Преглед на Livedrive – актуализиран през 2020 г.

Преглед на Livedrive

Livedrive е приличен инструмент за архивиране, който също предлага малко място за съхранение. Услугата обаче е изключително скъпа и имахме безброй съобщения за проблеми с плащанията и поддръжката. Въпреки че ни харесва достатъчно добре в пълния ни преглед, ние се колебаем да го препоръчаме.


Най-добрите онлайн резервни коментари

Livedrive е услуга за архивиране, която беше лансирана през 2008 г. и купена от J2 Global през 2014 г. Тя е насочена към малкия бизнес и домашните потребители. Освен че предлага резервно копие, той също има място за съхранение, но нищо, което се конкурира с най-добрите облачни услуги за съхранение. В същото време той също не се класира сред най-добрите доставчици на резервни копия онлайн, благодарение на някаква странна функционалност и скъпи планове.

Livedrive се намира във Великобритания, което го прави подходящ за най-добрите ни услуги за съхранение в облак за Европа. Ние го включихме като услуга за съхранение в облак там, но ако сте объркани относно разликата между облачно съхранение и архивиране, прочетете нашето обяснение. За повече възможности за избор, които не са базирани в САЩ, прочетете нашето хранилище в облак извън САЩ.

Livedrive има интересни функции в допълнение към обикновен, стар архив, предоставящ ви неограничено пространство за архивиране на вашите файлове, добро удобство на използване и спазване на законите за поверителност в Европа. И все пак не е евтино и пропуска ключови функции като криптиране с нулево знание и двуфакторно удостоверяване. Също така, според rpeorts от читателите, проблемите изобилстват с плащане и поддръжка; превъртете до нашата секция за коментари в долната част за повече информация.

Силни & Слабости

Алтернативи за Livedrive

Характеристика

Като резервно решение, Livedrive е сравнително средна и ще разгледаме по-подробно по-късно в този преглед. Това, което отличава Livedrive освен повечето му конкуренти, е функцията за съхранение, наречена Briefcase.

Портфейлът Livedrive ви дава достъп до и редактиране на вашите файлове от различни устройства и онлайн, споделяне на големи файлове със семейството и приятелите и свободно място на вашия компютър. Ако обаче търсите специализирани услуги за съхранение в облак, консултирайте се с нашите отзиви за съхранение в облак.

livedrive-куфарче

Куфарчето работи като външно устройство на вашия компютър, така че е подобно на общия модел за синхронизиране на повечето услуги за съхранение в облак.

Файловете, които поставите там, автоматично ще бъдат синхронизирани онлайн. След това можете да получите достъп до тях и да ги редактирате, като използвате настолното приложение, мобилното приложение или уеб клиента.

Ако трябва да спестите място на вашия твърд диск, можете да изберете да съхранявате файлове само онлайн. Ще трябва да ги изтеглите, за да ги отворите. Вижте тук за ръководството как да направите това.

Подобно на услугите за съхранение в облак, портфейлът ви позволява да споделяте файлове със семейството и приятелите си и да освобождавате място на вашия компютър, като съхранявате файлове в облака. Можете също да възпроизвеждате своите музикални файлове от браузъра.

livedrive-уеб-галерия

В уеб приложението има функция за галерия, която ви позволява да визуализирате снимките, които сте резервирали, но не показва снимки за нас, след като качихме няколко. Визуализацията на снимки обаче ръчно работи добре.

livedrive-фото-преглед

За подробности относно разширените функции за архивиране, включително хибридно архивиране, прочетете нашия преглед на BigMIND Home.

Ценообразуване

Резервното копие е 8 долара на месец и осигурява неограничено архивиране за един компютър, както и ви дава достъп до вашите файлове чрез мобилното приложение. Ще трябва да закупите прикрепената към мрежата функция за архивиране на паметта отделно за 6,33 долара на месец. Това каза, че има възстановяване, криптиране и версия на файлове, което поддържа последните 30 версии на вашите файлове.

Куфарчето струва 16 долара на месец и ви дава 2TB място за синхронизиране за съхранение. Работи на настолни и мобилни устройства и ви позволява да споделяте файлове от вашето пространство за съхранение. Той също така съхранява последните 30 версии на вашите файлове, така че можете да възстановите предишна версия, ако сте променили нещо, което не сте искали. Освен това можете да архивирате снимки от телефона си.

