от 20, този план работи добре. В бизнес плана обаче е мястото, където 1Password свети. 

В допълнение към VIP поддръжката, бизнесът предлага с доклади за използване, персонализирани роли, дневник на дейността, подробен контрол на достъпа на трезора, осигуряване с Active Directory и много, много други. 1Password дори дава на всеки потребител безплатен акаунт за семейство, който обикновено струва 4,99 долара самостоятелно. 

Допълнителните функции обаче идват на цена. 1Password има скъпи бизнес планове, като екипите работят на $ 4 на потребител на месец, а Business на двойна цена. 

Цената си струва, благодарение на дългия списък от функции и интеграции на 1Password. Това каза, че не съществува многостепенна структура на ценообразуването, което означава, че ще плащате същото на потребител, без значение колко голям е вашият бизнес. 

Ако търсите стотици акаунти, планът на Enterprise – най-високото ниво на обслужване на 1Password – вероятно е най-подходящ за вас. Тук 1Password получава шанс да разгърне способностите си, предлагайки специализиран мениджър на акаунти, обучение по настройка на персонализирани и бордови инженер. 

Предприемаческият план се предлага само с цитат, и като се има предвид колко скъп е бизнес абонаментът, можете да очаквате това да е доста стотинка. 

1Password на практика

Встрани, 1Password се нарежда най-добрият мениджър на пароли за малкия бизнес заради ежедневната си работа. Приложението е мъртво лесно за използване, което позволява на вас и вашите потребители да създадете толкова много трезори, колкото искате. В тези трезори можете да добавите пароли и да ги организирате с тагове, с подробен контрол върху това кой може да получи достъп до какво. 

1Password преглед сводове

Въпреки че има много предимства за администраторите, с които да се занимават, служителите могат лесно да използват силата на 1Password. Например, 1Password X осигурява изключително браузър опит за управление на пароли, което позволява на служителите ви да виждат данните си за вход, без значение каква операционна система работят.. 

Има шепа други полезни функции, включително Watchtower, която показва сигурността на акаунти във вашия бизнес. Можете да научите повече за тези функции в нашия преглед на 1Password или сами да го снимате с безплатна 30-дневна пробна версия.

2. Дашлан

Dashlane не е толкова мащабируем като 1Password, когато става дума за по-големи бизнеси, факт, който работи в своя ущърб в нашето сравнение Dashlane с 1Password. За малкия бизнес обаче е отлично. С един план и лесно разбираеми цени, Dashlane е идеален за екипи от по-малко от сто потребители. 

dashlane-Slider1

Бизнес планът работи 4 долара на месец на потребител и се таксува годишно. Тя включва всички функции на членството в Dashlane Premium, включително мониторинг в тъмни мрежи и поддръжка на U2F, въпреки че не идва с виртуалната частна мрежа, наблюдавана с личната версия. Въпреки това, исканата цена на Dashlane е с 1 долар по-ниска за потребител, отколкото ако всички от вашата компания са купили личен план. 

Служителите също няма да се нуждаят от личен мениджър на пароли с Dashlane. Тя включва Smart Space Management, което позволява на всеки потребител да съхранява лични и свързани с работата вход в същия акаунт. Тези данни са разделени на различни зони, така че вашите служители да могат да бъдат в безопасност у дома и на работа. 

dashlane преглед редактиране влизане

Dashlane не успява да намали, когато става дума за бизнес интеграции, като му липсва подкрепа за неща като MFA за цялата компания. Въпреки това, той все още е компетентен мениджър на бизнес пароли, с поддръжка за споделяне на групи, администраторска конзола и мениджър на акаунти за планове за повече от 50 потребители. 

Патентованата сигурност на Dashlane

Извън цената и характеристиките, Dashlane стои над пакета с отличната си сигурност. Структурата всъщност изисква собствен американски патент и когато MIT прокопа през нея през 2016 г., установи, че сигурността е почти невъзможна за взлом. Това е така, защото Dashlane потребителите главна парола заедно с хардуерни характеристики за удостоверяване на вашия акаунт. 

Dashlane има нулеви познания за вашата главна парола, което е вярно за повечето мениджъри на пароли. Когато настроите ново устройство обаче, той генерира ключ, използвайки 38 произволни знака въз основа на хардуерни и софтуерни спецификации с функцията OpenSSL RAND_byte. Този ключ на устройството, заедно с основната ви парола, са необходими за отключване на вашия акаунт. 

