Avast VPN срещу ExpressVPN: Как измерва SecureLine през 2020 г.?

Днес разглеждаме два доставчика на VPN, които и двете са спорно имена на домакинства, поне в света на киберсигурността, но по много различни причини. ExpressVPN е един от – ако не и най-добрият – VPN на пазара днес. Той може да се похвали с множество функции, отлични скорости и най-добрата сигурност, за които можете да прочетете в нашия преглед ExpressVPN. 


Avast, от друга страна, притежава голям пазарен дял на анти-зловреден софтуер. Можете да прочетете за този анти-зловреден софтуер в нашия преглед на Avast Pro, но днес разглеждаме опита на Avast за VPN с SecureLine VPN. 

В нашето ревю на Avast SecureLine VPN не бяхме прекалено впечатлени от цялостната му производителност, но открихме, че той е много лесен за употреба и има отлични скорости. Решихме, че ще бъде интересно да се хвърлят двамата гиганти един срещу друг в Avast SecureLine VPN срещу ExpressVPN мач.

Настройване на битка: Avast VPN срещу ExpressVPN

За да има лоялна конкуренция, трябва да има правила. Ние сме разработили девет кръг лице за тези VPN, за да се състезават. Рундовете включват неща като бързина, сигурност, удобство за потребителите и ефективност на потока. 

Всяка от тези категории се претегля еднакво, защото всяка от тях е критичен аспект, който хората търсят, когато избират VPN. Във всеки кръг ние гледаме как доставчиците се сравняват един с друг, след което избираме победител. Победителят от всеки кръг се назначава точка, а този с най-много точки в края се обявява за шампион.

1

скорост

Тествахме всеки VPN на едни и същи пет места по света, за да ги сравним. Също така направихме изходно измерване на нашите интернет скорости без VPN, за да видим колко от загуба на производителност, причинена от всеки VPN.

Avast VPN ускорява

Местоположение: Ping (ms) Изтегляне (Mbps) Качване (Mbps)
Незащитен (Великобритания)13194,3012.24
Германия49191,789.74
Русия11439.396.03
Бразилия22841.301.12
нас.8575.042.62
Южна Кореа47218.943.07

ExpressVPN ускорява

Местоположение: Ping (ms) Изтегляне (Mbps) Качване (Mbps)
беззащитен9161,8310.22
Умно местоположение-град Канзас44105,497.94
Торонто3590.577.89
Амстердам145103,124.48
Сингапур24485.472.98
Япония163100,824.84

ExpressVPN и Avast SecureLine VPN се представиха впечатляващо добре, като всеки от тях търгува на определени места с време за пинг и скорост на изтегляне. Видяхме ExpressVPN да побеждава Avast SecureLine в ping пъти на три места, докато Avast VPN беше напред на две места.

Що се отнася до скоростите на изтегляне, Avast SecureLine VPN успя да получи по-голяма честотна лента в три от пет места, което беше доста изненадващо, като се има предвид, че ExpressVPN е направил изключително добре в миналото, както можете да видите в най-бързите ни VPN-и кръгове. 

Това каза, ExpressVPN победи Avast със скорост на качване на всяко място. Още повече е, че реалният опит с използването на ExpressVPN се почувства много по-отзивчив. 

Avast SecureLine VPN често може да отнеме две или три секунди, за да започнат да се зареждат страници, но след това, изглежда, той използва добре скоростта си. ExpressVPN, от друга страна, се зарежда много бързо, без значение кой сървър сме използвали. 

Поради естеството на връщане и назад на скоростите, които видяхме при тестване, тази разлика в реалния свят е решаващият фактор и печели ExpressVPN този кръг.

Кръг: Точка за скорост за ExpressVPN

Avast SecureLine VPN лого
ExpressVPN лого

2

Streaming

Започнахме тестовете за стрийминг на най-неумолимия сайт, когато става въпрос за отказ на потребители на VPN: BBC iPlayer. ExpressVPN успя лесно да прекъсне блокадата на BBC, както беше Avast SecureLine VPN, когато използвахме специализирания поточен сървър във Великобритания.

Avast-SecureLineVPN-Streaming-BBCIplayer

Въпреки че ExpressVPN няма специализирани сървъри за стрийминг, изглежда, че всичките му сървъри се справят отлично за тази задача, без никакви специални модификации.. 

