ExpressVPN VS NordVPN: Два титана се хвърлят надолу през 2020 година

ExpressVPN и NordVPN са две от най-известните VPN мрежи на пазара. Независимо дали сте виждали реклами за тях в YouTube или е имал приятел да ги споменава, шансове чувате ли поне за един от тези титани на индустрията. 


Въпреки че направихме специализиран преглед на ExpressVPN, както и преглед на NordVPN, смятаме, че не е достатъчно просто да разгледаме всеки VPN в своя балон. Затова решихме, че е време да поставим тези две глави в ExpressVPN срещу NordVPN, за да видим кой от тях носи короната за най-добър VPN.

Настройване на битка: NordVPN срещу ExpressVPN

За да гарантираме, че съвпадението ни NordVPN срещу ExpressVPN е справедливо, ние разработихме прост набор от правила. Разбихме нещата на девет кръга, като всеки раздел се фокусира върху жизненоважен аспект на VPN представянето. 

Във всеки кръг ще обсъдим как се изпълняват всички VPN в тази област и ще сравним ефективността на всеки. Ще приключим всеки рунд, като обявим победител и VPN ще получи точка. 

Възможно е – и дори вероятно, при тези двама най-добри претенденти – да има завързан кръг. Ако това се случи, и на двете VPN се дава точка. VPN с най-много точки в края е победителят и в случая шампионът на шампионите.

1

скорост

Последният път, когато правихме статия за ExpressVPN срещу NordVPN, този кръг беше много ясен: ExpressVPN имаше по-добри скорости от NordVPN на всяко място. Всъщност, ако проверите нашите най-бързи VPN-и кръгове, ние поставихме NordVPN в „непочтителните споменавания“ в един момент, защото той си създаде репутация на толкова непоследователна в нашите тестове за скорост. 

Изглежда обаче, че в течение на няколко месеца NordVPN непрекъснато се подобрява. В нашите тестове за скорост за тази статия, NordVPN успя да търгува удари с ExpressVPN от място на място.

NordVPN ускорява

Местоположение: PingDownloadUpload
беззащитен4292,67343,85
нас.11238,98288,49
Великобритания81183,2567.81
Хонг Конг212157,84174,16
Израел142161,87113,61

Започвайки с локалните американски сървъри, NordVPN имаше по-ниско време за пинг и по-висока скорост както за изтегляне, така и за качване. Преминавайки към Обединеното кралство, NordVPN все още има предимство, когато става дума за ping, но ExpressVPN печели в скоростта на изтегляне и качване. 

ExpressVPN ускорява

Местоположение: PingDownloadUpload
беззащитен4292,67343,85
нас.21173,35189,19
Великобритания93205,52275,18
Хонг Конг217125,19126,88
Израел13972.8633.58

NordVPN е по-бърз в Хонконг през целия борд и докато ExpressVPN успява да има по-нисък пинг в Израел, NordVPN получава значително по-добри скорости. Въпреки това, въпреки постигнатия напредък на хартия, все още има няколко въпроса, с които NordVPN се сблъсква, когато става въпрос за скорост. 

Като начало, NordVPN отнема доста повече време, за да се свържете. ExpressVPN може да получи стабилна връзка за около пет до седем секунди и връзката се чувства веднага стабилна. NordVPN може да отнеме между 10 и 15 секунди за връзка и дори след като софтуерът каже, че е свързан, все още може да отнеме няколко допълнителни секунди, за да започне действително. 

Отнемането на малко повече време да се свържете със сървър е едно, но истинският проблем при NordVPN е, че скоростите на хартията не отразяват изцяло какво е действителното представяне. 

Въпреки че NordVPN със сигурност е станал по-добър, отколкото преди, и е сравнително бърз VPN, изглежда все още има подобни проблеми със стабилността и надеждността, които обсъждахме в най-бързата статия за VPN.

NordVPN понякога функционира безупречно и се чувства много бързо и отзивчиво. Друг път обаче нещата се забавят и обхождат и дори обикновените текстови уеб сайтове могат да отнемат на случаен принцип 30 секунди, за да се заредят. 

За разлика от него ExpressVPN е много надежден. Лесно е да оставите ExpressVPN неволно свързан с дни в даден момент и дори дори да не го осъзнавате – направихме го преди. 

Поради тази причина даваме този кръг на ExpressVPN. Въпреки че NordVPN има по-добро представяне на хартия, той все още е засегнат от проблема с несъответствието и изведнъж ще загуби пипането в своята стъпка в произволни и неудобни моменти. За тези, които търсят бърз и надежден VPN без високия етикет на ExpressVPN (с който ще разгледаме по-късно), проверете нашия преглед на частния достъп до Интернет (прочетете и нашето сравнение ExpressVPN срещу PIA).

