ExpressVPN срещу TunnelBear: Плетене на мечката през 2020 година

От десетките виртуални частни мрежи, които тествахме, ExpressVPN се доказа като една от най-надеждните опции. Той предлага солидни функции, комбинирани с елегантен клиент и високи скорости, за които можете да прочетете повече в пълния ни преглед ExpressVPN. Откакто започнахме да правим нашите статии за мачове, той победи всеки опонент, който е поел. 


В този фейсбук той върви срещу TunnelBear, който е един от най-известните VPN. В нашия преглед на TunnelBear установихме, че скоростта на VPN е по-слаба, но клиентът беше приятен и щедрият безплатен план го направи изкушаващ вариант за някои потребители.

Вместо да разглеждаме отделни доставчици, ние ще ги сравним, за да видим кое е по-добро и предлага най-добрата стойност за парите ви.

Настройване на битка: ExpressVPN срещу TunnelBear

Ако разгледате нашата най-добра статия за VPN, знаете, че ние ги разбиваме на девет секции. В нашите съвпадения обаче намаляваме броя до пет и консолидираме някои от секциите в други.

Например в специализираните отзиви, сигурността и поверителността получават всеки свой раздел, докато тук те са комбинирани в едно. Това е за да се гарантира, че всеки раздел и точка се претегля равномерно.

Петте кръга, които покриваме, са функции, цени, лекота на използване, бързина и сигурност. На всеки кръг ще дадем кратък преглед на това, което търсим, ще разгледаме всеки доставчик, след което ще завършим, като дадем нашето заключение за това как се справиха конкурентите и обявим победител. VPN с най-много спечелени кръгове в края ще получи нашата препоръка.

1

Характеристика

Първо, искаме да разгледаме кои функции предоставят ExpressVPN и TunnelBear. В този раздел ще проверим кои операционни системи и платформи обхваща всяка VPN, след което ще се задълбочим в добрите неща, които са вградени в техните клиенти..

Най-важните неща, които търсим, са превключвател за убийство и възможност за автоматично свързване при стартиране. Търсим тези, защото те оказват значително влияние върху сигурността на VPN.

Освен тези неща, всичко останало е само глазура на тортата, така че нека се потопим вътре.

ExpressVPN

По отношение на функциите ExpressVPN е най-здравият доставчик на VPN, който сме виждали. Той поддържа почти всяко устройство, за което се сетите, като се започне от очевидното, като iOS, macOS, Windows и Android, до неясните, като Nintendo Switch и NVIDIA Shield. Той може да бъде настроен и на рутери, което улеснява защитата на всички ваши устройства с един замах. 

Настолният клиент предлага няколко опции за протокол, включително OpenVPN, L2TP и PPTP. Има и опции за стартиране на клиента при стартиране и автоматично свързване при стартиране на клиента.

expressvpn преглед скорост тест

В клиента е вграден ключ за убийство за сигурност, както и приятна функция за разделно тунелиране. Последното позволява на потребителите да определят кои програми на своя компютър искат да използват защитената VPN връзка и кои програми искат да използват по-бързата, незащитена връзка. Малко VPN предлагат тази функция, вижте нашия StrongVPN преглед за друга.

ExpressVPN също има собствени DNS сървъри и ви позволява да конфигурирате клиента да ги използва изключително, когато е свързан към VPN. Ще разгледаме какво означава това, когато стигнем до секцията „сигурност и неприкосновеност на личния живот“, но накратко, това гарантира по-високо ниво на сигурност и предпазва информацията от подхлъзване през пукнатините онлайн.

TunnelBear

Задълбочаването в настройките на клиента TunnelBear показва, че той обхваща най-важните функции, които споменахме. Има превключвател за убийство, който е озаглавен „VigilantBear.“ Той има допълнителното предимство да се свърже автоматично, ако връзката ви се загуби.

