Как да получите марокански IP адрес през 2020 г.

Ако се опитате да сте в крак с любимите си телевизионни предавания в Ал Аула или се опитате да получите достъп до банковата си мароканска сметка извън Мароко, вероятно ще се сблъскате с ограниченията за достъп или ще се сблъскате с геоблоки. В тази статия ще ви кажем как да получите марокански IP адрес, за да можете да получите достъп.


Независимо дали пътувате извън Мароко за работа или на почивка, може да откриете, че някои от онлайн услугите, които използвате, са недостъпни, тъй като са ограничени до тази държава.

Вашият IP адрес показва вашето местоположение и устройството, което използвате, когато сте онлайн. Правителствени и финансови уебсайтове, стрийминг платформи и други онлайн услуги го използват, за да определят съдържанието, до което можете, и не можете да имате достъп въз основа на това къде сте. Без марокански IP адрес ще получите съобщение за грешка, ако се опитате да получите достъп до гео ограничено съдържание.

Например, ако искате да получите достъп до банковата си сметка онлайн и сте извън Мароко, вероятно ще бъдете заключени, за да не позволите да извършите каквато и да е транзакция. Банките правят това за борба с измамите, но ако промените IP адреса си, ще можете да влезете и да получите достъп до профила си.

Друг пример за онлайн услуга с geoblocking е Netflix. Джугърнаутът за поточно предаване на медии е наличен в повече от 190 държави, всяка със собствена библиотека със съдържание. Някои програми са достъпни навсякъде, но други не са подходящи за световна аудитория поради езикови или културни различия и може да са изключителни за една държава.

Netflix прави това, за да спазва териториалните ограничения за лицензиране и условията на законите за авторското право. Можете да прочетете повече за това в нашето ръководство за забрана на Netflix VPN за забрана. Ако искате да гледате филми или телевизионни предавания в Netflix Мароко, ще ви е необходим марокански IP адрес, за да заобиколите тези ограничения.

Ще ви трябва и IP адрес от Мароко, ако искате да заобиколите правителствената цензура в интернет или да получите достъп до правителствените услуги онлайн.

Как да получите марокански IP адрес

Има няколко прости начина да получите марокански IP адрес. Най-лесното е да използвате прокси, но това е лоша идея. Дори и най-добрите безплатни прокси сървъри няма да ви защитят, защото нямат сигурност, което оставя вашия IP адрес изложен, което означава, че може да бъде проследено до вас. Прочетете нашето сравнение между VPN и прокси срещу Tor, за да научите повече.

Препоръчваме да получите марокански IP адрес с помощта на виртуална частна мрежа. Те са лесни за използване и заредени с функции, като добра сигурност, която поддържа вашите онлайн дейности частни и скрива истинския ви IP адрес. 

Можете просто да получите VPN от най-доброто ни ръководство за VPN, но трябва да сте сигурни, че ще ви получи марокански IP адрес. Доставчикът трябва да има сървъри в Мароко или там няма да можете да получите IP адрес.

Ако Netflix е това, което търсите, потърсете доставчик, който може да заобиколи интелигентните VPN филтри на услугата. Малцина могат да го направят надеждно (прочетете нашата част за грешка в прокси сървъра на Netflix за повече информация). Нашият най-добър ръководство за VPN за Netflix изброява пет от любимите ни опции, но ще ви дадем три, които имат достъп до Мароко и предлагат сигурност и скорост.

HideMyAss

HideMyAss ще ви позволи да получите марокански IP адрес. Неговата масивна сървърна мрежа обхваща 190 държави и включва два сървъра в Мароко. Има добра сигурност, с 256-битово криптиране на AES, вграден превключвател за убийства и солидна политика за поверителност. Това каза, че поддържа журнали за връзка и прекъсване до 30 дни, което не е добре, особено ако това се изисква от властите.

HMA-Slider1

HMA-Slider2

HMA-Slider3

HMA-Slider4

предишен

Следващия

Скоростите му са добри за повечето дейности. Няма ограничения на честотната лента и тя може да получи достъп до повечето стрийминг услуги. 

