Най-добър бизнес VPN за 2020 г.: Запазване на SMB данните безопасно

Виртуалните частни мрежи са родени за бизнеса, и въпреки че са се развили преди това на потребителския пазар, те неизменно ще бъдат обвързани с бизнеса. Това каза, че те не са най-лесните за разгръщане, особено ако управлявате малък бизнес с ограничен брой служители. Екипът тук в Cloudwards.net е тук, за да помогне.


В това ръководство за най-добрия бизнес VPN ще ви дадем пет решения, ориентирани към бизнеса, които ще бъдат лесни за настройка и внедряване във вашата компания. Преди да се гмурнем в нашите снимки, ще обсъдим защо бизнеса трябва да използва VPN, както и критериите, които използвахме, за да направим избора си.

Ако търсите кратък отговор, NordVPN е пътят. Той не само предоставя отлична лична услуга, но предлага и фантастично бизнес обслужване. Ако искате още опции обаче, прочетете нататък.

Защо предприятията трябва да използват VPN

VPN мрежите отдавна са бизнес инструмент, много преди да се появят опциите на потребителите. За бизнеса те са били използвани за свързване на отдалечени работници, позволявайки на служителите да имат достъп до основни файлове и приложения извън офиса.

Такава система е възможна само ако имате сървър, на който се съхраняват всички данни. В повечето случаи ще трябва да конфигурирате VPN ръчно, за да позволявате на отдалечените работници да имат достъп до вашите файлове, но с покачването на сигурно облачно хранилище достъпът до файлове е по-евтин и лесен, отколкото досега.

Това каза, че облачното хранилище не отчита другата страна на използване на бизнес VPN и това е защитена връзка. Вместо да препоръчваме инструменти, които ИТ отделът може да използва, ние ще ви дадем потребителски опции, които са достигнали до света на бизнеса, което означава, че всеки, дори и с ограничен технически опит, може да бъде защитен.

VPN мрежата ви позволяват да се свържете с интернет чрез друг сървър. Когато се свързвате с този първи сървър, вашият трафик се криптира, за което можете да научите в нашето описание на криптирането. След това кожата на кодирането се хвърля и трафикът ви се придвижва към отворения интернет. Първоначалната връзка с VPN сървъра обаче прикрива вашия IP адрес и заявки за трафик.

За сигурността стойността е ясна. Ако имате, да речем, служители, които работят с чувствителни документи на обществен WiFi, VPN е от съществено значение. Тъй като връзката ви е шифрована, мрежовите снайперисти няма да могат да прехващат трафика ви и да открадват чувствителна информация.

Плюс това VPN имат практически приложения за бизнеса. Може би трябва да получите достъп до уебсайт, който е достъпен само за IP адреси в определена държава или трябва да скриете своя първоначален IP адрес, ако търгувате единствено онлайн. VPN-ите са инструменти за сигурност, колкото и практични, и след като се регистрирате за план, ще забележите ситуации, в които те са полезни.

Най-добър бизнес VPN 2020

Избор на най-добър бизнес VPN

В по-голямата си част изборът на бизнес VPN е подобен на избора на потребителски. Най-важните проблеми са все още бързата скорост, голямата сървърна мрежа и най-високата сигурност. За разлика от потребителските VPN, които налагат ограничение за едновременни връзки, обаче, бизнес VPN трябва да могат да свързват множество потребители с лесен начин за управление.

Оттам започнахме. Например ExpressVPN е най-добрият VPN, който сме тествали – можете да видите защо в нашия преглед ExpressVPN – но ограничението за пет едновременна връзка и липсата на функции за контрол на потребителите го правят лош избор за бизнеса.

Потърсихме и специфични за бизнеса функции, като специализирани IP адреси и централизирано таксуване. Въпреки че могат да изглеждат незначителни, допълнителните опции за внедряване и таксуване имат голям ефект върху оптимизирането на различни аспекти на вашия бизнес.

Най-важното обаче е управлението на потребителите. Както при мениджърите на бизнес пароли – прочетете нашия най-добър мениджър на пароли за малък бизнес – основната разлика между корпоративния и потребителския продукт е управлението на потребителите. Подобно на всевиждащото око, силната система за управление на потребителите ви позволява да видите как служителите ви използват услугата.

