Carbonite vs Backblaze vs IDrive: Намиране на най-добрата услуга за архивиране

С CrashPlan вече е извън потребителската онлайн резервна игра, като реши да се съсредоточи върху своите бизнес клиенти и техните дълбоки джобове, пазарът изведнъж се оказва доминиран от банда от три: Carbonite, Backblaze и IDrive. Всяка от тези три услуги е постигнала добри резултати в онлайн резервни отзиви тук на Cloudwards.net за основателни причини. Не всички добри причини обаче са създадени равни.


Преди да се регистрирате за абонамент с някой от тях, не само плаща, за да знаете какво получавате, но и да знаете как това, което получавате, сравнява с това, което може да не получавате. Вземи го?

Тъй като всички сме за вземане на интелигентен избор (в работно време), решихме, че има само един начин да разрешим въпроса кое от тези три онлайн резервни решения заслужава най-силната препоръка на Cloudwards.net.  

По принцип ще ги пуснем да го изкарват.

Най-добрите онлайн резервни услуги 2020

Битката: Карбонит срещу Backblaze срещу IDrive

Време е за битка тук са Cloudwards.net. Ще поставим всяка една от нашите три популярни услуги на изпитание, една след друга, като разглеждаме пет ключови категории, които са централни за всяка добра услуга за архивиране: стойност, функции за архивиране, функции за възстановяване, сигурност и поддръжка. След всеки кръг ще обобщим своите заключения и ще обявим победител в кръга. След това, след като приключим всеки рунд, ще го съберем и ще обявим най-добрия си избор въз основа на представените доказателства.

Ако искате да знаете повече за това какво да търсите в добър онлайн инструмент за архивиране, нашето най-добро онлайн ръководство за архивиране ще разкаже всичко за вас, заедно с препоръки. Там ще намерите силно представени Carbonite, Backblaze и IDrive. Също така имаме специални отзиви за всяка от тези три услуги, ако искате по-задълбочен вид:

 • Преглед на карбонита
 • Backblaze преглед
 • IDrive преглед

Това е достатъчно преамбюл Нека да стигнем до разхвърляните парчета.

Кръг първи: Цена

Ще започнем нещата с лесен: долния ред. Ще разгледаме колко струват тези три услуги, колко място за онлайн резервно копие получавате и колко устройства можете да архивирате с един абонамент.

Carbonite

Карбонитът има три различни нива на потребителско ценообразуване и всеки ви дава неограничен архив за един компютър (компютър или Mac). Всеки абонамент трябва да се купува и плаща за всяка година; няма опции от месец на месец. Можете да спестите пет процента с двугодишен абонамент и десет процента с тригодишен абонамент, въпреки че тези спестявания изглеждат доста страхотно за толкова дълъг ангажимент.  

Като се има предвид, че всеки план ви предоставя неограничено пространство за архивиране на твърдия ви диск, очевидният въпрос е защо да плащате за план Plus или Prime? Плюс това ви позволява да архивирате и външните си твърди дискове и колкото искате. Освен това добавя автоматично архивиране на видео. Prime добавя услуга за възстановяване на куриера, въпреки че с допълнителни разходи от 100 долара годишно за Carbonite Basic, всъщност не си струва, тъй като все пак можете да използвате услугата срещу такса от 99 долара.

Carbonite също има мобилни приложения за Android и iOS, които могат да се използват за достъп до файлове, архивирани в облака. Carbonite Mobile също ви позволява да архивирате снимки, които правите на мобилния си телефон. Никакви други телефонни данни не са защитени.

Backblaze

Подобно на Carbonite, Backblaze ви позволява да архивирате неограничени данни за един компютър. Опростява обаче процеса на покупка, като предлага само един ценови план. Backblaze също ви дава възможност да плащате за абонамента си месец на месец или ежегодно. Едногодишен абонамент ви спестява $ 10, докато двугодишен абонамент ви спестява $ 25.

Предлагат се както резервни, така и PC и Mac резервни клиенти. Въпреки че архивирането може да е ограничено до един компютър, можете да архивирате всички външни твърди дискове без допълнителни разходи с Backblaze. Приложенията за iOS и Android са налични, но са само за достъп до файлове; те не могат да се използват за архивиране на мобилни файлове, дори снимки.

