Bitdefender срещу Malwarebytes: Head to Head през 2020 г.

Bitdefender и Malwarebytes са два от най-признатите продукти на антивирусния пазар. И двамата имат широк спектър от функции и конкурентни цени и инвестират в своите изследвания, поради което техните продукти са толкова добре оценени. Те обаче имат своите различия, особено в това колко добре ще защитят вашия компютър.


В това сравнение на Bitdefender срещу Malwarebytes ще сравним и сравним Bitdefender и Malwarebytes, за да ви помогнем да решите кой е по-добрият вариант. Bitdefender избърса пода с Avast в нашия Bitdefender срещу Avast главата до главата, така че ще видим дали може да направи същото с Malwarebytes.

Ще оценим как продуктите съвпадат в рамките на пет кръга. Ако искате повече подробности за всеки от тях, прегледайте нашия преглед на Bitdefender Antivirus или нашия преглед на Malwarebytes Antivirus.

Настройване на битка: Bitdefender срещу Malwarebytes

Ще сравним Bitdefender и Malwarebytes в няколко кръга, за да ви помогнем да прецените кой е по-добър. Те ще се насочат главата на главата към функции, цени, удобство за потребителите, защита и поддръжка, което е същият критерий, който използваме в най-добрия си антивирусен софтуер. Доставчикът, който вземе най-много кръгове, ще бъде победителят.

Както показва нашето сравнение между Bitdefender и Kaspersky, дори когато има победител, не винаги е толкова ясна картина като тази. Препоръчваме да прочетете всеки раздел, а не само да погледнете победителите, защото някои кръгове може да са по-важни за вас от други, като например ценообразуване или функции.

1

Характеристика

Говорейки за функции, изминаха дните, когато антивирусният ви софтуер сканира само вашите файлове за злонамерен софтуер. Защитата от зловреден софтуер все още е централна за Bitdefender и Malwarebytes, но ще разгледаме и допълнителните функции, които предлагат.

Bitdefender

Основните планове на Bitdefender включват страхотни функции, като защита от рансъм софтуер, разширение за анти-тракер и раздробяване на файлове. За съжаление в тези планове липсват и допълнителни функции за защита, като например защитна стена.

Bitdefender защита Функции

Ако отидете за пакета Total Security, списъкът с функции става много по-дълъг. Тя включва защита на уеб камерата, криптиране на файлове, родителски контрол и двупосочна защитна стена.

Във всеки план има и VPN клиент, но той е ограничен до 200 MB използване на ден. Можете да надстроите до неограничен план, но има по-добри опции за парите си, ако VPN е това, което търсите. Харесваме ExpressVPN (прочетете нашия отзив за ExpressVPN).

Освен това има Safepay, който е защитен браузър, предназначен за онлайн банкиране и пазаруване. Когато отворите уебсайт, който поддържа онлайн плащания във вашия браузър, Bitdefender ще ви подкани да стартирате Safepay. Тя включва виртуална клавиатура, предназначена да спре хакерите да заснемат вашите детайли с регистратор на натискане на клавиши.

Във всички продукти на Bitdefender има и мениджър на пароли, с изключение на версията на macOS. Той може да съхранява чувствителна информация, като пароли и данни за кредитна карта, и автоматично да попълва, когато ви е необходима. Това е полезна функция, но ще намерите по-добра поддръжка от нашите най-добри мениджъри на пароли, като Dashlane (прочетете нашия преглед на Dashlane).

Ако изберете по-скъпите планове, Bitdefender предлага много страхотни функции, за да формира всеобхватен пакет за сигурност за вашия компютър. В долния край ще се изненадате от допълнителните функции, но има страхотни пропуски, като защита за вашите мобилни устройства.

Malwarebytes

Ако търсите продукт, пълен с допълнителни функции, Malwarebytes не е това. Услугата не включва много от функциите, които Bitdefender прави.

Няма мениджър на пароли, родителски контрол и файлов шредер. Освен това не осигурява защита на VPN или уеб камера, така че няма да бъдете защитени от скрити, любопитни очи. Ако изберете Malwarebytes, ще трябва да прочетете нашето ръководство за това как да защитите вашата уеб камера.

