Bitdefender срещу ESET NOD32: скандал 2020

В битката да станете най-добрият антивирусен софтуер, брандирането и репутацията са почти толкова важни, колкото и ефективността. Ето защо Bitdefender Antivirus, със силната си репутация за качество, е един от нашите любими. Дори името създава увереност в способността си, което липсва на ESET NOD32.


Името обаче не е всичко, така че ще разгледаме какво наистина има значение. Ще тестваме Bitdefender Antivirus и ESET NOD32 в битка с пет кръга, за да определим кой е по-добрият антивирус. Ценообразуването е най-голямата разлика между двете, но проверете всеки кръг за по-ясна картина.

Това сравнение на Bitdefender Antivirus спрямо ESET NOD32 обаче няма да покрие всичко. Ако искате подробно да разгледате и двете, разгледайте нашия отделен преглед на Bitdefender Antivirus и ESET NOD32 преглед.

Настройване на битка: Антивирус на Bitdefender срещу ESET NOD32

Честно е да се каже, че Bitdefender Antivirus е един от най-добрите в бизнеса. Това е една от най-сигурните опции за антивирусен софтуер на пазара. Картината е по-сложна, когато разгледаме ESET NOD32, както ще обясним по-нататък.

Разликите между двамата са това, което ни интересува, затова ще тестваме Bitdefender Antivirus и ESET NOD32 във функции, цени, защита и други. Ще разгледаме също колко удобни са потребителите и качеството на тяхната поддръжка на клиенти. 

Ще обявим победител и ще дадем точка на този доставчик в края на всеки кръг. След това ще обясним нашите разсъждения. Общият победител ще бъде юмрукът, който ще спечели три или повече точки.

1

Характеристика

Не купувате антивирусен софтуер за умно име. Купувате го за това, което предлага. Ето защо е важно да разгледате предлаганите функции, за да сте сигурни, че получавате най-доброто за парите си.

Нека оценим функциите, които Bitdefender Antivirus и ESET NOD32 трябва да предложат на клиентите.

Антивирус на Bitdefender

Освен ако не сте готови да похарчите, Bitdefender Antivirus няма да ви предложи много по отношение на функциите. Това не означава, че основните му планове са лоши, но ще извлечете повече от един от по-скъпите пакети.

BitDefender Функции

Най-добрият пакет за повечето хора е Bitdefender Total Security, който обхваща множество устройства, включително мобилни и macOS. Той се обвърза с Антивирус Касперски (прочетете нашия преглед на Антивирус Касперски), когато потърсихме най-добрия антивирус за Android, така че това е силна опция за мобилни потребители.

Bitdefender Antivirus се навежда повече към потребителите на Windows. Ако отидете за по-евтиния пакет Internet Security, можете да защитите до три машини на Windows. Защитата за мобилни устройства и macOS изисква абонамент за Total Security.

Ясно е, че Bitdefender Antivirus е насочен към широкия потребител. Bitdefender Safepay осигурява защитен браузър, който да използвате за пазаруване, онлайн банкиране и други уебсайтове, където вашите данни могат да бъдат компрометирани.

Ще ви предупреди да преминете към Safepay на чувствителни уебсайтове. Можете да го комбинирате с безплатната услуга за виртуална частна мрежа на Bitdefender, която включва 200MB дневна надбавка за данни, за да ви предпази от опасностите на публичния WiFi, когато сте навън.

По същия начин е и мениджърът на пароли на Bitdefender. Той е лек за функциите, но ще запази паролите и банковите ви данни в безопасност. Това не е Dashlane (прочетете нашия преглед на Dashlane), но е адекватен. Той се предлага стандартно с всички Bitdefender Antivirus пакети.

Има също инструмент за блокиране на рекламен тракер, разширения на уеб браузъра и защитна стена. Вие също така получавате защита срещу ransomware, като Bitdefender Antivirus използва „разширена защита срещу заплахи“, за да блокира нови заплахи.

Със защита на уеб камерата и файлов шредер, Bitdefender Antivirus се опитва да покрие всяка възможност, което го прави един от най-добре закръглените примери за антивирусна защита на пазара.

ESET NOD32

ESET NOD32 е името на само един от трите антивирусни пакета, предлагани от базираната в Словакия ESET. Това е най-евтиното и подобно на Bitdefender Internet Security е достъпно само за компютри с Windows.