TunnelBear предоставя опция за стартиране на клиента при стартиране и може да бъде конфигуриран да се свързва автоматично с VPN, когато не е в надеждна мрежа. Последната функция може да се използва, за да направите VPN тунел чрез защитена връзка, когато сте на обществен WiFi, но останете на по-бързата, незащитена връзка, когато използвате домашния си WiFi.

Tunnelbear-OS

TunnelBear не ви дава много възможности, когато става дума за протоколи, които ще разгледаме по-задълбочено в секцията „сигурност и поверителност“. Единствената настройка, която можете да промените, свързана с протоколи, е TCP отмяна, която използва различна версия на OpenVPN, за да предложи по-стабилна връзка. 

Освен превключвателя за убийство и надеждни мрежи, няма много по отношение на звънци и свирки, идващи от TunnelBear. По-лошото е обаче, че при нашето тестване тя не работеше с една услуга за стрийминг. Netflix, Hulu, Amazon Prime Video и BBC iPlayer ни отказаха, когато се опитахме да гледаме каквото и да било.

Кръгла първа мисъл

TunnelBear обхваща най-важните функции, които търсим, но той спира дотук. Просто не може да се конкурира с електростанция като ExpressVPN, що се отнася до функции.

ExpressVPN предлага разделно тунелиране, частни DNS сървъри и повече протоколи. Той обхваща и повече операционни системи от всички VPN, които сме виждали. Той осигурява точката за този рунд.

Кръг: Характеристики Точка за ExpressVPN

ExpressVPN лого
TunnelBear лого

2

Цена

Ценообразуването е едно от най-важните неща, на които трябва да се обърнете внимание, когато пазарувате нещо. Що се отнася до VPN, обаче, само една справедлива цена не е достатъчна, за да бъде конкурентоспособна. Ние също така разглеждаме дали доставчикът предлага безплатна пробна версия, неговата политика за възстановяване и кои методи на плащане се приемат.

ExpressVPN

Едно от първите неща, които много хора забелязват за ExpressVPN, е стръмната му цена в сравнение с много доставчици. Месечната цена е една от най-високите, които сме виждали, а цените за шест месеца предлагат малка отстъпка. Най-дългият период, за който можете да се регистрирате, е 15 месеца, което привежда цената в рамките на диапазона, който е по-равен на другите VPN.

Въпреки че ExpressVPN не предлага безплатна пробна версия, той има 30-дневна гаранция за връщане на парите, която е повече от IPVanish (прочетете нашия ExpressVPN срещу IPVanish парче). Що се отнася до начините на плащане, ExpressVPN приема всички основни форми, включително кредитна карта, PayPal и bitcoin. Биткойн е чудесна опция за тези, които искат да останат възможно най-анонимни при използване на VPN и да сведат до минимум следите от хартия. 

ExpressVPN също приема почти половин дузина по-малко изявени методи на плащане, включително неща като Sofort, Mint и UnionPay.

TunnelBear

TunnelBear предлага приличен безплатен план, който дава на потребителите 500MB на месец честотна лента. Това може да бъде споделено между до пет устройства, но малкото количество данни няма да стигне далеч при разпространението им. Можете да разширите честотната лента с 1 GB, като чуете колко обичате TunnelBear. Ако се интересувате от по-щедър безплатен план, разгледайте нашата безплатна VPN обзор.

Преминавайки към платения абонамент, получавате неограничена честотна лента, но все още сте ограничени до пет устройства. Месечното ценообразуване е конкурентно, а годишната опция дава солидна отстъпка, което го прави по-евтино от ExpressVPN, но не е толкова достъпно като Windscribe, за което можете да прочетете повече в нашия преглед на Windscribe. Погледнете и нашето парче Windscribe vs. TunnelBear.

Струва си да се отбележи, че годишните и месечните са единствените две възможности, предлагани от TunnelBear. Няма опция за шест месеца като ExpressVPN оферти и няма многогодишни опции, каквито получавате с Windscribe. 

Когато дойде време да платите за вашия абонамент, TunnelBear приема два метода. Можете да платите с кредитна карта или, ако искате да бъдете възможно най-анонимни и непроследими, използвайте bitcoin. 