Както споменахме, важат нашите стандартни VPN критерии. Сигурността на VPN е от първостепенно значение, особено като се има предвид, че бизнесът е основна цел за киберпрестъпността. Комбинация от силни VPN протоколи, като OpenVPN и най-доброто криптиране обикновено ще ви предпази.

Въпреки че лекотата на използване, местоположението на сървъра и скоростта изиграха роля в нашите селекции, цената зае задна седалка. Стойността е важна за бизнеса, но както е при повечето персонализирани услуги, цената, която в крайна сметка ще плащате зависи от вашите нужди и брой служители.

Най-добър VPN за бизнес: NordVPN

NordVPN се класира на второ място от VPN-ите, които разгледахме, и то по добра причина. Въпреки че има несъответствие в цялата му мрежа, това е богата на функции, евтина и мощна опция за потребителите. Въпреки това, със супиран списък от функции и специални интеграции, това е чудесен избор и за бизнеса.

nordvpn преглед-сървър-навигация

Започва с специализиран мениджър на акаунти. Без значение колко голям или малък е вашият бизнес – NordVPN иска да имате поне пет акаунта – ще имате специален ред за проблеми. Това не е само директна линия за поддръжка. Вашият мениджър на акаунти може да работи с вас за разгръщане на конфигурации, които в противен случай биха били невъзможни.

Основните бизнес функции също присъстват. Всеки акаунт във вашия план може да получи специален IP адрес за постоянен и стабилен достъп до фирмени бази данни и услуги. NordVPN също така продължава да изчислява лесно с централизирано плащане за вашите потребители и лесен за използване интерфейс за управление.

Една от по-удобните функции за бизнеса е възможността за прехвърляне на лицензи. Трябва ви лесен начин за преместване на лицензите ви, защото служителите циклират. За щастие, NordVPN се справя с такава задача.

Други причини, които харесваме NordVPN

Както споменахме, NordVPN има масивна мрежа. Състои се от около 5000 сървъра в над 60 страни. Независимо къде се намирате или къде искате да тунелите, NordVPN вероятно ще разполага с място за настаняване.

Бизнес потребителите все още могат да се възползват от отличния набор от функции на потребителите на NordVPN. В основата са специализирани сървъри, които настройват връзката ви за аспект на сигурност или анонимност. Например Double VPN сървърите ви позволяват да отскочите два сървъра за двойно криптиране. Прочетете нашия отзив на Windscribe, за да видите друг доставчик, който предлага такава функционалност.

Срамежлив от ExpressVPN, NordVPN е най-добрият VPN, който сме тествали, а неговото обслужване на корпоративни пазари го прави перфектен избор за вашия бизнес. Можете да научите всички причини, които ни харесват, в нашия преглед NordVPN или да се свържете със създаването на бизнес акаунт, за да видите как ви харесва.

TorGuard

TorGuard предлага предварително подготвени бизнес планове, които ще ви дадат няколко потребителски пакета, специални IP адреси и имейл адреси. За разлика от NordVPN, вие не просто купувате VPN абонамент. По-скоро купувате пакет от сигурен имейл, специален IP адрес и VPN.

torguard преглед интерфейс

Предварително зададените планове са полезни за предприятия с по-малко от 20 служители. Ако имате нужда от повече акаунти, ще трябва да се свържете с TorGuard за персонализирана конфигурация. За щастие, всички акаунти идват със специален мениджър на акаунти, който може да отговори на въпроси и да ви помогне да отстраните проблеми, ако нещо се обърка.

Въпреки това, дори при под 20 служители, персонализирано решение може да е най-доброто за вас. Въпреки че предварително зададените планове идват с определен брой специални IP адреси, персонализиран план включва специален сървър, който е важен за постоянен достъп.

Разбира се, TorGuard не би заел второ място без контроли за управление на потребителя и, за щастие, удовлетворява този фронт. Контролният панел на VPN ви позволява да управлявате служители, да проследявате вашите специализирани IP адреси, да настройвате криптиран имейл и др. С него ще можете да видите птичи поглед как вашият бизнес се възползва от TorGuard.

Други причини, които харесваме TorGuard

TorGuard не е особено удобен за потребителя – макар че не бихме го нарекли и труден за използване – и това е до голяма степен заради персонализирането, което предлага. Той е много конфигурируем, което ви позволява да промените протокола, шифъра и метода за удостоверяване на данни. С тази гъвкавост можете да зададете нивото на сигурност, което има смисъл за вашия бизнес.