Не е евтино: можете да получите 2TB пространство за съхранение в облак за далеч по-малко от Sync.com или pCloud. Ако се интересувате, прочетете нашия преглед на Sync.com и преглед pCloud, за да научите повече.

Pro Suite комбинира предишните два плана, което ви позволява да архивирате устройствата си и да използвате пространство за съхранение в облак за $ 25 на месец. Дава ви 5TB синхронизирано пространство за съхранение и неограничено пространство за архивиране.

Можете да архивирате пет компютъра, както и таблети и мобилни устройства. FTP, SFTP и WebDAV също са достъпни с плана. Ако не сте запознати с тези методи за достъп, прочетете нашите какво е FTP и какви са статиите за WebDAV.

Въпреки че ни харесва идеята за комбиниране на резервно пространство и синхронизиране на хранилището, цената на плана Pro Suite е достатъчно стръмна, за да се конкурира с по-скъпите решения за синхронизиране на файлове и споделяне на файлове..

Потребителите на Pro Suite получават родна NAS поддръжка за всяко мрежово устройство или NAS устройство, което искат да архивират. Те могат да започнат да го използват, като отидат в „Настройки на акаунта“ в уеб портала и добавят папките на диска към своя резервен избор. Ако се нуждаете от силна поддръжка на NAS, прочетете нашата най-добра онлайн резервна копия за статията на NAS.

Изпитване на Livedrive

Услугата предлага безплатен 14-дневен пробен период с всички планове. Отмяната обаче не е проста, защото изисква да се обадите на екипа за анулиране във Великобритания, което може да е скъпо, ако не сте оттам.

Има по-лесен метод в условията на употреба. Това е връзка, която води до формуляр за анулиране, който можете да попълните, за да закриете акаунта си. Считаме, че това е евтин ход от страна на Livedrive, защото затруднява потребителите да отменят безплатната си пробна версия.

Лесно използване

Приложението за десктоп изостава няколко пъти по време на нашето тестване, най-вече при добавяне или премахване на папки от архивиране. Трябва да направите това, защото Livedrive изисква да изберете конкретни папки за архивиране.

livedrive-контрол-център

Ще получите достъп до контролния център за приложението чрез иконата на системната лента. Той е лесен за използване, като основното меню в горната част и останалата част от прозореца ви показват съдържанието. Интерфейсът е проницателен, но ясен и няма да ви обърка.

livedrive-уеб

Уеб приложението показва устройствата, които сте архивирали, позволява ви да изтегляте отделни файлове и дава достъп до вашето портфолио, ако имате такова. Освен това можете да влезете в акаунта си, да прегледате архивираните си снимки в галерия или да видите информация за поддръжка.

Той няма много функции, така че няма да ви затрупа. Можете да се придвижвате между тях, като използвате менюто отляво, докато функциите се показват до нея по ясен и атрактивен начин.

livedrive-мобилна

Мобилното приложение е достъпно за iOS и Android. Той е бърз и улеснява достъпа до резервното копие в облака. Можете също да видите файлове, споделени с вас, и да отворите музикалните си файлове. Възпроизвеждането на музика е приятна функция, която ви позволява да създавате плейлист и да преглеждате музика по изпълнител, албум, година или жанр.

Архивиране на файлове & реставрация

Livedrive избира няколко папки по подразбиране за архивиране, включително десктоп, документи, снимки, музика и видеоклипове.

livedrive-бекъп-изберете

Той изключва някои файлове, затова се консултирайте със списъка на уебсайта му, за да проверите дали те са важни за вас. Ще трябва ръчно да изберете файлове, които искате да архивирате, тъй като Livedrive не може да архивира по тип файл. Ако имате нужда от тази функция и харесвате просто потребителско изживяване, можете да я получите с Backblaze. Прочетете нашия отзив Backblaze, за да научите повече.

livedrive-разписание

След като дефинирате резервното си копие, можете да изберете няколко часа между сканирането на Livedrive за промени в файловете или да зададете конкретно време за това всеки ден.

Функцията за възстановяване работи от настолното приложение. За да възстановите файловете, трябва да изберете компютър, който сте архивирали, след което да изберете отделни файлове или папки, които да възстановите. Можете да използвате уеб приложението и за изтегляне на отделни файлове.

скорост

Първоначалното архивиране обикновено отнема много време, в зависимост от това колко данни трябва да защитите. За да видите как Livedrive се сравнява с другите в полето за онлайн резервно копие, проведохме тестове за качване и изтегляне, използвайки папка с цип от 1 GB. Бяхме на WiFi връзка извън Белград, Сърбия, със скорост на качване от 6 мегабита в секунда и скорост на изтегляне от 83 Mbps.