Аз карам

IDrive използва различен подход за примамване на клиенти. Вместо да предлага неограничено пространство за архивиране, компанията предлага архивиране за неограничени устройства. Клиентите са на разположение за PC и Mac и скриптове за Linux архивиране. Включено е и резервно копие на външен твърд диск. Има и приложения за устройства с Android и iOS.

Доскоро основен план на IDrive ви даваше 1 ТБ резервно пространство, за да защитите всичките си устройства. Сега получавате 2TB резервно пространство. IDrive също не е повишило цените си, както и разпределението за съхранение.

За повечето потребители 2TB резервно копие онлайн трябва да има достатъчно място за съхранение. Ако обаче направите много снимки с висока разделителна способност, имате обширна филмова колекция или сами създадете видеоклипове, може да откриете, че имате нужда от още. За това IDrive разполага и с 5TB план, който е на много разумни цени.

Месечното ценообразуване обаче не е опция. Можете да се регистрирате за една година или две години стаж наведнъж.  

За първата година получавате IDrive на намалена цена. След това, ценовата марка се нахвърля до $ 69.95. Предимството на двугодишния план е, че удължавате отстъпката.

Ще поговорим повече за това в следващия кръг, но абонаментът на IDrive също включва отделно, но равно разпределение на пространството за синхронизация, което го прави още по-добра сделка. Освен това се споменава, че първите няколко GB са безплатни, за повече информация относно това, вижте нашата най-добра безплатна статия за съхранение в облак.  

Кръгла първа мисъл

Между Carbonite, Backblaze и IDrive, сега трябва да кажем, че Carbonite предлага най-малкото стойност. Причината за това е, съвсем просто, цената. И Carbonite Basic, и Backblaze ви позволяват да архивирате неограничени данни за един компютър, но Backblaze ви позволява да го правите с $ 10 по-малко на година. Също така Backblaze има план за $ 5 месечно, а Carbonite не. Плюс това, Carbonite Basic не включва архивиране на външно устройство.  

За нас този кръг се свежда до това дали искате неограничено пространство за едно устройство с Backblaze или 2TB пространство за неограничени устройства с IDrive. За повечето потребители поддръжката на един компютър трябва да е достатъчна, особено като се има предвид, че и Android (Google Drive), и iPhone (iCloud) предлагат някаква защита на файлове безплатно. Освен това, след като изтече първоначалната ви резервна отстъпка, вие ще плащате 20 долара повече годишно за IDrive, отколкото Backblaze.

Първият кръг: Backblaze

Втори кръг: функции

За този кръг ще разгледаме какви функции имат всяка услуга и колко добре се изпълняват тези функции. Общите възможности за онлайн архивиране включват неща като планиране на архивиране, отдалечен достъп и версия.   

Carbonite

В първия кръг споменахме, че Carbonite има настолни клиенти за PC и Mac. Клиентът за настолни компютри е това, което ще използвате за управление на плана си за архивиране. Отвътре можете да инструктирате Carbonite да изпълнява непрекъснато или планирано архивиране. Предимството на непрекъснатото архивиране е, че файловете се архивират, тъй като са променени. Това означава, че ако компютърът ви се срине обед, е по-малко вероятно трайно да загубите файлове.

Планираните резервни копия са добри за предотвратяване на процеса на архивиране да пречи на вашата друга работа. Клиентът Carbonite ви позволява да изберете време за стартиране на архивирането или да определите часове, между които резервното копиране няма да се изпълнява.

Резервното копиране на карбонита работи безпроблемно благодарение на използването на инкрементални прехвърляния на файлови нива. Това означава, че само нови или променени файлове се архивират и всъщност се предават само частите (блоковете) на съществуващи файлове, които са променени. Това спестява време и честотна лента.

Карбонитът също поддържа версии, но само за Windows компютри. Поне предишните три версии на всеки даден файл се поддържат (при условие че има толкова много) безкрайно. Освен това, ако има такава, се съхранява по една версия на всеки файл за всеки от предходните седем дни, по една за всяка от предходните три седмици и по една за всеки от предходните два месеца.  