Кръг: Точка за скорост за ExpressVPN

ExpressVPN лого
NordVPN лого

2

Streaming

ExpressVPN и NordVPN са едни от най-добрите от най-добрите, когато става въпрос за поточно изпълнение. И ExpressVPN, и NordVPN поддържат поточно предаване на всички сървъри, вместо да изискват специални сървъри за стрийминг. 

Можете да се свържете с всеки сървър, а Netflix, Hulu и Amazon Prime Video всички ще работят добре, независимо кой VPN използвате. Всъщност NordVPN и ExpressVPN се появяват в нашите най-добри VPN за Netflix и най-добрите VPN за списъци на Hulu. 

Това каза, тук все още има ясен победител. ExpressVPN зарежда във видеоклипове мигновено и се чувства много отзивчив, когато търши чрез видео. По някаква причина NordVPN се бори при зареждане в поточно видео на всеки сайт, който сме опитали.

Това подсилва казаното от нас в последния кръг. Въпреки отличното си представяне при нашите тестове за скорост, NordVPN заекваше много, когато опитвахме поточно видео, без значение на кой сървър сме или от кой сайт поточно. 

Дори сайтове като YouTube и Twitch, които не използват geoblocking, се представиха много слабо. На NordVPN Twitch се зарежда с 360p. Това беше изключителен контраст с ExpressVPN, който веднага зареди Twitch с резолюция 1080p и 60 кадъра в секунда. 

Въпреки че има достъп до съдържанието, NordVPN се зарежда с толкова ниско качество и честота на кадрите, че ние даваме на поточния кръг на ExpressVPN. 

ExpressVPN може да избегне geoblocking с лекота и в същото време да се зарежда почти моментално в full HD всеки път. Не е чудно, че това е най-добрият ви VPN за стрийминг.

Кръг: Точка за стрийминг за ExpressVPN

ExpressVPN лого
NordVPN лого

3

Сигурност и поверителност

NordVPN и ExpressVPN са почти идентични, що се отнася до сигурността. И двата VPN използват OpenVPN като протокол, сдвоен с AES-256 криптиране. ExpressVPN също има IKEv2 и L2TP и дори позволява на потребителите да променят конфигурационните файлове на OpenVPN, за да набират в определени аспекти на протокола, но това е малко повече от това, което повечето потребители са готови да вкарат в. 

expressvpn преглед-протокола възможности

NordVPN предлага IKEv2 като протокол, но това е нещо, което не е инсталирано с клиента и трябва да бъде настроено ръчно. Ако искате повече опции, когато става въпрос за протокол и криптиране, не забравяйте да разгледате нашия преглед на VyprVPN. Той предлага няколко протокола, включително собствения протокол „Хамелеон“. 

И ExpressVPN, и NordVPN имат перфектно функционален превключвател за унищожаване и ние никога не успяхме да открием какъвто и да било IP адрес или DNS течове, докато тестваме или VPN. Сякаш този кръг вече не е достатъчно близо, и двата VPN също имат доста подобни политики за поверителност и нито един не е разкрил информация за потребителите. 

nordvpn преглед-Killswitch

Нито един не регистрира Вашия IP адрес и двамата доставчици на VPN събират само абсолютно минимално количество информация, като имейл адрес и начин на плащане. 

NordVPN претърпя хак преди време, но, както описваме в тази статия, изглежда, че се справи с уязвимостта бързо и ефективно.

Спокойно можем да кажем, че ще можете свободно да сърфирате в мрежата, независимо коя от тези VPN изберете, и по тази причина ние обявяваме това равенство. Вижте нашата статия за най-сигурните VPN за повече информация.

Кръг: Сигурност и поверителност Няма ясен победител, точки и за двете

ExpressVPN лого
NordVPN лого

4

Torrenting

За да тестваме ефективността на торентите на всеки доставчик на VPN, ние изтегляме 1,4 GB видео файл, което е приблизително размера, който можете да очаквате епизод на 30-минутно телевизионно шоу. ExpressVPN успя да се ускори бързо при тестовото ни изтегляне и прекара голяма част от времето за изтегляне, като течеше около 7,5MB / s.

Изтеглянето на ExpressVPN продължи да се ускорява след две и половина минути, достигайки скорост от 13MB / s до края на изтеглянето. Цялото изтегляне отне само три минути и 15 секунди и приключи, докато изглеждаше, че все още има още в резервоара. Има потенциал, че ExpressVPN би могъл да достигне по-висока скорост при по-голямо изтегляне.