Гъвкавостта е страхотна, но една от причините да обичаме TorGuard е колко бърза е тя. Той се класира на четвърто място в нашето най-бързо VPN ръководство, точно зад Astrill (прочетете нашия Astrill преглед). Това каза, че тестовете ни бяха близо, така че малки вариации в скоростта могат да изведат TorGuard още по-високо в класацията.

Въпреки че може да не е толкова привлекателен като NordVPN, TorGuard има възможност да играе топка. Между скоростта, конфигурируемостта и дългия списък от функции, това е чудесен избор за вашия бизнес. Можете да прочетете нашия преглед на TorGuard, за да научите повече или да проверите предварително зададените планове, за да видите какво работи за вас.

VyprVPN

VyprVPN предлага два плана за бизнес потребителите: VyprVPN за бизнес и VyprVPN за бизнес облак. Първият е като TorGuard и NordVPN, осигуряващ управление на множество потребители, голяма мрежа от сървъри и специализиран мениджър на акаунти. VyprVPN for Business Cloud обаче е интересен, защото ви позволява да се възползвате от специален сървър.

vyprvpn преглед интерфейс

Собственият ви сървър означава, че можете да интегрирате приложения като Salesforce във вашата VPN и да позволите на работниците да имат достъп до тях от разстояние. Плюс това, VyprVPN ви позволява да добавяте сървъри към плана си, така че можете да сегментирате клъстери за различни екипи.

VyprVPN for Business Cloud е лесен за разгръщане и разширяване, което ви позволява да мащабирате и контролирате услугата по начин, който работи най-добре за вашия бизнес. Например Wunder, компания за уеб дизайн със служители по целия свят, използва VyprVPN for Business Cloud за централизиране на разединеното и непоследователно решение за използване на множество публични и частни сървъри.

Въпреки че казахме, че цената не е наша основна грижа, VyprVPN е евтин. Бизнес плановете започват само от няколкостотин долара годишно, а VyprVPN дори ще ви даде безплатна пробна версия, за да видите как ви харесва. Това е лесно за внедряване решение без глупости, което все още осигурява много енергия.

Други причини, които харесваме VyprVPN

Нашите любими функции от потребителското приложение са достъпни и за бизнес потребителите. VyprVPN ви позволява да използвате Chameleon, който е патентован протокол, базиран на OpenVPN. Той се свързва по подобен начин, но затъмнява вашите пакети, докато се изпращат, така че можете да заобиколите дълбоката проверка на пакетите. Хамелеонът беше една от причините VyprVPN да направи нашите най-добри VPN услуги за Китай списък.

Плюс това вашите служители могат да се възползват от NAT защитната стена. Както всяка защитна стена, тя ще блокира заявки въз основа на списък от правила. Той работи на сървърите на VyprVPN, което означава, че входящата заплаха е идентифицирана и блокирана, преди дори да я направи ваша машина.

Въпреки това, VyprVPN не е перфектен. Скоростите са по-ниски, отколкото бихме искали и интерфейсът може да използва лифтинг на лицето. Все пак това е солиден избор за бизнеса. Частната собственост на мрежата означава, че трети страни няма да се забъркват с вашите бизнес данни, а дългият списък с функции означава, че можете да конфигурирате услугата по ваше желание.

Можете да научите повече в нашия преглед на VyprVPN или да се свържете с безплатна пробна версия, за да видите как ви харесва.

Безопасен VPN (периметър 81)

Смятаме, че SaferVPN е просто добре. Цената е добра, но мрежата е малка. Поверителността е солидна, но поточната производителност е всичко друго. Това каза, че бизнес версията на VPN, периметър 81, е доста добра.

Периметър-81

Евтината му месечна тарифа ви дава достъп до споделени шлюзове на 35 места, но можете да закупите специални шлюзове за $ 40 на месец. Както при VyprVPN for Business Cloud, това ви позволява да добавяте специални местоположения към плана си и да ги сегментирате за различни екипи. Ще получат само служителите, на които искате да дадете достъп.

Що се отнася до бизнес характеристиките, Perimeter 81 предлага всичко, което искаме. Можете да управлявате членовете на екипа, като им присвоите определени разрешения и ги изберете за потребителски групи, както и да наблюдавате ресурсите и честотната лента, които консумират. Периметър 81 предлага един от най-пълните начини за преглед на вашата мрежова активност.

