Как да получите ирански IP адрес през 2020 г.: Телеграма до Техеран

Може да е трудно да разберете защо искате ирански IP адрес поради силно ограничения му интернет. Ако обаче искате да получите достъп до съдържание или предавания, които са достъпни само там, например това, което има в Netflix Iran, ще ви трябва такова. Ето защо в тази статия ще ви кажем как да получите ирански IP адрес. 


Преместването или пътуването по целия свят може да донесе неочаквани изненади, когато отидете онлайн. Може да откриете, че част от съдържанието или услугите, с които сте свикнали, са недостъпни. Това е най-вероятно, защото е ограничено до една държава. 

Уебсайтове и онлайн услуги преглеждат вашия IP адрес, за да видят къде се намирате. Ако съдържанието е ограничено до определена държава и не сте там, ще видите съобщение за грешка. Това се нарича geoblocking и е по-често, отколкото може да си мислите.

Финансовите компании, стрийминг платформите и много други онлайн услуги променят съдържанието, което можете да видите или да ви блокират в зависимост от това къде се намирате.

Да речем, че искате да влезете в своята банкова сметка онлайн. Ако не сте в страната, в която сте го създали, има вероятност да не можете да получите достъп. Това е направено, за да помогне в борбата с измамите онлайн. Дразнещо е, но след като промените IP адреса си, ще можете да влезете както обикновено. 

Потокът гигант Netflix е друг пример за онлайн услуга с geoblocking. Той е достъпен в повечето страни, но библиотеката във всяка е различна. Въпреки че някои програми са достъпни навсякъде, други са изключителни за една държава поради техния език или култура. Плюс това, има лекият проблем да се нуждаеш от лиценз във всяка една държава, за да излъчиш шоуто.

Можете да прочетете повече за това в нашето ръководство за забраната за VPN на Netflix. Накратко, ако искате да получите достъп до иранската библиотека на Netflix, ще ви трябва ирански IP адрес. За специализирани препоръки, разгледайте най-доброто ни VPN за сравнение на Netflix.

Също така ще трябва да получите IP адрес от Иран, ако искате да се свържете с местните новини на новинарския канал Al-Alam.

Как да получите ирански IP адрес

Има няколко начина да промените вашия IP адрес и двата са прости. Най-лесният маршрут е чрез прокси. Това каза, както можете да прочетете в нашето сравнение на VPN срещу прокси и Tor, те са лоша идея. Няма да бъдете защитени от сигурност и вашият IP адрес ще остане изложен. 

Най-добрият начин да получите различен IP адрес е с виртуална частна мрежа. Те са лесни за използване и включват добра сигурност и други функции. Много от доставчиците също не поддържат регистрационни файлове, което означава, че онлайн дейностите ви се пазят като частни. Вашият истински IP адрес също е защитен. 

Можете просто да изберете нашия най-сигурен VPN, но трябва да сте сигурни, че ще ви получи ирански IP адрес. За целта трябва да има сървъри в страната.

Ако Netflix е приоритет за вас, имайте предвид, че някои VPN не са в състояние да преминат от системата му за откриване на VPN (прочетете нашата част за грешка в прокси сървъра на Netflix за повече информация). За да получите достъп, ще трябва да изберете такъв с възможност да го заобиколите.

VPNArea

Преминахме всички доставчици в най-добрия ни VPN кръг, но към момента на писането само VPNArea имаше сървъри в Иран. За щастие, това е добра услуга. Има добра сигурност, която можете да увеличите, като използвате неговите сървъри за двойно хоп. Има и ключ за убийство, който ще прекъсне връзката ви, ако VPN не успее. Плюс това, вашите дейности се пазят в тайна заради политиката му без регистрация.

VPNArea-Slider1

VPNArea-Slider2

VPNArea-Slider3

VPNArea-Slider4

VPNArea-Slider5

предишен

Следващия

Има специални сървъри за торент и поточно предаване, но VPN не е толкова бърз, колкото конкурентите, както можете да прочетете в нашия преглед на VPNArea. Въпреки това получавате неограничена честотна лента и тя може да влезе в Netflix. Можете да го инсталирате на Windows, macOS, Linux, Android и iOS с до шест устройства, свързани едновременно. Лесно е да настроите и използвате също.

Ако имате нужда от помощ, има удобна база от знания за малки проблеми. Можете също да се свържете с поддръжката чрез чат на живо и имейл 24/7. Цената на VPNArea е справедлива предвид услугата, която предоставя. Месечният план обаче не предлага най-добрата стойност, така че ще е по-добре да изберете по-дълъг абонамент. Освен това има 30-дневен прозорец за възстановяване, така че можете да опитате безрисково.

Опасности от използването на ирански IP адрес

Въпреки че няма опасност просто да промените IP адреса си, трябва предварително да се запознаете с правилата за конкретната държава. Много държави налагат сурови правила, които могат да накажат потребителите за определени онлайн дейности, да не говорим за количеството онлайн наблюдение, което се осъществява от правителствата по целия свят. 

Законът на шериата се прилага в Иран, а онлайн светът е рисковано място. Страната контролира това, което гражданите могат да видят със собствен халален интернет. Опитът за достъп до забранено съдържание може да доведе до наказание. 

Залагането и използването на уебсайтове за запознанства не е позволено. Освен това някои социални медии и приложения за съобщения са забранени. Интернет се следи и тези, които имат достъп до такива уебсайтове и услуги, могат да бъдат проследени чрез техния IP адрес. 

Появиха се съобщения, че някои VPN са блокирани по време на изборите, а други доклади предполагат, че са разрешени само оторизирани VPN. Правният статут на VPN е неясен, но тези, които са разрешени, най-вероятно са проучени. Прочетете нашата най-добра статия за VPN за Иран за по-подробна информация.

Съществува и опасност от киберпрестъпност. Няма значение в коя държава се намирате, киберпрестъпността е възможност. Общественият WiFi е популярен, но никога не знаете колко е сигурна връзката. Най-добре е да се въоръжите със защитен VPN и антивирус.

Заключителни мисли

Надяваме се, че сега знаете как безопасно да получите ирански IP адрес. Най-добрият начин е да използвате VPN, тъй като той ще ви предпази от нападения онлайн и ще скрие истинския си IP адрес от снайперисти.

Обикновено препоръчваме няколко доставчици, които отговарят на задачата, но в този случай VPNArea е единственият, който има сървъри в Иран. Все пак това е добра услуга с прилична сигурност и поверителност, както и други полезни функции. Освен това можете да използвате 30-дневния период на възстановяване, за да сте сигурни, че ви харесва. 

Имате ли опит с получаване на ирански IP адрес? Споделете го с нас в секцията за коментари. Ще се радваме да чуем за това. Разгледайте и нашата библиотека за VPN за други полезни ръководства. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me