Backblaze

Подобно на Carbonite, Backblaze също има настолни клиенти за PC и Mac, които са от съществено значение за основния процес на архивиране. По подразбиране архивирането работи непрекъснато. Ако обаче предпочитате да планирате архивиране, това е опция, налична в клиента. Можете да кажете на Backblaze кога да започнете да стартирате архивиране и кога да спрете.

Препоръчва се непрекъснато архивиране и не трябва да влияе твърде много на ресурсите на вашата система. Това е така, защото Backblaze също работи с инкрементални резервни копия на ниво блок. Всъщност, в различни тестове за скорост, които провеждахме през последните години, обикновено установихме, че Backblaze работи по-бързо от Carbonite.

Една от големите пропуски на Backblaze е, че макар да не се ограничава колко версии на файлове са запазени, той ги запазва само за 30 дни. Това прави Backblaze лош избор, що се отнася до защитата от компютър.

Както споменахме, Backblaze има и услуга за възстановяване на куриера. Ще трябва да платите предварително за устройството, но Backblaze ще ви върне сумата, след като го изпратите обратно. Можете да изберете или 128 GB флаш устройство, или 4TB външно устройство. Това е добър начин да ускорите възстановяването, ако имате много данни.

Аз карам

IDrive има може би най-добрата поддръжка на платформа на всяко потребителско онлайн резервно копие, достъпно днес. Разкрихме какви са тези, когато обсъждахме ценообразуването. Това, което не споменахме, е, че мобилните приложения на IDrive, достъпни за Android и iOS, не са само за достъп до файлове, каквито са с Carbonite и Backblaze: и двете мобилни приложения могат да се използват за архивиране на контакти, медии и събития в календара. Приложението за Android също е в състояние да архивира текстови съобщения, дневници на повиквания и данни на приложението.

IDrive също има един от най-персонализираните резервни планиращи програми, които някога сме преглеждали. Можете да зададете начален час за архивиране, да зададете време за изключване на резервното копие и да изберете кои дни от седмицата да работи. Можете също така да кажете на IDrive да стартира архивиране на час.

Ако предпочитате непрекъснато да правите резервни копия на IDrive, това също е опция. От настройките можете дори да зададете определен период от време, за да изчакате, преди да архивирате променени файлове. IDrive също така копира файлове с блок и архивира постепенно, точно като Carbonite и Backblaze. Това трябва да поддържа нещата безпроблемно, дори при включено непрекъснато архивиране.

Настройките също са мястото, където ще трябва да конфигурирате отличните опции за уведомяване на IDrive, които да ви предупреждават за резервна дейност, като например неуспех. Налични са и много повече настройки – всъщност твърде много, за да покриете това пространство.

В допълнение към архивирането на файлове, IDrive поддържа и архивиране на базата на изображения. Това е функция, която Carbonite Home също предлага доскоро, преди да я изтегли по объркващи причини (компанията твърди, че архивирането на базата на изображение не е толкова силно, колкото архивиране на файлове за защита срещу ransomware; това може да е вярно, но има много други причини да искате архивиране въз основа на изображение).

Що се отнася до версията, IDrive поддържа последните десет версии на всеки файл, независимо от възрастта. Това трябва да е достатъчно, за да ви предпази от повечето грешки в промяната на файлове, повреди и атаки за извличане на софтуер.

IDrive Express е името на куриерската услуга на IDrive, която за разлика от Carbonite и Backblaze може да се използва както за възстановяване, така и за първоначално архивиране. Това е огромно предимство в полза на IDrive. Също така, IDrive Express е безплатен веднъж годишно за потребителите на IDrive Personal.  

Една от най-отличителните характеристики на IDrive е, че тя не е просто резервна услуга. Може да се използва и за синхронизиране на файлове, което традиционно е способност, свързана с облачно съхранение. Вместо да ви накара да балансирате 2TB от 5TB пространство между архивиране и синхронизиране, IDrive всъщност ви предоставя отделно разпределение за съхранение за всеки.