Има още информация за структурата на сигурността, за която можете да научите в пълния ни преглед на Dashlane. Ако предпочитате да прекарате малко време с него, можете да изпробвате бизнес плана безплатно, не се изисква кредитна карта или да поговорите с някой от Dashlane за това как абонаментът може да помогне на вашата работа. 

3. Zoho Vault

Zoho Vault, за разлика от Dashlane и 1Password, е фокусиран единствено върху бизнеса. Въпреки че има безплатен личен план, той е ясен, че Сейфът е насочен към многопотребителски операции. Този фокус носи своите предимства – под формата на ниска цена и множество интеграции на трети страни – и някои нещастни недостатъци.. 

Zoho-бункерен slider2

Вместо да заключва съхранението и поддръжката на документи зад различните си нива, Vault сегментира плановете си въз основа на платформите, с които може да се интегрира. Най-скъпият план, Enterprise, включва пълна интеграция с Azure, Active Directory, Okta и други, както и поддръжка за еднократно влизане чрез услуги като OneLogin (повече за това по-късно). 

Zoho-бункерен интегрирания

Извън интеграциите, Zoho разполага и с фин контрол върху потребителите, независимо кой план изберете. Супер администраторите имат контрол над всеки служител и запис, съхраняван във вашия акаунт. С това ниво на контрол те могат да задават правила за пароли, да отменят и добавят достъп до пароли и папки, да канят нови потребители и да прехвърлят собствеността върху паролите. 

За съжаление Zoho Vault, като мениджър на пароли, фокусиран върху предприятието, е насочен по този начин от гледна точка на дизайна. Тя не е толкова достъпна като Dashlane или 1Password, защото има привидно безкрайни менюта и опции. Въпреки че те са от съществено значение за администраторите, повечето потребители няма да използват нищо повече от разширението на браузъра. 

Цената на Zoho Vault

Въпреки че абонаментът на Enterprise за Zoho е скъп и струва повече от 6 долара на потребител на месец, малките предприятия с бюджет могат да получат по-малко от $ 1 на потребител. Стандартният план на Zoho Vault се предлага с повечето функции на услугата, включително контрол на управлението на потребителите, архивиране на трезори и интеграция на G Suite, само за 0,90 долара на служител. 

Стандартът липсва някои функции, а именно възможността за групиране на потребители и пароли, но за екипи с по-малко от 20 потребители е достатъчно. Можете да научите повече за цените и функциите на Vault в нашия преглед на Zoho Vault или сами да го снимате с безплатна пробна версия. 

4. Bitwarden

Обикновено Bitwarden е известен като безплатен мениджър на пароли с отворен код за лична употреба (всъщност той се класира високо в най-доброто ни ръководство за безплатен мениджър на пароли). Въпреки това, разработчиците, стоящи зад Bitwarden, печелят по-голямата част от парите си от абонаменти за много потребители. Въпреки че не е толкова богат на функции, колкото предишните ни опции извън кутията, Bitwarden е изключително гъвкав. 

bitwarden-Slider1

За бизнеса, основна характеристика на Bitwarden е самостоятелно хостинг. Bitwarden предоставя на разположение целия си изходен код, което ви позволява да хоствате стека му от инфраструктура в Linux, macOS или Windows. Процесът също е прост, благодарение на поддръжката на Docker. Въпреки че ще се нуждаете от основно разбиране на работата в мрежа, не е необходим системен администратор, който да хоства сървър на Bitwarden. 

bitwarden-самостоятелно домакин-урок

Bitwarden предлага два платени плана: Teams и Enterprise. Има и безплатен план и въпреки че технически можете да го използвате в акаунти, споделянето на пароли е ограничено до двама потребители. Планът на екипите при $ 5 на месец поддържа неограничен брой потребители, споделяне и събиране. Базовата цена обхваща петима потребители, но можете да добавяте повече на цена от $ 2 на месец. 

Предприятието обаче е по-подходящо за повечето фирми. Той работи 3 долара за всеки потребител всеки месец, но идва с много допълнителни функции. В допълнение към синхронизирането на потребителски групи и директории, Enterprise разполага с дневници на събития, така че можете да следите всички събития с парола във вашия акаунт. Освен това всеки потребител на абонамента ви получава безплатно Premium членство. 

