Как да настроите VPN на Chromebook през 2020 г.

За леките компютърни задачи не се получава много по-добре от Chromebook. Те са евтини, лесни с необходимите ресурси и лесни за транспортиране. Chrome OS също има впечатляваща сигурност, което го прави идеален избор за сърфиране в интернет, електронна поща и обработка на текстове. Това каза, те не са перфектни. Те все още са уязвими към мрежови заплахи.


В това ръководство за това как да настроите VPN на Chromebook, ще обясним защо Chromebook се нуждае от виртуална частна мрежа и как да я конфигурирате. Ще изтеглим и от нашето най-добро VPN ръководство, за да направим няколко препоръки по пътя.

Има три метода за инсталиране. Този, който използвате, зависи от модела на Chromebook, който притежавате. Ако сте нов в света на VPN мрежи, прочетете и нашето ръководство за сигурност на VPN. Това ще даде солидна основа за разбиране за какво говорим тук.

Защо Chromebook се нуждае от VPN

Chromebook са по-сигурни от Windows устройствата. По-голямата част от компютрите използват Windows, така че не би трябвало да е изненада, че софтуерните инженери превърнаха престъпници в писане на злонамерен софтуер, за да работят върху него. С Chromebook е малко вероятно да се нуждаете от антивирусен софтуер, но все пак трябва да разгледате нашето най-доброто ръководство за антивирусен софтуер.

С ограничени места за съхранение и спецификации Chromebook се използва най-добре за сърфиране в интернет, отговаряне на имейли и, може би, текстообработка. От гледна точка на сигурността операционната система е здрава.

Тоест, с изключение на атаки, които са агресивни за ОС. Заплахите, базирани на мрежата, независимо дали са атаки на човек или в средата или са просто провиснали, са честна игра. Както всяка друга машина, Chromebook има безжични антени и могат да прехвърлят данни в мрежа.

Точно тук влиза VPN. VPN служи като посредник между вашия компютър и отворения интернет. Първо се свързвате с VPN сървъра и тази първоначална връзка е криптирана (можете да научите повече за това в нашето описание на криптирането). След като потокът ви достигне до VPN сървъра, криптирането се отнема и вие пътувате към интернет.

Когато се свързвате по този начин, маскирате вашия първоначален IP адрес и трафик. Тъй като първоначалната ви връзка е шифрована, никой не може да види какви заявки идват от вашата машина или от кого идват. Вместо това ще изглеждате като че ли се свързвате от VPN сървъра.

Заменяйки вашия IP адрес, VPN ви позволява да отидете невидим онлайн, което означава, че никой – дори правителствени организации, корпорации или снайперисти – не може да ви проследи. VPN мрежите също имат преимущество на заобикалянето на заключено в региона съдържание на стрийминг платформи. Прочетете нашата най-добра VPN за Netflix, ако се интересувате от това.

Chromebook са чудесни за сигурност, но все още има празнина по отношение на мрежата. С VPN вие не само защитавате своята идентичност и осъществявате достъп до нови библиотеки със съдържание по целия свят, но и закърпвате една малка дупка в пакета за сигурност на Chrome OS.

Как да настроите VPN на Chromebook: Android

Chromebook започват да поддържат приложения за Android, така че ако имате по-ново устройство с достъп до Google Play, вие сте в бизнеса. Използването на приложението за Android на VPN услуга ви осигурява удобството на собствената инсталация и в повечето случаи пълния списък с функции.

как-да-настройка-а-VPN-на-Chromebook-андроид

Първо, ще трябва да се уверите, че устройството ви се поддържа. Ако е и не можете да намерите Google Play Store, ще трябва да го активирате. Насочете се към настройките си и потърсете „Google Play“. Отметнете съответната настройка и ще можете да започнете да изтегляте приложения.

След това е просто въпрос да намерите приложението в Google Play Store, което искате да инсталирате, и да го пуснете да работи. Нашият най-добър ръководство за VPN за Android е солидна отправна точка, но можете да изберете и от нашия списък с VPN отзиви.

Има обаче един проблем с изтеглянето на VPN от Google Play Магазин. Както можете да видите в най-лошото ни безплатно ръководство за VPN, няма измами в резултатите от търсенето, така че ще трябва да сте бдителни, за да не излагате личните си данни. Вярваме, че нашите отзиви вършат чудесна работа, за да навлезем в подробности относно VPN услугите, затова препоръчваме да се придържате към нашите снимки, за да останете в безопасност.

Ако намерите опция, която не сме покрили, не е, защото не сме я забелязали. По-скоро това е обикновено, защото приложението записва информацията ви или е залепено със злонамерен софтуер. Ако изглежда твърде добре, за да е вярно, вероятно е така, затова се придържайте към доставчици, които имат постоянен опит.

Има също така потенциалът, че устройството ви не поддържа Google Play Store, и това не може да бъде коригирано с актуализация на софтуера. Инсталирането на Android е най-добрият метод за инсталиране на VPN на Chromebook, но ако това не е възможно за вас, ще трябва да използвате един от другите ни методи.

Как да настроите VPN на Chromebook: Chrome

Ако инсталирането на приложението за Android не е опция, можете да използвате разширение за Chrome. Това е по-малко от идеално, тъй като използването на разширение обхваща само вашия уеб трафик, но за Chrome OS, това е повечето от това, което искате да защитите.

как-да-настройка-а-VPN-на-Chromebook-разширение

Това обаче изисква няколко неща. Първо, трябва да сте добре само да защитавате трафика си в Chrome, и второ, избраната от вас VPN трябва да има разширение за браузър. Плюс това разширението на браузъра трябва да ви позволи да контролирате VPN. CyberGhost, например, предлага разширение за браузър, но е необходимо да се използва само безплатен прокси (прочетете нашия преглед на CyberGhost).