NordVPN започна малко по-бавно от ExpressVPN, но продължи постоянно да се изкачва по време на изтеглянето. След две минути и половина изтеглянето идваше с пламтящите 17MB / s, а изтеглянето приключи за три минути и пет секунди. 

Странната част е, че за получените резултати не използвахме специализираните P2P сървъри, които NordVPN предлага, а просто използвахме нормалните американски сървъри. P2P сървърите бяха много по-бавни и изтеглянето им отне около шест минути.

За разлика от „поточния“ кръг, тук видяхме, че NordVPN всъщност се възползва от превъзходната си скорост, която видяхме на хартия… стига да използвате не-P2P сървърите. Това е най-бързото изтегляне на торент файл, който вече видяхме и означава, че NordVPN печели първия си кръг досега, като допълнително затвърди мястото си като най-доброто VPN за торент.

Кръг: Торент точка за NordVPN

ExpressVPN лого
NordVPN лого

5

Местоположение на сървъра

ExpressVPN е един от най-добрите доставчици на VPN за тези, които искат възможно най-много възможности за местоположение. Тя позволява на потребителите да се свързват със сървъри в 95 страни, включително някои доста редки като Кения и Лаос. Разпределението на сървърите е голямо и включва няколко опции в Близкия изток и Африка, така че можете да имате сървър сравнително наблизо, независимо къде се намирате.

expressvpn преглед-сървър-места

NordVPN всъщност има по-голям брой сървъри от ExpressVPN, с около 4500 сървъра, които са около 2000, но разпространението не е толкова впечатляващо. NordVPN има сървъри само в 62 държави.

nordvpn преглед-маркер-селекция

И двамата доставчици имат уважавани мрежи, но VPN с най-много локации всъщност не е нито един от тези конкуренти на най-висок рафт, а HideMyAss. Ако прочетете нашия преглед на HideMyAss, ще видите, че има сървърна мрежа с отпадащи челюсти 290 места в 190 страни.

HideMyAss обаче не се състезава срещу тези двама днес. ExpressVPN има повече налични места и е победител в този кръг. 

Кръг: Точки за сървъри за ExpressVPN

ExpressVPN лого
NordVPN лого

6

Едновременни връзки

Повечето VPN услуги ограничават потребителите до определен брой едновременни връзки поради редица причини. Те могат да варират от предотвратяване на прекомерно зареждане на сървъра до просто затрудняване на споделянето на акаунти за хората.

Ако имате у дома много устройства, които искате да защитите, важно е да се уверите, че можете да покриете всички тях, в идеалния случай с един VPN абонамент. Що се отнася до NordVPN и ExpressVPN, тя е близо, но NordVPN се възползва.

NordVPN позволява на потребителите да свързват до шест устройства наведнъж, докато ExpressVPN позволява само пет едновременни връзки, което прави NordVPN ясен победител. Ако имате множество устройства, които искате да защитите и не искате да се занимавате с множество акаунти, вижте нашия преглед на Windscribe. Windscribe позволява неограничен брой едновременни връзки на акаунт. 

Кръг: Точка за едновременно свързване за NordVPN

ExpressVPN лого
NordVPN лого

7

Ценообразуване

Започвайки с най-краткосрочните планове и работещи, NordVPN и ExpressVPN предлагат опция за регистрация месечно. Цената на NordVPN за тази опция е около $ 1 на месец по-ниска от тази на ExpressVPN. На следващо място, ExpressVPN предлага шестмесечен план, който е с няколко долара по-малко на месец от месечния план на NordVPN или ExpressVPN. 

Придвижвайки се още повече, и двете VPN услуги имат едногодишен план, като годишният план на NordVPN технически го изпълнява на малко по-малко от ExpressVPN. Въпреки това ExpressVPN всъщност включва допълнителни три месеца безплатно с този план, което води до цената на един месец малко под NordVPN.

Тук приключват опциите на ExpressVPN, но NordVPN продължава. NordVPN също има двугодишен план и дори опция да се запише за три години. Както двугодишните, така и тригодишните планове надвишават всяка цена, която ExpressVPN може да предложи, като тригодишната опция е един от най-конкурентните планове там (вижте нашите сравнения ExpressVPN срещу CyberGhost и NordVPN срещу CyberGhost и проверете нашето ревю за CyberGhost, за да разгледаме най-големия конкурент на NordVPN за дългосрочни VPN планове на достъпни цени.)