Malwarebytes-Settings

Менюто за настройки е мястото, където можете да намерите допълнителни функции. С малко търсене можете да намерите опцията да включите защита от злонамерен софтуер. Нашите съвети за защита от защита от софтуер могат да ви бъдат полезни.

Malwarebytes се занимава с потенциално нежелани програми с лекота и можете да зададете предпочитания от вас отговор, като автоматично изтриване, в областта с настройки. Това е чудесен начин например да предотвратите инсталирането на нежелани ленти с инструменти.

Защитните функции на Malwarebytes са това, което очаквате от висококачествен антивирусен пакет, но е разочароващо, че му липсват допълнителни функции.

Кръгла първа мисъл

Що се отнася до функциите, има само един победител. Дори по-евтините планове на Bitdefender включват повече функции, отколкото Malwarebytes. Ако не се интересувате от нещо различно от основните функции за защита, Malwarebytes може да е достатъчен. За повечето обаче този рунд е явна победа за Bitdefender.

Кръг: Характеристики Точка за Bitdefender Antivirus

Антивирусно лого на Bitdefender
Malwarebytes Antivirus Logo

2

Цена

Сравнението на цените на антивирусните продукти е предизвикателство. Много от тях предлагат няколко планове за плащане, както и опции за няколко устройства, така че е трудно да се определи дали даден продукт си струва разходите. Ще разгледаме плановете, които Malwarebytes и Bitdefender предлагат, за да видим кои излизат отгоре.

Bitdefender

Bitdefender предлага няколко страхотни промоции, но отстъпките важат само за първото ви плащане. Можете да изберете по-дълъг срок, за да се насладите на по-ниска ставка годишно до три години.

Bitdefender Antivirus Plus е най-евтиният план, но включва най-малкото функции като следствие. Bitdefender Internet Security е следващият пакет, а за разлика от Bitdefender Antivirus Plus, той включва защита на уеб камерата и защитна стена.

По-висок списък с пакетите на Bitdefender е Bitdefender Total Security. Той предлага защита за до пет устройства и е единствената опция, която включва поддръжка за iOS и Android, заедно с Windows и macOS. Всъщност тя спечели нашия вот като най-добрият антивирус за Mac.

В горната част на купчината е Bitdefender Premium Security, която предлага всички функции на Bitdefender Total Security, но включва приоритетна поддръжка, неограничен VPN трафик и поддръжка за 10 устройства.

Текущите оферти с отстъпка ще защитават до три устройства. Има опция да покриете само един, но няма отстъпка от този ценови план. За първата година ще плащате повече за защита на едно устройство, отколкото бихте защитили до пет в плана за обща сигурност на Bitdefender.

Накратко, колкото повече устройства покривате, толкова повече ще плащате за привилегията.

Ако се възползвате от промоционалните цени, цените за Bitdefender са добри, вариращи от $ 29,99 на година за Bitdefender Antivirus Plus до $ 89,99 на година за Bitdefender Premium Security.

Увеличаването на функциите между всяко ниво прави заслужава абонамент за Bitdefender, ако можете да си позволите разликата. Ако искате да опитате с Bitdefender Total Security или Bitdefender Premium Security, можете да се възползвате и от безплатна 30-дневна пробна версия.

Malwarebytes

За лична употреба има две основни опции за потенциални потребители на Malwarebytes. Malwarebytes Premium обхваща само едно устройство, докато Malwarebytes Premium for Home ви позволява да покриете до 10 устройства. Цената се увеличава с всяко добавено от вас устройство, подобно на ESET NOD32 (прочетете нашия ESET NOD32 преглед).

И двата плана работят с Windows, macOS, Android и Chrome OS. Ако искате да покриете устройство с iOS, ще трябва да изтеглите приложението Malwarebytes и да плащате допълнителни $ 1,49 на месец.