ESET Функции

ESET нарича NOD32 „основен“ и това е справедлива оценка. Не очаквайте всички гарнитури. Той е снабден с основната защита на ESET срещу злонамерен софтуер и антишпионски софтуер. Това е.

Не получавате екстри, които включва Bitdefender Antivirus, като защитна стена или защитен браузър, стандартно с ESET NOD32. Вместо това те изискват по-скъпия абонамент за ESET Internet Security.

Най-скъпият пакет, ESET Smart Security Premium, включва мениджър на пароли и криптиран магазин за файлове. Това са премиум функции, които Bitdefender предлага стандартно, което е разочароващо.

Ще можете да защитите Windows, macOS и Android устройства с ESET Smart Security Premium или Internet Security. Това е почти наравно с Bitdefender Antivirus, но не се споменава за поддръжката на iPhone. Поради тази причина няма да бъде най-добрият ни антивирус за iPhone.

Няма защита за VPN с ESET. VPN на Bitdefender не е чудесен, но е добре, че се предлага като допълнителна. Ако VPN е важен за вас, прегледайте нашите VPN прегледи за алтернатива, като ExpressVPN (прочетете нашия преглед на ExpressVPN).

Като цяло има много функции в пакетите за абонамент на ESET, но много от тях изискват Smart Security Premium или Internet Security. ESET NOD32 предлага само основна защита.

Кръгла първа мисъл

ESET NOD32 и Bitdefender Internet Security са основни пакети, но Bitdefender Antivirus предлага много функции, като например защитна стена и мениджър на пароли, като стандарт. ESET заплаща допълнително за тях, оставяйки ESET NOD32 като основно средство за защита.

Като цяло, с по-широкия и по-пълен набор от функции, Bitdefender Antivirus печели този кръг.

Кръг: Характеристики Точка за Bitdefender Antivirus

Антивирусно лого на Bitdefender
ESET NOD32 лого

2

Цена

При толкова много планове и пакети за избор, че е трудно да се разбере дали антивирусен доставчик си струва парите. 

Ще разгледаме как ценовите планове на Bitdefender Antivirus се подреждат до ESET, за да видим коя е най-добрата стойност.

Антивирус на Bitdefender

Bitdefender Antivirus предлага четири основни продукта, но ценообразуването му е сложно. Компанията ви таксува за покритие на всяко устройство, което означава, че най-основният пакет, Antivirus Plus, може да варира в цената от $ 39,99 на година за едно устройство до $ 79,99 на година за 10.

Ще получите отстъпка от около 50 процента, ако получите покритие за до три устройства. Antivirus Plus се предлага с отстъпка от 30 долара, която отнема годишен абонамент до $ 29,99 – 10 долара по-евтино от покритието на Bitdefender Antivirus за едно устройство. Това е пакет само за Windows.

Струва си да се отбележи, че тези отстъпки са само за нови клиенти. Съществуващите клиенти могат да спестят пари, като плащат предварително за по-дълги абонаменти.

Bitdefender Internet Security е защитата на средата на пътя на компанията, варираща от 59,99 долара годишно за едно устройство до 89,99 долара годишно за 10. Това е друг пакет само за Windows, но покритието ви идва със защита на уеб камерата, защитна стена и WiFi скенер.

Премиум пакетът Bitdefender Total Security е най-доброто покритие, от което се нуждаете за macOS и мобилни устройства, и е най-добрият ни антивирус за Mac. Минималното покритие е за до пет устройства с отстъпка от 39,98 долара годишно или 89,99 долара на година стандарт. 

Той предлага защита срещу кражба в допълнение към други функции на Internet Security. Няма отстъпка за покритие на 10 устройства, което струва $ 99,99 годишно.

Има и семеен план за – познахте го – за семейства. Той съответства на защитата, която имате с Total Security, но ви дава покритие за до 15 устройства на намалена цена от 54,99 долара годишно или със стандартна ставка от 119,99 долара годишно. 

В ценовите планове на Bitdefender Antivirus има по нещо за всички. Големите семейства са защитени със семейния план, докато тези, които търсят защита на бюджет, могат да разгледат вместо това Antivirus Plus и Internet Security. 

Защитата на много устройства се обслужва най-добре от абонамент за Total Security, като има големи отстъпки във всички планове за нови клиенти.

ESET NOD32

ESET предлага седем пакета за домашни потребители. ESET NOD32 е най-евтиният основен пакет за потребителите на Windows, предлагащ защита срещу зловреден и шпионски софтуер.