И двете VPN услуги имат 30-дневна гаранция за връщане на парите и двете приемат не само кредитни и дебитни карти, но и биткойни. За съжаление нито една VPN услуга няма безплатна пробна версия, така че ако търсите безплатна VPN, не забравяйте да прочетете нашата най-добра безплатна статия за VPN. 

NordVPN предлага по-добри цени в краткосрочен план с месечните си цени, докато ExpressVPN има леко предимство в годишните планове. Там, където NordVPN наистина свети, е в дългосрочен план с тригодишния си план, който прави една от най-добрите стойности, които сме виждали. Поради тази причина даваме този кръг на NordVPN. 

Кръг: Ценова точка за NordVPN

ExpressVPN лого
NordVPN лого

8

Удобство за потребителя

Потребителските интерфейси на ExpressVPN и NordVPN са в много отношения полярни противоположности, но и двете работят добре. Софтуерният дизайн на ExpressVPN използва много чисто оформление с минимално визуално затрупване, което позволява по-малък размер на прозореца. Този компактен прозорец има голям бутон за свързване в средата със меню на сървъра под него и двойка скорошни места в долната част. 

expressvpn преглед старта

От друга страна, NordVPN има прозорец, който е приблизително четири пъти по-голям от този на ExpressVPN. Причината NordVPN да се нуждае от цялото това екранно пространство е, че интерфейсът разполага с голяма карта на света. 

На тази карта има малки мехурчета на всяко място със сървър, който можете да щракнете, за да се свържете с това местоположение. Вляво от картата е списък на наличните местоположения, в случай че картата не е предпочитаният от вас метод за сърфиране. 

nordvpn преглед-сървър-навигация

Придвижвайки се в настройките, NordVPN има леко предимство. Подредбата на настройките е малко по-добра, но по-важното е, че NordVPN дава някакво обяснение в менюто за това, което прави всяка настройка. Това прави лесно, дори и за тези, които не са запознати с използването на VPN, да конфигурират настройките по свой вкус. 

nordvpn преглед-настройки

В крайна сметка и двете тези VPN са много лесни за използване. Наистина се свежда до това дали цените да имате компактен софтуер, който оставя по-голямата част от екрана ви видим, или имате хубава карта, за да видите всички налични места. Поради тази причина този кръг завършва с равенство. 

Кръг: Удобство за потребителя Няма ясен победител, точки и за двете

ExpressVPN лого
NordVPN лого

9

Характеристика

За начало, ExpressVPN и NordVPN имат всички основни функции, които очакваме всички прилични VPN да покрият. И двете опции имат функционален ключ за убийство, както и начин за автоматично свързване при стартиране. И двамата доставчици предлагат 24/7 поддръжка на клиенти в чат на живо. 

Що се отнася до допълнителни звънци и свирки, всеки VPN има една допълнителна функция за отличаване. За NordVPN това е „CyberSec.“ Това е рекламен блокер, който също ви помага да се предпазите от злонамерен софтуер, фишинг и други онлайн заплахи. Това става просто като блокира сайтовете, които обслужват този вид съдържание. 

Голямата допълнителна функция на ExpressVPN е разделянето на тунели. Това е невероятно полезна функция, която ви позволява да избирате за всяко приложение кои компютърни програми използват защитената връзка на VPN и кои програми използват вашата обикновена интернет връзка.

expressvpn преглед-настройки

Това означава, че можете да изтегляте торент файл чрез VPN връзка, докато играете игра в редовния си интернет с нисък пинг. Това е чудесна функция, която е трудно да се намери, а прилагането на ExpressVPN на тази функция е една от най-добрите налични благодарение на простата простота, когато става въпрос за настройката.

Приемният блокер на NordVPN е хубаво да има, но има безброй други опции, що се отнася до рекламните блокери, и много хора вече използват един отделен от VPN. Разделянето на тунели е функция, която е ценна и трудна за намиране, което означава, че ExpressVPN заема последния кръг.

Кръг: Характеристики Точка за ExpressVPN

ExpressVPN лого
NordVPN лого

10

Заключителни мисли

Както очаквахме, много от рундовете в тази среща на ExpressVPN срещу NordVPN завършиха наравно. И двете тези VPN са отлични и са на върха на индустрията (прочетете нашите NordVPN срещу IPVanish парче), но ExpressVPN успя да вземе победата в този мач с една точка благодарение на своята функция за разделно тунелиране. Превъзходната надеждност на ExpressVPN също беше основен решаващ фактор за прокарването му напред в няколко кръга. 

Победител: ExpressVPN

Ако сте имали опит с NordVPN или ExpressVPN, ние винаги сме заинтересовани да чуем за това в коментарите по-долу. Както винаги, благодаря за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map