SecureLine VPN има специални сървъри за стрийминг и си проправя път в съдържанието на BBC iPlayer, но ако мислите, че можете да използвате Avast SecureLine VPN за Netflix, може да се наложи да преразгледате. Получихме съобщение за грешка от Netflix, когато се опитахме да осъществим достъп до него от поточния сървър на САЩ.

Това прави този кръг ясна победа за ExpressVPN, тъй като той успя да премине до всеки стрийминг сайт, който опитахме, дори без специализирани сървъри за стрийминг. Това трябва да дойде като изненада за почти никого, защото ExpressVPN спечели място номер едно в най-добрия ни VPN за поточно предаване на статия известно време назад.

Кръг: Точка за стрийминг за ExpressVPN

Avast SecureLine VPN лого
ExpressVPN лого

3

Сигурност и поверителност

Avast SecureLine VPN не предлага на потребителите никакъв избор, що се отнася до протоколи и криптиране. Вместо това той заключва потребителите на Windows в криптиране AES-256 и протокол OpenVPN. Ако разгледате статията ни за сигурност за VPN, ще видите, че тази комбинация е първокласна и ще ви предпази и надеждна, докато сте онлайн. 

Потребителите на Apple, които искат да използват VPN на Avast, ще бъдат заключени в протокола IKEv2, който се използва, защото играе хубаво с операционните системи на Apple повече от OpenVPN. Той също така предлага по-надеждна производителност и стабилност, като същевременно предоставя на потребителите солидна защита. 

ExpressVPN също предлага на потребителите златния стандарт на OpenVPN с AES-256, както и няколко други протоколни опции, като L2TP и PPTP, които всъщност не бихме препоръчали на никого да използват, но е хубаво да има опция. Разширението ExpressVPN за браузъри също добавя няколко допълнителни слоя сигурност, като например предотвратяване на геолокация на HTML5.

expressvpn преглед-протокола възможности

Там, където нещата наистина се разпадат за Avast SecureLine VPN е, когато става дума за поверителност на потребителите. Avast има сложна политика за поверителност, която признава, че Avast VPN поддържа логове. 

Не само това, но изкопаването в историята на компанията показва, че регистрирането на Avast VPN е използвано от органите на реда, за да съпостави имейл адреса с IP, за да намери някой. 

 

Политиката за поверителност на ExpressVPN е много по-сбита и прозрачна и ExpressVPN никога не е предавал информация на държавните органи, тъй като няма IP адреси или нещо, което всъщност би помогнало за разследване. Това се подсилва допълнително и от факта, че се изчерпва от Британските Вирджински острови, които имат изключителни закони за поверителност.

Кръг: Точка за сигурност и поверителност за ExpressVPN

Avast SecureLine VPN лого
ExpressVPN лого

4

Torrenting

Предишният раздел е тясно обвързан с въпроса за порой. Както ExpressVPN, така и Avast Secure VPN позволяват провеждането на торенти на техните платформи. Всъщност Avast SecureLine VPN дори стига дотам, че предлага специализирани P2P сървъри, което ExpressVPN не. 

Avast-SecureLineVPN-Клиент-Сървър

Подобно на това, че обсъждахме с поточно предаване, все пак специализирани сървъри за нещо не винаги означава по-добра производителност или превъзходна сигурност. Както ExpressVPN, така и Avast SecureLine VPN ще запазят връзката ви сигурна и поверителна по време на торент, а и двете предлагат стабилни скорости по време на изтегляне.

Важното обаче е, че ExpressVPN по същество не е в състояние да предоставя информация за вас на властите (особено ако плащате с биткойни, за които ще обсъдим скоро), докато Avast VPN поддържа журнали на IP адреси и ги предава на властите.

Така че, ако се чудите дали Avast VPN е добър за торент, краткият отговор е „не“. В допълнение към тази липса на поверителност от Avast VPN, ExpressVPN също има предимството на разделеното тунелиране, което ви позволява да изберете кои приложения използват VPN връзката и кои от тях използват обикновения интернет. 

expressvpn преглед-настройки

Това означава, че можете да изтеглите нещо със защитена VPN връзка, като в същото време изтегляте други по-малко чувствителни файлове или просто преглеждате мрежата на пълна скорост, незащитена връзка. 