И накрая, TunnelBear предлага и 30-дневна гаранция за връщане на парите за тези, които променят мнението си след използване на услугата.

Кръгли две мисли

Тази част от съвпаденията често е чудесен пример за поговорката „получаваш това, което плащаш“. ExpressVPN е по-скъп от TunnelBear, но както ще видите в останалата част от тази статия, цената е оправдана. 

Въпреки това, този раздел е свързан с ценообразуването и TunnelBear бие ExpressVPN в това отношение. И двамата доставчици предлагат 30-дневна гаранция за връщане на парите, но само TunnelBear предлага безплатен план за опитите на потребителите. Освен това и двамата приемат биткойни за максимална анонимност на потребителите.

Кръг: Ценова точка за TunnelBear

ExpressVPN лого
TunnelBear лого

3

Лесно използване

В този кръг ще разгледаме лекотата на използване. Ще проверим всичко от уебсайта до клиента, за да добием добра представа за това какъв вид потребителско изживяване предлагат ExpressVPN и TunnelBear. Това е най-субективният кръг, но ние ще направим всичко възможно, за да дадем ясна представа какво е да използвате всеки VPN.

ExpressVPN

Що се отнася до удобството за ползване ExpressVPN използва същия общ модел, който използва голяма част от VPN доставчиците. Уебсайтът насочва хората към страницата, на която трябва да бъдат, за да настроят профила си по облекчен начин. Той е добре изложен и улеснява получаването на помощ или намирането на изтегляния.

След като акаунтът е настроен и приложението се стартира, ще бъдете посрещнати с минимален екран. Има голям бутон за захранване в горната част на страницата, който ви свързва с VPN. 

expressvpn преглед старта

Под него има ред текст, който показва дали сте свързани с VPN. По-нататък е поле, което показва избрания от вас сървър. Щраквайки върху него, можете да отворите списъка с наличните местоположения. Списъкът със сървъри може да се търси с помощта на лента за търсене в горната част и е сортиран по континент, което улеснява и разглеждането.

Горе вляво има икона с три хоризонтални линии, която отваря по-задълбочените менюта и настройки. Поставянето на един прост и минимален клиент отпред и скриването на по-здравите функции в по-дълбоки менюта е чудесен начин да дадете на потребителите, които искат нещо по-лесно, обикновен интерфейс, като в същото време предлагат на потребителите на захранване множество опции. 

Това е стил, който повече VPN доставчиците приемат, а ExpressVPN постигна баланса добре. Клиентът е лесен за използване, като все още опакова много функции.

TunnelBear

Подобно на повечето доставчици на VPN, TunnelBear има елегантен уебсайт, който предлага лесен начин да настроите абонамента си, като поставите няколко големи бутона „вземете TunnelBear сега“ около уебсайта..

След като настроите акаунта си и изтеглите клиента, нещата продължават да вървят гладко. Клиентът има необичайно оформление, което показва карта с тръби в стил Марио, излизащи от земята на места по целия свят. 

Tunnelbear-Client

Кликването на тръба ви позволява да се свържете с това място. Докато VPN се свързва, тя показва анимация на мечка, копаеща се в земята на вашето местоположение и излизаща от избраната от вас тръба. 

Освен това, ако целият нюх на мечката е малко, можете да изберете местоположението си от падащо меню в горната част на прозореца и да завъртите ключа за включване / изключване, за да се свържете. Списъкът със сървъри няма начин за търсене на желаното от вас местоположение, не е азбучен и не показва флагове до всяко местоположение, което затруднява разглеждането на опциите.

Клиентът има необичаен и любезен усет към него и се чувства приятен за използване, но в крайна сметка този усет води до по-труден опит за тези, които търсят VPN със сурова практичност. 

Кръгли три мисли

Въпреки че клиентът на TunnelBear е привлекателен и необичаен, той има и недостатъци. Причудливият външен вид на карта носи добавен характер на клиента, но е по-малко рационализиран от клиента на ExpressVPN. 