Кръгли две мисли

В този кръг наистина няма много място за дебати. По силата на факта, че предлага архивиране на смартфони и синхронизация на устройствата, IDrive излиза на върха. IDrive също има по-добри възможности за планиране и уведомяване, а IDrive Express е огромно предимство, когато става въпрос за първоначалното архивиране, което в интернет може да отнеме седмици.

Въпреки че обичаме много функции на IDrive, всичко това идва на цена: сложност. Това обаче ще се играе в следващия кръг, когато обсъждаме лекотата на използване.  

Победител от втори кръг: IDrive

Трети кръг: Лесна употреба

Проблемът с настройката на план за архивиране на компютъра е, че в исторически план това е било болка. Преминаването от външни дискове към облака направи нещата малко по-лесни, въпреки че някои услуги все още затрудняват процеса. По време на този кръг ще разгледаме потребителското изживяване и какво правят Carbonite, Backblaze и IDrive, за да улеснят живота на потребителите.

Carbonite

Карбонитът се възползва от факта, че е неограничен доставчик на резервни копия, за да направи резервното изживяване сравнително безпроблемно. Това става, като архивирате по тип на файла, а не по местоположението на файла.

След като изтеглите клиента, той ще сканира вашия твърд диск и автоматично архивира файлове. Този процес включва най-често срещаните типове файлове, включително документи, видеоклипове, снимки, музика и имейли. Единственото нещо, което не е включено, всъщност са системни и временни файлове.

Като не правите етикети на папките и файловете, които искате да архивирате, Carbonite ви спестява ценно време. Подходът също така ви помага да не загубите файлове. Ако искате да бъдете особено предпазливи, Carbonite може също да оцвети файловете с кодове във вашата файлова система, за да ви уведоми за състоянието им на архивиране.

От иконата на лентата на задачите Carbonite можете също така бързо да проверите състоянието на архивирането и да търсите резервни файлове. Както Carbonite web, така и мобилните преживявания също са удобни за проверка на състоянието на архивирането и достъп до запазените файлове.

Наистина има много малко негативи, които можем да посочим, когато става въпрос за лекотата на използване на Carbonite. Всъщност вероятно бихме го сметнали за идеалния дизайн, ако не за…

Backblaze

Backblaze използва същия подход като Carbonite, като просто архивира файловете, които клиентът смята, че трябва да бъдат защитени. Целият процес обаче изглежда още по-опростен благодарение на клиент, който излъчва минимализъм.

Много онлайн резервни услуги използват подход за забрана и забравяне; никой не го разбира съвсем точно като Backblaze. По време на инсталирането на клиента той ще сканира вашия твърд диск за архивиране и връщане на отчет. Просто натиснете „добре” и процесът ще започне.

Нейната простота трябва да се хареса на всеки потребител, който иска да защити компютъра си, но не иска да мисли много за него. Има няколко настройки, с които можете да играете, ако искате, включително опции за добавяне на изключения от папки и файлове, но в противен случай няма какво да направите.

Част от това, което прави клиента да изглежда толкова прост, е, че всички процеси за възстановяване на Backblaze се изпълняват през уеб интерфейса. Въпреки че е малко по-сложен от настолния клиент, уеб практиката също е добре свършена. Разделите за навигация могат да бъдат намерени вляво там, където очаквате да бъдат, и включете раздел „преглед“, за да проверите състоянието на акаунта си и раздел „преглед / възстановяване“ за достъп до файлове.

Аз карам

Архивирането с IDrive не е точно трудно, но със сигурност е по-сложно от подходите за задаване и забравяне, предприети от Carbonite и Backblaze. Причината за това е, че сте ограничени до 2 ТБ резервно пространство. Без неограничено архивиране, IDrive не може просто да архивира всеки един файл въз основа на разширение.

Вместо това клиентът IDrive архивира файлове въз основа на местоположението във вашата файлова система. След като инсталирате клиента, той автоматично маркира няколко папки, които обикновено са защитени, но това е всичко. Трябва да преминете през вашата файлова система и да маркирате папки и файлове за архивиране отнема време. На всичкото отгоре е много лесно да пренебрегвате файловете.