Ние се борихме с тестване на Livedrive при втория ни опит. Клиентът за настолни компютри остана в „изчисляването“ на времето за завършване и не започна да качва. Това каза, че нашите последващи опити бяха по-успешни. Средно отне около час, за да качите 1 GB данни, което е много по-бавно от 24-те минути, които трябва да отнеме на теория.

Изтеглянето обаче не беше бавно, тъй като отне само две минути, което е близо до теоретичното време, което трябва да отнеме.

Това каза, че скоростите за качване и изтегляне не са само в Livedrive. Те също зависят от вашия доставчик на интернет услуги и от това колко сте близо до сървърите във Великобритания.

Ако установите, че качването на резервното ви копиране отнема прекалено голяма честотна лента, можете да го ограничите, като отидете на „Настройки“, щракнете върху „разширени“ и след това „честотна лента“.

Сигурност & Политика за поверителност

Можете да настроите Livedrive да иска парола всеки път, когато се стартира. Полезно е, ако някой открадне вашето устройство и се опита да възстанови вашите файлове в него.

Livedrive има сървъри в защитени центрове за данни във Великобритания. На страницата за сигурност се посочва, че има „три слоя физическа сигурност на данните“. Центровете за данни използват 24/7 мониторинг за откриване и предотвратяване на проникване. Всички те са сертифицирани по ISO 27001, което е стандартът за системите за управление на информационната сигурност.

Livedrive използва 256-битово криптиране на AES, за да кодира вашите файлове, преди да ги качи, но запазва ключа за декриптиране, така че не се квалифицира като нулево знание.

Можете да намерите услуги, които се намират в най-добрата ни част от нулевите знания. Една от тях, SpiderOak ONE, също е облачна услуга за архивиране. Ако се интересувате от резервно копие на нулевите знания, прочетете нашия преглед SpiderOak ONE за повече информация за неговата сигурност.

Нулевите знания са важни, ако се притеснявате за поверителността си. В раздел Н от политиката за поверителност на Livedrive се посочва, че Livedrive може да споделя вашите лични данни с правни и регулаторни органи, външни съветници и всяка необходима страна за съдебни процедури. Все пак услугата е съобразена с Общия регламент за защита на данните, който осигурява адекватна защита за потребителите на ЕС.

Livedrive не предлага двуфакторно удостоверяване, за да защити акаунта ви, ако някой открадне паролата ви, така че не забравяйте да направите силна.

поддържа

livedrive-подкрепа

Разделът за поддръжка се състои от често задавани въпроси и база от знания и функция, която показва състоянието на услугата.

Често задаваните въпроси и базата от знания са винаги налични, въпреки че функцията за търсене може да бъде по-бърза при връщане на резултати. Ако не намерите отговора на въпроса си, можете да подадете билет на екипа за поддръжка. Можете да се свържете с екипа за поддръжка от понеделник до петък от 9:00 до 18:00. Средно време по Гринуич. По време на тестване получихме отговор след около час, което е добре.

Подкрепата може да бъде подобрена с добавяне на онлайн чат и телефонна поддръжка.

Присъдата

Livedrive преди имаше отделни приложения, но сега всичко е интегрирано, което позволява на потребителите да имат достъп до това, което им е необходимо с лекота. Неговото придържане към GDPR също е плюс, като се има предвид, че е използвал съмнителни клаузи в своята политика за поверителност. Тъй като това не е нулево познание, трябва да внимавате, когато избирате кои файлове искате да архивирате.

Това каза, че използва 256-битово криптиране на AES, за да кодира вашите файлове, преди да ги качи. Въпреки това, той също не защитава вашия акаунт, тъй като не е налична двуфакторна автентификация. Прегледът на снимки и пространството за синхронизиране на съхранението са ценни допълнения към неговите функции.

Скоростите за качване и изтегляне не са с какво да се хвалят, защото са бавни. Това не е изненадващо, тъй като няма глобална мрежа от сървъри. Имайте това предвид, ако имате много данни, които искате да архивирате.

Цената също не е голяма стойност и не може да се конкурира с другите услуги сред нашите онлайн резервни ревюта. Ползите на Livedrive надвишават ли разходите му? Уведомете ни в коментарите по-долу. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map