Можете да го използвате в Windows, macOS, Android и iOS и той позволява до пет свързани устройства наведнъж. Наличен е седемдневен пробен период за тестване, както и 30-дневна гаранция за връщане на парите. Нашият преглед на HideMyAss има повече подробности за услугата.

Скрий ме

Друг добър избор за получаване на марокански IP адрес е Hide.me. Той има разпределение на сървъра по подпарти, но за щастие, той включва Мароко. Богатият на функции VPN има прилична скорост и предлага превключвател за убийство, разделяне на тунели и отлична сигурност. 

hideme преглед интерфейс

hideme преглед-сървър-списък

hideme преглед-резервен

hideme преглед-потребителски скриптове

hideme преглед-настройка-водачи

предишен

Следващия

Hide.me има клиенти за всяка основна операционна система, включително Windows, macOS, Android и iOS, както и разширения за браузър за Mozilla Firefox и Google Chrome. Можете също така да го инсталирате ръчно на Windows Phone, BlackBerry и множество версии на Linux, включително Ubuntu и Fedora. Разгледайте услугата в нашия преглед на Hide.me.

PureVPN

Ако не беше трите му сървъра в Мароко, PureVPN нямаше да спомене тук. Ако вашите онлайн дейности не са чувствителни и имате нужда от сървърите, това е достоен избор за подправяне на местоположението ви. Сигурността му е наред, стига да зададете криптирането на 256-битов AES и той има ключ за убийство. 

PureVPN-страница на 2018 г.

Прилага се политика за поверителност, но тя е доста непоследователна и противоречи на себе си, когато казва, че не поддържа журнали. 

Можете да го инсталирате на Windows, macOS, Android и iOS. Той също предлага разширения за браузър Chrome и Firefox и можете да го използвате едновременно на пет устройства. За разлика от повечето VPN услуги, PureVPN не пренебрегва Африка. Можете да прочетете повече за това в нашия преглед на PureVPN.

Опасности от използването на марокански IP адрес

Мароко е дом на повече от 33 милиона души и е бързо развиваща се страна с много слънце и приятни туристически обекти за посещение. За съжаление, същото не може да се каже за състоянието на интернет в страната.

Няма опасност да промените IP адреса си, но е добре да знаете законите във всяка държава, в която използвате сървър, защото това, което може да е приемливо в един, може да ви създаде проблеми в друга.

След Арабската пролет през февруари 2011 г. правителството на Мароко прие строги закони за интернет, което доведе до заглушаване и съдържанието се блокира. Интернет услуги като Google, YouTube и Skype също бяха блокирани. Страната също блокира, цензурира или арестува всеки, който наруши тези закони.

Ако сте живели в Мароко или сте прекарали значително време там, вероятно сте забелязали, че достъпът до интернет може да бъде труден и неприятен. Изглежда популярните уебсайтове и социалните мрежи изглеждат редовно офлайн, което основният доставчик на интернет услуги в Мароко обвинява в техническите проблеми.

Много правителства участват в онлайн наблюдението и Мароко не е изключение. Има много случаи на цивилни и репортери, които са били наказани за тривиални действия, като например представяне на краля или неговото семейство по начини, които считат за „неподходящи“.

Мароканците също трябва да се притесняват от киберпрестъпността, заедно с данните, съхранявани на техните устройства или споделяни със семейството и приятелите си. Публичният WiFi също е отворен за експлоатации и уязвимости, които могат да навредят на личната информация или данните на потребителите.

При такава сурова интернет цензура, държавно наблюдение и скоростно заглушаване, най-добрият ви залог е да сте сигурни с VPN.

Заключителни мисли

Надяваме се, че сте намерили това ръководство за полезно и сега знаете как да получите марокански IP адрес. VPN е най-сигурният и ефективен начин за това. Той ще защити вашата поверителност и данни, ще ви освободи от натрапчиво наблюдение и цензура и ще деблокира услугите за стрийминг на медии.

Ще се радваме да чуем вашия опит и препоръки за получаване на марокански IP адрес. Споделете ги в секцията за коментари. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me