ExpressVPN поставя най-добрия си крак напред с елегантен и лесен за използване интерфейс, който се отървава от претрупването. След това, за тези, които искат да се задълбочат с конфигурацията и персонализирането, опциите са прибрани в добре организирани менюта, до които е лесно да стигнете.

Кръг: Точка за лесна употреба за ExpressVPN

ExpressVPN лого
TunnelBear лого

4

скорост

Скоростта е един от най-лесните раздели по отношение на това как се измерва и как стигаме до нашето заключение. Тестваме скоростта на нашата незащитена интернет връзка, след което я сравняваме със скоростта, която всеки VPN може да достигне, докато е свързан с пет сървъра по целия свят..

Местоположенията, използвани за всеки VPN, са еднакви, за да поддържат резултатите съпоставими. Също така правим някои уеб сърфиране и стрийминг, за да гарантираме, че нещата функционират както трябва, а скоростите, които виждаме на хартия, отразяват действителната ефективност.

ExpressVPN

ExpressVPN е сред най-последователните VPN мрежи на пазара, що се отнася до скоростта. От един сървър до следващия можете да очаквате почти една и съща производителност, независимо дали се свързвате със сървър, който е на сто мили или няколко хиляди, за разлика от NordVPN (прочетете нашия ExpressVPN срещу NordVPN парче).

Местоположение: Ping (ms) Изтегляне (Mbps) Качване (Mbps)
беззащитен9161,8310.22
Умно местоположение-град Канзас44105,497.94
Торонто3590.577.89
Амстердам145103,124.48
Сингапур24485.472.98
Япония163100,824.84

Пингът никога не е излязъл от контрол, дори когато се свързвате с отдалечено място, като Япония. Въпреки че може да не искате да играете, докато сте свързани с отдалечен сървър, времето за ping е било достатъчно ниско, че сърфирането в уебсайтове и поточно съдържание не се е повлияло много. Нещата бързо се зареждаха и уебсайтовете бяха отзивчиви, поради което ExpressVPN се класира добре в нашия бърз VPN списък.

Постоянните скорости на изтегляне и качване бяха впечатляващи, независимо кой сървър използваме, а понякога беше лесно да забравим, че сме свързани с VPN, защото сърфирането в мрежата се чувстваше толкова бързо. 

TunnelBear

От сървър до сървър, представянето на TunnelBear беше непостоянно. Някои сървъри, включително и най-близкият до нас сървър на САЩ, паднаха над три четвърти от нашата незащитена скорост на изтегляне. 

Местоположение: Ping (ms) Изтегляне (Mbps) Качване (Mbps)
Незащитен (Вирджиния, САЩ)1672.025.82
Съединени щати3354.515.12
Великобритания19824.041.60
Швейцария22062.852.56
Япония35223.861.35
Бразилия29567.991.91

Както бихте очаквали от тези номера, сърфирането често се чувства бавно. Дори сървърите, които показаха сравнителна скорост на ExpressVPN на хартия, бяха забележимо по-бавни при зареждане на уебсайтове или видеоклипове. 

Странно е, че разстоянието не е много фактор за определяне на кои сървъри са по-ниски и кои са били добре. Най-далечният сървър, който тествахме, Япония, беше един от най-добрите, докато САЩ беше един от най-лошите, въпреки че беше най-близкият.

Кръг четири мисли

Победителят тук е ясен. TunnelBear е несъвместим от сървър до сървър, като няколко места са по-ниски от резултатите. Локацията изглежда няма никакво отношение към представянето на всеки сървър, което ни кара да мислим, че несъответствието е симптом на прекалено разпространена мрежа.

ExpressVPN, от друга страна, се представи добре, с впечатляващи скорости и последователност на всички сървъри. Ние даваме точката на този кръг.

Кръг: Точка за скорост за ExpressVPN

ExpressVPN лого
TunnelBear лого

5

Сигурност и поверителност

Запазихме, може би, най-важния кръг за последно: сигурност и поверителност. За сигурност разгледаме кои протоколи предлагат VPN и кое криптиране използват. Също така търсим течове на DNS и IP адрес, за да добием добра представа колко лесно е някой да ви проследи из мрежата, докато използвате VPN.