Кръг: Торент точка за ExpressVPN

Avast SecureLine VPN лого
ExpressVPN лого

5

Местоположение на сървъра

Avast SecureLine VPN има 55 сървъра в 34 различни страни. Цялостното разпространение на сървъри е респектиращо, като някои трудно намируеми места получават толкова необходимо внимание, като Нова Зеландия и Бразилия, но повечето страни имат само един сървър. Това може да доведе до проблеми с честотната лента и може да доведе до по-бавна производителност по време на пиковите часове на използване. 

За разлика от тях ExpressVPN има повече от 2000 сървъра в 94 държави. Това е един от най-пчелните сървъри на пазара днес и дава на мрежата ExpressVPN необходимата инфраструктура за денонощно управление на огромни натоварвания на честотната лента..

expressvpn преглед-сървър-места

Единственият VPN, който побеждава този брой места, е HideMyAss, за който можете да прочетете в нашия преглед на HideMyAss. Той предлага на потребителите виртуален достъп до 290 сървърни места в 190 страни. Интересното в това е, че HideMyAss всъщност е собственост на Avast, което ни кара да се чудим защо броя на VPN сървърите на SecureLine изглежда толкова слаб. 

Кръг: Точки за сървъри за ExpressVPN

Avast SecureLine VPN лого
ExpressVPN лого

6

Едновременни връзки

Ще започнем, като разгледаме едновременните връзки с ExpressVPN, тъй като това улеснява нещата. ExpressVPN предлага по същество един план с няколко времеви рамки, за които ще говорим по-подробно в следващия раздел, но всички тези опции позволяват пет едновременни връзки.

Avast SecureLine VPN не е толкова проста. Има много планове на разположение в различни времеви рамки, като повечето от тези планове обхващат само едно устройство. Съществува обаче план за много устройства Avast, който позволява на потребителите да защитават до пет устройства. 

Avast-SecureLineVPN-Сайт-Цени

Тъй като и двамата доставчици предлагат план с пет връзки, този кръг просто завършва с равенство. Ако сте някой с много устройства, които се нуждаят от защита, препоръчваме ви да разгледате CyberGhost или в нашия специализиран преглед на CyberGhost или в нашия ExpressVPN срещу CyberGhost съвпадение.

Кръг: Едновременни връзки Няма ясен победител, точки и за двете

Avast SecureLine VPN лого
ExpressVPN лого

7

Ценообразуване

ExpressVPN е една от ценовите опции, когато става въпрос за VPN. Ако проверите някои от нашите други статии за съвпадение, като ExpressVPN срещу IPVanish, ще разберете, че ExpressVPN е загубил този кръг няколко пъти в миналото. 

Както вече споменахме, ExpressVPN предлага един план на три периода: един месец, шест месеца и 15 месеца, което технически е едногодишен абонамент с три безплатни месеца. Този план е подобен в ценообразуването с много устройството на Avast SecureLine VPN. план.

Цената на Avast VPN обаче включва и много опции за едно устройство, които предлагат голяма стойност за тези, които се интересуват само от защита на едно устройство. Това е особено много за онези, които просто искат да получат VPN за телефона си, тъй като годишният план за един телефон се предлага с ниски $ 20 годишно. 

За разлика от ExpressVPN, Avast VPN предлага безплатна пробна версия, която дава на потребителите седем дни да изпробват VPN, без да предоставят никаква информация. Това не е толкова щедър като безплатния план на ProtonVPN, за който можете да прочетете в нашия преглед на ProtonVPN, но въпреки това е чудесен начин да изпробвате VPN. 

В допълнение към безплатната пробна версия е възможно също да анулирате Avast VPN и да получите възстановяване, ако го направите в рамките на 30 дни след регистрацията, но същата опция е налична и с ExpressVPN. Що се отнася до опциите за плащане, Avast приема само кредитни или дебитни карти и PayPal, докато ExpressVPN приема тези, както и биткойн и още десетина други. 

Трудно е да се каже кое от тях е по-добро по отношение на цените. Avast VPN предлага безплатна пробна версия, но ExpressVPN приема биткойни и няколко други форми на плащане, които Avast не прави. Avast предлага множество планове, които могат да спестят пари на потребителите на едно устройство, но планът за много устройства прави цените сравними. 

В крайна сметка кой от тези модели за ценообразуване е по-подходящ за вас, ще зависи от отделния човек, което означава, че наричаме този кръг равенство. 

