Облачно архивиране на музика: Проблемът с iTunes Match

Търсите услуга за отдалечено архивиране на вашата музика? Ако използвате продукти на Apple, може би обмисляте iTunes Match. Но тук е проблемът. iTunes Match не е услуга за съхранение на облачни файлове. И много от неговите потребители просто не осъзнават, че това не е истинско решение за архивиране на iTunes.


Всички знаем, че облачните резервни копия имат смисъл и всички искаме да се уверим, че най-важните ни данни са репликирани поне на едно друго място. Облакът предлага огромни количества достъпно пространство за съхранение, идеално за тази точно предназначение.

Защо архивирате музиката си?

С течение на времето повечето от нас натрупаха огромни музикални колекции на нашите лаптопи, смартфони, музикални плейъри и таблети. Ако сте прекарали часове в конвертиране на компактдискове в MP3 файлове или дори записвате ценни винилови записи в компютъра си, ще искате да се уверите, че тези файлове се дублират в облака, в случай че музикалният ви плейър е поставен неправилно или твърдият ви диск се срине.

Apple Music
Apple Music

Но архивирането на музика е любопитна странност. Той има ограничения, които могат да го направят много лош избор. Странно, собствената облачна услуга на Apple, iTunes Match, просто не е подходяща за истинско отдалечено архивиране на вашите музикални файлове. Важно е да разберете неговите ограничения. След като се регистрирате за iTunes Match, не можете да получите възстановяване. И ако не го разберете напълно, може да завършите загубата на музиката си завинаги.

iTunes Match: Какво е това

Apple представи iTunes съвпадение като начин за синхронизиране на музика на множество устройства в облака. Той анализира файловете на всяко устройство и ги прави достъпни за всички останали, като използва онлайн хранилище на файлове в облака като централно хранилище.

Най-голямата му продажна точка е автоматичното ъпгрейд на 128kbps файлове до качество 256kbps. Също така iTunes Match ви позволява да имате достъп до всеки файл от вашата iTunes библиотека отвсякъде, при условие че имате връзка с облака и iOS устройство, регистрирано към вашия акаунт.

iTunes Match: Какво не е

Ето важната част: iTunes Match може да предлага вид онлайн съхранение на файлове, това не е отдалечена облачна услуга за архивиране на музика. iTunes Match не прави копие на вашите файлове в облака. Той решава как да обработвате библиотеката си без ваша намеса.

Когато музиката се синхронизира от и от облака, iTunes Match смесва собствените си копия от библиотека с вашите собствени изтръгнати или импортирани файлове, понякога създавайки неудобна комбинация. Можете да загубите песни със същото заглавие или метаданни като версията на Apple. Например записът на живо може да бъде неправилно съчетан с версия на албум в облака. Когато се опитате да го изтеглите, оригиналът ви няма.


© FutUndBeidl

Песните с явна текста понякога се заменят с цензурирани версии, когато се изтеглят от облака. 

Ако изтриете музика от устройствата си, няма гаранция, че и в бъдеще ще можете да изтеглите тази музика от облака. Ако Apple изключи iTunes Match или деактивира акаунта ви по някаква причина, музиката ви ще изчезне завинаги. Звучи малко вероятно, нали? Но един потребител на Amazon Kindle загуби цялото си закупено съдържание, когато акаунтът му беше деактивиран. За нещастие се случват тези неща.

Алтернативи на iTunes Match

След като разберем ограниченията на iTunes Match, лесно е да разберем, че всъщност не е услуга за архивиране на музика. Необходими са няколко кратки съкращения и може да не се чувствате доволни от компромиси, които прави за удобство.

И така, какви са алтернативите? Тук наистина има два избора. Облачно решение за съхранение на файлове като Dropbox, което предлага отдалечено архивиране и синхронизиране на файлове. И Backblaze, който предлага. еднопосочно архивиране към облака. 

Онлайн съхранение

И двете са редовни решения за архивиране на файлове. И на пръв поглед може да не ги считате за подходящи за работата. Но в действителност те ви предлагат много повече от iTunes Match. CrashPlan Pro е по-традиционен, по-достъпен, но може би по-малко универсален. Въпреки това, той може да архивира файлове от външни твърди дискове в облака, което го прави много добро решение за големи iTunes библиотеки.

Услуги като Dropbox предлагат редица допълнителни предимства, които ви сближават с iTunes Match опит с няколко допълнения: запазвате повече контрол върху процеса на архивиране. Например, можете да премахнете файлове, които не искате да споделяте с никого, например вашите лични записи.

Не сте обвързани с екосистемата на Google или Apple. Ако не искате да използвате iTunes, това е голям плюс само по себе си. Няма ограничения за устройството: можете да инсталирате приложенията на всяко устройство и на всяка платформа. Няма ограничения за размера на файловете, ако приемем, че купувате достатъчно пространство за съхранение в облака, за да приютите вашата музика.

заключение

Можете да предавате музика от Dropbox с помощта на услуга на трети страни като Tunebox (iOS) или MusicDropNPlayLite (Android). Размерът е разход, разбира се. Докато iTunes Match струва $ 24,99 годишно за 25 000 песни, Dropbox осигурява достатъчно за 480 песни от безплатния си план от 2 GB. Освен ако не платите 0,99 долара за 200 GB (което приблизително съдържа около 20 000 висококачествени песни)

Предимствата на услуга като Dropbox или Backblaze са ясни, а допълнителните пари може да си струва да похарчите за истинско архивиране на музика в облак. Искате ли да знаете повече за архивирането на вашата iTunes библиотека? Консултирайте се с нашето удобно ръководство.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me