Той също предлага необичайни функции, най-вече отчети за дейности, интегриране с единичен вход и автоматична WiFi защита. Последното е чудесно за служители, които пътуват, защото VPN автоматично ще открие необезпечени WiFi мрежи и ще защити връзката, преди всичко да се обърка..

Други причини, които харесваме SaferVPN

Една от спасителните грации на SaferVPN е отличното му потребителско изживяване и, за щастие, това се пренася в периметър 81. Приложението е модерно и достъпно, което улеснява управлението на потребителите и просто за служителите ви да разберат новата играчка, която попадна в скута им.

Вашите служители са известни като „членове на екипа“ до Периметър 81. Членовете на екипа имат уникални имейл адреси и потребителски лицензи. Всеки лиценз е добър за до пет връзки, което означава, че вашите служители могат да пазят десктопи, лаптопи, телефони и таблети без допълнителни разходи..

SaferVPN може да не е любимият ни доставчик, но и не е лошо. Като опция за потребител по средата на пътя не прави впечатление, но бизнес страницата му е страхотна. Периметър 81 предлага гъвкавостта на други бизнес VPN, плюс няколко собствени трика. Можете да прочетете нашия SaferVPN преглед, за да научите за платформата за потребителите или да поискате демонстрация на Perimeter 81, за да го изпробвате сами.

Гъска VPN

Goose VPN е бизнес VPN на бедния човек. Той не предлага бизнес план, нито специфични за бизнеса функции, поради което се класира на последно място тук. Въпреки това е един от малкото доставчици, които предлагат неограничени едновременни връзки и като победител в най-доброто ни ръководство за VPN за множество устройства, той трябва да има и дом тук.

гъши VPN-преглед-умни сървъри

Това не е единственият VPN, който предлага неограничени едновременни връзки – прочетете нашия преглед на SurfShark, за да научите за друго – но той е един от малкото, които се доближават до наистина неограничени. В повечето случаи, ако се разровите в правилата за честна употреба при „неограничени” едновременни връзки, бързо се разкрива, че всъщност има ограничения за това колко устройства можете да защитите.

Goose VPN не нарушава тази тенденция. Той също има политика за честна употреба, но е щедър. Можете да свържете колкото искате устройства, стига да не се нуждаете от повече от 1 перфектни от всички ресурси в мрежата. Мрежата не е огромна, но отнемането на дори 1% от мощността изглежда малко вероятно.

Това каза, че бизнесът на VPN на бедния човек е причина. Липсва ви управление на потребителите, мениджър на акаунти и бизнес интеграции. Goose VPN трябва строго да се използва като евтин начин да осигурите трафик на служителите си и нищо повече. Все пак е чудесно за това.

Други причини, които харесваме Goose VPN

Goose VPN се отличава с удобството и цените на потребителите. За разлика от повечето VPN мрежи, има ограничена месечна опция, която ограничава прехвърлянето на данни с 50 GB. В случай, че имате нужда от повече, ще трябва да закупите неограничен план. Месечната ставка не е впечатляваща, но ако купите година напред, тя е по-малко от 60 долара.

Приложението е лесно за използване и достатъчно рационално, че можете да го научите на своите служители. Това каза, че има приличен размер на гъвкавост. Има много протоколи за избор, както и настройки за стартиране. Въпреки че не е толкова конфигурируем като TorGuard, Goose VPN все пак ви предоставя най-важното.

В сравнение с другите ни препоръки обаче това е причудливо решение. Можете да потърсите известно време с малък екип, но ако търсите истински бизнес VPN, трябва да се придържате към нашите четири най-добри снимки. Въпреки това си струва да прочетете нашия Goose VPN преглед, за да видите дали ще ви свърши.

Заключителни мисли

Създаването на собствен VPN е скъпо, отнема време и е ненадеждно. Опциите по-горе ви дават предимствата без много от недостатъците, осигурявайки големи сървърни мрежи и възможност за интеграция с други платформи. Goose VPN е странният човек, но не е лошо за временно решение.

От нашите прегледи доставчиците в списъка по-горе са малкото, които предлагат бизнес планове. Ако искате да се поразходите и да се опитате да намерите свои, обаче, не се колебайте да разгледате нашите VPN отзиви.

Кой VPN използвате за вашия бизнес? Уведомете ни в коментарите по-долу и, както винаги, благодаря за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map