Както при Bitdefender Antivirus, ценообразуването варира в зависимост от броя на устройствата, които искате да покриете. Едно устройство струва $ 39,99 на година, като цената се увеличава с 10 долара на стъпка на допълнително устройство, до $ 79,99 годишно за максимум пет устройства.

ESET Internet Security е най-евтиният план за всички поддържани устройства и обхваща до 10 от тях. Освен това получавате далеч повече функции, с включена защитна стена, защитен браузър и анти-кражба. Годишен абонамент ще ви върне $ 49,99 за едно устройство до $ 139,99 за 10. 

Със 139,99 долара годишно ESET Internet Security е по-скъп от еквивалентен абонамент за Bitdefender Internet Security, който струва 89,99 долара годишно.

ESET Smart Security Premium от най-високо ниво започва от $ 59,99 на година за едно устройство и стига до $ 149,99 на година за 10. За парите си получавате мениджър на пароли, скенер на UEFI и родителски контрол. 

Това са основните Bitdefender функции, за които ESET таксува премия. С 149,99 долара годишно, ESET Smart Security Premium също е по-скъп от еквивалентния Bitdefender Total Security, който струва $ 99,99 на година без отстъпки..

Има допълнителни продукти на ESET, насочени към конкретни операционни системи. ESET Cyber ​​Security е клон на ESET NOD32 за macOS, който също струва от $ 39,99 на година до $ 79,99 на година. 

ESET Cyber ​​Security Pro предлага по-усъвършенствано покритие за macOS, което струва от 49,99 долара годишно до 139,99 долара годишно. Можете също така да получите защита с голи кости на Android с Mobile Security за Android. Това се предлага от $ 14,99 на година за едно устройство до огромни $ 74,95 годишно за пет.

Кръгли две мисли

Няма оспорване на това. Лесна победа за Bitdefender Antivirus. Плановете на Bitdefender Antivirus са по-евтини за целия борд от тези на ESET, дори без щедрите му нови отстъпки и предлагат много повече функции като стандарт.

Кръг: Ценова точка за антивирус на Bitdefender

Антивирусно лого на Bitdefender
ESET NOD32 лого

3

Удобство за потребителя

Важна част от вашето търсене на подходящия антивирусен софтуер обмисля дали той е лесен за използване, особено ако не сте компютърни специалисти. Ще разгледаме как удобният за потребителите Bitdefender Antivirus е сравнен с ESET, за да решим кой е най-добрият.

Антивирус на Bitdefender

Инсталирането на Bitdefender Antivirus не е твърде трудно, но може да отнеме няколко минути, за да изтеглите и инсталирате. Потребителското взаимодействие, за щастие, се свежда до минимум.

Bitdefender-Client

Клиентът Bitdefender Antivirus е проектиран за простота, с модерен интерфейс, който се фокусира върху основната област на таблото и „бързи действия“, които помагат да се правят лесно общи задачи като сканиране на вируси. Други функции, както и вашите настройки, могат да бъдат достъпни от страничното меню.

Ако предпочитате да оставите антивирусния си софтуер на автопилот, Bitdefender Antivirus ще ви предупреди за заплахи или препоръки с известия от лентата на задачите.

Можете да използвате потребителски профили, за да активирате някои настройки или функции в определени моменти. Работен профил, например, може да се използва за повишаване на чувствителността към защита на мрежата и електронната поща, докато игровият профил ще заглуши известията за антивирусни битфени.

Има комбинация от простота и микроуправление, предлагани от клиента на Bitdefender Antivirus. Няма твърде много антивирусни клиенти, които са толкова лесни за използване, колкото Bitdefender Antivirus, но нашият преглед на Avira подчертава един от малкото, които го съвпадат.

ESET NOD32

ESET, подобно на Bitdefender Antivirus, бързо се изтегля и инсталира. Ще изтеглят няколко минути, за да изтеглите инсталационните файлове с помощта на инсталатора, но всичко е ясно етикетирано.

Инсталацията обаче изисква повече стъпки за навигация. Ще трябва да се регистрирате за лиценз, както и да активирате или деактивирате определени настройки веднага, като потенциално нежелано откриване на програма.