За частта за поверителност на този раздел ние разглеждаме подробно политиката за поверителност на всеки доставчик и се опитваме да видим колко информация за вашата употреба на VPN те събират. Между тези два фактора можем да получим ясна представа доколко VPN ще защитават вашата анонимност и безопасност в мрежата.

ExpressVPN

ExpressVPN предлага няколко протокола, включително OpenVPN, L2TP и PPTP. В по-голямата си част препоръчваме потребителите да се придържат към OpenVPN, защото той е защитен и предлага солидна производителност. Ако искате да знаете повече за това какво означават всички тези съкращения, прочетете нашата разбивка на VPN протокол. 

Що се отнася до криптирането, няма опции. Винаги сте настроени с 256-битов AES Това е мощно криптиране и предлага практически нечупливи нива на сигурност, дори ако някой е успял да ви пресече интернет трафика. 

Когато тествахме за течове на DNS или течове на IP адрес, не успяхме да намерим признаци на изплъзване на информация през пукнатините. 

Що се отнася до поверителността, ExpressVPN е толкова добър, колкото се получава. Въпреки че неговата политика за поверителност не е най-сбитата, която сме виждали, тя е силна. В горната част на документа се очертава, че той не регистрира активност, включително история на сърфиране или дестинация за трафик. 

Системата на ExpressVPN е проектирана да събира възможно най-малко информация за потребителя. Ако използвате биткойн за плащане, тогава всичко, което е необходимо от вас, е имейл адрес и нищо не ви пречи да използвате хвърляне. 

Лесно е ефективно да не оставите следи след използването на ExpressVPN. Освен това компанията е базирана на Британските Вирджински острови, които имат някои от най-силните закони за защита на данните в света, като допълнително гарантират сигурността на вашите данни и защитата на поверителността ви..

TunnelBear

TunnelBear предлага по-малко възможности за протокол от ExpressVPN, но покрива OpenVPN, което е най-доброто. Освен това съвпада с криптирането на ExpressVPN с 256-битов AES. Не успяхме да намерим никакви течове на DNS или IP адрес и във връзка с TunnelBear. 

В своята политика за поверителност TunnelBear казва, че не регистрира неща като данни за трафика, но събира оперативни данни, за да помогне за поддържането на VPN мрежата. Това включва използваната операционна система и колко данни сте използвали. Нищо от него не се идентифицира лично и, както при ExpressVPN, можете да дадете имейл адрес на горелка и да платите с bitcoin, за да останете анонимни.

Кръг пет мисли

И двамата доставчици приемат биткойни и имат сходни правила за без регистрация. Те имат и това, което считаме за златен стандарт за протокол и криптиране, което е сдвояването на OpenVPN с AES 256-битов.

Въпреки че и двете VPN нямат политика за записване на журнали и спазват поверителността на потребителите си, TunnelBear събира повече оперативна информация от ExpressVPN, така че даваме последната точка на ExpressVPN.

Кръг: Точка за сигурност и поверителност за ExpressVPN

ExpressVPN лого
TunnelBear лого

6

Заключителни мисли

TunnelBear се бори добре в този мач и няколко точки бяха трудни за решаване. В края на деня обаче ExpressVPN успя да задържи солидна преднина благодарение на бързата си производителност, много функции и удобен за потребителя клиент. 

Въпреки че TunnelBear успя да вземе точката за ценообразуване, крайният резултат идва на четири точки за ExpressVPN и само този за TunnelBear. 

Победител: ExpressVPN

Ако имате опит с ExpressVPN или TunnelBear, ще се радваме да чуем вашите неща в коментарите по-долу. Вижте също нашите сравнения ExpressVPN с CyberGhost и ExpressVPN спрямо PIA. Надяваме се, че ви е харесало това парче и както винаги, благодаря за четенето. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map