Bitwarden е евтин и изненадващо достъпен, въпреки че по-добре ще служи на онези, които имат ноу-хау да използват изходния му код. Можете да научите повече в нашия преглед на Bitwarden или да започнете безплатна пробна версия на Teams или Enterprise, за да видите как ви харесва. 

5. LastPass

LastPass, подобно на Bitwarden, има доблест като отличен безплатен, личен мениджър на пароли. Той също има редица бизнес решения, всички от които имат един и същ мъртъв прост интерфейс и отлични възможности за автоматично попълване. 

LastPass-Slider1

Въпреки че LastPass предлага четири бизнес ориентирани абонамента, само два от тях се отнасят до управление на пароли: Teams и Enterprise. Първият е за пет до 50 потребители с ограничени функции. Получавате всички функции на личен абонамент, но при $ 4 на месец за всеки потребител цената е висока. 

Предприятието е скъпо, въпреки че предлага достатъчно функции, за да оправдае премията от 2 долара. Съчетан с поддръжка на SSO, интеграция на директории и отчитане на напреднали потребители, Enterprise предлага необходимите функции за всеки развиващ се бизнес. Той не е ограничен до 50 потребители, което означава, че можете да увеличите абонамента си, както прави бизнесът ви. 

LastPass преглед бизнес-ценообразуване

LastPass също предлага многофакторна автентификация за бизнеса, самостоятелно или като част от Enterprise абонамент. Въпреки че всички планове идват с поддръжка на 2FA, MFA има адаптивна архитектура, която използва контекстуален анализ за удостоверяване на потребителите. Извън стандартните кодове, базирани на времето, MFA на LastPass добавя допълнителен слой сигурност всеки път, когато потребителят влезе в системата. 

Това каза, LastPass е скъп, съвпадащ с 1Password в горния край на нещата, като същевременно предлага по-малко по отношение на функциите (прочетете нашето сравнение 1Password срещу LastPass). Въпреки това, това е солиден инструмент за управление на пароли за малки фирми. Можете да научите повече в нашия LastPass преглед или да опитате бизнес абонамент, за да видите как се справяте с него.

Почетно споменаване: OneLogin

OneLogin всъщност не е мениджър на пароли, но си заслужава да се спомене в това ръководство. Това е услуга за еднолично влизане и мултифакторна автентификация, надграждаща се върху MFA услугата, която има LastPass (двете не са свързани; OneLogin просто има повече функции). Не трябва да използвате OneLogin самостоятелно, а в допълнение към инструмент като Zoho Vault. 

Вместо да съхранява пароли и да ги попълва автоматично за различни уебсайтове, OneLogin работи, като удостоверява потребителя веднъж и управлява идентификационните данни за този потребител в множество бизнес приложения. Подобно е на мениджъра на пароли, но вместо да влизате, удостоверяването вече се обработва от OneLogin. 

onelogin браузър интерфейс

Освен това OneLogin предлага контекстуален MFA, който използва различни фактори, за да определи дали потребителят може да отключи акаунта си или не. Удостоверяването на SmartFactor, както го нарича OneLogin, използва AI за бдителност, за да наблюдава всеки опит за влизане. Използвайки машинно обучение, двата инструмента привикват към нормалното поведение на потребителите във вашия бизнес. 

Ако се появи нещо странно, администраторът ще бъде уведомен с оценка на риска въз основа на фактори, включително първоначалния IP адрес, времето на деня и вида на мрежата. Този тип MFA е полезен за големи фирми с различни чувствителни данни. Въпреки че той сам по себе си не е страхотен мениджър на пароли, това е съществено допълнение за бизнеса, зает с тяхната сигурност. 

Заключителни мисли

Що се отнася до защитата на вашите служители, трудно е да победим 1Password. Макар и скъп, 1Password предлага толкова много вкусотии, че цената е лесно оправдана. Ако обаче цената е твърде висока за вас, има някои алтернативи под формата на Zoho Vault, Dashlane и Bitwarden. Те не предлагат толкова много, но колко евтини са, е трудно да се оплачеш. 

Какъв инструмент за парола използвате за вашата компания? Защо го избрахте? Уведомете ни в коментарите по-долу и, както винаги, благодаря за четенето. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map