Malwarebytes за отбори може да покрие до 20 устройства със самостоятелни инсталации, което го прави добър вариант за малки предприятия. За по-големи организации Malwarebytes Endpoint Protection for Business е управлявано решение в облака, което ще защити толкова устройства, колкото можете да си позволите.

Бизнес плановете включват разширени опции, като експлоатация за смекчаване, за да ви предпазят от непакетиран софтуер, анализ на полезния товар за тестване за неразпознат злонамерен софтуер и смекчаване на рансъмуер, за да се предотврати криптирането на вашите файлове без вашето разрешение. Можете също да добавите първокласна поддръжка на клиенти благодарение на Malwarebytes Endpoint Protection и Response.

Malwarebytes надстрояването-Options

Ако искате да покриете само едно устройство, Malwarebytes Premium започва с атрактивна ценова точка от $ 39,99 на година. Добавянето на устройства повишава цената 10 долара годишно на устройство, но това все още е конкурентноспособен план. Има и безплатна пробна версия от 14 дни, която ви дава възможност да изпробвате функциите преди да купите.

Кръгли две мисли

Malwarebytes Premium и Bitdefender Internet Security са сходни по цена. Ключовата разлика е, че Malwarebytes Premium покрива само едно устройство. Bitdefender Internet Security покрива до три устройства на една и съща цена. Bitdefender Premium Security поддържа до 10.

Ако имате само едно устройство, което искате да покриете, е малко да разграничите двете опции по отношение на цената. По тази причина ще наречем този кръг равенство.

Кръг: Цена Без ясен победител, точки и за двете

Антивирусно лого на Bitdefender
Malwarebytes Antivirus Logo

3

Удобство за потребителя

Не трябва да забелязвате антивируса си, след като е инсталиран и настроен, освен когато има проблем. Колко лесен е процесът на инсталиране, може да варира значително от продукт до продукт, като някои доставчици, като например Norton, искат вашето пълно внимание (прочетете нашия преглед на Norton Security).

Ще разгледаме по-отблизо вида на опита, който ще имате при инсталирането и използването на Bitdefender и Malwarebytes.

Bitdefender

Инсталирането на Bitdefender не е бърза работа. Изтеглянето тежи близо до половин гигабайт и ни отне повече от 10 минути за инсталиране. След като това не беше на път, останалото преживяване беше отлично.

Интерфейсът е сред най-добрите, които сме виждали. По-голямата част от основния екран е заета с персонализирани плочки, известни като „бързи действия“. Получавате пет слота, които предлагат преки пътища до функциите, които използвате най-много. Можете да изберете почти всяка функция от таблото за управление, включително неща като VPN, шредер на файлове, сканиране на системата и инструменти за почистване на дискове.

Bitdefender-Client

Вляво от екрана са менютата. Можете да получите достъп до опции под заглавия „защита“, „комунални услуги“ и „поверителност“. Има и по-малки менюта в долната част на интерфейса, включително „настройки“.

В менюто „Настройки“ можете да зададете различни профили според начина, по който използвате компютъра си. Профилът „филм“ например спира прекъсванията, докато гледате медийно съдържание. Профилът „работа“ деактивира изскачащите прозорци и спира паузите на планираните сканирания.

Въпреки продължителния процес на инсталиране, Bitdefender е един от най-удобните за употреба антивирусни продукти, които сме използвали. Умното табло за управление означава, че с настройване, всичките ви любими функции са само на едно щракване.

Malwarebytes

Инсталирането на Malwarebytes е бързо и просто. Той ви превежда през процеса, така че ще бъдете готови за малко време.

Таблото за управление не е толкова чисто, колкото Bitdefender. Менютата на страничната лента са разделени на отделни раздели, така че намирането на желаната настройка може да отнеме малко лов. Също така няма начин да прикачите най-използваните настройки към таблото за управление.

Malwarebytes-Dashboard

Лесно е да провалите заешка дупка от менюта и да се окажете изправени пред подробни настройки, които дори техническите потребители могат да намерят объркващи. Нивото на контрол е впечатляващо и ще се хареса на потребителите на енергия.