ESET-Client

Клиентът на ESET ще изскочи с още стъпки, след като го инсталирате, включително опции за активиране на функции като противокражба, ако имате лиценз за ESET Smart Security Premium или Internet Security. Всяка функция изисква допълнително време за инсталиране, удължавайки процеса.

След като всичко е инсталирано, клиентът е лесен за навигация, но е ограничен. Основните секции са за сканиране на вашия компютър, но в „инструменти“ ще намерите своите първокласни функции. Можете също да направите допълнителни промени в областта за настройка.

Като цяло ESET не е много лошо за удобство на потребителите. Клиентът е лесен за навигация и има много подкрепящи описания. Въпреки че Bitdefender Antivirus се грижи за голяма част от персонализирането за вас, ESET изисква по-незабавно взаимодействие с потребителя, докато настройвате.

Ироничното е, че конфигурирането на ESET след инсталиране е много по-малко просто, отколкото е да конфигурирате Bitdefender Antivirus, след като инсталирате всеки клиент.

Кръгли три мисли

Конфигурацията е това, което прави Bitdefender Antivirus по-добър от ESET, що се отнася до удобството за използване. Bitdefender Antivirus по подразбиране е стандартен набор от опции, като същевременно ви улеснява микроконфигурирането, докато вървите.

За много по-гладкото си и по-ясно потребителско изживяване, Bitdefender Antivirus печели този кръг.

Кръг: Точка за удобство на потребителите за Bitdefender Antivirus

Антивирусно лого на Bitdefender
ESET NOD32 лого

4

защита

Вероятно, защитата е най-важният кръг в това сравнение. Инсталирането на антивирус, който не може да ви защити от най-новите заплахи, в крайна сметка е лоша идея.

Използвайки отчетите на три независими лаборатории за тестване, ще видим колко добре Bitdefender Antivirus и ESET ще ви защитят.

Антивирус на Bitdefender

Преглеждайки резултатите от тестовете за март и април 2019 г. на AV-Test, Bitdefender Antivirus отбеляза почти перфектните 99,3% за защитата си от зловреден софтуер. Това беше малко потапяне в сравнение с предишните резултати от AV-Test, но Bitdefender Antivirus все пак получи максималната оценка от 6.

Bitdefender-AVTest

Резултатите на Bitdefender Antivirus бяха по-добри. AV-Test регистрира скорости на забавяне от 14 процента срещу средно 19 процента, така че доставчикът получи още 6 от лабораторията.

Преминавайки към AV-Comparatives, Bitdefender Antivirus блокира 751 потенциални заплахи с успеваемост от 99,9 процента и само две неверни показания. Като гледат резултатите от резултатите, AV-Comparatives даде на Bitdefender, че е тризвездна класация Advanced + през април 2019 г., най-високата възможна, което я поставя в същата лига като AVG (прочетете нашия AVG ревю).

Резултатите от последната ни независима лаборатория, MRG Effitas, бяха безупречни. Антивирусът Bitdefender имаше 100-процентов успех, откривайки всички 339 заплахи в теста на MRG Effitas Q1 2019. Поради това MRG Effitas присъди на Bitdefender Antivirus най-високата му степен за сертифициране от ниво 1, наред с антивируси като Trend Micro (вижте нашия Trend Micro Antivirus Review).

ESET NOD32 

AV-Test за последен път тества домашните антивирусни продукти на ESET през ноември-декември 2017 г. Нейният тест в реалния свят използва извадка от 185 компютъра, като ESET постигна успеваемост от 97,9 процента през ноември 2017 г. спрямо средно за 99,6 процента. Вкара 5,5 от 6 за защита.

ESET-AVTest

Много по-новите резултати за антивирусната защита на бизнеса на ESET не бяха по-добри. AV-Test записа 98,6 процента успеваемост от извадка от 277 за ESET през април 2019 г. срещу средно за 99,6 процента.

В тестовете за защита на AV-Comparatives от април 2019 г. ESET блокира 740 заплахи с шест фалшиви положителни резултати за обща степен на защита от 98,4%. AV-Comparatives присъди на ESET оценка за защита от една звезда в сравнение с тризвездната оценка на Bitdefender Antivirus. ESET обаче отбеляза по-добри резултати, където отбеляза тризвездна класация Advanced +. 

Това го поставя в същата категория като Bitdefender Antivirus, но индивидуалните резултати бяха още по-добри. ESET имаше най-добрите резултати от всички тествани антивирусни програми – 0,3 спрямо 8,3 на Bitdefender – доказвайки се много по-лек за системните ресурси.

