Как да получите японски IP адрес през 2020 г.

Въпреки че интернет е чудесен за връзка с хора по целия свят или за намиране на съдържание, до което иначе не бихте могли да имате достъп, нормалната ви връзка не може да намери всичко. Когато се свържете с интернет, ви е назначен IP адрес, който отбелязва вашето относително местоположение в света.


Въз основа на този IP адрес някои уебсайтове могат да бъдат блокирани от процес, известен като geoblocking. В допълнение към банките и правителствените уебсайтове, много стрийминг услуги, като Netflix, сегментират определени библиотеки в определени региони, за които можете да прочетете в нашето ръководство как да преодолеете забраната на Netflix.

При това положение можете да промените IP адреса си, за да изглежда, сякаш сте на друго място. В това ръководство за това как да получите японски IP адрес, ще ви покажем как да изглеждате така, сякаш сте в Япония на практика, независимо от това къде се свързвате физически. Има много начини за получаване на нов IP адрес, но ние ще се съсредоточим върху начините за това безопасно.

Без значение до какво японско съдържание се опитвате да получите достъп, независимо дали става дума за стрийминг платформи, банки или алтернативни форми на забавление, ние можем да помогнем. Освен да ви покажем как да получите японски IP адрес, ще се докоснем и до потенциалните опасности от използването на такъв.

Как да получите японски IP адрес

Получаването на нов IP адрес в определен регион не е трудно. За начинаещите в киберсигурността се постига чрез намиране на безплатен прокси в региона и свързване към него. Можете да ги намерите в нашия най-добър безплатен прокси ръководство. Прокси сървърът стои между вашия компютър и където и да се свързвате, замествайки вашия IP адрес с такъв на това място.

Вместо да изглежда като че ли идвате от компютъра си, връзката ще изглежда сякаш идва от сървъра на прокси сървъра. Това обаче не е идеална настройка. Както можете да видите в нашето ръководство за VPN vs. proxy vs. Tor, прокси сървърите идват с всякакви неприятности, включително бавни скорости, зловреден софтуер и понякога киберпрестъпност.

Това игнорира факта, че прокси сървърите са лесни за откриване и блокиране. Както е показано в нашето ръководство за прокси грешка в Netflix, повечето уебсайтове имат системи за откриване, които могат да идентифицират прокси, когато се използва. Обикновеното проследяване на маршрута също ще покаже откъде възниква връзката.

Това е така, защото прокси сървърите не добавят криптиране към връзката ви. Това, което носиш, е това, което имаш. Точно тук се появява виртуална частна мрежа. VPN мрежите функционират подобно на прокси сървърите. Свързвате се с отдалечен сървър, който замества вашия IP адрес. За разлика от прокси сървърите, първоначалната ви връзка е криптирана с VPN протокол, криейки източника на връзката.

Нашето ръководство за сигурност на VPN и описание на криптирането обясняват как процесът се разтърсва на техническо ниво, но всичко, което трябва да знаете за получаване на японски IP адрес, е, че VPN е от съществено значение. Това прави проследяването на маршрута невъзможно и стига да се придържате към нашите най-добри VPN доставчици, няма да бъдете блокирани от системи за откриване.

Ще дадем три препоръки, които имат местоположение в Япония, но, за щастие, местоположенията в Япония са често срещани сред VPN, за разлика от нашите най-добри VPN услуги за Китай. Ако искате още опции, прочетете нашите VPN рецензии.

ExpressVPN

expressvpn преглед скорост тест

ExpressVPN е най-добрият VPN наоколо. Това е най-бързият VPN, който сме тествали и класирали на първо място в най-сигурните си VPN и най-добрите VPN за Netflix водачи. Макар и отличен във всяка категория от бързина до поверителност, истинското нещо, което го отличава, е последователността. Без значение как сте настроили връзката си или кой сървър сте избрали, той предоставя страхотно изживяване.

И мъртъв е лесен за използване също. Въпреки че конфигурируемостта на, да речем, TorGuard (прочетете нашия преглед на TorGuard) има своето място, оптимизираният подход на ExpressVPN може да се хареса на всеки. Можете да научите повече в нашия ревю на ExpressVPN или да го изпробвате с 30-дневната си гаранция за връщане на парите.