Изпълнението на сканирането е лесно и мълниеносно. Първоначалното сканиране в нашите тестове отне по-малко от четири минути, въпреки че работеше при 100-процентово използване на процесора. Добрата новина е, че ако имате други процеси, Malwarebytes желаят да споделят.

Чистият брой опции, които можете да променяте с Malwarebytes, може да е затрудняващ за някои. Освен това прави намирането на функциите, които искате да предизвикате. Ако знаете какво правите обаче, има какво да се каже за високото ниво на контрол.

Кръгли три мисли

Malwarebytes има солиден интерфейс и се инсталира лесно. Срещу друг антивирусен продукт може да се стигне до този кръг.

Въпреки това, Bitdefender има един от най-удобните за потребителя интерфейси, които сме виждали, и можем да го маркираме само за доста дългия процес на инсталиране. Ракетирайте това като поредната победа за Bitdefender.

Кръг: Точка за удобство на потребителите за Bitdefender Antivirus

Антивирусно лого на Bitdefender
Malwarebytes Antivirus Logo

4

защита

Антивирусът ви може да има множество отлични функции, но той ще живее или умира от защитата си. В този кръг ще сравним резултатите от три независими лаборатории, за да видим как Malwarebytes и Bitdefender ви защитават.

Bitdefender

Bitdefender е един от най-високо оценените антивирусни продукти на пазара. Година след година той получава близо до перфектни резултати от лабораториите за тестване, които проверяваме. Въпреки това понякога губи оценки за производителност, особено за по-малко мощен хардуер.

В доклада за AV-тест от март до април 2019 г. Bitdefender получи степен на защита 6 от 6. Той предлага 100-процентова защита срещу атаки на злонамерен софтуер с нулев ден, което изпреварваше средния за индустрията резултат от 99,3 процента. Той също така откри 100 процента от разпространения и разпространен злонамерен софтуер, открит през четирите седмици, водещи до теста.

Bitdefender-Site-Блокирани

Изпълнението на Bitdefender оказа влияние върху скоростта на компютъра, според AV-Test. Имаше 19 процента забавяне на стартирането на уебсайтове в сравнение със среден отраслов резултат от 14 процента. Стартирането на софтуер обаче беше само с малка част от средния резултат за индустрията.

В тестовете на AV-Comparatives от февруари до март 2019 г., Bitdefender имаше 100-процентова степен на защита и върна само един фалшив положителен. За сравнение, F-Secure Antivirus имаше 14 фалшиви положителни резултати (прочетете нашия преглед на F-Secure Antivirus за пълен пропуск).

MRG Effitas връчи сертификат за ниво 1 на Bitdefender в своя пълен спектрален анализ за Q1 2019. Това означава, че 100% заплахи от злонамерен софтуер са били открити при първа експозиция или от известни модели на поведение. Това превъзхождаше някои от добре познатите антивирусни марки, включително McAfee и Avast (прочетете нашия преглед на Avast Pro). Bitdefender също върна нула фалшиви положителни резултати.

Malwarebytes

В доклада за AV-тест от март до април 2019 г. Malwarebytes отбеляза 5,5 от 6 за защита. През април тя предлага защита срещу 100 процента от атаки на зловреден софтуер с нулев ден, но през март той управлява само 99,2 процента. Това е под средното ниво от 99,3 процента в отрасъла.

И през март и април Malwarebytes откриха само 99,5 процента от широко разпространените и разпространени злонамерен софтуер, открити през четирите седмици преди теста. Тъй като средната стойност в бранша е почти 100 процента, това не е голям резултат.

Malwarebytes-Site-Блокирани

Той се оказа по-добър в резултатите от работата с 10-процентно забавяне при стартиране на уебсайтове, което е над средното за индустрията. Стартирането на софтуер обаче не беше много, с 22 процента по-бавно, което беше повече от два пъти средното за индустрията.

Нито AV-Comparatives, нито MRG Effitas имат скорошни резултати за Malwarebytes. Това каза, че MRG Effitas не успя Malwarebytes в своя пълен спектър анализ на Q1 2018.