Както споменахме в кръга с функции, IDrive също има много настройки, с които да играе. Въпреки че това може да бъде чудесно за персонализиране, това също създава трудности при използването на IDrive.

Изживяването в мрежата на IDrive е много по-малко сложно и всъщност има някои удобни изгледи за лесно проследяване на споделено съдържание и архивиране на достъп, свързани с различните ви устройства.

Мобилното изживяване е също много приятно, което помага да се възползвате от възможностите на IDrive за мобилно архивиране.

Кръгли три мисли

IDrive бе победеният победител в втори кръг, черти, но в трети кръг той поставя далечна трета. Carbonite и Backblaze се възползват много от това, че са неограничени доставчици на резервни копия, за да направят потребителското изживяване изключително просто. Backblaze обаче успява да го направи по-добре. Клиентът Backblaze е толкова лесен за използване, че почти прави процеса забавен, което е странно да се каже за онлайн архивирането.

Победител в три кръга: Backblaze

Четвърти кръг: Сигурност

Облачната сигурност е гореща тема от средата на 90-те с основателна причина: да се доверите на някого да защити съдържанието ви е голяма работа, особено когато това съдържание включва финансови документи, интелектуална собственост и секси снимки. И така, по време на този кръг ще проверим доколко добре предлаганите ни услуги пазят вашите файлове защитени.

Carbonite  

Карбонитът криптира вашите файлове както в покой, така и при транзит, като използва AES протокола. Това е протоколът, който повечето облачни услуги използват и препоръчаният от Националния институт за стандарти и технологии на САЩ (NIST) на САЩ.

По принцип нивото на AES, използвано от карбонит, е 128-битово. Карбонитът обаче ви позволява да се включите в частно криптиране и с включената функция превключва до 256-битов AES.

Частно криптиране означава, че само вие имате достъп до ключа за криптиране на вашите файлове, предоставяйки полза, понякога наричана криптиране с нулево знание. Предимството е, че никой от Carbonite не може да създаде четими копия на вашите файлове, а правителствените програми за наблюдение като проекта за PRISM на NSA са отрязани от вашите данни. Недостатъкът е, че ако забравите паролата си, Carbonite не може да я зададе отново и ще загубите достъп до резервната си копия.

Карбонитът също така ви позволява да активирате двуфакторна автентификация (2FA), което означава, че ще се изисква специален код в допълнение към нормалните ви потребителски идентификационни данни, когато получавате достъп до резервното си копие от непознато устройство. Предимството на 2FA е, че дори ако някой открадне или хакне паролата на акаунта ви, той няма да има достъп до вашите данни, без да е откраднал вашия компютър или мобилно устройство.

Backblaze

Backblaze криптира данни, съхранявани на сървърите му, използвайки също AES. Използваното ниво на криптиране е 128-битово. Данните също са защитени при транзит.

Backblaze също така ви позволява да се включите в частно криптиране, за да го направите нулево познание, ако се притеснявате за нарушения на данните, нелоялни служители или шпиони, пресяващи личните си файлове. Той обаче не се прехвърля към 256-битово криптиране, както Carbonite прави, когато е активирано.

Препоръчваме да се възползвате от тази функция, но бъдете сигурни и пазете паролата си някъде в безопасност. Има няколко отлични опции за съхранение в облак за пароли, които трябва да направят трика.

Backblaze също ви позволява да активирате двуфакторна автентификация, за да защитите резервното си копие срещу хакове на паролата. Можете да изберете да получите своя код за сигурност, когато влизате от неизвестни устройства чрез мобилно устройство или Google Удостоверител.

Като бонус Backblaze има функция за местоположение, за да намери вашия лаптоп в случай, че е изгубен или откраднат.

Аз карам

IDrive криптира всички файлове, съхранявани в неговите съоръжения за данни, използвайки 256-битов AES, което му дава по-силен протокол за криптиране по подразбиране от Carbonite или Backblaze. Въпреки това, въпреки че 128-битовият AES не е толкова силен като 256-битовия AES, все още ще отнеме няколко милиарда години, за да се пробие. В този момент разликата е по-скоро маркетингов бонус, отколкото всичко останало. След десет години може би ще пеем различна мелодия.