Няма и твърде много опции. ExpressVPN има солидно разширение за браузър, както и Windscribe (прочетете нашия преглед на ExpressVPN и преглед на Windscribe), но някои опции за средата на пътя, като Mullvad, не предлагат такава (прочетете нашия преглед на Mullvad).

Накратко, ще трябва да проверите, преди да проверите. Бъдете сигурни, че разширението ви позволява да контролирате VPN. Както при примера CyberGhost, не всички разширения на браузъра са изградени, за да работят независимо.

Що се отнася до настройването му, процесът е прост. Отидете на уебсайта на вашата VPN или в Chrome Store и потърсете необходимото разширение. Инсталирайте го в Chrome и той ще се покаже до адресната ви лента.

Как да настроите VPN на Chromebook: Ръководство

Последната опция е да настроите VPN ръчно, което, за щастие, Chrome OS прави лесно. Това каза, че няма да можете да използвате OpenVPN като вашия VPN протокол без сериозна работа. За да го настроите, трябва да се копаете в Linux подбезизните на Chrome OS и много доставчици не предлагат инструкции как да го направите.

как-да-настройка-а-VPN-на-Chromebook-добавка връзка

Ако можете да го направите, продължете напред. Това ръководство няма да обхваща настройката на OpenVPN. В крайна сметка, ако знаете как да заобиколите Linux на това ниво, най-вероятно нямате нужда от това ръководство.

Причината, че OpenVPN има проблеми е, защото Chrome OS не приема общи сертификати и ключове. Не можете да конфигурирате OpenVPN връзка от работния плот, въпреки факта, че Google ви дава възможност да го направите. Ще трябва да го настроите с помощта на конзолата.

HideMyAss има надпис за това как да го направите, но бъдете предупредени, че не е за слабо сърцето. Ако натискате OpenVPN на своя Chromebook, вие също ще искате да прочетете нашия преглед на HideMyAss.

Заедно с повечето VPN, които покриват ръчната настройка на Chromebook, вместо това ще говорим за настройка на L2TP / IPSec връзка. За съжаление, това означава, че ще се откажете много по пътя на сигурността. Както ExpressVPN казва, „L2TP-IPSec предоставя слаби ползи за сигурността и трябва да се използва само за анонимност или за промяна на местоположенията.“

ExpressVPN е нашият доставчик с най-висок рейтинг, така че ще разгледаме как да го настроите в Chrome OS. Процесът е подобен за други приложения, но не забравяйте да потърсите ръководство в базата знания за спецификата.

Преди да конфигурирате, ще трябва да съберете информация или на друг екран или на лист хартия. Когато конфигурирате VPN, няма да можете да превключвате прозорци, така че е важно информацията, която ви е необходима, на ваше разположение.

След като влезете в ExpressVPN, щракнете върху „настройка на повече устройства“ в контролния панел. Продължете и изберете „ръчна конфигурация“ от опциите, след това „PPTP & L2TP-IPsec. ” ExpressVPN ще ви представи потребителското име и паролата за тези протоколи, както и списък на сървърните адреси, които ги поддържат.

Копирайте потребителското име, паролата и адреса на сървъра на отделен екран или лист хартия, преди да продължите. Ще ви трябват за конфигуриране на VPN. Имайте предвид, че тази ръчна настройка е добра само за връзката с адреса на сървъра, който сте копирали. Ако искате да смените сървърите, ще трябва да преминете през процеса отново.

как-да-настройка-а-VPN-на-Chromebook-добавка VPN

Върнете се към работния плот и отворете менюто с вашите настройки, като търсите или щракнете върху иконата на зъбно колело в потребителския панел. Преминете към мрежовите настройки и намерете раздела за добавяне на нова връзка. Вместо да настроите WiFi връзка, щракнете върху „добавяне на OpenVPN / L2TP.“

как-да-настройка-а-VPN-на-Chromebook-L2TP

Ще се отвори прозорец с куп полета, които трябва да попълните. Ето какво трябва да направите:

 • Име на хост на сървъра: въведете адреса на сървъра, който сте копирали по-рано.
 • Име на услугата: остави празно.
 • Тип доставчик: от падащото меню изберете „LT2P / IPSec + предварително споделен ключ.“
 • Предварително споделен ключ: въведете „12345678“ или ключа, предоставен от вашата VPN.
 • Потребителско име: поставете потребителското име на L2TP, което сте копирали по-рано.
 • парола: поставете паролата L2TP, която сте копирали по-рано.
 • Име на групата: остави празно.

След това просто натиснете „свържете“. Както при всички WiFi мрежи, които сте настроили, VPN ще се появи в потребителския панел и можете да кажете на Chrome OS да предпочита, забравя или прекъсва връзката с услугата.

Заключителни мисли

Намирането на добър VPN за Chrome OS не е лесно, особено със странните методи за инсталиране на приложенията. Това каза, че нетрадиционното инсталиране не означава, че е трудно да го получите. Трите метода по-горе работят и ако желаете да продължите, можете ръчно да настроите връзка и с OpenVPN.

Опитахме се да направим пипер няколко добри опции по време на прегледа, като ExpressVPN е най-добрият, но ако търсите по-изчерпателен списък, прочетете най-доброто VPN ръководство за Chromebook.

Кой VPN използвате на своя Chromebook? Уведомете ни в коментарите по-долу и, както винаги, благодаря за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map