Кръг четири мисли

Bitdefender за пореден път се оказа една от най-ефективните опции, що се отнася до защитата и беше сертифициран като „топ продукт“ от AV-Test. Резултатите от резултатите му бяха под средните за индустрията, но не и с много.

Malwarebytes не се справи лошо, но не предлага пълна защита срещу атаки на зловреден софтуер и не е толкова старателно тестван от изследователите като Bitdefender. В нашето лице към главата, Bitdefender е ясният победител.

Кръг: Защитна точка за антивирус на Bitdefender

Антивирусно лого на Bitdefender
Malwarebytes Antivirus Logo

5

поддържа

Ако антивирусният софтуер се обърка, може да останете незащитени, затова бързата и ефективна поддръжка е жизненоважна. В последния си кръг ще сравним нивата на поддръжка, които Bitdefender и Malwarebytes предлагат на клиентите.

Bitdefender

Когато става въпрос за поддръжка на клиенти, Bitdefender разполага с всичко това. Можете да се свържете с поддръжката на Bitdefender за клиенти чрез чат на живо, телефонна поддръжка и имейл. Има също база от знания, форум на общността и полезно видео съдържание. Помощните статии са сортирани по теми, за да ви помогнат да преминете през общи задачи и функции.

Bitdefender-Site-Support

Форумът процъфтява и е активен. Бързото разглеждане показа, че на нови въпроси обикновено отговаря човек от техническата поддръжка в рамките на ден или два. Освен това е добре разделено, показва ви само публикации, свързани с вашите конкретни продукти. Форумите са достъпни и на няколко езика.

Чат на живо и поддръжка по телефона са достъпни денонощно, със специални телефонни линии в 16 държави на различни езици. За всички останали има 24-часова поддръжка на английски в целия свят.

Malwarebytes

Malwarebytes предлага чат на живо, но работи само от 1:00 до 17:00. PST. Когато се опитахме да се свържем с агент на чат на живо, имаше време за изчакване повече от 10 минути. Не можахме да намерим и опция за поддръжка по телефона. Вместо това ни помолиха да попълним билет за поддръжка.

Malwarebytes-Site-Support

Новите публикации във форума получават общ автоматизиран отговор на бот, който не е от полза. Отговорите на общността са полезни и отговарят на повечето въпроси, но обикновено отнемат няколко дни.

Има и видеоклипове с инструкции и инструкции за най-често срещаните задачи, като инсталация и активиране. Те са добре направени и лесни за следване, но има ограничен брой от тях, така че няма да са от голяма помощ, ако имате по-сложен проблем.

Кръг пет мисли

Bitdefender има отлична поддръжка, с много опции за контакт, които работят 24/7 на няколко езика. Общността е управлявана добре и пълна с полезна информация.

Malwarebytes като компания е много по-трудно да се овладее. Чатът на живо е достъпен само през определени часове и ако искате да говорите с човек, ще се борите. Форумът е добър и инструкциите са приятно докосване, но за пореден път Bitdefender се оттегля като ясен победител.

Кръг: Точка за поддръжка на антивирус на Bitdefender

Антивирусно лого на Bitdefender
Malwarebytes Antivirus Logo

6

Заключителни мисли

Bitdefender взриви Malwarebytes от водата за всяка категория с изключение на цената. Дори в тази категория, Bitdefender обхвана повече устройства на подобни ценови точки.

Malwarebytes беше потиснат от факта, че не предлага същото ниво на защита като Bitdefender и липсва функции, но е лесен за инсталиране и лесен за използване. Не е ужасно, но в този случай беше срещу много по-силен противник.

Bitdefender е явният победител и в другите ни сравнения. Нашата основна препоръка за антивирусен софтуер, тъй като предлага страхотна защита и най-добрият интерфейс, който сме виждали в антивирусен продукт.

Ако искате да разгледате конкурентите на Malwarebytes и Bitdefender, прочетете другите ни антивирусни рецензии.

Победител: Bitdefender

Съгласен ли сте с нашия победител? Кой е твоят антивирусен избор? Оставете ни коментар по-долу. Благодаря за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map