IDrive поддържа опционално частно криптиране, което го прави функция за защита, която и трите услуги имат общо.

Това е добре и добре, но IDrive не предлага опция за двуфакторна автентификация и това е проблем. Докато 256-битовият ключ за криптиране може да отнеме невъзможно време за пробиване, слабата парола няма да бъде. Без двуфакторно удостоверяване всеки, който получи достъп до вашата парола, ще може да получи безпрепятствено достъп до вашите данни.

Оценяваме обаче факта, че IDrive ви позволява да изключите синхронизираните устройства. С тази функция, ако някой открадне вашия компютър или мобилен телефон, можете поне да отрежете достъпа до вашите файлове.

Кръг четири мисли

Обичаме факта, че и трите от тези услуги ви дават възможност за частно криптиране. Ако се чувствате притеснени от запазването на личните файлове в облака, това би трябвало да накара ума ви да си почине. С активирано частно криптиране никой няма да може да дешифрира вашите файлове без паролата ви, която не се съхранява никъде, където не искате да бъде.

Въпреки това, като се има предвид, че паролите могат да бъдат откраднати или да се пропукат груби сили с много по-голяма лекота, отколкото ключ за дешифриране, добавянето на двуфакторна автентификация е също толкова важно. Липсата на тази функция на IDrive го изважда от внимание за този кръг.

Изборът между Carbonite и Backblaze не е лесен, като се има предвид, че и двете предлагат доста подобни настройки за сигурност. Харесва ни факта, че Backblaze ви предоставя услуга за местоположение на устройството, но има по-добри, специализирани опции за такива неща, като Prey.

Наистина, единственото, което можем да посочим е фактът, че с включена двуфакторна автентификация Carbonite повишава нивото на криптиране от 128-битово на 256-битово AES. Фактът, че Backblaze използва 128-битов AES всъщност не е проблем … но мразим връзките.  

Победител в четвърти кръг: Карбонит

Пети кръг: Поддръжка

Трудно е да се намери добра поддръжка на клиенти, особено що се отнася до облачните технологии за потребителите. Бизнес потребителите получават всички бонуси, също като самолетите. Това обаче не означава, че добрите мрежи за поддръжка не са там. Карбонит, Backblaze и IDrive са три от най-добрите, добавяйки към дългия списък от причини, които наистина ги харесваме за възстановяване при бедствия. Кой от тях обаче предлага най-добрата поддръжка? Нека разберем.

Carbonite

Carbonite спечели няколко награди за мрежата си за поддръжка на клиенти, която основно зависи от силната си американска телефонна поддръжка.

Поддръжката по телефона се предлага седем дни в седмицата, от 8:30 ч. До 21 ч. EST. Въпреки че искаме да виждаме поддръжка 24 часа в денонощието, часовете все още са много добри, особено след като толкова много онлайн резервни услуги изобщо не предлагат телефонна поддръжка.  

Карбонитът предлага и денонощна поддръжка по имейл. Тествахме тази мрежа, докато съставяхме последния си преглед на Carbonite и обикновено получавахме имейл отговор в рамките на шест часа.

Карбонитът не предлага поддръжка за чат на живо. Това е жалко за тези, които мразят да се занимават с проблеми по телефона. Отново чатът е функция, която много резервни услуги не предлагат, но в този случай това включва Карбонит.

За тези, които предпочитат да отидат сами, Carbonite има приличен център на знанието. Можете да намерите уроци, често задавани въпроси и статии за отстраняване на проблеми, центърът за поддръжка включва опция за търсене, за да намерите по-бързо съдържание.

Backblaze

За разлика от Carbonite, Backblaze всъщност предлага поддръжка за чат на живо и е доста добра. За съжаление, часовете за чат също са много ограничени: от понеделник до петък, от 9:00 до 17:00. PST. Представителите на екипа за поддръжка на чат също очевидно си отделят час за обяд, тъй като не е достъпен между обяд и 13:00.