Резултатите от теста на MRG Effitas на ESET бяха по-малко впечатляващи. От 339 проби, 0,29 процента са изисквали намеса на потребителя, за да блокира заплахата, в сравнение със 100 процента автоматичен успех, постигнат от Bitdefender Antivirus.

Това обаче беше незначително и MRG Effitas все пак присъди на ESET своята сертификатна оценка от ниво 1, наред с Bitdefender Antivirus.

Кръг четири мисли

В този кръг има позитиви и за двете страни, като ESET се справя отлично, но отбелязва по-лоша защита от Bitdefender Antivirus.

Като цяло е трудно да се спори с почти перфектните резултати, които Bitdefender Antivirus записа от трите лаборатории, което прави Bitdefender като цяло победител.

Кръг: Защитна точка за антивирус на Bitdefender

Антивирусно лого на Bitdefender
ESET NOD32 лого

5

поддържа

Както ESET доказа с резултатите си от MRG Effitas, не винаги можете да се доверите на антивируса си да направи всичко за вас. Понякога ще се наложи да се включите, а това може да означава да се свържете с клиентите за помощ. 

В този кръг ще тестваме качеството на поддръжката на клиенти от ESET и Bitdefender Antivirus.

Антивирус на Bitdefender

Независимо дали искате да вземете телефона или предпочитате да боравите с неща по имейл, за вас има опция от Bitdefender Antivirus. Вие сте разглезени за избор, с 16 локални линии за поддръжка на разположение по целия свят.

Bitdefender-Site-Support

Има и поддръжка по имейл и система за чат на живо 24/7 в случай, че срещнете спешен проблем посред нощ. Можете също така да задавате въпроси и да потърсите помощ от други клиенти и помощен персонал във форума за поддръжка на общността, с области за различни продукти и езици, различни от английски.

Има и подробна база знания за клиентите, с ръководства за поддръжка и често задавани въпроси, за да отговорите на по-често срещаните проблеми. Независимо дали публикува във форума или говори по телефона, отговорите от Bitdefender Antivirus обикновено са бързи.

ESET NOD32

Подобно на Bitdefender Antivirus, ESET идва с набор от опции за поддръжка, включително няколко телефонни линии за поддръжка на места като Европа и САЩ, чат агентите на живо също са налични, както и имейл.

ESET-Site-Support

Един недостатък в сравнение с антивируса на Bitdefender е, че ESET не предлага форум, но има база от знания. Не е най-лесното за навигиране, но включва видеоклипове, които ще ви помогнат да ви насочат към инсталирането и активирането на продукта.

Има и ръководства с „топ решения“ за често срещани проблеми, както и връзки към YouTube канал с видеоклипове за поддръжка, включващи инсталиране, премахване на зловреден софтуер и други теми. Няма денонощна поддръжка от ESET, но можете да осъществявате контакт през делничните дни между 6:00 и 17:00. PST или по всяко време чрез имейл.

Като цяло поддръжката на ESET е добре, но базата от знания е тромава и само с екип за поддръжка от понеделник до петък можете да останете високо и сухи при спешни случаи.

Кръг пет мисли

Bitdefender разполага с всичко, което очаквате или искате от поддръжка на клиенти, с местни телефонни линии, поддръжка за различни езици и денонощна връзка. 

ESET разполага със средствата, но с толкова ограничени часове и лоша база знания, Bitdefender Antivirus приема този раздел.

Кръг: Точка за поддръжка на антивирус на Bitdefender

Антивирусно лого на Bitdefender
ESET NOD32 лого

6

Заключителни мисли

ESET винаги е ориентиран към бизнеса, но това не означава, че неговият домашен антивирусен софтуер е лош. Когато го сравнявате с доставчик от най-високо ниво като Bitdefender Antivirus, започвате да виждате какво ви липсва.

Победител: Bitdefender

Ето защо Bitdefender спечели това сравнение. Въпреки че ESET ще ви защити, Bitdefender Antivirus може да предложи много повече за много по-ниска цена на абонамента. Ще получите повече функции, по-добра поддръжка и по-добър клиент.

Ако търсите алтернатива на Bitdefender, другите ни антивирусни статии могат да ви вдъхновят. 

Използвате ли ESET или Bitdefender Antivirus? Оставете коментарите си по-долу и благодаря за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map