Кръг: Цени Няма ясен победител, точки и за двете

Avast SecureLine VPN лого
ExpressVPN лого

8

Удобство за потребителя

На пръв поглед и двете VPN предлагат солидно потребителско изживяване. Клиентът на Avast VPN е доста празен, но това улеснява намирането на това, което търсите. ExpressVPN, от друга страна, се случва много повече, особено в менюто с настройки. Въпреки това, той успява да поддържа нещата добре организирани в интерфейса, което го прави също толкова лесен за използване, колкото и по-простият Avast интерфейс.

expressvpn преглед старта

След като използвахме всеки софтуер за известно време, открихме една особеност с клиента на Avast. Всеки път, когато се опитвахме да щракнем и плъзнем наоколо, прозорецът не би се движил плавно с мишката. Вместо това тя заекваше около екрана.

Естествено, това беше малко загрижено и решихме, че може да има нещо нередно с нашия компютър, но всеки друг прозорец все още работеше добре, когато ги премествахме. 

Avast-SecureLineVPN-клиент-Disconnected

Имаше и забавяне между това, когато преместихме мишката и когато прозорецът Avast VPN се измести. Това забавяне направи практически невъзможно да поставим прозореца там, където искахме той да отиде, защото дори когато спряхме да движим мишката, прозорецът ще продължи да пътува за миг, преди също да спре. 

Това постави амортисьор в иначе удобния за потребителя интерфейс и липсата на каквито и да било проблеми като ExpressVPN означава, че даваме този кръг на ExpressVPN. 

Кръг: Точка за удобство на потребителите за ExpressVPN

Avast SecureLine VPN лого
ExpressVPN лого

9

Характеристика

Има няколко основни функции, които винаги търсим и очакваме да видим във всяка VPN. Тези основни характеристики включват някакъв вид способност за автоматично свързване и превключвател за убийство. И двете характеристики имат дълбоко въздействие върху сигурността на услугата, така че ако нямате нито една от тях, ще навредите на VPN значително. 

Avast-SecureLineVPN-клиент-Splash

И двамата доставчици разполагат с тези функции, но ExpressVPN осигурява по-добро цялостно изпълнение. Например, Avast SecureLine VPN превключвателят за убийства е изключен по подразбиране, което никога не препоръчваме, докато ExpressVPN го включва от първа стъпка. 

Тъй като и двете VPN предлагат най-критичните функции, разгледахме какви допълнителни функции са включени, за да определим кои VPN са по-добри. Както сме виждали много пъти преди – като например в нашата статия ExpressVPN срещу TunnelBear – ExpressVPN може да бъде много труден за победа, що се отнася до функции.

ExpressVPN има разделяне на тунели, което е невероятно многофункционална функция, която е изненадващо трудно да се намери, като в нашия преглед на StrongVPN се намери друг основен пример.. 

Разделеното тунелиране позволява на потребителите да избират кои програми използват защитените връзки на VPN и кои да използват по-бързата и по-отворена незащитена интернет връзка. Освен това ExpressVPN предлага отлична функция за тестване на скоростта.

expressvpn преглед скорост тест

На всичкото отгоре, както споменахме в секцията „сигурност“, ExpressVPN предлага четири опции за протокол, докато Avast предлага само една. На Avast също липсва разделно тунелиране. С по-модерните опции за превключване и автоматично свързване, както и разделени тунели и по-разнообразни опции за сигурност, ExpressVPN е безпроблемен в този кръг.

Кръг: Характеристики Точка за ExpressVPN

Avast SecureLine VPN лого
ExpressVPN лого

10

Заключителни мисли

В крайна сметка ExpressVPN печели почти във всеки кръг. Не можахме да използваме Avast VPN за Netflix, докато ExpressVPN нямаше проблеми с него. Имахме проблеми с придвижването на интерфейса на Avast по странни начини, когато се опитахме да го препозиционираме, а също така установихме, че Avast проследява потребителска информация и дори я е предоставила на властите.

Победител: ExpressVPN

ExpressVPN няма нито един от тези проблеми и в допълнение предлага значително повече функции от Avast SecureLine VPN. Решението е ясно: ExpressVPN е по-добрият вариант тук. Ако сте имали опит с някой от тези доставчици, уведомете ни за това в коментарите по-долу. Както винаги, благодаря за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me