Backblaze не предлага никаква форма на телефонна поддръжка за домашни потребители. Предпочитаният метод за контакт с техническа поддръжка е по имейл. За щастие, поддръжката по имейл е отлична. Техниците работят 24/7, а Backblaze гарантира отговор в рамките на 24 часа. По време на последния ни преглед на Backblaze получихме отговори на поддръжката на нашите въпроси в рамките на два часа.

Центърът за поддръжка Backblaze също е много добър, със специални категории за неща като инсталация, отстраняване на проблеми, архивиране и често задавани въпроси. Също така може да се търси.

Аз карам

IDrive удря трифекта за поддръжка: осигурява поддръжка по телефона, чат на живо и имейл. Поддръжката по телефона е налична от 6:00 до 18:00. PST през делничните дни, но, впечатляващо, чатът на живо е достъпен 24/7.

Още по-добре, представителите на екипа за поддръжка на чат са бързи за отговор и са много полезни. Въпреки че изглежда, че поддръжката е поне отчасти пренасочена към Индия, ние не сме имали никакви проблеми с комуникацията, когато подлагахме на теста поддръжката на IDrive по време на последния си преглед.

Поддръжката по имейл също е много добра, но не особено необходима, когато 24/7 чат на живо е опция.

Наред с отличната си директна поддръжка, IDrive разполага с чудесен център за поддръжка на тълпата на направи си сам. Можете да намерите често задавани въпроси, ръководства и дори видео уроци там.

Кръг пет мисли

И трите услуги могат да предоставят по-добра от средната подкрепа в сравнение с повечето доставчици на резервни копия, но според нас, нейният IDrive, а не Carbonite, който би трябвало да носи наградите вкъщи. Това е единственото от трите, което осигурява както телефонна поддръжка, така и чат на живо, а фактът, че чатът на живо е достъпен денонощно, е огромно предимство.

Петият кръг печели: IDrive

Окончателна присъда

Наистина не можете да сбъркате с нито една от тези три услуги. Според нас обаче един от тях седи далечна трета спрямо другите двама.

В повечето отношения карбонитът е добро решение за възстановяване при бедствия. Това прави архивирането сравнително безболезнено и предоставя ключови опции за сигурност като частно криптиране и двуфакторна автентификация. Освен това фактът, че осигурява неограничено пространство за архивиране за вашия компютър, ще привлече много хора.

Проблемът е, че Backblaze също осигурява неограничено архивиране, частно криптиране и двуфакторна автентификация и е едновременно по-лесен за използване и по-евтин от Carbonite. В действителност, ако искате да се включва резервно копие на външен твърд диск, годишен абонамент за Carbonite ще ви струва близо 40 процента повече от годишния абонамент за Backblaze.  

Като се имат предвид тези факти, е трудно да не се види настоящият потребителски резервен пазар като в крайна сметка състезание с два коня между Backblaze и IDrive.

Говорейки за IDrive, въпреки че не предоставя неограничен архив като Carbonite или Backblaze, той осигурява резервно копие за неограничени устройства. Планът му от 2 ТБ трябва да е достатъчен за повече от повечето потребители и да струва само 12 долара на година първоначално от Backblaze (преди да скочи до 69,99 долара след 12 или 24 месеца, в зависимост от това с каква опция за абонамент започвате).

Обичаме факта, че IDrive е пълен с толкова много отлични функции, включително резервно копие на смартфони и безплатната му услуга IDrive Express. Някои потребители също ще предпочетат практическия подход пред използването на IDrive също, включително неговите разширени опции за планиране.

Повечето потребители обаче вероятно няма да го направят. Въпреки че нямаме твърди доказателства в подкрепа на това, анекдотично, разбрахме, че голяма причина много хора изобщо да не се занимават с архивиране на компютъра е, че целият процес изглежда като по-голям проблем, отколкото си струва. IDrive не променя това възприятие. Ако обаче същите тези хора опитаха Backblaze, подозираме, че ще дойдат да прегледат онлайн резервното копие в много по-благоприятна светлина.

Краен победител: Backblaze (за това, че е евтин и лесен)

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map