Как да получите норвежки IP адрес през 2020 г.: Преминаване през Осло

Ако сте норвежец, живеещ в чужбина и искате да гледате съдържание на Norsk от Viafree, NRK1 или TV 2 Sumo, ще срещнете съобщения за грешки. Това се случва заради геоблоки. С IP адрес в Норвегия можете да заобиколите тези ограничения и да деблокирате популярни стрийминг услуги, включително Netflix. В това ръководство ще ви покажем как да получите норвежки IP адрес.


IP адрес съдържа информация за вашето местоположение и устройството, което използвате онлайн. Превключването му в норвежки трик излъчва уебсайтове и други онлайн услуги, за да приемем, че сте физически там.

Как да получите норвежки IP адрес

Най-лесният начин да промените вашия IP адрес на норвежки е с помощта на прокси. Ние обаче не го препоръчваме, дори ако използвате най-добрия ни безплатен прокси сървър. Това е ненадежден метод и няма функции за защита, които да ви защитят или дори да скрият истинския ви IP адрес. Прочетете статията ни за VPN срещу Proxy срещу Tor за повече подробности.

Най-добрият начин да получите норвежки IP адрес е чрез използване на виртуална частна мрежа. Той не само ще ви помогне да промените своя IP адрес, но също така предлага сигурност и поверителност за вашата онлайн активност, стига да съществува политика за нулеви регистрации.

Нашият най-добър списък с VPN отзиви предлага някои добри опции, за да започнете, но този, който изберете, трябва да има сървъри в Норвегия, добра сигурност и скорост, плюс неограничена честотна лента.

ExpressVPN

ExpressVPN е една от най-добрите и най-бързи VPN опции наоколо. Той е бърз, ултра сигурен и има мрежа с повече от 3000 сървъра, включително опции в Норвегия. Освен това е лесен за използване: просто го стартирайте, натиснете големия бутон „включен“ в центъра на интерфейса му и сте готови. Прочетете нашия преглед на ExpressVPN за повече информация как да го използвате.

ExpressVPN-Website

ExpressVPN-Регистрация

ExpressVPN-Speedtest

ExpressVPN тунел-Options

ExpressVPN-пълен App

предишен

Следващия

Една от основните силни страни на ExpressVPN е, че той деблокира стрийминг услуги като Netflix, BBC iPlayer, Hulu и Amazon Prime Video. Плюс това, бързите му скорости, без дроселиране и неограничена честотна лента го поставят в горната част на нашия най-добър VPN за стрийминг списък.

Можете да опитате и преди да го купите, със седемдневен пробен период и 30-дневен период на възстановяване. Ако имате нужда от помощ, поддръжката на клиентите е достъпна чрез чат на живо или имейл. 

NordVPN

NordVPN има по-голяма сървърна мрежа с повече от 5000 сървъра в 60 държави. Това обяснява високия брой сървъри в Норвегия, който има 74 сървъра, така че това е отличен избор за получаване на норвежки IP адрес.

NordVPN-Slider1

NordVPN-Slider2

NordVPN-Slider3

NordVPN-Slider4

NordVPN-Slider5

предишен

Следващия

Това каза, че NordVPN е много по-добър за определени приложения като торент, победи ExpressVPN, за да заеме най-горния слот в най-добрите ни VPN за ръководство за торент. Скоростите му са бързи, макар и непостоянни при свързване на дълги разстояния, но това компенсира с бързите времена за превключване на сървъра. Той също има неограничена честотна лента и деблокира поточните услуги.

Той е снабден с функции за защита, включително 256-битово AES криптиране, сървъри с двоен хоп, защита от течове на DNS и превключвател за убийство. Въведена е строга политика за нулева регистрация, защитаваща вашата поверителност. Прочетете нашия преглед NordVPN за пълен списък на неговите функции.

CyberGhost

CyberGhost е друг добър избор за получаване на норвежки IP адрес. Той има повече от 4900 сървъри с 30 разположени в Норвегия, така че можете да получите достъп до съдържание от чужбина. Сигурността е добра с функции като превключвател за убийство и защита от течове на DNS и строга политика за нулева регистрация, така че информацията ви да остане поверителна. Прочетете нашето ревю за CyberGhost за задълбочен поглед върху услугата.

CyberGhost-Slider1

CyberGhost-Slider2

CyberGhost-Slider3

CyberGhost-Slider4

CyberGhost-Slider5

предишен

Следващия

Подобно на NordVPN, той може да се бори малко със скорост на дълги разстояния и има специални сървъри за торент и поточно предаване. Можете да го използвате в Windows, macOS, Android, iOS или като разширение в браузъра си Chrome. 

Простият, преработен интерфейс улеснява намирането на мястото, където трябва да отидете. Можете също така да го използвате едновременно на до седем устройства, което го прави един от най-добрите ни VPN за множество устройства. Освен това е евтин и можете да го изпробвате с щедрата си 45-дневна гаранция за връщане на парите.

Опасностите от използването на норвежки IP адрес

Норвежките жители се радват на неограничен достъп до интернет, тъй като няма никакви пробиви във филтрите за свобода в мрежата или блокиране на съдържание. Всъщност Норвегия се разглежда като бастион на правата на човека в световен мащаб, заедно с по-големите идеали за свобода на словото и либерализма.

Органът по застъпничество Freedom House го описва като “една от най-здравите демокрации” в света, тъй като няма почти никаква интернет цензура. Има обаче две изключения от това: детска порнография и порой.

Разбираемо, норвежките доставчици на интернет услуги блокират уебсайтове, известни с хостинг на детско порно чрез DNS филтри. Въпреки това, поройът все още е проблем в страната и не е позволен от неговите закони.

В една от най-суровите присъди в страната съдия глоби собственика на Norskifilm.net 250 000 норвежки крони (около 25 000 долара) за предлагане на филми, извадени от The Pirate Bay и други сайтове за изтегляне. Много заглавия бяха достъпни на сайта, преди регионалното им издание в Норвегия.

Делото за класна екшън, заведено от студиите на Disney, Warner и Universal срещу тогавашния 20-годишен подсъдим, го видяха обвинено в нарушения на авторски права, свързани с над 1200 телевизионни епизода и филми. 

Усилията на Норвегия за борба с пиратството дадоха много плодове, според проучване, според което незаконните изтегляния чрез торент са били „практически елиминирани” в Норвегия.

Ако искате да се задълбочите в неограничения дигитален свят на Норвегия, ще ви трябва VPN, за да получите норвежки IP адрес и да получите достъп до цялото съдържание, което искате. 

Може да не се нуждаете от норвежки IP адрес за достъп до банкови услуги като Cresco, Sbanken и Pareto. Ако обаче установят, че се опитвате да получите достъп до профила си извън Норвегия, може да се наложи да отговорите на някои допълнителни въпроси за сигурност. 

Заключителни мисли

Надяваме се, че сега знаете как да получите норвежки IP адрес. Не е трудно, особено ако използвате VPN. Вие сте сигурни в сигурността, добрите скорости, неограничената честотна лента и достъпа до стрийминг услуги като Netflix и други.

ExpressVPN е нашата основна препоръка поради изключителните си показатели и отлична сигурност. NordVPN и CyberGhost също са солидни опции с прилична скорост и добра сигурност.

След като знаете как да получите IP адрес за Норвегия, вижте нашата VPN библиотека или онлайн архив за сигурност за повече препоръки за безопасност онлайн. 

Ако имате опит с получаването на норвежки IP адрес, ще се радваме да чуем вашите препоръки. Споделете ги в секцията за коментари по-долу. Както винаги, благодаря ви за четенето. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me