NordVPN

nordvpn преглед-маркер-селекция

NordVPN не е толкова последователен като ExpressVPN, което го поставя само на върха под горното ни куче. Това каза, че за някои приложения е много по-добре. Например, той победи ExpressVPN в най-добрия ни VPN за ръководство за торент. С около 100 сървъра в Япония, това е отличен избор и за получаване на японски IP адрес.

Мрежата е масивна, което обяснява високия брой сървъри в Япония. Въпреки това NordVPN се отличава с голям списък от функции, включително специализирани сървъри, вграден инструмент за блокиране на зловреден софтуер и други. Можете да намерите пълния списък с функции в нашия преглед на NordVPN или да опитате услугата с нейната 30-дневна гаранция за връщане на парите.

CyberGhost

cyberghost преглед-разширен-UI

CyberGhost се бори, когато става въпрос за скорост. Въпреки това, тя спечели място в най-добрия ни VPN за Япония и най-добрия VPN за поточни водачи. Мрежата не е толкова голяма, колкото NordVPN, но малко са мрежите. Въпреки това CyberGhost предлага 31 сървъра в Япония.

Подобно на NordVPN, той има специализирани сървъри за стрийминг и торентинг, както и преработен интерфейс, който прави намирането на мястото, където трябва да отидете. Освен това е евтино, както можете да видите в нашето ревю за CyberGhost. Ако това ви звучи интересно, опитайте го със своята щедра 45-дневна гаранция за връщане на парите.

Опасности от използването на японски IP адрес

За разлика от нашето ръководство за това как да получите китайски IP адрес, Япония няма строги закони за цензура. Подобно на САЩ (прочетете най-добрия VPN за ръководството за САЩ), японското законодателство за цензурата се фокусира върху разпространението на защитени с авторски права материали и нецензурно съдържание, като злоупотреба или детска порнография.

Въпреки това Япония също е като САЩ по това, че може да шпионира своите граждани. През 2000 г. Япония прие закон за подслушване, който позволява на органите на реда да наблюдават телефонни обаждания по съдебен ред. Въпреки че първоначално е разрешавал мониторинг само в случаи на наркотици, трафик на хора, убийства и разпространение на огнестрелно оръжие, законът беше разширен през 2016 г., за да включва кражби и измами.

Резултатът през 2017 г. е близо 11 000 телефонни обаждания и 61 ареста. Въпреки че е чудесен за спиране на престъпността, наблюдението на Япония не се удря над колана. В миналото военната нелегално е наблюдавала гражданите и изтекъл документ от 2013 г. показва, че САЩ доставят на Япония XKEYSCORE, който може да наблюдава почти всичко, което някой прави онлайн.

Ако използвате IP адрес в Япония, вие сте подложени на същия потенциал за наблюдение. Това каза, ако използвате защитена VPN, като ExpressVPN, това не означава нищо. Истинският проблем идва, ако например използвате опция от най-лошото ни безплатно ръководство за VPN.

Стига да използвате един от нашите най-високо оценени доставчици или опция от този преглед, трябва да сте добре. Важно е да използвате само VPN, който има политика без регистрация, тъй като данните за използване могат да бъдат поискани от японското правителство – или някой друг – който разкрива кой сте (прочетете нашия преглед на HideMyAss, за да видите доставчик, който поддържа журнали).

Заключителни мисли

Няма голяма опасност, свързана с получаване на японски IP адрес, стига да използвате услуга, която защитава връзката ви. ExpressVPN, NordVPN, CyberGhost и TorGuard са солидни опции, но и Windscribe не е лошо (прочетете нашия отзив за Windscribe).

За всичко – от настройването на VPN до гарантирането, че сте защитени, докато го използвате, вижте нашия VPN архив. Освен прегледи и ръководства, ще намерите статии за настройка на VPN и осигуряване на правилното конфигуриране.

Какъв VPN използвате за японски IP адрес? Уведомете ни в коментарите по-долу и, както винаги, благодаря за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me